Albin 78 Cirrus presenterades 1978 och tillverkades till och med 1984. Enligt uppgift från läsare skall 738 exemplar ha tillverkats. Albin 78 tillverkades av Albin Marin. Fram till konkursen 1982 skedde tillverkningen i Kristinehamn. Därefter flyttade den till Visby. De flesta exemplaren är av årsmodellen 1979-1980. Av de 738 exemplaren är drygt 600 tillverkade till och med 1980. Albin 78 är tillverkad enligt Sjöfartsverkets regler och har den blåa skylten. Enligt uppgift från läsare saknar dock cirka 40 exemplar runt nummer 400 den blåa skylten på grund av brister i säkerheten. Från och med 1980 har Albin 78 luckgarage och centrumlyft. De flesta båtarna såldes som 3/4-fabrikatAlbin 78 -81. Besiktigad 2010. Båten i ordinärt skick förväntat till sin ålder. Bottnen genomgående fuktig trots båten på land i 1,5 år. Osmos? Helt klart nödvändigt med åtgärd i form av torkning och epoxibehandling. Rodret utbytt till det bättre. Järnkölen har rört sig. Invändigt trä i normalskick. Stor grundskada, båda aktre tvärgående stuvskotten losslitna.
Genom att samarbeta med sailguide.com når du enkelt de flesta av Nordens segelbåtsintresserade människor. Du annonserar effektivt eftersom du når en väldefinierad kundgrupp, seglare!
Pentry med diskho till babord om nedgången. Avlastningsytan till pentryt används även som första trappsteg. Stickkoj till styrbord. Salong med längsgående soffor (babords 1,7meter lång). Förpik för om salongen med två kojer. Förpiken är avskiljbar med vikdörr. Under mittdynan i förpiken finns toalett. Albin 78 har inredning i lackerad teak
”Motorkonsolen gjorde jag av ett rostfritt plattstål 10 mm tjockt plus ett mellanlägg av aluminium på 12 mm. Jag var tvungen att försänka bultarna i plattstålet för att dämparen skulle få slätt upplag. Den nya motorn har fungerat utmärkt och vi ser fram emot många trevliga seglatser i vår segelbåt under många år framöver.”Vikt ca 2,4 ton, längd 7,8 m, bredd 2,76 m, 5 kojplatser, segelbåt från 80-talet Tidigare satt det en VP MD5A (7,5 hk) i båten med ett S-drev 110S med utväxling 1,66:1 .
Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.
Ange din epostadress nedan så får du varje kväll eller fredag eftermiddag ett epostmeddelande med alla annonser som lagts in under dagen. Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du själv vill.
Diskussionen om den perfekta nybörjarbåten har förts i oändligt många nätforum, i samtliga klubbstugor och på alla bryggor runt om i landet. På en marknad där det kryllar av äldre båtar i gott skick så är valet allt annat än lätt. Att hantera utombordaren på H-båtens smala akterdäck i sjögång är inte heller så kul! IF:en har sitt stadiga akterdäck och akterpulpit att hålla sig i när man ska hänga upp och ner över motorn! H-båten erbjuder ett avancerat balansnummer! IF:en kräver mestadels genua. Den seglar på focken också men… inte så bra. Då måste det blåsa minst 8 m/s. Focken är lite av ett stormsegel på IF-båten. Den upplevs som lite styvare och stadigare. Den är, med sin långköl, lite segare i manövrar men i gengäld något ”lugnare” att hantera i oväder.Men ska du försöka dig på en semestertripp då och då så väljer du IF-båten. Den är, enligt min uppfattning, trevligare invändigt. Köket sitter vid nergången mot H-båtens mittenplacerade pentry. IF-båten har avdelat fram till förpiken vilket ger en viss avskildhet nattetid och erbjuder möjligheten att sätta pruttburken i ena garderoben med garderobsdörren som toadörr mot salongen! Jag vet att ni som har mastheadbåtar påstår att det inte är ett bekymmer…. men vafan! Det går inte att förneka att ett mindre försegel är mer lätthanterligt när sjöbrisen tvingar dig att kryssa ut ur bukten…. nio dagar av tio! Jag skulle säga att den som i första hand tänker kappsegla ska satsa på H-båten som med sin koniska mast och delade lateralplan är lite mer race-betonad.H-båten är lite snabbare. Raskare i slag och manövrar då den har fenköl. Den anses vara en något bättre undanvindsbåt och seglas med fock vilket gör den mer lätthanterlig vad gäller tålamodsprövande kryssar. Den sägs också vara lite raskare i lätta vindar.
