Allan Svensson Dödsannons

– Jag fick veta att min hyresvärdinna ville ha kontakt med mig. ”Vad är det nu då?” tänkte jag. ”Jag har ju vattnet blommorna som en jävla dåre!” Jag trodde direkt att det handlade om ett klagomål, säger Allan Svensson till Året runt, uppger Expressen.

Efter att spelperioden var över stannade Allan kvar i stan och då passade han på att bjuda Ami på restaurang. Nu har det varit ett par sedan förra året. För Året Runt beskriver han deras relation som om de känt varandra ett helt liv.
– Det var totalt fantastiskt, jag var helt oförberedd på att detta skulle hända. Det är nästan som en liten saga. Det är väldigt fint, underbart och härligt, säger han till tidningen.Utöver sina många humorroller har Reuter också haft tunga dramaroller i bland annat SVT-serien Vår tid är nu. Där känner vi igen henne i ikoniska Helga Löwander, änkan i toppen av Löwander-familjen.

Efter att paret gick skilda vägar hade Suzanne Reuter en relation med Leif Lindblom som bland annat regisserade tv-serien Cleo. Idag håller hon kärlekslivet för sig själv.Suzanne Reuter är flerfaldigt farmor och när hon nyligen fått den fina titeln år 2014, sa hon i en intervju att hon tyckte om att tillbringa tid med sonsonen ofta. Hon försökte att inte lägga sig i föräldrarnas regler och rutiner, berättade hon:– Så länge jag får hyra det här och kan stå på mina ben så. Det blir svårare med rullator, säger hon och tittar ut över det tunga snötäcket, sa hon till Dagens Nyheter.

När man börjar räkna upp fler av Reuters succéroller blir man lätt nostalgisk! I karriären har hon bland andra hunnit spela karaktären Renate Dahlén i såpoperan Rederiet och varit en del av duon med Ulla skog som gjorde sketchprogrammet Reuter och Skoog under 00-talet.
Skådespelerskan Suzanne Reuter föddes 1952 och är dotter till ingenjören Terje Reuter och skådespelerskan Bojan Westin. Hon växte upp i Kungsbacka och kom in på Teaterhögskolan i Göteborg redan som 24-åring.

Vi minns mamman bland annat Lena Svensson, den riviga banktjänstemannen som är hustru till brevbäraren Gustav Svensson i tv-serien Svensson Svensson. Ett tv-program som gick varmt i vardagsrummen i många svenska hushåll på 90-talet och början av 00-talet.
Suzanne Reuter har också varit en del av komikergruppen Lorrygänget tillsammans med bland andra huvudförfattaren Peter Dalle, Claes Månsson, Johan Ulveson, Ulla Skoog, Lena Endre. Gruppen gjore både scenshower och långfilmer, bland annat komedifilmen Yrrol. Kanske minns du också Reuter i huvudrollen som Cleopatra ”Cleo” Andersson i tv-serien Cleo som visades på SVT 2002-2003.– Idag gör jag inte det, men jag har gjort det tidigare, innan jag förstod bättre och blev den farmor jag vill vara. Jag behövde lite handledning, upphetsad som jag var i min nya farmorroll. Kombinationen smart svärdotter, brutalt rättfram son och att jag lyssnar och respekterar, gör att jag blivit bättre, kanske till och med bra. Mamma och pappa är föräldrarna och jag ska följa deras regler, sa hon då till ICA-kuriren. Men hon har inte bara tagit beslutet bara för sina barns skull, utan vill också värna om att det som allmänheten förknippar henne med främst är hennes roller och karaktärer. Det är så Suzanne Reuter vill att vi känner till henne. Till exempel tackar hon nej till att ställa upp i kändisprogram: Skådespelaren är relativt förtegen om sitt privatliv. Från början av 80-talet till 2000 levde hon tillsammans med nu avlidna skådespelaren och regissören Tomas Pontén. Tillsammans fick de tre söner, Simon, Joakim och Lukas.– Att prata om jobbet är en sak, att prata om familj och privata händelser i livet är en helt annan, och det är inte längre intressant för mig. Varför skulle jag göra det? Vad vinner jag på det? Absolut ingenting. Så jag håller mig borta ifrån tv-program som Stjärnorna på slottet och andra program där man sitter runt bord och pratar. Jag håller mig till att göra roller och då vill jag att publiken ska se rollen, inte störas av en massa tankar om privata Suzanne som kladdar ner det arbetet, säger hon till Dagens Nyheter.

