Anders Petter Knivar

Välkommen till den underbara världen hos Anders Petter. Vi har samlat de bästa Home & Living produkterna från Anders Petter och organiserat dem just för dig. Detta inkluderar ett imponerande urval från Anders Petter Köksknivar & tillbehör, som du kan hitta på denna sida. Just nu har vi 26 artiklar i denna kategori. Du kan själv välja om du vill titta på alla, eller välja en av de relevanta kategorierna för att begränsa sökningen ytterligare. Exempelvis kanske du letar efter Serveringsskålar & Brickor, Muggar & koppar eller Tallrikar från Anders Petter, precis som många av våra besökare – klicka bara på kategorinamnet för att börja.Backaryd Knivset 5 delar är ett knivset med 5 Anders Petter knivar som är bra och prisvärda knivar som är perfekta för att användas dagligen i köket!I Backaryd Knivset 5 delar ingår- Kockkniv 20 cm- Brödkniv 20 cm- Allkniv 15 cm- Filékniv 14 cm- Grönsakskniv 9 cmBackaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Här får du ett komplett kniv-set att ge bort i inflyttningspresent eller till det nygifta paret. Eller varför inte uppdatera din egen köksutrustning med dessa Anders Petter Backaryd knivar.Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats, inom skolområde eller i fordon på allmän plats om inte innehavet är befogat. Förbudet gäller föremål som är avsedda att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa.Tårgas, pepparspray och liknande omfattas av vapenlagen. Därför behöver du tillstånd av polisen för att få ha sådana anordningar. Att införa dem i landet kräver införseltillstånd, som du ansöker om hos polisen. Tillståndsgivningen är mycket restriktiv.

Lagstiftningen inom det här området behandlar knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål som är avsedda att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa.
Knogjärn, kaststjärnor eller andra sådana föremål som är särskilt ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa samt springstiletter eller springknivar får inte överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas.Polisen kan inte ge svar på frågan om en viss produkt omfattas av vapenlagen eller inte, utan att det gjorts en analys av substansen. Det finns en mängd olika så kallade självförsvarssprayer på marknaden. Vissa omfattas av vapenlagen medan andra inte gör det. Du är själv ansvarig att se till att den produkt du köper inte är tillståndspliktig. Om du bär en sådan produkt utan tillstånd kan du misstänkas för brott enligt vapenlagen.

Vilka knivar ska man ha?
Kockkniven är den kniv som plockas fram mest frekvent i köket. Med den kan du skära, hacka och tärna allt från kött och fågel till grönsaker och rotfrukter. En kockkniv har ett brett blad och är något svängd längs eggen. ”Om du bara ska ha en kniv i köket så är det en kockkniv – den är bra till det mesta!”
Uppsåtligt brott mot knivlagen kan ge böter eller fängelse i högst ett år. Handlar det om ett grovt brott mot knivlagen kan de ge fängelse i lägst sex månader och högst två år.

Det är alltså förbjudet att sälja alla typer av farliga föremål enligt exemplen i listan ovan. Det är även förbjudet att överlåta (till exempel ge eller skicka föremålen till personer under 21 år). Om du ger eller säljer farliga föremål till en person under 21 år kan du dömas för brott. Även du som är under 21 år och köper eller får ett föremål kan dömas för brott.
För införsel av farliga föremål krävs tillstånd. (Det gäller inte sablar och svärd.) Du kan endast få tillstånd för införsel av föremål som är avsedda att ingå i en vapensamling eller innehas för något liknande ändamål.

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.
Cervera har drygt 70 butiker i Sverige samt e-handel. De senaste tolv månaderna har bolaget ökat omsättningen med 34 procent, där tillväxten online varit 195 procent och den i jämförbara butiker sju procent.Kidord har den största delen av sin verksamhet i Norge och äger bland annat Kitch’n med 25 butiker och e-handel i Sverige. Koncernen äger även grossistföretaget Home Brands. – Vi är mycket nöjda med förvärvet. Cervera kompletterar våra nuvarande portföljbolag med sin imponerande e-handelstillväxt och sin starka närvaro på den svenska marknaden, säger Kibords styrelseordförande Tore Thorstensen. – Vår vision med Home Brands är att vara nummer ett på köket inom de marknader vi agerar på, och Cervera hjälper oss att bli det även i Sverige, säger Tore Thorstensen.– Vi välkomnar Home Brands som ny ägare och ser fram emot att bidra till att bygga upp en riktigt stark koncern inom köket och hemmet. De senaste åren har vi lagt ner hårt arbete på att förbättra vårt kunderbjudande i båda kanalerna, öka vår synlighet och relevans i digitala kanaler, samt förbättra vår service. Vi tar tydligt marknadsandelar i båda kanalerna, vilket är det bästa kvittot vi kan få på att kunderna verkligen gillar det vi gör, säger Peter Rimbäck.

Vem har köpt Cervera?
Cervera får ny ägare. Cervera får får ny ägare – och blir del av samma koncern som konkurrenten Kitch’n. Norska koncernen Kibord köper bolaget av Accent Equity. – Vi är mycket nöjda med förvärvet.
Genom förvärvet av Cervera tar koncernen första steget i ambitionen att bygga upp en nordisk koncern med fokus på kvalitetsvaror för hemmet, främst inom köket och matsalen.Bakom varumärket står butikskedjan Cervera som är känd för att erbjuda kvalitets- och designprodukter för kök. Anders Petters sortiment består inte bara av köksknivar utan också kokkärl och serveringsprodukter. År 2018 kom serien Signerat som vänder sig till matlagare som ställer höga krav på kvalitet och design.Måste en bra kockkniv kosta tusenlappar? Aftonbladet lät kocken Lina Ahlin testa tolv stycken för under 500 kronor. Alla var riktigt skarpa – men det var stor skillnad på hur vassa de var på olika uppgifter.

