|

Audi A6 Vs Mercedes E Class 2019

För att få den rätta bilden av vad en bil kostar att äga måste man räkna in alla utgiftsposter. Det är lätt att bara tänka att det är bensin och försäkring som kostar – men du bör också räkna in värdeminskning, skatt och service.

Vill man vara ännu mer noggrann går det att räkna in slitage på däck, billån samt merkostnader som parkering och tullavgifter. Vill du räkna på månadskostnad för bil och vad din bil kan kosta i månaden kan du läsa mer här.
En ansökan tar bara ett par minuter och du har sedan fått svar från alla långivare inom 24 timmar. Vi tar bara en kreditupplysning via UC trots att du får flera bud.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Det märks även på undersökningen, där Mercedesmodellen som är andra dyrast totalt sett har lägre driftkostnader än Volvomodellen som är trea bland de billigaste. Volvon vinner ändå stort på att bilens värdeminskning är betydligt mindre.

Hur långt går Audi A6 på el?
Kraftfull prestanda: Modellen 50 TFSI e quattro har en systemeffekt på 220 kW och en elektrisk räckvidd på upp till 68 km.
Privatleasing är ett dyrare alternativ men kan vara skönt för ekonomin eftersom du varje månad vet hur mycket bilen kommer att kosta dig. Du behöver inte ha samma buffert för skador och annat som kan uppstå, och du behöver inte bry dig alls om bilens värdeminskning.Även om nya bilar kan vara bränslesnåla och ha låg skatt är det som regel alltid dyrast att äga en helt ny bil. Det är för att vi räknar in värdeminskningen som en kostnad för bilen – och den är som allra störst på helt nya bilar. Vissa bilar och märken står sig bättre jämfört med andra – men i vissa extremfall kan värdet på bilen halveras (!) under det första året.Vi förmedlar billån i form av ett privatlån – upp till 600 000 kronor. Det innebär att du slipper betala kontantinsats och att du inte behöver ha bilen som säkerhet för lånet – samt att du kan låna till bilen även om du köper den av en privatperson.Som vi ser var det endast Mitsubishi Outlander som lyckades slå Volvomodellerna på fingrarna. Förutom de två märkena är det Volkswagen Passat som tar plats på topp fem.

Är Mercedes E-klass en bra bil?
Bilen är lite dyrare än sina konkurrenter, men många bilköpare tycker att komforten och kvaliteten på den stjärnprydda bilen är värda sitt pris. Efter att ha haft en något tvivelaktig kvalitet under ett par generationer har Mercedes med eftertryck visat att de senaste modellerna är att räkna med.
Är du ute efter en billig bil att äga är ofta en mindre bil rätt väg att gå. De drar i regel lite bränsle och har låg skatt. Bilförmedlaren Kvdbil har gjort en kostnadsanalys över vilka småbilar som är allra billigast att äga. De utgår från något som kallas TCO, eller “total cost of ownership”. Det innefattar kostnader för värdeminskning, fordonsskatt, försäkring, service och bränsle. I analysen har man räknat på en period på 36 månader och 4 500 körda mil.Men alla kan inte köra en liten bil. För de med familj och/eller husdjur blir det snabbt för trångt och då är det bättre att gå efter en rejäl familjebil. Skillnaden märks snabbt – då många av familjebilarna är mer än dubbelt så dyra att äga som en småbil. Kvdbil har gjort en kostnadsanalys bland deras vanligaste familjebilar.

Är det kamkedja på Audi A6?
Bilen har kamkedja och inte kamrem. Däremot har den remdriven AC, vattenpump och generator.
En viktig sak att ta hänsyn till för att ha en bil som är så billig att äga är andrahandsvärdet. Eftersom vi här räknar in bilens värdeminskning som en kostnad gör det stor skillnad om bilen du väljer är attraktiv på begagnatmarknaden.

För att få ett så billigt billån som möjligt är nyckeln att jämföra. Genom en ansökan hos oss skickas din ansökan kostnadsfritt ut till våra 40 samarbetspartners som får konkurrera om att ge dig lägst ränta.Så för att få en så billig bil som möjligt gäller det att göra smarta val hela vägen. Ända från val av modell och finansiering till försäkring och körvanor. Vi hoppas att vi har gett dig en del på fötterna för ett långt och lyckligt bilägande! Att välja en laddhybrid kan vara ett smart sätt att få ner kostnader för drivmedel och på så sätt få en bil som är billigare att äga. Men här spelar modellen stor roll. I undersökningen ser vi att både bilen som är allra billigast och allra dyrast är en laddhybrid. Det beror på att de andra kostnaderna för att äga bilen också väger in – inte bara drivmedel. Renault Clio är alltså den allra billigaste småbilen att äga, tätt följd av Volkswagen Polo. Den allra dyraste i jämförelsen är Ford Fiesta – en modell som faller främst på kostnader för värdeminskning och försäkring. Den branta värdeminskningen hos nya bilar gör att det oftast blir billigare att köpa och äga en begagnad bil. Men begagnatmarknaden kan verka snårig och det kan också stå dig dyrt att göra en dålig affär på en begagnad bil som inte håller kvaliteten. Därför har vi sammanställt en checklista för dig som är på jakt efter en begagnad bil. Här hittar du de viktigaste tipsen för att köpa begagnad bil. Om du tar ett lån för att köpa en bil är bra villkor en förutsättning för att kunna äga en bil billigt. Oavsett vilken bil du än köper blir den dyrare om du har en hög ränta på ditt lån. Därför ska du låta oss hjälpa dig att hitta ett så billigt lån som möjligt.Att äga bil är inte gratis och för många bilägare står bilen för en av de största fasta utgiftsposterna, efter boende. Är du på jakt efter en så billig bil som möjligt? Då har du hittat rätt! Här har vi sammanställt listor över de billigaste bilarna att äga och köra.

