3 Kök Restaurang

Vill du ha koll vad som händer hos oss? Följ oss gärna på Facebook och Instagram så missar du inget! Vi uppdaterar kontinuerligt med evenemang och andra roliga saker som händer.Vi har väl utvalda viner på olika druvor och vitt skilda ursprung, men alla har något särskilt gott att bidra med till vår mat. Vi nämner gärna Picpoul, en på alla sätt liten druva från ett litet område men med en lång historia – den avnjöts redan på romartiden! Våra öl har det mesta man kan önska och karaktärer för de flesta smaker.

Julbordet dukas upp fredag samt lördag kväll, på lördagslunchen 12-16 bjuder vi in till brygglunch där ni hittar pizza, musslor, fish n chips samt en sill tallrik.
Önskar ni boende i samband med ert julbord har vi samarbete med Wallentinska och Pensionat Bryggan från 995/pers (del i dubbelrum) inkl julbord med boende och frukost, för mer frågor eller bokning av detta kontakta oss.Lik väl som det regnar och ruskar är det även soligt och fint. Såhär års är det något visst, hummerfisket är igång så är även jakten. Vår fyra rätters meny under november månad är inspirerad av det bästa från havet alltså musslor, hummer samt havskräftor, det godaste från skogen samt de bästa råvarorna hösten har att erbjuda. Vi vill bjuda in just er till vårat vardagsrum! Framförallt har vi värnat om varandra Men med facit i hand är vi ändå mest stolta över att hela vår personalstyrka, de verkliga krigarna, på nära 50 pers fördelat på 5 verksamheter i Ljungskile, på Smögen och i Lysekil hållit sig friska och inte en (1) enda har (vad vi vet) varit drabbade av denna lömska sjukdom. -Tack vår fantastiska, lojala och duktiga personal Delikatess pizzor med en touch av västkusten och skogen vi har runt omkring oss. Här kan man välja på pizza med löjrom eller varför inte en bianco fanfar med blandadskogsvamp?landbaserade gårdarna. Här har vi funnit leverantörer och producenter som delar vår passion. Tillsammans med såväl musterier, bryggmästare och vinmakare har vi provat oss fram till ett sortiment där smak och kvalitét kommer i första rummet, men vi prioriterar ett hållbart tänk i framställningen. Vatten har vi t.ex. slutat att sälja buteljerat och istället investerat i en egen vattenanläggning och tappar stilla eller kolsyrat i egna vackra flaskor.

Vår tanke har varit att helt enkelt skapa vårt vardagsrum, vårt köksatrium, och ni är så oerhört varmt välkomna till oss. Vi kommer bjuda på en meny där Bohusläns blåmusslor direkt från Scanfjord ekologiska och repodlade riggar står i centrum. Men vi kommer också erbjuda alternativ, vår musselburgare, fiskrätter, kött som kommer från Sverige, delikatess pizzor samt desserter med sött & salt.

I vår bar serverar vi en helt unik meny av drinkar och cocktails. Vi använder spritsorter från vårt eget destilleri som kanske är Sveriges minsta destilleri.Tillsammans har vi följt råd, möblerat om, hållit avstånd, spritat och stannat hemma om någon inte känt sig 100, vi har säkert gjort lite fel men mycket rätt och kämpat ihop!Vi har flertalet olika varianter av presentkort som ni kan köpa digitalt och nyttja i våra olika restauranger, provningar eller evenemang, klicka er vidare här nedan för mer information samt webbshop.

Ni har hela tiden funnits där för både oss och våra krogkompisar under denna jobbiga pandemi. Det blev en chockartad vår där det för några gastkramande veckor kändes som att slutet var riktigt riktigt nära. Men – stärkta av er förstående gäster och den svenska strategin under Tegnells ledning, som ändå gjort det möjligt att med försiktighet driva verksamhet, gick det ganska bra.
Vi serverar vår brygglunch och smørrebrød varje Lördag och Söndag mellan 12-16, på menyn hittar ni klassiskt danska smørrebrød med en touch av västkusten, pizza, fish n chips, moules och andra godheter. Kom över på Kleven och ha första parkett till havet och utsikt över smögenbryggan.

Vi lagar maten från grunden och förutom våra bohuslänska musslor så försöker vi hitta närproducerade samarbeten med säsongens variationer. Drink menyn där vi använder gamla klassiska recept och twistar till dem med vår egna sprit från Klocktornets destilleri, hemgjorda puréer och siraper.
På Fristorps Gård vid Hunneberg, strax utanför Trollhättan, pressas vår fantastiska äppelmust som dessutom görs sortegna du kan helt enkelt finna ditt favoritäpple på flaska!För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala producenter, dykare, svampplockare, jägare. Vi vill förfina, utvecklas och inspireras att ömsom destillera det ädlaste brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt, från platsen runt om destilleriet på Lyckorna, Ljungskile.