Reservera varor och hämta i önskad butik. De finns normalt att hämta inom två timmar under butikens öppettider. Du kommer få ett sms när din reservation är plockad och förberedd i butiken. Dina varor reserveras i 24 timmar och betalas vid upphämtning.Global G-2951138 Knivset 5 delar från Cervera är den bästa kökskniven enligt vårt AI-verktyg baserat på tester och omdömen från tidigare kunder. Knivset 5-delar med bl.a. kockkniv, grönsakskniv och skalkniv perfekt balanserade och sköna handtag.

En knivslip från tillverkaren Anders Petter med modellnamnet Backaryd Knivslip. Detta är en av alla knivslipar att välja på i Cerveras utbud av knivslipar. Backaryd Knivslip kan du just nu köpa hos Cervera för endast 299 kronor.Fraktkostnaden för Backaryd Knivslip ligger på 39kr, men fri frakt erbjuds om du totalt köper för mer än 499kr. När du beställer Backaryd Knivslip i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt. Det är inte kniven som gör kocken, men en kock är inget utan sin kniv. Det är en del av känslan att laga mat, att använda en perfekt balanserad kniv som skär igenom vad som helst och håller år efter år. Jag har utgått från mina egna preferenser och de knivar jag använt när jag jobbat i restaurangkök (som sedan även fått följa med hem). Kniven är kockens bästa vän. Om du har en handfull billiga och slöa knivar i köket i dag, kommer du att märka stor skillnad om du investerar i en mer påkostad kniv. I den här artikeln reder vi ut vilka olika typer av knivar som finns på marknaden, vilka som är bra på vad och hur du ska tänka när du väljer prisnivå.

Det \xE4r inte kniven som g\xF6r kocken, men en kock \xE4r inget utan sin kniv. Det \xE4r en del av k\xE4nslan att laga mat, att anv\xE4nda en perfekt balanserad kniv som sk\xE4r igenom vad som helst och h\xE5ller \xE5r efter \xE5r. Jag har utg\xE5tt fr\xE5n mina egna preferenser och de knivar jag anv\xE4nt n\xE4r jag jobbat i restaurangk\xF6k (som sedan \xE4ven f\xE5tt f\xF6lja med hem).Det \xE4r lite olika krav i hemmet och p\xE5 en restaurang. S\xE5 det \xE4r en knivig (ha-ha…) lista att skriva. Jag har valt att tipsa om knivar med samma h\xF6ga kvalitet som i ett restaurangk\xF6k, men som funkar bra f\xF6r vardagligt anv\xE4ndande i hemmet och h\xE5ller i m\xE5nga \xE5r – \xE4ven om de inte v\xE5rdas p\xE5 samma s\xE4tt som i ett restaurangk\xF6k. Jag har ocks\xE5 valt bort specialknivar och fokuserat p\xE5 knivar som fungerar i vardagen. Personer under 21 år får inte inneha ”stickvapen eller knivar som är konstruerade så att klingan eller bladet snabbt kan fällas eller skjutas ut ur sitt skaft (springstiletter eller springknivar)”. I en dom i Högsta domstolen 2016 räknas upp ett antal typfall där det kan anses befogat att inneha kniv. Där ingår bland annat hantverkare som behöver kniv i sin yrkesutövning, matknivar och köksknivar som används vid en picknick, att köpa in en kökskniv som ska ges bort i present och sedan ta med paketet när man går på bio, knivar som används i slöjdundervisning på skolor. Om man använder allmänna kommunikationsmedel för att ta sig ut på till exempel en fisketur anses det befogat att ta med kniven på bussen eller tåget.”Om föremålet enligt särskilda föreskrifter ingår i utrustning för viss tjänst eller visst uppdrag, eller om innehavet annars med hänsyn till föremålets art, innehavarens behov och övriga omständigheter är att anse som befogat” undantas det från det förbud lagen uppställer.

”Knogjärn, kaststjärnor eller andra sådana föremål som är särskilt ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa samt springstiletter eller springknivar” får inte säljas eller överlåtas till personer under 21 år.

Lagen om förbud gällande knivar och andra farliga föremål, (1988:254) ofta förkortat knivlagen, är en svensk lag som förbjuder innehav av knivar och vissa andra typer av föremål på allmänna platser, inom skolområde och i fordon på allmän plats om de kan användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa. Lagen förbjuder även försäljning eller överlåtelse av sådana föremål till personer under 21 år.
För införsel av den här typen av farliga föremål, utom sablar och svärd, krävs tillstånd. Tillstånd prövas av polismyndigheten på den ort där förtullning ska äga rum eller, om förtullning inte behövs, där införseln sker. Lagen omfattar till exempel knivar, stiletter, springknivar, balisonger (”butterfly-knivar”), sablar, svärd, shuriken (”kaststjärnor”), nunchaku (”karatepinnar”) och knogjärn. Att shoppa med Cashbacker är framför allt roligt, men ger dig också pengar tillbaka om du är medlem. Med vår sökfunktion shoppar du enkelt runt i fler än 870 butiker med välkända varumärken bland massor av kategorier – och låter dig inspireras eller hittar snabbt precis vad du letar efter. Bli medlem utan kostnad så får du dessutom riktiga pengar tillbaka från oss.Handtaget är ergonomiskt utformat och skön att hålla i. Samtidigt som bladet skär genom osten som om det vore smör. Hålen i bladet motverkar också att ost fastnar i bladet.