Förutom val av modell finns det mycket annat du kan göra för att göra ditt bilägande så billigt som möjligt. Här är våra viktigaste tips för ett billigt bilägande:Generellt kan man säga att premiummärken tappar i värde snabbare – med undantag för Volvo. I dag betraktar nog de flesta Volvo som ett premiummärke, men de har klart högre andrahandsvärde än till exempel Mercedes och BMW. Här är det alltså bara Mercedes och BMW i topp. Det är mycket på grund av att de är dyra bilar som tappar snabbt i andrahandsvärde. Dessutom är de ofta dyra att försäkra. Ibland kanske det billigaste inte är det bästa – ibland kan det istället vara skönt att veta exakt vad en bil kommer att kosta per månad. Då är privatleasing en bra väg att gå.En nackdel med laddhybridsaspekten hos Mercedes-Benz E300de är att batterierna är förvarade i bagageutrymmet vilket inkräktar rejält på praktikaliteten, ungefär en tredjedel av bagageutrymmet försvinner jämte en ordinarie E-klass-kombi. Jag tycker att det är absurt att det har ansetts vara den bästa lösningen. Både BMW och Volvo har lösningar som gör att bagageutrymmet inte påverkas alls, frågan är varför inte Mercedes kan köra på samma strategi? Baksätet förblir enormt likt andra E-klasser och man bjuds på en enormt angenäm upplevelse, oavsett var i bilen man sitter.

Systemeffekten hos E300de är 306 hästkrafter och hisnande 700 newtonmeter i vrid – den kombinerar förbränningsmotorn från storsäljaren E 220d med en ganska kraftig elmotor; på ren eldrift känns den kvick. När motorerna jobbar i symbios möts man av imponerande prestanda som egentligen gör sig bäst vid omkörningar snarare än när motorvägen byts ut mot landsväg.
Man brukar ofta tala om Audi, BMW, och Mercedes som den tyska trion som tävlar inom det så kallade e-segmentet. Nya Audi A6 är vi dock inte särskilt imponerade av. Nya 5-serien är dock uppe och slåss med E-klassen men dess approach är sportigare. När det kommer till V90 uppnår den inte riktigt samma känsla av exklusivitet.

Utseendemässigt följer uppdaterade E-klass den röda tråden i släktträdet – designen är konservativ och elegant och med tanke på att E-klass är synonymt med taxi – särskilt i Stockholm – glider man obemärkt förbi. Likt sina tyska konkurrenter har Mercedes fallit för kopieringsmaskinstricket – märkets tre sedaner (C, E, S) ser ut som Tripp, Trapp, Trull rent designmässigt.

Trots bilens vikt har Mercedes ändock lyckats väl med att dölja den och chassit känns mycket välkalibrerat. Vår testbil var en fyrhjulsdriven variant som hanterade vinterns antåg väl. I diesel-laddhybrid-utförande och särskilt i vår testbils konfiguration var komfort av högsta prioritet, något Mercedes är otroligt duktiga på.
Komfortnivån är svindlande hög och bilen är knäpptyst, även med dieselmotorn igång. Kvalitetskänslan är genomgående hög och medan infotainmentsystemet ser snyggt ut är det hopplöst komplicerat. Som laddhybrid är den mästerlig och som kombi halvdan. E-klass som bil är enastående men med tanke på batteriernas placering är E300de inte det utförande jag hade rekommenderat om det är just kombiaspekten som lockar.E-klass fokuserar helhjärtat på komfort såvida man inte väljer någon av modellerna med AMG i beteckningen. Prismässigt framstår E300de som förhållandevis prisvärd. Med det sagt kostar den snäppet mindre än en BMW 530e Touring och nästan 60 000 mindre än Volvo V90 T8 men båda de har kompletta bagageutrymmen.

Nya Mercedes-Benz E300de är fullastad med positiva egenskaper men likt bagageutrymmet är inte allt felfritt; vad är syftet med att inkräkta på just det som gör en kombi ha-begärlig, praktikalitet? Prispåslaget jämte exempelvis E 220 d är över 100 loppor och för att det ska löna sig samt väga upp för det begränsade bagageutrymmet gäller det att man kör mycket på el.
På insidan möts man av två enorma skärmar, en massa läder, och en hög kvalitetskänsla. Dessvärre har den analoga klockan plockats bort, ett inslag som bidrog till en mer klassisk känsla. Infotainmentsystemet är hemskt komplicerat, särskilt med hänsyn till klientelet; det är knappast 20-åringar som köper en E-klass; man måste tillbringa en nämnvärd mängd tid med att leta rätt på diverse funktioner och systemet saknar intuition.Vår testbil var en diesel-laddhybrid (en kombination lika ovanlig som unga bingospelare) i form av Mercedes-Benz E300de. De två sista bokstäverna står alltså inte för Deutschland utan för diesel och laddhybrid. På ren el kommer man knappt 4 mil. Kombinationen av diesel och laddhybrid tycker jag känns förnuftig – man kan irra runt i stadskärnan på ren eldrift, men när det är dags att avverka några timmar på motorväg har man istället en dieselmotor som är lika snål som Ove Sundberg. Volvo erbjöd för några år sedan samma typ av drivlina, men i dagsläget är Mercedes ensamma på marknaden med det.

E-klass är en beteckning vars rötter återfinns i den berömda Ponton-modellen från 1953 men som prick 40 år senare blev en egen modell. Det är Mercedes bäst säljande modell genom alla tider och återfinns ofta som taxi- och diplomatbilar världen över. Man finner den i form av Afrika-Mercor i Marocko till Autobahn-taxibilar i Tyskland. I Sverige används de också flitigt. Det är alltså inte särskilt svårt att hitta E-klasser som gått ett flertal varv runt Jorden. Med en sådan rik historia och ett så imponerande CV borde alltså den senaste varianten, uppdaterade S213 för de som är autistiskt lagda, vara en riktig fullträff. Eller? Låt oss lägga i Högsta Växeln och testa nya Mercedes-Benz E300de och ta reda på om så är fallet.