I fjordarna runt Orust, vid Bredfjällets fot, odlas världens kanske bästa musslor. Där började vår tanke. Med restaurang, bar och möjlighet att följa med på våra expeditioner sträcker sig vår verksamhet idag från Lyckornas anrika kurortsmiljö till de milsvida undervattensträdgårdarna långt ute i fjordarna ända upp till Kleven på Smögen. Vi erbjuder smakupplevelser och matäventyr kring vår miljösmartaste delikatess, blåmusslan. I all enkelhet. Vi lagar till musslor på olika vis beroende på säsong och humör.
Svärds kök, vårt kreativa svängrum där kockarna kan ta ut svängarna på menyn och laga kött, fisk, vegetarisk samt vegansk mat. Köket är signerat av våran kökschef Philip Svärd och där av dess namn. Vi använder lokalproducerade och svenska råvaror så ofta vi kan och försöker att hålla oss till hållbart odlade och rättvist producerade ingredienser överlag. Det handlar ju om att ge våra fantastiska kockar bästa möjliga att laga maten på. Så att din smakupplevelse blir så skön som möjligt.Vi vill välkomna er till vårat julbord där vi dukar upp det klassiska kalla julbordet på buffé med musslor i parallell, sedan väljer man på kött eller fisk till varmrätt som är juligt inspirerade av säsongen och så avslutar vi med ett trevligt gottebord.Vi har en samtals vänlig atmosfär i vår lokal. Inga spelmaskiner och tv apparater eftersom vi anser att detta stör våra gäster och upplevelsen av god mat i god miljö.

Välkomna till en plats för möten, korta eller långa för att njuta tillsammans eller ensam. Njut av en espresso, god öl, ett glas vin eller en helkväll med trerätters. En stund av att bara vara.
MAX toppar kategorin snabbmat i Evimetrix årliga varumärkesundersökning som kom i augusti 2021. Tidigare har den motsvarande årliga varumärkesundersökningen från ISS Wissing visat samma restultat sedan 2002. Även Capacent gör varje en undersökning där man frågar vilken burgarkedja som har de godaste burgarna. MAX kammar hem vinsten även där.

När McDonalds försökte etablera sig i Umeå och Luleå i början på 90-talet fick man problem. Det var nämligen nästan inga ume- och lulebor som ville äta på McDonald’s. De tyckte helt enkelt att MAX hamburgare var mycket godare. Efter en tid gav McDonalds upp och slog igen på båda orterna, och MAX tog över deras lokaler. Detta gav oss råg i ryggen och vi började expandera söderut. Numera finns MAX i hela landet, från Haparanda i norr till Ystad i söder.1998 omsatte MAX 212 mkr. 2021 omsatte vi 4,1 miljarder kronor. Tack vare MAX stora framgångar de senaste åren är vi numera Sveriges näst största burgarkedja. I dagsläget sysselsätter vi ungefär 7 200 personer. MAX drivs av familjen Bergfors med Richard och Christoffer Bergfors som koncernchef och vice koncernchef. Deras far, Curt Bergfors är arbetande styrelseordförande. Med en omsättning på 3,6 miljarder kronor är vi idag Sveriges näst största burgarkedja. Och vi har inte slagit oss till ro. Idag finns 142 restauranger i Sverige . Vi har 7 restauranger i Norge, 16 i Polen och i Danmark har vi 4 restauranger. Med branschens överlägset bredaste utbud av gröna burgare med låg klimatpåverkan så minskade vi de totala utsläppen med 10 procent per intjänad krona år 2016 och utvecklingen fortsätter i samma riktning. Vi har minskat utsläppen med totalt 24 procent per intjänad krona sedan 2013. Senast under 2022 ska varannan måltid hos oss vara fri från rött kött.MAX har sedan 2006 avsatt 323 miljoner kronor före skatt till projekt i utvecklingsländer. Sedan 2009 via stiftelsen Rättvis Fördelning som säkerställer att 7-10 procent av den årliga nettovinsten finns till behövande människor runtom i världen.

Vi var först i Sverige med drive-in och på Gotland öppnade vi världens första bike-in. Redan 2002 gav vi gästerna möjlighet att fritt kombinera sin meny och välja mellan flera olika alternativ till pommes frites. 2003 var vi först igen, denna gången med en nyckelhålsmärkt produktfamilj som kallas Delifresh. Vi gjorde det ordinarie sortimentet betydligt nyttigare genom att reducera mängden fett i samtliga produkter och 2016 femdubblade vi vår gröna meny vilket är vår mest framgångsrika lansering någonsin.MAX har Sveriges godaste burgare bland de rikstäckande hamburgerrestaurangerna enligt Capacent 2021. Undersökningen genomförs vartannat år och du kan läsa mer om undersökningen här.

Vem äger MAX hamburgare?
MAX drivs av familjen Bergfors med Richard och Christoffer Bergfors som koncernchef och vice koncernchef. Deras far, Curt Bergfors är arbetande styrelseordförande. Med en omsättning på 3,6 miljarder kronor är vi idag Sveriges näst största burgarkedja.
Sedan den 14 juni 2018 är MAX som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att vi binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut. Träden suger ned motsvarande 110 procent av utsläppen.

Hur många restauranger finns det i Sverige?
Det finns runt 20 000 restauranger i Sverige.
Grundaren Curt Bergfors är verksam i företaget som arbetande styrelseordförande. Koncernchef i företaget är Richard Bergfors och vice koncernchef är Christoffer Bergfors, båda söner till Curt. MAX har sina rötter i Norrbotten. Huvudkontoret ligger i Luleå och vi har ett filialkontor i Stockholm.

År 2008 blev MAX världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från lantbrukarens jord till gästens bord. Samtidigt drog ett omfattande arbete igång för att minska på våra utsläpp av klimatgaser, bland annat infördes 100 procent vind-el på samtliga restauranger.
Vi använder cookies för att vår webbplats ska fungera korrekt, anpassa innehåll och annonser samt för att analysera hur den används. Genom att lämna ditt godkännande accepterar du att cookies används. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke från vår Cookiepolicysida.Våra matsedlar är uppbyggda för att passa de flesta, exempelvis är middagsmaten mer anpassad för våra äldre matgäster. Varje dag serverar vi dessert till våra äldre, en dag i veckan serveras fisk, vi har vegetariskt varje dag och vi har en dag som är ”helvegetarisk”.

