Bepanthen Salva Tatuering

Det finns många tips och råd om hur du sköter din tatuering, har du hittat en metod som fungerar bra för dig så ska du självklart fortsätta med den. Det jag rekommenderar är generella råd kring vad som enligt min erfarenhet fungerar bäst som eftervård av tatueringar.

Upprepa samma procedur morgon och kväll i 14 dagar och håll tatueringen fuktig med salva däremellan. Hur ofta du behöver smörja in tatueringen kan variera beroende på placering och din hudtyp, jag rekommenderar cirka 3-5 gånger / dag. Kom också ihåg att inte smörja för tjockt med salva, ett tunt lager räcker.Om du vill kan du täcka tatueringen med plast de första 3-4 nätterna för att skydda den och undvika att den fastnar i lakanen. Du kan använda vanlig plastfolie till detta. Behöver du tejpa fast plastfolien finns hudtejp att köpa på apoteket. Se till att inte ha tatueringen inplastad i mer än 8 timmar åt gången.Tatueringar på händer, handleder, underarmar och andra utsatta områden kan behöva tvättas mer än morgon och kväll för att minska risken för infektion. För dessa rekommenderar jag också att du använder en antibakteriell tvål.

När tatueringen är klar täcker jag den med plast för att skydda den från smuts och yttre åverkan. Behåll plasten på i minst 2-3 timmar innan du tar av den.
Dom eftervårdsprodukter jag främst rekommenderar är Wildcats antiseptiska tvål och Hustle Buttter Deluxe tatueringssalva. Dessa finns att köpa i studion, priser hittar du här.

När tatueringen är klar täcker jag den med plast för att skydda den från smuts och yttre åverkan. Behåll plasten på i minst 2-3 timmar innan du tar av den. Om plasten håller sig tät runt tatueringen och inte läcker blod eller vätska, kan du behålla den på i upp till 5 dagar.Efter att ha tagit bort plasten tvättar du tatueringen med varmt vatten och mild parfymfri tvål. Badda tatueringen torr med en pappershandduk eller ren handduk och smörj sedan in den med ett tunt lager salva. Salvan jag rekommenderar är antingen Hustle Butter Deluxe-tatueringssalva (vegansk) eller Bepanthen (icke-vegansk). Vilken som passar bäst för din hud är individuell så du kan behöva prova dig fram till vilken som fungerar för dig.Har tatueringen läkt helt när du tar bort Tegadermen behöver du inte göra något mer. Om den däremot inte har läkt helt måste du följa upp någon annan form av eftervård (förslagsvis klassisk eftervård som beskrivs högst upp på sidan).Plasten kan du sen behålla på i upp till 5 dagar, så länge den sitter kvar och håller sig tät mot huden. Du kan duscha med Tegaderm på, se bara till att inget vatten läcker in under den. Om plasten börjar släppa eller om det börjar läcka vatten när du duschar, bör du ta bort den (om den släpper lite längs kanterna är det ingen fara, så länge den fortfarande täcker hela tatueringen). Går det hål på plasten så tar du bort den.

Kom ihåg att hålla tatueringen ren, tvätta händerna före och efter att du smörjer in den, använd en ren handduk, rena kläder och rena lakan. Klia inte tatueringen och ta inte bort ev sårskorpor eftersom det kan skada huden och försvåra läkningen eller leda till infektioner.
När din tatuering är klar blir den inplastad av oss med en form av brännskadeplast. Det är en medicinsk plast som kommer låta din tatuering andas – detta gör att man kan ha den på mycket längre än vanlig plast. Brännskadeplasten får gärna sitta på i 4-5 dagar, men ibland lossnar den tidigare. Om den lossnar tidigt är det ingen fara; det händer – men det betyder att du från och med nu måste börja tvätta och smörja in tatueringen. Ibland kan det bli väldigt kladdigt under plasten, men så länge vätskan håller sig innanför kan plasten sitta kvar.

