|

Billiga Hotell Visby

9. Sankta Gertrud. Byggd 1460-1470. På platsen har det legat ett kapell ägnat åt Sankta Gertrud av Nivelles, abedissa på 600-talet. Foto: SFV/Mia FernlundAtt besöka Gotland är lite som att åka utomlands. Det är kargare, gråare, råare än på fastlandet, men också grönare, vitare, blommigare, blåare och ett koncentrat av natur, kultur och god mat. Det doftar semester och äventyr.

6. Helge And. Uppförd av biskop Albert av Riga på 1200-talet. Den mest originella kyrkoruinen med sitt åttasidiga långhus i två våningar och ett rakt, avslutat kor. . Foto: SFV/Mia Fernlund
3. Sankta Katarina (Karin). Uppfördes av franciskanerorden, troligen 1233-1250. Gotiskt kor från 1400-talet anses vara en av den tidens arkitektoniska höjdpunkter i Sverige. Ruin sedan 1700-talet. Foto: SFV/Mia FernlundUnder de två världskrigen på 1900-talet var Enholmen bemannat av militär bevakningspersonal. Ett antal skytte- och observationsvärn uppfördes under denna tid längs stranden. Efter krigen har kustartilleriet i Fårösund använt Enholmen vid beredskapsövningar. Foto: Lars Lundqvist

Den ursprungliga Strandridaregården uppfördes omkring 1730 av bönder i närliggande socknar. De var skyldiga att se till att strandridaren och hans familj hade en bra bostad. Stugan är möblerad så som den kan ha sett ut – med slitna, enkla och mycket vackra möbler och föremål.
5. Sankt Nicolai. Tysk församlingskyrka byggd 1215-1220. Dominikansk konventkyrka från 1228. Skadades svårt vid Lybeckarnas anfall 1525. Foto: SFV/Mia FernlundAtt ströva i den omgivande trädgården är som en vandrande meditation. Klostermurar, lämningar och träd ger svalka under varma sommardagar. Missa inte det gamla svinhuset där du kan lämna en önskan eller avslöja en hemlis.

Solen börjar gå ner och vi tar oss upp på klinten för picknick på slänten och för att tjuvlyssna på en konsert från S:t Nicolai kyrkoruin medan solen går ner över havet och stadens tak. Det är dags för oss att lämna ön med en skatt av minnen och fotografier. Platserna, människorna, historien och dofterna – en del av det kultur- och naturarv som tillhör oss alla.
2. S:t Per och S:t Hans. Sammanbyggda församlingskyrkor, 1000-1100-tal. Tillägnade Johannes (Döparen) och aposteln Petrus. Två av de äldsta kyrkorna i Visby. Foto: SFV/Mia FernlundI det nyare tullhuset som ligger på samma tomt drivs idag vandrarhem. Strandridaregården hålls öppet för allmänheten under sommaren tack vare frivilliga från Föreningen Ljugarn som turas om att vara värdar.

Från mitten av 1100-talet och fram till brandskattningen av Visby 1360 byggdes minst tolv kyrkor innanför Visby ringmur och två utanför. Många kyrkor var församlingskyrkor, andra byggdes av särskilda gillen och några ingick i stora kloster. Under 1500-talet innebar reformationen dödsstöten för ett flertal kyrkor. Klostren stängdes och de flesta kyrkorna lämnades att förfalla. De fint huggna stenarna användes till andra byggnader och det var först år 1805 som ruinerna fridlystes.

Efter en färd på ringlande grusvägar tar det stopp framför ett par kor som står mitt på vägen och vägrar flytta på sig. Vi parkerar där strandängen börjar och går den sista halvkilometern till Närsholmens fyrplats. Solen håller på att gå ned och ljuset över ängar, stränder och hav är magiskt.10. Dalmanstornet. Byggt på 1200-talet, fick sitt namn och sitt sadeltak under nödåret 1784. Då vice landshövding Lars Reinhold Dalman lät bygga om det till spannmålsmagasin. Foto: SFV/Mia Fernlund

Vad är det dyraste hotellet i Sverige?
19 000 kronor natten. Det får du punga ut med om du vill sova flott i Karlskrona. – Då ingår det också otroligt mycket för de pengar man betalar, säger Qriztian Harrysson, medlem i den ägarfamilj som driver Hotell Siesta.
På ön ligger nu två donjoner, logement som också inrättats för strid och vi får gå in i den östra. Det är mörkt, kallt och fuktigt. Och spännande. Varje donjon var bestyckad med tolv kanoner och den östra har fått tillbaka en av sina. Mitt för varje kanon fanns ett logement med 8 bäddar. Här står sängar med madrasserna kvar i logementen så det är lätt att föreställa sig att rekryterna är ute på uppdrag. Även de kaminer som användes för uppvärmning finns kvar. I änden på byggnaden fanns ammunitionsförråd och kök.Man behöver inte alls vara militärt intresserad för att njuta av Enholmen. Den som går runt vandrar på en matta av timjan och kan njuta av ett rikt fågelliv, blommor, dofter, fridfullhet och en betagande utsikt.

Varför så många ruiner i Visby?
Att det finns så många ruiner just i Visby beror på att staden under medeltiden var en viktig knutpunkt för handeln mellan östersjöländerna, Ryssland och norra Europa.
Efter att militären lämnat och Statens fastighetsverk tagit över förvaltningen från Fortifikationsverket 1993 har det mellersta av de tre batterierna rustats och fått en hyresgäst som driver hotell. Här strosar vi gärna på stranden, cyklar längs grusvägar ut på Bungenäset eller plaskar i poolen om det är för kallt i havet.