Vad är den dyraste restaurangen i Sverige?
Den 30 augusti öppnar nya Frantzén. Den blir Sveriges dyraste restaurang genom tiderna, per stol räknat, enligt Di Weekend. Restaurangen på 521 kvadratmeter avsedd för 23 gäster, består av tre plan i en fastighet från 1880, granne med konditoriet Vete-Katten på Klara Norra Kyrkogata i Stockholm.
Anpassad kost erbjuder vi om det finns behov. Vill du läsa mer om vilka rutiner vi har så hittar du det i dokumentet Anpassad kost (pdf) , 1 MB, öppnas i nytt fönster..Respektive kärnverksamhet (förskola, skola, gymnasiet, regionen och äldreomsorg) tar fram en överenskommelse om vem som ansvarar för vad. Detta görs tillsammans med måltidsavdelningen och revideras årligen. I Skellefteå kommun har personal som hanterar livsmedel och serverar måltider rätt kunskaper om livsmedelshygien. Specialkost tillhandahålls till de matgäster som av medicinska orsaker inte kan äta den ordinarie maten. En måltid är mer än bara maten på tallriken. Därför har livsmedelsverket tagit fram Måltidsmodellen, en modell som kan användas för att skapa måltider av hög kvalitet utifrån ett helhetsperspektiv. Skellefteå kommuns kostpolicy utgår från denna modell.Vi vill ha många bra och goda recept i vår receptbank så att våra matgäster får variation i sina måltider och får prova på nya smaker. Vi har en speciell grupp hos oss som jobbar med att provlaga recept som kommer in från våra kockar och medborgare/gäster.

Hur mycket kostar det att äta på Frantzen?
Utsökt och uppfinningsrik fine dining av hög internationell klass. Pris: 4800 kr (dyrare). Lunch 4800 kr (dyrare). Bra att veta: Platserna släpps för bokning den 1:a i varje månad kl 10.
Använd då kontaktformuläret här på webbplatsen och välj Måltid som ditt ärende. När recepten är testlagade och kvalitetssäkrade så läggs de in i vår receptbank som alla kök kan använda. Det här är en del av att vi vill att menyn ska anpassas efter matgästernas önskemål.I Skellefteå kommun tycker vi att det är viktigt med maten och måltiderna. Måltiderna ska därför ses som en viktig och naturlig del av verksamheten samt som en resurs i det pedagogiska arbetet och i omvårdnaden.

Kärnverksamheterna ansvarar för att matgästerna får rätt mat genom en beställning till måltidsavdelningen. Inom Region Västerbotten, förvaltningarna utbildning och arbetsmarknad samt socialkontoret finns därför rutiner som säkerställer att matgäster med allergi och överkänslighet får rätt mat. En god kommunikation och ett nära samarbete mellan personal som tillagar maten och personal i kärnverksamheten utgör en viktig del av säkerheten kring måltiderna.I köken finns engagerad och utbildad personal som är duktiga på att laga god mat. Tillsammans med kärnverksamheterna ser måltidsavdelningen till att måltiderna blir så trivsamma som möjligt för gästerna

Revidering sker vid ändrade råd och rekommendationer eller vid behov. Den referensgrupp som är vald av nämnderna ska vid behov kunna sammankallas under mandatperioden för uppföljning av programmet. Sammankallande är nämnden för Support och lokaler.I Skellefteå kommun väljer vi livsmedel med så liten miljöpåverkan som möjligt. I första hand innebär det närproducerade och svenska livsmedel. Vi följer upphandlingsmyndighetens kriterier för djurskydd, miljö och etiska frågor när vi köper in livsmedel. Skellefteå kommuns verksamheter arbetar på ett sätt som bidrar till att matsvinnet blir så litet som möjligt. Våra matgäster stora som små, gamla som unga är också en del av vårt hållbarhetsarbete. Vi källsorterar avfall så långt det är möjligt och matavfall blir biogas. Idag jobbar vi så att våra kockar, beroende av kök, ska kunna vara kreativa utifrån just deras matgästers önskemål. Kockarna komponerar ihop en egen matsedel med hjälp av recepten i ”Matilda” (ett planeringssystem som förenklar inköp och planering). Måltiderna är anpassade efter respektive målgrupps behov och följer årstiderna. En gemensam lunchmeny finns för lasarett, förskola, skola, gymnasiet och äldreomsorgen. En middagsmeny finns för lasarettets och äldreomsorgens matgäster. Om anledningen till anpassningar av kost eller miljö bedöms vara nödvändiga utifrån medicinska skäl (ej allergier) för att eleven ska klara skolgången eller vistelsen på förskolan skrivs ett intyg av skolsköterskan eller barnhälsovården (förskolebarn). I Skellefteå kommun bidrar de måltider som serveras till att skapa kunskap om hälsosamma matvanor bland kommunens invånare. Näringsriktiga måltider ser olika ut för olika målgrupper. Måltidsavdelningen utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer för näring och variation. Utbudet regleras i respektive överenskommelser med Region Västerbotten, förvaltningarna utbildning och arbetsmarknad samt socialkontoret.Även behov av fläskfri, blodfri, vegetarisk eller vegan kost anmäls via tjänsten. Vissa allergier kan utredas via sjukvården och i detta fall ska du bifoga ett aktuellt intyg från sjukvården i e-tjänsten. Detta gäller för celiaki eller annan spannmålsallergi samt mjölkproteinallergi. Här hittar du e-tjänsten för att anmäla behovet om specialkost. I Skellefteå kommun tycker vi att det ska kännas välkomnande att komma in på våra restauranger. Måltider serveras i trivsamma miljöer där alla bemöts respektfullt och vi samverkar för gemensam trivsel. Vi vill att det ska finnas tillräckligt med tid för måltiderna och våra matgäster får ta för sig själva av det som erbjuds. För alla matgäster och anhöriga finns menyer lättillgängliga via exempelvis kommunens hemsida och sociala medier men även på plats i våra restauranger. Efterfrågan på vegansk mat ökar i alla målgrupper och vi erbjuder det till de som önskar. Det är viktigt att matgästerna är medvetna om att den veganska maten inte är näringsriktig och att den kräver tillskott vid dagens övriga måltider. Det ansvarar närstående, vårdnadshavare eller kärnverksamhet för. Har du frågor om vegansk mat hör av dig med ett mail till oss.Om anledningen till anpassningar av kost eller miljö bedöms vara nödvändiga utifrån pedagogiska skäl för att eleven ska klara skolgången eller vistelsen på förskolan skrivs intyget av rektor. Rektor har alltid samråd med elevhälsan för att säkerställa insatsen.