Detta är inte normalt: Fortsatt och/eller ökande rodnad. Värk. ”Dunkande” smärta. Röda utslag. Allmän sjukdomskänsla. Feber. Upplever man att man är osäker vill vi att man tar kontakt med oss så tidigt som möjligt- vi kan ge lite allmänna råd. OBS! Misstänker man en infektion ska man aldrig avvakta att ta kontakt med vården!
När skyddsplasten väl är av ska du inte täcka den med något annat (såvida du inte fått annan information av oss) – utan nu är det dags för eftervården! Eftervården är väldigt viktig för att din tatuering ska läka fint, så var noga med den!

Kan man sova på sin nya tatuering?
DET ÄR VIKTIGT att du inte får in smuts och bakterier i såret! Bädda gärna rent i sängen när du kommer hem med din nya tatuering. Tvätta tatueringen morgon och kväll med ljummet vatten och Lactacyd tvål.
Din tatuering är i slutändan ett öppet sår som din kropp ska läka, och det är du som har ansvar för eftervården. Om man följer skötselråden bör din läkning vara problemfri, men det finns alltid risker. Så var noggrann! Tänk efter lite extra, se till att alltid ha rena händer om du handskas med tatueringen och använd ditt sunda förnuft så kommer allting gå jättebra. Tänk även på att smörja in din läkta tatuering med solskyddsfaktor om du vistas i solen, annars åldras den i förtid!Det börjar läcka ut sårvätska ur plasten, alternativt; det läcker in vatten under plasten när du exempelvis duschar. Om något kan läcka in eller ut ur plasten så har det uppstått ett hål där det kan komma in bakterier – då måste den tas av så tatueringen kan rengöras!En tatuering tar ungefär 10-14 dagar att läka på utsidan. Under hela den tiden behöver du ta hand om den. Som eftervårdsprodukter går det bra att använda Lactacydtvål och Bepanthen-salva – det finns att köpa på apoteket. (Vi rekommenderar INTE Helosan-salva, den kan bleka tatueringen!)När plasten är av kommer det snart bildas sårskorpor på tatueringen. Det kan vara en tunn hinna som flagnar lite, men det kan även bli en tjockare skorpa. I vilket fall är det viktigt att du inte pillar bort detta! Det är viktigt att alla skorpor får läka av sig själva annars kan tatueringen bli flammig och läka dåligt.

Såhär gör du: Först av allt tvättar du händerna med tvål och vatten (noga!). När händerna är rena tvättar du tatueringen med en mild, oparfymerad tvål. Till exempel Lactacydtvål. Tvätta tatueringen försiktigt med ljummet vatten och en lätt massage, låt den sedan lufttorka några minuter. När tatueringen är torr, smörj in den med ett väldigt tunt lager Bepanthen-salva. OBS! Tänk på att händerna måste vara rena även när du smörjer in. Upprepa tvätt och insmörjning 3-4 gånger om dagen. Smörj aldrig in utan att tvätta innan.INKTROX® – Organisk tvål för att tvätta färsk tatuering. Tillverkad på basis av mycket känsligt växtbaserat glycerin. Det lugnar svullnad och rodnad perfekt. Påskyndar läkning. Inktrox® Tattoo Aftercare Cream – En tatueringsläkningskräm – en modern formel för en tatueringsläkningskräm. Förutom mycket bra aktiva ingredienser, blandas receptet ”olja i vatten” i receptet, därför berör känslig olja i första hand huden, vilket garanterar den snabbaste läkning. Skydd tatueringen av solen i 3 månader eftersom risken att tatueringen ska ändras i färgerna eller blekna är stor. Efter läkningsperioden använd solskyddskräm +50.

helosan vill jag desvärre inte använda, använde det på min första tatuering, och läkningnen blev jättetokig av det, jag bytte sen till Locobase, och det blev normalt igen

Jag använde både bephanten och helosan på den senaste. I vanliga fall ahr jag bara använt helosan, men det var många som rekommenderade bephanten så jag testade. Gillade inte alls den lika mycket som helosan eftersom den är svårare att få tunn och smörja ut.
nu på tis så är det dags att gadda sej igen, och jag tänkte passa på & kolla vad ni kan rekommendera för krämer att smörja in med, jag har tidigare använt Locobase Repair & det har funkat sådär, så tänkte kolla om det finns ngt ännu bättre man kan använda

