Begagnade Däck Med Vit Rand

Fr.o.m. november 2012 skall alla nya däck som säljs i Sverige och EU ha denna markering. Den nya lagstiftningen har skapats för att hjälpa konsumenterna att känna sig säkra i sitt val däck. Konsumenterna ska kunna lita på att däcken de köper har testats mot rullmotstånd, bromsning och bullerljud. Detta kommerDäckets profil är beräknat procentuellt på däckbredden. Ett däck med storleken 205/60R15 har en däckbredd på 205mm och en profil på 60% av 205mm. Profilens höjd räknas ut genom att multiplicera däckets bredd med profilen i procent. Våra fälgar levereras normalt både med mutter/bult, navringar och centrumkåpor. Dessa tillbehör skall användas när hjulen monteras. Testa alltid ett hjul innan du monterar resterande. Hjulet ska rulla lätt och inte ta i någonstans. När bilen har hissats ner vrider du ratten till fullt rattutslag, se så att inte hjulet skrapar emot innerskärmen. Använd inte luft eller eldriven mutterdragare, fälgarna och muttrarna/bulten kan skadas. Momentnyckel ska användas vid montering av fälgar och åtdragningsmomentet ska vara för M12 bult/mutter 110 Nm och för M14 bult/mutter 130 Nm. Dra åt muttrarna/bulten korsvis. Kom ihåg att efterdra muttrarna efter ca 10 mil. Dessa däck är förstärkta och sitter originalmonterat på flertalet bilmodeller. Fördelen med dessa däck är att de är konstruerade för att köras på upp till 15mil (beroende på last) efter att däcket punkteras. Dessa däck rekommenderas främst till bilar som redan levererats med punkteringsfria däck original, detta då de originalfälgarnas utformning är mer lämpligt utformad för den typen av däck. Punkteringsfria däck är vanligtvis något tyngre än traditionella däck vilket gör att många väljer att byta ut dessa mot traditionella däck. Delvis för att uppnå bättre körupplevelse men även för att få något lägre bränsleförbrukning. ”Run flat” kan ha olika namn beroende på tillverkare, på hemsidan finns ett filter vid din valda däckdimension som gör det möjligt att visa endast den däcktypen.Däcken är bilens enda direktkontakt med marken och är oerhört viktiga för hur din bil beter sig. Valet av däck kan vara skillnaden mellan många meter i stoppsträcka. Blocket har samlat de bästa tipsen för dig som behöver köpa vinterdäck – så att du kommer billigare undan, men utan att riskera säkerheten ute på vägarna.- Bra vinterdäck är bland det viktigaste din bil kan utrustas med för att du ska färdas säkert på vägarna i vinter. Idag finns det ett stort utbud av nästintill oanvända däck på begagnatmarknaden, däck som var ett felköp eller bara har rullat en säsong, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör på Blocket Fordon.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder – idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb, utbildningar och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2019 var 690 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.Medianpriset för ett par begagnade vinterdäck är ungefär 2500 kronor per uppsättning på Blocket. I runda slängar är det halva priset – ofta ännu mindre – jämfört med vad ett par sprillans nya däck kostar.

Vad ska man tänka på när man köper begagnade däck?
Vad du bör tänka på när du köper begagnade däck Tänk på att däck inte bör användas i mer än 6 år och att däck som tillverkats för över 10 år sedan inte är lämpliga för körning. Gummiblandningen i däck har en livslängd på cirka 10 år från tillverkningsdatumet. Kontrollera alltid däckens ålder om du köper begagnade däck.
Nu är beställningen klar och betalningen är genomförd. Klart? Inte nödvändigtvis. Däcken behöver monteras på fälgarna också. En banal sak men likväl lätt att missa.Då är det du själv som behöver hantera felbeställningen alternativt reklamationen – något som kan bli både kostsamt och utdraget. Har du köpt av en fysisk däckhandlare ligger ansvaret i stället hos dem.

En annan nackdel med att handla däck på nätet är att du inte får personlig service. Med ett nästintill oändligt utbud på nätet är det lätt att klicka hem fel varor: däck som inte är lämpade för nordiskt klimat, eller har fel hastighets- eller belastningsindex.Enligt däckverkstäderna som arbetar med detta dagligen är det lätt att som privatperson klicka hem fel däck. Onlinehandlarna hämtar oftast sin information om dina däck från Transportstyrelsens uppgifter, som i många fall är bristfälliga. Att få felaktiga rekommendationer på nätet är därmed inte ovanligt.