Hur mycket kostar hotell i Malmö?
Hur mycket kostar ett hotell i Malmö?Mest populäraMoment Hotels687 kr per natt.Mest populära #2Ibis Malmö Hotel & Conference751 kr per natt.Bäst värdeRut & Ragnars290 kr per natt.Bäst värde #2Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City633 kr per natt.
En del av charmen med Gotland är just kontrasterna. Mellan lummiga ängar och karga stenhällar, mellan inland och havsband. Men också mellan krig och fred, natur och underjord.

Skans 1, som vi besöker, är en av fem skansar på området. Mellan skansarna drogs det taggtråd och hela försvarsområdet omfattar ungefär sex kilometer i omkrets. Jämför det med Visby ringmur som är 3,5 kilometer lång.Det är en karg ö med vacker utsikt och välbevarade fästningsruiner och andra senare militära byggnader. Sammantaget ger de en god bild av gotländsk militärhistoria från 1600-tal och fram till idag. Liksom Fårösunds fästning kom Karlsvärds fästning på Enholmen till 1855–1856 i efterdyningarna av Krimkriget. Men här har det byggts och rivits i omgångar. Här har också funnits ett kolerasjukhus och ön har använts som karantän. På Gotland finns inga berg, så Tingstäde fästning, som byggdes 1898–1914, är nergrävd i marken. Härifrån skulle Visby försvaras mot angrepp norrifrån och här fanns Gotlands centralförråd av ammunition, kläder och livsmedel. 5 000 man skulle kunna bo och hålla ställningarna i 30 dagar om de blev ockuperade. RESEREPORTAGE – För många är Gotland sol, bad och charmiga gränder. Men för den historieintresserade finns så mycket mer att utforska. Kulturvärden tog båten till ”öjn” och följde en snitslad bana i det byggda kulturarvet. 11. Sankt Olof. Uppfördes cirka 1240. Blev tysk församlingskyrka efter att Sankt Nicolai tagits över av dominikanerna. Övergavs vid reformationen. Foto: SFV/Mia Fernlund På 1700-talet revs de flesta klosterbyggnaderna. Kvar finns idag ruinerna av kyrkan och delar av klostergrunden. Sommartid brukar det spelas teater i ruinen, något som är väl värt ett besök, gärna med picknick i pausen. Strandridare infördes i Sverige 1638. De var beridna lägre tjänstemän vid tullverkets kustbevakning som skulle patrullera längs kusterna. På Gotland såg de till att Visby fick tull på utförda varor och se till att hålla kusten fri från smugglare och vrakplundrare. I samband med reformationen konfiskerades Roma kloster omkring år 1530 och blev i stället säte för statsmaktens styreman på Gotland. Först som dansk kungsgård och efter att Gotland återigen blivit svenskt 1645, för svenska landshövdingar.På kartan över kyrkoruinerna i VIsby är de numrerade och i bildgalleriet nedan finns foton på de flesta kyrkoruinerna. På gotlandsmuseum.se finns mer besöksinformation både till Visbys ruiner och andra gotländska sevärdheter. Här följer en kort beskrivning av var och en:4, Sankt Lars. Byggd 1210-1220. Gotlänningarnas församlingskyrka med östliga influenser. Namngiven efter Sankt Laurentius. Övergavs vid reformationen. Foto: SFV/Mia FernlundVi går runt ön och ser lämningar efter den gamla femuddiga bastionen från mitten av 1600-talet och lär oss att stigen ner till havet – som mest ser ut som en svängd gång med uppskottade grusväggar – kallas ravelin.

En promenad på stranden och en värmande kopp medhavt te får avsluta kvällen medan vi anar hur solen sakta doppar tårna i havet. Lyckliga den som lyckats boka plats på det nyöppnade vandrarhemmet och kan somna till vågornas rogivande brus.
Vår resa, mellan de kulturfastigheter som Statens fastighetsverk förvaltar, tog sex dagar och gick i rasande fart. Lägg gärna till en vecka och varva utflykter med strandhäng och hängmatta.8. Sankt Clemens. En av Visbys äldsta kyrkor. 1100-talets början. Här fanns en begravningsplats vilket talar för att det var en församlingskyrka. Gravstenar har påträffats inom kyrkobyggnadens murar och på den intilliggande kyrkogården. Den tidigaste gravinskriften härrör från 1100-talet. Foto: SFV/Mia Fernlund Att det finns så många ruiner just i Visby beror på att staden under medeltiden var en viktig knutpunkt för handeln mellan östersjöländerna, Ryssland och norra Europa. Kyrkans korståg mot hedningarna tog sin väg över Gotland och Visby. Stora resurser och befolkningsökning ledde till ett omfattande byggande, inte minst av kyrkor. Den nuvarande kungsgården med en huvudbyggnad och två flyglar byggdes av sten från klosterruinerna, åt landshövding Johan Didrik Grönhage, år 1733. Idag rymmer huvudbyggnaden en utställning om bygden och länsresidenset ligger i Visby. I flyglarna finns kafé och butiker.S:t Hans och S:t Per är sammanbyggda och ägnade åt Johannes (troligen Döparen) respektive aposteln Petrus. Kvar idag finns delar av murverk och innanför dessa drivs bland annat kafé. Helge Ands-kyrkan är den mest originella, med ett åtta­sidigt långhus i två våningar och ett rakt avslutat kor.Sankta Katarina är den mest centrala och ligger vid Stora torget. S:t Clemens är en av de äldsta och var förmodligen en församlingskyrka. Den mest svårupptäckta ruinen är nog Sankta Gertrud, som ligger på en privat tomt. Här låg ett kapell från 1460–70-talen ägnat åt en abbedissa i det belgiska klostret Nivelles på 600-talet. Hon avbildas ovanför porten med en kyrka i famnen. Utöver sin vurm för att bygga kyrkor var hon trädgårdsmästarnas och resenärernas skyddshelgon och beskyddarinna mot råttor och möss.Vi tar oss ner till Botaniska trädgården och beundrar den trädstam som vuxit ihop med Sankt Olofs ruin. Vackert att beskåda men ett bekymmer för ruinvårdare eftersom trädet sakta spränger sönder ruinen.

