Blackberry Z10 Lcd

De här grafikkorten är inte lämpliga för spel. Om spelet fungerar alls är det ofta med mycket låg bildfrekvens och andra problem med renderingen. Vanligt kontorsbruk och surfande bör däremot fungera bra.Hos Clas Ohlson kan du alltid handla tryggt och snabbt. Du har alltid upp till 365 dagars ångerrätt eller öppet köp. Ordern skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar. Vi uppfyller Trygg E-handels krav och innehar certifikatet Trygg E-handel. Löpande kontroller av både villkor och rutiner utförs för att garantera säkra och trygga köp på nätet tillsammans med Svensk Digital Handel.

Vi vill att du ska ha nytta och glädje av det du handlar hos oss – länge. Många av våra produkter omfattas därför av garanti, alltifrån 3 år upp till hela 25 år. Läs mer om eventuell garanti på respektive produkt. I övrigt gäller dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Shoppa till bästa priser på 181 737 prisvärda reservdelar för mobiltelefoner. Att shoppa reservdelar för mobiltelefoner är enkelt med Fruugo, med REA-rabatter, erbjudanden och besparingar på unbrand, Bestway, Gegong och mer. Shoppa reservdelar för mobiltelefoner säkert på nätet Fruugo, med säker betalning och snabb leverans till Sverige.
Vi använder cookies på våra webbplatser. Du kan när som helst hantera detta via webbläsarens inställningar. För mer information, se vår integritetspolicy.

Men den moderna historien känner vi till och har sett flera gånger, med såväl RIMs Blackberry som Nokias Symbian och Microsofts Windows Mobile. Stora, välanvända system som helt togs på sängen av Ios och Android och som helt enkelt inte anpassade sig snabbt nog för att behålla användare. Medan Nokia avlivade Symbian startade Microsoft om helt med Windows Phone och det är ungefär det som Blackberry vill göra med version 10 av sitt operativsystem.Svep uppifrån och ner och du får fram inställningar. Ute på hemskärmen får du upp inställningar för ljud och uppkopplingsinställningar, medan du i appar ska få fram inställningar för just den appen. Det funkar i teorin, men väldigt ofta är inte funktionen aktiverad, utan inställningar hittas under en vanlig inställningsknapp längst ner på skärmen istället. Det beror i vissa fall på att appar konverteras från Android till Blackberry, men även appar som kodats för systemet verkar inte helt och hållet konsekventa med vart inställningarna finns. Samma sak gäller för att backa i systemet, då svep åt vänster är det universella sättet att backa i Blackberry 10, utom i de fall då du måste trycka på en backknapp istället.

Fantastiskt bra faktiskt. Igenkänningen för ord gör det riktigt snabbt att skriva och funktionen där telefonen lär sig hur du trycker på skärmknapparna verkar göra sitt jobb bra.
Det finns en annan sida till Blackberry Z10 än just det nya operativsystemet och det är ju själva hårdvaran. Telefonen i sig kommer i antingen vitt eller svart och ser överlag riktigt sober ut, tills du tittar på baksidan. Skalet är i huvudsak av plast, men tyngden för att inte ge ett plastigt intryck finns ändå där och telefonen ligger bra i handen. Baksidans skal däremot känns betydligt plastigare än resten av telefonen och det rutnät av gropar som ska ge ett bättre grepp samlar snabbt på sig rätt mycket smuts. Plastigheten kommer visserligen från att skalen är avtagbart och att du därmed kan byta batteri själv, något premiumtelefoner inte direkt har som standard numera, men det är ändå förvånansvärt stor skillnad mellan baksidan och resten av telefonen.

En kul extrafunktion är möjligheten att ta en serie bilder där kameran hittar ansikten på bilden och helt enkelt låter dig välja den bästa bilden på ansiktet från bildserien innan du sparar ner det hela som en bild. Inget unikt direkt, men fortfarande en kul och ganska användbar funktion. För den fotointresserade finns det tyvärr inte mycket till inställningar innan själva bilden tas.
Samlingen av alla notifieringar på ett ställe är för det mesta riktigt smart. Nackdelen är att du måste trycka på varenda en av dem för att få bort notifieringssiffrorna vid varje konto.Det mest framträdande är att det saknas knappar på framsidan helt och hållet. Runt enheten hittar vi de sedvanliga knapparna för ström och volym, men också en muteknapp som även används för att väcka röststyrningstjänsten (som enbart pratar engelska). Framsidan saknar dock knappar och du behöver inte ens trycka på strömknappen för att väcka enheten. Runt skärmen sitter det ytterliga peksensorer som tillsammans med pekskärmen ger ett ganska annorlunda sätt att använda telefonen.

