Antikt Hörnskåp Allmoge

Vi har levererat ett modernt vitrinskåp, ett måttbeställt skåp där kunden gjorde en grovskiss som vi följde och kombinerade med våra tidigare moderna skåp. Eftersom luckorna inte har någon ram och fyllning så använde vi treskiktslimmad björk som vi kantlimmade, kunden ville ha massivt virke i hela skåpet.Främst tillverkar vi gustavianska skåp på grund av att de är populära, men det finns även många kunder med annan smak, som kan vara allmoge, rokoko, jugend, eller mer modernt.För närvarande så går det inte att få tag på Vavonnarot som tydligen är det samma som Redwoodrot, det verkar inte vara hot listat, men är mycket svårt att få tag på.

En ny modell av allmogeskåp. Skåpet ”Mangen” är ett hörnskåp, med svängda dörrar i massiv björk, en typ av skåp som det inte tillverkas många av nu för tiden, på grund av att det är ett tidskrävande arbete att forma de svängda formerna. Skåpet är måttbeställt och därför tillverkat i endast ett exemplar.Vi tillverkar skåp i alla stilar och efter kundens önskemål på mått, utseende och ytbehandling mm. Om kunden har några idéer så kan vi rita kostnadsfria förslag på skåpen.

En kund ville ha ett allmogeskåp i massiv björk, med pärlspont i ryggen, konstruerat för att hålla i minst hundra år. Skåpet behandlade vi med svart dekorolja från Osmo, och slutbehandlade med Osmo hårdvaxolja två gånger. Vi slipade av färgen så att det gav ett lite slitet intryck (Shabby Chic) för att passa ihop med den övriga inredningen som var fräsch med lantlig hemtrevlig charm. När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss. Vi har tillverkat några moderna möbler i ask som behandlats med vit Osmo oljebets och sedan oljats med Osmo hårdvaxolja så att träytan blir ljusare och känns naturligt mjuk oljad. Det är ett vitrinskåp, en buffé och ett bord som måttbeställts och möbeln har tillverkats efter kundens egna skisser och önskemål på ytbehandling mm.

Jesus på korset med Adam och Eva tillsammans med ormen i paradiset är målat av Johan Nilsson Fabricius som var kringvandrande allmogemålare från ca 1790 – 1820 då han blev införlivad i skrået som stadsmålare fram till 1840.
Spegel, spegel på väggen där säg mig varifrån de vackraste speglarna kommer. Är det Stockholm eller är det från provinsen. De mer personliga kommer helt klart från allmogen.

På denna något överdrivna skapelse från Ångermanland så var det vanligt att man förutom vissa prydnadsföremål ställde gården religiösa böcker, postilla. lilla katekes mm så en vanlig benämning är just psalmbokshylla.
Det lilla nätta hörnskåpet från kågebröderna Jöns och Nils Jakobsson har inte mindre än 12 i brädorna utskurna speglar som var och en dekormålats med unika blomster. Hela skåpet är heldekorerat som man borde enligt 1700-talets ideal under rokokotid.Allmoge. Allmogeljuskrona. Ett helt originalmålat litet hörnskåp, med ett hyllplan och senare upphängningsanordning. Höjd:69,5 cm. Bredd: 70 cm. Antikt klaffbord Klaffbord med målning 4500kr Djup 95. Hörnskåp 350kr Höjd 172 cm bredd 57 cm. Bänk i trä furu allmoge höjd 42 cm längd 100 cm 600kr. Promis AB köper även bättre antika föremål och möbler. Hörnskåp från Kåge och golvur från Piteå är bra exempel på två typiska föremål som Epok Antik och. Blocket är Sveriges största marknadsplats inom kategorin antikt & konst säljes i hela sverige med över 56 annonser. allmoge hörnskåp Dalarna. HÖRNSKÅP, allmoge, södra Halland/Småland, ek med intarsia, antikt, delvis 1800-talets första hälft. · Auktionen är avslutad, men kanske gillar du följande. Din sökning efter hörnskåp börjar här. Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här. HÖRNSKÅP, allmoge, 1800-tal. Västsveriges största antikhandel och loppis, med massor av retro och vintageprylar. Antikt hörnskåp, höjd: 133 cm. (366). Beskrivning. Antikt vägghörnskåp allmoge, höjd: 133 cm. Klubbat belopp. 670Köpare: 1240. Utrop: 900 SEK. Bondrococo skåp, allmogemålat. Pris: 66.500:- allmoge. Fryksdalen, hörnskåp. pris: 36.700:- hörnskåp allmoge. Stilbeslagen är från Sollefteå Antik. Varmt välkomna till Kilafors (2:30 från Stockholm) i sommar! #hörnskåp #jämtland #jämtlandsskåp #allmogeskåp. Hitta produkter liknande ”Antikt hörnskåp från Hälsingland – Träskåp – Skåp – tidigt 1800-tal – Allmoge” hos Tradera! Två nätta antika fåtöljer i Emma stil. 850 kr/st. Artikelnummer 154144. Antikt allmoge krus. Vackert antikt hörnskåp, barock 1700-tal. Antikhandlare med föremål från Hälsinglands gårdar. Hårga Antiks loge i Kilafors är fylld med möbler, byggnadsvård, butikskuriosa och annorlunda inredning. Misstänker också att skåpet är renoverat även om mina kunskaper om allmogemöbler är starkt begränsade. I vilket fall som helst är det ju ett vackert skåp. Sekretär, allmoge, fartygsratt, skylt, porslinsägg, replica, åttiotalsstolar, barnspis, allmogeskåp, flygande gris, rost, rostig, spargris, porslin, lergods,. hörnskåp allmogeskåp allmoge skåp rättvik dalarna överskåp hörn kurbits folkkonst antikt. Antikt och retro i anrik miljö; Återbruk på riktigt. HÖRNSKÅP Allmoge, 1700-tal. Målat. Två dörrar med bakomliggande hyllplan. Bredd. Fler som den här. Maria Thuvander. 157 följare. Hörnskåp/väggskåp 1700 tal. Vackert hörnskåp i allmoge. Beslag i smide. Höjd ca 89 cm och resten är.. 2 900 kr. Hörnskåp. Västergötland. 1700-talets första hälft. Originalmålning. H 110/B 70/D 46 cm. Väggpendyl med de typiska attributen som kännetecknar Zackris Persson, Lidgatu, Sollefteå, Ångermanland. Denna pendyl saknar dock signering rosornas baksida.

Similar Posts