IF-båten har i allmänhet pulpit såväl i fören som aktern och är inte sällan utrustade med mantåg som är sköna att luta sig mot när man seglar från sargen och ger en extra trygghet.
Furlex 50S passar till båtar med en förstagsdiameter på 4-5 mm. Typiska båtar som har den diametern på förstaget är IF, H-båt, Albin 78 Cirrus, Maxi Magic med flera.
Systemet kommer med flera rostfria komponenter, men det ska vara enklare att montera än vad som tidigare har levererats från Seldén. Trumman är inte delbar och det finns bara en likränna i förstaget. Möjligheten att reva förseglet är begränsat.
Du som köpare skall alltid kontrollera objektet vid avhämtning. Eventuella anmärkningar härefter beaktas inte. Om objektet skiljer sig väsentligt från objektsbeskrivningen skall Blinto kontaktas innan objektet transporteras.Om det i auktionsunderlaget uttrycks att objektet är ett reparationsobjekt, har det ej fått en fullständig kontroll eller provkörning. Objektet kan ha andra fel än de som har beskrivits och detta bör beaktas vid budgivning. Reparationsobjekt kan ej reklameras.
Personbilar och lastbilar med ett uppskattat värde på under 30 000 SEK ses som reparationsobjekt vilket du som köpare får ta med i kalkylen. Säljarna kan inte ta ansvar för vad som händer med ett fordon efter avhämtning då det är omöjligt att veta när ett fordon i den här prisklassen behöver repareras nästa gång.
Ja, det verkar ju skoj och J/80:orna verkar också få vara med. Men kommer man med en F30 och frågar om man får vara med säger J/80 och coachen “ja” men Expresserna skriker “NEJ!”.Vår båt är en original NF byggd så sent som 1984 med nummer 293 och var ganska fräsch. Motorn var installerad så sent som 1996 (från början med utombordare). Seglad på Vänern som ny och fram tills två år innan vi tog över. Idag har vi investerat i nya segel, rulle och massor av inredning, kapell, prylar, mm, mm, men inget av det är egentligen nödvändigt om man bara vill segla. Båten var faktiskt ganska komplett.Den har också en modern konstruktion och är nog underskattad vilket förmodligen gör att du kan få den till bra pris. Med självslående fock seglar du lätt ensam i skärgården.
Mycket kul för summan. Mälar 30 som nämnts inte alls dumt (VSS!). Wasa 30 borde gå att få loss för 175 kSEK och dänger Smarren över hela registret utom entypspotentialen. Spinnare på 2 inga probs under 10 iaf.
Vidare skall man heller inte lyssna så mycket på att den skulle var svårseglad och det där med dubbla backstag skulle göra den besvärlig att segla ensam. Skitsnack, med väldigt enkla justeringar seglar man båten ensam och backstagen är inte ett problem. Skall man hitta svagheter är den enda jag kan komma på att båten kan upplevas som vek. Det kränger ofta och, tycker många, för mycket. Vi har löst det genom att reva ofta och hårt på semestern. Dessutom är den låg i ruffen (endast 165 cm i original). Nf har många fördelar:Självslående fock,stor sittbrun,du kan segla den på en man,inga backstag,enkellaminat,håller att köra på grund,inombordare,Hög och effektiv rigg ,snabb för sin längd,ritat utan hänsyn till mätregler,kursstabil,lätt att lägga till med i skärgården,ett hyvsat andrahandsvärde,Nf förbundet driver aktivt klassen, trevlig kappseglare mm!!!!Om seglingskänslan är viktigare än komforten så rekommenderar jag en välutrustad Mälar 30. Ett segelställ och ingen spinnaker, utmärkt för shorthanded. 2-3 pers är lagom. Aktiv entypsklass och optimal skärgårdsbåt. Bara på VSS finns 10 st. Välj båt noga. Bättre högt pris och komplett än tvärtom. Finns gott om plastbåtar om du inte gillar trä.Har länge tittat på WASA 30, tycker även att smaragden och bb10 är riktigt goda alternativ. Platsmässigt så är jag van vid H-båt och önskar lite mer plats än det för att vara nöjd. dock något svårt att hitta WASA 30 då det endast finns 60 stycken.Vilken båt du än väljer skulle det vara kul att få veta vilken det blev samt hur du resonerade när du valde/bestämde dig. Min erfarenhet är också att inte ha bråttom. Det är köparnas marknad nu. Det finns många exemplar till salu som man inte ska köpa. Det lönar sig att kolla runt och inte ha bråttom. Lycka till.
