Apple Watch Series 3 Begagnad

Utöver nya S3-kretsen är det mycket lite som skiljer mot Apple Watch Series 2 som Apple nu slutat sälja. Series 3 har fått den barometriska höjdmätaren och Bluetooth 4.2. I tabellen nedan jämför vi istället Series 3 med Series 1 som fortfarande går att köpa.Jag har använt den första Apple Watch-modellen i stort sett sedan den lanserades och fram tills för någon månad sedan då jag använde en Series 2 en kort period och sedan bytte till Series 3.

Det finns också stöd för en ny sorts aktivitet nu, Apple kallar det för Högintensiv intervallträning och det är något jag saknat tidigare. Passar utmärkt för cirkelträning av den typ som är vanligt inom exempelvis Crossfit. Även om det även tidigare har gått att träna med ”Annan” är det roligare att kunna märka upp vad man gör så här.
Tråkigt nog finns det ännu ingen Spotify-app även om jag hört att en är på gång. Själv använde jag Apple Music en stund när det lanserades, men har sedan återgått till Spotify. Nu har jag aktiverat Apple Music igen just för att det gör en sådan enorm skillnad när jag vill ut och träna med bara klockan och ett par trådlösa lurar. Förut har jag tagit med mig mobilen och det slipper jag gärna.Några av de bästa förbättringarna hör till träningsappen. Jag har tidigare ofta gett mig ut för att springa en runda, men avslutat passet med en promenad hem. Tidigare har jag antingen avslutat och sparat löpträningen och sedan valt att starta en promenad istället, eller skippat att sätta igång en träning för promenaddelen för att det tar lite för lång tid.

Hur länge håller en Apple Watch?
Apple Watch Series 8 har vid normal användning en batteritid på upp till 36 timmar när iPhone finns i närheten.
För dig som tänker att du kan köpa med dig en LTE-variant från exempelvis din nästa USA-resa kommer här direkt en tråkig nyhet. Det hjälper inte. Det går inte att stoppa in ett SIM-kort i klockan och skaffa ett abonnemang och köra.

Själv är jag inget fan av Toy Story – men om du är det finns det nu en ganska mysig urtavla där figurerna dyker upp. Men min favorit är Siris egna urtavla. Den består av små kort som ger mig nyttig information, exempelvis väder eller små bildspel med mina egna foton. När jag sätter en timer i köket dyker det upp ett litet kort med timern så jag inte behöver leta efter appen när jag undrar hur lång tid som är kvar.
Alla små ”knuffar” om att stå upp, andas bort stress, sluta cirklarna – förmaningarna om att försöka göra bättre än senast. Det fungerar för mig. Det känns som att klockan känner mig och är den där glada positiva coachen.Apple Watch Series 3 är en mycket bra ersättare till Series 2 som inte längre säljs. Den ger också tydliga mervärden (snabbare, bättre batteritid, GPS, talande Siri och höjdmätare) jämfört med Series 1 som fortfarande säljs. Prisskillnaden är en tusenlapp. Apple Watch Series 3 kostar från 3 695 kronor.

Jag använder min Apple Watch primärt för notiser och träning, de flesta appar förblir oanvända (och jag har tagit bort en hel del). Klockan fungerar också bra för biljetter av olika slag (flyg, tåg etc). Men så fort jag vill göra något annat än att passivt ta in lite information föredrar jag den större skärmen på min telefon och där fungerar också mina appar alltid blixtrande snabbt.
Apple passade på att introducera ett nytt armband till Apple Watch-familjen, Sportloopen. Det blev genast ett av mina favoriter. Det är mjukt och sitter riktigt bra.Eftersom det inte går att köpa någon LTE-modell här i Sverige än så lämnar jag nu det åt sidan. Vad är nytt med den Series 3-modell som finns här? Rent hårdvarumässigt har klockan den nya snabbare systemkretsen S3 och ett anpassat trådlöst chip som kallas W2. Apple har behållt samma fäste för armbanden som på de tidigare modellerna, så har du redan en uppsättning armband sedan någon tidigare Apple Watch kan du fortsätta att använda dessa om du tycker det blir snyggt. Jag har exempelvis en milanesisk loop som jag tycker mycket om, men då det är rostfritt tycker jag inte det ser så bra ut med den här klockan i guld. Medan Watch OS gjorts om radikalt sedan första versionen, har Apple knappt rört designen på klockan. Series 3 är fortfarande en fyrkantig klocka med den digitala kronan och en knapp på ena sidan och en mikrofon och högtalare på den andra. Instegsmodellen har en boett i aluminium och kan köpas i tre färger, silver, rymdgrå och den modellen jag har, guld. Det är samma nya guldnyans som Apple introducerat till Iphone 8 och 8 Plus, ett mellanting mellan den förra guldfärgen och rosa guld.

Än så länge säljer Apple bara LTE-modellerna i ett fåtal länder. Här i Sverige får vi nöja oss med aluminium-modellen med GPS, inklusive en specialvariant med Nike. Modellerna i rostfritt eller keramik finns bara i LTE-varianter och går därför inte att köpa här.Apple Watch har blivit mycket mer personligt anpassad efter mig. Jag får numera en liten notis på kvällen som berättar att om jag ger mig ut på en 40 minuters promenad räcker det för att stänga min röda cirkel. När jag vaknar på morgonen får jag en påminnelse om hur jag klarade mig dagen innan och lite pepp att försöka slå det idag.

Vilka Apple Watch har Falldetektering?
Ring efter hjälp med Detektering av olycka och Falldetektering. Om du har Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2:a generationen) eller Apple Watch Ultra med den senaste versionen av watchOS kan klockan ringa räddningstjänsten och skicka ett meddelande till dina nödkontakter när den identifierar en allvarlig olycka.
Likt Apple Watch Series 2 finns inbyggd GPS och det finns nu också en barometrisk höjdmätare som gör att Apple Watch Series 3 kan räkna hur många trappor du går i om dagarna och den kommer också väl till pass när du åker skidor eller löptränar i backar.När det gäller SVT Nyheter så valde jag appen för att jag själv använder den och jag ville ha med en tredjepartsapp. Det visade sig dock vara svårt att få fram några konsekventa siffror, ibland tog det runt 2 minuter att starta appen, andra gånger tog det bara 11 sekunder. På andra försöket startar appen oftast direkt då den nyss laddat in all data. Apple Watch Series 3 har nu fått en röst. Siri kan ge dig svar genom att tala, tidigare fick du bara text tillbaka när du bad Siri om något. Jag tycker det här är en av de bästa nyheterna med klockan. Om jag har händerna upptagna med exempelvis min busiga ettåring och vill sätta en timer eller skicka ett svar till min man som undrar något i ett meddelande – är det tacksamt att få röstfeedback så jag vet att något händer även om jag inte kan titta på skärmen just då. De första två dagarna var jag på utbildning och var mest stillasittande, men körde träningspass i form av promenader. Dag 5 och 6 var på helgen och jag var betydligt mer aktiv, dels med en löprunda men rörde också bara generellt på mig mer.

