Akai Ap 103c

Jag hittade en LP-spelare på vinden! Idag tänkte jag dela mitt lilla projekt där jag försökte fixa en AKAI AP-103C som hade stått i förrådet hos min morfar. Projektet uppkom ihop med att jag lyckades få tag på en nyproducerad lp-skiva som har spel-musik ifrån Northgarde. Men musiken spelar för långsamt? Tallriken snurrar knappt och ibland stannar tallriken och remmen slirar. Så vad är felet? Jag spekulerade både med mina kollegor och med betrodda internet. Därefter testade jag lite olika saker. Köpte ny rem enligt konstens alla regler (den fanns att beställa) Roterade el-motorn, om kullagret skulle vara slitet mot den ena sidan Smörjde centrum-axeln (glid-lagret) med vanlig symaskinsolja Efter dessa steg så spelar LP-spelaren bättre men inte perfekt. Jag skulle beskriva det som att den snurrar ~10% för långsamt. Man hör musiken bra, men ett plågsamt vrid sker i magen när man hör dom onaturliga ljuden ifrån stråk-instrumenten. För att ni ska få en […]Guldpläterat huvudskal, patron, nål för AKAI ATT05U, AP-306/C, ATT022U, AP-007,. AP-307, AP-005, ATT10U, AP-103/C, AP-Q80, AP-Q55, Tillverkad i aluminium. Visa produkt: Rem till AKAI MP-103C. Bredd, 5,5 mm. Fabrikat, AKAI. Modell, AP-103C. Rem till AKAI MP-103C. Skriv ut. Finns i lager. Transportation System Co., Ltd., Room C101-C-103, C-. (73) Thetford BV, Nijverheidsweg 29, 4879 AP Etten-Leur,. Akai GmbH & Co. Akai AP 103C\nAkai Electric Co Ltd.\nTokyo\nHergestellt in Japan\n1978\n7 kg\n\nEin sehr guter Plattenspieler aus den 1970er Jahren der japanischen. AP-307, AP-005, ATT10U, AP-103/C, AP-Q80, AP-Q55 : Amazon.se: Musikinstrument. nål för AKAI AP-006, ATT05U, AP-306/C, ATT022U, AP-007, AP-Q50, AP-D30. AKAI AP-103C. Tillverkare……….. Akai Electric Co. Ltd, Japan. Manövrering………. Helautomatisk. Pickupelement. Jag hittade en LP-spelare på vinden! Idag tänkte jag dela mitt lilla projekt där jag försökte fixa en AKAI AP-103C som hade stått i förrådet hos min morfar. Idag tänkte jag dela mitt lilla projekt där jag försökte fixa en AKAI AP-103C som hade stått i förrådet hos min morfar. Drivremmar till skivspelare av olika fabrikat i stor sortering . Välj ditt fabrikat och modell i listan. I detta webinar får du tips om hur du ska tänka när du designar produkter för 3D printing. Var har vi möjligheterna med 3D print och vart har vi begränsningarna?Vad gör man när man inte får loss sin 3D-printade detalj ifrån 3D-printerns platta? Och varför händer det? Först kan vi diskutera lite om varför det händer och med det menar jag att jag inte vet 100% vad som gör att detaljen sitter som sten ibland på plattan på en FDM 3D-printer. Men jag kan ange de misstänkta bovarna i detta drama. För det första så lägger man troligen på ett lager med lim för flera anledningar. T.ex för att skydda plattan, plasten ska fastna bättre på de första lagret mot plattan. Det är ett billigare alternativ för många FDM 3D-printers än att tejpa/täcka hela plattan. Limmet håller solklart fast detaljen. Så om man har en stora area, ifrån detaljen, som ligger ner mot plattan så sitter detaljen hårdare mot plattan, solklart. Den andra stora boven i dramat är att det bildas ett sug ihop med allt som tillverkas under lite värme och sen så […]Fika? Mitt 3D print-projekt började med kaffesug på jobbet… Bredvid kaffemaskinen står paketet med filter, vi skulle kunna ha dem i ett skåp men de ligger framme då det ofta används. Min tanke, när jag stod där och hällde upp en kopp, var att vi borde kunna göra en mer praktisk och snygg lösning själva. Filtren kan vara framme men i en smartare och snyggare hållare. God idé, ett bra 3D projekt för mig att starta med nu när vi har tillgång till dessa fantastiska maskiner på kontoret! Ibland en svår kombination, snygg och smart? Först lite tankearbete innan “cadning”, mina krav var följande; Enkel – lätt att ta filter från Smidig- enkel att montera Snygg – inga synliga monteringsdetaljer Genom att göra vår filterhållare med en lägre ”vägg” på framsidan blir det lättare att ta ut ett filter. Den sänkta framsidan gör det lätt för oss med montering, på den bakre ”väggen” finns skruvhålen […]Databasen är en översättningstabell som berättar vilken remstorlek din spelare skall ha. Remmarna är inte märkta med fabrikat och modell när de levereras.