Vad räknas som gamla däck?
Om däcken är över sex år gamla och de har använts aktivt varje vinter, är de för gamla. Däck som har stått i förvaring utan att man har kört med dem rekommenderas inte för körning när de är över tio år gamla. Även om däcken annars skulle vara i bra skick så är gummiblandningen för hård, vilket försämrar greppet.
Hos en däckhandlare görs en bedömning av däcken som redan sitter på, varpå du som kund sedan kan få anpassade rekommendationer gällande både fabrikat och däcktyp. Det blir en skräddarsydd service där du som kund får en trygghet genom att du får rätt hjälp.

De dolda kostnaderna är sådant som du kanske inte ens reflekterar över inledningsvis. Frakten kan vara en sådan kostnad. Här kan det även tillkomma en logistikavgift beroende på vart du vill få däcken levererade.
Fördelen med att handla på nätet är att du kan läsa på i lugn och ro, och du slipper påverkas av säljare. Det är oftast även billigare per däck då det saknas mellanhänder; stora lager innebär att onlinehandlarna kan pressa priserna ytterligare. Och sedan finns det oftast olika betalningsalternativ att välja mellan.Går allt rätt och riktigt till finns stora besparingar att göra genom att handla på nätet. Inför säsong kan man dessutom få fördelaktiga paketerbjudanden.

Hur gamla däck får man sälja?
Däck säljs som nya: rekommendationen är upp till fem år Däck som har tillverkats upp till fem år tidigare kan säljas som nya, eftersom de behåller sina ursprungliga egenskaper i upp till fem år om de förvaras korrekt. Det är god affärssed att informera kunden om när däcken tillverkades om de är mer än tre år gamla.
Att i stället vända sig direkt till en däckverkstad kan ge ett tryggare köp i det stora perspektivet. Och det behöver inte heller alltid vara dyrare. Med både material och service på ett enda ställe blir det bekvämare för dig som kund.Även väntetiden kan bli en negativ faktor vid köp online. Och kommer du till däckverkstaden med eget material tas oftast en högre monteringskostnad ut. Här följer priset vanligtvis en stege och blir dyrare för varje tum; ingen stor summa men ändå värd att nämnas.

Det är enkelt att klicka hem en uppsättning däck. Men har du inte gjort din hemläxa kan det bli både dyrt och krångligt. Att handla fysiskt hos en däckhandlare kan därför vara en bättre helhetslösning och ge en tryggare affär.Detta leder oss raskt in på nackdelarna med att handla däck på nätet. Montering går emellertid för det mesta att beställa i samband med köpet då många onlinehandlare samarbetar med däckverkstäder.

Känns som att man bör undvika AWD/4WD-bilar speciellt om det är privatbilar så att man får stå för fiolerna själv. Och i ärlighetens namn så är det ju väldigt sällan man har ett reellt behov av AWD/4WD. Dagens utmärkta vinterdäck (inte minst de dubbfria) och bilarnas antispinnsystem löser ju de allra flesta problemen. En viktigare egenskap hos bilarna, för att slippa sitta fast i snön på vintern, är nog i så fall markfrigången.
Så mkt problem med idiotiskt avancerad teknik. Är idag lycklig ägare till en tvåhjulsdriven Dacia Duster utan däcktryckssensorer och annat Krafs. Dessutom med högkvalitativa m+s däck och en bränsleförbrukning på ca 0,64 l/mil bensin. Ser fram mot många bekymmersfria mil. Stackars den som köper den Kia venga, nerlusad med ständigt krånglande elektronik jag lyckades byta bort.

Om däcket tappar luft kan det vara så enkelt som att luftventilen är dålig och behöver bytas eller att det blivit ett hål i det. Det framgår tyvärr inte av frågeställaren varför ett helt däck ska behöva bytas, för det enda som sägs är att det ”tappar luft”. Kanske att det är ett tillverkningsfel på det och att det finns garanti att åberopa. Att man ska behöva byta tre däck till för att ett är dåligt låter helt sanslöst.För att logga in så måste du vara registrerad. Registreringen tar bara någon minut men ger dig nya och utökade funktioner och möjligheter. Forumadministratören kan också ge extra behörigheter till registrerade användare. Försäkra dig om att du har läst och accepterat våra användarvillkor och vår integritetspolicy innan du registrerar dig. Försäkra dig om att du läst eventuella forumregler innan du skriver något.