Även om E220 är billigare, långsammare och inte alls lika cool betyder det inte att den inte är raffinerad eller bekväm. En sexcylindrig bil är förvisso mer raffinerad och tystare, men skillnaderna är inte enorma. De flesta människor som inte bryr sig om bilar kommer inte att kunna märka skillnaden utan att man påpekar den.
En Mercedes E-klass är en mellanstor lyxsedan som konkurrerar med BMW 5-serie och Audi A6. Alla dessa tre bilar brukar köpas med 6-cylindriga motorer eftersom en 6-cylindrig motor är mycket mer passande för en så stor och tung bil.

Mercedes E220 har ett smart sätt att få fjädringen att kännas mer raffinerad och mer sammanhängande genom att fylla de främre bussningarna med en speciell olja som tenderar att minska den allmänna skakigheten och vibrationerna i samband med körning på mindre bra vägar. Dessa bussningar är dock kända för att spricka efter ett tag vilket innebär att de bildar läckor.
4MATIC-alternativet brukar kosta runt 2 000 dollar, vilket innebär att du nästan kan uppgradera till en E-Klass i högre prisklass för den summan, vilket jag något jag alltid skulle göra.Ett vanligt problem i samband med bristande underhåll på E220-modeller med hög körsträcka är en läckande differential. Om differentialen börjar läcka kommer den sannolikt att behöva en ny tätning eller ett komplett byte av höljet om problemen är allvarligare. Både bussningar och kullager är ett känt vanligt problem för majoriteten av E-Klass-modellerna där ute. Mercedes gör sitt bästa för att göra en överlägset bekväm bil, vilket inte nödvändigtvis innebär att göra det mest tillförlitliga fjädringssystemet. Mercedes E220 levereras inte med fyrhjulsdrift som standard eftersom AWD-systemet är mer anpassat till E-Klass-modeller i högre prisklass. Det betyder inte att du inte kan uppgradera till AWD-systemet, utan snarare att det inte ingår som standard och att de flesta tenderar att hoppa över det.

Det fanns en hel del Mercedes E-Klass-modeller som har varit delaktiga i åtminstone ett enda överhettningsproblem. Problem som dessa är vanligare med en mindre motor som den 4-cylindriga 2,2L-motorn eftersom de ibland måste arbeta hårdare för att uppnå samma effektnivå som en 6-cylindrig motor.De är inte de mest kraftfulla och inte heller de mest raffinerade, men de tenderar att kosta mindre i drift både för att de förbrukar mindre bränsle och för att de är billigare att försäkra. Denna fyrcylindriga motor finns för att spara pengar och är inte alls det bästa och mest raffinerade drivmedelsalternativet för en så stor bil som E-Klass.

Hur bra är Audi A6?
Är Audi A6 en bra familjebil? Denna Audi A6-generation, C7 kallad, är för det första en säker bil. Den fick, på sin tid, genomgående höga krocktestbetyg hos Euro NCAP. Vidare är många exemplar fyrhjulsdrivna vilket ger modellen ett stabilt uppträdande på vägen även vid halt väglag.
Detta leder vanligen till en ojämnare körning som tenderar att successivt bli värre innan du kan märka det. Detta leder också till ökat däckslitage, så se till att vara mycket uppmärksam för att inte skapa fler problem.

Vilken Audi A6 är bäst?
Goda råd En modell som passar extra bra i svenska förhållanden är A6 Allroad. Den har högre markfrigång och tåliga plastpaneler på karossen. Dessutom är den otroligt komfortabel med sin luftfjädring. Om du söker en sportbil för hela familjen kan RS6 vara bilen för dig.
En 4-cylindrig motor kostar mindre i drift, den förbrukar inte alls lika mycket bränsle, den är lättare och mer prisvärd att reparera i de flesta fall. En 6-cylindrig motor känns dock mer passande för en mellanstor lyxsedan eftersom den ger en mer omfattande och kraftfullare körupplevelse.Numera är Mercedes 4-cylindriga motorer mer än kapabla att erbjuda uppåt 200 hk, men en 6-cylindrig Mercedes erbjuder vanligen runt 300 hk. På det hela taget tenderar E220-modelllinjen att drabbas av sprickor i bussningar för trycklänkar, differentialläckor, grov fjädring, potentiell överhettning och allmän brist på kraft.We and our partners use cookies to Store and/or access information on a device. We and our partners use data for Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. An example of data being processed may be a unique identifier stored in a cookie. Some of our partners may process your data as a part of their legitimate business interest without asking for consent. To view the purposes they believe they have legitimate interest for, or to object to this data processing use the vendor list link below. The consent submitted will only be used for data processing originating from this website. If you would like to change your settings or withdraw consent at any time, the link to do so is in our privacy policy accessible from our home page.. Även om dagens Mercedes 4-cylindriga motorer kan trycka långt över 200 hk är de fortfarande inte lika potenta eller trevliga att köra som en 6-cylindrig motor. De tenderar att sakna kraft och är inte lika bra för omkörningar som 6-cylindriga motorer är. Dessutom är en 6-cylindrig motor tystare och ibland till och med mer ekonomisk beroende på var och hur du kör. Det är bara det faktum att en 6-cylindrig motor passar E-Klassens karaktär lite bättre. Även om vi kan njuta av större motorer i större bilar bör vi definitivt göra det.Vissa AIRMATIC-luftfjädringsmodeller är kända för att läcka från tid till annan, särskilt om de inte underhålls korrekt. Även de äldre modellerna med pneumatiska självutjämnande fjädringssystem är kända för att drabbas av alla möjliga problem som i slutändan leder till att bilen hänger åt ena eller andra hållet.

Mercedes E220 är bilen du ska köpa om du vill sänka dina totala ägandekostnader och inte bryr dig om att köra den bästa och smidigaste motorn som finns. Som tidigare nämnts köps de flesta E220-modeller för arbetsändamål, vilket innebär att de tenderar att passera några hundra tusen mil under sin livstid.
Om du kombinerar detta med en defekt vattenpump är det troligt att din E220 kommer att överhettas så småningom. Se därför till att hålla ett öga på temperaturmätaren.