Vilken salva är bäst till tatuering?
Tvätta och smörj tatueringen med ett tunt lager salva 3 – 4 ggr om dagen tills dess att tatueringen är läkt, ca en vecka. Vi rekommenderar Aloe-gelly eller liknande naturliga ämnen såsom kokosolja mm, det funkar även ganska bra med Bepanthene, Jukon, Helosan eller liknande. Tatueringen bör aldrig bli torr och strama.
Jo, jag har hört att det kan bli så för vissa, men för mig funkar det som sagt 🙂 En bra sak med helosan är ju att den är antibaktriell, och min tatuerare rådde mig till att använda en del helosan när jag tatuerade mig på sommaren, bara jag inte använde den uteslutande. Så för andra som läser den här tråden så kan det ju vara en idé att prova med i alla fall en del.Första dagen blir det bara bepanthen, och sen börjar jag blanda i lite helosan varteftersom. Tycker att det är mycket skönare att använda helosan. Det finns folk som haft problem med att använda helosan, men på mig funkar det, men jag skulle inte använda bara helosan från början. Brukar gå över till bara helosan efter 5-7 dagar. Den kladdar mindre, och därav är det lättare att ha kläder över den nya tatueringen om man behöver. Bepanthen skapade en fettfläck på en av mina klänningar när jag hade tatuerat axeln.

Kan man använda Bepanthen kräm på tatuering?
Om du fortfarande känns torr på tatueringen efter att skorporna lossnat kan du smörja in den med en mild oparfymerad hudlotion. Bepanthen och Lactacyd finns att köpa på Apoteket. Cachad
Bepanthen är det som funkar bäst för det flesta och även den salva många tatuerare rekommenderar. Finns på apoteket, ganska liten tub men den är dryg :)#3 Så har jag också gjort förut, först bepanthen i fem-sex dar och sedan helosan. Funkade fint för då är hudens översta lager ganska läkt, skönt med en lite lättare salva efter ett tag. Upptäckte dock, efter att ha glömt bort det, att jag inte behöver smörja alls efter fem dar ungefär så det kändes bara onödigt då 🙂

Följ oss på sociala medier där du kan se nyheter, lediga tider som dyker upp med kort varsel och vi lägger även upp våra nya alster så du kan få inspiration till din egen tatuering!
OBS! Riv eller repa aldrig sårskorpan, den finns där medan huden läker. Tvätta alltid händerna innan du rör vid din nygjorda tatuering. Då minskar du risken för infektion och din tatuering behåller sitt vackra utseende längre.När du överväger hudvårdsprodukter för eftervård av en ny tatuering är det viktigt att du väljer mjuka och samtidigt fuktgivande produkter som både skyddar och vårdar huden. Helosan® Original är en mild och hudvänlig salva, skonsam mot huden och fri från parfym och det är just därför många tatueringsartister rekommenderar Helosan® vid tatuering och efterföljande vård. Salvan innehåller fuktgivande och mjukgörande ämnen som liknar hudens naturliga skyddande barriärfett, och lägger sig som ett skyddande lager på huden. Detta ger huden tid att återfukta och reparera sig själv och bli resistent mot yttre påverkan som sol, vatten och kyla.

En nygjord tatuering är i princip ett öppet sår i ett par dagar, som med alla öppna sår så kan du få komplikationer. För att förhindra komplikationer som infektioner är det mycket viktigt att ta hand om din nya tatuering. Här delar vi med oss av våra mest använda eftervårdstips.
Ytterst på huden finns ett naturligt fettlager som skyddar mot uttorkning och håller huden mjuk och smidig. Dessa fetter är hudens viktigaste barriär mot uttorkning. Vid tatueringsprocessen förs tatueringsfärg (bläck) in i de djupare lagren av huden med hjälp av en nål. Detta innebär att för varje enskild söm som görs med tatueringsnålen orsakas en skada på huden, som både irriterar och kan skapa infektioner. Med en skadad hudbarriär behöver huden tar om lite extra mycket under läkningsprocessen efter tatueringstillfället. Om huden blir torr tar läkning av tatueringen längre tid och du riskerar att huden blir irriterad och små sår kan uppstå, vilket i sin tur kan orsaka infektioner och eksem.