Är det dyrt i Visby?
Undrar du om det är dyrt att semestra på Gotland på sommaren? Då behöver du inte undra mer. Mitt svar är nämligen ett entydigt ”ja”. Det ÄR dyrt att tillbringa några fina semesterdagar i Visby och på andra populära platser på landets största och mest unika ö.
Fästningen får sin el utifrån sedan 1944, men den har ett eget kraftaggregat som, vid behov och med lite reservdelar, fortfarande kan förse fästningen med den el och värme som behövs. Bränslet förvarades i en trekantig tank, troligen hopnitad på plats, som ännu står kvar. Här finns också många gamla apparater att se för den teknikintresserade.

7. Sankt Göran. De spetälskas kyrka byggd på 1200-talet och placerad bredvid spetälskehospitalet utanför ringmuren för att minska risken för smittspridning. Foto: SFV/Per Nelander
Skansen är ungefär 100 x 100 meter och rymde upp till 300 man. Runt skansen ligger en vallgrav med räls. Inte för tåg, utan för stora rälsburna strålkastare. Roma kloster och kungsgård ligger längs väg 143, mitt på Gotland, mellan Visby och Ljugarn, omgärdad av sädesfält och alléer. Området kring Roma kloster har genom historien varit ett betydelsefullt centrum, som vikingatida handelsplats, mötesplats för det gotländska Alltinget under medeltiden och ett religiöst centrum under klostertiden. – Jag har bara kört på och tycker även om att fixa och dona. Det spelar ingen roll om jag står på knäna och skrapar upp tuggummi från mattan i foajén, skruvar glödlampor eller kokar kaffe. Det är inte min grej att sitta på kontor 8-17, även omt jag måste göra den biten också.En orsak till att många kommuner i Norrbotten har dåligt företagsklimat är en ensidig satsning på enskilda men väldigt stora etableringar. Satsningarna i norr måste även vara på det småskaliga, skriver Veronica Apelqvist, vd för BD Fisk.Under fredagen är det internationella arbetsmiljödagen. Byggföretagen vill lyfta ledarnas viktiga roll i arbetet för att minska antalet olyckor ytterligare, skriver Erik Ranängen och Christer Johansson i dagens debattartikel.

Vem äger Hotell Lappland?
Stefan Karlsson har en lång karriär bakom sig som har gått i ett rasande tempo. Nattklubbar, hotell och nya idéer har avlöst varandra. Han äger sedan tidigare bland annat Hotell Lappland i Lycksele, Scandic City i Östersund, Hotell Hallstaberget i Sollefteå, Holiday Club och Wallmans i Åre.
Han var bara 13 år när han för första gången fick smak på livet som entreprenör i rollen som kioskägare och sen har resan gått fort. Stefan Karlsson slutade skolan redan som 16-åring och ett år senare hade han sitt första hotell. Det som driver honom är en stor fantasirikedom blandat med nyfikenhet och lust att våga prova på nya saker.

Hur mycket kostar en vecka på Gotland?
895 SEK. Boende & båtresa | Alltid bästa pris när du bokar färja och boende tillsammans i ett resepaket! Boendepaketet inkluderar övernattning på Gotland samt personbiljett tur och retur med Gotlandsfärjan.
Det finns inga genvägar för att attrahera nya invånare. Det handlar om att bygga relationer, skriver Stina Almkvist, Region Norrbotten, i ett svar på Peder Hanssons debattartikel.Vad är det för nytta med att för offentliga pengar delta på internationella rekryteringsmässor när det inte finns arbetsgivare som anställer medarbetare som inte pratar svenska, frågar Peder Hansson, Terminal 5 i dagens krönika.

– Jag hamnade i en svacka där jag funderade över mitt privatliv och karriär. Jag gick i terapi och det hjälpte mig att reflektera över livet. Alla människor borde gå i samtal någon gång i sitt liv, det är bra att stanna till ibland.Stefan Karlsson har en lång karriär bakom sig som har gått i ett rasande tempo. Nattklubbar, hotell och nya idéer har avlöst varandra. Han äger sedan tidigare bland annat Hotell Lappland i Lycksele, Scandic City i Östersund, Hotell Hallstaberget i Sollefteå, Holiday Club och Wallmans i Åre. – Man vet aldrig vad som händer i framtiden. När det gäller Savoy behöver inredningen inte alltid vara estetiskt rätt, men det ska vara roligt. Jag har själv hjälpt till med inredningen och sköter även ekonomin och marknadsföringen av mina hotell. – Jag har aldrig ångrat mig att jag inte utbildade mig, men jag skulle inte uppmuntra andra att gå samma väg som jag. Det är bra att gå i skolan och lära sig rätt, annars blir det jobbigt om man ska göra som jag gjorde. Det enda jag önskar är att jag var bättre på att stava och skriva ibland.- Det ska vara ett träningstänk i hela inredningen och jag har funderat på att sätta ett gym i lobbyn. Jag vill även ha en hel vägg med frukt och grönt så man kan blanda sin egen smoothie. Hälsa är något som har kommit stort på sistone och det känns riktigt roligt att få utveckla ett nytt koncept.

