Badtunna Med Plastinsats

Förmodligen den mest prisvärda och samtidigt den bästa badtunnan i Sverige. Plastinsats tillverkad med laser teknik och så hög kvalitet, att det är svårt att se var det finns anslutningar. Valfria färger och många tillval.Fin tunna i trä och innerdel i plast, i valfri färg samt extern vedugn och rostfritt kaminrör. Även isolerade fina trälock och trappor med mera finns som ”Tillval”. Se mer information.

Vi kan erbjuda plastkar i två färger – grå och mörkblå, vi kan också producera icke-standardbadkar enligt dina önskade dimensioner, som kan grävas i marken.
Den externa vedkaminen ger mer och säker plats i badtunna och sätts enkelt och snabbt på plats. Badtunnor av högsta kvalité • Perfekt storlek för familj och vänner • Rymmer 7 eller 10 personer •160 x 160 cm eller 180 x 180 cm • Insida av homogen genomfärgad polyeten-plast mer än 40 år beräknad livslängd • Isolerad botten och under sitsar mellan ytterpanelen och innertunnan finns en isolerande luftspalt.Vi erbjuder lågt underhåll och hållbara plastkar. Vid tillverkning använder vi endast högkvalitativt polypropen. Bubbelbadet är tillverkat av 5 mm polypropylenark (vissa delar – 8 mm). Polypropylen är extremt hållbart material, motståndskraftigt mot spänning, värme, kyla och UV-strålning; den uppfyller helt ekologiska krav, är miljövänlig, orsakar inte allergier och är lätt att rengöra. Hot tubs av denna typ behöver inte blötläggas eller kräver särskild uppmärksamhet.

Montera en plastinsats i din gammla trätunna och ge den nytt liv. En plastinsats är mycket hygienisk och hållbar. En plastinsats gör du enkelt rent med en trasa med vatten vid behov. Vi har flera storlekar och modeller på plastinsatser till din badtunna.

Köp endast en insats och bygg sedan ditt bad helt efter egna tankar och ideér. Insatserna är tillverkade i polytenplast och har en beräknad livslängd på över 40 år.
Du kan välja vilken som helst av de 3 vedeldade spisarna och göra en riktig Plastinsats-badtunna med bubbelpool efter din önskan genom att lägga till användbara tillbehör som luftmassage, bubbelpool och atmosfärisk LED-belysning.Vi erbjuder ett brett utbud av olika modeller och smarta tillbehör som gör att du kan skapa en idealisk produkt som är speciell för dig och din trädgård!När du köper en sådan Terrasspool-glasfiber till din terrass får du en fantastisk kombination av modern teknik, hög europeisk kvalitet och ett förmånligt pris.

Badtunna plastsats 200 cm levereras monterad och behöver bara kompletteras med en träram. Du kan välja mellan tre olika vedeldade kaminer och göra en riktig Terrasspool av glasfiber med en vedeldad kamin efter din smak. Denna produkt kan utrustas med användbara tillbehör som luftmassage, hydromassage och behaglig LED-belysning.Denna Terrasspool glasfibermodell har bekväma bänkar runt dess omkrets och 4 mjuka nackstöd för din komfort. Terasspoolen kan levereras förmonterad, det är bara nödvändigt att komplettera den med en träram.

Vi är säkra på att våra bastutunnor och badtunnor i trä kan förbättra människors liv. Baltresto är bäst på avkoppling och vila, samtidigt som det är en gåva för din hälsa!
Intresserad av fraktpriset p\u00e5 en utomhusbastu? V\u00e4nligen ange namn, storlek och leveransadress. Var s\u00e5 noggrann som m\u00f6jligt att f\u00f6rkorta svarstiden.Vedkaminen rymmer mycket ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Vedkaminen är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modulskorsten och 1 meters värmeskydd samt en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan en förlängning av skorstenen och ett gnistskydd vara ett bra alternativ.Dess låga vikt gör den lätt att bära Original Breezy M som väger ca 90 kg utan vedkaminen, normalt så bär man den på 3-4 personer. Badtunnan inkl. vedkamin och skorsten väger ca 130 kg. Badtunnan är monterad vid leverans, medföljande avtappningsventil och vedkamin ansluts enkelt och medföljande skorsten med topphatt och värmeskydd sätts på plats och sen är det bara att fylla badtunnan. Installationstid för en till två personer ca 30 minuter.

Runt Breezys överkant finns en plastinsats vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ. Ryggen i badtunnan har en bekväm svag lutning bakåt och sitsens framkant har en mjuk avrundning med ett ordentligt benutrymme framför. Enkel och snabb installation.Den gedigna plastinsatsen är av tjock homogen genomfärgad gråmelerad polyetenplast vilket ger en slät och smutsavvisande yta som är lätt och snabb att rengöra, tål att högtrycktvättas. Materialet är problemfritt och stryktåligt, det finns ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att plasten skiktar sig! Plasten är UV-skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Materialet är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig med helt återvinningsbar plast.

