4 Toppar Tänndalen

T\u00e4nndalens 4 toppar \u00e4r upplevelseloppet som tar dig till platser du kanske annars aldrig skulle bes\u00f6kt. Till T\u00e4nndalens fyra h\u00f6gsta toppar, med vyer ut \u00f6ver hela Fun\u00e4sfj\u00e4llen. Det \u00e4r ocks\u00e5 en utmaning p\u00e5 cirka 25 kilometer, d\u00e4r 1200 h\u00f6jdmeter ska besegras.F\u00f6r att kunna erbjuda en s\u00e5 bra upplevelse som m\u00f6jligt anv\u00e4nder vi och v\u00e5ra partners cookies och liknande tekniker som inneb\u00e4r att vi lagrar och f\u00e5r tillg\u00e5ng till viss information p\u00e5 din enhet. Vi behandlar ocks\u00e5 personuppgifter s\u00e5som IP-adresser. Vi och v\u00e5ra partners anv\u00e4nder samtycke eller ber\u00e4ttigat intresse som laglig grund f\u00f6r behandlingen av dina personuppgifter. Genom att klicka p\u00e5 \”inst\u00e4llningar\” kan du v\u00e4lja vad du vill godk\u00e4nna eller inte. Du kan n\u00e4rsomhelst \u00e4ndra dina inst\u00e4llningar eller \u00e5terkalla ditt samtycke genom att klicka p\u00e5 \”Cookie-inst\u00e4llningar\” p\u00e5 denna webbsida.Tänndalens 4 toppar är upplevelseloppet som tar dig till platser du kanske annars aldrig skulle besökt. Till Tänndalens fyra högsta toppar, med vyer ut över hela Funäsfjällen. Det är också en utmaning på cirka 25 kilometer, där 1200 höjdmeter ska besegras.

L\u00e5ter det lite v\u00e4l tufft? I s\u00e5 fall kanske du n\u00f6jer dig med T\u00e4nndalens tv\u00e5 toppar. H\u00e4lften s\u00e5 l\u00e5ngt men en lika h\u00e4rlig upplevelse!Tänndalen och Funäsfjällen är ett av Sveriges mest underskattade topptursparadis. Här finns höga toppar och branta sluttningar som passar perfekt för toppturer i vintersolen. Med våra guider får du uppleva den storslagna naturen och njuta av härliga skidåkning på fjället.

Följ med någon av våra duktiga guider på jakt efter ”vitt guld”. Åkningen sker först och främst i Freeride Paradise men också i andra guldgruvor i området.

Denna vandringsdag bjuder på forsande vattenfall, naturreservat och kulturminnen från skidturismens vagga. Med start ifrån Anderssjöåfallet går vi uppför de 120 trappstegen, alldeles intill det sprudlande vattenfallet innan vi går mot toppen av Hamrafjället. Sedan följer vi Sydbrantsstigen där traktens bönder förde sina djur upp till deras fäbodskiften. Denna stig går igenom en slags subtropisk fjällmiljö tack vare Hamrafjällets kalkrika jord och sydliga sluttningar. Det frodiga området är ett av fjällvärldens mest blomsterrika fjäll med nästan samtliga fjällorkidéer i sin flora. Vi svänger av mot Hamrafjällets kam och sedan finns möjligheten att ta en toppbestigning på Hamrafjället eller lugnt vandra tillbaka på kammen åter mot vattenfallet. Längs denna sträcka passerar vi resterna från bygdens första skidlift från 1951. För den som känner för en mindre ansträngande dag finns möjligheten att följa med på lättare vandring. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4-5 timmar, höjdskillnad 380 meter, svårighetsgrad svår.
Tänndalen ligger där vildmarken börjar. Renarna betar bokstavligt talat utanför dörren till vårt boende och läget nära norska gränsen medför vyer över både svenska och norska fjäll. Med en lokalguide som visar oss vägen har vi fantastiska vandringsleder i storslagen miljö att se fram emot.Erbjudandet gäller hel vecka under perioden 30/6-24/9 2023 i allt boende som hyrs ut av Tänndalen. Gäller endast nya bokningar och kan inte kombineras med andra boenderabatter.