Hur tar man sig billigast till Gotland?
Sverige till GotlandFärja från Nynäshamn till Visby. Avgår 5 gånger per dag. 3 tim 15 min. Få pris.Färja från Oskarshamn till Visby. Avgår 3 gånger per dag. 3 tim. Få pris.Färja från Västervik till Visby. 9 avgångar per vecka. 2 tim 30 min. Få pris.För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Gotland.
– Ett tag så köpte jag upp konkurser och sålde dem. Jag brukade ta med min dotter och hon sa till mig en gång att alla andra familjer åker utomlands, men vi köper konkurser, säger han och skrattar.Nästa projekt på tur är ett fitnesshotell med fokus på träning, god mat och hälsa. Han vill inte avslöja var det kommer att ligga, men att det blir i Norrland är klart.

1 juli i år öppnade Stefan Karlsson Hotell Savoy i Luleå och tanken var att skapa ett musikhotell där inredningen var inspirerande, men ändå ogenomtänkt. Det finns planer på att bygga ut hotellet, men han funderar även på att fortsätta i samma avslappnande anda beroende på personalens ambitioner.
Satt i loungen och frös. Det var varmare i restaurangen. Smidig påfart och avfart. Saknade saffranspannkaka o salmbärssylt i caféet. Monitorn kunde gärna visa någon liten film om Gotland mellan all reklam.Så varför inte tillbringa några lugna timmar genom att leta efter fossiler längs kusten? Du kan till och med snubbla över några dolda vikingskatter. Fossila jaktresor kan bokas hos Gotlandssmycken, en butik i Visby. Den ena Nynashamn ligger 60 km söder om Stockholm, på väg 73. Här kan du välja mellan tre höghastighetsavgångar varje dag. Det finns också en färjeterminal i Oskarshamn i södra Sverige fast med lite mindre frekventa avgångar. Ja, det finns 221 semesterboenden i Visby. För närvarande är Birkagatan – Visby Lägenhetshotell det mest populära semesterboendet i Visby baserat på våra användardata. Sök efter semesterboenden i Visby.De som letar efter ett hotell i närheten av Visby ringmur kan vänta sig priser på 1 265 kr/natt för hotell i området. Nedan visas de 10 bästa hotellalternativen i området. Hotell i närheten av Visby ringmur är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Visby, som ligger på 1 448 kr.

Om du inte uppgett något kredit- eller kontokort i samband med din bokning behöver du göra det vid incheckningen. Om du lämnar ett kreditkort behöver du inte betala någon deposition men om du uppgett ett kontokort håller hotellet ofta en summa reserverat på kortet. Alternativ kan du lämna en kontant deposition.
Priserna för hotellövernattning beror mycket på inom vilket område du väljer att bo. Om du har en liten budget för din resa är ett tips att kika på boenden utanför stadsmurarna för att få ditt boende till ett billigt pris. Vänta inte heller till sista minuten med att boka din vistelse då priserna ofta stiger närmare incheckningsdatumet. Priserna är också lägre om du åker innan eller efter sommarens högsäsong. Visby bjuder på en mängd gratisupplevelser, som bland annat utforskning av de historiska ruinerna, promenader kring ringmuren och cykelturer i omgivningarna.

Under sommarens högsäsong är ett besök till Visby Kallbadhus också ett måste. Badet ligger mitt i innerstaden, precis vid Almedalen, och är omåttligt populärt. Även vintertid går det bra att ta ett dopp, och då kan du värma dig inne i bastun före och efter badet.
För att hitta ett billigt hotell i Visby kan du använda dig av momondos sökfunktion online. På nätet kan du jämföra olika priser för hotell och dessutom välja att filtrera sökningen efter diverse faktorer. Du kan bland annat söka efter boenden belägna inom specifika områden eller boenden med faciliteter som gym, restaurang och bredbandsuppkoppling. Det genomsnittliga priset för en natt på ett trestjärnigt hotell i Visby landar på ungefär 1 000 kronor.Med en generellt låg nederbörd (50 mm) och genomsnittliga temperaturer på 16 °C kan den som bor på ett hotell i Visby passa på att besöka några populära sevärdheter i närheten. Med tanke på vädret i juli är en sevärdhet värd ett besök i närheten av Visby Visby domkyrka.

Genom att söka på hundratals resewebbplatser hittar momondo hotell och boendealternativ i Visby och låter dig sedan filtrera resultaten efter dina behov. Det är gratis att använda och det förekommer inga dolda bokningsavgifter eller kostnader.I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Visby kring 991 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är 371 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Visby.

På kvällen bör du bege dig till Stortorget där restauranger, barer och klubbar trängs. Passa på att prova på några av de gotländska specialiteterna som serveras på torgets restauranger. Delikatesserna består bland annat av helstekt lamm, rökt flundra och saffranspannkaka. Att lamm blivit en specialitet för ön beror på att Gotlands klimat är idealiskt för uppfödning av av detta djur.
Det är enkelt att hitta ett bra ställe att bo på i Visby med momondo. Filtrera alla boendealternativ från vår sökning för att hitta det bästa boendet för dig. Vill du ha en pool eller en 24-timmarsreception? Gratis frukost? Då har vi ett filter för det. Med momondo kan du se vilka boenden som erbjuder just det du behöver. Du kan även filtrera efter omdömen, pris och många andra faktorer, helt gratis, på momondo.