Allan Svensson är en skådespelare. Han föddes i Stockholm, Sverige den 16 februari 1951. Han är känd för bland annat Karlsson på taket (2002), Flimmer (2012), De største helte (1996), Svensson Svensson – I nöd och lust (2011) och Wälkom to Knohult (2011).
Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Gefle Dagblad, GD, är ledande morgontidning i Gävle. Vi granskar, berör, avslöjar, underhåller och förmedlar händelser och nyheter i kommunerna i Gästrikland. Det har vi gjort sedan 1895. I dag finns vi som papperstidning, e-tidning, sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.I somras berättade Allan Svensson också att han hittat kärleken i en kvinna vid namn Ami. Hon var hyresvärdinna som Svensson hyrde bostad av när han under 2018 spelade sommarteater i Göteborg.

– Men jag har inga problem blodcirkulationen. Benen är otränade och jag sitter alldeles för mycket still. Jag har fått ordination av min doktor att jag måste gå. Röra mycket på mig. Men jag var tvungen att ställa in. För i den här föreställningen, ”Mr Morfar”, då står jag upp och pratar i en och en halv timme och det fixar inte mina ben.
– Jag har aldrig ställt in en föreställning i hela mitt liv. Så det var lite dramatiskt för mig. Och jobbigt. Men nu har jag tagit konsekvenserna av att gå så mycket jag kan. I och med att jag de gör så jävla ont i benen så har jag inte så väldigt stor lust att gå. Men det har blivit bättre och bättre.För Expressen berättar han hur problemen började redan 2017 – och att det sedan dess har blivit värre. Till sist tvingades han hoppa av sin föreställning ”Mr Morfar” i Göteborg.

– Ja verkligen i högsta grad. För det var väldigt jobbigt. Jag har ju aldrig ställt in en jävla föreställning i hela mitt liv, men det gjorde så jävla ont så jag var tvungen att göra det. Och då var hon uppe i Stockholm. Det är underbart att ha en kvinna som man älskar.
– Det var jättejobbigt. Nu var det ett par månader sen, men jag var ju tvungen att sjukskriva mig. En månad var jag sjukskriven och fick behandling. Jag hade väldiga problem med mina ben, med blodcirkulationen. Så jag kunde inte stå upp, utan jag var tvungen att sätta mig hela tiden.Skådespelaren Allan Svensson, känd som bland annat pappan Gustav i tv-serien ”Svensson, Svensson”, och i den efterföljande filmatiseringen, har dragits med hälsoproblem. Frassökning: Använd citattecken (” ”) för att söka på exakta fraser. En sökning på t.ex. ”svenska kungar” ger träffar då orden förekommer tillsammans och i angiven ordning. Maskering: Använd frågetecken (?) för att få träff på stavningsvarianter av ett ord. Varje frågetecken svarar mot ett tecken. En sökning på t.ex. G??le ger träff på både Gävle, Gefle och Gäfle.Uteslut ett ord: Använd minustecken (-) för att utesluta ett sökord. En sökning på t.ex. Uppsala -slott ger träff på alla poster som innehåller ordet Uppsala men inte de poster som samtidigt innehåller ordet slott.

Använd frågetecken (?) för att få träff på stavningsvarianter av ett ord. Varje frågetecken svarar mot ett tecken. En sökning på t.ex. G??le ger träff på både Gävle, Gefle och Gäfle.
Använd citattecken (” ”) för att söka på exakta fraser. En sökning på t.ex. ”svenska kungar” ger träffar då orden förekommer tillsammans och i angiven ordning.