E220 är dock Mercedes E-Klass på ingångsnivå och de flesta E220-modeller köps av taxichaufförer, vilket verkligen är ett gott tecken på att motorn i E220 är pålitlig. E220 är något av ett standardmotoralternativ för en taxichaufför, och många av dessa är kända för att hålla hundratusentals mil.
Som tidigare nämnts är E220 den vanligaste motorn för de flesta taxichaufförer i Europa, och Mercedes är medveten om det. Det är därför de tenderar att överkonstruera dessa motorer för att de ska vara arbetshästar och hålla länge, men det betyder inte att de inte är benägna att drabbas av problem som härrör från dåligt underhåll.

Mercedes E220 är Mercedes Benz E-Klass-modell på ingångsnivå som vanligtvis använder antingen en 2,0 l 4-cylindrig cylinder för de nyare modellerna eller en 2,2 l 4-cylindrig cylinder för äldre E-Klass-modeller. Vissa anser att man inte bör köpa en E-Klass om den inte kommer med minst en 6-cylindrig motor, medan andra anser att 4-cylindern är helt perfekt.BMW har spöat Mercedes med upp till 2.000 bilar per år vissa år. Även Audi A6 har sålt bättre. Först 2016 svingade sig E-Klass upp över 4.000 sålda bilar (4.146) vilket BMW presterat varje år. Samtidigt är det ju inte illa att sälja över 4.000 bilar i den här prisklassen överhuvudtaget. Min helt ovetenskapliga tanke är att E-Klass upplevts en smula ”gubbig” jämfört med 5-serien och A6. Gör ÅF-näten skillnad? Kanske.Först en bekännelse: Jag är lite E-Klassfantast. Visserligen är det 33 år sedan jag ägde en och då hade den mellanstora Mercan ännu inte döpts till E-Klass. Det var dock en 300D, en stor mäktig silvermetallic pjäs med 5-cylindrig dieselmotor och 4-stegad automatlåda. Jag kan fortfarande sakna den bilen.2012 kom hybridversioner både för bensin (E400 Hybrid) och diesel, varav den senare E300 Hybrid endast såldes i Europa. Bensinvarianten hade en bensin V6 på 301 hk med en elmotor på 25 hk, totalt 326 hk. Samma som i S400 Hybrid men till skillnad från den sistnämnda kan E400 Hybrid köras kortare sträckor bara på el.

På dieselsidan, som antagligen stått för lejonparten av alla E-Klassens motorrum, fanns E200 CDI, E220 CDI, E250 CDI, E300 CDI och E350 CDI. Alla med tillnamnet Blue Efficiency. Effekterna började på 136 hk för E200 CDI och peakade på 265 hk. Antalet Newtonmeter var imponerande i samtliga fall vilket innebar vridstarka maskiner med mycket god körbarhet – samt bra förbrukningssiffror = låga.

W212, den generation vi går igenom här, blev snabbt populär för sina eleganta, för att inte säga värdiga linjer. Den nya E-klassens design skilde ut den fördelaktigt från såväl C- som S-Klass. Särskiljande drag i fronten var ”dubbelögonen”. Kilformen var nu mera uttalad och gav bilen en ”stance” att vara på språng. Utbuktningarna vid bakre hjulhusen är något man lägger märke till och är en blinkning tillbaka i Mercedes historia till 1950-talets så kallade pontonkarosser. Bakpartiet är stramt och bestämt.
En viktig uppgift för W212 var att återupprätta Mercedes solida rykte hos deras starkaste anhängare. Daimler-Chrysler-unionen som existerade 1998–2007 hade inte direkt stärkt den tyska koncerndelens aktier och föregångaren W211 hade haft det motigt i starten med en del kvalitetsproblem (som många gärna kopplade till det amerikanska samarbetet).W212 började säljas i mars 2009 som 2010 års modell och med en hel del nya säkerhetsattribut. Bland annat döda-vinkeln-varning, filhållningsassistans och kraschvarnare. Kombiversionen började säljas i Europa redan i augusti samma år och i mars 2012 passerade den 500.000:e bilen förbi kvalitetskontrollanternas skarpa ögon på produktionslinan.Checklista: Kolla upp ditt objekt noga, antal ägare, allmänt skick, provkör och känn om bilen känns sladdrig och sliten, gå igenom alla elektroniska funktioner – på E-Klass är de många, kyler ACC:n? Var noga. Är det viktigt för dig att bilen är svensksåld? Om det är en ny bil så kolla om den varit reggad. När bilen registreras första gången börjar nämligen garantitiden att ticka och bryts inte om man ställer av den igen. Ta tid på dig och kolla många säljställen med Bytbil.com. Utbudet är skapligt. För den som fortfarande vill ha lite extra pulver under locket men komma undan lite billigare finns E300, E350 Blue Efficiency och E500 – alla bensindrivna. Dessa borrade skivor för ut värme och bromsdamm genom sina borrade hål och minskar risken för överhettning av din belägg. Den ökade mängden Molybdenum (Karbon) i materialet har ökat livslängden ytterligare i denna serie skivor och även minskat ljudnivån.DDESIGN AB använder cookies och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll, relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Du bekräftar att du har läst vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på ”Stäng och godkänn”. Du kan själv när som helst kontrollera vilka cookies som sparas i din webbläsare under ”Inställningar”. Du kan läsa mer i vår Integritet- & cookiepolicy.

Vilken e-klass är bäst?
Definitivt. Det är Mercedes-Benz bäst säljande modell överhuvudtaget. Långt över 13 miljoner E-Klass har spridits över världen sedan 1993 och dess slitstyrka och elegans har gjort den populär i de mest skiftande sällskap. Cachad
DDESIGN AB använder cookies och liknande tekniker för att kunna förbättra din användarupplevelse och för nedanstående ändamål. Du kan här välja att acceptera samtliga cookies eller anpassa vilka cookies du accepterar eller inte.