I Visby hittar du mänger av medeltida sevärdheter varav de flesta är helt gratis. En av de vackraste kyrkorna är ruinen av St Karins Kyrka mitt inne i centrala Visby. Under sommarmånaderna hålls ofta flera konserter inne i ruinen vilket ger en unik upplevelse. Även ruinen av St Nicolai Kyrka från 1230-talet är väl värt ett besök och härifrån får du dessutom vackra vyer över staden.
Om du vill hitta billigare boenden i Visby kan du titta på området Pilhagen och Vibble som ligger utanför själva staden. Här har du nära till avkopplande grönområden liksom gott om busskommunikationer in till centrum. Även stadsdelen östra Visby kan vara värd att överväga. Här bor du utanför den medeltida ringmuren men har ett behagligt cykelavstånd in till centrum.När du bokar ditt boende ombeds du oftast uppge antingen kredit- eller kontokort. Om du lämnar ditt kontokort håller hotellet ofta en summa reserverat på kortet som deposition. Om du inte vill uppge ditt kort kan du istället lämna en kontant deposition när du checkar in.

Inne i Visby finns även ett par museum som du inte bör missa. På Gotlands Museum, beläget på Strandgatan, hittar du runstenar från 800-talet samt den mytomspunna Spillingskatten. Även Konstmuseet med verk från 1800-talet och 1900-talet är värt ett besök, främst på grund av sina temporära utställningar med lokala konstnärer.Ja, det finns tillgängliga vandrarhem i Visby. Du kan välja bland 11 Visby vandrarhem. Vi rekommenderar att boka Traume vandrarhem, vilket är det mest populära alternativet bland våra användare. Sök efter vandrarhem i Visby.

Kollektivtrafiken i Visby består av bussar som smidigt förflyttar dig både inom staden liksom mellan orter och platser utanför Visbys centrala delar. Bussarna trafikerar även sträckan till och från flygplatsen. Restiden från flygplatsen in till centrum, och vice versa, är ungefär 20 minuter. Inom själva centrum, där de flesta sevärdheter finns, tar du dig smidigt fram till fots då den historiska stadskärnan är kompakt. Om du planerar bege dig ut på utflykter i omgivningarna runt staden rekommenderas du hyra cykel då landskapet är mycket vackert.
För bokning av ett hotell i Visby kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 1 464 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.På Gotlands västkust hittar du rosorna och ruinernas stad, Visby. Här bor du mitt i ett kulturarv som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Om du väljer att boka ditt hotell i Visby centralt, det vill säga innanför de medeltida stadsmurarna, kan du njuta av gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter, medan områden utanför ringmuren har lägre priser och bjuder på mer avkopplande omgivningar. Oavsett läge är Visby en mycket mysig och hemtrevlig stad där du hittar historiska sevärdheter runt varje hörn.

Vid området kring Almedalen bor du nära Uppsalas Universitets campus i Visby där det finns flera billiga restaurangalternativ. För att bo nära sevärdheterna är Stora Torget ett bra och centralt val. Här bor du alldeles nära St Lars ruin, Sankta Maria Domkyrka och flera kända restauranger. Du har även nära till bekvämligheter som mataffärer och apotek. I norra delen av centrala Visby bor du nära Norderport, St Nicolais ruin och den botaniska trädgården.
2 hotellnätter & båtresa | Specialerbjudande när du bokar hotell i minst 2 nätter och båtresa tillsammans i ett paket! Hitta ditt favoritboende i Visby eller på den gotländska landsbygden, och bjud gärna med dig någon du tycker extra mycket om.Boende & båtresa | Alltid bästa pris när du bokar färja och boende tillsammans i ett resepaket! Boendepaketet inkluderar övernattning på Gotland samt personbiljett tur och retur med Gotlandsfärjan. 3 hotellnätter & båtresa | Specialerbjudande när du bokar hotell i minst 3 nätter och båtresa tillsammans i ett paket! Hitta ditt favoritboende i Visby och bjud gärna med dig någon du tycker extra mycket om. Campingplats & båtresa | Ta med dig husbil, husvagn eller tält och kom och campa på Gotland! I paketet ingår campingtomt för tält eller husbil/husvagn samt personbiljett tur och retur med Gotlandsfärjan.

Stuga & båtresa | Hitta din favoritstuga eller lägenhet i Visby eller på den gotländska landsbygden, nära havet eller golfbanan! I paketet ingår övernattning i stuga eller lägenhet samt personbiljett tur och retur med Gotlandsfärjan.På Scandic Visby finner ni lediga hotellrum från 1151 kronor, en standard på fyra stjärnor och ett läge längs Färjeleden. Endast standardutrustning är exempel på vad hotellrummen har att bjuda på.

Enligt TT finns världens dyraste hotellrum i schweiziska Genève. Den sviten kostar 446 600 kronor natten. Fast då ingår inte, som nyhetsbyrån mycket riktigt påpekar, utsikt mot Stortorget.
För den som gärna skulle vilja testa hotellrummet men inte riktigt har råd med 19 000 så går det faktiskt att komma undan billigare. Har man tur så går det att boka El Toro för 3 900 kronor men då ingår inte all den lyx som fås för 19 000.Hotell är säkra miljöer för resenärer så länge de sanitära åtgärderna följs korrekt för att förhindra spridningen av coronaviruset (COVID-19). Vi rekommenderar dock att du kontaktar de lokala myndigheterna angående säkerhetsförfaranden för hotell i Visby.

