Bild Innanför Nissedörr

Nissebrev är precis vad det låter som: små, små brev från en tomtenisse. Som en julkalender, fast ännu mer spännande och engagerande för hela familjen. En nissekalender helt enkelt! Från den första december och fram till julafton lämnar nissen ett litet brev om dagen till familjens barn. I breven berättar nissen om sitt liv på Nordpolen, varför han är på besök och lämnar barnen små och enkla tänkvärda, busiga eller experimentella uppdrag – allt beroende på vilken nissebrevsprodukt ni valt att handla från oss. Kanske har du sett de små dörrarna som man kan sätta på väggen, vid golvet? Bara fantasin sätter gränser när det kommer till hur mycket saker nissen kan ha: en liten stege, en egen spark, en liten chokladkopp, träskor, en stol, skidor och mycket mycket mer finns att köpa färdigt – eller pyssla själv! Nissebreven ger nissedörren en extra dimension, och gör nissen ännu mer närvarande.

Hos oss hittar du flera olika sorters nissebrev, för alla familjer och barn är ju olika, eller hur? Välj mellan nissebrev med mycket bus, nissebrev med spännande frågor för hela familjen, nissebrev som lär ut läsförberedande språklekar och nissebrev för barnen som älskar att räkna och klura.
När det lackar mot jul är det fullt upp i nissevärlden. Den här nissedörren har fått flytta upp från tröskeln till väggen, med en egen söt balkong där man har utmärkt utsikt över allt julstök. Vi har gjort en liten repstege så att den lille nissen kan ta sig upp och ner. Nedanför har vår nisse glömt sina träskor som vi har målat med röd och vit hobbylack. Det finns många färdiga små tillbehör att pynta sin miniatyrvärld med, men det är också kul att göra sina egna. Vi har till exempel sytt små julstrumpor av filt och slagit in julklappar till våra miniatyrer. Som sista finish har vi låtit det falla snö över scenen. Det finns olika snösorter att välja mellan: snövadd, snöspray och självhäftande snö. PDF-filen består av 5 sidor med nissebrev där den första sidan innehåller detaljerade instruktioner, sida 2-3 är färdiga tomtenissebrev och sida 4-5 är tomma brev där du själv kan skriva små meddelanden i nissebreven. Välj nissebus som passar ditt barns ålder. För en 2-åring kan det vara roligare att hitta en liten present eller att frukten har fått små ögon, medans en 4- eller 5-åring kan tycka att ett lite ”elakare” bus (t.ex. att osthyveln är tejpad) istället är desto roligare. Så istället för prylar, choklad och godis i en kalender får barnet nu alltså små meddelanden under december månad med uppdrag eller bus som nissen har hittat på. Här kommer lite fler tips på bus, uppdrag, överraskningar och meddelanden som du kan skriva om i nissebreven. Vissa är lite elaka, andra är ganska harmlösa och vissa är snälla:

Nissebrev är små meddelanden som en tomtenisse har lämnat till barnen under natten. Nissebreven kan ses lite som ett alternativ till en paketkalender för barn där man istället för ett paket får ett brev från husets nyinflyttade tomtenisse.
I den här kalendern av Jenny Ekman och Hanna Bühlmann har en tomtenisse flyttat in och lämnat små brev med både bus och tänkvärda meddelanden till både vuxna och barn.

Nissebreven är gratis att skriva ut för privat bruk, du har alltså ingen rättighet att sälja vidare breven eller liknande. Om du uppskattar nissebreven, skänk då gärna en liten slant till upphovskvinnan genom att skicka ett bidrag via Swish:Det går även att köpa mer ”professionella” nissebrev. Nissebrev Julkalender är en ny kalender där en snäll tomtenisse har flyttat in. Precis som andra snälla men lite busiga tomtenissar så sover han på dagen men är desto livligare på natten.

Hittajulklappar.nu har ingen egen försäljning av julklappar utan produkterna vi tipsar om kommer från andra butiker. I vissa fall får vi kommission vid försäljning genom affiliate-samarbeten med butikerna.
Det kan hända att det finns små bitmärken på pepparkakorna på morgonen – då har tomtenissarna varit i farten – eller så har någon satt upp en ny julgranskula i granen, även då är det nissarna som har varit igång under natten.

När ska nissen flytta ut?
Vanligtvis ”flyttar” nissen in lagom till första december, för att sedan ställa till med ”nissehyss” och ”nissebus” fram till julafton.
Om du har byggt en nissedörr i huset så är nissebreven ett perfekt komplement – då får ju nissarna liv! Efter att nissarna har flyttat in så hjälper de på olika sätt till att förbereda inför julen. Ibland busar de och ibland har de utfört små uppdrag.skriva egna nissebrev nisse nissekalender nissebus frågor nissa nissebrev elf on a shelf nissedörr tomtenisse nissehus brevväxling nissehyssI den mindre trälådan, har jag tapetserat väggar och tak med mönstrat papper…sen får ni se inredning i nästa del, med en söt tomte och hans vänner…. Här finns alla miniprojekten och du vill ha mer inspiration! Klicka på ”Tomtens kök” och ”Tomtens värld – del 2”, och ”Julfigurer””Egentligen är det tänkt att man ska sätta upp dörren på en list inomhus, men jag valde att göra en liten ”Tomtevärld” i en trälåda. Då kan man ta fram lådan varje år…som en jultradition!

Vad är grejen med Nissedörr?
Vad är en nissedörr och nissebus? En nissedörr och nissebus är en svensk variant på den amerikanska traditionen “Elf on the shelf”, där en busig tomtenisse flyttar in och dyker upp på en ny plats i hemmet varje morgon.
Här kan man använda piprensare, konstblad eller papperslöv. Jag virade en en krans av ståltråd och minikonstblad, samt limmade fast en rosett av randigt garn.