Vad kostar en bra kniv?
Jämförelse av de 9 bästa kockknivarProduktONYX Cookware™Yaxell ZenPris799,00 kr.1.199 kr.UtmärkelseKonsumentmagasinets rekommendationKockkniv bäst i testAnvändarbetygN/A4.8/5 (37 Recensioner)ExpertbetygN/AN/A
Tack vare Globals smarta design, så är den även väldigt enkel att rengöra. Minimalt med blad och slafs fastnar dessutom på kniven, eftersom handtaget och bladet är en gemensam enhet.Det är inte för inget som Globals köksknivar vinner så många priser och tester. Deras sortiment är utomordentligt starkt och har en kontinuerlig kvalité som få kan konkurrera med.

Vilka knivar är förbjudna i Sverige?
Lagen förbjuder även försäljning eller överlåtelse av sådana föremål till personer under 21 år. Lagen omfattar till exempel knivar, stiletter, springknivar, balisonger (”butterfly-knivar”), sablar, svärd, shuriken (”kaststjärnor”), nunchaku (”karatepinnar”) och knogjärn.
En annan sak vi gillade är hur det flexibla bladet gör det möjligt att komma parallellt med skärbrädan. Det går med andra ord att hantera både stora och små fiskbitar.Vi har köksknivar för varje litet tillfälle och situation. Från kockknivens flexibilitet och mångsidighet, till köttyxans stryktålighet och rejäla tag med kött och ben.

Som alltid är Global ett säkert kort, vilket är anledningen till varför deras brödknivar år efter år utnämns som bäst i test. Det är kvalité rakt igenom.
I den här artikeln har vi gått igenom de bästa köksknivarna – inom varje kategori. Oavsett om du vill göra filé, hacka grönsaker, skiva bröd eller laga kyckling. Vi har samlat dem alla.G-30 har en flexibilitet i bladet som ytterst få filéknivar har. Det gör det möjligt att hantera även små fiskbitar med enkelhet. Bladet är dessutom väldigt vasst redan vid leverans. Kruxet med den här kniven är att den är så bra att du riskerar att tänka ”om en skalkniv kan vara så här bra, hur bra är då deras andra köksknivar?” Vilket resulterar i att du beställer fler köksknivar, vilket är bra för köket och kocken – men det kan bli svårt för plånboken. G-2 är väldigt enkel och bekväm att arbeta med. Det är en välbalanserad kniv som ger ett professionellt intryck. Trots att den kostar tillräckligt lite för att hemmakockar ska kunna använda den.Det är en av de mest användbara och populära köksknivarna, just därför att den är så effektiv. Den är inte bäst på något, men är bra på nästan allt. Ett måste att ha i köket och en kocks bäste vän.

Man brukar säga att ju fler blad du ser på kniven, desto hårdare ostar kan den arbeta med. De ostknivarna med stora hål i bladet fungerar bäst för mjukare ostar. Hålen gör så att osten inte klibbar fast i bladet.
Bladet är även exceptionellt snyggt med sina unika och inspirerande mönster. När den inte används så fungerar den minst lika bra som dekoration i köket.

Köttyxan har oftast ett rektangulärt blad som är både styvare och tjockare än en vanlig kökskniv. De behöver nödvändigtvis inte vara vassare än en kockkniv, eftersom man hugger mer än man skär med en köttyxa.

Den här kniven har en fantastisk precision som kan skära omänskligt tunna skivor. Den kan få en nybörjarkock att framstå som professionell – eller åtminstone något i närheten!En elegant kniv som vittnar om kvalitén på japanska knivar. Med sina 67 lager damaskusstål och 18 cm långa blad, så är det definitivt en fascinerande kniv.

Först och främst är balansen på kniven utomordentligt bra. Men det är skärpan på bladet som får oss att tappa hakan. Direkt ur lådan är den sylvass. Den tar sig igenom allt du lägger upp på skärbrädan.
Köttkniv kallas även för trancherkniv eller förskärare. De har traditionellt sett ett väldigt långt blad som gör det möjligt att dra långa och djupa snitt med ett enda drag.

Bladet på filéknivar är ofta väldigt flexibelt så att du med optimal precision kan skära tunna skivor, samt följa med längst benet eller skinnet på fisken.
Det kan låta banalt att det finns en speciell kniv endast för att skära tomater. Men om du ofta skär tomater, så vet du hur jobbiga och ibland svåra de kan vara att skära fint.Köttknivar skivar köttet och har en design som gör att de inte sliter sönder köttet. En väldigt bra kökskniv att ha, framförallt på julafton när det är dags för julskinkan.

En klassisk allroundkniv som kan användas till flera saker i köket. Med en kockkniv kan du göra allt från att hacka lök, till att skära kött och potatis.
Brödknivar har ett unikt utseende med sina långa och tandade blad. De kan med enkelhet skära igenom bröd, baguetter och skorpor. Brödkniven kan även användas till att skära igenom stora frukter och grönsaker.