Ska det vara skärgårdsegling så är ju bb10m trevlig. Med knappt ett ton mindre än smaragden och 30 cm mindre djupgående än wasa 30 är den är smidig att hantera om man gillar att segla ända fram. Sen kanske utrymmet och utrustningen i båten inte går att jämföra med de andra två, men sofforna är sköna.
Skall Du entypskappsegla med max en gast och deltaga på ett SM, med en båt Du kan köra efter större personbil,små segel som ej kostar skjortan,möjlighet att campa i skärgården,vacker båt,kan inhandlas för 30, 40 papp,starkt klassförbund, håller för grundkänning mm Inhandla en NEPTUNKRYSSARE,Du kommer aldrig att ÅNGRA
Dig!!Poängen är väl att 105% fock funkar utmärkt för shorthandedsegling. Det är så klart bekvämare med självslående, men känslan är att man med “en riktig fock” hämtar hem det man eventuellt tappar i slagen.
För mig har båten dessutom blivit ett redskap för förnyad kappsegling där jag kör SRS-poängsegling en gång i veckan. I dessa sammanhang står sig båten fantastiskt bra. SRS-talet känns rätt och båten hävdar sig bra mot det mesta. Ofta placerar man sig bra bara på det faktum att båten är så lättseglad och det man förlorar i kunnande/erfarenhet vinner man i att båten är lättmanövrerad.
J 24 har jag haft i tankarna, har ju seglat med dig Per-Håkan när vi tog silver i västrahamnen fleetrace 2006 på hösten, eller om det var 2007. Dock känns det som att båten kan vara lite svår på två personer speciellt när på kryss om det blåser på och eventuellt om man kör spinnaker.Den här tråden är snart ett år, under tiden har båtpriserna rasat, båt för 175 kSEK då kan man väl få för ungefär hälften nu. För 175 kSEK får man idag vad man fick för 300 kSEK för ett år sen. Eller?
Veckans läsarfråga: Jag har hittat en båt på blocket som heter Ridas 31 Racer. Jag har försökt att googla men har svårt att hitta omdömen om den. Däremot fick jag en träff som ledde till din mycket trevliga och bra hemsida – BLUR. Vi hade tänkt att segla SH på ostkusten och ev Gotland Runt. […]Jag har inte ångrat mig. För pengarna du lägger får du en båt som är mycket lättseglad och därför också rolig att segla, inte minst därför att du seglar ifrån nästan allt i skärgården – mest för att du har så himla kul. I skärgården kryssar du bara för att det är så skoj – det gör inte andra båtar – och du gör det själv eftersom focken är självslående som standard. Hissar du spinnakern (kanse inte själv då) drar den iväg som något alldeles modernt och med sitt jätteroder broachar du aldrig (som sagt, lättseglad). Och nu har jag bara pratat semsetersegling…
Ja just det: Ett år trailade vi på semester Sjösatte i Marstrand under Swedish Match, Seglade till Smögen och tillbaka under 10 härliga semesterdagar sen lyfte vi och tvättade botten sen seglade vi Klassmästerskapen i Marstrand veckan därpå trailade hem igen till Malmö.Riktigt. Två byggare i Finland. Liksom i Danmark men där var det ju egentligen samma som bytte namn. Samtliga varvsbyggen med bättre finish dock. Eller?VM gick 2011 i Argentina där nybyggda båt nr 5500 såg dagens ljus. Ja det tillverkas J 24 på 4 platse i Världen. Italien, Usa, Argentina och Australien. en ny båt med trailer från Italien ligger på runt ca 270.000-320.000 skulle jag gissa på. Det såldes en del J 24:or påBlocket förra året från ca 35.000-80.000kr Bl.a min gamla SWE 80 gick nog för 75-80 tusen och den vet jag är i väldigt gott skick.
Enda nackdelen är väl att den gärna har full besättning på railen för att gå riktigt snabbt, och det är väl kanske inte optimalt om man vill köra short handed.