I området i Funäsfjällen i västra Härjedalen finns det möjlighet till mycket vandring. Området är känt för många som ett antal skidområden som Ramundberget, Tänndalen och Bruksvallarna. Men det finns även mängder av möjligheter till vandring och fiske på sommaren. Du kan enkelt utgå från några av byarna Funäsdalen, Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen och därifrån göra många fina dagsturer. Ett förslag är att hyra en av alla de fjällstugor som finns att hyra alternativt att ta in på någon av defjällhotell som finns. Ex är fjällhotellet i Funäsdalen väldigt mysigt. På sätt kan du få en härlig vecka med fin vandring men ändå bo bekvämt. Men det finns så klart också möjlighet att sova i tält alt ev i de enkla vindskydd som finns, ofta i anknytning till fiskevatten. Planerar du en längre vandring kan vandring i området kan med fördel kombineras med vandring i området runt Jämtlandstriangeln i Jämtland.
På Funäsfjällens hemsida kan man hitta en bra lista på olika förslag på vandringar att göra på Funäsfjället. De har bland annat skapat en lista på 30 guldturer som är av varierande längd. Dessa hittar du lätt på deras hemsida eller kan du köpa en separat guide för ca 89 kr (juli 2015) som beskriver de olika guldturerna mer i detalj. Personliga favoriter är guldtur 19 till de vackra tväråfallen som är fina vattenfall med möjlighet till bad. Eller vandring på kalfjället på Flatruet. Bestigningen och utsikten från av Stora Mittåkläppen (1212 möh) var också fantastisk. Mellan Högvålen och Lofsdalen hittar du en 30km lång pilgrimsled. Leden går uppe på fjällent med vacker utsikt. Du kan med fördel åka buss mellan start och slutpunkten på leden I Sonfjällets nationalpark finns många leder som ger möjlighet för både dagsvandringar och flera dagars turer. Nationalparken är en Europas äldsta och området är dryga 10 000 ha stort. Det sägs att det skall vara ett av Sveriges björntätaste område. Lederna är på sommaren utmärkta med stolpar och rösen (stenhögar) Nyvallen, Nysätern och Dalsvallen är vanliga utgångspunkter i området.

Vemdalen är främst känd för skidområdena Storhogna/Klövsjö, Björnrike samt Vemdalsskalet. Men som de flesta skidområden finns det även en sommarsäsong. Sommartid finns möjlighet till sommaraktiviteter så som vandring, paddling, ridning, cykling, fiske. Här finns också Jämtland Härjedalens enda nationalpark Sonfjällets Nationalpark som är skrivit kort om här ovan. Vemdalen i säg har mycket fokus på att det skall vara tillgängligt att vandra med barn.
Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.Lederna i området är ofta dragna so de går i cirklar så du kan börja och sluta på samma punkt. Finns flera leder för dagsvandringar. Lederna är mellan 4-18 km långa men för att vandra flera dagar kan du enkelt kombinera flera leder till en. Det finns flera vindskydd i området.

På hemsidan och i guden kan du hitta den typ av vandring som du är ute efter. Ex barnvänligt eller svår vandring. I detta området kan du lätt vandra mängder av fina vandringsleder men ändå bo i stuga eller liknande. Läs listan på Funäsfjällens hemsida
När vi vandrade i området använde vi oss av boken om de 30 guldturerna tillsammans med fjällkartan från Calazo där de 30 guldturerna är utmärkta. Denna karta var väldigt användbar och köptes på Outnorth. Vi kompletterade även med Fjällkartan från Lantmäteriet. Det är karta Z8 som gäller för området.