Däckets totala livslängd = däckets tekniska ålder från tillverkningsdatumet, som anges på sidan av däcket med en fyrsiffrig kod (vvåå) som kallas DOT-märkning. Enligt internationell praxis är den rekommenderade totala livslängden för däck maximalt tio år.
Däckets tillverkningsdatum anges på sidan av däcket med så kallad DOT-märkning. De två första siffrorna i den fyrsiffriga koden anger tillverkningsveckan och de två sista siffrorna tillverkningsåret. Till exempel betyder 1620 vecka 16 2020. Gummiblandningen i däckets slitbana hårdnar med tiden, vilket förändrar däckets egenskaper. Den allmänna uppfattningen i däckbranschen är att däck som inte används och förvaras korrekt behåller sina ursprungliga tekniska egenskaper i upp till fem år. Därför kan däck tillverkade upp till fem år tidigare säljas som nya. Det är dock god affärssed att informera kunden om när däcken tillverkades om de är mer än tre år gamla. Den rekommenderade totala livslängden för däck är högst tio år från tillverkningsdatumet. I praktiken slits däck oftast ut mycket snabbare än den rekommenderade totala livslängden. Den totala livslängden kan nås om bilen körs lite. I det fallet bör säsongsförvaringen av däcken skötas med särskild omsorg.Däck som har tillverkats upp till fem år tidigare kan säljas som nya, eftersom de behåller sina ursprungliga egenskaper i upp till fem år om de förvaras korrekt. Det är god affärssed att informera kunden om när däcken tillverkades om de är mer än tre år gamla.

Det är svårt att entydigt ange ett däcks livslängd, d.v.s. den maximala åldern från det att däcket togs i bruk, eftersom däckslitage och åldringen av däck påverkas av olika faktorer. Däckens skick och funktion påverkas inte bara av åldern, utan också påtagligt av körstil, förvaring, korrekt lufttryck, tillräckligt mönsterdjup och korrekt hjulinställning. Enligt internationell praxis är den rekommenderade livslängden för däck i bruk maximalt sex år. Däckets livslängd = däckets maximala ålder från att det tas i bruk. Det är svårt att ange en specifik maximal livslängd för däck i bruk eftersom slitaget och åldringen beror på olika faktorer. Enligt internationell praxis är den rekommenderade livslängden för däck i bruk maximalt sex år, men i allmänhet slits däck ut mycket snabbare. Åldersrekommendationerna från de största aktörerna i däckbranschen i Sverige följer de europeiska paraplyorganisationernas (STRO och ETRMA) riktlinjer.Ansvaret för återvinning åligger däckproducenterna, dvs. tillverkarna, importörerna och regummerarna. Producenterna ska sköta återvinningen själva eller genom att ansluta sig till en producentsammanslutning, annars utgår en försummelseavgift. Finsk Däckåtervinning Ab är för närvarande Finlands enda producentsammanslutning för däck som är godkänd för anteckning i producentregistret.

Hur gamla däck kan man ha?
Enligt internationell praxis är den rekommenderade livslängden för däck i bruk maximalt sex år. Den rekommenderade totala livslängden för däck är högst tio år från tillverkningsdatumet. I praktiken slits däck oftast ut mycket snabbare än den rekommenderade totala livslängden.
Däckåtervinningens mottagningspunkter tar bara emot däck utan fälg gratis. Däckbutiker tar bort fälgar mot separat överenskommen avgift. Kuusakoski Oy:s och Stena Recycling Oy:s servicepunkter tar emot däck med fälg enligt sin egen praxis.Däckkonsumenterna har ingen återvinningsplikt, men ansvarskännande konsumenter tar hand om sina däck med tanke både på säkerheten och miljön. Tack vare det effektiva och heltäckande återvinningssystemet kan konsumenten göra sig av med gamla däck gratis och bekvämt.

Enligt avfallshierarkin strävar man antingen efter att regummera däcken för återanvändning, återvinna dem som material eller utnyttja dem för energi, i denna ordning. Däckmaterialet bearbetas till klipp, kross, granulat eller mjöl beroende på användningsområde.
I Finland samlas i praktiken alla kasserade däck in och återvinns. Däckproducenterna har ett årligt återvinningsmål på 95 procent som klart överskrids, eftersom återvinningssystemet även tar emot en stor mängd däck som kommer från distansförsäljning eller producenter som inte hör till producentsammanslutningen.I Finland tas alla däck emot för återvinning. Däckproducenterna har ansvaret för återvinning av däck från bland annat person-, paket- och lastbilar, mopeder, skotrar, motorcyklar, terränghjulingar, mopedbilar, släpvagnar, arbets- och skogsmaskiner samt traktorer och andra lantbruksmaskiner.