DDESIGN säljer bilstyling, prestandadelar & motorsportprodukter i hela Norden. Med ett av Sveriges största sortiment erbjuder vi dig de bästa varumärkena till bra pris. Vår prisbelönta kundtjänst finns i live-chatten, telefon och mailen, för att hjälpa dig hitta rätt delar. Vi är utsedda till ”Årets E-handlare” inom motor i 5 år, av Pricerunner.Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

Vad kostar service på Mercedes E-klass?
Bilmodell: E, GLE, CLSAntal2 servicetillfällen4 servicetillfällen12 månader898 kr/mån1.796 kr/mån24 månader449 kr/mån898 kr/mån36 månader–599 kr/mån48 månader–449 kr/mån
Många Mercedes E-klass körs som taxi, bilen har förvisso hög kvalitet, men se upp för bilar som har gått långt och är slutkörda. Det har förekommit att gamla taxibilar fått mätaren tillbakaskruvad. Gör en kontroll hos Blipp för att undvika bilar med tveksam bakgrund.En av de vanligaste motorerna är den fyrcylindriga tvålitersdieseln i 220d. Den har 191 hästkrafter och 400 Newtonmeter vridmoment, och räcker bra även om du ska dra tunga släp. Bilen har en nioväxlad automatlåda vilket ger låga varvtal i nästan alla farter. Även laddhybriden E300 dE drivs med diesel, och erbjuder en av marknadens längre räckvidder. För den som väljer bensindrift är instegsmodellen E200 vanligast. Den kommer med 197 hästkrafter.

E-klassen är en av märkets mest sålda modeller i Sverige och finns traditionellt sett både som sedan och kombi. Namnet E-klass kom 1993, men modellserien med en större Mercedes har funnits ända sedan 60-talet med klassiska modeller som fen-Mercedes och kompakt. Det är något av en favoritbil bland de som kör långt och uppskattar tillförlitlighet. Dagens modellserie kanske inte har samma kvalitetsförsprång som Mercedes hade tidigare, men det handlar definitivt om en modell i premiumklass.
Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.

Bilen är lite dyrare än sina konkurrenter, men många bilköpare tycker att komforten och kvaliteten på den stjärnprydda bilen är värda sitt pris. Efter att ha haft en något tvivelaktig kvalitet under ett par generationer har Mercedes med eftertryck visat att de senaste modellerna är att räkna med.
Mercedes E-klass är ingen billig bil, och nypriset ligger över en halv miljon för de enklaste modellerna, med lite extrautrustning. Bilarna går relativt snålt för sin storlek, och servicekostnaderna är inte så farliga med tanke på att vi talar om en premiumbil. Totalkostnaden blir lite högre än för en mer vardaglig bil, men du får mycket bil för pengarna. I dag får du räkna med att ge från 280 000 kronor för en fin E-klass. Månadskostnaden med Blipps billån ligger från 2682 kronor.

Nuvarande generationen av Mercedes E-klass kom 2016 och var ett stort steg framåt när det gäller teknik och infotainmentsystem. Bilen är kanske inte lika inspirerande att köra som BMW 5-serie, men minst lika komfortabel. Det är en milslukare av rang och du sitter skönt i Mercedes säten, dessutom är ljudnivån är låg. Interiören är elegant och modern på samma gång.
Mercedes E-klass är en relativt ny modell, och vi känner inte till några modelltypiska fel på den senaste generationen. De klagomål som har varit har i första hand varit relaterade till mindre problem med infotainmentsystemet. När produktionen startade 2016 hade ett fåtal bilar problem med motorstyrningen, men felet ska vara åtgärdad på garantin. E-klass är en stor bil, så leta gärna extra efter eventuella parkeringsskador.Som ny är bilen väldigt kostsam i inköp, men den första ägaren får oftast ta en rejäl värdeminskning, särskilt om bilen har mycket extrautrustning. Därför kan en begagnad E-klass vara ett väldigt fördelaktigt begagnatköp för den som söker en komfortabel premiumbil utan att behöva bli ruinerad. Bilen delar teknik med lyxlimousinen S-klass, vilket säger en del.

Det går att hitta ett motoralternativ som passar alla när det gäller Mercedes E-klass. Modellen finns med allt från små bensinmotorer till prestandaversioner från AMG. Det finns också en mer tålig all-terrain version med fyrhjulsdrift.
Du jobbar kanske nio till fem, precis som Dolly Parton? När du sitter där i pendlarköerna vill du göra det med aningen mer guldkant. Tre laddbara kombivagnar i stora mellanklassen gör upp. Vilken kommer längst på el och vilken ger bäst ekonomi? Vilken ger familjen bäst komfort och vilken lastar mest? Vi har svaren.Att alla tre är kompetenta visste vi, men att det skulle bli så jämna betyg var mer överraskande. Det var länge sedan som det skrevs lika många 4,5 i ett betygsprotokoll. Bra bilar, helt enkelt.

BILENS SJÄL Allt kan inte mätas med linjal och en av denna bils främsta egenskaper hör just dit. Känslan. Speciellt interiören imponerar. Displayerna andas högsta klass. Dörrtjoffet likaså. Det märks att Mercedes byggt bilar i 134 år, och dieslar i 84, det passar liksom in trots allt – även med elstöttning.
Sommarens uppfräschning av V90 går i kromets tecken. Men då testbilen har paketet R-Design går vi miste om detta. Några förändringar märks ändå, bland annat namnbytet till Recharge – och avsaknaden av synliga avgasrör. Det är ett trendgrepp vi såg senast för ungefär tjugo år sedan, när många tillverkare dolde piporna.