Tänndalens 4 toppar är ett lopp i fjällmiljö som tar dig över de fyra topparna Lill-skarven, Stor-skarven, Skenörsfjället och Hamrafjället, som alla är en del av Funäsfjällen. Tävlingen bjuder på både stiglöpning och löpning i obanad terräng.
En kanotdag längs Ljusnan gör sig utmärkt som dagstur för hela familjen. Kanot går att hyra hos Topsport Funäsdalen, ta sedan bilen till Bruksgården där kanoterna och starten väntar. Möjligheter till bad och fiske längs finns längs vägen.Bila eller bussa till Tänndalen, där startar vandringen Hamrafjället Runt. Turen är ett rejält dagsverke på 20 kilometer men belöningen är riklig och konstant med vacker fjällutsikt och orkidéängar.Från Funäsdalsberget har man en fantastisk utsikt över dalen, men också över kringliggande berg och norska gränsen. Med gondolen kan alla som vill komma upp och ta del av utsikten. Från toppstugan kan man sedan bestämma om man vill vandra tillbaka ner i dalen eller gå kortare promenader, bland annat finns “Långa bergsturen” som är en av de 30 guldturer som finns i Funäsdalen. Första etappen bjuder på mäktiga utsikter, bland annat över Sylarna, medan andra hälften snirklar sig genom skog (kan vara rätt mycket mygg på sommaren). Funäsdalen är Härjedalens ute- och äventyrscentrum. På gränsen till Norge och utmärkt för vandring men också lite udda aktiviteter som klättring och att paddla kanot. Vi tipsar om 4 dagsturer du inte vill missa! Funäsdalen är huvudorten i Funäsfjällen – utemeckat i Härjedalen med 423 kilometer MTB-led, 60 toppar över 1 000 meter och 200 fjällsjöar. Här vimlar det av möjligheter för friluftsfrälsta. För att kunna uppleva olika delar av Funäsfjällen är bil att föredra. För stockholmare finns ett alternativ i form av bussen Härjedalingen.

För den som vill ha lite mer utmaning att ta sig uppför berget finns Funäsdalsbergets Via Ferrata. En brant klättringsled med säkrad vajer längs leden och en maffig utsikt. Klättersele, hjälm och en kort genomgång av utrustningen finns att få av Topsports experter.
Cykelturen mellan Funäsdalen (med start vid Fjällmusee
t) och Flon har en härlig mix av teknisk stig och grusväg. Du rullar på två genom barrskog och över myrar, med en svårighetsgrad som passar de flesta. Rundan är 25 kilometer och tar omkring 3 timmar att trampa.Det finns gott om boenden i Funäsdalen och runt om i grannorterna Tänndalen, Ramundberget och Bruksvallarna. Några exempel är STF Funäsdalen Vandrarhem, Hotell Funäsdalen och Funäs Ski Lodge.

Du lämnar det öppna moränlandskapet vid Storrödtjärn och börjar vandringen ned mot sjön Rogens sydostspets, där ett rastskydd väntar. Leden övergår snart i omväxlande blockterräng med fjällbjörk och tallskog. Du passerar sjön Fisklöstjärnen på västsidan. Fortsättningen är lättvandrad, med en svag stigning upp på sydsidan av Tandsjövålen. Här passerar du etappens högsta punkt, som erbjuder storslagna vyer över sjön Rogen och de norska fjällen i väster. När du kommer ner från Tandsjövålen går leden genom gles tallskog till bron över Tandån. Lederna går därefter isär, och norr om Tandån viker du av från den norrgående leden och går ut på en udde i sjön för att nå fram till Rogen.Sjön Hävlingen är särskilt populär bland sportfiskare och är vida känt för sitt röding- och flugfiske. Båtar och kanoter finns att hyra för dig som vill.

Det finns en alternativ väg på 25 kilometer mellan Rogen och Skedbro, via Käringssjön. Leden från Rogen till Käringsjön går bland glest utspridda barrträd nära det kända sjösystemet, där många väljer att paddla och fiska. Vid Kärringsjön erbjuds kanotuthyrning och boende, som är klokt att förboka om du vill stanna. Det finns en bilväg till Tännäs härifrån, men går även bra att följa en vandringsled fram. Leden mot Skedbrostugan från Käringsjön går i gles barrskog.
Vandra längs karga kustlandskap, intill knallgula rapsfält eller nära stadens brus. Den snabbaste vägen är absolut inte alltid den bästa. På den här sidan har vi samlat några av Sveriges populäraste vandringsleder.Leden mot Storrödtjärn fortsätter på en moränrygg mellan de rödingsrika sjöarna Hävlingen och Särsjön. Efter ett skogsparti och en kilometer på kalfjäll bär det av uppåt igen, mot Slagusjöns vindskydd. Den sista sträckan till Storrödtjärn i Långfjällets naturreservat är bitvis stenig.