Skellefteå kommun tycker att det är viktigt med mat som är lagad från grunden. Maten tillagas därför så nära gästen som möjligt och så långt som möjligt med närproducerade och svenska råvaror och detta gör att användning/servering av hel- och halvfabrikat minimeras.
Specialkost erbjuds till barn som av medicinska skäl inte kan äta den ordinarie maten. Behovet meddelas via en e-tjänst som gäller för elever i kommunal grundskola.

Vi strävar alltid efter att erbjuda våra gäster en smakrik och minnesvärd middag med rätter som innehåller lokala råvaror med spännande smakkombinationer presenterad av våran servis vid bordet.
Just nu har vi ett erbjudande tillsammans med cityhotellet Leopold Boutique hotel där man kan övernatta en eller två nätter ink. en 3- rättersmeny som ni äter hos oss!Vårat utbud på drycker är brett och målet är att det skall finnas något för alla. Från kvalitetsviner till lokal öl, olika sorters nektar från Jämtland, spännande alkoholfria drycker mm. Kaffet som serveras kommer ifrån Big Lake Coffee och är rostat här i Östersund.

Mycket funktionalitet på webbplatsen kräver att man har JavaScript aktiverat. Utan javascript kan vi ej garantera att sajten fungerar tillfredställande.
Med anledning av att besöksförbud råder på sjukhuset är restaurangen bara öppen för hotellets gäster. Personal som är i tjänst på Centralsjukhuset Karlstad är välkomna att hämta matlådor. Observera att bordsservering endast gäller för hotellets gäster.

Hur lång är en sittning på Frantzén?
Hur lång är sittningen på Restaurang Frantzen? Runt fyra timmar får man räkna med för en sittning på Restaurang Frantzen.
I anslutning till sjukhusets entré finns café Gnistan. Här kan du köpa dagens lunch samt ett urval av enklare maträtter så som korv, hamburgare, bakad potatis, räksallad. Du kan också köpa kaffe, fika, tidningar och ett urval av varor.Kök, cafeteria och restaurang finns för personal, patienter och besökare. Här serveras olika lunchrätter, kaffe, smörgåsar och kaffebröd. Kioskvaror finns också.

3 Kök erbjuder grekisk kolgrill, libanesisk meze, kebab, sallad och pizza. De erbjuder lunch, middag och avhämtning. Du hittar restaurangen på Ridhusgatan 2.
Vi anpassar gärna din catering och meny efter dina behov. Ring så diskuterar vi tillsammans fram lösningar, rätter och en inramning som passar dig och det som du vill fira.

I en tid vilken mer och mer präglas av internationella mattrender, stress och färdiglagad frysmat har vi valt att gå tillbaka till det traditionella. Vår målsättning är att alltid leverera det bästa. Smaker som smakar och måltider du minns.
Kall helstekt fläskfilé, rostbiff med pickles, rostad lök, tunnbrödsrulle med Skagenröra, räkägg, gravad lax med hovmästarsås, avocado med tonfiskröra, brieost, frukter, potatissallad samt smör och brödHar ni inte möjlighet att hämta själva kan vi erbjuda utkörning. Meddela oss helst i samband med beställningen om ni vill att vi ska köra ut er beställning.

Pestoöverbakad kycklingfilé, salami, lufttorkade skinkrullar med ostkräm och soltorkade tomater, pastasallad, mozzarellapaj, rökt laxrulle med färskost och basilika, honungsmelon, lantbrie, tomat och mozzarellasallad och italienskt lantbrödFör dig som är på jakt efter en rejäl och smakrik buffé så kan Restaurang 4 Kök visa upp ett imponerande utbud av bufféer av alla de slag. Alltifrån en läcker Festbuffé med grillade revben och lime- och mangomarinerade laxspett till vår fräscha Grill- och fruktbuffé med grillad kycklingklubba, tzatziki och mycket annat. En Partyplanka för lördagskvällen med vännerna eller en pajbuffé för avhämtning till lunchen?