Det kräver som sagt en styrning från företagsnivå, vilket förvisso är bra under de förutsättningarna. Samtidigt hade det varit trevligt om samma sak med flera konton gick att göra lite mer nere på användarnivå.Just avsaknaden av kartor känns annars som den största missen hos Blackberry 10 tillsammans med orosmolnet om appar och det egna ekosystemet. Alla andra negativa aspekter och skavanker vi hittills nämnt är förhållandevis små irritationsmoment och på det stora hela gillar vi Blackberry 10 skarpt och om vi ska se systemet som den förstagenerationsprodukt det faktiskt är så är det ovanligt mycket som fungerar och dessutom fungerar bra redan från start. Det är lite ovant med svepnavigeringen i början, men det tar förvånansvärt kort tid innan det känns naturligt.

I och med att Blackberrytelefoner är kända för sina fysiska tangentbord är det även glädjande att se hur de hanterat skärmtangentbordet i telefonen. Knapparna är stora och lätta att träffa, och om du ofta träffar snett så finns en funktion inbyggd i systemet som automatiskt lär sig hur du trycker på skärmen allt eftersom du använder telefonen och kalibrerar om sig efter det, vilket förvånansvärt nog funkar riktigt bra.
Minst lika imponerande är webbläsaren, som hamnar på första plats i kompatibilitetstest för HTML 5 samtidigt som den har stöd för flash. Det tillsammans med en i allmänhet väldigt snabb och lättarbetad webbläsare gör att det som övriga system erbjuder på många håll faktiskt känns föråldrat.Blackberry 10 har mycket vunnet på att det för utvecklare är väldigt enkelt att konvertera Androidappar till systemet och att det finns stöd för en rejäl mängd utvecklingsspråk i systemet och förhoppningsvis var ökningen med 30 000 appar på ungefär två månader ingen inledande hicka utan något som kommer att hålla i sig. Det är dock något som återstår att se och något som bygger väldigt mycket på hur bra plattformen säljer överlag.På företagssidan gjorde de sig kända som företaget som uppfann mobilt mejlande, vilket är lite sanning med modifikation men störst och mest kända för det blev de i alla fall. För både företag och privatpersoner blev, och är i vissa delar av världen, BBM eller Blackberry Messenger hur stort som helst då det mer eller mindre funkar som bland annat Imessage och Whatsapp gör idag, det vill säga att du skickar meddelanden över datanätet och därmed slipper SMS-kostnaden (att meddelandena är krypterade gör inte saken sämre).

En aspekt där apparna fått gå in och ta över från Blackberry själva är kartorna. I dagsläget finns det en inbyggd kartapp där du kan söka efter närbelägna intressepunkter och köra navigering. Nackdelen är att den bara fungerar för Frankrike, England, Tyskland och ett par andra Europeiska länder. Sverige och resten av Norden är istället en grå fläck. Enligt Blackberry ska kartorna för våra breddgrader vara på gång, men de kan inte säga exakt när de kommer. Istället hänvisar Blackberry till gratisappen Wisepilot för dina navigeringsbehov, vilken förvisso är en helt okej app för ändamålet men inte alls så önskvärt som en inbyggd kartapplikation som faktiskt fungerar.
När telefonen på ett eller annat sätt gör klart för dig att en ny notifiering inkommit kan du med hjälp av sveprörelserna systemet bygger på snabbt se vilket konto som fått notifiering utan att lämna det du håller på med. Genom att svepa i mönstret av ett uppochnervänt ”L” ser du vad det handlade om och om det visade sig vara viktigt släpper du helt enkelt fingret från skärmen för att hamna i hubben, annars drar du tillbaka och fortsätter med det du höll på med. Ruskigt smidigt och definitivt en av de bästa funktionerna med systemet.