Måste man köpa 4 nya däck om ett går sönder?
Vi rekommenderar att man byter samtliga däck för att säkerställa att rullomkretsen alltid är densamma. Detta gäller speciellt på fyrhjulsdriven modell. Felmarginalen är en procent och kör man med felaktigt däckstryck eller har olika slitna däck som påverkar rullomkretsen så kan detta belasta fördelningslådan negativt.
Enligt den nya avfallslagen kan begagnade däck lämnas in kostnadsfritt till vilken däckförsäljare som helst, om kunden köper motsvarande mängd nya däck. Däckåtervinningens mottagningspunkter tar emot gamla däck kostnadsfritt och utan köptvång. Däck får inte köras till soptippen.De nordiska länderna är föregångare inom återvinning som baseras på producentansvar. I övriga EU-länder började återvinningssystem utvecklas på allvar först på 2000-talet tack vare deponeringsdirektivet. Numera är den europeiska återvinningsgraden av däck i genomsnitt 95 procent.

Kan man sälja slitna däck?
Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Er skyldighet gäller bara ett mindre antal däck. Om någon kommer med en större mängd kan ni hänvisa till Svensk Däckåtervinning eller Ragn-Sells Däckåtervinning, 010-723 60 00, så hjälper vi till.
Återvinningen av däck finansieras med en återvinningsavgift som tas ut i samband med inköp av nya däck. Kostnaden faller alltså på däckanvändaren och inte t.ex. genom skatten på alla medborgare. Däckspecifika återvinningsavgifter finns på vår webbplats.Enligt lag måste person- och paketbilar ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm, men säkerhetsrekommendationen i regnigt väglag är minst 4 mm. Vinterdäck ska ha minst 3 mm mönsterdjup, men i vinterväglag rekommenderas minst 5 mm.

Om man tittar på alla för- och nackdelar med att välja begagnade däck är det nästan självklart att nya däck är ett bättre val. Den högre inköpskostnaden kompenseras genom att nya däck håller mycket längre och erbjuder högre körsäkerhet. Begagnade däck kan ha lagrats på fel sätt, vilket kan påverka hur bra köregenskaper de har, något som inte går att se med blotta ögat när du köper däcken.
Genom att återanvända gamla däck skonar du även miljön, men tekniskt sett är detta en väldigt kortsiktig fördel. Mer om detta under nackdelar. En annan fördel är att kunna köpa billiga begagnade däck att montera på bilen om du har tänkt sälja din bil. Istället för att ersätta dina slitna däck med helt nya däck kan du köpa billiga däck som ser bättre ut än dina befintliga däck för att få bilen såld.Detta gör att begagnade däck inte är ett särskilt billigt eller miljövänligt val i längden. Om du köper en uppsättning av nya premiumdäck som håller i många år är detta bättre för miljön än att köpa begagnade däck vartannat år. Eftersom begagnade däck har en mycket kortare livslängd än nya däck behöver de ersättas oftare. Skillnaderna i kostnad är ofta inte lika stor som prislappen kan få det att verka som. Investerar du i premiumdäck behöver du inte köpa nya däck igen på ett bra tag medan begagnade däck förmodligen kommer att vara för slitna för säker körning och ersättas efter bara ett par säsonger. Hos Vianor kan du köpa riktigt premiumdäck som håller länge och erbjuder utmärkt körsäkerhet. Vi har ett brett sortiment av däck till personbilar, SUVar, skåpbilar, husbilar och även motorcykel- och mopeddäck. I våra verkstäder jobbar erfarna och professionella bilexperter som hjälper dig att välja rätt däck till just din bil. Du får även goda råd angående din körstil och skicket på din bil.