Ostronknivar har ett kort, men rejält, blad som enkelt tar sig in i ostronet för att sedan bända upp det. Ett självklart köp om du planerar att äta ostron.
Nackdelen med så här bra knivar är att de kostar en del. För en vanlig hemmakock utan passion för mat så är det en dyr kökskniv. Men för oss som är seriösa med matlagning och älskar att vara i köket, så är det ett riktigt kap!En laxkniv kan, i likhet med filékniven, förbereda och filéa fisk. Laxknivar är väldigt långa, för att du enkelt ska kunna göra tunna och långa skivor med ett enda snitt.

Köttyxan används till att skära i ben eller hårda grönsaker, exempelvis pumpa. De är stryktåliga och klarar av tuffare tag. Skulle du använda en vanlig kökskniv till ben, så skulle den snabbt gå sönder eller bli slö.
Kvalitén är genomgående hög och livslängden likaså. Vi har läst recensioner av folk som ägt kniven i flera år och som fortfarande inte behövt slipa den. Uthålligheten är fenomenal!G-30 är en filékniv på 21 cm gjord av stål. Bladet är väldigt vasst, vilket märks så fort du tar upp kniven. Det är dessutom utrustat med en flexibilitet som få kan jämföras med.

Det vi gillar mest med den här kniven är kontrollen. Man får verkligen ett perfekt grepp och kontroll över skalningen. Kombinera det med det supervassa bladet och du har en definitiv vinnare!
Kniven är gjord i stål. Men kom ihåg att den inte får rengöras i diskmaskinen, utan du måste tvätta den för hand. Men det går snabbt, tack vare designen och materialet.Kockhuset medverkar i olika affiliate-verksamheter, bland annat Adtraction Marketing AB och Adrecord. Våra artiklar kan innehålla annonslänkar. Dessa länkar påverkar inte informationen som är skriven på sidan. Med sitt handtag i trä och blad bestående av 67 lager damaskusstål, så är det definitivt en kökskniv som riktar till sig uppmärksamhet och komplimanger. Den är lika snygg som den är bra! Först och främst är bladet otroligt vasst – så hantera kniven försiktigt. Tack vare det vassa bladet kan kniven skala, ja, allt. Det är otroligt lätt att använda den.Med en tomatkniv fastnar inte tomatens skal i bladet och skivorna blir jämna och fina. Bladet på tomatknivarna är tandat. Du kan givetvis använda tomatkniven till andra grönsaker också.Det vi gillar mest med den här kniven är själva bladet. Vi alla har haft brödknivar som knappt kan ta sig igenom brödet. Med den här kniven så är det helt annorlunda. Med sin skarpa precision, hållbarhet och smarta design, så är det utan tvekan en av de bästa kockknivarna på marknaden idag. Den är bättre än många kockknivar som kostar nästa dubbelt så mycket. I en tidigare recension beskrev vi det som att du har använt en yxa hela livet, för att sedan få en sylvass skalpell i handen. Så stor är skillnaden mellan DM-0706 och andra japanska kockknivar.

Vilka knivar är bäst?
Bästa KöksknivarnaBästa kockkniven: Global G-2 Kockkniv.Bästa japanska kockkniven: Kai Shun Classic DM-0706.Bästa grönsakskniven: Global GS-5.Bästa brödkniven: Global G-9 Brödkniv.Bästa Santokukniven: Satake Kuro Santokukniv.Bästa filékniven: Global G-30.Bästa skalkniven: Global GS-38.Bästa ostkniven: Global GS-10.
Som du märker är Globals knivar dominanta i de flesta kategorier. Väldigt få tillverkare kan konkurrera vad gäller pris och kvalité. Vill man ha bättre knivar, så får man ofta gå upp flera tusenlappar i pris.– Det finns billiga, men de är bara en utstansad plåtbit med ett handtag. Jag tycker att du ska köpa en kniv av smitt stål för då är den återslipningsbar och du kan ha glädje av den minst 20 år.

– Ett tecken är att bladet är tunt. Titta på knivarna bakifrån (skaftänden mot dig), då ser du om de är tunna eller tjockare. Du måste slipa bort mer stål från ett tjockt knivblad när du skärper den. Det tar längre tid och förkortar knivens livslängd. Tjockare blad ger också en brantare slipvinkel. Kniven blir mer som en yxa som klyver råvaran. Ett tunt blad betyder mindre slipvinkel och en kniv som skär.
– Allt stål är en blandning av järn och kol. Mer kol gör att stålet tål en högre temperatur vid härdningen och går då att göra hårdare. Stålet i europeiska knivar innehåller ungefär 0,4 procent kol, japanska 1 procent. Därför är de japanska knivarna hårdare. Man kan också blanda i små mängder av metaller som krom och och molybden i stålsmeten och det gör knivarna mindre känsliga för rost. Men alla knivar rostar mer eller mindre.