Så kul att sätta igång med det här Pysselkitet! Eftersom jag fick med 3 st trälådor i paketet…så tänkte jag göra två eller tre miljöer till tomten… Vi startar med att göra första delen i Elf-kitet, Utomhusdelen…Ett hus med en dörr, staket, skidor….snö, och en riktigt julig känsla…här visar jag hur jag gått tillväga!
Det här paketet kommer från Creativ Company, sen har jag lagt till några saker..här kommer en lista, men tänk på att det bara är ett förslag, tag det du har hemma…och låt fantasin flöda! Ta hjälp av barnen, och pyssla till tomtens värld hela julmånaden!

En av årets stora trend inom julpyssel, är att skapa en liten dörr till tomtenissen. Det här julpysslet kommer från USA, och heter egentligen ”Elf on the Shelf” . Det är historien om den lille tomtenissen som ska hjälpa tomten att tjuvlyssna och spana och förstås hålla kolla på alla barn…så att de är snälla. Den lille nissen flyttar in redan 1 december…sen hittar han på bus förstås! Ge tomten lite gröt ibland och var snäll..så kanske det kommer en litet brev i brevlådan, eller så ligger det ett litet paket vid tomtens dörr! Här kommer första delen i mitt Julprojekt en ”Nissedörr”.
nissedörr skriva egna nissebrev nisse nissekalender nissebus frågor nissebrev elf on a shelf tomtenisse nissehus brevväxling nissehyss nissaVi arbetar kontinuerligt med att leta efter nytt material inom scrapbooking, korttillverkning, hobby och pyssel, för att bredda och fördjupa sortimentet ännu mer.

Kristinasscrapbooking.se har som målsättning att erbjuda den bästa servicen. Produkter som fungerar med bra priser. Snabbast leveranser och det mest relevanta utbudet inom scrapbooking, hobby och pyssel.
En podd p\u00e5 svenska med skr\u00e4ck & sp\u00f6khistorier. Programledare \u00e4r Tommy Nordin som l\u00e4ser upp historier skrivna mestadels utav Michaela Schmidt, och ibland en och annan fr\u00e5n sitt egna arkiv eller l\u00e4sarnas, s\u00e5 tveka inte skicka in din egen f\u00f6r att f\u00e5 den uppl\u00e4st.

Vissa g\u00e5nger vill man verkligen veta vad som h\u00e4nder innanf\u00f6r en d\u00f6rr. Andra g\u00e5nger vill man det verkligen inte. B\u00e5da scenarion finns med i veckans avsnitt av N\u00e4r M\u00f6rkret Faller skrivna utav Michaela Schmidt och dom heter \u201dLarnumret 112\u201d och \u201dJennie\u201d.
Idag kommer ett lite kortare, men riktigt bra avsnitt om jag f\u00e5r vara stolt och s\u00e4ga det sj\u00e4lv, som varit f\u00f6rsenat. Ett nytt avsnitt kommer som planerat igen p\u00e5 M\u00e5ndag. Denna historia \u00e4r skriven av Michaela Schmidt och f\u00e5r en att ifr\u00e5gas\u00e4tta mycket.För att kunna skriva ett omdöme måste du verifiera att du har köpt produkten genom att ange ditt ordernummer samt din e-postadress. Ordernumret hittar du till exempel i orderbekräftelsen du fått på mail. Sök på ”partykungen” i din mail så bör du hitta den!Det sitter i detaljerna. I alla fall om du frågar oss på My Perfect Day. Här i vår webshop hittar du dekorationer och detaljer för bröllop, kalas, baby shower, dop och andra festliga tillfällen!

Vad kan Nissen hitta på?
Här är några av våra favoritbus:Nissen har flyttat in och det är minst sagt lite stökigt runt nissens dörr.Nissen har hängt tvätt.Nissen har ritat / skrivit på frukten.Nissen har hällt karamellfärg i mjölken.Nissen har dekorerat vattenkranen med glitter.Nissen har fyllt duschen / badkaret med ballonger.
Mitt namn är Vivi och det är jag som driver Fixa Själv. Sedan jag startade Fixa Själv i april 2016 har det hänt väldigt mycket och sidan är nu Sverige största hemmafixblogg med fokus på bakning, DIY och pyssel.

Sammanfattningsvis bodde vi här några härliga år av livet, de sista åren utan barn bara vi två. En speciell tid i en speciell lägenhet som jag alltid kommer att minnas som något alldeles extra. Nu går den vidare till ett annat spännande par som vi önskar stort lycka till och hoppas att de kommer att trivas.

5. Sätt ihop pallkragarnas sidor med varandra. Du behöver inga verktyg eller skruv utan de hakas enkelt i varandra på bredden och på höjden med små medföljande kopplingar. Nu är det dags att såga till bottenplattan. Mät och såga till en bottenplatta som ryms inuti den understa våningen av pallkragar. Använd metallvinklar som du skruvar fast inuti pallkragen, enligt bilden. Jag hade några furuskivor, som egentligen är lådfronter, kvar sedan det här Ikea hacket.
Den här tiden på året vill jag ju gärna tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Och då är det bra med hemmafixprojekt som man kan flytta ut. Det här är ett sådant projekt som står på min lilla önskelista att ta mig an i sommar.