Vill du ha en modern Blackberry är det bara kommande Q10 med fysiskt tangentbord och mindre skärm som är alternativet. Vill du istället ha en toppmodell med ett annat system finns det mycket att välja på.
Svep uppåt från botten av skärmen och luren vaknar till liv och visar vilka hopkopplade tjänster som fått nya notifieringar. Svep på samma sätt för att låsa upp telefonen, eller för att mata in lösenordet om du angett ett sådant. Vart du än befinner dig i telefonen är det samma uppåtsvep som kommer att ta dig till det närmsta hemskärm Blackberry 10 kommer, något de själva kallar för flow. Det är helt enkelt en ruta med upp till åtta fönster där dina senast öppnade applikationer syns. Detta för att Blackberry kommit fram till att snittanvändaren normalt använder runt sex till åtta appar under en dag och att dessa då ska finnas enkelt tillgängliga. Öppnade appar sparas med det senaste öppna fönstret synligt och vissa appar kan även uppdatera sig automatiskt i den här vyn och på så sätt fungera som widgets.

Svårt att säga då det egentligen inte kommit några större sådana ännu. Men telefonen ska uppdateras till nya versioner av systemet allt eftersom, men hur länge återstår att se. Förutsatt att ditt företag kör Blackberry som företagstelefoner finns det även en smart funktion ur den aspekten. Givetvis finns det standardappar för dokumenthantering och BBM hanterar meddelanden, IP-samtal och videosamtal med skärmdelning till såväl enskilda Blackberryanvändare som till grupper. Men betydligt djupare integrerat i systemet finns Balance, som helt enkelt är möjligheten till två olika konton. Med funktionen aktiverad krävs det bara ett enkelt svep från toppen av skärmen för att växla mellan de två lägena och som användare är hoppet mellan företagsdelen och privatdelen knappt märkbar under användandet om inte lösenord krävs. Grejen är att det är vattentäta skott mellan de två delarna. Du kan inte kopiera något mellan dem, du kan inte råka dela något känsligt till Facebook och så vidare, allt beroende på hur systemet är inställt. Företagsdelen är krypterad från start och kan kontrolleras av företagets administratör helt och hållet, samtidigt som du som privatperson kan göra lite som du vill på den privata delen utan att riskera något. Om du sveper åt vänster på huvudmenyn hittat du hubben i telefonen. Här samlas notifieringar från alla dina ihopkopplade tjänster och även notifieringar om uppdateringar av appar. Antingen kan du få upp alla notiser i en gemensam lista, eller dela upp det per konto. När du får en ny notifiering piper eller vibrerar telefonen beroende på hur du ställt in den. En notifieringslampa börjar även blinka strax ovanför skärmen, tyvärr oftast i rött vilket gör att vi tolkar nya notifieringar som att batteriet håller på att ta slut.