UV-strålar gör att tatueringen bleknar så tänk på att alltid skydda din tatuering från solens skadliga strålar. Smörj in området med en hög solskyddsfaktor (minst SPF 30) innan du vistas i solen. Och glöm inte att även under molniga dagar kan upp till 80 procent av strålarna fortfarande nå huden.
Eftersom tatueringen till att börja med består av många små sår kommer du antagligen någon gång i läkningsprocessen att uppleva klåda runt tatueringen. Detta är helt naturligt, men kan vara extremt besvärande för individen. Det är idealiskt att använda Helosan® efter tatuering, eftersom salvan hjälper till att ta hand om huden, återfuktar den på djupet och lindra eventuell klåda och irritation.Efter att man har gjort en tatuering är huden extra känslig och då behöver man ta hand om den lite extra. Dessutom bör en nygjord tatuering tas omhand efteråt för att den ska läka som den ska, se fin ut och hålla kvalitet under tiden framöver. Nedan följer några tips på hur du enkelt kan ta hand om din nya tatuerade hud och uppnå bästa möjliga resultat: Tänk också på att du bör undvika att svettas för mycket. Se också till att tatueringen inte får för mycket solljus. Att åka på solsemester med ny tatuering är alltså en riktigt dålig idé. Men tänk på att inte få för mycket vatten på din nya tatuering. Låt vatten rinna över tatueringen en kort stund, men skrubba inte. Du bör undvika att bada i bassäng eller badkar ett par veckor efter tatueringen.Din tatuerare har förhoppningsvis lång erfarenhet av eftervård, och kan ge dig värdefulla råd. Fråga vad hen rekommenderar för produkter och eftervård. Lyssna på vad din tatuerare säger!

Det allra bästa är att låta tatueringen lufttorka. Men om du verkligen måste använda handduk är det viktigt att du inte skrapar på tatueringen. ”Dutta” istället försiktigt med handduken.
mina 4 sista har jag fått rådet att använda bepanthen har funkat jätte bra och inga kliningar alls som förut med andra krämer! men prova båda och se själv vilken du tycker om eller ta den som tatueraren sa att du skulle användaBåda är bra, har själv använt dom. Det sägs att bepanthen läker såren snabbare vilket kan riskera att det blir fläkar på tatueringen (inget jag märkt eller hört/sett personligen) men jag gillar bägge.Alla färgpigment är inte lika lätta att sönderdela och vissa färgpigment kan också ändra färg vid laserbehandling. Vit titandioxid kan till exempel bli svart.

Kan man smörja tatuering med hudkräm?
Smörj in tatueringen med ett tunt lager salva, till exempel Helosan eller Bepanthen, efter varje rengöring eller oftare. Huden ska aldrig kännas torr . Man kan också behöva fortsätta att smörja när tatueringen har läkt om huden känns torr. Då kan man använda vanlig hudkräm.
Det finns inga enkla sätt att ta bort en tatuering. Upprepade laserbehandlingar kan användas för att sönderdela tatueringsfärgerna i huden så att tatueringen inte längre syns. Bara för att en tatuering inte syns längre betyder det dock inte att färgen försvunnit ur kroppen.Det börjar mer och mer bli en norm med tatueringar. Vare sig det är stora eller små, svartvita eller riktigt glada. Du kan egen vårda Hudbesvär närmaste tiden efter tatuering .

Om du inte tar hand om det försiktigt kan bläcket blekna och din hud kommer att få permanenta skador. Under de första två veckorna efter att du fått tatueringen är korrekt och noggrann vård särskilt viktig. Efter två veckor bör du fortfarande vara uppmärksam på att hålla effekten av tatueringen längre.Det finns olika råd för hur man ska sköta en tatuering men det finns inget sätt som är vetenskapligt beprövat.

Huden kan kännas torr en tid efter den läkt. Smörj den då med lotion (Tattoo Goo eller annan hudlotion). Tänk på att tatueringen är solkänslig. Använd därför alltid hög solskyddsfaktor när tatueringen har läkt.