Örtmarinerad helstekt kotlettrad, lime- och mangomarinerade laxspett, små tunna grillade revben, kycklingspett, frukter, coleslaw, tunnbrödsrulle med skagenröra, kex, brieost, bavaria blu, potatisgratäng eller potatissallad och smör och bröd
Dubbelmarinerad fläskfilé, grillad kycklingfilé i tomatmarinad, lax a la carpaccio (tunt skivad rökt lax med vinegrett), lufttorkade skinkrullar med mascarpone, mereques (lammkorv), marinerad mozzarella med rödlök, tomat & basilika, melon- & fetaostsallad, marinerade vitlökar, aioli, ruccolasås, frukter, pastasallad eller potatisgratäng eller provensalsk potatissallad, bavaria blue, manchego (spansk fårost), kex & grekiskt lantbrödHelstekt ört- och pepparmarinerad flankstek, Guldfågelns kycklingfilé som grillats och marinerats i soltorkad tomat och basilika, varmrökt jägarkryddad laxfilé, rödvinssås, tomatsalsa, örtaioli, krämig potatisgratäng, melonsallad med lime, ruccola & svartpeppar, fetaostsallad, coleslaw, marinerad mozzarella med rödlök, tomat och basilika. 4 Kök är en av de större lunchrestaurangerna i Kalmar och här lagas alla måltider från grunden. Vår servering är granne med Swedish Agro på Husängsvägen i Kalmar. Vi har även catering med ett stort antal olika bufféer att välja mellan. Det finns hela 40 Michelin-restauranger i Sveriges huvudstad, eller i Stockholms-regionen rättare sagt. Här nedanför har vi listat några favoriter bland dem, för dig som vill gå på kulinarisk upptäcktsfärd.Missa heller inte lillasyster Bar Agrikultur på Skånegatan på Södermalm, som inte nått hela vägen till en stjärna, men ändå finns omnämnt under kategorin Bib Gourmand i Michelinguiden.Även om våra Michelin-restauranger i Sverige mestadels ligger i storstäderna, finns även några guldkorn som fått plats i Guide Michelin utanför våra största städer.

Vilken är Sveriges dyraste restaurang?
Den 30 augusti öppnar nya Frantzén. Den blir Sveriges dyraste restaurang genom tiderna, per stol räknat, enligt Di Weekend. Restaurangen på 521 kvadratmeter avsedd för 23 gäster, består av tre plan i en fastighet från 1880, granne med konditoriet Vete-Katten på Klara Norra Kyrkogata i Stockholm.
På livliga Nørrebro i Köpenhamn hittar man Kiin Kiin, en mysig restaurang med livlig och avslappnad atmosfär som bjuder på thailändska rätter gjorda på danska ingredienser. Restaurangen är en av få i världen med fokus på thailändsk mat som erhållit en michelin-stjärna.Namu i Malmö bjuder på en spännande smakupplevelse i regi av den tidigare Master Chef vinnaren Jennie Walldén. Här bjuds det på koreanska rätter med en touch av skånska influenser.

Menyn består av fyra rätter som varierar kontinuerligt efter säsong och baseras på de råvaror som är bäst för stunden. Dessutom går den att få helt vegetarisk vid förfrågan. Västergatan besöks med fördel av den som är ute efter högklassig mat i avslappnad atmosfär.
Project är den familjeägda restaurangen i Göteborg som bjuder på en meny med nordiska smaker och inslag av europeiska influenser. Här är rätterna små konstverk i sig, och man lägger fokus på innovation och originalitet.

Noma är restaurangen som drivs av stjärnkocken René Redzepi, och som under flera år utsetts till världens bästa restaurang i “The World’s 50 Best Restaurants”. För några år sedan flyttade man från det mer centrala läget på Christianshavn i Köpenhamn, till ett läge lite längre bort i samma stadsdel. Nu har man naturen och kanalen precis runt hörnet, och ett hållbarhetstänk, som bland annat inkluderar en egen kompostmaskin, genomsyrar restaurangens koncept.

Guide Michelin ger Bhoga betyget högkvalitativ matlagning som det är värt att göra ett stopp för, och rekommenderar rätter som kammussla med krusbär, ringblomma och rökt smör, anka med spetskål, kantareller och citronverbena, och rostad jordgubbsglass med strandrosor och röda vinbär som en söt avslutning på kalaset.
Visste du att det finns 74 Michelin-restauranger i Sverige? Det vill säga restauranger som finns omnämnda i den franska restaurangguiden Guide Michelin. Av våra 74 Michelin-restauranger i Sverige har 21 tilldelats Michelin-stjärnor, och resterande har tilldelats antingen The Michelin Plate, eller bemärkelsen Bib Gourmand. Kanske tänker du på däck när du hör ordet Michelin, och det är också helt riktigt. Guide Michelin startades nämligen av bröderna Andre och Edouard Michelin, som också ägde däckfirman, för att öka försäljningen av bilar, och därmed även försäljningen av däck. I landets näst största, och goa stad, stoltserar man med 18 av våra Michelin-restauranger i Sverige. Här finns både stjärnrestauranger såväl som Michelin Plate- och Bib Gourmand-restauranger. Spana in en del av utbudet här nedanför.Vollmers i Malmö är en av 4 Michelin-restauranger i Sverige som tilldelats två stjärnor. Här, i närheten av Lilla Torg och inhuserat i ett 1800-talshus, hittar du restaurangen som serverar “det bästa som södra Sverige har att erbjuda”. Här är det en fröjd för såväl öga som smaklökar när maten serveras likt konstverk upplagda på fat. Prova kungskrabba med kastanjekräm, picklad rova, muskotnöt och buljong på smörad lök, dovhjort med svamp och vassle, och nyponsoppa, glass med smak av sprängticka och en mandelkaka bakad i vedeldad ugn till det. Guide Michelin rekommenderar specialiteterna tjockbulla med rökt smör, rökt spetskål med syrad grädde, forellrom och lavendel, samt rödbetor med lakritsmaräng, citron och körvel.Först ut är Stockholms högst rankade restaurang enligt Guide Michelin, Restaurang Frantzén. Faktiskt är man inte bara unik i huvudstaden med att ha full pott, utan Fratzén är även den enda Michelin-restaurangen i Sverige med tre stjärnor.Här avnjuter du en fast meny, med fokus på det nordiska köket, som ibland byts ut från dag till dag för att anpassas efter vad som finns att tillgå för tillfället. Rätterna kommer i fyra serveringar och kan ackompanjeras med ett vinpaket där de flesta vinerna är av ekologiska och biodynamiska.