Hur mycket kostar en bra kniv?
Eftersom det hårda stålet som är knivens egg kan göras väldigt tunt behöver du inte slipa bort så mycket material när du skärper kniven. För cirka 2 000 kronor får du en kniv smidd i ännu fler lager stål och för 3 000 kronor upp till hundra lager och ännu högre kvalitet.
Det är ett bra sätt att hålla skärpan på kniven. Strigel (se här nedan) är också bra. Men i vårt test av slipmaskiner gjorde bara några få ett bra jobb. Och förr eller senare blir kniven så pass slö att den behöver en ny egg.– För drygt 1 000 kronor får du en bra kniv smidd i tre lager stål, ungefär som en taco med ett tunt lager hårt stål i mitten omgivet av mjukare stål. Det här så kallade damaskussmidet gör kniven mer vridstyv, som plywood och de olika stållagren framträder ofta som ett vågmönster på knivbladet. Eftersom det hårda stålet som är knivens egg kan göras väldigt tunt behöver du inte slipa bort så mycket material när du skärper kniven. För cirka 2 000 kronor får du en kniv smidd i ännu fler lager stål och för 3 000 kronor upp till hundra lager och ännu högre kvalitet. Lägger du ännu mer pengar betalar du för ett varumärke, exklusiva material i handtaget men du får inte en bättre funktion.

– Visst, men bestäm först hur mycket du vill ge för kniven. Det finns sedan ett stort utbud i alla tre de här prisklasserna och då kan du känna dig fram till ett handtag som passar din hand.
Knivexperten Pigge Hall visar tre smidda och återslipningsbara kockknivar i olika prisklasser: Till vänster en kniv för cirka 1 000 kronor smidd i tre lager stål, den i mitten för 2 000 kronor är i 35 lager och kniven med vita handtaget är smidd i hela 101 lager och kostar runt 3 000 kronor.– Metallers hårdhet anges i HRC på något som heter Rockwellskalan. Europeiska knivar brukar ligga på 54–58 HRC, japanska på 58–64. Det finns också knivar gjorda av extremt hårt så kallat pulverstål som annars används till bergborrar och stansverktyg. De ligger runt 67 HRC. En egg av hårt stål håller skärpan längre men är besvärligare att slipa och ömtåligare. Du ska inte skära djupfryst, bena ur kött eller klyva hummer med din japanska kockkniv. Det kan lätt gå flisor ur eggen. Använd en billigare kniv med mjukare stål till det. Den tål mer stryk och är lätt slipa vass igen. Använd finkniven till finliret.

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.
Jovisst, kostar runt hundralappen per kniv och och du får i de allra flesta fall tillbaka en välvässad kniv. En nackdel är att professionella knivslipare ofta använder maskiner och det slipar bort mer stål från din kniv.

Och till sist en utplaningssten. Den gör rent slipstenarna. Precis som på ett sandpapper fastnar avslipat material mellan kornen på stenen. Den kan också med tiden få en kälkbacke som behöver planas ut.Bladets hårdhets anges oftast i Rockwellskalan och enheten HRC. Ett högre tal är hårdare, stor skillnad mellan 54 och 59. Förenklat ger ökad hårdhet en vassare kniv med längre livslängd på eggen men den är också svårare att slipa.

Samlat betyg för hur hållbar kniven är. Främst hur länge den håller skärpan, både som ny och som professionellt slipad. Vi har även testat korrosion, falltest mot hårt underlag och ett flertal mekaniska och kemiska tester.Anges på en 100-gradig skala, där 1 är sämst och 100 är bäst. Betyget är inte en sammanräkning av de olika delbetygen utan räknas enligt följande viktning: Skärpa 35 procent, hållbarhet 35 procent, användning 25 procent och bladets hårdhet 5 procent. Delbetyg ges i skala 1-9, där 9 är bäst. Testfakta har granskat några av de vanligaste varianterna av det omdebatterade vita snuset och hittat stora variationer. I några fall närmare tre gånger högre nikotineffekt jämfört med vanligt tobakssnus. Från och med 1 juli måste också nikotinhalten deklareras på alla produkter. I övriga testmoment, som böjfasthet och hållbarhet vid fall mot ett stenunderlag, fick samtliga knivar godkänt, med enstaka defekter för Mac och Wilfa. Knivarna som tillverkarna klassats som maskindisksäkra kördes i en diskmaskin i 50 cykler. Utseende eller funktion bör vara intakt efteråt, men testet visade att både Sabatiers och Tefals utseende påverkades starkt negativt. Testfakta har på uppdrag av ÖoB laboratorietestat ett urval av alkaliska AA-batterier, däribland ÖoB:s egna fabrikat Connect Ultra Premium. Testresultatet visar att Connect Ultra Premium presterar genomgående bra i samtliga testmoment och uppfyller därigenom kraven för Testfakta Verified Quality & Performance. Knivarnas slitagetålighet mättes genom att mäta hur djup knivarna lyckats skära igenom papphögen efter totalt sextio så kallade skärcykler. Därefter slipades knivarna på en enkel knivslip för konsumentbruk varefter skärpan mättes igen. (Delar av denna mätmetod återfinns i standarden EN ISO 8442-5:2004.)

Testfaktas långtidstest av elcyklar visar tydligt att det fortfarande är en väldigt omogen marknad. Många elcyklar är undermåligt utrustade, särskilt när det gäller bromsarna.
Vegetabiliska bordsmargarin har störst mängd nyttiga fleromättade fettsyror – och minskar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom. Väljer du ett margarin med mättade fetter får du betala nästan dubbla priset.Allt fler väljer vegofärs framför köttfärs. Men för någon som har ett behov av samma tillskott av järn och zink som för kött kan det vara ett förrädiskt val. Testfaktas test av 14 vegofärser visar att kroppens förmåga att tillgodogöra sig järn och zink hämmas av den så kallade fytinsyran som bland annat förekommer i baljväxter.