Senaste generationen A6 kallas även C8 eller ännu mer internt 4K. Men vi håller oss till marknadsbeteckningen A6 och det faktum att den första gången nådde testlaget i ams 15/2018. Tidigare samma år hade den avtäckts i Genève.
Sedan i somras saluförs en ansiktslyft E-klass. Laddhybriden säljs både som bensinare (E 300 e) och diesel (E 300 de). Testbilen är den tredje varianten, en fyrhjulsdriven diesel: E 300 de 4Matic. Dieselbränslet gör att denna laddhybrid sticker ut och det är också den varianten som sålt bäst sedan bägge alternativen började erbjudas.Styrningen är känslolös men chassit är neutralt. Bilen är förhållandevis planterad i kurvorna men utan att vara skoj. Dessvärre är inte heller motorerna speciellt imponerande. Inte ens den starkare T8 uppfattas som jättepigg. Dessutom märkte vi att det ibland finns en viss fördröjning vid gasuppsläpp innan bilen slutar gasa. En tendens vi även märkt på andra Volvobilar. Den komfortorienterade lådan är oinspirerande men motorljuden är lite fräna. Man kan höra elmotorn yla, turbon vissla och kompressorn vina.

De trevliga egenskaperna gör att det är extra synd att fjädringen inte riktigt håller måttet. Den sväljer sänkor och farthinder utan problem, kanske bäst i klassen, men på något sätt är bilen mjuk samtidigt som den förmedlar för mycket små ojämnheter. Detta noteras mest i framsätet där det är ett subtilt men nästan konstant vibrerande.
I denna trio hade Mercedes varit ett givet val på grund av dieselmotorn, synd att den inte har bättre elräckvidd. Valet faller istället på Audi som har bäst elkörningsegenskaper. Den har bra räckvidd och värmepump så att man slipper sörpla bensin för att värma kupén. Dessutom har den en klart piggare elmotor än Volvo.När felet påtalades för pressavdelningen fick vi veta att misstaget skulle korrigeras till den nya kundwebbplatsen. Den är nu lanserad, men på första plats under ”Vanliga frågor om V90 Recharge” står det väldigt tydligt 560 liter.A6 har varit efterlängtad, för kombinationen laddhybrid och Audi har på senare tid bara varit möjlig om du kan tänka dig en suv – och det kan inte alla.

Minst genvägar har Audi tagit. Det märks också på priset, bilen har medvetet fått en hög grundutrustningsnivå. På andra marknader finns effektsvagare 50 TFSI e (299 hk). En sådan utan S line och övrig kosmetik skulle vara en vettig inropare. Vi får se om Audi Sverige håller med oss om den saken.

ATT ÅKA V90 är, som du med stor sannolikhet redan har koll på, en kompetent komfortvagn. Man sitter gärna både fram och bak. Ljudnivån är inte låg på pappret men behagligare än vad siffrorna antyder.
Till den har en permanent synkronmotor på 105 kW adderts. Eller, den har snarare integrerats med den sjuväxlade dubbelkopplingslådan. Placeringen innebär att bilen är fyrhjulsdriven även på el.Laddis-A6 är ett helnytt motoralternativ och både V90 samt E-klass har precis uppdaterats. Men det märks att ingen är flång ny. Att bilarna är framtagna för att blidka skatteregler märks också. Jag tänker på Volvos genväg med bränsledriven värmare och Mercedes halvmesyr med batterilådan i bagageutrymmet.Men styrkorna och svagheterna finns inom olika områden. Vad är viktigast för dig? Som vanligt bör du rannsaka ditt bilanvändande innan du slår till på testvinnaren. Räcker elräckvidden hela vägen till ditt jobb, eller får du en kort förbränningsmotorstart (vilket är sämsta möjliga för maskinen)?Volvo V90 debuterade 2016 och rullade ut till kunderna som modellår 2017. Det var ett tag sedan och då är den stora kombin dessutom till stor del baserad på XC90 som såg dagens ljus redan 2015. Så gammal kan en bil inte vara om den ska konkurrera med kombiklassens elit. Det förstod svenskarna och en lättare uppdatering gjordes till senaste modellåret. Är det tillräckligt mycket nytt för att den ska klara av motståndet? V90 har trots allt ett antal rätt övertygande testsegrar i bagaget.

Drivlinan består av en tvåliters, fyrcylindrig dieselmotor kopplad till en niostegad automatlåda med inbyggd elmotor. Bilen nyttjar alltså både växellåda och fyrhjulsdrift även med bara eldrift.
TEKNIKEN Bakom den skapligt kryptiska beteckningen 55 TFSI e gömmer sig den välkända fyrcylindriga bensinmotorn 2,0 TFSI. 55 visar på ett effektspann och inte någon V8 på 5,5 liter … Innan facelift byggdes det exakt 596 HVO100-bilar för Sverige och nästan samtliga är taxi. Intresset från privatkunder för biodrivmedlet har varit minst sagt svalt. Förbränningsmotorn i ”nya” E-klass diesel laddhybrid är samma 194 hk-variant som i E 220 d, vilket förklarar varför våra dieselladdhybrider inte är godkända för HVO100.” Köper du verkligen en laddhybrid av klimatskäl ska du kanske undvika V90. Att vintertid värma kupén med en tillsatsvärmare som drivs på bensin som släpps ut orenad är en ytterst tveksam lösning.De är långa, tunga och i kombiutförande. Precis som svensken vill ha det. De har också minst drygt 300 hästkrafter, sportiga prestanda och riklig utrustning. Men viktigast av allt är elektrifieringen, och nu börjar salivutsöndringen för mången tjänste- och förmånsbilist.