Apple Watch är än så länge bäst kompis med Apples egna musiktjänst Apple Music, men även när du spelar upp annat ljud (exempelvis poddradio eller video) i din mobil kan den vara användbar som fjärrkontroll.
Medan den första modellen i princip var omöjlig att använda tillsammans med några ”appar” – det tog sådan tid att öppna dem att skärmen hann släckas flera gånger om – känns Series 3 riktigt rapp. Nya systemkretsen gör stor skillnad. För att försöka bättre förklara den skillnad jag upplever har jag satt ihop ett litet test med den första Apple Watch-modellen, Apple Watch Series 2 och Apple Watch Series 3.Jag har gjort varje moment flera gånger, plockat fram medelvärden och avrundat till hela sekunder. Några kommentarer: Att Siri fungerar i stort sett lika snabbt på alla tre klockmodeller är inte särskilt förvånande då Siri till största delen är en molntjänst.

Min nya vana är att kolla batterinivån vid sängdags, är det över 50 procent låter jag bli att ladda om jag inte vet att jag har en intensiv dag framför mig. Då kanske jag laddar ändå för att vara på den säkra sidan. Numera har jag också en laddsladd på jobbet vilket räddar mig de gånger jag kanske glömt att ladda fast det behövdes.Klockan ger mig också personliga utmaningar, om du gör det här under oktober månad får du en ”prestation”, alla du fått hittar du i Aktivitetsappen i din telefon. Det här fungerar ruskigt bra för mig.

Det går också att aktivera en funktion som automatiskt pausar en löpträning om du måste stanna av någon anledning och startar när du börjar springa igen.En liten, men klar förbättring är att siffrorna för att slå in din lösenkod på klockan nu har blivit större. Även på 38 mm-modellen känns det nu lättare att träffa rätt.

Det finns några saker jag uppskattar extra mycket sedan jag blev med Apple Watch Series 3 och Watch OS 4. Två av sakerna går jag igenom lite mer på nästa sida – batteritid och prestanda. Men det finns också lite annat smått och gott – det mesta rör Watch OS 4 och kommer alltså också till tidigare modeller av klockan.
Jag har fört en batteridagbok under en veckas användning som du kan se i diagrammet här under. Det är tänkt att läsas så här: Dag 1 och dag 2 har samma färg eftersom jag inte laddade klockan mellan. Så när du följt dag 1 till slutet får du gå tillbaka till början på axeln och följa fortsättningen (dag 2) lite längre ned. Samma sak med dag 3 och 4 och dag 5 och 6.Apple lanserade sin första Apple Watch under våren 2015. Sedan dess har företaget släppt ny hårdvara ett par gånger och gjort stora förändringar i operativsystemet Watch OS som nu är uppe i version 4. Den allra senaste klockan, Apple Watch Series 3, sitter sedan några veckor nästan jämt runt min vänstra handled och det har blivit dags att utvärdera min upplevelse.Nej, Apple Watch har ett inbyggt eSIM och använder samma abonnemang som din telefon, det vill säga ringer du från klockan ser mottagaren samma telefonnummer som om du ringt från mobilen. Det innebär att operatörerna i varje land måste ha stöd för eSIM och troligen göra flera justeringar för att det hela ska fungera.Efter en mängd försök tycks i alla fall Series 3 generellt klara sig betydligt bättre än de två tidigare och det stämmer också med min uppfattning i stort.

Om du använder Apple Music kan du nu synka flera spellistor till din klocka, och ställa in så att dina mest spelade listor och album automatiskt synkas över medan klockan laddar.
Den allra största nyheten gällande klockan från Apples presentation i september är att Apple Watch Series 3 nu får en egen LTE-uppkoppling som bland annat innebär att användare nu kan lämna mobilen hemma och ändå ta emot och ringa samtal. LTE-modellerna särskiljs av röd färg på den digitala kronan.Watch OS 4 ger en ny vertikal docka. Genom att trycka på knappen en gång kommer den fram och visar antingen dina senaste appar som du kan skrolla genom eller om du hellre vill det – dina favoritappar. När du kommit till slutet av apparna i dockan finns en smart knapp som tar dig till listvyn med alla dina appar.

Som jag var inne på tidigare, jag upplever att Series 3-klockan ”bara fungerar” och gör det jag vill utan att jag behöver vänta en massa på att något ska ladda. Det förekommer fortfarande lite väntetid då och då när jag vill starta något, men oftast inte. Det är en väldigt mycket bättre upplevelse nu jämfört med när jag började med den första klockan.
Nu kan jag utan att avsluta löpträningen direkt välja att starta promenaden så sparar klockan automatiskt löpträningen och fortsätter direkt med nästa del av träningen. Briljant! Sparar mig tid och pill. Istället kan jag fokusera mer på träningen.Tidigare har ett tryck på den digitala kronan tagit fram ett litet moln av små appikoner. Det var litet, pilligt och svårt att hitta i. Med Watch OS 4 går det nu att välja en listvy istället. Halleluja!

Apple Watch Series 3 är inte alls oväntat Apples bästa smarta klocka så här långt och en utmärkt kompanjon till Iphone. Med den här senaste omgången förbättringar inom träning och hälsa står den sig också riktigt bra bland konkurrerande aktivitetsmätare.
Apple Watch får ibland kritik för den korta batteritiden, men jag har inte själv upplevt det som något problem att behöva ladda den varje kväll och nu med Series 3 är jag imponerad över att Apple tycks ha förbättrat batteritiden till omkring två dagar.Den första Apple Watch-modellen laddade jag varje natt. Det var oftast så pass lite batteri kvar vid sängdags att det var säkrast så – till slut var det en vana, jag laddade helt enkelt alltid klockan på kvällen utan att ens kolla batterinivån. Series 2-klockan laddade jag också varje natt och jag var på väg att slentrianmässigt sätta även Series 3 på laddning vid sänggåendet tills jag upptäckte att det inte behövs. Den håller i två, kanske tre dagar mellan laddningarna – men självklart beror det på hur den används.

Bättre batteritid, appar som laddar på rimlig tid och Siri är mer vältalig. Ida har testat Apple Watch Series 3, den senaste modellen av Apples smarta klocka.
En annan trevlig nyhet är att Apple Watch Series 3 numera märker när du går i trappor. Den är utrustad med en barometrisk höjdmätare som förutom vid trappor också gör nytta om du gillar att åka skidor eller snowboard.En tråkig sak dock: Det är för mig helt obegripligt hur det kan ta sådan tid att få över en spellista till klockan. Fick lust att springa en morgon när jag precis fått klockan, men tappade helt suget när jag inte kunde få med mig den spellista jag ville lite snabbt så där. Framförhållning är nyckeln här. Synka över natten när du laddar.