Hotellerbjudanden i Visby. Sök efter hotell i Visby. Hitta billiga hotellrum i Visby. KAYAK söker igenom hundratals resesajter för att hjälpa dig hitta billiga hotell och boka det rum som passar bäst.
September och oktober är bra månader att resa till Visby på om du vill kunna hitta billiga priser på hotell men ändå njuta av det varmare vädret. Under sommarens högsäsong är många hotell uppbokade och priserna betydligt högre än under resten av året då Visby är ett så pass populärt semesterställe för många svenskar såväl som utländska turister. Även vintern har låga priser på hotell då de kalla månaderna utgör stadens lågsäsong.

Hur bokar man hotell billigt?
När är det billigast att boka hotell? Rent statistiskt sett brukar det löna sig att boka hotell mellan 21 och 40 dagar i förväg. Med andra ord är ett sätt att boka billiga hotell genom att boka i tid, men inte i allt för god tid. En andra chans får du 24 till 48 timmar innan du checkar in.
När du gjort en sökning efter hotell på KAYAK kan du filtrera dina resultat efter stadsdel vilket låter dig välja de centrala områdena av Visby. Du kan även välja stadskartan för att välja specifika områden, så som stadskärnan i Visby.Lägst priser på hotell i Visby hittar du mitt i innerstaden. Där finns, förutom mer exklusiva hotell, även bed and breakfast samt vandrarhem med lägre priser. Du kan också hitta låga priser i området Pilhagen samt norr om staden nära Visby flygplats.

Innanför de medeltida stadsmurarna, i Visbys gamla stadskärna, tar du dig omkring till fots. På många gator är biltrafiken dessutom begränsad vilket gör att promenad eller cykling är det lättaste sättet att ta sig fram. Tänk dock på att det är kullerstenar i stora delar av centrum vilket kan försvåra cykling något. Om du bor i centrum är det ingen idé att hyra bil då det kan vara svårt att hitta parkering, men om du bor utanför staden är bil en god idé för att lättast ta dig runt. Kollektivtrafiken i Visby består av bussar och du kan också ta flera bussar runt om Gotland. Du köper biljetter direkt ombord på bussarna. Även från flygplatsen går det regelbundna bussar som tar dig in till centrum på bara 20 minuter. (Priser kontrollerade 4/03/2018).Wisby Strand Congress & Event är ett av de mest populära sevärdheterna iVisby och många resenärer gillar att bo i närheten. Best Western Strand Hotel och Clarion Hotel Wisby är rekommenderade hotell på KAYAK inom gångavstånd.

KAYAK-användare hittade 3-stjärniga hotellrum i Malmö för den här helgen från 296 kr och 4-stjärniga hotellrum från 748 kr. Det billigaste rummet i Malmö för samma datum låg på 295 kr per natt.
Priserna på hotell i Malmö varierar beroende på vilket område du väljer att bo i. Nära centralstationen finns flera billiga alternativ samt vandrarhem, och där bor du också nära Gamla Stan och har nära till centrum. Även i området Davidshall, söder om centrum, hittar du flera billigare hotell utan att hamna allt för långt från staden. I Västra Hamnen är det något svårare att hitta billiga boenden då området är modernt och trendigt.

Inne i centrala Malmö kan du enkelt ta dig omkring till fots då de flesta av stadsdelarna ligger mycket nära varandra och många sevärdheter är inom gångavstånd. Det är också trevligt att cykla omkring i staden och det finns många cykelvägar och cykeluthyrningar då Malmö satsat stort på cykeltrafiken. Malmös kollektivtrafik består av bussar som trafikeras av Skånetrafiken. För att ta dig runt lättast laddar du ner Skånetrafikens app där du både kan planera din resa, köpa biljetter och se tidtabeller och rutter. Om du har hyrt bil finns det många parkeringar inne i city, både offentliga parkeringsplatser och parkeringshus. Du kan betala antingen via någon av automaterna eller med telefonen. (Priser kontrollerade 28/02/2018).
Hotell är säkra miljöer för resenärer så länge de sanitära åtgärderna följs korrekt för att förhindra spridningen av coronaviruset (COVID-19). Vi rekommenderar dock att du kontaktar de lokala myndigheterna angående säkerhetsförfaranden för hotell i Malmö.

När du gjort en sökning efter hotell på KAYAK kan du filtrera dina resultat efter stadsdel vilket låter dig välja de centrala områdena av Malmö. Du kan även välja stadskartan för att välja specifika områden, så som stadskärnan i Malmö.
Maj och november är de billigaste månaderna för boenden och hotell i Malmö. Dessa infaller precis innan stadens två högsäsonger: sommarmånaderna samt december månad. Under högsäsongerna är det svårare att hitta bra priser på hotell i Malmö, särskilt om du är ute i sista minuten. Om du bokar ditt boende ett par månader i förväg har du däremot större chans att hitta billiga priser.Hotellerbjudanden i Malmö. Sök efter hotell i Malmö. Hitta billiga hotellrum i Malmö. KAYAK söker igenom hundratals resesajter för att hjälpa dig hitta billiga hotell och boka det rum som passar bäst.Tänk också på vad syftet med vistelsen är. Ska du ta in på spahotell och vill njuta av massage, bastu, pool och en härlig frukost? Då ska du förmodligen satsa på bokning på något av de bättre hotellen.Vissa hotell har samma pris på frukost oavsett om du betalar online via en bokningssajt eller direkt på hotellet. Ibland är det billigare att betala frukosten på plats, ibland dyrare.I storstäder som New York, San Fransisco, Berlin, Paris med flera finns det dessutom ett gott utbud av härlig brunch på stan. Varför inte sova lite längre, skippa hotellets frukost och äta en rejäl brunch ute istället?