Vad gör man med en Nissedörr?
Nissedörrarna fungerar som en julkalender, där nissen kan ge små presenter, skriva brev eller göra roliga bus.
Mitt arbetsrum med utgång till balkongen ser ni här under. Jag älskade det gamla plankgolvet som skiljde sig från golvet i resten av lägenheten. I och med att plankorna redan var skavda av tidens tand och mer ruffa än det andra golvet så kunde jag våga gå loss med lite snickrande här inne när jag drog igång alla mina hemmafixprojekt. Ibland såg det så här välstädat ut under perioder då jag hade mycket skrivbordsjobb, men under veckor med mer snickrande kunde det till viss del vara inklätt med papp och täckplast och ha verktyg och färgburkar överallt.Därför visar jag idag, i samarbete med Panduro, hur du kan bygga ihop en underbar liten värld av små djur, möbler, trädgårdar och hus. Nästan som ett dockhus eller minilandskap med dockhusmöbler, pixiedörr och detaljer i miniatyr.

Jag har nämligen köpt mig ett par runda plywoodbrickor som jag haft liggandes ganska länge. De blev över efter ett annat projekt men när jag nu packar ihop kontoret och tar semester så åker de med ner i kappsäcken och tas upp någon solig dag på landet.
Det smarta med sådana här skruvsatser till benen är att du kan byta ben till högre allt eftersom barnen växer. Här har jag till exempel satt på ett par 45 cm höga ben för att testa vilken nivå som passade Lilla T bäst. Det landade dock på de kortare benen. Än är han inte så stor…Idag gör jag den här härliga resan som jag längtat efter i flera år. Tid för mig själv. Tid för en tyst stund. En tid att landa, och locka fram mer kreativitet ur hjärna och hjärta. Mellan allt vabbande och sena jobbkvällar är det ibland (läs: ofta) svårt att hinna med sig själv, sina intressen och sina drömmar. Men nu är det alltså dags för några riktigt härliga dagar, strax innan semestern.

Nu tror ni säkert att jag har blivit galen. Men nej, jag ska inte renovera köket igen. Det ska däremot min bror göra och jag har lovat att hjälpa till.För att bryta av det ljusa, skira har jag valt att lyfta in en eller två svarta, strama diskhoar i komposit. Materialet är extremt hårt och värmebeständigt tack vare en blandning av 80 % naturlig kvarts och bindningsmedel.

Här har vi njutit av många härliga frukostar och såklart andra måltider, men frukostarna var som allra mysigast med läsning i lugn och ro, samtal i timmar och flera omgångar te. Jag minns att det ofta (innan vi fick barn)kändes som om vi var på en weekendresa när vi satt här på lördagmorgnar och njöt av lugn och ro bara vi två.

Thomas har nyligen lagt in ljus klinkers på golvet i samband med en fuktskada i det angränsande vardagsrummet, de ljusa köksluckorna är fortfarande i tillräckligt bra skick för att behålla och även det ljusgrå kaklet på väggen ska vi försöka behålla om det inte går sönder under renoveringen. Alltså inte en totalrenovering utan en lättare renovering för att göra köket mer funktionellt och hållbart.

I övrigt har jag valt en blandare och ugn i krom för att skapa en genomgående stil i köket. Här har jag valt en ugn som kan ge 300 grader vilket var ett starkt önskemål från Thomas så att han kan laga pizza på stenskiva i ugnen. Ugnen har också en PerfectBake baksensor och PerfectRoast stektermometer med tre mätpunkter för riktig precisionsmatlagning – och inbyggd mikro som jag verkligen tror skulle passa honom.
Snart dags för semester? Tillhör du de som gärna vill sätta händerna i något under ledigheten och har svårt för att bara slappa i en solstol och rulla tummarna? Tidigare har har jag tipsat om 5 diy och 3 hemmafix som du kan ta dig an och här är ytterligare tre tips på projekt att göra i sommar.

Hur fäster man Nissedörren på väggen?
Skruva fast balkongen på en vägg, ett paket eller kanske ett litet kartonghus. Fäst dörren med lite häftmassa. Tillverka en stege genom att limma fast trästickor på jutesnöre. Dekorera den lilla scenen med små granar, paket och kanske lite snö.
Om somrarna blev det ganska varmt så då sov vi med öppna takfönster. Och här fanns också plats för sjukt mycket kläder, och det är ju faktiskt en riktig dröm när man inte behöver trycka och pressa in ren tvätt utan att det alltid finns gott om plats. Sådan lyx hade jag aldrig haft innan jag flyttade hit.När han blev lite äldre kunde jag låta honom gå loss på andra sidan väggen i sitt rum. Jag älskar ju den här tapeten så pass mycket att hans rum i huset också tapetserades med blomstertapeten.

Även om vi helst vill förtränga det så kommer även denna sommar att så småningom ta slut och då är det dags att tömma uteplatsen för säsongen. Men odlandet kan fortsätta inomhus. Här visar vi hur du återvinner glaset från tavelramar och gör dina egna terrarier för växterna.
Från vardagsrummets fönster hade vi utsikt mot Sofia kyrka. Vi älskade det här rummet för att det var så stort, ljust och öppet. Här har vi firat nyår, haft svensexa med indisk danskurs, landat efter förlossning och haft flera drinkkvällar. Utöver alla vardagskvällar förstås.

Här har jag satt in en extra bred spishäll, 90 cm, med nio ihopkopplingsbara kokzoner och en funktion där du väljer din maträtt och får optimala inställningar automatiskt. Med den här spishällen styr du också fläkten på väggen ovanför. Thomas är ju på jakt efter att kunna laga mat för jobbändamål och familjens mat och ibland alltihopa samtidigt och då kommer den här spishällens bredd komma väl till pass.
Härom dagen visade jag er min trädgård med rottingmöbler och då slog det mig att jag inte visat uteköket på altanen än. Altanen såg ni ju här, men då hade jag inte riktigt kommit i ordning i uteköket.