Trunkering: Använd asterisk (*) för att hitta ord med varierande ändelse. En sökning på t.ex. teater* ger träff på teater, teaterdirektör, teaterförlag etc.
Använd minustecken (-) för att utesluta ett sökord. En sökning på t.ex. Uppsala -slott ger träff på alla poster som innehåller ordet Uppsala men inte de poster som samtidigt innehåller ordet slott.Skådespelaren Sven Wollter var både en kollega och en nära vän med familjeband till Lars-Erik Berenett. Han är förkrossad när Nöjesbladet når honom, samma kväll som beskedet. Wollter har alltså räknat Berenett som en förälder till sin dotter, eftersom de två nämnda vuxna barnen har samma mamma – skådespelaren Evabritt Strandberg. – Det är väldigt sorgligt. Jag är så förfärligt ledsen för att Lasse inte finns mer. Inte bara för att vi hade ett vänskapsförhållande som var annorlunda, utan också för barnen. Jag känner ju dem. Framför allt Lina som är mitt barn, och hennes halvbror Matti, säger Sven Wollter.

– Han var en väldigt allmänbildad människa. Hade vi jobbat ihop nu, så hade han säkert kommit på nya roliga vinklar på Donald Trump. Det var väldigt berikande och kul att jobba med honom.
Redan på 70-talet gjorde den framlidne vännen en huvudroll i Sven Wollters Yaşar Kemal-pjäs. Sedan dess har de bland annat jobbat ihop i ”Van Veeteren – Borkmanns punkt”.– Han var en schysst kille. Väldigt respekterad i branschen. En bildad människa med humor – och i arbetet väldigt noggrann. Han slarvade aldrig. Det tyckte jag om.Rolf Allan Håkanson var en de ursprungliga medlemmarna i det som skulle bli Kulturtuben. Under fredagen meddelade Kulturtubens och Lorensbergsteatern att kollegan hade dött.Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.– Vi är djupt ledsna över att meddela att vår högt uppskattade scenograf, kollega och vän Rolf Allan Håkanson har gått bort, skriver Pernilla Wagnborg för Kulturtubens och Lorensbergsteaterns räkning i ett pressmeddelande.Förutom att göra alla affischer och all scenografi till Galenskaparna och After Shaves föreställningar, gjorde Håkanson även flera insatser framför kameran.

På sitt cv kan Rolf Allan Håkanson också skriva upp ”beröm från Disney”, detta för hans arbete med Lisebergs åkattraktion Jukebox. Det var Håkanson som ritade om karusellen från bläckfisk till amerikanskt 50-tal med tillhörande jukebox och tidsenliga bilar.
Rolf Allan Håkanson läste på arkitektlinjen mellan 1972 och 1980 på Chalmers tekniska högskola i Göteborg, från 1982 arbetade han som scenograf för gruppen Galenskaparna och After Shave.

Starten för Håkansons samarbete med Galenskaparna och After Shave var dock hans skiss till ”Den skruvade mannen”, det som blev affischbilden för gruppen första revy, ”Skruven är lös”, 1982. Skruvmannen döptes senare om till Okvin och de som kan sin Galenskapar-historia vet att det är en synnerligen närvarande och betydelsefull figur i det mesta gänget har gjort under alla år.
Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.

Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.

Han skapade också en staty under sitt liv. Den lilla bronsstatyn Emil och Emilia, signerad Håkanson, gavs till Chalmers när skolan firade 150 år 1979. Men 2013 blev någons begär efter statyn, eller materialet den var skapad i, för stort och Emil och Emilia blev stulna och hittades inte igen.Vem minns inte Valerius Hansson i seglarprogrammet ”På vinden”, som var en del i ”En himla många program”? För att inte tala om Henry Racketssons insats i bygelhäst under VM i gymnastik i ”En himla många program””.