Vad kostar en natt på Grand hotell Stockholm?
Grand Hôtel från 2 221 kr. Stockholm Hotell – KAYAK.
Är syftet att se så mycket som möjligt av staden och omgivningarna? Då kanske antalet stjärnor kvittar. Här finns mycket att tjäna på att hitta ett billigare boende.

Tänk på att… billigast hotell och billigast flygresa inte alltid är inträffar samma dag. Det brukar till exempel vara billigt att flyga på tisdagar. Jämför pris på både flyg och hotell innan du bestämmer dig.Denna typ av sökmotor för hotell kallas även för aggregator. Det finns många fler liknande sajter för att jämföra hotell och boka hotell billigt. Till exempel TripAdvisor, Kayak och Trivago. Ofta hittar du de bästa priserna för hotellrum online genom att använda en sökmotor för hotell. Det beror på att hotellen många gånger har avtal med stora hotellsajter som Booking.com och Hotels.com att aldrig erbjuda lägre pris direkt till kund. Vill du vara säker på att kunna få ett visst pris men ändå ha möjligheten att nappa på ett sistaminuten-erbjudande? Då kan du boka återbetalningsbara rum. Det kan kosta 10 – 30 procent extra och du får ligga ute med pengarna.Inte ens charterbolagens paketresor är alltid de billigaste. Allt billigare reguljärflyg och lågprisflyg har gjort att flygpriset många gånger är den minsta kostnaden för en resa. Ibland ingår frukost alltid i priset. Då är det inte så mycket att fundera på. Andra gånger kan du välja till frukost mot ett tillägg i samband med bokningen. Visst – fyrstjärniga och femstjärniga hotell är ofta bra. Men det finns många exempel på utmärkta tvåstjärniga och trestjärniga hotell. Ibland upplevs dessa som hotell med många fler stjärnor än vad de egentligen har.

En gång i tiden fick vi ta hjälp av resebyrån för att boka hotell åt oss. Eller så fick vi nöja oss med utbudet i charterbolagens resekataloger. Nu för tiden är det lätt att boka hotell på nätet. Det enklaste sättet att jämföra och hitta hotell på Internet är genom att använda en speciell sökmotor.
Tiden då vi blev överraskade (positivt eller negativt) när vi checkat in på hotell är förbi. Nu har varje bokningssajt ett betygssystem där hotellgästerna betygssätter hotellen.

Ska man boka flyg och hotell tillsammans? Frågan är naturlig men svaret är inte helt självklart. När du köper flygbiljetter online får du nästan alltid erbjudande om att boka hotell samtidigt. Ska man tacka ja till erbjudandet eller är det bättre att boka hotellrum separat?
I vissa storstäder med många affärsresenärer kan man hitta billiga hotell under hela helgen jämfört med på vardagar. Då kan du ibland hitta rum på femstjärniga hotell för under tusenlappen.

Rent statistiskt sett brukar det löna sig att boka hotell mellan 21 och 40 dagar i förväg. Med andra ord är ett sätt att boka billiga hotell genom att boka i tid, men inte i allt för god tid.Att vi valt just HotelsCombined som favorit är för att tester som gjorts visat att denna aggregator oftast hittar de lägsta priserna på hotell, lägenheter, hostel och Bed and Breakfast.

Samtidigt kan du då avboka rummet ifall det dyker upp ett billigare erbjudande närmare avresa. Ibland kostar det inget alls att avboka, ibland får du betala 5 – 10 procent av priset, ibland mer. Läs villkoren för avbokning noga innan du bokar!
På tal om stjärnor. Det kan vara missvisande att titta på antalet hotell stjärnor. Hur många stjärnor hotellet har avgör bara vilken standard det har, inte hur bra hotellet är. Dessutom varierar standarden från land till land.Hotellbranschen är en mångmiljardindustri. Det kan sajter som Booking.com, hotels.com, Trivago, Hotelloo och Expedia vittna om. För oss resenärer är det dock inte alltid så lätt att veta hur man kan boka hotell billigt. Utbudet är stort och priserna ändras hela tiden.

Vilken veckodag du ska bo på hotell på spelar också roll. Billigast är det att ta in på hotell på söndagar. Det beror på att efterfrågan är som lägst då. Weekendresenärerna har åkt hem och affärsresenärerna använder helst inte söndag som resdag. Vill du ändå boka en weekend kan de löna sig att hoppa över fredag natt och istället bo på hotell lördag till måndag. Dyrast är det på tisdagar.
Tipset är att kolla pris för frukost på hotellets webbplats. På vissa hotell är det riktigt dyrt med frukost, kanske 200 – 300 kronor per person. Finns det kaféer i närheten kan du spara mycket pengar på att strunta i hotellfrukosten och äta på stan istället.Det lönar sig inte nödvändigtvis att boka resa och hotell samtidigt. Det kan vara lockande att nappa på ett paketerbjudande eftersom det är enkelt och verkar billigt. I verkligheten blir det ibland billigare att boka flyg och hotell själv och separat. Framförallt ger det dig fler valmöjligheter och därmed kanske lägre pris.