Vilka salvor kan man ha på tatuering?
Det går även bra att använda Bepanthen som du enkelt köper på apoteket. Tvätta din tatuering 1-2 gånger dagligen och smörj den med ett tunt lager antiseptisk salva 2-3 gånger om dagen, så att den blir fuktig men inte “kladdig”. Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen.
4.Kom ihåg att inte ta på tatueringen med smutsiga händer under läkningen, låt inte folk ta på eller kring tatueringen under läkningsperioden, om möjligt. Bär löst sittande kläder så att inte tatueringen riskerar att skadas av friktionen samt så att den får lufta ordentligt under läkningen.3.Under läkningen är det viktigt att inte klia på tatueringen, även om det alltid brukar förekomma att tatueringar kliar är det mycket viktigt, då det kan påverka resultatet av den läkta tatueringen.

Kan man duscha med en ny tatuering?
Ja, du kan duscha, men inte bada Låt vatten rinna över tatueringen en kort stund, men skrubba inte. Du bör undvika att bada i bassäng eller badkar ett par veckor efter tatueringen. Byt ut din lyxiga parfymtvål mot en snäll luktfri tvål.
1. Låt plasten sitta på minst 3 timmar. Tvätta därefter händerna och sedan tatueringen. Använd mild tvål. Smörj med Bepanthen (eller liknande salva om du är känslig mot Bepanthen). Kom ihåg att smörja ett tunt lager, lite som med handkräm, arbeta in salvan försiktigt i huden.

Vad händer om man inte smörjer in en tatuering?
Det är mycket viktigt att du inte applicerar för mycket kräm eftersom det kan täppa till hudens lufttillförsel och orsaka ökad bakterieväxt. Fortsätt att smörja tatueringen efter varje gång du tvättat den, i cirka 3 – 5 dagar, eller tills tatueringen börjar flaga.
2. Upprepa tvättningen från steg 1 mellan 2-4 gånger per dag i två veckor. Tatueringen ska vara smidig och mjuk. Det är viktigt att inte skrapa bort eventuella sårskorpor som kan uppkomma. Det kan skada tatueringen.5.En tatuering har man för resten av livet, och det är därför viktigt att komma ihåg att under läkningen undvika sol och bad, men att sol kan bleka tatueringen även efter att den har läkt. Varför det är viktigt att ha extra solskyddskräm på alla exponerade tatueringar.

Hur länge ska man smörja tatueringen med Bepanthen?
När 2-3 dygn gått tvättar du av tatueringen en sista gång och fortsätter smörja med Bepanthen eller liknande salva efter behov. Tatueringen/huden tar ca 3-6 veckor att läka helt, fortsätt att smörja tatueringen hudsalva under denna tid. Man känner tydligt då huden är torr och stram.
Efter att tatueringen är färdig tvättas området en sista gång. Tatueringen förbinds med gladpack och Micropore alt Tegaderm. Kunden bör låta plasten sitta på tills morgonen efter tatueringstillfället såvida inte andra instruktioner get av tatueraren. Plasten ger tatueringen möjlighet att “blöda klart” utan risk för att en tjock sårskorpa bildas, som kan bli fallet om kunden plockar av förbandet i förtid. Efter plasten avlägsnats tvättas det blod och överskottspigment bort som, vid en mer traditionell omläggning, skulle ha torkat och bilad en tjock sårskorpa. En tunn, mer elastisk skorpa bildas och bidrar till en snabbare läkning.Vilken som helst av de tre ovannämnda salvorna kan användas, resultatet blir det samma. Bepanthen och Jukon är något fetare än Helosansalvan. Vid använding av Helosansalva är det den BLÅ tuben som gäller, inte den gröna. Bepanthen och Helosansalva kan inhandlas på Apoteket, Helosan finns dessutom i de flesta livsmedelsbutiker. Jukon kan vara svår att få tag på men finns i vissa livsmedelsbutiker.