Denna badtunna har tjock EPS-isolering under golvet och upp under sitsarna runt om som stoppar markkylan. Undersidan har en slät skiva av slitstark ABS-plast och inga organiska material har kontakt med marken. Badtunnan placeras enkelt på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross.
Breezy i produktserien Original är en badtunna med platsinsats med melerad och förlåtande färgalternativ som kan fulländas med en fantastisk golvbelysning som ger ett bländfritt behagligt jämt sken nerifrån runt hela golvet. Ger en magisk effekt kvällstid med svävande vattenångor. Denna tidlösa modell passar in i de flesta miljöer utan tvekan ett säkert val. Ett nytt alternativ till ytbeklädnad är en metallbeläggning som gör tunnans yta helt underhållsfri. Breezy M är tillräcklig stor för en hel familj eller för en sammankomst för ett kompisgäng.Breezy M Grafit – isolerade badtunna, plastinsats av grafit melerad homogen genomfärgad polyetenplast. Extern vedkamin och svart ädelbetsad ytterpanel.

Tunnans diameter är 170 cm, vattenvolym 1540 liter och den lämpar sig för 4-6 personer. Badtunnans torrvikt är 142 kg, CULT-si-kaminens bruttoeffekt är 36 kw och nettoeffekten som överförs till vattnet är 22 kw. Vi reserverar oss för pris- & informationsfel samt ändringar i design & material. Samtliga priser är SEK inkl. moms. Frakt tillkommer om inte annat anges. Alla mått är cirka. Med den externa vedkaminen Cult, 36 kw som har en nettoeffekt på 22 kW så värms badtunnan normalt upp, 4-38°C på lite drygt 2 timmar när man eldar med bra ved, t.ex. björk samt att man har täcklocket och ett extra isolerande underlock som håller värmen kvar i vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med närmare 3 timmar med denna vedkamin.Kiramis vedkaminer är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör går också vidare till utsidan på andra sidan av badtunnan till en avtappningsventil med en slangnippel (Ø38 mm) där en slang kan kopplas för att leda bort vattnet.

Den externa vedkaminen blir inte speciellt varm på utsidan då den är vattenmantlad, den är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten.
Som uppvärmare används en utvändig, grå Cult-si-kamin som passar små badtunnor. Kaminen är tillverkad i högklassig, värmeledande marinaluminium. Som ytterpanel har en finsk granpanel, betsad i kolsvart färg, använts. Granpanelen behåller sitt utseende länge. Innerkarets sammetslena, ljusgråa färg är nyanserad med flake-effekt. Innerkarets gråmelerad tidslös färg passar i alla miljöer och är extra förlåtande med brunns eller sjövatten. Utsidan har en monterad svartbetsad ytterpanel av gran i en stilren svart ton där träets fina ådring framgår diskret. Ytterpanels nedre ändträ möts en bit ovanför marken och skyddas av den svarta slitstarka bottenplattan av ABS-plast som stilrent sveper runt badtunnan vid marken. Denna ytterpanel är nära på underhållsfri. En enkel snabb strykning var femte år med ny ädelbets håller badtunnan normalt som ny. Vedkaminen är tillverkad av åldersbeständigt marinaluminium av högsta kvalité som ger bästa och snabbaste värmeledning och har en hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Kiramis vedkaminer är utrustade med en magnesium Mg+ anodstav som ger vedkaminen ytterligare skydd mot korrosion. Detta för att vattnet i vissa områden, som t.ex. från vissa egna brunnar kan vara aggressivt likväl så kan saltvatten eller klorerat vatten på sikt korrodera metaller vilken denna anod skyddar emot.

Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om vill använda badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så ska man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Till denna badtunna finns ytterligare tillbehör som du kan anpassa badtunnan precis så som du önskar.

Den huvudsakliga rengöringen av kaminen består av att du askar ur kaminen vid behov. Askan behöver tömmas för att cirkulationen ska vara optimal vid uppvärmning. Detta gör du enkelt med hjälp av en askspade eller dylikt. Hur ofta du behöver tömma askan beror på hur ofta du badar, men kan med fördel göras efter varje bad om du önskar.
Eftersom en badtunna ofta töms på vatten mellan baden behöver du sällan tänka på att rengöra vattnet. Om du tömmer din badtunna sällan, eller vet att vattnet du använder innehåller mycket bakterier kan du dock behöva tillsätta bakteriedödande medel.

Similar Posts