Vilka länder har billiga hotell?
Populära resmål för Billiga hotellSantorini. Den glamorösa ön Santorini är ljuvligt annorlunda, vilket till viss del beror på att den är en relativt ny skapelse. … Norge. Läs mer.Spanien. Läs mer.Frankrike. Läs mer.Teneriffa. Teneriffa är starkt influerat av ursprungsbefolkningen Guanchernas stamkultur. … Island. … Ibiza. … Turkiet.
Ravinstigen Visby Lagenhetshotell ligger i Visby och tillhandahåller gratis trådlöst internet på allmänna platser. Det ligger idealt till för de gäster som önskar att upptäcka områdets attraktioner.

Hotel Helgeand Wisby ligger i Visby, en kort promenad från sevärdheter såsom Gotlands Museum och Almedalen. Här finns bubbelpool, bastu och kostnadsfri Wi-Fi uppkoppling.
Best Western Strand Hotel ligger mitt i en variation av populära attraktioner, butiker och matställen. Det är perfekt för gäster som vill upptäcka Visby och dess närområden. Det erbjuder också uppvärmd pool, takterrass och bastu.Three Pheasants Boutique Bed and Breakfast har 3-stjärnigt boende, så väl som concierge, bowlingbana och gratis trådlöst internet på allmänna platser. Här finns även terrass, kemtvätt och bagageförvaring.

TOTT Hotel Visby ligger på Gotland och har 4-stjärnigt boende såväl som privat strand. Populära bekvämligheter såsom bubbelpool, gratis trådlöst internet och utomhuspool garanterar en njutbar vistelse i Visby.Visby Fangelse är beläget i Visby och har gratis trådlöst internet på allmänna platser. Det ligger lägligt till för de gäster som önskar att upptäcka områdets populära attraktioner.

STF Visby Lägenhetshotell ligger i Visby och har gratis trådlöst internet på allmänna platser. Det finns dessutom concierge, bagageförvaring och utomhuspool.
Tott Hotel Visby är ett bra hotell i närheten av Wisby Strand Congress & Event – det har fått ett betyg på 8,0 från 1 200 omdömen från användare på HotelsCombined.Hotell Slottsbacken är beläget i Visby, med endast kort gångavstånd från Almedalen och är även försedd med bubbelpool. Det ligger endast gångavstånd från Gotlands Museum.

Hotell Stenugnen ligger i Visby och tillhandahåller gratis trådlöst internet på allmänna platser. Det ligger vid områdets populära nattlivs-scen, bara promenadavstånd från Gotlands Museum.
I närheten av Gotlands Museum ligger detta moderna hotell som erbjuder både en bar och en restaurang. Ligger inom gångavstånd från Visbys populära turistattraktioner.Hotell S:t Clemens är beläget i Visby, med endast en kort promenad från Almedalen och är även försedd med bastu. Det ligger endast gångavstånd från Visby domkyrka. Sök efter billiga hotell med HotelsCombined. Använd vår hotellsökning för att söka efter det billigaste hotellpriset för alla populära destinationer världen över. HotelsCombined söker igenom hundratals sajter för att hjälpa dig hitta och boka de hotell som passar dig bäst. Eftersom HotelsCombined söker på många hotellsajter på en gång kan du hitta rabatterade hotell snabbt. Upptäck bra hotellrabatter nu och gör din bokning för hotell idag. Endast en kort promenad från Gotlands Museum ligger detta bekväma hotell som erbjuder både en bar och en restaurang. Ligger i Visbys pulserande nöjesdistrikt, några minuters promenad från Almedalen. Hotell Gute ligger i Visby och erbjuder moderna, 3-stjärniga boenden, liksom bastu och simbassäng. Det ligger vid områdets populära nattlivs-scen, bara promenadavstånd från Almedalen, Visby domkyrka och Gotlands Museum. Det här bekväma hotellet i Tofta erbjuder kostnadsfritt Wi-Fi såväl som bastu och kostnadsfri cykeluthyrning. Det ligger idealt till för de gäster som önskar att upptäcka områdets populära attraktioner.Ett av de mest populära hotellen i Visby är Tott Hotel Visby med recensioner från 1 200 användare som för närvarande har ett betyg på 8,0/10. Andra populära platser innefattar Clarion Hotel Wisby och Best Western Strand Hotel som har betygsatts med 7,7/10 respektive 7,6/10 av användare.First Hotel Kokoloko ligger i Visby och erbjuder gratis trådlöst internet på allmänna platser och bubbelpool. Det finns dessutom utomhuspool, express in- och utcheckning och bastu.Best Western Solhem Hotel är beläget i Visby, med endast kort gångavstånd från Almedalen och har även bastu. Det ligger lägligt till för de gäster som vill utforska områdets lokala attraktioner.

Wisby Jernvägshotell B&B ligger i Visby med endast en 10-minuters biltur från Visby Airport, de erbjuder även simbassäng. Här finns även express in- och utcheckning, gratis trådlöst internet på allmänna platser och bagageförvaring.Grand Hôtels restauranger, Mathias Dahlgren och Verandan, serverar gäster middag varje kväll. På kvällen kan boende koppla av i den komfortabla loungebaren. Här finns även förmånen med på restaurang på stället.

Similar Posts