Vad kostar det att lämna in gamla däck?
Enligt den nya avfallslagen kan begagnade däck lämnas in kostnadsfritt till vilken däckförsäljare som helst, om kunden köper motsvarande mängd nya däck. Däckåtervinningens mottagningspunkter tar emot gamla däck kostnadsfritt och utan köptvång.
Vi kan hjälpa dig med det mesta som rör bilen. Boka däckbyte i god tid inför kommande vinter så att du slipper stressa när temperaturen sjunker. Lagra dina däck på vårt däckhotell så att du slipper släpa med dig dem när det är dags att byta däck igen. Kontrollera och byt ut bilens bromsar. Boka ett oljebyte inför den kommande bilresan. Hos Vianor tar vi hand om din bil på ett fackmannamässigt sätt medan du slappnar och väntar i vår kundmottagning, där vi bjuder på kaffe. Välkommen till din närmaste Vianor verkstad redan idag.Tänk på att däck inte bör användas i mer än 6 år och att däck som tillverkats för över 10 år sedan inte är lämpliga för körning. Gummiblandningen i däck har en livslängd på cirka 10 år från tillverkningsdatumet. Kontrollera alltid däckens ålder om du köper begagnade däck. Tänk även på att däck kan vara i sämre skick om de har lagrats på fel sätt även om de bara är ett par år gamla.

Om däcken har slitna mönster kommer köregenskaperna att påverkas negativt. Mönsterdjupet bör vara minst 3 mm på sommardäck och 5 mm på vinterdäck för säker körning. Är mönsterdjupet lägre än detta kommer de begagnade däcken inte att vara kördugliga särskilt länge.
Gamla däck slits ut fortare vilket gör att mönsterdjupet kan vara för lågt efter bara ett par månaders körning. Om mönsterdjupet är lägre än den lagliga gränsen kan du inte använda däcken på svenska vägar och måste byta till däck så fort som möjligt.

Den största nackdelen med begagnade däck är den, ofta mycket, kortare livslängden än nya däck. Däckens ålder, skicket på gummistommen och slitna däckmönster påverkar alla hur länge begagnade däck kan användas innan de behöver ersättas igen.Begagnade däck har alltid sämre bromsegenskaper och grepp än nya däck. Väljer du begagnat väljer du även att tumma på din körsäkerhet för att spara några hundralappar. Du kommer dessutom att behöva ersätta dina begagnade däck mycket oftare än om du hade köpt nya däck.

Många som väljer att köpa begagnade däck gör det på grund av det låga priset. Priset är den största fördelen med att välja begagnat. Du kan idag köpa begagnade däck i hyfsat skick för mindre än hälften av priset för nya däck.

Vi bjuder på montering, balansering & hjulmuttrar värde 1300kr vid köp av både fälg & däck, ring eller maila för mer information beroende på vilka däck du önskar

Vi finns här för dig genom hela ditt liv med bilen och tycker att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt. Hos oss kan du tryggt lämna in din bil för all typ av service, byte av vindruta, lagning av stenskott eller däckbyte. I vår däckshop finns allt för däck, dessutom har vi däckhotell där du kan förvara dina hjul tryggt och säkert. Vi har även ett brett urval av både nya och begagnade vinterdäck och sommardäck.
Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.Oavsett om du behöver begagnade däck på 16 tum eller en annan storlek har du stora möjligheter att hitta vad du letar efter i vårt sortiment. Vi har begagnade dubbdäck, friktionsdäck och sommardäck för de flesta fordon. Vi säljer begagnade däck från de ledande tillverkarna i världen och har ofta kända modeller som legat i topp i oberoende tester ex. Goodyear däck och Kumho däck.När du väljer att köpa begagnade däck hos oss på Holmgrens Bil kan du vara trygg i att våra experter har kontrollerat kvalitén. Hos oss får du garanti på köpet och slipper riskera att få en uppsättning däck som är ojämnt slitna eller har ett så dåligt mönsterdjup att de inte är säkra.

Holmgrens bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och vi fokuserar på ditt liv med bilen. På våra anläggningar hittar du ett stort sortiment av både nya och begagnade bilar och vi hjälper dig att hitta din nya bil som passar dina behov. Idag finns Holmgrens bil på 13 orter och vi säljer BMW, Ford, Hyundai, Nissan, MG och MINI.Hos oss på Holmgrens Bil finner du alltid ett brett sortiment av kompletta hjul, däck och fälgar för att du ska kunna hitta något som passar just din bil. Vi har erbjuder både begagnade och nya däck samt original däck till BMW, Ford, Hyundai, MG, MINI och Nissan. Kvalitetsdäck från de största tillverkarna, köpa sommardäck och köpa vinterdäck smidigt och enkelt online i vår däckshop. Om du behöver köpa dubbdäck eller köpa friktionsdäck har vi ett stort utbud däck som är anpassade för vårt nordiska klimat.