När börjar man med Nissebrev?
Från den första december och fram till julafton lämnar nissen ett litet brev om dagen till familjens barn.
Så här ser det ut just nu. Uteköket består av rejäla arbetsbänkar med diskho och intill arbetsbänkarna en grill med både gasol och kolgrill vilket ger oss möjlighet att grilla middagar för stora sällskap. När Lilla T fyllde två år härom veckan grillade vi till exempel middag för dryga femton personer. Då var det toppen med arbetsytor runt grillen och stor grillyta.

En dörrmatta behöver inte vara svart och tråkig utan kan bli en stilren, elegant detalj som är det första du ser när du kliver över tröskeln. Här visar vi hur du gör en dörrmatta av marmor som passar både i hallen innanför ytterdörren och utanför badrummet.

Att byta soffkuddar är det enklaste och billigaste sättet att förändra i vardagsrummet men många drar sig för att plocka fram symaskinen. Här visar vi hur du gör nya kuddfodral – helt utan att sy.
Panduro har i år lanserat minipallkragar som bara är 30×30 centimeter. Dessa går att bygga ihop på höjden och längden och passar förutom till klassisk odling på trånga ytor också perfekt för min minivärld och det röda lilla miniatyrhus med vita knutar som jag ska göra. Med hjälp av tre pallkragar, ett par tavelramar och lite färg och lim så har jag här byggt ett kombinerat hus med trädgård och yta för lite odling. Upp genom taket av tavelramar kan växter spira och i trädgården växter riktiga träd och buskar i miniformat.Psst, ni ser väl vattenslangen som hänger på husets fasad. Gjord av en tom syrulle i miniatyr och en bit snöre. Jag har använt mig av två olika grus, för att få till en grusgång i avvikande färg. I flera dagar har jag hållit på att måla och bygga på kvällarna när Lilla T gått och lagt sig, eller med stängd dörr och han har ju såklart nyfiket undrat vad som händer på andra sidan dörren. Ni kan ju ana hur han sken upp och hoppade jämfota (som han nyligen lärt sig) av iver när projektet var färdigt och i ordningsställt på altanen och han äntligen fick gå loss. Förslag 2: Restaurangstil med rostfria material och mörk färgskala. Rostfri diskbänk med två hoar från Stala, miljöbild från Stala, köksluckor från Vedum kök, kakel från Bricmate, spishäll och ugn från Bosch, blandare från Mora Armatur, skärbräda från Rum21, taklampor från Ellos, bestick från Jotex, förkläde från Kitchentime.Nu återstår bara att inreda och möblera minivärldens trädgård med hammock, stolar, bord, grill, staket, grind, vattenkanna, brevlåda, svampar, boskap och trädgårdsredskap. Det finns hur många roliga, söta och tuffa miniatyrdetaljer som helst. Det finns till och med möbelgrupper i gammal romantisk stil och i rak och stram design. Älskar’t! Nu har ni sett sista touchen av uteplatsen som jag är väldigt nöjd med. I år känns det som att vi fått till den där funktionella altanen som manar till härligt häng, mycket matlagning och trevliga sommardagar och kvällar med familj och vänner. Jag älskar det! Här spenderade jag också mycket tid när Lilla T var liten och jag trollade för att få ihop föräldraledighet och eget företagande. Jag minns att jag ofta satt i den där gungstolen och ammade och när han sedan somnade kunde jag lägga ner honom på en mjuk pläd eller madrass på golvet och förflytta mig till skrivbordet för lite jobb.7. Måla och limma fast minityrdörrar och minifönster på ”husets” fasad. Här är det bara din egen fantasi som kan hindra dig. Hos Panduro finns nämligen flera stora kit med blandade miniatyrföremål och varje liten detalj kan ha flera användningsområden. Plantera växterna och limma fast taket med ett lim som fäster på både trä och metall.

Här har jag valt att ha spishällen i vitt som jag tror kan bli väldigt effektfull mot en vit eller ljus bänkskiva. Det är lite ovanligt med vit spishäll så det tror jag kan kännas lite lyxigt och väcka många nyfikna frågor från vänner som kommer på besök.
Det här köket har ni sett tidigare, men jag visar det igen. Det var nämligen det vi föll för när vi köpte lägenheten. Och är det enda vi inte gjort om. Resten av lägenheten har vi gjort det mesta med. Golven har slipats och behandlats med vit hårdvaxolja, väggarna har antingen bredspacklats eller klätts med renoveringstapet och målats. Taken har målats och en del väggar revs.