Är det dyrt att äga en Mercedes?
Bland de vanligaste familjebilar är det dyrast att äga Mercedes och BMW, enligt en analys från Kvdbil. Det är för att premiummärken tappar snabbare i värde. Volvo vinner mycket på att bilarna ofta har högt andrahandsvärde. När värdeminskningen är lägre gör det att bilen blir billigare att äga sett över tid.
Sportchassit (standard) går dock hem. Spänstigt, stabilt och följsamt. Förstnämnda superlativ följer med till motorn som även den är responsiv. Den låter också härligt med gott morr och en aptit för höga varv. BILENS SJÄL Den är trots kinesiska ägare en bil som känns som byggd för oss i Sverige och den passar fint in i familjens vardag om elräckvidden är tillräcklig för åtminstone tur och gärna returresa från arbetet. TEKNIKEN Infotainment ser ut som förut och börjar kännas lätt föråldrat. Det nya Googlesystemet som finns i Polestar 2 och kommande XC40 P8 Recharge hade varit minst sagt välkommet. Även drivlinan har vi sett förr. Utöver i V90 hittar man den i bland annat V60 och XC60. Elmotorn har som tidigare 88 hästkrafter och bensinmotorn har 253. Systemeffekten blir 340 hästkrafter och 590 newtonmeter. Alltså inget omvälvande på teknikfronten.Fjädringsronden blir en rysare. Efter att V90 märkligt nog tagit brons (sid. 44–45) är det klurigare mellan tyskarna. A6 är i grunden fast med korta avslut. Snyggt absolut, speciellt för en sportfjädring. Mercedes har en historia med små batterier i sina tidiga laddhybrider men E 300 de fick en uppgradering från 6,4 till 13,5 kWh redan tidigare i livet. Till ansiktslyftningen nu har inget nytt hänt vad gäller batteristorlek och motoreffekter. Dieselmotorn har fått ett vidareutvecklat kontrollsystem för emissionerna. Reningssystemet innehåller förutom NOx-katalysator och partikelfilter även dubbla SCR-katalysatorer. Maximalt energieffektiv körning uppnås om föraren programmerar in målet för resan i navigationen. Det går även att göra i myAudi-appen före avfärd. Då kan bilen bestämma att laddnivån ska sparas till en stadskärna, till exempel. Men vem orkar göra detta på daglig basis och framför allt när det bara rör sig om så pass få mil av elektriskt körning? Tanken är god men inte mödan värd.

Veteranerna i klassen (stor mellanklassladdhybrid) är Mercedes E-klass och Volvo V90. Lagom till detta test har båda genomgått var sin uppdatering, eller facelift.
En annan nyhet med denna tredje rattgeneration är att de små pekkänsliga ytorna bredvid knapparna nu svällt och inbegriper samtliga funktioner på ratt-ekrarna. Allt från ljudvolym till farthållare måste nu skötas med ytterst finkänsliga fingerrörelser och ibland trycker man ofrivilligt. ”Vill du nollställa trippmätaren?”, läser man plötsligt i instrumenten utan att veta att det är man själv som tydligen fipplat med tummen när man bara försökt köra bilen. Ergonomiskt tillbakasteg? Absolut!

TEKNIKEN Ansiktslyftningen betyder bland annat nya lampor fram och bak, ny motorhuv med två ”powerdomes”, ny grill och främre stötfångare. Testlaget finner nykomlingen okej, men mer avrundad och nästan lite försiktig jämfört med konkurrenterna.
Mercedes var tidigt ute med laddhybrider och redan 2014 såg vi S 500 Plug-In Hybrid i Sverige. Året därpå döpte man om laddhybriderna varpå ett enkelt litet ”e” ersatte ”Plug-In Hybrid”. Sedan 2019 boostar man laddhybridernas image ytterligare genom att sätta dem under samma tak som Mercedes EQ (där EQC var första elbilen ut i raden). Man ser det genom emblemen ”EQ Power” på framskärmarna.FÖRNUFT På grund av batteriet har Mercedes E 300 de 4Matic en ful puckel mitt i bagageutrymmet och går trots det en god halvmil kortare på el än de andra två. Men den i sammanhanget rimliga milkostnaden (som Volvo!) är överraskande bra och på det har vi dieselkonceptet. Även om det inte passar alla är det nog precis vad vissa specifikt söker. De som pendlar relativt kort i veckorna (på el), men kör riktigt långt, kanske utomlands, kanske för sin hobbys skull och kanske många helger per år är desto nöjdare. Inte minst om man betalar bränslet själv. Den större 60-literstanken är standard i Sverige och vi såg 972 kilometer total räckvidd i instrumenten vid testrundans start. Det är utmärkt för en laddhybrid. V90 T8 debuterade 2017, utan värmepump. Hade man då frågat mig om den skulle få det med facelift hade jag svarat ”ja”. Men icke så alltså och återigen drar den lite bensin när vi försöker köra på bara el. Nej, där försvinner denna annars snygga och bekväma bil. E-klass har en unik ställning i att erbjudas med både bensin och diesel, här slänger vi in dieseln för att se om elektrifieringen är det som kan rädda oljebrännarens skamfilade rykte.

Den andra rör gångkulturen för den förbränningsmotor som vaknar till då och då. I stadstrafik råder det liksom ingen tvekan om att det är en dieselmotor i bilen och just där och då är 600 000-kronorskänslan mycket längre bort än hos bensinkonkurrenterna. V90 som laddhybrid är, som förr, bra i alla vardagliga situationer där både drivlinan och styrningen arbetar smidigt. Även om vi tycker att ratten är väl tung att vrida på även i lättaste läget, men då är vi petiga. Utöver det har Volvo verkligen fått till bromskänslan och man hade inte gissat att pedalen kontrollerade både bromsklossar och energiåtervinning. På tal om det tycker vi att det är trist att man i V90 fortfarande bara kan välja mellan svag återvinning vid gasuppsläpp eller inget alls av den varan. ATT ÅKA Förstahandsvalet i trion. Av flera skäl. Låt oss börja med att den har bäst ljudkomfort. Decibelmätararen håller den som vinnare i alla hastigheter men det är framför allt när det börjar gå fort som den upplevs som märkbart tystast.

ATT ÅKA Laddhybriden har alltid den 15 millimeter högre standardvarianten av chassit. Den kan därför kränga en del, men sväljer större gupp bra. Ljudnivån är godkänd, men i Mercedes uppfattar öronen ett molande vägljud från vår svenska asfalt i högre grad än i de andra. Vi sitter inte riktigt lika bekvämt varken fram eller bak som i Audi eller Volvo, men det är hög nivå i klassen, värt att komma ihåg.
FÖRNUFT Till vardags skulle inte en enda T8 Rechargeägare märka om man byte hans bil mot en likadan Volvo men med denna svagare drivlina. Den starkare motorn kostar 30 000 kronor mer och vill man ha den gäller en högre utrustningsnivå som drar upp den totala prisskillnaden till hela 82 000 kronor.ATT KÖRA En ny detalj med ratten är att den blivit kapacitiv och kan känna om en hand håller om den. Det är bra, man behöver som förare inte längre berätta lika ofta att man lever med de små onödiga rattrörelserna som är så typiska vid utnyttjandet av självkörningsteknik. Men tyvärr får man ha låga krav på sin bilkörning om man ska stå ut med hur E-klass (inte) följer mitten av filen i svängarna på exempelvis motorvägar.