Att välja billiga begagnade däck ger dig möjlighet att byta däck lite oftare. När det gäller säkerhet kan det vara ett bättre alternativ än att köra lite för länge på dyra alternativ när du köpt nya däck. Det är bekvämt att göra en däckaffär hos oss på Holmgrens Bil. Vi har däckhotell i anslutning till våra servicestationer där du kan lämna däcken du byter från, till nästa gång du behöver dem. Vi erbjuder också väldigt bra priser på snabba däckbyten.
På sdab.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här

Är det billigare att köpa däck på nätet?
Fördelen med att handla på nätet är att du kan läsa på i lugn och ro, och du slipper påverkas av säljare. Det är oftast även billigare per däck då det saknas mellanhänder; stora lager innebär att onlinehandlarna kan pressa priserna ytterligare. Och sedan finns det oftast olika betalningsalternativ att välja mellan.
En del uttjänta däck används till sprängmattor, fendrar eller annat. Vår uppfattning är att då har producentansvaret upphört för vår branschs del. Hänvisa till Svensk Däckåtervinning om det uppstår problem med gränsdragning.Ja. Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Er skyldighet gäller bara ett mindre antal däck. Om någon kommer med en större mängd kan ni hänvisa till Svensk Däckåtervinning eller Ragn-Sells Däckåtervinning, 010-723 60 00, så hjälper vi till.Cookies för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.Cookies för marknadsföring används för att spåra besökare på webbplatser. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för enskilda användare, och därmed mer värdefull för utgivare och tredjepartsannonsörer.Boka antal fälgar som ska hämtas upp för renovering. Vänligen markera vilket arbete som ska utföras för respektive fälg. Klistra därefter på lapparna som kommer till din mail.

Vad får man för begagnade däck?
Medianpriset för ett par begagnade vinterdäck är ungefär 2500 kronor per uppsättning på Blocket. I runda slängar är det halva priset – ofta ännu mindre – jämfört med vad ett par sprillans nya däck kostar. – Bra vinterdäck är bland det viktigaste din bil kan utrustas med för att du ska färdas säkert på vägarna i vinter.
Cookies för inställningar låter en webbplats komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Några av dessa krävs för att vår webbplats ska fungera, andra bidrar till att du ska få en bättre upplevelse. Genom att välja ”Tillåt alla” godkänner du att vi använder tredjepartscookies för statistik, inställningar och marknadsföringsändamål. Läs policy
Nödvändiga cookies låter dig använda webbplatsen genom att aktivera grundläggande funktioner, såsom sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa cookies.

De ursprungliga däcken av den här typen användes främst under 1900 – 1970. De gamla modellerna håller däremot inte måttet enligt dagens säkerhetsstandard. Därför är det bra att välja nytillverkade däck som är tillverkade i enlighet med det klassiska utseendet.
En av de stora producenterna är Vitour, Cooper och American Classic. Deras sommardäck hittar man med flera olika köregenskaper och i olika dimensioner.

För att du som kund ska känna dig säker och trygg när du handlar hos oss på Tyred.se, använder vi oss av Avarda som betalsätt för privatpersoner och företag. Vi erbjuder även räntefri delbetalning och faktura.
Däck med vit sida används oftast på veteranbilar eller för att framhäva den snygga klassiska amerikanska stilen. Storleken på den vita sidan kan variera men anges alltid.

När det gäller dubbdäck så ska även antalet dubbar kollas. Om ett stort antal dubbar saknas, eller något av däcken har 25 procent färre dubbar än däcket som har flest dubbar, är det dags att köpa nya däck.
Om däcken är över sex år gamla och de har använts aktivt varje vinter, är de för gamla. Däck som har stått i förvaring utan att man har kört med dem rekommenderas inte för körning när de är över tio år gamla. Även om däcken annars skulle vara i bra skick så är gummiblandningen för hård, vilket försämrar greppet.− Är däcken så slitna så riskerar du böter, men de ger dåligt vintergrepp redan när mönsterdjupet är under fyra millimeter. Vid byte till vinterdäck bör mönsterdjupet vara över fem millimeter för att däcken ska kunna ge bra grepp under hela vintersäsongen, rekommenderar Allan Ostrovskis, teknisk chef på Nokian Tyres.

Similar Posts