Grövelsjön Fjällstation ligger 816 meter över havet, längst upp i Dalafjällen. Här i gränslandet till Norge väntar en perfekt utgångspunkt för dig som vill vandra i oförstörd fjällmiljö. Precis utanför dörren finns miltals med markerade leder.
Där leden delar sig strax norr om Rogen fortsätter du åt nordväst. Du går över tallhedar och åsar fram till bron över Öster-Rödsjöns utlopp. På din vänstra sida ligger sjön Rogen och till höger ett pärlband av små sjöar. Du vandrar sedan på sydsidan av 1 000-meterstoppen Bustvålen. Snart delar sig leden söderut mot Svukuriset på norska sidan, samt norrut mot Skedbro. Den sista sträckan fram till Skedbro går över spångade myrar och steniga passager, men också lättvandrade hedar.

Från Grövelsjön Fjällstation går du åt nordost över Långfjället. På Långfjället passerar du en informationstavla om Linnés möte med falkfångare 1734. Här finns lämningar efter ett gammalt läger, där de på den tiden mycket värdefulla rovfåglarna brukade fångas. Sträckans högsta punkt ligger redan efter fem kilometer, söder om Jakobshöjden. Härifrån får du storslagna vyer över Storvätteshogna – Svealands högsta fjäll – som reser sig 1 204 meter över havet. Därefter sluttar leden svagt utför mot sjön Hävlingen. Efter cirka 8 kilometer når du Särsjöbäcken. Några hundra meter österut ligger Särsjöbäckens rastskydd (vid vinterleden). Här har du utsikt över Töfsingdalens nationalpark och ner mot Hävlingen med Slagufjället i bakgrunden. I Hävlingen finns stugor för övernattning. Förbokning krävs och görs via Länsstyrelsen Dalarnas Län.
Strax innan Rödfjälltjärn delar sig leden och du som vandrar västerut går mot Fjällnäs – följ leden mot Tänndalen. Du kommer att passera Svanån på en bro för att nå Tänndalsvallen. Sista sträckan mot Tänndalen vandrar du på en landsväg.

Trivs du när det är lugnare på fjället? Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i detta fjällområde, så att du har bästa möjliga förutsättningar att planera din tur till mindre besökta perioder. Under perioder med mindre besökare erbjuder vi dessutom ofta bättre priser. Notera att besökskalendern endast ger en indikation och ej tar hänsyn till avvikelser i samband med exempelvis evenemang eller högtider. Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar. Den första dagen vandrar du förbi Töfsingdalens Nationalpark, som kan vara Sveriges minst besökta nationalpark, då terrängen är svåråtkomlig. Men för dig som tar dig an mödan med en avstickare är belöningen dramatisk och vacker natur.

Turen tar dig från Grövelsjön, via naturreservaten Långsjöfjället och Rogen till Tänndalen. Det är en vandring som går på kalfjället, nära gränsen mellan Sverige och Norge. Delar av upptäcktsfärden går i gles barrskog. Långa sträckor vandrar du intill sjöar, i ett härligt böljande landskap. Sträckorna går både uppför och utför.
Boka tåg via SJ. Sök din resa hela vägen från avreseort till slutdestination, i detta fall STF Grövelsjöns Fjällstation. Då får du alltid fram de avgångar som passar med olika färdsätt: både tåg och buss. Du har också resegaranti, så att eventuella förseningar inte påverkar möjligheten att komma fram till destination. Till Mora finns tågförbindelse, därefter reser du med buss.Det fantastiska med vandring är att det alltid finns mer att upptäcka. Du kan utforska avlägsna fjälltoppar, gå längs karga kustlandskap, intill knallgula rapsfält eller nära stadens brus.