Här har jag utgått från en rostfri, måttanpassad diskho från Stala som jag tycker har superfina, annorlunda detaljer. Kanterna som går upp längs sidorna känns väldigt genomtänkta och formgivna med precision. Det känns som om Stala har tagit vara på en gammal traditionell funktion och gett den en modern och ny look. Här finns möjligheten att fortsätta vidare från diskhon med en rostfri arbetsbänk, lite likt den jag har i tvättstugan, eller bryta av med en marmorinspirerad kompositskiva eller ljusgrå betongskiva. Rostfritt är nog det allra tåligaste materialet eftersom det varken drar åt sig lukt eller fukt och är lätt att rengöra och dessutom stöttåligt.
Till diskhoarna har jag adderat en hög blandare med rörligt handtag som för tankarna till restaurangkök. En sådan funktion är riktigt bra att ha och också en visuell stilnyckel om man vill gå mer åt restaurangstilen.Förslag 1: Ljus, ren bas, lätt att rengöra och lätt att uppdatera med detaljer i olika stilar om man vill förnya igen framöver. Miljöbild Vedum kök, diskho från Stala, ugn och fläkt från Bosch, terazzokakel från Bricmate, blandre från Mora Armatur, skåpluckor från Vedum kök, skärbräda och kanna från Rum21, tallrikar från Ellos. Pallkragarna köps obehandlade och jag har målat dem med en klassisk stugröd ton av Vintage Outdoor-färgen och ”knutarna” har blivit vitmålade i färg från samma serie. Förra veckan tipsade jag om fem diy-projekt som du kan sätta händerna i på semestern. Idag listar jag ytterligare 3 hemmafix för dig som inte vill sitta still i sommar. 1. Maskera pallkragens kanter av metall. Använd maskeringstejp. Måla alla träytor med den röda kulören. Använd en skumgummiroller för ett så jämnt och slätt resultat som möjligt. Låt torka. Köket ska vara tåligt och stå pall flera timmars matlagning 365 dagar om året. Det ska också gå att laga mat för företaget och familjen – och helst samtidigt. Han är inte ute efter ett restaurangkök eftersom det fortfarande ska ha en personlig ”hemma”-känsla, men det ska helst ha liknande förutsättningar och funktioner.8. I den högra trädgårdsdelen har jag fyllt upp med jord så att växterna ska trivas, men på ytan har jag fyllt på med ett tunt lager av grus. Mellan jorden och gruset har jag lagt en bit fiberduk så att gruset inte ska sjunka ner i jorden när Lilla T leker med alla små möbler, djur och roliga detaljer. Även i den här stilen utgår jag från en stor rostfri arbetsbänk med två diskhoar. Thomas har visserligen två diskmaskiner hemma men behöver ändå kunna diska stora plåtar och formar och samtidigt skölja grönsaker, så två hoar är nästan en förutsättning. Min tanke är att han måttbeställer diskbänken med två hoar och urtag för spishällen för att få det riktigt snyggt och att han väljer en bänk med upphöjda kanter baktill för att lättare kunna hålla väggen ren. Ett tips är också att välja en upphöjnad även i framkant som fångar upp vatten och skyddar underskåpen och luckorna. Ett andra tips är också att välja en diskho med smarta tillbehör såsom avrinningskärl, påhängbara durkslag och skärbrädor. Thomas är matstylist och bloggar på Karlstein.nu och en del av er känner säkert igen hans blogg och recept som jag tipsat om flera gånger förut. Thomas driver hela sin verksamhet hemifrån sitt kök vilket innebär flera utmaningar – och kompromisser.Nu har vi bott i huset i drygt ett år, fått uppleva alla årstider vid sjön – skottat snö, torkat frömjöl på utemöbler. Åkt skrid
skor på isen, haft grillkvällar i kvällssolen, badat i vattenspridaren på gräsmattan, plockat jordgubbar och hallon i landet – och vi älskar det.Jag tycker att prästkragar, hundkex, midsommarblomster och klöverblom blir vackert ihop med några grässtrån eller en gren med gröna blad från en buske eller ett träd. Ett gäng blomster eller grenar i behållare i grupp eller var och en för sig blir fint.Det här är en riktig klassiker som jag gör ofta om sommaren. Jag tycker att en sådan här tomatröra gör sig bra till mycket – på macka, till grillat kött eller fisk och till både lunch och middag. Så idag bjuder jag på receptet till en riktigt god tomatbruschetta. Förslag 3 och lite av ett ”wild card”: Diskho i komposit från Stala, vit spishäll och ugn från Bosch, miljöbild och kök från Vedum kök, blandare från Mora armatur, vinglas och mortel från Rum21, ljusstake från Svenskt tenn, marmormönstrad komposit från Bricmate, taklampa från Pholc. I denna stil har jag valt köksluckor i svart för att visa hur stor skillnad färg kan göra. Thomas ska ju behålla de luckor han har, men det finns ju en möjlighet att lacka om luckorna om han skulle vilja.Jag tycker också att det är mysigt att baka kvällens dessert här ute under dagarna på helgerna, då resten av familjen kan busa och leka runt omkring mig medan jag håller på. På bilderna är jag på väg att baka en variant av Marias gudomliga rabarberpaj men med hälften rabarber och hälften jordgubbar.

Hur gör man nisse spår?
En del låter nissen sova i en säng på dagarna, andra låter barnen hitta nissen på olika knasiga platser och ytterligare andra fotograferar eller filmar nissen på tokigheter för att sen visa barnen. För att göra det extra pyssligt finns en hel massa tillbehör till Elf on a shelf, som passar perfekt i storlek.
Nu har jag tagit fram tre förslag på kök till Thomas och under året kommer ni att få följa renoveringen både hos mig här på Hemmafixbloggen.se och på Karlstein.nu.

Skärbrädor som uppläggningsfat är en trend som hängt med länge nu och tycks bli än mer långlivad. I alla möjliga sorters trä och marmor har vi sett dem. Här visar vi hur du gör dina egna serveringsfat i lufttorkande lera.
500 gram cocktailtomater, 0,5 kruka hackade färsk basilika, 1 tsk flingsalt, 1 krm svartpeppar, saften av en halv pressad lime, 2 msk olivolja, 1–2 pressade vitlöksklyftor.Och jag hade turen att få glädjande besked för mitt absolut största drömuppdrag strax innan jag lämnade Stockholm. Så jag har mycket att researcha och planera under den här veckan. Så snart jag kan kommer jag att berätta mer.Den här stilen är lite av en bubblare. Den kanske inte tilltalar Thomas men jag vet att det finns två andra därhemma som gillar turkost och guld. Den klinkers som de redan har på golvet har ett marmormönster så jag tror att den här stilen skulle bli fin hemma hos dem. Och egentligen är det här nog min personliga favorit.