Stålets kvalitet och sammansättningen är mycket viktigt för ett knivblad. En hög kolhalt gör stålet hårdare, vilket också ger möjlighet till en skarpare slipning. Men en hög kolhalt kan också göra bladet sprödare och känsligare för rost.
Överlag har det gått att få en bra skärpa i de flesta knivarna, även när skärpan var dålig från fabrik. Totalbetygen ligger också nära varandra. Den sämsta kniven i testet – Exxent – utmärkte sig redan från fabriken med en dålig skärpa och en grov egg. Dessutom uppvisade den sprickor i bladet efter korrosionsbadet där bladet doppades i en 60-gradig saltlösning under sex timmar.Finns det plåster som både stoppar blodflödet och sitter kvar – även när det blir blött? Då får du vara beredd att betala lite mer – ett billigare plåster brister ofta i något av momenten.

Är Anders och Petter bra?
Testresultat. Snabb upphettning och bra handtag som inte blir varma. Sämst på att behålla värmen och sämre värmespridning. Svår att rengöra.
– Generellt kan man säga att du får vad du betalar för, men det går absolut att hitta bra kockknivar för under 1000 kronor. Kvalitetskontrollen är däremot kanske inte lika omfattande som för ett dyrare alternativ, vilket gör att samma typ av kniv hos till exempel Ikea kan ha väldigt skiftande kvalitet. Du kan få en jättebra kniv, men också en sämre. Undvik också lågprismarknader och bakluckeförsäljare, där hittar man de sämsta knivarna. En generell slutsats från testet är det går att hitta en bra kockkniv för några hundralappar, och genom att lära sig att slipa kniven på rätt sätt kan man upprätthålla både skärpa och lång livslängd. Ett bra underhåll förlänger knivens livslängd, understryker Petter Sandler. Även den vanlige konsumenten kan komma långt enkla medel. – Ett bryne med keramik eller diamant är bra att ha, men du kommer långt med de olika typer av rullor som finns på marknaden. Se bara till att tvätta ur dem mellan varven. Se också till att få med hela eggen när du använder dem. Och var tålmodig! Du behöver inte ta i så mycket, men det kanske kräver mer än 5-10 drag innan eggen blir vass, du kanske måste upp i 50-60 drag. Återigen: känn på kniven!

Det tyska laboratoriet VPA Prüf- und Zertifizierungs GmbH har på uppdrag av Testfakta testat tio rostfria kockknivar med en bladlängd på cirka 20 cm. Följande egenskaper har testats: 1. Knivens skärpa samt hållbarheten av skärpan (som ny samt efter en enklare omslipning). 2. Praktiska test (vid skärning av vanliga matvaror) 3. Stålkvalité och korrosionsmotstånd. 4. Hållbarhet mot slag och fall.
Testfakta har låtit testa ett antal vattendrag i anslutning till Vasaloppet för att utröna om åkarnas fluorvallor bidrar till ökade nivåer av PFAS-kemikalier.Han får ofta frågor om vad man bör tänka på när man köper en ny kniv. – En bra kniv ska vara vass när du köper den. Jag brukar rekommendera folk att de själva ska känna på kniven först. Känns den vass, ligger den bra i handen? Det är ju ingen idé att köpa en kniv som sedan bara får ligga i lådan. Utmärkande för testvinnaren Fiskars Hard Edge är att kolhalten är lägst i testet. Anledningen till att bladet ändå gick att slipa skarpare än många andra knivar i testet är enligt Fiskars produktansvarige att man utvecklat en patenterad teknik som förstärker bladet vid knivseggen och håller skärpan längre. Fiskars hävdar att man på så sätt fått fram en kniv som i fråga om både skärpa och livslängd kan mäta sig med knivar där bladet tillverkas i ett betydligt dyrare stål. Testfakta har jämfört nio vanliga fabrikat av maskindiskmedel på den svenska marknaden och kan berätta vilka som är värda pengarna, samt vilka du kan skippa.Testfakta Research har på uppdrag av den finländska tillverkaren Fiskars låtit testa tio knivar under 1000 kronor vid det oberoende tyska laboratoriet VPA Prüf- und Zertifizierungs GmbH i Remscheid. Testet följer standardprotokollet och man har bland annat testat skärpa, skärpa efter omslipning, böjfasthet och korrosion.Man ska ju inte skylla på materialet, men världens första laboratorietest av padelracketar visar att ditt racket faktiskt kan ha förändrats. Ett testat märke visade avvikande mätvärden med 25 procent efter uthållighetstestet.Men det finns också dyrare och kända varumärken som Petter Sander inte tycker lever upp till prisbilden. – Man kan väl säga att du som konsument får betala en hel del för deras marknadsföring.En god natts sömn kan ibland kännas svårfångad. Den är också högst personlig: otaliga faktorer spelar in i varje persons sömnrutin. Här är några metoder som har hjälpt andra att somna på kvällen.Hard Edge är också den lättaste kniven, vilket gör att den kan kännas aningen sladdrig när man till exempel ska hacka grönsaker. Den ”skarpaste kniven i lådan” direkt från fabriken är annars Tefals, men eftersom den inte klarar omslipningen lika bra som Fiskars, Anders Petter och Ikea får den slutänden ett lägre betyg. Det ska understrykas att omslipningen utförts med samma enkla medel som de flesta vanliga konsumenter använder. Den är alltså inte utförd av en professionell knivslipare, med en våtsten som kan ställas i samma vinkel som knivbladet. Vid bedömningen av omslipningen har man därför lagt stor vikt vid hur länge den nya skärpan håller, och i den beräkningen ligger IKEA och Fiskars långt före konkurrenterna. IKEAs kniv är mycket skarp, men förlorar på en tjockare egg.