Vår databas är ett hjälpmedel för att hitta rätt rem till din spelare. Börja med att välja fabrikat i vår databas och vänta tills modellerna har laddats klart. När du väljer din modell så kommer rätt rem fram.
Idag ska jag bjuda på några tips kring stycklistor i ritningar som är ett ämne vi ofta får frågor kring. Inställningar för ritningsdokumentets stycklista: Under Options för ritningen finns grundinställningarna för Tabeller och Stycklista med…

Efter dessa steg så spelar LP-spelaren bättre men inte perfekt. Jag skulle beskriva det som att den snurrar ~10% för långsamt. Man hör musiken bra, men ett plågsamt vrid sker i magen när man hör dom onaturliga ljuden ifrån stråk-instrumenten.
Ibland kan man ha modeller där en kant behöver avrundas, men där standardbeteendet inte är det önskade. Möjligheten finns då att istället för att göra en avrundning med konstant radie, göra en där bredden hålls… Men den prototypen som lyckades lösa problemet för mig var denna. Jag kallar den idé-5, se bild nedan. Man förstår nog ganska snabbt hur den funkar. Den är bara en ”puck” som hjälper till att trycka upp nyinköpta kullagret upp mot undersidan av tallriken. Sen är det tre skruvar och tre stycken gänginsatser som hjälper mig jämnt balansera upp tallriken samtidigt som jag kan justera höjden. Då jag inte riktigt kan måtta upp höjden exakt då man inte kommer in under tallriken när den väl sitter på. Som ni ser snurrar den för långsamt även på egen hand, fast jag har vidtagit åtgärderna ovan. Det sitter ett glidlager mellan centrum-axeln och tallriken, och en lösning på detta problem hade varit att gräva mig ner i träsket och ta reda på vad det ska vara för smörjning. Men när man har tillgång till en pålitlig Markforged 3d-skrivare, så började mina tankebanor gå mot en annan lösning.Jag hade som sagt har jag lite andra idéer som jag vill testa. Nedan ser ni några 3D-printade idéer och prototyper där jag testade om Nylon-white (ett 3D-print material) skulle kunna ersätta centrum axeln. Kort svar, nej de gick inte.

Idag tänkte jag dela mitt lilla projekt där jag försökte fixa en AKAI AP-103C som hade stått i förrådet hos min morfar. Projektet uppkom ihop med att jag lyckades få tag på en nyproducerad lp-skiva som har spel-musik ifrån Northgarde.Sen här till sist har ni referensfilm på hur enkelt tallriken roterar nu när den är bortkopplad ifrån motorn. Tallriken är ganska tung men motorn är ändå ganska rejäl och stark i min uppfattning, för när man slår på allt snurrar den på bra.På bilden nedan ser ni montering utav idé-5. Den balanseras med de tre skruvarna som sagt. Det blev väldigt bra. Nästan inget glapp mot centrumaxeln. Så om jag bara låter bli skruva på skruvarna eller vända upp och ner på spelaren, så sitter konstruktionen på plats.

Idag tänkte jag ta upp lite olika tips och trix för när komponenter ska kopplas samman med mates. För det första är det viktigt att ha en designavsikt med den sammanställning som ska skapas, detta…

Similar Posts