Vilket datum flyttar nisse in?
Tomtenissen flyttar in första december och fram till julafton ställer den till med skojiga upptåg. Fenomenet kommer förmodligen från början från den amerikanske sagan The Elf on the Shelf, där nissarna flyttar in och rapporterar till tomten om barnen är snälla eller inte.
Du har säkert redan sett dem i inredningsbutiker, blomsteraffärer och restauranger. De där hängande japanska bollarna med krukväxter i. De kallas kokedama. Här visar vi hur du gör en snygg hänganordning till dem i mässing och läder.Därför har vi sålt lägenheten och idag tänkte jag visa er ett sista svep och gå en sista husesyn innan jag stänger ytterdörren och lämnar över nycklarna. Nycklarna är visserligen redan överlämnade och dörren stängd i verkligheten eftersom försäljningen gick så fort och aldrig lades ut på Hemnet, men rent känslomässigt kommer det här nog alltid att vara min drömlägenhet och dörren aldrig riktigt stängas…Trappan ledde upp till sovrummet med utsikt över Södermalms takåsar. Jag älskade att sovrummet var en våning upp så att man inte behövde bädda sängen när man fick gäster eftersom ingen ändå aldrig gick upp dit.

Men man behöver ju inte plocka några stora buketter för att njuta av allt det vackra inomhus. Så här års brukar jag plocka fram alla små, udda vaser, flaskor och glas som jag fyndat på loppisar och placera blomsterkvistar styckvis i.Det är dags att måla glasunderlägg och de här fina hämtar jag inspiration ifrån. Om du ska använda dem som glasunderlägg och har målat på så är ett tips att spreja ett lager klarlack på, så att färgen inte smetas ut om de blir blöta.

Marmortrenden håller i sig, men så är det också ett klassiskt och tidlöst material – tyvärr ofta med en tillhörande dyr prislapp. Här visar vi hur du gör en marmorbrickaför köket, badrummet eller soffbordet av en kakelplatta i marmor från byggvaruhuset – till ett betydligt lägre pris än om du skulle köpt brickan i en inredningsbutik.
Det är något speciellt med möbler och inredningsdetaljer i miniatyrformat. Det tycker i alla fall Lilla T som älskar sin lilla pinnstol invid skrivbordet i hans rum. Så när jag för någon månad sedan satte upp en liten nissedörr i hans rum blev han alldeles till sig. Och jag kan tänka mig att fler barn tycker att dessa små minivärldar är himla spännande. Det sista jag gjorde i förrgår innan vi åkte hem från sommarstugan var att gå ut med saxen och plocka en bukett av rosa malva och jasmin för att ta med hem till huset. Det är ren och skär lyx, att slippa betala massa pengar för blommor i blomsterbutiken och dessutom få göra det roliga jobbet med att binda buketten själv. Och det fina är också att den har hjul så trots att den är tung går den ganska enkelt att rulla runt så det kommer garanterat att vara en pjäs vi flyttar runt beroende på var i huset vi håller till. Från vardagsrum till tv-rum till läshörnan och kanske också i hallen mellan de två sovrummet så att de hinner värmas upp innan läggdags om kvällarna.

Kaminen drivs av gasol och är perfekt i sommarstugor om man inte har ström eller i uterum om vill värma upp rummet snabbt. Den har ett reglage som kontrollerar gasolen så att den är godkänt att använda inomhus och ger alltså både värme och det där myset i och med dess levande lågor innanför glaset.
Det här faluröda huset med vita knutar är en magisk plats för mig, som ett absolut viloställe, en nollpunkt där jag får ett avbrott från vardagsracet och kan varva ner, hämta ny energi och ladda batterierna. Vi delar stället med min bättre hälfts systrar och deras familjer så det är också en plats för kvalitetstid med några av de vi älskar mest.Hösten är verkligen här. Och kylan och snart mörkret med den. I år har vi tillbringat fler hösthelger i vår sommarstuga än vanligt och plockat svamp, blåbär och bara myst utomhus. Sommaren där ute är ju magisk men hösten nästan ännu vackrare. När alla trädens löv skiftar från grönt och gult till rött och luften är sådär kall att det ryker ur munnarna när vi promenerar. Då är det riktigt att härligt att tillbringa dagarna utomhus i varma stickade tröjor och sedan, framåt eftermiddagen få gå in och fortsätta myset inomhus bland plädar och fårskinn. Så härligt.När vi går in efter de där heldagarna utomhus brukar det ofta ha hunnit bli lite kallt inne eftersom vi då inte hållit igång brasan i vedspisen i köket, som annars värmer upp hela huset. Men nytt för i år är att vi tagit dit en gjutjärnskamin som hjälper till att värma upp huset snabbt, både när vi kommer dit sent om fredagskvällarna och huset är både rått och kallt och när vi varit ute hela dagarna och kommer in med frusna fingrar och rödrosiga kinder och brasan i vedspisen slocknat sedan flera timmar tillbaka. 4. Sätt upp en nissedörr. Nissedörrar är sådana där söta miniatyrdörrar som man kan skapa massor av julmys kring. Engagera barnen i detta julstök och skapa en berättelse kring miniatyrdörren och tomtenissen som bor innanför den. Kanske kan ni mata nissen med pepparkakor eller låta den påhittade figuren ge barnen ett nytt juluppdrag varje dag i advent. Julstök är en av de mysigaste sakerna med advents- och juletiden, något vi längtar efter att få göra nästan hela året. Men nu är det återigen dags att bjuda in julen. Vilka är våra bästa julstökstips?1. Julstäda och gör därmed plats för juldekorationerna och -pysslen. Rena skåp och en avfrostad frys kommer kännas så roliga att fylla med allt gott du bakar. Det leder oss till nästa tips…