Sträckan Skedbro–Tänndalen är en lång och bitvis stenig etapp med omväxlande natur. Norr om Skedbro väntar gammal och kuperad fjällbjörkskog, på väg upp mot Broktjärns raststuga. Du lämnar här Rogenmoränen och kommer till ett kalfjäll på Rödfjällets västra sluttning. Det mäktiga Rödfjällets topp når 1 243 meter över havet.
För att resa till och från Tänndalen kan du exempelvis åka buss till Stockholm med Härjedalingen. Se tidtabell och prisinformation på deras hemsida. Du kan även åka buss med Länstrafiken Jämtland till Östersund och sedan vidare med tåg.Delar av denna vandring är utmanande då terrängen bitvis består av stenig terräng. Räkna med några extra timmar jämfört med en vandring på enklare terräng. Vandringsstavar kan vara en god idé att ta med för extra balans när du kliver ovanpå större stenar.Vill du boka flera boenden i en och samma bokning gör du det enklast genom att öppna upp respektive boende i separata flikar i din webbläsare. Välj sedan datum för respektive boende, antal personer och gå vidare tills dess att du ser att ditt boende lagts i varukorgen. Alla dina val sparas i en och samma varukorg, trots att du arbetar i olika flikar. När du är redo att betala väljer du att gå vidare till betalning i någon av flikarna så kommer alla dina val att följa med. Dina val sparas i totalt 30 minuter. Rogens naturreservat bjuder på ett sjörikt landskap med slingrande åsar, klädda med urgamla tallar. Moränåsarnas former är skapade av forna inlandsisar. Naturtypen är ovanlig och har fått ett eget namn: Rogenmorän. I fjällen behöver du ha koll på vilka ledmarkeringar som gäller. Det finns nämligen olika markörer att ta hänsyn till, både beroende på område och årstid.

Funäsdalen och dess omgivningar erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för den som vill uppleva naturen på nära håll. Här finns flera vandringsleder av varierande svårighetsgrader som passar både nybörjaren och den erfarne vandraren. Eller upplev Funäsfjällen från cykelsadeln – här slingrar sig lederna fram genom den vackra naturen. För den som vill uppleva mer av Funäsdalen och Funäsfjällen finns det gott om aktiviteter att välja på. Upplev de vackra omgivningarna genom en fisketur i någon av de många fiskrika sjöarna eller paddla kanot på Ljusnan. I Funäsdalen har alla möjlighet att ta sig upp över trädgränsen med gondolen. På toppen av Funäsdalsberget möts du av vyer över fjälltoppar i när och fjärran. Passa på att ta en lunch eller fika med milsvid utsikt på Toppstugan som också har öppet i sommar.200 fjällsjöar och mer än 300 km strömmande vatten. Oavsett om du föredrar fiske med fluga, spinn eller bara fiska från ekan. I Funäsfjällens fiskevatten trivs bland annat harr, röding och öring.

60 toppar över 1000 meter – den utmaningen kan du ta dig an i Funäsfjällen! Här kan du själv välja antal toppar efter nivå och fysiska förutsättningar, de flesta av topparna ligger inom räckhåll för en dagstur.
Testa sommarens roligaste utsiktssport – discgolf! Vår nya niohålsbana startar vid Röstbergsliften och tar dig upp på Funäsdalsberget. Här får du utmana dig själv, familjen eller vännerna på en av Funäsfjällens finaste utsiktspunkter. Discgolf är en kul och utmanande sport som passar hela familjen! Hyr discgolfskit online eller i receptionen på Hotell Funäsdalen. Greenfee kostar 60kr och kan köpas online eller betalas med Swish vid start.

Lopme Laante har samer och den samiska näringen som tema med syftet att skapa ett lärande kring den samiska kulturen och dess mångfald. Parken är en upplevelse för gammal som ung. Här får du möta den samiska kulturen, du får träffar renarna och ta del av hur samerna lever och lära dig allt om rennäringen. Det finns möjlighet att boka en guidad tur.

I den stora kåtan serveras samisk inspirerad mat och fika. Fisk och renkött är de viktigaste beståndsdelarna i den samiska matkulturen. Här serveras bland annat sovas på gahkku, souvaskebab, suovaspanna och gurpiburgare på gahkku.
Hos oss finns det fjällcykling för alla. Cykla över högfjället, nerför dalar och längs slingrande flowtrails. Sammanlagd får du tillgång till hela 18 mil cykelleder och stigar i Funäsdalen med omnejd.I Funäsfjällen kan du uppleva allt från Evagraven – en 800 meter lång ravin som bildades vid inlandsisens avsmältning, till anrika sätergårdar och gamla gruvor.