Kan man smörja en tatuering för mycket?
Smörj tatueringen (med rena tvättade händer) med bepanthen-salva MAX 2-3 gånger om dagen. Använd tunna lager salva och låt alltid tatueringen hinna bli helt torr innan du smörjer igen. Här uppstår det vanligaste ’felet’ som folk gör, att man smörjer för mycket, för tjocka lager och/eller för ofta.
Dermatologiskt testad på tatuerad hud, denna salva lugnar huden och bevarar tatueringen eftersom den inte orsakar färgblekning. Medan produkten applicerades i 14 dagar var läkningsprocessen okomplicerad och tatueringsfärgen bevarades. Sammantaget garanterar denna salva regenerering av tatuerad hud samtidigt som tatueringens färger bevaras.Bepanthen Tattoo Intense Care Ointment är en intensivvård speciellt framtagen för tatuerad hud. Denna salva innehåller dexpanthenol, även känd som provitamin B5, som lugnar och regenererar huden. Dessutom innehåller den 60% mjukgörande lipider för att jämna ut huden och förhindra vattenförlust. Således skapar denna produkt ett skyddande lager som skyddar huden samtidigt som den håller fuktnivån. Detta bidrar till att återfukta huden och hjälper till i regenereringsprocessen.

Vi garanterar att våra instrument är sterila, vi använder engångsnålar och grepp, och att våra arbetssätt är säkra men vi tar inget som helst ansvar för dålig efterskötsel. Tvätta och smörj tatueringen med ett tunt lager salva 3 – 4 ggr om dagen tills dess att tatueringen är läkt, ca en vecka. Vi rekommenderar Aloe-gelly eller liknande naturliga ämnen såsom kokosolja mm, det funkar även ganska bra med Bepanthene, Jukon, Helosan eller liknande. Tvätta händerna noggrant, tvätta därefter rent din nya tatuering med vatten och mild tvål, låt din tatuering lufttorka. Om du vill kan du använda en mild tvål t.ex. Aloe-Handsoap, Lactacyd eller Barnängen när du tvättar dig och tatueringen. Smörj därefter med rekommenderad salva:Var medveten om att du lämnar studion med ett öppet sår och att det är mycket viktigt att du följer skötselråden för att få en lyckad tatuering. De första dygnen är tatueringen som känsligast för smuts och bakterier. Bepanthen skyddar och stödjer hudens återuppbyggnad. Genom hela livet! Bepanthens har sedan lanseringen 1944 erbjudit noggrant framtagna hudvårdsprodukter för att hjälpa dig med torr eller känslig hud att återfå en välmående hud igen. Oavsett om du lider av torr och narig hud, eller andra lindriga hudirritationer kan Bepanthen hjälpa dig och din familj. Dexpanthenol är Bepanthens hemlighet. Alla våra Bepanthen produkter innehåller dexpanthenol– eller provitamin B5 som den också kallas. Dexpanthenol stödjer din huds naturliga återuppbyggnad, håller den mjuk och len samt återfuktar. Bepanthen har tagit fram en 3-stegsrutin för känslig hud för att stärka hudbarriären och bidra till en sund hud. Steg 1: Rengöra, Steg 2: Återfukta, Steg 3: Lugna. Många tatuerare rekommenderar Bepanthen som salva på tatueringen vid efterbehandlingen. Den återfuktar och främjar återuppbyggande av det yttre hudlagret.Efter en tatuering är gjord är huden extra känslig och då behöver man ta hand om den lite extra. Det är viktigt att ta hand om tatueringen för att den ska läka som den ska, se fin ut och hålla kvalitén under tiden framöver.

Du får noggranna instruktioner från tatueraren om hur eftervården ska gå till. Det är viktigt att du följer dem. Generellt gäller det att undvika infektioner i huden. Vanliga rekommendationer är att tvätta din tatuering regelbundet med en mild tvål och ljummet vatten. Därefter ska du smörja området med en salva. Tänk på att tvätta händerna innan du tar på din tatuering.
När tatueringen är klar kommer vi att rengöra området, applicera en antibakteriell salva och täcka tatueringen med en skyddande film. När du har lämnat tatueringsstudion, försök att motstå frestelsen att öppna skyddsfilmen för att ta en titt eller visa upp din nya tatuering för dina vänner. Filmen finns där för att skydda din tatuering från luftburna bakterier, som kan tränga igenom den öppna hud. Låt skyddsfilmen sitta kvar i 2-4 dagar.