Jag uppskattar att jag inte behöver ha flera klockor/mätare utan att Apple Watch gör allt för mig då jag alltid har den på mig. Den mäter träningen när jag vill det och levererar notiser och annat smått och gott resten av tiden. Är du däremot en mer seriös motionär än vad jag är finns det bättre alternativ än Apple Watch som ger mer och djupare statistik om dina träningar.
iXpress är det ledande återförsäljarföretaget som säljer begagnad konsumentelektronik. Vi inspekterar, certifierar och säljer sedan till konsumenter som letar efter ett kostnadseffektivt alternativ.Nikes samarbete med Apple Watch resulterade i Apple Watch Series 3 Nike+ som riktar sig till löpare. Den enda skillnaden från standard modellen är att Apple Watch 3 Nike har en annan remdesign och lite olika Watch Faces. Allt för att underlätta för löpare att använda enhetens inbygga GPS (och mobil). Utöver exklusiva Nike-tema inkluderas en komplikation för att direkt starta Nike Run Club-appen, som kommer förinstallerad och låter dig spåra din träning, se löpning historia och mer. Externt är den enda skillnaden att det finns en Nike-logotyp utöver Apple på baksidan av klockan. Kolla in Apple Watch 3 Nike+för ett smakprov.En begagnad Apple Watch 3 kommer att förändra sättet du ser på Apple Watch. Boetterna på Apple Watch Series 3 kommer i två olika storlekar, 38 mm och 42 mm. Genom att köpa en begagnad Apple Watch 3 får du en stilren design, otrolig prestanda tillsammans med batteritid på 18 timmar till ett billigt pris.

Utöver det självklara: priset. Får du samma funktioner, egenskaper och kvalitet som du får i en ny Apple Watch 3. Är du som oss och värnar om miljön är en begagnad Apple Watch 3 det optimala köpet för dig. Du sparar inte bara pengar när du köper en begagnad Apple Watch 3, du gör även bra miljöval. Idag går allt för mycket välfungerande elektronik förlorad och iXpress finns för att erbjuda dig möjligheten att hjälpa miljön och din plånbok.Den otroligt stilrena designen i kombination med kraften hos watchOS 4 blir begagnad Apple Watch Series 3 den optimala enheten för ett sundare liv, till ett billigt pris. För dig som framför allt använder den begagnade Apple Watch 3 till träningen kommer Apple Watch Series smartklockan bli din optimala träningspartner. Populära funktioner som barometrisk höjdmätare möjliggör bättre mätning av mellan allt från yoga till löpning. Apple Watch Series 3 har även stöd för intensiv intervallträning. Där du kan mäta din stegfrekvens, tempo kontroll och sträcka utan att behöva en mobil i närheten. Apple Watch Series 3 är klassad som vattentålig för simning. Smartklockan räknar längder, håller koll på medeltempo per längd och känner automatiskt av simsätt.

Oavsett vilken modell av begagnad Apple Watch 3 du vill köpa kan iXpress hjälpa dig att få det bästa priset. Alla våra begagnade Apple Watch 3 genomgår flera dussin tester innan de säljs i nästan helt nytt skick. Praktiskt taget kan du köpa en helt ny enhet, med en rabatt upp till 60%! Priset för att köpa en begagnad Apple Watch 3 har aldrig varit så attraktivt. Spana in Apple Watch 3 (42mm Svart) och Apple Watch 3 (38mm Guld) för ett smakprov.Apple Watch 3 är mångsidig klocka som kommer göra vardagen mer nöjsam. Den begagnade Apple Watch 3 är speciellt populär när det gäller träning. Apple Watch 3 håller koll på dina dagliga aktiviteter, räknar steg och kalorier och har en integrerad handledspulsmätning för analys av dina träningspass. I smartklockan hittar du allt ifrån Siri och Spotify och för en mer sömnlös användarupplevelse kan du använda den begagnade Apple Watch 3 för att skicka meddelande och svara på dina samtal. Apple Watch 3 finns i två storlekar – 42 mm eller 38 mm – och finns i flertalet läckra färger. Med en begagnad Apple Watch får du samma funktioner, egenskaper och kvalitet som du får i en ny Apple Watch. Vill du ta kampen för miljön? Du sparar inte bara pengar när du köper begagnade smartklockor, du gör även bra miljöval. Idag går allt för mycket välfungerande elektronik förlorad och iXpress finns för att erbjuda dig möjligheten till att hjälpa miljön. Kika på vårt breda sortiment av begagnade och billiga Apple Watch. Gör rätt val – köp din begagnade Apple Watch hos oss på iXpress till marknadens bästa pris! När Apple Watch 4 kom till marknaden kom även den största skärmen hittills på en Apple Watch, hela 40 mm och 44 mm i storlek. Utöver en ny uppdaterad design, ger den begagnade Apple Watch dig notiser om låg och hög puls. En begagnad Apple Watch 4 ger dig full koll på din träning och aktiviteter och gör klockan till den ultimata träningspartnern. Apple Watch 2, med 2:a generationens Retina-skärm, får du en sofistikerad sportklocka som mäter din fysiska aktivitet under dagen, fastän den är begagnad. Du får även en dygnet-runt-assistent som hjälper dig med vardagens alla måsten. Håll kontakt med familjen och vännerna, tillgång till alla viktiga appar och information. Den begagnade Apple Watch 2 ger dig mer än exakt tid på dygnet. Med begagnad Apple Watch får du en klocka som drivs av Apple iOS och har en batteritid på 18 timmar vid full laddning. Letar du efter en ny Apple Watch, men vill inte betala en förmögenhet? Då har du kommit rätt. iXpress erbjuder ett urval av certifierade begagnade Apple Watch-enheter till rabatterade priser – med många modeller att välja mellan. I vårt sortiment hittar du begagnade Apple Watch-modeller av högsta kvalitet, allt från Apple Watch serie 2 till Apple Watch serie 5. Alla begagnade Apple Watch är noggrant testade för att ge dig den bästa upplevelsen. När du köper en begagnad Apple Watch från iXpress kan du känna dig ännu säkrare i ditt köp med vetskap om att den levereras med garanti. Hitta din begagnade Apple Watch till det bästa priset på iXpress.se! Vem sa att det var dyrt att ha kul? Apple Watch 5 finns i två storlekar; 40 respektive 44 mm. Flera avancerade tekniker samspelar för att erbjuda nya funktioner på den begag nade Apple Watchen. Bland annat branschens enda LTPO-skärm (Low-Temperature Poly-silicon and Oxide). Dessutom ultralåg strömförbrukning vilket ger en batteritid på 18 timmar. Med kraften i watchOS 6 i kombination med Cykelkoll, appen Buller och aktivitetstrender, kan du ta kontroll över sin hälsa och träning. Men en begagnad Apple Watch 5 får du ny teknik till ett billigt pris. Vi på re!Newed tror på en cirkulär ekonomi då vi anser att dagens konsumtionssamhälle inte är hållbart för vår planet. Då över 95% av alla mobiler som säljs i Sverige kan återanvändas så strävar vi efter att skapa en mer hållbar utveckling med ansvarsfullt företagande.Därför erbjuder vi 12 månaders garanti på alla våra klockor och 14 dagars ångerrätt. Vi samarbetar endast med seriösa auktoriserade partners för att säkerställa att alla delar i våra klockor är original.Om du känner att du vill lägga dina pengar på annat kul men ändå vill ha en smartklocka med den senaste teknologin. Passa då på att titta igenom vårt sortiment av begagnade klockor som är kontrollerade av professionella tekniker och håller en hög standard.Hos oss på renewed, så jobbar vi hårt för att våra förnyade smartklockor ska hålla den högsta kvalitén och vi känner oss trygga med att våra begagnade smartklockor håller marknadens bästa standard.