Finns det olagliga knivar?
Det är förbjudet att ha knivar, stickvapen, skärvapen och andra farliga föremål på allmän plats, inom skolområde eller i fordon på allmän plats om inte innehavet är befogat. Förbudet gäller föremål som är avsedda att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa.
Knivbladet har en stålkärna som förstärks med titanlegering, vars tillverkningsprocess bestått av att bland annat finfördela titan atomvis för avsättning på bladet. Titan och stål smälts under den här processen samman till ett nytt ämne, och tack vare att materialen är bundna på atomnivå får man ett utomordentligt hållbart knivblad. Resultatet av hela processen förser ONYX Cookware™ kockkniv med en yta som är hård, slitresistent samt gör det möjligt för dig att enkelt skära upp alla tänkbara livsmedel i köket.Vi på Konsumentmagasinet har själva testat denna kniv, och kom fram till att den är mycket bekväm att hålla i handen och arbeta med. Kniven har dels en bra vikt och är mycket vass, vilket gör att den kan skära igenom bland annat grönsaker utan problem. Detta är särskilt fördelaktiga egenskaper då de säkerställer att du inte behöver använda mer kraft än nödvändigt, vilket gör det enklare att undvika skador på handlederna. Det mjuka handtaget gör dessutom att dina fingrar enkelt hittar sin plats utan några grova kanter som stör.

Det finns flera skalor som används för att mäta hårdheten hos olika material, men när det gäller knivblad mäts det på C-skalan vilket C:et i HRC står för.
Japanska tillverkare använder traditionellt kolstål för att tillverka sina knivar, vilket är ett optimalt material för knivblad eftersom det garanterar knivens skärpa under en lång tid framöver. De har dessutom normalt sett en hårdhet på cirka 60 eller 61 på Rockwellskalan.Global G-96/AN kockkniv har ett blad vars längd ligger på 19 cm, och materialet som har använts för att tillverka kniven är rostfritt stål. Vad detta betyder är att du kan vara säker på att ha en hållbar kniv i köket med en lång livslängd samt nog med skärpa för att klara av de flesta köksuppgifterna.

Något att vara medveten om innan du väljer att investera i kockkniven Global G-2 är att den kräver visst underhåll, precis som de flesta andra köksredskap, då den annars kan förlora sin skärpa. Du bör till exempel endast diska kniven för hand, då dess prestanda kan försämras om den diskas i diskmaskin. Du bör även torka den direkt efter att du har diskat för att undvika rost- eller korrosionsbildning. Sammantaget är Global G-2 en fantastisk kniv för hemmakocken som är ute efter en bra och prisvärd baskniv.

Amazon är ett multinationellt e-handelsföretag som erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster till kunder över hela världen. Amazon har blivit en av världens största detaljhandlare på nätet och ger användarna en praktiskt plattform där de kan köpa produkter och tjänster.
Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning…, men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs merVi har nämnt den här punkten när vi har talat om tidigare knivar, men det kan vara väl värt att bli påmind om det igen: var försiktig när det kommer till att diska dina knivar! Att diska dina knivar i diskmaskin är ingen bra idé då det kan slita på produkterna, vilket gör användningen av dem mer problematisk. Vi rekommenderar alltid att diska dina knivar för hand för att säkerställa dess hållbarhet och prestanda.

Kockkniven Yaxell Zen har många användningsområden, men med tanke på dess tyngd fungerar den speciellt bra till att hacka rotsaker eller skära stora köttstycken. Tillverkningsprocessen av kniven är ganska avancerad då den allt som allt är skapad med 37 lager stål; kniven har konstruerats med 18 lager stål på ena sidan av kärnan, och ytterligare 18 på den andra.Kockkniven Norden från Fiskars ligger inte bara bekvämt i handen, den kan dessutom hantera de flesta livsmedel utan problem. Fiskars knivar lämpar sig till många användningsområden och blir en oumbärlig del av ditt kök som du inte vill gå miste om; kockkniven Norden är inget undantag, och kommer utrustad med ett blad tillverkat av tyskt stål som mäter 19,8 centimeter på längden.

Detta innebär att HRC-värdet avser knivstålets hårdhet, och om HRC-talet är lågt betyder det att stålet är mjukare, medan ett högre tal betyder att stålet är hårdare. Alla typer av stål har sin egen optimala hårdhetsnivå och ett högre värde är därför inte nödvändigtvis bättre eftersom det är flera faktorer som spelar roll.
Kom ihåg att det aldrig rekommenderas att diska kockknivar i diskmaskin då det kan slita på knivarna; du bör istället diska dem för hand, torka dem direkt efter, och förvara dem säkert.