Han ingick bland annat i teamet bakom den omåttligt populära tv-serien ”Macken” från 1986, som bestod av sketcher, musikalinslag och som alltid avslutades med frasen ”Hej då, macken! Vi ses i morrn.”
Östersunds-Posten, ÖP, är en dagstidning som getts ut sedan år 1877. Vi bevakar Jämtland och Härjedalen och finns som papperstidning, e-tidning, sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.Akademiens direktör öppnade sammankomsten med ett tal, där han konstaterade att ett nytt brott, ”olovlig identitetsanvändning”, införts i brottsbalken under året. För en författare kan ”beskrivningen låta påfallande bekant…att utge sig för att vara någon annan än den man är…att lägga ord i munnen på någon annan”. Direktören menade att romanfigurer ofta har verkliga förebilder och att författare inte enbart nöjer sig med data i syfte att företa olagliga transaktioner utan vill åt ”det strängt privata, det unika” hos en människa. Även om författare givetvis har egna erfarenheter och minnen räcker dessa inte alltid till. ”Att tillämpa olovlig identitetsanvändning på diktkonsten” skulle därför enligt direktören betyda ”att en författare bara och endast skulle ägna sig åt sin egen familjekrönika, strikta självbiografier”.

Direktören meddelade vidare att redaktionerna för Oxford Dictionaries ”enats om att utse substantivet post-truth till årets ord”. Termen avser ”förhållanden där fakta blir mindre viktiga för att skapa opinion än känslomässiga utspel och personliga upplevelser”. Direktören fortsatte på den inslagna vägen: ”Varför vi idag ser så mycket fiktion som baserar sig på fakta, kan bero på att det förekommer så mycket förment fakta som baserar sig på ren fiktion”. Detta leder enligt direktören till att sanningen som vanligt finns någonstans mitt emellan de båda polerna.

Allan Edwall var skådespelare, dramatiker, regissör, romanförfattare och visdiktare. Han föddes 1924 i Hissmofors, i Jämtland. Hans föräldrar var bönder och mycket dansanta. Dessutom tog de honom med till järnvägen i ett försök att stoppa tysktågen genom Sverige. Av mycket stor betydelse var också det faktum att han hade en morbror som inte var folkbibliotekarie, men betedde sig som en sådan. Det var han som gav den då mycket unge Allan Fjodor Dostojevskijs roman Anteckningar från ett källarhål, som gjorde ett så djupt intryck på sin elvaårige läsare att han skrev ett brev till författaren. Postadressen stämde inte alls, men det finns människor med någon sorts intuitiv kunskap om vad som är viktigt, och en av dem arbetade på det ryska postverket. Hans ansträngningar att finna adressaten var visserligen fåfänga, men han gjorde sig besväret att returnera försändelsen, som återfanns vid morbroderns frånfälle:Allan gick ofta på Humlegårdsgatan. Han ville spela en pjäs som skulle heta Brommapojkarna med Sven Lindberg. Han tyckte om att sitta på en liten krog som hette Thalia, helst med en flygvärdinna i sitt knä. Jag kommer att skriva en 500 sidor lång minnesteckning över honom och läsa upp den för er den 20 december 2044. För då är jag 96 år och har säkert hunnit samla mod till att tänka så mycket. När läkaren förklarade för Allan att han inte skulle överleva sin cancer svarade han att han tyvärr inte kunde gå med på det eftersom han snart skulle ha premiär. En gång lämnade han mig ensam i regnet mitt i natten i Delsbo tillsammans med Lill-Babs mamma som straff för att jag lovade publiken att han skulle göra ett extranummer. Jag vågade aldrig stanna framför ett skyltfönster när han var med, för då trodde han att jag ville ha allt som fanns där och gick in och köpte det. Han gick med tunga stövlar i skogarna och diktade om lilla bäcken som mot älven rinner och älven rinner mot stora hav och aldrig någonsin mer man finner var lilla bäcken blev av.

Similar Posts