Bra skick = En fin produkt med några tecken av användning. Skärmen och ramen kan ha mindre repor och märken. Är dock fri från sprickor. Samma funktionalitet som om du köper en fabriksny produkt.
Mycket bra skick = En produkt i mycket bra skick och hög standard. Skärmen och ramen kan ha enstaka mindre repor men inga tydliga märken. Skärmen och ramen är dock fria från sprickor. Samma funktionalitet som om du köper en fabriksny produkt.

Vad kan man göra med Apple Watch Series 3?
Series 3 Watch har en intelligent aktivitetsmätare som håller koll på din träning och har smarta och nya funktioner för simmare, ett dagligt mål samt delningsmöjligheter. En förbättrad pulsmätare har information om din vilopuls, puls när du går och puls när du tränar direkt på skärmen.
Vi säljer våra begagnade klockor i olika skick. Med skick så menar vi endast klockans kosmetiska utseende och inte funktion. Oavsett vilket skick ni väljer så fungerar smartklockan som ny där alla våra klockor noga kontrolleras av professionella tekniker, testade och fungerar lika bra som nya klockor. Därför känner vi oss väldigt trygga med att kunna erbjuda våra kunder 12 månaders garanti och 14 dagars ångerrätt på alla våra smartklockor.

Apple är redan idag koldioxidneutralt med avseende på den egna verksamheten och har som mål att göra hela leveranskedjan och alla produktlivscykler koldioxidneutrala till år 2030. Det innebär att klimatpåverkan från varje såld Apple-enhet ska vara netto-noll – från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.
Integritetsskyddet är en av grundstenarna då Apple utformar och utvecklar funktioner. När iPhone är låst med en lösenkod, Touch ID eller Face ID krypteras alla dina hälso- och träningsdata i appen Hälsa – förutom ditt medicinska ID. Hälsoinformation som säkerhetskopieras till iCloud krypteras både vid överföring och på Apples servrar. När iOS och watchOS används med standardinställningen tvåfaktorsautentisering och en lösenkod är data från appen Hälsa som synkas till iCloud punkt-till-punkt-krypterade. Apple kan alltså inte avkryptera och läsa data.

Handledens temperatur på natten kan vara ett bra mått på den basala kroppstemperaturen. Sensorerna på Apple Watch Series 8 tar under sömn temperaturen på handleden var femte sekund och registrerar så små förändringar som 0,1 °C. I appen Hälsa kan användarna se förändringar i den basala kroppstemperaturen under natten som kan ha orsakats av träning, jetlag eller sjukdom.Om Apple Watch upptäcker en allvarlig bilolycka stämmer enheten av med användaren och ringer sedan automatiskt 112 om användaren inte reagerar inom 10 sekunder. Användarens platsinformation skickas till räddningstjänsten och även till användarens nödkontakter. Kraschdetektering på Apple Watch i kombination med funktionen på iPhone fungerar smidigt och ser till att man får hjälp snabbt. Om en allvarlig bilolycka upptäcks visas nödsamtalet på Apple Watch eftersom det är troligast att det är den enhet som är närmast användaren. Samtalet kopplas däremot upp från iPhone om den är tillräckligt nära för bästa möjliga uppkoppling.”Kunderna säger att Apple Watch hjälper dem att hålla kontakten med nära och kära, vara mer aktiva och leva hälsosammare”, säger Jeff Williams, operativ chef på Apple. ”Apple Watch Series 8 stärker vårt fokus på de här områdena med ny banbrytande teknik och Apple Watch SE erbjuder avancerade grundfunktioner till ett nytt utgångspris. Med watchOS 9 kan de bästa smartklockorna erbjuda fler funktioner än någonsin.”Apple Watch Series 8 och Apple Watch SE är utformade för att ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Båda modellerna har boetter av hundra procent återvunnet aluminium, hundra procent återvunnet volfram i Taptic Engine och hundra procent återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter. För första gången på Apple Watch har båda modellerna hundra procent återvunnet guld – i flera kretskort på Apple Watch Series 8 och i SiP-processorns plätering på nya Apple Watch SE. Båda modellerna är fria från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium. Ingen Apple Watch-förpackning använder längre någon utvändig plast, vilket gör att Apple närmar sig målet med helt plastfria förpackningar senast 2025.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fem mjukvaruplattformar – iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.

Apple Watch Series 8 har en unik metod för temperaturmätning med två sensorer – en temperatursensor på baksidan, närmast huden, och den andra precis under skärmen – för att minska påverkan från omgivningen.
Det nya strömsparläget kan förlänga batteritiden till upp till 36 timmar på Apple Watch Series 8 när iPhone finns i närheten, så att användaren kan vänta ännu längre med att ladda. I det nya strömsparläget avaktiveras eller begränsas vissa sensorer och funktioner, bland annat Retina-skärmen som alltid är på, automatiskt start av träningspass och notiser om hjärthälsa.

Med iOS 16 och watchOS 9 kan alla Cykelkoll-användare nu dessutom få en notis om historiken visar möjliga cykelavvikelser, till exempel om mensen är oregelbunden, kommer mer sällan eller är extra lång, och man har mellanblödningar, vilket kan vara tecken på bakomliggande hälsotillstånd.
I höst kommer även nya armband och urtavlor till Apple Watch Nike och Apple Watch Hermès. Nike får sportband i nya snygga färger och en ny sportloop med Just Do It-loggan invävd i armbandet. Från och med i höst får alla Apple Watch-användare med watchOS 9 – även de som inte har en Nike-modell – tillgång till alla Nike-urtavlor, inklusive de nya färgerna på Bounce-urtavlan.Apple Watch SE har behållit samma boettdesign men har fått en ny, matchande baksida i nylonkomposit som gör klockan lättare än någonsin. Med watchOS 9 kan Apple Watch SE-användare dra nytta av fördelarna med den nya Kompass-appen och de förbättrade tränings- och hälsofunktionerna. Apple Watch SE finns med aluminiumboetter i storlekarna 40 mm och 44 mm i finisharna midnatt, stjärnglans och silver, och passar med alla armband.