Under de första 4 veckorna bör du undvika simning, bastur och bad, samt att sola eller besöka solarium. Även en läkt tatuering är känslig för direkt solljus, så var noga med att alltid använda solskydd med hög skyddsfaktor (gärna spf 50) då du vistas i solen. Observera att du inte kan använda solskydd på en läkande tatuering!
Kom ihåg: Vi vill att din tatuering ska läka perfekt och se bra ut lika mycket som du gör, så vi ger dig inga dåliga råd. Använd inte petroleumbaserade produkter, såsom vaselin, eftersom dessa är för tjocka och kan täppa till porerna vilket kan orsaka utslag. De drar också bläcket från tatueringen till ytan av huden, vilket gör att tatueringen bleknar innan den är helt läkt. I studion hittar du bra eftervårdskrämer. De är tillverkade specifikt för tatueringar och hjälper att fukta och läka huden. Krämerna vi säljer kan känns lite dyra, men de gör under för läkning av tatueringar.När du har tvättat tatueringen omsorgsfullt bör du försiktigt klappa den torr med en liten pappershandduk eller låta den lufttorka. Gnugga inte på tatueringen, eftersom det kan orsaka irritation. När överflödig fukt har tagits bort skall du låta tatueringen luftas i 20-60 minuter. På så sätt kan tatueringen andas och eventuellt överskott av fukt förångas. Låt din tatuering luftas så här varje gång du tvättat den.

Smörj med eftervårdskräm. När din tatuering är helt torr och huden börjar kännas stram kan du smörja tatueringen med en liten mängd kräm, såsom Tattoo Defender After Ink eller Hustle Butter. Var noga med att smörja endast ett tunt lager och fortsätt att försiktigt arbeta in den tills krämen absorberats av huden. Det är mycket viktigt att du inte applicerar för mycket kräm eftersom det kan täppa till hudens lufttillförsel och orsaka ökad bakterieväxt. Fortsätt att smörja tatueringen efter varje gång du tvättat den, i cirka 3 – 5 dagar, eller tills tatueringen börjar flaga. Då kan du övergå till att använda en vanlig lotion, men undvik krämer som innehåller parfymer, färgämnen eller glitter.

Vi rekommenderar att du tvättar tatueringen med ljummet vatten och en mild, oparfymerad, flytande antibakteriell eller antimikrobiell tvål. Använd dina händer för att försiktigt gå över tatueringen, ta bort alla spår av blod, plasma eller läckt bläck. Syftet med detta är att hindra tatueringen från att bilda skorv för tidigt. Använd inte en tvättlapp, luffasvamp eller någon annan form av tvättsvamp för att rengöra tatueringen, eftersom dessa kan ha bakterier.
LÅT BLI! Att hålla tatueringen direkt under rinnande vatten. Tvätta istället indirekt genom att skölja vattnet över tatueringen med händerna. Vattenströmmen från kranen kan vara för kraftig för din nya tatuering. Om tatueringen täcker ett stort område av huden, kan det vara lättast att tvätta den i duschen.Fortsätt tvätta (helst med en antibakteriell tvål) och smörja din tatuering 3 – 5 gånger om dagen, men om tatueringen är på handen, handleden, foten eller något annat område som är mer utsatt för bakterier, är det bra att tvätta oftare. Tvätta din tatuering enligt anvisningarna ända tills den läkt.

