Black Diamond Halo 28 Jetforce Avalanche

Black diamond Halo 28 är en lavinryggsäck som är utrustad med en JetForce airbag. JetForce är en teknologi som blåser upp airbagen med hjälp av en batteridriven fläkt vilket har flera fördelar: den gör att använda om och om igen och ett stort plus är att den är godkänd som bagage på flygplan. Detta är också vår testvinnare och är en väldigt bra säck. Dock är priset också högt men det är den bästa säcken.Black diamond Halo 28 är en lavinryggsäck som är utrustad med en JetForce airbag. JetForce är en teknologi som blåser upp airbagen med hjälp av en batteridriven fläkt vilket har flera fördelar: den går att använda om och om igen och ett stort plus är att den är godkänd som bagage på flygplan.Det kanske inte är så många som vet att Black Diamond var den första lavinryggsäcken som använde en batteridriven fläkt för att blåsa upp en airbag på 200L. Jetforce serien är tillsammans med Arc’teryx Voltair de enda tillverkarna av lavinryggsäckarna som har en batteridriven fläkt som blåser upp airbagen istället för någon slags komprimerad gas som andra lavinryggsäckar använder.Halo 28 är en extremt mångsidigt lavinryggsäck som passar för de flesta. Om du gillar Halo 28L men önskar att den var lite mindre, kan du kolla in Black Diamond Pilot 11, som är Black Diamonds mindre version av Halo.

Med JetForce-systemet kan du när som helst trycka på en knapp för att stoppa processen, eller så kan du dra den igen för att starta den från början. Efter tre minuter sugs luften ur airbagen för att skapa en luftficka för användaren. När du stänger av krockkudden har triggerhandtaget en lampa som blinkar rött och ger tre pip för att låta användaren veta att den är av.
De test som har gjort med lavinryggsäcken under skidåkning har visat att det går utmärkt att ha den på sig när man åker ner för skidbacken. Trots vikten så sitter den utmärkt på ryggen och känns inte lika otymplig som de flesta andra ryggsäckar vilket ger betyget 9/10 vad gäller utförsåkning.

En av de smartare funktionerna i Halo 28 är dess diskreta och snygga hjälmhölster, som fungerade bra med hjälmar av alla storlekar, från XXL skidhjälmar till lätta klättringshjälmar.
När allt detta är klart lyser ett grönt ljus för visuell bekräftelse. Detta gröna ljus kommer att fortsätta att blinka av och på hela dagen för att låta bäraren veta att allt fungerar som det ska.Halo 28 är en av de dyrare lavinryggsäckarna som testats men det är värt pengarna med tanke på att man aldrig kommer att behöva betala 50-100 kr varje gång du ska fylla på den. Eftersom den är batteridriven går det snabbt och enkelt att ladda den och det kostar inget extra. Nu behövs det kanske ganska många påfyllningar innan det blir prisvärt att köpa Halo 28 bara av den anledningen men nu är det ju inte riktigt därför man ska köpa denna lavinryggsäck.Huvudfacket på denna lavinryggsäck nås från bakpanelen, vilket är trevligt om man har skidorna fästa på ryggsäcken, men lite krångligare överlag jämfört med mer traditionella ryggsäckar. Den förblir fullt uppblåst i tre minuter innan luften börjar gå ur, tanken med att tömma airbagen efter ett tag är att en person som är fångad under snödrivor får mer rum att andas i eftersom en stor airbag skapar ett utrymme med luft under snön när luften går ur den. Halo 28 har också en ficka med dragkedja på midjebältet; våra testare uppskattade fickan och fann att den var tillräckligt stor för föremål som en liten kamera, GPS, snacks eller en lutningsmätare.

Vad gäller komfort så var JetForce Halo 28 fantastisk bekväm och man får utan problem med sig all packning man behöver för en dag så det är toppbetyg för användarvänlighet.

Köpabästa.se vill göra det lättare för konsumenter att göra ett bra köp. Vi ger endast råd och information och man bör alltid själv ansvara för att fatta ett eget välinformerat köpbeslut.Halo 28 använder precis som alla andra JetForce-lavinryggsäckarna ett batteri och inte tryckluft. Detta innebär att påfyllning eller (i fallet med JetForce) laddningen kan göras hemma eller på ditt hotell.