För att kunna erbjuda funktionen för kraschdetektering utvecklade Apple en avancerad algoritm som kombinerar data från flera sensorer och drar nytta av ett nytt, kraftfullare gyroskop och ny accelerometer på Apple Watch. Den nya accelerometern har det största dynamiska omfånget någonsin i en smartklocka. Algoritmen skapade man genom att samla in data från de nya rörelsesensorerna på professionella krocktestlabb. Under testerna simulerades verkliga olyckor med vanliga personbilar, bland annat frontalkrockar, påkörningar bakifrån och från sidan och fordon som voltar. Utöver rörelsedata använder sig Kraschdetektering av barometern, GPS:en och mikrofonen för att upptäcka de unika mönster som kan tyda på att man har varit med om en allvarlig olycka.
Nya Apple Watch SE har avancerade funktioner till ett nytt lågt pris och är ett perfekt alternativ för den som skaffar sin första Apple Watch. Använd den med Familjeinställning eller ge bort den till någon du tycker om. Bland de kraftfulla uppgraderingarna kan nämnas kraschdetektering, roaming i utlandet samt den avancerade dubbelkärniga processorn S8 SiP, samma processor som sitter i Apple Watch Series 8 och Apple Watch Ultra och som gör klockan 20 procent snabbare än föregående generation.Apple Watch Series 8 finns med flera olika boetter i olika färger och med olika sorters armband för att passa alla kunder. Apple Watch Series 8 finns med aluminiumboett och rostfri stålboett i två storlekar, 41 mm och 45 mm, som passar med alla armband. Aluminiumboetterna till Apple Watch Series 8 finns i färgerna stjärnglans, midnatt, silver och (PRODUCT)RED. De rostfria stålboetterna finns i silver, grafit och guld. Med Apple Watch Studio kan Apple Watch Series 8 kombineras med valfritt armband från samma kollektion. Med de nya funktionerna för temperaturavläsning på Apple Watch Series 8 kan användarna i efterhand uppskatta tidpunkten för ägglossningar. Det kan underlätta familjeplaneringen att veta när man har haft ägglossning, och med Apple Watch Series 8 ser man enkelt och smidigt de här uppskattningarna i appen Hälsa. Möjligheterna till temperaturavläsning gör det också enklare att hålla koll på mensen. CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag Apple Watch Series 8 och nya Apple Watch SE, som erbjuder banbrytande ny teknik och prestanda och kompletterar de två bästsäljande smartklockorna med viktiga innovativa säkerhetsfunktioner. Apple Watch Series 8 har den omtyckta Apple Watch-designen med bland annat en stor Retina-skärm som alltid är på och ett robust, slagtåligt skärmglas. Apple Watch Series 8 har ett batteri som räcker hela dagen – 18 timmar – och bygger vidare på suveräna hälso- och säkerhetsfunktioner som EKG-appen och falldetektering med funktioner för temperaturavläsning, beräkning av tidigare ägglossningar, kraschdetektering och roaming i utlandet. Nya Apple Watch SE erbjuder den äkta Apple Watch-upplevelsen med bland annat aktivitetsmätning, varningar om hög och låg puls och Nödsamtal SOS. Den har dessutom den nya funktionen kraschdetektering och en helt omgjord baksida som passar perfekt ihop med de tre klassiska bottenfärgerna, allt till prisvärda 3 395 SEK. Båda modellerna har watchOS 9 med nya, mer anpassningsbara urtavlor, däribland Lunar och Metropolitan, en förbättrad träningsapp, sömnfaser, en helt ny funktion för historik över förmaksflimmer och den helt nya appen Läkemedel.

Är Apple Watch Serie 3 bra?
Apple Watch Series 3 är inte alls oväntat Apples bästa smarta klocka så här långt och en utmärkt kompanjon till Iphone. Med den här senaste omgången förbättringar inom träning och hälsa står den sig också riktigt bra bland konkurrerande aktivitetsmätare.
Apple Watch Hermès får två nya armband: H Diagonal, som skapar ett sportigt mönster av Hermès H med hundratals mikroperforeringar, och Gourmette Metal med en kedja i polerat rostfritt stål och svart läder som löper i två varv runt handleden. Den nya originella Hermès-urtavlan Lucky Horse är ett elegant komplement till de nya armbanden. Den lyfter fram märkets historia som legendariskt sadelmakeri med en animerad häst som sover när man håller handleden nedåt och väcks till liv när man lyfter den. Menscykeln säger mycket om hur vi mår och många läkare räknar den som en vitalparameter. Apple Watch Series 8 har nya innovativa funktioner för temperaturavläsning som ger kvinnor ytterligare insyn i deras hälsa. Funktionen är utformad med samma integritetsskydd som all annan hälsodata. Hos oss hittar du ett brett sortiment av tillbehör till din Apple Watch, såsom laddare och snygga armband för en personlig touch. Apple Watch är kompatibel med ett stort antal andra produkter, både från Apple och från andra tillverkare.

För att CDON ska kunna presentera det erbjudande som vi tror är mest relevant för dig, grupperas ibland olika säljares erbjudanden som avser produkter av samma slag. Det framgår i sådant fall av rutan ”Fler säljare” på en produktsida. Vid sådan gruppering baseras rankningen främst på en kombination av följande kriterier, i fallande ordning:
En klocka som gör livet mycket enklare. Här listar vi vårt utbud av Apple Watch – från serierna SE, Series 6 och Series 7. Håll koll på pulsen, ring samtal och ta till och med en simtur med dessa tåliga smartklockor som tagit världen med storm.För att CDON vid en sökning på vår marknadsplats ska kunna presentera erbjudanden som vi tror är relevanta för dig, rankas produkterna utifrån försäljningsstatistik och algoritmer. Du kan själv välja om produkterna ska sorteras utifrån pris, rabatt, releasedatum, mest sålda eller relevans. Du kan även filtrera sökresultaten. När du sorterar på pris, rabatt, releasedatum eller mest sålda, rankas produkterna enligt det kriterium som du har valt. Hur produkterna rankas när du sorterar på relevans beror på var du söker produkterna och beskrivs nedan. Om du vill gå ner en prisklass, men samtidigt få mycket klocka för pengarna är Apple Watch SE ett gott val. De äldre modellerna 3, 4 och 5 passar dig som inte vill lägga mycket pengar på en smartwatch och som klarar dig utan de senaste funktionerna. De äldre modellerna håller hög klass även idag. Det finns många fördelar med en Apple Watch, framför allt är det den stilrena designen, de många funktionerna och den långa batteritiden. Apple är fortfarande marknadsledande när det kommer till smarta klockor och deras senaste modeller har ytterligare stärkt varumärkets position på marknaden.Apple Watch series 7 är perfekt för dig som vill ha den senaste teknologin. Skärmen är större och kanterna är tunnare än Apple Watch series 6 och den laddas dessutom snabbare. Det är faktiskt den enda smartklockan med snabbladdning. Utöver det är det inte mycket som skiljer series 7 och series 6 åt. Series 6 uppfyller också en mängd tänkbara behov med sin ljusa skärm, enastående uppkoppling och den uppdaterade sensorn som slår äldre modeller på fingrarna.