Att tatueringen flagar är en normal del av läkningsprocessen. När huden flagar kommer den underliggande tatueringen att se glansig ut och kan kännas stram. Det är normalt att det tatuerade området kliar i detta skede av läkningen, men kom ihåg att inte skrapa eller klia på tatueringen, eftersom den då kan skadas. Den kan också ha grumliga eller ljusa hudpartier som kan kännas frestade att peta loss, men försök att motstå. Det kommer att lossna av sig själv inom ett par veckor.
Innan vi gjorde din tatuering hos oss på Three Monkey Tattoo gav du ditt skriftliga samtycke och godkännande av tatueringens placering, storlek & sätt att stava etc. Du lovade även att följa dessa skötselråd genom namnunderskrift. Följs inte dessa skötselråd kan vi inte under några omständigheter ge någon garanti på tatueringens kvalitet. Vid misskötsel av tatueringen ges ingen ifyllnad om färgen har lossnat i tatueringen. Självklart fyller vi i din tatuering, efter överenskommelse och bokning med din tatuerare, om allt sköts enligt dessa skötselråd inom 30-dagar efter ditt tatueringstillfälle.Tvätta med koksaltlösning. Ta en kompress, öron topps / rondell och blöt denna med koksaltlösning. Håll mot piercingen i cirka en minut. Detta löser upp skorporna som har bildats på piercingen. Tvätta försiktigt bort skorporna och ta sedan en ny kompress med koksaltlösning på och håll mot piercingen samtidigt som du försiktigt masserar vävnaden runt piercingen och rör lite på smycket i cirka 1-2 minuter. Skölj sedan av piercingen med vanligt vatten, för att få bort saltresterna. Skölj sedan munnen med koksaltlösning.Tvätta piercingen med en koksaltlösning morgon och kväll så länge det bildas skorpor och liknande på och kring piercingen. Passa även på att rengöra piercingen när du duschar. Tvättar du piercingen för mycket kommer den att bli torr och irriterad. Två gånger om dagen är en bra riktlinje. Tänk på att piercingen är ett öppet, läkande sår. Det är viktigt att du tar väl hand om den och dig själv tills piercingen är helt läkt. Självklart ska du tvätta piercingen även efter att den har läkt! Tvätta med en mild tvål och vatten, precis som resten av kroppen.Vid frågor eller funderingar kring din nya tatuering ta kontakt med din tatuerare genom att ringa, maila eller komma in till studion under våra öppettider.

Din piercing kommer att utsöndra sårvätska under läkningen. Detta är en klar till vitgulaktig vätska som lägger sig vid hålmynningen och torkar till skorpor. Detta sker i alla sår som läker och är helt normalt. Pilla inte på skorporna! Lös istället upp dem med koksaltlösning max 2 gånger om dagen, förslagsvis morgon och kväll. Tvätta med koksaltlösning. Ta en kompress, öron topps /rondell och blöt denna med koksaltlösning. Håll mot piercingen i cirka en minut. Detta löser upp skorporna som har bildats på piercingen. Tvätta försiktigt bort skorporna och ta sedan en ny kompress med koksaltlösning på och håll mot piercingen samtidigt som du försiktigt masserar vävnaden runt piercingen och rör lite på smycket i cirka 1–2 minuter. Skölj sedan av piercingen med vanligt vatten, för att få bort saltresterna.Var försiktig med intag av varma drycker, fruktjuice, kryddstark mat, tobak och alkohol de första 3 veckorna, för att inte förvärra och förlänga svullnaden. Lek inte med smycket! Om du leker med smycket kan du få ärrbildning kring din piercing, vilket kan vara svårt att få bort. Du kan även skada tänder och/eller tandkött, och läkningen tar längre tid. Var försiktig när du äter och när du borstar tänderna, så att du inte biter i den långa läk staven. För att motverka svullnad kan du suga på is de första dagarna (gäller främst vid piercing i tungan) eller skölja munnen med isvatten. Sov gärna med en extra kudde under huvudet de första nätterna för att dämpa blodflödet och minska svullnad.

Applicerar man salvan när tatueringen fortfarande vätskar sig så finns det risk för att tjocka skorpor bildas och tatueringen läker sämre. Det viktigaste är att tatueringen inte torkar ut, men samtidigt inte får för mycket salva. Dränk inte tatueringen med salvan.
Vid orala piercingar är det viktigt att hålla en god munhygien. Borsta tänderna morgon och kväll, och borsta även försiktigt på tunga och smycke (gäller främst vid tungpiercing). Ät vid fasta tider och undvik att småäta då detta irriterar piercingen i onödan. Skölj munnen med koksaltlösning varje gång du har ätit, rökt, snusat eller druckit något annat än vatten.

Similar Posts