Vad kan man skriva i Nissebrev?
Nissebrev – så funkar det I breven kan det vara en hälsning, ett uppdrag till barnen eller en ledtråd på vad nissen ställt till med under natten. Har du svårt att komma på vad du ska skrivna finns det färdiga brev att skriva ut eller att köpa.
Glasstårta – Vill du göra det enkelt för dig! Då rekommenderar vi glasstårta. Köp en storpack (eller flera, beroende på hur många barn det är på kalaset) med glass. Tryck ur glassen ur paketen och dekorera med maränger, chokladsås och strössel. Toppa det hela med festliga tårtljus och cake toppers.När du väljer färger till prinsesskalaset, tänk glittrigt och skimrande. Våra absoluta favoritfärger till kalas med prinsesstema är rosa, guld och roséguld.

Vill du njuta av mysig julstämning hela december och samtidigt skapa roliga minnen tillsammans med barnen? Varsågod! Det här inlägget är till dig. Här har vi nämligen samlat 12 roliga jultraditioner som garanterat gör nedräkningen till julafton både rolig och minnesvärd.
Baka en enkel paj eller tårtbotten. Dekorera med rosa/blå grädde och täck sedan det hela med vanlig vit grädde. Låt sedan barnen mosa in tårtan i era ansikten. Glöm inte att ta kort! Vi utlovar många goda skratt :)Att grilla hör sommaren till, så varför inte grilla på sommarkalaset? Håll det enkelt. Hamburgare eller korv med bröd funkar finfint! Och varför inte låta barnen grilla sina egna marshmallows?

Använd en gammal ram, gärna i A3 eller lite större. Fixa en “tavla” till ramen (ett vanligt vitt papper som passar i ramen funkar alldeles utmärkt) där ni skriver “Team Pink eller Team Blå?”. Ta bort eventuellt glas/plast så att gästerna kan skriva direkt på tavlan. Lägg dit blå och rosa pennor och be gästerna skriva sitt namn med blå penna om de tror pojke och rosa penna om de tror flicka.
Har du också lovat barnen ett kusligt roligt Halloweenkalas i år? Lugn, vi hjälper dig! I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan ge barnen den där riktiga Halloweenkänslan.

När du valt ut och köpt hem julklapparna till din kalender är det dags att börja tillverka de små paketen som utgör luckorna i julklappskalendern. Här finns det flera olika alternativ att välja mellan. Du kan t.ex slå in varje liten julklapp i julpapper, lägga de små sakerna i roliga presentpåsar eller köpa en färdig julklappskalender. Oavsett vilken variant du väljer – glöm inte att märka upp julklappar med 1-24, så att barnen vet vilken julklapp som ska öppnas på vilken dag.
Hur skapar man den rätta stämningen på Super Mario kalaset? Med roliga dekorationer och dukning som drar tankarna till Super Mario så klart! Vet du inte riktigt vart du ska börja? Ta en titt på de här roliga idéerna!

Är du på jakt efter inspiration till barnkalaset med sjöjungfrutema? Då har du kommit rätt! Här får du tips om allt från mat och dekorationer till roliga lekar och aktiviteter.Leken går ut på att en vuxen kliver in i rummet och ropar “Golvet är lava”. Barnen har då 5 sekunder på sig att ta sig bort från golvet. De kan hoppa, klättra, springa.. ja, alla sätt att fly undan lavan är tillåtna! Den som står kvar på golvet när 5 sekunder har gått förlorade. Lyckades alla undkomma lavan? Skönt! Då fortsätter kalaset som normalt, tills nästa gång!En cake-bowl är inte helt komplett utan frukt och bär. Med frukt och bär får du inte bara en fräsch smak, du får också fina färger. Välj frukter och bär som du tycker om och som passar ihop med resten av ingredienserna i din cake bowl.

Har du också tröttnat på klassiker som korv med bröd och hamburgare? Här är några lite mer kreativa förslag på mat, snacks och dryck med inspiration från djuren i djungeln. Och du? Glöm inte bort att berätta för barnen vad det är du serverar! Kan barnen läsa? Då kan du göra en liten meny, eller små buffékort där du skriver namnet. Är barnen inte läskunniga? Då berättar du helt enkelt vad som skall serveras!Har du kommit ända hit? Perfekt, då är det bara att börja baka! Baka din kaka i en vanlig kakform och använd sedan en kakskärare för att skära ut skivor i den storlek du behöver. Och du? Försäkra dig om att du har lite extra kaka, som du kan skära upp i små kuber som du kan använda på toppen av din cake bowl, för att hinta om vad som väntar. Sedan är det bara att börja montera din bowl.Princesstårta – en tårta med Disneyprinsessor fixar du snabbt och enkelt med en av våra fina tårtbilder. Vill du ha en annorlunda tårta? Testa att baka en riktigt drömmig prinsesstårta med hjälp av vår bakform barbietårta och tårtdekoration docka. Eller varför inte en tårta som ser ut som ett slott?