Apple Watch tog världen med storm när den lanserades första gången 2015. Idag finns det en hel rad modeller såsom serierna SE, Series 6 och Series 7. Hos oss hittar du även de äldre modellerna 3, 4 och 5.

Obs! Om anslutning till mobilnätet är på under längre perioder förkortas batteritiden (se Allmän batteriinformation på webbplatsen för Apple Watch för mer information). Vissa appar uppdateras kanske inte heller utan en anslutning till iPhone.
Följ anvisningarna om du vill veta mer om vad din operatör erbjuder och aktivera mobilfunktionerna för Apple Watch med mobilfunktion. Läs Apple Support-artikeln Ställa in mobilnät på din Apple Watch.

Använd urtavlan Utforskare där mobilsignalstyrkan visas med hjälp av gröna punkter. Om fyra punkter visas är anslutningen bra. En punkt innebär att den är dålig.
Apple Watch med mobilfunktion använder den bästa nätverksanslutningen som är tillgänglig – din iPhone när den är i närheten, ett Wi‑Fi-nätverk du har anslutit till tidigare med din iPhone, eller en mobilnätsanslutning. Du kan stänga av mobilnätet om du t.ex. vill spara batteritid. Följ bara de här stegen:Med Apple Watch med mobilfunktion och en mobilnätsanslutning till samma operatör som används av iPhone kan du ringa, svara på meddelanden, använda Walkie-talkie, strömma musik och podcaster, ta emot notiser med mera, även om du inte har tillgång till din iPhone eller en Wi‑Fi-anslutning. Du kan aktivera mobiltjänster på Apple Watch genom att följa anvisningarna under den inledande inställningen. Om du vill aktivera tjänster senare följer du de här stegen: En lite negativ detalj \xE4r att det inte g\xE5r att f\xF6ra samtal direkt via klockan. Men i \xF6vrigt \xE4r det sv\xE5rt att faktiskt kritisera s\xE5 mycket, framf\xF6rallt om huvudm\xE5let med klockan \xE4r just tr\xE4ning. K\xE4nns priset aningen h\xF6gt \xE4r \xE4ven lillebror Forerunner 255 ett riktigt bra alternativ!Då Fitbit varit med i branschen ett ganska bra tag är också användargränssnittet, både i själva klockan samt i den tillhörande appen, välutvecklat och lättanvänt. Lite tråkigt är dock att en del mer avancerade funktioner är låsta bakom ett betalabonnemang. Tack och lov kommer man ändå riktigt långt med de inkluderade gratismöjligheterna i appen.Sida vid sida med Apple är det utan tvekan Samsung som de senaste åren frambringat den ena trevliga smartklockan efter den andra med sin Galaxy-serie. Det senaste tillskottet och uppgraderingen från Galaxy Watch 4 är – inte helt förvånande – Galaxy Watch 5.

Bortsett fr\xE5n batteritiden st\xE5r sig d\xE4remot Galaxy Watch 5 utm\xE4rkt i konkurrensen och fixar i stort sett allt den f\xF6rv\xE4ntas g\xF6ra. Oavsett om det handlar om att sp\xE5ra tr\xE4ningsaktivitet (st\xF6d finns f\xF6r b\xE5de EKG samt syrem\xE4ttnad i blodet m.m.), visa notiser eller svara p\xE5 och f\xF6ra samtal fungerar allt som det b\xF6r.Sk\xE4rmen \xE4r trevlig att titta p\xE5 och \xE4r dessutom av AMOLED-typ vilket g\xF6r att svart verkligen \xE4r svart. Tillsammans med en massiv batteritid p\xE5 upp till hela 14 dagar, samt kompatibilitet med b\xE5de iPhone och Android, \xE4r GTS 2 Mini en extremt prisv\xE4rd klocka f\xF6r dig som kanske inte beh\xF6ver det allra v\xE4rsta men \xE4nd\xE5 \xE4r intresserad av vad smartwatch-v\xE4rlden har att erbjuda.

Vilken är den mest prisvärda Apple Watch?
Den mest prisvärda smartklockan i denna lilla Apple-djungel just nu, sett till pris och funktioner, skulle jag säga är Apple Watch SE (2022). Med en trevlig display, senaste versionen av Apples i övrigt lättanvända watchOS och en numera klassisk design fixar SE-varianten av Apple Watch faktiskt det mesta.
\xC4ven om jag personligen haft lite sv\xE5rt f\xF6r Fitbits tr\xE4ningsarmband har de med Versa-serien b\xF6rjat leta sig in som ett f\xF6rv\xE5nansv\xE4rt prisv\xE4rt alternativ n\xE4r det kommer till kombinationen smartklocka/tr\xE4ningsklocka.D\xE5 Fitbit varit med i branschen ett ganska bra tag \xE4r ocks\xE5 anv\xE4ndargr\xE4nssnittet, b\xE5de i sj\xE4lva klockan samt i den tillh\xF6rande appen, v\xE4lutvecklat och l\xE4ttanv\xE4nt. Lite tr\xE5kigt \xE4r dock att en del mer avancerade funktioner \xE4r l\xE5sta bakom ett betalabonnemang. Tack och lov kommer man \xE4nd\xE5 riktigt l\xE5ngt med de inkluderade gratism\xF6jligheterna i appen.

Kan man ringa med Apple Watch 3?
Med Apple Watch med mobilfunktion och en mobilnätsanslutning till samma operatör som används av iPhone kan du ringa, svara på meddelanden, använda Walkie-talkie, strömma musik och podcaster, ta emot notiser med mera, även om du inte har tillgång till din iPhone eller en Wi‑Fi-anslutning.
De mest uppenbara skillnaderna mot dyrare Series 8 är framförallt avsaknad av sensorer för att mäta blodets syremättnad (SpO2), hudens temperatur samt möjligheten att ta ett EKG. Det kanske allra tråkigaste med SE (2022) är dock att det saknas ett alltid-på-läge för displayen.Inbyggt i samtliga varianter (färger) av klockan finns även stöd för 4G. Apple Watch Ultra passar dig som har en iPhone och vill ha det häftigaste (och bästa) som går att få i tillhörande smartwatch-väg.

Hos Pixel Watch \xE4r integrationen med Googles egna appar s\xE5som Google Maps, Google Home, Google Pay, Google Calender och givetvis Google Assistant total och klockan erbjuder utan tvekan den mest kompletta upplevelsen av f\xF6retagets eget WearOS hittills.