Vad finns det för knivar?
Olika typer av köksknivarKockkniv.Brödkniv.Filékniv.Skalkniv.Santokukniv.Styckkniv.
Är du en person som alltid vill ha det bästa av de bästa, och sedan får det kosta vad det vill? Då är nästa kockkniv på listan en kniv för dig! Kockkniven Yaxell Zen är högkvalitativ kniv i form från det japanska märket Yaxell som är både vass och stabil, vilket gör användningen av den så enkel och smidig som möjligt.

Yaxell Zen har ett handtag tillverkat av micarta, precis som många av de andra knivarna du kan hitta hos Yaxell. Numera kännetecknas Yaxell-knivarna av deras micartahandtag, och det är därför enkelt att urskilja dem från mängden. Handtaget på Yaxell Zen är därmed inte endast hållbart, utan också mycket bekvämt att hålla i samt en snygg detalj – speciellt med de två nitar som håller ihop det.
Tack vare denna tillverkningsmetod får man även det snygga damaskmönstret som pryder knivbladet på Yaxell Zen. När stålet bearbetas lämnas det nämligen märken efter sig på bladet, och dessa har tillverkaren medvetet låtit vara kvar – självfallet gäller det dock enbart på den övre delen av bladet så att du ändå får en mycket vass kniv.Fördelarna med ONYX Cookware™ kockkniv tar dock inte slut med knivbladet – även dess handtag är värt att berömma. Det är kanske inte något som du brukar lägga alltför mycket fokus på när du är letar efter nya knivar, men tro det eller ej – ett högkvalitativt skaft är minst lika viktigt som en knivs blad. Just ONYX Cookware™ kockkniv har en ergonomisk konstruktion av glasfiber som tillåter kniven att ligga bekvämt i din hand.Den här typen av kniv är optimal för mindre skärningsuppgifter där du inte behöver använda en skärbräda. Du kan till exempel använda en örtkniv om du behöver ta bort kärnan i en frukt eller skära en svamp.Amazons system för användarrecensioner gör det möjligt för konsumenter att lämna feedback och betyg på produkter som de har köpt som sedan visas tillsammans med produktinformationen och ger värdefull information till andra konsumenter som överväger att genomföra ett köp. Systemet för användarrecensioner är en viktig aspekt av Amazons plattform, eftersom det hjälper kunderna att fatta välgrundade beslut om de produkter de köper och ger återkoppling till säljarna så att de kan förbättra kvaliteten på sina produkter och erbjudanden.

Många kockknivar har idag handtag av trä, men det finns även modeller med handtag av plast eller gummi. Det finns för- och nackdelar med alla typer av material, och därför bör du välja det material du själv föredrar.
Vill du endast köpa en kniv är en kockkniv en smart investering eftersom den är funktionell och mångsidig då den kan användas till en mängd olika livsmedel – allt från kött till grönsaker och frukt. Kockknivar finns i många olika storlekar, men kännetecknas framför allt av sitt skarpa och hårda blad. Ibland är kockknivar även försedda med luftspalter på bladet.

Vid beställning av OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv kommer du att få en stålhårdhet som ligger på HRC 57. Även väl värt att veta är hur kniven har blivit en äkta testvinnare. I Testfakta korades den nämligen till Bäst i Test år 2015, så att du får kvalitet när du satsar på den här kniven är ett klart faktum. Dra nytta av den oavsett om du är en erfaren kock eller om du letar efter din första prisvärda kniv som lätt kan hängas upp efter användning.
Gyuto kockkniv är perfekt för dig som söker en högkvalitativ kökskniv som kan användas för att skära och hacka kött, grönsaker, frukt och örter med lätthet. VG10-kärnstålet ger fantastisk skärpa och hållbarhet, medan de 66 lagren av rostfritt stål ger bra motståndskraft mot korrosion och rost.

Qknives är en tillverkare som specialiserat sig på kockknivar, och med ett betyg på 4,9/5 stjärnor på Trustpilot, där kunderna kan ge sitt omdöme om dels knivarnas kvalitet, men även om Qknives service, är det ett mycket välrenommerat företag. Det är sällan vi ser varumärken med över 95 % femstjärniga recensioner och nästan inga ett- eller tvåstjärniga betyg, och därför väger det tungt i vår analys.En laxkniv har ett flexibelt och långt blad med en lätt rundad spets vilket gör den särskilt lämplig för att skära lax när du vill ha tunna och snygga skivor. Kniven kan såklart även användas för andra typer av fisk, till exempel torsk eller öring.

Vem tillverkar Anders Petter?
Anders Petters gjutjärnspannor tillverkas i Kina.
En kockkniv med fullstånge är mer stabil vilket gör den enklare att använda. De flesta högkvalitativa kockknivarna på marknaden idag är tillverkade på detta sätt.Den största skillnaden mellan japanska och tyska knivar är alltså vilket material de är tillverkade av, och det är därför inte enkelt att svara på huruvida det ena är bättre än det andra. I grund och botten beror det på dina preferenser och vilket bladmaterial du föredrar. Under många år har både Japan och Tyskland varit kända för sina otroliga knivkunskaper, och idag har båda länderna några av de mest populära och bästa knivtillverkarna. Med ett elegant blad av rostfritt stål och ett handtag av polerat micarta finns det inga tvivel om att kniven gör sitt jobb – och den gör det bra. Värt att veta är också att kniven kommer i flera olika storlekar, vilket gör det möjligt för dig att välja en som passar just dig.

Similar Posts