Högsta betyg får växellådan. Den är på alerten. Man känner tydliga lägen, alltmer ovanligt när drivlinor tenderar att leverera kraft på nära nog alla varvtal.”Hittills har vi bara haft en personbilsdieselmotor som varit godkänd för HVO100 (och som vi marknadsförde som sådan). Det var den till 163 hk nedtrimmade varianten av E 220 d. Denna variant togs i första hand fram för den belgiska marknaden och dess minst sagt konstiga bilbeskattningsregler. Sedan råkade motorn bara bli godkänd för HVO100. Modellen blev alltså aldrig specifikt framtagen för drift med HVO100.

Filhållningen ryker när vi når partiet för aktiv körning. Systemet gillar inte genvägar genom kurvor. Testlaget finner styrningen snygg, med väl avstämt vägkänsla och vettig utväxling. Men att kalla den sportig är generöst i överkant.
FÖRNUFT Mycket av de ekonomiska incitamenten för att välja laddhybrid som förmånsbils/tjänstebil ryker vid årsksiftet. Men oavsett vem som funderar på A6 2,0 TFSI är påslaget för elektrifiering osedvanligt lågt. Kan du avvara bagagevolymen torde valet vara ytterst enkelt.Det är visserligen en svenssonkombi men ibland kan en förälder bli sugen på att sticka iväg på en buskörningstur à la Walter White. Vi testade inte att tända eld på bilen likt Heisenberg men vi kan meddela att den inte är någon sporbil.Bilen har en mängd funktioner för att göra körningen maximalt snål, oavsett vilken motor som används. Det klickar till i pedalen när du kan släppa av inför korsningar, rondeller eller kommande vägavsnitt med lägre hastighetsgräns. A6 bromsar/regenererar självmant när du närmar dig framförvarande utan någon fot på endera pedal. Bromsverkan är då upp till 0,1 G och återvinningen upp till 25 kW.

Hur mycket drar en Mercedes E-klass?
PRESTANDA: Toppfart 235 km/tim. Acceleration 0–100 km/tim på 7,7 s. DEKLARERAD FÖRBRUKNING: 4,2 l/100 km (automat). CO2-UTSLÄPP: 109 g/km (automat).
Tyvärr är det ingen av dessa som får det att kittla hos mig. De är för stora, jag kör hellre bilar i storleksklassen under. V60, A4 eller C-klass. Den sist nämnda känns riktigt gammal och A4 finns inte som laddhybrid. V60 är således mitt val, men just idag är det inte de som jämförs.Trots att laddhybridversionen har dröjt, kombimodellen började rulla ut nu mot slutet av sommaren, är A6 med på listan bland de 20 mest registrerade bilarna i år – som högst placerade Audi dessutom.

Toppfarten på el är 135 km/h och det finns tre körprogram: EV, Hybrid och Hold. Ett laddläge kommer adderas under 2021. Vi lyckas redan nu ladda under körning. Kör i Hybrid och lägg lådan i S-läge så skapas drygt 10 km elräckvidd. Det är inget som Audi talar högt om, men kan nu anses som en dåligt bevarad hemlighet, som kan komma till nytta.Första testet blev en förlust mot BMW 5-serie. Och det gick inte bättre i ams 24/2018 när kombin mötte hela klassen. Femte och sista plats. Bekväm, rymlig, full av teknik – men bristande känsla och charm var genomgående omdömen. Men bensinvärmaren som hindrar ren elkörning solkar ner bilens karaktär. Att rulla ut på räckviddstest och se bensinförbrukningen stiga innan vi ens lämnat garaget utstrålar inte framtid. Den börjar bli till åren nu. V90 har alltid gjort bra ifrån sig i test men idag blir den sist. Det krävs fler nyheter än flytande blinkers för att hänga med i bilvärlden. Nu för tiden har även E 200 d hela 160 hk, vilket gjorde varianten på 163 hk överflödig ur produktionssynpunkt. Fabriken valde att sluta med tillverkningen av 163-varianten i samband med lanseringen av E-klass facelift nu i somras.E-klass är i grunden mjukare, jobbar med fjädringsväg när den går ner i sänkor på landsväg. Men den har också en alltid närvarande snackighet. Oavgjort!

ATT KÖRA Precis som förväntat är det inte mycket som har hänt med körupplevelsen. Det är enbart en ynka detalj som är ny. Kör man i läget som heter Pure har Volvo nu adderat ett fint motstånd i gaspedalen som visar att man kommer hit men inte längre om man vill fortsätta köra på enbart el. Det är en välkommen funktion som gör det klart enklare att utnytja elmotorns kraft och vrid. Detsamma fann vi på nya XC40 T4 Recharge och det verkar med andra ord som att alla nya laddhybrider från Volvo får denna uppgradering. En nyttig uppdatering för Volvo som inte ger sina laddhybrider den piggaste av elsnurror.
BILENS SJÄL Subtil. Närvaro i ett linjespel som inte skriker, men ändå är ytterst väl utfört och tilltalande. Detaljrikedomen finns där, om du tittar länge.

Har alla Audi A6 luftfjädring?
Som standard är alla A6 allroad quattro-versioner utrustade med adaptiv luftfjädring som har anpassats för lite tuffare körförhållanden.
Kanske kan originalfälgarna som är en tum mindre råda bot på problemet. Det var nämligen inget vi klagade på när vi senast testade V90 och hade 18-tummarna. Dessutom var det friktionsdäck som gällde den gången.

Similar Posts