I denna guide har jag f\xF6rs\xF6kt mig p\xE5 att lista n\xE5gra av de just nu mest intressanta och b\xE4sta smartklockorna i lite olika kategorier, prisklasser och beroende p\xE5 om du vill anv\xE4nda dem med en Apple eller Android-telefon. M\xE5nga av klockorna finns \xE4ven i varianter med 4G-uppkoppling inbyggd. Vilket g\xF6r att de inte kr\xE4ver n\xE5gon n\xE4rliggande telefon f\xF6r att t.ex. f\xF6ra samtal eller ta emot notiser. Hoppas du hittar n\xE5got som passar just dig!
Klockans tr\xE4ningsdel och funktionerna som denna st\xF6der h\xE4rstammar fr\xE5n klassiska Fitbit (som Google k\xF6pte i slutet av 2019) och \xE4r med hj\xE4lp av vettiga puls- och SPO2-sensorer b\xE5de precis och omfattande. Givetvis finns \xE4ven GPS-funktionalitet inbyggd direkt i klockan.Ytterligare trevliga aspekter är ett alltid-på-läge för skärmen samt en batteritid på upp till sex dygn. Versa 3 passar dig som vill ha en prisvärd smartklocka med lite extra fokus på träning.

L\xE4gg d\xE4r till en utm\xE4rkt OLED-display och en kvalitativ design till ett inte allt f\xF6r h\xF6gt pris och du har en smartwatch som kommer h\xE5lla l\xE4nge. F\xF6rutsatt givetvis att du anv\xE4nder en Androidtelefon.Även om nyheterna på inget sätt är enorma har ändå designen putsats till och batteritiden ökats på till godkända 50 timmar. Här har däremot Samsung tagit i lite väl och den faktiska batteritiden vid normal användning ligger snarare närmare 40 timmar. Precis som i fallet med smarta telefoner har b\xE5de form, funktion och anv\xE4ndarv\xE4nlighet hos smarta klockor sett en ofantlig utveckling sedan konceptet f\xF6rst introducerades f\xF6r ett antal \xE5r sedan. \xC4ven gr\xE4nsen mellan renodlade aktivitetsarmband och smartklockor har idag blivit alltmer utsuddad d\xE5 majoriteten av de smartwatch-alternativ som finns att v\xE4lja mellan \xE5tminstone i n\xE5gon m\xE5n st\xF6djer just m\xE4tning av tr\xE4ningsrelaterad data, s\xE5som t.ex. puls. De mest uppenbara skillnaderna mot dyrare Series 8 \xE4r framf\xF6rallt avsaknad av sensorer f\xF6r att m\xE4ta blodets syrem\xE4ttnad (SpO2), hudens temperatur samt m\xF6jligheten att ta ett EKG. Det kanske allra tr\xE5kigaste med SE (2022) \xE4r dock att det saknas ett alltid-p\xE5-l\xE4ge f\xF6r displayen.

D\xE4rtill f\xE5r man en fantastisk design med st\xF6rre sk\xE4rm som b\xE5de visar mer information och d\xE4rtill \xE4r dubbelt s\xE5 ljusstark j\xE4mf\xF6rt med Series 8 (2000 nits). Samt ett ut\xF6kat fokus p\xE5 friluftsliv och tr\xE4ning med b\xE4ttre batteritid (36 timmar eller 60 timmar med low-power-mode), tre mikrofoner f\xF6r samtal i bl\xE5siga milj\xF6er och en extra fysisk knapp f\xF6r att snabbt komma \xE5t specifika funktioner.
Precis som i fallet med smarta telefoner har både form, funktion och användarvänlighet hos smarta klockor sett en ofantlig utveckling sedan konceptet först introducerades för ett antal år sedan. Även gränsen mellan renodlade aktivitetsarmband och smartklockor har idag blivit alltmer utsuddad då majoriteten av de smartwatch-alternativ som finns att välja mellan åtminstone i någon mån stödjer just mätning av träningsrelaterad data, såsom t.ex. puls.GTS 2 Mini inneh\xE5ller vidare en GPS-modul, puls- och blodsyrem\xE4tare samt tillh\xF6rande funktioner f\xF6r att m\xE4ta b\xE5de tr\xE4ning och s\xF6mn. Vilket g\xF6r att den ocks\xE5 fungerar okej som en enklare tr\xE4ningskompanjon. Precisionen i m\xE4tningarna ska dock tas med en nypa salt.

Vilken begagnad Apple Watch ska man köpa?
Apple Watch 5 Dessutom ultralåg strömförbrukning vilket ger en batteritid på 18 timmar. Med kraften i watchOS 6 i kombination med Cykelkoll, appen Buller och aktivitetstrender, kan du ta kontroll över sin hälsa och träning. Men en begagnad Apple Watch 5 får du ny teknik till ett billigt pris. Cachad
Hos Pixel Watch är integrationen med Googles egna appar såsom Google Maps, Google Home, Google Pay, Google Calender och givetvis Google Assistant total och klockan erbjuder utan tvekan den mest kompletta upplevelsen av företagets eget WearOS hittills.Klockans träningsdel och funktionerna som denna stöder härstammar från klassiska Fitbit (som Google köpte i slutet av 2019) och är med hjälp av vettiga puls- och SPO2-sensorer både precis och omfattande. Givetvis finns även GPS-funktionalitet inbyggd direkt i klockan.

Är Apple Watch 3 bra?
Apple Watch Series 3 är inte alls oväntat Apples bästa smarta klocka så här långt och en utmärkt kompanjon till Iphone. Med den här senaste omgången förbättringar inom träning och hälsa står den sig också riktigt bra bland konkurrerande aktivitetsmätare.
Även om jag personligen haft lite svårt för Fitbits träningsarmband har de med Versa-serien börjat leta sig in som ett förvånansvärt prisvärt alternativ när det kommer till kombinationen smartklocka/träningsklocka.Inbyggt i samtliga varianter (f\xE4rger) av klockan finns \xE4ven st\xF6d f\xF6r 4G. Apple Watch Ultra passar dig som har en iPhone och vill ha det h\xE4ftigaste (och b\xE4sta) som g\xE5r att f\xE5 i tillh\xF6rande smartwatch-v\xE4g. Skärmen är trevlig att titta på och är dessutom av AMOLED-typ vilket gör att svart verkligen är svart. Tillsammans med en massiv batteritid på upp till hela 14 dagar, samt kompatibilitet med både iPhone och Android, är GTS 2 Mini en extremt prisvärd klocka för dig som kanske inte behöver det allra värsta men ändå är intresserad av vad smartwatch-världen har att erbjuda. Sida vid sida med Apple \xE4r det utan tvekan Samsung som de senaste \xE5ren frambringat den ena trevliga smartklockan efter den andra med sin Galaxy-serie. Det senaste tillskottet och uppgraderingen fr\xE5n Galaxy Watch 4 \xE4r – inte helt f\xF6rv\xE5nande – Galaxy Watch 5.

