Art Concept Store

En unik sammanställning av artiklar, rapporter och intervjuer för att förklara värdet av konst. Boken Värdet av konst beskriver och bekräftar konstens värde för individer, Continue reading →Title: When I finally met the old king I didn’t want to be a hero anymore Artist: Erik Modig Year: 2009 Edition: 1 Material: Oil and acrylics on canvas Height: 170 cm Length: 130 cmThe April’s Cherry – Concept Store is now open and welcoming you to come by for some shopping. We are selling our own handcrafted vegan candles made from rapeseed wax and our sustainable handmade home decor. Furthermore you can find some ceramics, posters and jewelry from local Swedish artist and creators.

De flesta som idag ställer ut i ACS är bekant till någon som redan är medlem. Det betyder dock verkligen inte att du måste känna någon för att få ställa ut. Absolut inte. Sanningen är att grundaren Erik Modig inte kände en enda av konstnärerna innan första utställningen och det är flera konstnärer som ställt ut utan att känna någon innan. Man blir vänner längs med vägen.Samuel är jovial och positiv. Också den enda i ACS som blivit tagen av polisen pga ett konstprojekt. Lyckligtvis blev det bara böter så vi får ha kvar vår Samuel ett tag till. Samuel har kontakter både här och där och har gett ACS en chans att utvidga utställningsmöjligheter. Samuel är en stor hundvän.

ACS skulle inte vara detsamma utan Kaisa. Hon är som mamman vi aldrig haft (förlåt mamma), räddaren i nöden innan varje vernissage och den som styr och ställer över Åsögatan. Inget händer där utan att Kaisa har koll. Hon är även en talangfull diktare och pratar gärna både finska, engelska, franska och tyska framåt de sena vernissagetimmarna.
Alla konstnärskollektiv måste ha sin galna portugisiska fotograf. Gonçalo är vår och honom släpper vi inte i första taget. Oftast hittar ni honom på vernissager, växelvis skålandes och fotograferandes, när han dokumenterar ACS framfart.Det är på Tobias axlar som ACS byggdes. Han ä lika snäll som han är tekniskt kunnig inom oljemåleriet och många konstnärer har Tobias att tacka för att de idag är med i ACS.Sen i maj 2007 har vi introducerat nya unga konstnärer varje månad och vi blir ständigt fler. ACS är ett nätverk som idag drivs av 18 unga konstnärer men där ytterligare ca 50 konstnärer bidrar till att skapa en ständigt flöde av den senaste konsten. ACS har två gallerier, ett vid Åsögatan 148 och ett vid Bjurholmsplan 23. Vernissage är alltid sista torsdagen i månaden, under SoFo Night, och det är ett utmärkt tillfälle att mingla med våra konstnärer och få en bild av ung konst idag. Cecilia är en bestämd konstnär med lika stora delar galen skaparglädje och integritet. Hon ställer alltid upp och träffas lättast skrattandes på vernissager. Cecilia fokuserar just nu på grafisk konst. Ingenting är omöjligt för Markus när det kommer till utställningsteknik. Verken står alltid i fokus och oavsett om stora glasskivor skall spikas upp, bord målas eller mossa vattnas så skall det ordnas om utställningen blir bättre av det.Maria är förutom en tavelmålare också en designer som rör sig bekvämt mellan flera olika material, uttryck och uppdrag. Hon är även vän med media och dyker kontinuerligt upp i artiklar i diverse tidningar såsom DN eller Elle. Maria är en skön person också.

Petter äger Bjurholmsplan. Han är ansvarig för lokalerna och har koll på allt som rör sig där. Ni hittar honom också ofta i ateljékollektivet med att måla, snickra, slipa eller bara småpåta med allt som finns där.
Daniel är en intensiv konstnär som inte drar sig för att ta upp komplicerade och medryckande ämnen i sitt konstnärskap. Daniel är nätverkaren inom ACS och drar mycket personer till vernissagerna och andra tillställningar.

Steffi har varit med sen starten och är en av tre som idag har hand om värvning av nya konstnärer till ACS. Hon är genomsnäll, vass som fan och en viktig kugge i ACS hjulet.
Tomas är vår scout i konstnärsdjungeln. Tillsammans med Steffi och Erik hittar han och utvärderar alla de unga konstnärer som ställer ut i ACS. Han är snabb och effektiv och inget undgår hans öga.

Jacob är definitivt den svåraste av alla konstnärerna i ACS. Han har alltid ett mystiskt leende på läpparna. När han inte hänger på vernissager eller i ateljén designar han allt grafiskt material för ACS vilket han gör sjukt bra!
Om ni undrar hur man leder två konstnärsdrivna gallerier, får en lyckad vernissage, säljer tavlor, skapar utställningar eller något annat om ung konst eller Art Concept Store så är det Erik ni skall kontakta.Man presenterar sig genom att skicka ett mail eller hugga tag i oss på en vernissage. De som ni skall maila eller prata med är antingen Erik, Steffi eller Tomas (se kontaktuppgifter nedan). Vad vi då kommer att be efter är följande:

Emmelie är den nya Erik som har koll på ACS, driver projekt och roddar med både det ena och det andra. Emmelie är ansvarig för vernissagerna på Bjurholmsplan, våra kontakter med konstföreningar samt företag som hyr konst. Emmelie har koll så hör av er om ni undrar något.

Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.Effektivisera ditt arbetsflöde med vårt förstklassiga digitala filhanteringssystem. Organisera, kontrollera, distribuera och mät allt ditt digitala innehåll.

Similar Posts