Blackberry, tills alldeles nyligen RIM, är inte ett bolag som riktigt varit stort i Sverige under tidigare år. På andra sidan Atlanten och i vissa delar av Europa var de dock kungar hos både företag och även privatpersoner under flera år ungefär fram tills att den moderna smarta telefonen gjorde sitt intåg för några år sedan.
Medan du skriver dyker det hela tiden upp ordförslag på tangentbordet och om någon av dem stämmer sveper du lätt uppåt för att slippa skriva hela ordet. Förutsatt att rätt ord kommer upp, något systemet också lär sig med tiden, gör det att det med lite träning går sjukt snabbt att skriva med telefonen. Som en extra bonus hajar telefonen även vilket språk du skriver på och anpassar ordförslagen efter det.Kameran på baksidan gör ett bra jobb med att filma och ta bilder i de flesta fall, men det är inte så att vi hoppar högt i jämförelse med konkurrenterna. Färgerna är lite tillbakadragna och något vattniga, men så länge du har åtminstone okej ljus blir bilderna fullt godkända ändå. I mörkare miljöer blir det snabbt väldigt brusigt om du inte slår på fotolampan. Den andra delen är appar. Vid den amerikanska lanseringen fanns det 70 000 appar i butiken och numera har siffran passerat 100 000. Lanseringsantalet är större än vad något annat system haft vid lansering och det finns väldigt många av de appar vi tar för givet i butiken. Samtidigt saknas en del av storspelarna som Netflix, Spotify, Instagram och liknande. Samma sak gäller för spel, där de självklara arga fåglarna och liknande finns, men inte riktigt de nyaste eller mer unika spelen. Både kameran och telefonfunktionen är enkelt tillgängliga från huvudmenyn tillsammans med en sökknapp. När det kommer till själva telefondelen upplever vi inte några direkta brister i varken mottagning eller ljudkvalitet, utan den delen fungerar som det ska. För att återgå till fördelen med den löstagbara baksidan är möjligheten att byta ut batteriet. Under de knappt två veckor vi använt telefonen har det nästan känts som om ett extrabatteri hade varit på sin plats i vissa fall. Det är inte några katastrofala resultat för en smartphone, men i slutet av en hård arbetsdag vill telefonen ha en laddare betydligt mer än andra toppmodeller med andra system. Troligen drar de öppna apparna en del extra ström under uppdateringar, men sammantaget hade vi förväntat oss en aning bättre batteritid än så här från en tillverkare som har full kontroll över såväl hårdvara som mjukvara för sina produkter. Sammantaget känns det i alla fall som att Blackberry lyckats riktigt bra med Z10 och det nya operativsystemet. De flesta appar du kan behöva finns, även om några nyckelspelare saknas, och systemet är riktigt rappt rakt igenom, trots en inte allt för kaxig hårdvara (däremot ganska väl tilltaget med arbetsminne). Det finns några skavanker och egenheter, men de flesta går att leva med utan att lida allt för mycket. Det tråkigaste ur ett användarperspektiv blir ännu tydligare här i Sverige än någon annanstans då Blackberry inte haft ett allt för starkt fäste här tidigare. BBM är ett fantastiskt system för meddelanden, grupphantering, samtal och möjligheten att dela skärmen över videosamtal är riktigt bra. Nackdelen är att du bara kan prata med Blackberryanvändare för att kunna använda det, vilket gör att det kan kännas ganska ensamt i det här lägret stundom.Det ska nämnas att du som privatperson, i teorin, kan fixa Androidapparna på egen hand genom konverteringsverktygen. Men det är en lång och väldigt yxig process som på inget sätt är tänkt att användas av vanliga användare.Kameran sköter sig i allmänhet ganska bra i alla lägen utom dåligt ljus utan fotolampa. Färgerna är något tillbakadragna och någorlunda ofta segar den på att hitta fokus dock.Z10 är den första mobilen med det nya operativsystemet, men mycket av tänket och sättet att använda enheten på känner vi igen från företagets surfplatta Playbook som lanserades för några år sedan.

Till skillnad från hur det var under företagets storhetstid, då mejlande var det stora, är det dock två saker som är lite underutvecklade i systemet, nämligen molnlagring och appar. Du har tillgång till Dropbox, Box och liknande tredjepartstjänster för molnlagring, men det saknas en Blackberry-specifik motsvarighet i ekosystemet. För en privatanvändare är det inte en gigantisk fråga, men det vore trevligt om inställningar, kontakter, dokument, bilder och liknande sparades automatiskt hos utvecklaren av systemet i samma stil som Icloud eller Google Drive. Ur en företagsvinkel kan det även vara betydligt viktigare med liknande lösningar. På samma sätt saknas liknande ekosystem för musik och film, vilket är en mindre detalj i sammanhanget. Konstigt nog finns det däremot en affär för magasin, där du antingen köper enskilda nummer eller får läsa precis allt du vill för 75 kronor i månaden. Utbudet är helt okej om du vill ha amerikanska magasin och månadskostnaden är lägre än vad exempelvis Readr erbjuder för samma sak, vilket är mycket positivt.
Svep åt höger och du landar bland alla dina appar, både förinstallerade och de du laddat ner. Till en början ligger allt huller om buller, men ett långtryck på en ikon tar dig till redigeringsläget där du kan ordna appar efter eget tycke, radera dem eller lägga in dem i mappar. Just här syns Blackberrys arv tydligast då vissa av ikonerna känns ganska daterade i sitt utseende.