Som smartklocka står sig Forerunner 955 helt okej och erbjuder en gedigen batteritid på upp till 20 dagar. För träning fixar batteriet strax under 50 timmar. Då förutsatt att klockans trumfkort i form av inbyggd solcellsladdning får möjlighet att kicka in och hjälpa till något.
\xC4r du p\xE5 jakt efter en smartklocka med extra fokus p\xE5 tr\xE4ning? Eller kanske snarare en tr\xE4ningsklocka med extra fokus p\xE5 smarta funktioner \xE4r det sv\xE5rt att sl\xE5 deltagarna i Garmins Forerunner-serie.Som avslutning vore det ju lite konstigt att inte inkludera Apples mest maxade armbandsur, Apple Watch Ultra. \xC4ven om SE (2022) och Series 8 \xE4r bra mycket mer prisv\xE4rda \xE4r det \xE4nd\xE5 n\xE5got v\xE4ldigt tilltalande med b\xE5de den ut\xF6kade funktionaliteten och framf\xF6rallt designen som erbjuds hos Apples ruskigt dyra toppklocka.

F\xF6r strax \xF6ver 10 000 kr-strecket f\xE5r man hos Apple Watch Ultra givetvis allt som erbjuds hos Series 8. Det vill s\xE4ga en smartklocka i toppklass b\xE5de n\xE4r det kommer funktionalitet och m\xE4tning av kroppsfunktioner.
Ytterligare trevliga aspekter \xE4r ett alltid-p\xE5-l\xE4ge f\xF6r sk\xE4rmen samt en batteritid p\xE5 upp till sex dygn. Versa 3 passar dig som vill ha en prisv\xE4rd smartklocka med lite extra fokus p\xE5 tr\xE4ning.Lägg där till en utmärkt OLED-display och en kvalitativ design till ett inte allt för högt pris och du har en smartwatch som kommer hålla länge. Förutsatt givetvis att du använder en Androidtelefon.Är du på jakt efter en smartklocka med extra fokus på träning? Eller kanske snarare en träningsklocka med extra fokus på smarta funktioner är det svårt att slå deltagarna i Garmins Forerunner-serie.H\xE4r st\xE5r v\xE4rstingmodellen 955 Solar ut som en av de absolut b\xE4sta varianterna d\xE4r Garmin tryckt in i stort sett allt som beh\xF6vs f\xF6r att med ett gott resultat m\xE4ta de flesta tr\xE4ningsrelaterade aktiviteter. Prim\xE4rt syns puls- och blodsyrem\xE4tare samt givetvis GPS. Men klockan har \xE4ven m\xF6jlighet att h\xE5lla koll p\xE5 bland annat h\xF6jd, acceleration och temperatur.

För strax över 10 000 kr-strecket får man hos Apple Watch Ultra givetvis allt som erbjuds hos Series 8. Det vill säga en smartklocka i toppklass både när det kommer funktionalitet och mätning av kroppsfunktioner.I övrigt är det svårt att hitta en mer prisvärd Apple Watch-klocka idag och så länge du verkligen inte behöver ovan nämnda funktioner kommer du extremt långt med Apple Watch SE (2022). Vill du däremot åt alltid-på-displayen är givetvis Series 8 också en fantastisk smartklocka. Sett till prestanda finns det inte mycket att klaga på. Allt som utförs på den relativt lilla 1,2-tums-skärmen (med en upplösning på 450 x 450 pixlar) flyter på utan hack eller andra otrevligheter och både färgåtergivning och skärpa är väl vad man kan önska sig. Med en trevlig display, senaste versionen av Apples i övrigt lättanvända watchOS och en numera klassisk design fixar SE-varianten av Apple Watch faktiskt det mesta.Även Google tog nyligen steget fullt ut in på hårdvarumarknaden för smartklockor i och med sin Pixel Watch. Har du en Google Pixel-telefon är detta det närmaste du kan komma Apples telefon- och klockekosystem, men i Google-variant.

Sk\xE4rmen som \xE4r av AMOLED-typ presterar alldeles utm\xE4rkt och prestandan \xF6verlag g\xF6r detsamma. J\xE4mf\xF6rt med f\xF6reg\xE5ngaren Versa 2 \xE4r det framf\xF6rallt den inbyggda GPS:en som sticker ut.
Här står värstingmodellen 955 Solar ut som en av de absolut bästa varianterna där Garmin tryckt in i stort sett allt som behövs för att med ett gott resultat mäta de flesta träningsrelaterade aktiviteter. Primärt syns puls- och blodsyremätare samt givetvis GPS. Men klockan har även möjlighet att hålla koll på bland annat höjd, acceleration och temperatur.

Därtill får man en fantastisk design med större skärm som både visar mer information och därtill är dubbelt så ljusstark jämfört med Series 8 (2000 nits). Samt ett utökat fokus på friluftsliv och träning med bättre batteritid (36 timmar eller 60 timmar med low-power-mode), tre mikrofoner för samtal i blåsiga miljöer och en extra fysisk knapp för att snabbt komma åt specifika funktioner.
Funktionsm\xE4ssigt syns det mesta man kan f\xF6rv\xE4nta sig fr\xE5n en smartklocka i prisklassen och det g\xE5r att b\xE5de se notiser och till och med f\xF6ra samtal direkt via klockan s\xE5 l\xE4nge den \xE4r parad med en telefon i n\xE4rheten.Småbarnspappa årgång -86 som gått från att gärna (och bara för att det är kul) pussla ihop de mest tekniska systemen till att uppskatta teknik som fungerar helt perfekt out-of-the-box. Således en stor beundran för logik och smidighet hos tekniska produkter. Driver sedan fem år tillbaka sajten enkelteknik.se där jag publicerar guider och recensioner kring det mesta.

Hur mycket kostar en Apple Watch 3?
Det billigaste priset för Apple Watch Series 3 38mm Aluminium with Sport Band just nu är 3 030 kr. Prisjakt jämför priser och erbjudande från 4 butiker.
Vill du \xE5t billigast m\xF6jliga smartklocka som faktiskt \xE4nd\xE5 fungerar of\xF6rsk\xE4mt bra f\xF6r priset \xE4r GTS Mini 2 fr\xE5n Amazfit inte alls ett dumt alternativ.Bortsett från batteritiden står sig däremot Galaxy Watch 5 utmärkt i konkurrensen och fixar i stort sett allt den förväntas göra. Oavsett om det handlar om att spåra träningsaktivitet (stöd finns för både EKG samt syremättnad i blodet m.m.), visa notiser eller svara på och föra samtal fungerar allt som det bör.En lite negativ detalj är att det inte går att föra samtal direkt via klockan. Men i övrigt är det svårt att faktiskt kritisera så mycket, framförallt om huvudmålet med klockan är just träning. Känns priset aningen högt är även lillebror Forerunner 255 ett riktigt bra alternativ!

Kan man köpa begagnad Apple Watch?
Klockan har en mängd olika funktioner och kommer i flera olika modeller och serier – från serie 1 till serie 6. Apple watch har dessutom en snygg och stilren design. Att köpa just en begagnad Apple watch gynnar både miljön och din plånbok. Cachad
Här får du de flesta vanliga smartklocka-funktionerna såsom att visa notiser och SMS från telefonen. Det går också att svara på eller avvisa samtal via klockan. Däremot går det inte att föra samtal direkt via handleden.

Similar Posts