Här serveras du en meny bestående av sju rätter som kan innehålla specialiteter såsom Tom Yam soppa med hummer och galangal, bräserat fläskkött med five spice shiitake consommé, och citronskum med thaibasilika.Menyn varierar med säsongen och kan innehålla rätter som kanin med konserverade körsbär, färsk fisk med haverrot, rökt rotselleri med vanilj och gnocchi med nässla, samt nypon med rosmarin, saltad lönnsirap och maräng med älggräs.

I Vasastan i Stockholm ligger denna lilla pärla till restaurang – Nisch. Inne på restaurangen är det stilrent stylat, och de gamla sprayburkarna som numera agerar lampor sätter en skön karaktär på stället.
I snyggt designade lokaler i Johanneberg i Göteborg ligger SK Mat & Människor. På menyn hittas rätter som tar avstamp i traditionellt svenska smaker, baserade på närodlade råvaror. Här finns tre olika smakmenyer att välja mellan, och medan du sippar på en god dryck i sällskap av goda vänner, kan du kika på hur rätterna tillagas i det öppna köket som ligger mitt i matsalen.

För den som beger sig till vårt grannland på andra sidan Öresund, finns ett antal restauranger listade i Guide Michelin. Köpenhamn är staden där utelivet får ta stor plats, och det märks inte minst på de många välrenommerade restauranger som den danska huvudstaden stoltserar med.I Växjö hittar vi PM & Vänner, en Michelin-restaurang i Sverige som tilldelats en stjärna. I Matsalen på PM & Vänner arbetar man efter filosofin “ett förfinande och förnyande av lokal gastronomi i den goda smakens tecken”, och hörnstenarna i matlagningen är skog, äng och sjö.

Idag rangordnas restaurangerna i Guide Michelin efter stjärnor, man som mest kan få tre stycken. Märkningarna Michelin Plate, Bib Gourmand och Michelin Green Star har tillkommit senare, och hänvisar till följande:
Nästa restaurang ut, med namnet 28+, är en av de Michelin-restauranger i Sverige som tilldelats en stjärna i guiden för högkvalitativ matlagning som är väl värt ett stopp. 28+ är närmast en institution till restaurang, och man är minst sagt en veteran i Guide Michelin, där man för trettionde året i rad tilldelats en stjärna.

Här kliver man in i en oklanderligt designad miljö som spänner över 3 våningar. Och trots att inredningen är genomtänkt in i varje detalj, är det ändå en avslappnad atmosfär man befinner sig i. Restaurangupplevelsen har beskrivits som “att äta hemma hos en vän som är väldigt, väldigt bra på att laga mat”.
Restaurangen med namnet som betyder “njuta” på sanskrit, erbjuder just en njutningsfull upplevelse för både smaksinnet, doftsinnet och synen. Här är varmt och gemytligt, och man säger själva att det bara är fantasin som sätter begränsningar för vad som kan stå på menyn, och råvarorna för säsongen.Vid Katthammarsvik, på östra spetsen av Gotland, ligger Krakas Krog som belönats med en Michelin Plate för sin högkvalitativa matlagning. Restaurangen utformar rätter efter ingredienser som finns i dess närhet, med den Gotländska naturen i fokus. På Krakas Krog tar man plats i lantliga miljöer, gärna på verandan där man kan blicka ut över den gröna trädgården. Här finns även övernattningsmöjligheter för den som vill stanna längre och njuta av det gotländska landskapet. Guide Michelin togs fram i Frankrike, som en liten röd guidebok för motorister ute på vägarna. Då ville man helt enkelt locka fler till att köra bil, genom att guida dem till restauranger utmed vägarna i olika områden. På Agrikultur i Vasastan i Stockholm serveras rätter på temat svenska klassiker med en twist. Här tillagas maten på högklassiga råvaror och med fokus på hållbarhet. restaurangen föder upp sina egna grisar som matas med rester som blivit över, vilket bland annat gjort att de tilldelats en Michelin Green Star för hållbarhetstänk.

Rätterna är prisvärda och serveras som mindre rätter, varav några även passar utmärkt att dela på. Beställ in ett flertal av dessa smakrika rätter, eller låt köket bestämma genom att ta in den färdiga, noggrant utvalda menyn.
En av våra Michelin-restauranger i Sverige med lokation utanför storstäderna är Hotell Borgholm på vackra Öland. Här kommer inspirationen från den unika floran och faunan på ön, med dess vackra blomsterängar som frodas i den kalkrika jorden.28+ letar ständigt nya smakkombinationer och helhetsupplevelser för sinnena, och den säsongsbetonade menyn där franska smaker möter svenska byts ut var 4-6 vecka.