Att just använda appbutiken är däremot inga konstigheter, utan det fungerar ungefär som vi är vana vid, fast med svepningar för det mesta istället för knappar. En störande detalj är visserligen att hubben är otroligt seg på att kolla efter uppdateringar till program, då vi oftast hinner se
det själva i butiken eller få höra det från appen i fråga innan hubben blir varse om detsamma.
Det går till och med så långt att appbutiken Blackberry World helt kan anpassas till företaget så att enbart av företaget godkända appar syns där i företagsläget. Givetvis finns även fler inställningar för att fjärradera enheter eller ställa in tid som tillfälliga medarbetare kommer åt företagets dokument och liknande.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Back Market använder funktionella cookies på den här nätsidan. Vi och våra partners använder oss även av cookies, för att mäta trafik, samt visa personligt anpassat innehåll och annonser.

Du kan hantera dina cookie-inställningar genom att klicka på ”Ändra inställningar”, eller när som helst genom att klicka på ”Cookies” längst ner på sidan. Berätta mera om dessa Cookies.
Hej! Vi är Back Market, den ledande marknadsplatsen för rekonditionerad elektronik. Vårt uppdrag? Att motverka e-avfall genom att ge expertrenoverade enheter nytt liv.

Hittade du ett lägre pris? Meddela oss. Även om vi inte kan matcha varje pris som rapporteras, använder vi din feedback för att säkerställa att våra priser förblir konkurrenskraftiga.

Vi använder inte ett enkelt medelvärde för att beräkna den totala stjärnrecensionen och den procentuella fördelningen per stjärna. Istället tar vårt system hänsyn till saker som till exempel hur nyligen en recension har gjorts och om recensenten köpte artikeln på Amazon. Det analyserar också recensioner för att verifiera deras trovärdighet.
Om du samtycker, använder vi även cookies för att komplettera din shoppingupplevelse i Amazon stores enligt beskrivningen i vårt cookiemeddelande. Detta omfattar användning av första- och tredjepartscookies som lagrar eller får tillgång till standardinformation om enheten, till exempel en unik identifierare. Tredje parter använder cookies för att visa och mäta anpassad annonsering, generera målgruppsinsikter samt utveckla och förbättra produkter. Klicka på ”Anpassa cookies” om du vill neka dessa cookies, göra mer detaljerade val eller få mer information. Du kan ändra dina val när som helst genom att gå till cookieinställningarna, enligt beskrivningen i cookiemeddelandet. Om du vill veta mer om hur och för vilka ändamål Amazon använder personuppgifter (t.ex. orderhistorik i Amazon Store) kan du gå till vår sekretesspolicy.De nya innovationerna började erövra marknaden och den här kanadensiska tillverkaren bestämde sig för att bli modernare och försöka vinna kunderna tillbaka. I 2015 började de lansera Android-smartphones. Den första modellen var BlackBerry Priv. Från och med den har företaget försökt förbättra mobilprestandan och deras nya modeller har fått något större uppmärksamhet igen.

Vårt urval är någorlunda begränsat men det är ändå värt att kolla in. Du kan hitta en fabriksrenoverad BlackBerry telefon som är fabriks-upplåst och redo att användas. Dessa mobiler har reparerats där de behövs, vilket betyder att du kan skaffa en BlackBerry smartphone i nästan lika bra skick som ny, men mycket billigare och utrustad med alla tillbehör som du får när du köper en helt ny mobil.
Det är kanske en av de säkraste mobiltelefonerna som någonsin funnits på marknaden. De är så säkra att de väldigt ofta är förstavalet bland politiker och VDs. BlackBerry Keyone har även ansetts vara en av världens säkraste mobiler 2018.Dessa smartphones kan vara utrustade med tillverkarens egna operativsystem. De äldre modellerna hade den första OS-varianten – BlackBerry OS. I 2013 introducerade företaget sitt QNX operativsystem som ligger mer i linje med den användarupplevelse som är typisk för moderna smartphones. Det följdes av nya all-touch och tangentbordsmodeller.

De största innovationerna hos Blackberry phone var annars dess stora skärmar och tangentbord som stödde e-postsändning. De hade en revolutionerande tillgång till e-post så att människor kunde skicka e-post även utanför kontoret, vilket har visat sig vara perfekt för moderna affärsmän och kvinnor.Trots dess minskade popularitet är BlackBerry telefoner praktiska och dess effektivitet är tidlös. De fungerar bra för textskrivning tack vare dess fysiska tangentbord som är perfekt för skriftlig kommunikation trots sitt robusta utseende.

Similar Posts