Skriv ut ett gäng “serietidningsljud” (“POW!”, “BOOM!”, “OUCH!” osv) och använd dem till att dekorera bord, stolar, flaskor, grillpinnar m.m. Tips! Det finns massor av snygga “serietidningsljud” på nätet.Utnyttja det fina vädret och möjligheten att vara ute till att låta barnen vara extra kreativa. Förse barnen med varsin canvas och fri tillgång till färg och penslar och låt kreativiteten flöda. Självklart får barnen ta med sina konstverk hem! Har du valt att inkludera roliga aktiviteter i din julkalender? Då föreslår vi att du slår in något som representerar den aktiviteten. Ska ni bygga pepparkakshus? Slå in ett färdigt pepparkakshus + smarties, glitter, strössel och annat roligt som kan användas för att dekorera huset. Baka julgodis? Slå in några av ingredienserna. Charader passar bäst för de lite större barnen (de bör åtminstone kunna läsa). Och du? Var beredd med kameran, för här kan det blir riktigt tokigt – på ett bra sätt.

När sätter man upp Nissedörren?
En del sätter upp sin nissedörr redan till halloween och låter nissebusen vara av den läskigare sorten. Här hittar du tips och inspiration till att halloweenpynta nissedörren – och ett gäng läskiga nissebus!
Blanda hemmagjorda dekorationer med köpta kalasdekorationer och bjud in till ett roligt och unikt kalas. Här är en lista på några av våra bästa tips på hur du kan duka och dekorera till pokémonkalaset.ROAR! Barnkalas och lekar går hand i hand. Extra roligt blir det när man kan bjuda barnen på lekar och aktiviteter som matchar temat! Det tycker i alla fall vi på Kalaskungen. Just därför har vi satt ihop en liten lista med lekar och aktiviteter som passar perfekt till barnkalaset med dinosaurietema.

Köp hem färdig pizzadeg, eller släng ihop din egen. Kavla ut små minipizzor och skapa olika små monster med hjälp av fyllningen. Här finns möjlighet att skapa allt från mumier till läskiga monster. Låt fantasin flöda och ta gärna hjälp av barnen!
Har du också en fotbollstokig unge hemma? Överraska med ett riktigt fotbollskalas! Behöver du inspiration? Lugn, vi hjälper dig! I det här inlägget har vi samlat alla våra bästa idéer till barnkalaset med fotbollstema!På jakt efter inspiration till barnkalaset med Super Mario tema? Då har du hamnat rätt. Här har vi samlat våra bästa tips för ett fartfyllt och roligt Super Mario kalas!

Att måla regnbågar är en enkel men rolig aktivitet. Beroende på hur mycket plats du har kan du antingen rigga till med lite större canvastavlor (eller varför inte ett gammalt lakan?) eller mindre canvastavlor eller papper. Komplettera med valfri (barnvänlig) färg, penslar och svampar och låt barnen skapa sina egna regnbågar.Hinderbanor är roliga och bra träning för barnen. Och det behöver inte vara så krångligt. Faktum är att det enda du behöver är en rulle med presentsnöre! Det går givetvis även bra med annat snöre. Fäst snöret mellan olika punkter i ett rum (t.ex köket) så att det liknar ett spindelnät. Låt sedan barnen försöka ta sig igenom nätet utan att nudda trådarna. Ok, inbjudningarna är skickade och det är dags att börja tänka på dukning och dekorationer. Här är 6 enkla tips som bidrar till att skapa den rätta stämningen på fotbollskalaset. Är du sugen på att uppgradera dessertbordet till jul med några nyheter? Överraska barnen (och de andra gästerna så klart) med underbart goda Cake Pops med smak av pepparkaka.Köp en eller flera storpack med glass (2 liters). Låt glassen tina lite och tryck sedan ut den hel ur förpackningen. Dekorera glassen med spöken (maränger), chokladsås, strössel och läskiga cake toppers.

Välj ett bröd som barnen tycker om. Frallor, tekakor eller bagels funkar fint! Dela brödet så att du får två likadana halvor och fyll smörgåsarna med barnvänligt pålägg. Använd sedan gurkstavar, morotsstavar eller salta pinnar för att skapa spindelben. Som spindelögon kan du t.ex använda vindruvor, russin eller oliver (beroende på vad barnen tycker om).En Photo Booth är ett roligt sätt att föreviga nyårsfirandet, både för barn och vuxna. En festlig bakgrund fixar du snabbt och enkelt med ett av våra läckra draperier. Och du..? Ett enkelt sätt att skruva upp den festliga stämningen är att ladda upp med roliga photo props och peruker.

Rotera bollen varje gång du slår in något så att inslagningen börjar på olika ställen så blir det lite svårare att öppna. Och du? Glöm inte att forma det hela till en boll under tiden du rullar in de olika priserna .
På jakt efter inspiration till kalaset med pokémon tema? Varsågod, den här lilla guiden är till dig! Här har vi samlat massor av roliga idéer till pokémonkalaset.Frost utspelar sig till stor del i ett vackert vinterlandskap. Så vad passar bättre än ett kalas med mycket vitt och blått. Med lite extra glitter så klart! Låt oss börja med att kika på hur du kan återskapa känsla från det där vackra vinterlandskapet hemma i kalasrummet!

Börja med att placera en bit kaka i botten, varva sedan med kräm och dina andra ingredienser. Och du..? Glöm inte att spara lite kräm som du kan använda på toppen av din cake bowl.
Ta dig igenom kvicksand (gör stenar av billiga metallskålar). Barnen måste gå på stenarna för att undvika kvicksanden (marken) för att ta sig till nästa hinderTips! Är ni flera familjer som firar tillsammans? Då kan det vara en bra idé att ge de andra vuxna en liten heads up så att de hinner förbereda något till tidskapseln.

Similar Posts