I festlig atmosfär och med fokus på glädje, värme, gemenskap och tradition låter man rätterna växa fram. Och det är också just dessa ledord som genomsyrar allt från mathantverket till servicen och inredningen.Här lyfts smakerna från det lokala landskapet fram, och tar sig uttryck i rätter som “hjärta från skogens konung”, gös från sjön Örken med blommor och örter, och höstnypon med mandel och syrad grädde. En annan av våra Michelin-restauranger i Sverige är Kagges på Lilla Nygatan i Gamla Stan i Stockholm. Kalles och Dogges restaurang, som sammanslaget blir Kagges, huserar i en liten och mysig lokal där inredningen har lite skön edge. Här serveras små- och mellanstora rätter, och menyn varierar med säsongen, och ibland även för dagen. Fokus ligger på, men är inte begränsat till, det skandinaviska köket. Var hittar man Michelin-restauranger i Sveriges sydligaste delar? I Malmö, såklart. Landets tredje största stad huserar 10 av våra Michelin-restauranger i Sverige.

Guide Michelin beskriver Aloë som en utmärkt restaurang som det är värt att ta en avstickare för. Specialiteterna på menyn är bland annat svensk bläckfisk med vietnamesiska aromer, havsabborre med grön sås och jordärtskocka med päron och miso.
I Guide Michelin beskrivs Geranium som en av de härligaste restaurangerna i guiden. I överraskningsmenyn får du serverat många små och detaljerade rätter med de finaste ingredienserna som är organiska och biodynamiska.Enligt Guide Michelin är det värt att ta en omväg för att besöka exceptionella Frantzén, och till specialiteterna på menyn hör Languostine med krispigt ris och ingefära, vaktel med giroller och svart grönkål, och jordgubbar och grädde med salt och peppar-maräng.

Luncher i Indiska oceanen, fartfyllda 20-rättersmiddagar på Ibiza och avancerade ljudeffekter som förhöjer smakupplevelsen – här är världens tio dyraste restauranger.

Guy Savoy finns både i Las Vegas och Paris – och det är svårt att avgöra vilken som är bäst eftersom båda belönats med flera stjärnor. Men den franska är flaggskepsrestaurangen. Avsmakningsmenyn innehåller tretton rätter och går loss på dryga 6 000 kronor per person utan dryck. Men som enklast äter du en meny för 3 700 kronor per person. Köket fokuserar till stor del på kött med allt från marinerad anka till grillad duva och ostronconcassé på menyn. Guy Savoy, som namngett krogen, driver fyra populära restauranger runt om i Frankrike och är också mästerkocken som en gång i tiden lärde upp Gordon Ramsay.
Det mesta är dyrt i Schweiz och en avsmakningsmeny på en av landets främsta krogar är inget undantag. Elva rätter på Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier ligger på dryga 4 000 kronor per person. Men då får man också smaka på godsaker som pilgrimsmusslor från Baie de Somme tillagade med blodapelsin och välja viner från en över 40 sidor lång vinlista. Lägg till den utomordentliga servicen och man förstår varför krogen förärats med tre Michelinstjärnor.

Kitcho Arashiyama är snäppet dyrare än på Aragawa och här erbjuds dessutom en avsmakningsmeny med tio rätter. Totalt finns sex restauranger runt om i landet, men den i Tokyo har tre stjärnor och anses vara den bästa. Menyn är säsongsbaserad med rätter tillagade på de allra finaste råvarorna. Här har man också lagt stor vikt vid inredningen, som påminner om ett klassiskt teceremonihus med låga bord, tatamimattor och utsikt över den välskötta trädgården. Luncherna kostar från 3 000 kronor, medan en middag landar på runt 4 400 kronor per person.
Sajten Wealthy Gorilla har med sammanställd information från bland annat Guide Michelin och Money Inc kommit fram till vilka restauranger i världen som kräver tjockast plånbok just nu. Samtliga priser är exklusive vinpaket.På Ithaa Undersea bjuds gästerna på en oförglömlig måltid under ytan. Världens första undervattensrestaurang öppnade 2005 och ligger på fem meters djup i Indiska oceanen, vid ön Rangali i Maldiverna. En måltid ligger på ungefär 3 200 kronor per person där middagspaketet består av sex rätter och lunchen fyra. Oavsett när man dyker ner präglas menyn av asiatiska och europeiska smaker, som matchas med några av världens bästa viner. Totalt gör restaurangen plats för 14 personer och utöver den gastronomiska upplevelsen får man panoramavy över det turkosa havet med goda chanser att se både hajar, rockor – och så klart vackra koraller.

På andra plats över världens dyraste restauranger hittar man Per Se i New York. 2004 öppnade ägaren Thomas Kellers krogen, som är hans andra att belönas med tre stjärnor.
I Tokyo finns några av världens bästa restauranger och Aragawa hör till en av de dyraste. Till skillnad från många andra krogar i samma prisklass har man en á la carte-meny – så priset för en sittning avgörs av vad man väljer. Men räkna på att notan landar på 2 500 till 3 600 kronor per person. Inhyst i en källare i en gammal kontorsbyggnad är det framför allt maten som lockar – och kötträtterna i synnerhet. En rad exklusiva alternativ finns att välja mellan med både kobebiff och wagyukött på menyn. Den goda och noggrant kontrollerade djurhållningen sägs vara anledningen till det ovanligt möra köttet.

Hur många Michelinstjärnor kan en restaurang få?
Idag rangordnas restaurangerna i Guide Michelin efter stjärnor, man som mest kan få tre stycken.
Med utsikt över Columbus Circle och Central Park kan man välja mellan tre olika avsmakningsmenyer med nio rätter vardera. En är helt vegetarisk, men alla utgår från det franska och amerikanska köket. Maten sköljs ner med något av de 2 000 vinerna som finns att välja mellan. Priset ligger på strax under 6 800 kronor per person.Har du 9 000 kronor över och befinner dig i Shanghai kan du boka in dig på världens tredje dyraste restaurang: Ultraviolet. Men att få bord är inte helt enkelt. Här finns nämligen bara ett, som serverar upp till tio personer. Gäster kan också välja en mer avskalad meny för dryga 5 500 kronor per person, men ska man slå på stort serveras 10–20 innovativa rätter där varje tallrik innehåller olika ingredienser. Dessutom har man tagit fram olika ljud- och ljuseffekter som ska förhöja matupplevelsen. Tänk på att ingen dryck ingår i det saftiga priset.