Man kommer i de flesta fall inte behöva använda airbagen flera gånger efter varandra men den största fördelen med denna funktion är att användare kommer att vara mindre benägna att tveka att dra i avtryckaren. En ny studie från University of British Columbia fann att drygt 20% av människor som dör i laviner medan de bär airbags och av en eller annan anledning har de inte använt sin airbag.När avtryckaren har dragits, kör fläkten på 100% i nio sekunder, vilket är mer än tillräckligt för att blåsa upp kudden, även med trycket av att hamna i en lavin.

Våra produktguider ger dig information och råd inför köpet så att du kan välja en produkt som är bäst för just dig och dina behov. Du kan snabbt och enkelt ta reda på vilken produkt som är ett bra och prisvärt alternativ!
Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.Nu är det så att Black Diamond Halo 28 Jetforce har en riktigt stor airbag på 200L men är det alltid bättre med större airbag? Enligt de tester som gjort så finns det inget definitivt svar på den frågan men helt klart är att det absolut inte är en nackdel. Anledningen till att Black Diamond Halo 28 Jetforce har en så stor airbag är helt enkelt att en batteridriven fläkt gör det möjligt.Black Diamond Halo 28 Jetforce är en flexibel lavinryggsäck som passar för de flesta dagsutflykter och är mycket enkel att ta med sig på resa. Användare gillar det diskreta och smarta hjälmhölstret och de användbara fickorna med dragkedja. Men det är framför allt elfläkten och själva airbag systemet som utmärker sig som något alldeles extra på denna lavinryggsäck från Black Diamond.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.
Eftersom ett datoriserat system är mer komplicerat än ett tryckluftssystem, med en ventil som öppnar avtryckaren, har JetForce en självkontrollerande diagnostik som kort avfyrar fläkten med 100% i omvänd riktning för att se till att din airbag är redo att gå.Att ladda på ett batteri är mycket lättare än att hitta ett ställe att fylla på din kapsel eller utföra en patronbyte för kvävebehållare. Detta gör att det är mycket enkelt att ta med sig Black Diamond Halo 28 på resor.

Vi testar inga produkter själva utan samlar istället information från flera olika oberoende användare som testat och använt produkterna. På så sätt kan man få en bättre uppfattning om hur bra produkten är jämfört med att basera produktbetyget på enbart ett test.Black Diamond Halo 28 Jetforce är utsedd till bäst i test 2023! Denna lavinryggsäck är det absolut bästa man kan köpa just nu om man vill ha en lavinryggsäck som är både bekväm och enkel att bära med sig på en skidtur eller vandring. Det är inte den billigaste lavinryggsäcken man kan köpa men den håller mycket hög kvalitet och är den perfekta all-around lavinryggsäcken. För dig som vill ha den bästa och bekvämaste lavinryggsäcken helt enkelt.

Halo 28 väger in lite över 3 kg, vilket är något tyngre än de flesta lavinryggsäckar på marknaden men det är ingen stor skillnad. Det är lite mindre än ett halvt kilo tyngre än de flesta lavinryggsäckar med liknande volym och drygt ett kilo tyngre än den lättaste lavinryggsäcken som testades: Mammut Light Removable 3.0.
Black Diamond hävdar att deras uppladdningsbara litiumjonbatteri kommer att klara 4+ uppblåsningar per laddning, vilket gör det möjligt för användaren att packa om airbagen i händelse av att man kanske redan har blåst upp airbagen en gång och behöver använda den igen.

Anledningen till att denna lavinryggsäck är värt priset är de unika funktioner som Halo 28 har och inte minst för att den är så lätt att ta med på resor.
JetForce Halo 28 finns i två storlekar, en liten / medelstor och en medelstor / stor, vilket gör att ryggsäcken passar till de flesta användare som är 160 cm till 195 cm.

Få denna produkt levererad fram till dörren. Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 1-3 vardagar. Handla för mer än 999 kr kronor för att få gratis frakt! Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans. Som medlem i vår kundklubb får du poäng på allt du handlar hos oss, poäng som i din personliga poängbank kan omvandlas till trevliga erbjudanden. Har du handlat hos oss tidigare har du redan ett konto hos oss och du kan då använda samma inloggningsuppgifter för att gå med i kundklubben. I så fall kan du istället klicka på ”Logga in” längst ner på denna sida.

Similar Posts