Ta ett förfriskande dopp i någon av Funäsfjällens mer än 200 fjällsjöar, snorkla i Ljusnan eller upplev Andersjöåfallet. Här är det alltid nära till närmsta sjö eller vattendrag!
Har man inte redan fallit pladask för stigcykling är chansen stor att så blir fallet här i Isaberg. Totalt finns 20 MTB-leder, med växlande nivå och utformning. Till exempel finns tre barnleder som är markerade med grönt, men också längre sträckor som medelsvåra slingan Blue Berry på 13 kilometer. Det går också att köra liftburen cykling och nöta balans och finlir i pumptracks och teknikbanor. Hyrutrustning behöver förbokas, här är det hårt tryck under högsäsongen. För att åtnjuta slingorna krävs även Isaberg Trail Pass som kostar 105 kronor för vuxna och 50 kronor för barn 8–15 år.Ett unikt och världsarvsklassat landskap som detta bör förstås upplevas i vandringsskor, med tält i ryggsäcken. Över Stora Alvaret sträcker sig en sammanhängande led på cirka 35 kilometer, från Karlevi till gamla järnvägsbanken i Penåsa (turen kan avslutas i Resmo, och blir då 13 kilometer). Leden lämpar sig också för cykling. Känns 35 kilometer för klent? Från Penåsa går det att hoppa på Mörbylångaleden, som är en av STF:s 12 signaturleder, och traska ytterligare tre mil till Ottenby längst i söder.Adrenalinfylld och lekfull är höghöjdsbanan Isaberg Tree Top Adventure. Aktiviteten utspelar sig – stödd av selar, vajrar och karbinhakar – uppe bland träden med moment som balansgång, koordination, klättring och hopp. Totalt finns det 57 hinder fördelat på fem olika banor, med varierande svårighetsgrad. Starttid behöver bokas i förväg online och minimiålder för Tree Top Adventure är sex år (vuxet sällskap krävs upp till elva år). Priser på 275–395 kronor per person inkluderar 30 minuter säkerhetsgenomgång och två timmar trädaction.

Funäsfjällen ligger i västra Härjedalen med orterna Funäsdalen, Ramundberget, Tänndalen, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen/Kappruet, Tännäs och Fjällnäs. Här finns ett så gott som oändligt äventyrsutbud, för både vant och ovant utefolk.Hitta hit: Bil, tåg eller buss. En resa med kollektivtrafik kan till exempel gå via Jönköping och därifrån vidare med buss 132 som stannar intill Isabergs stugby. Ett annat alternativ är att ta tåg till stationen Hestra och vidare med buss till Isaberg.

I Funäsfjällen har man sin egen lokala variant av den prestigefyllda äventyrsutmaningen The Seven Summits. Istället för att bestiga de högsta topparna på världens sju kontinenter, har man i terrängen ovanför Tänndalens skidområde valt ut sju mer moderata toppar vars topprösen är utmärkta med just Mt Everest, Kilimanjaro, Denali, Puncak Jaya, Mt Vinson, Aconcagua och Elbrus. Tänndalens Sju toppar är ett perfekt äventyr för familjen, att göra under en dag eller dela upp på flera. Startplatsen är parkeringen vid Ski Lodge Tänndalen, där finns också karta och färdbeskrivning. När topparna är avcheckade får man kvittera ut en fin medalj. Isaberg är en markerad urbergskulle i Nissans dalgång, intill det lilla samhället Hestra (yes, känt för handskarna). Här i smålandsskogen har Isaberg Mountain Resort byggt upp södra Sveriges största pist-/liftsystem tillika MTB-center. Därtill finns en mängd andra möjligheter att idka friluftsliv och utesport. Hitta hit: Bil är bekvämt att ha på plats, då kommer du förstås via Ölandsbron till Färjestaden. Det finns ingen järnväg på ön, däremot busstrafik (nummer 404 ansluter tågen i Kalmar). Från Stockholm går bussen Silverlinjen.Dröstorpsleden är en annan vandringsvärd rutt, som utgår från Skarpa Alby alternativt Ekelunda. Leden är inte markerad men är ändå enkel att följa då den går på tydliga vägar och stigar. Turen är cirka sex kilometer och går igenom ögonsköna naturreservatet Dröstorps alvar, i en slinga runt Dröstorps Ödeby. Några av gobitarna längs vägen är sjön Drötorps mosse, runstenen Björnflisan, guldfiskdammen samt infallna grottan Prästgropen (numera förträfflig som vindskyddad fikaplats). Parkering finns i startbyarna.

Similar Posts