Hur mycket har med den ekonomiska oron (euron) att göra och hur mycket är en fråga om att båtmarknaden helt enkelt är mättad och kommer att förbli så? Ska man förvänta sig att båtars värde ska skrivas ner på liknande sätt som t.ex. bilar?Express såklart. Den är rolig att segla, lättdriven och i alla fall två vuxna bor bekvämt i den (okej, det är väl ingen Bavaria rent bomässigt, men ändå…).
Jag skulle säga Express. Vore det inte för cruising i Stockholms skärgården (vilket jag antar innebär övernattningsmöjlighet) skulle jag säga CB66. Otroligt rolig och fartfylld segling. Smidigt båtägande och en enormt trevlig klass med mycket entyp för pengarna!
Ett minus för en X79 i Stockhoms skärgård är att det kan vara svårt att lägga till då kölen sitter ganska långt fram. Detta blir ett problem fast den bara sticker 1.33.
Blekingemästarna seglar väl en sådan? Nackdelen är väl att om man vill segla entyp får man dra sig till Hangö (den där finska seglarorten) och segla bland sexor och annat i en av nordens största bankappseglingar.
Omega 30 Lova var ju den båt som vi hade flest dueller med när vi seglade Nova. Irriterande snabb för sin size. Lite kul då när följande läsarfråga dök upp:
Tveklöst en Viper 640 och sedan lägga resten av pengarna på resor, hotel boende & ett bra tält. Trailerbar, enkel att äga, otroligt enkel att hantera med gennaker trumma, snabb (SRS 1,24) dvs, otroligt mycket segling & nöje för pengarna!
Beror väl lite på, men valet att köpa lite mindre (X79, Wasa 27, Express, Banner, …) och komplettera med ny garderob inte helt fel! Fast långsammare. Och trängre 🙂
Ja, det är med all säkerhet en svunnen tid när båtar behöll sitt värde år efter år. Folk har börjat komma till insikt att det inte är sunt att betala massor av pengar för båtar som är 20-30 år gamla. Båtar har så smått börjat skrotas ut och det kommer att öka, var så säker. Plast brinner bra och det finns en uppsjö av 60,70,80-talsbyggen som tjänat ut, åtminstone ur ett markandsperspektiv. En tumregel kan vara att 10-15% av båtens inköpsvärde som driftkostnad inkl. värdeminskning.
Det förvånar mig att flera anser att maxi magic seglar bra. Jag har seglat mycket racer och express och gillar dem, men när jag provat magic har det varit så tråkigt så tråkigt, ja som att se på färg som redan torkat. För liten stor, fock, köl och motor.
Det här är det segmentet där det troligen händer mest just nu med nya cykelmodeller. En gravelbike är en racercykel med lite mer avslappnad geometri vilket gör den följsammare och bekvämare att cykla på. Ramen har plats för bredare däck än på en racer för att klara av att köra på t.ex. grusvägar och skivbromsar…
Det är viktigt att pannlampan har lyser tillräckligt mycket. Detta skiljer de olika pannlamporna åt väldigt mycket. Vissa lyser upp en mindre bit, medan andra kan lysa upp flera hundra meter framför. Det finns även vissa pannlampor som inte bara lyser framåt utan även har envarningslampa som kan blinka bakåt. Detta kan vara väldigt bra…
Du ska helst äta din multivitamintablett i samband med en måltid. Kroppen tar nämligen upp de fettlösliga vitaminerna bäst tillsammans med fett från din mat. Upptagningen av järn är alltid ett problem.Multivitaminer innehåller massor av olika vitaminer och mineraler så att du enkelt och snabbt får i dig allt du behöver. Men det råder delade…
Vårt system gick igenom ett stort antal skoterhjälmar och rangordnade sedan dessa baserat på 96 recensioner och betyg från användare och experter. De 1 bästa valdes därefter ut som rekommendationer i detta test.Bästa skoterhjälmen är enligt vårt test AMOQ Adaptor Adventure Skoterhjälm, som har ett genomsnittligt betyg på 4.4 baserat på totalt 96 recensioner från…
För att få omdömet ”Bra val” med tillhörande symbol, ska en bil ha högsta betyg i vår undersökning av olyckor eller i Euro NCAP:s krocktester samt högsta betyg för whiplash, antisladd och autobroms som standard.Maxbetyget är alltid fem stjärnor men villkoren för de olika poängbetygen ändras från år till år. Stjärnbetygen kan därför inte direkt…