Vilken är den bästa restaurangen i världen?
”Har förtjänat första plats med 99,5/100 poäng” Stjärnkrogen Frantzen i Stockholm toppar ”La liste”, den franska guiden över världens bästa restauranger. Framgångssagan fortsätter för stjärnkocken Björn Frantzén, som har prisbelönta restauranger runt om i världen, i Bangkok, Singapore, London, Dubai och Shanghai.
Spännande smaker, matiga idéer och allt du behöver för festen. Vår filosofi: Alltid färska råvaror så långt som möjligt, varierade menyer och mängder med möjligheter för festen. Läs mer om våra två restauranger och ett framgångsrikt koncept.En erfaren nöjesarrangör i Piteå. När du vill ordna det perfekta företagseventet, julfesten, kundträffen, jubileet eller bröllopet. Prata med oss så hjälps vi åt att styra upp din succé i våra ändamålsenliga festlokaler.Välkommen till en av Piteås bästa restauranger! Lunch serveras vardagar. Besöker du ofta någon utav våra restauranger så erbjuder vi dig möjligheten till ett bättre pris genom av skaffa ett 2KöK lunchkort eller använda dig av matochmat stämplar.Med menyer för alla tillfällen. För bröllop, event, högtider, jubileum, luncher med mera. Vår gedigna erfarenhet är till god hjälp när det handlar om att sätta extra guldkant på tillvaron.

Ett trevånings townhouse i city är den nya platsen för Sveriges främste kock att skapa kulinariska helhetsupplevelser i absolut världsklass till en liten och välbeställd skara gäster. Blott 23 sittplatser på 500 kvadratmeter borgar för att middagen på Frantzén blir exklusiv utöver vad som tidigare skådats i Stockholm. Konnässörer, recensenter och proffsätare från hela världen har gjort vågen – och i februari stämde till sist även Michelingubben in i hyllningskören och delade ut den åtråvärda tredje stjärnan.
Orsaken till detta kan variera, sidan kan ha stängts av på grund av att den blivit hackad, en faktura har missats att betalats, att sidan bryter mot våra avtalsvillkor eller att sidan tar för mycket resurser.

Vilken är Sveriges bästa restaurang?
För närvarande har 19 restauranger i Sverige en, två eller tre stjärnor. Michelinguidens bedömningar uppdateras en gång per år och under utdelningen i juni 2023 fick Thomas Sjögrens restaurang Signum i Mölnlycke sin första stjärna. Frantzén är fortfarande ensam i landet med tre stjärnor.
Vi har som rutin att alltid kontakta ägaren när en sida stängs av, men ibland så kan vi inte alltid få tag i den ansvariga, vi ber därför dig som ägare att omgående kontakta oss om du ej fått tillbördig information från oss.

Vilken är världens dyraste restaurang?
Sublimotion, Ibiza För att smaka på vad världens dyraste restaurang har att erbjuda måste man vara beredd på att hosta upp. Närmare 23 000 kronor per person kostar det att äta på Sublimotion i Hard Rock Hotel på Ibiza.
Gamla Frantzén var på 90 kvadrat men antalet platser var även då 23. Den största nyheten är det öppna köket med en eldstad för matlagning över öppen eld, något som Niklas Ekstedt var först med på en stjärnkrog.Restaurangen på 521 kvadratmeter avsedd för 23 gäster, består av tre plan i en fastighet från 1880, granne med konditoriet Vete-Katten på Klara Norra Kyrkogata i Stockholm. Den ska ha kostat cirka 75 miljoner kronor men om det avser hela fastigheten eller bara restaurangen är oklart skriver Di.”La liste” sammanställer hundratals guideboksrekommendationer, tusentals mediapublikationer och miljontals onlinerecensioner varje år för att lista de 1000 bästa restaurangerna i världen.Längre ner på listan finns flera svenska restauranger, som Vollmers i Malmö med 93/100 poäng, Aira i Stockholm med 91,5 poäng, Aloë i Älvsjö med 90,5 och PM & Vänner i Växjö med 90 poäng. Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. ”Vi är mycket stolta över att kunna meddela att Frantzén har förtjänat första plats i år med totalt 99,5/100 poäng”, skriver restaurangen på sin Instagram.

Framgångssagan fortsätter för stjärnkocken Björn Frantzén, som har prisbelönta restauranger runt om i världen, i Bangkok, Singapore, London, Dubai och Shanghai.
”La liste” publicerade sin stora sammanställning redan i höstas, men det är först nu Frantzen själva gått ut med bemärkelsen på sin hemsida och i sociala medier.Den första dagen i varje månad klockan 10.00 släpps bordsreservationerna för nästkommande månad. Jag har testat denna strategi flera gånger innan men ändå inte fått bord. Så, jag hade denna gång en annan taktik. I början av denna vecka satte jag upp oss på väntelistan på alla tider hela lördagen – både för lunch och middag.Mer vin kom in – igen två olika. Ett madiera och en syrah. Till det en av de stående rätterna på menyn – French toast som toppades med grillad ål, sjöborre och lövtunna skivor dubbelmarinerad biff.

Similar Posts