Bmw 3 Gt

Vi rekommenderar starkt att du tänker på dina körvanor innan du väljer mellan. Hur långt brukar du köra på en vecka? Är det huvudsakligen korta resor, eller kör du ofta längre sträckor? Om du använder din bil korta sträckor eller i staden bör du överväga bensin bil.Den bästsäljande är fortfarande Volvo V60. Just nu finns det 2 851 av dessa bilar tillgängliga i Sverige med ett genomsnittligt försäljningspris på 358 000 SEK.Tvåa är VW Passat med 1 991 bilar för närvarande till salu, och den 3:e mest populära är Audi A4 med 1 103 bilar till salu.

En typisk medelstor till stor familjebil i Sverige har en förbrukning på 52 liter per 100/km, men den senaste generationen av BMW 320 Gran Turismo slår genomsnittet med ett genomsnitt på 5 liter per 100/km.
Även om svart är den bästsäljande färgen, har den vissa nackdelar. Det är till exempel lättare att upptäcka repor och bucklor än på ljusare färger. Dessutom tenderar svarta bilar att bli ganska varma under sommaren.Den senaste generationen av BMW 320 Gran Turismo, som heter 320 GRAND TURISMO FACELIFT, introducerades 2015 och kommer i 2 utrustningsvarianter/trimnivåer: Med ett snittpris på 233 701,923 SEK på AutoUncle, Sport Line är den billigaste utrustningsvarianten som finns. Däremot den dyraste utrustningsvarianten, känd somM Sport kostar 278 594,221 SEK. Halvkombi är en favorit bland förare avBMW 320 Gran Turismo. Halvkombi är ganska kompakta och erbjuder en fantastisk körupplevelse samt gott om utrymme. Deras bränsleeffektivitet gör dem populära bland människor som bor i städer, och ett annat viktigt försäljningsargument är att de är lätta att parkera.Funderar du på att köpa en begagnad medelstor till stor familjebil? BMW 320 Gran Turismo har vunnit flera priser för sin design och utmärkta körkomfort. samlat från onlinemarknadsplatser och återförsäljarwebbplatser. Det är 4 huvudfaktorer som avgör priset på en begagnad bil: År, körsträcka, skick och utrustningsvariant. Den billigaste BMW 320 Gran Turismo kan köpas från 179900 SEK, medan den dyraste modellen kostar runt 329 900 SEK.

Vad står M för i BMW?
BMW M, eller BMW Motorsport GmbH, är ett dotterbolag till BMW som bland annat sysslar med utveckla och producera högpresterande fordonsteknik. Denna teknik används i modifierade BMW, och i dagsläget finns modellerna M2, M3, M4, M5, M6, M8 samt BMW Z4M.
Men om du har en tendens att köra många mil, vi föreslår att du väljer Diesel. Observera att i vissa länder har högemissionsdieselmotorer förbjudits att komma in i vissa städer.Ett helt teknikpaket är hemligheten bakom den höga prestandan hos BMW 3-serie Gran Turismo – från funktionerna från BMW EfficientDynamics, som den 8-stegade Steptronic-växellådan, till det adaptiva M chassit.

Ett stort antal innovativa funktioner hjälper dig på många olika sätt under körningen och garanterar på så sätt högsta komfort och säkerhet. Du kan därför koncentrera dig på väsentligheterna – oförfalskad körglädje.

Vad kostar en BMW GT?
Snittet för våra BMW 320d xDrive Gran Turismo är att bilen är tillverkad 2016, har gått 11 905 mil och snittpriset är 192 857 kr. Denna bil går att köpa online!
Privatleasing anges inkl. moms, avser 36 månaders löptid och en avtalad körsträcka om 3 000 mil. Övermil och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Ändringar av körsträcka samt ränta kan påverka månadsbetalningen. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer med f.n. 595 kr resp. 55 kr. Det priset får du av din återförsäljare. Skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer. Priser för servicepaket ingår inte i den angivna månadskostnaden. Din återförsäljare hjälper dig att räkna ut service-kostnaden. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och avvikelser. Bilarna på bilderna är extrautrustade. Finansiering via BMW Financial Services. Din månadskostnad ändras när du väljer att lägga till eller ta bort extrautrustning/tillval på den valda bilmodellen, eller ändrar vald körsträcka. Gör de val som passar dina önskemål bäst och låt oss kontakta dig för att ge dig ett konkret förslag.Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.

* Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande. Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning. En mångsidig karaktär full av nya idéer och mål. BMW 3-serie Gran Turismo lyckas med konststycket att förena sportig design, spännande dynamik och generösa utrymmen i en och samma bil. Den coupéinspirerade taklinjen ger en lika lätt som sportig känsla.Här är det alltså bara Mercedes och BMW i topp. Det är mycket på grund av att de är dyra bilar som tappar snabbt i andrahandsvärde. Dessutom är de ofta dyra att försäkra.

Även om nya bilar kan vara bränslesnåla och ha låg skatt är det som regel alltid dyrast att äga en helt ny bil. Det är för att vi räknar in värdeminskningen som en kostnad för bilen – och den är som allra störst på helt nya bilar. Vissa bilar och märken står sig bättre jämfört med andra – men i vissa extremfall kan värdet på bilen halveras (!) under det första året.
Generellt kan man säga att premiummärken tappar i värde snabbare – med undantag för Volvo. I dag betraktar nog de flesta Volvo som ett premiummärke, men de har klart högre andrahandsvärde än till exempel Mercedes och BMW.*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vilken är den dyraste BMW?
Senast en BMW 507 såldes på öppna marknaden var prislappen på över 25 miljoner norska kronor – och då handlar det alltså inte om Elvis gamla BMW. – Exemplaret som vi visar på motorshowen i år är troligen en av världens mest värdefulla fordon, oavsett fordonstyp, säger Tommy Larssen på Oslo Motor Show.
Så för att få en så billig bil som möjligt gäller det att göra smarta val hela vägen. Ända från val av modell och finansiering till försäkring och körvanor. Vi hoppas att vi har gett dig en del på fötterna för ett långt och lyckligt bilägande!Privatleasing är ett dyrare alternativ men kan vara skönt för ekonomin eftersom du varje månad vet hur mycket bilen kommer att kosta dig. Du behöver inte ha samma buffert för skador och annat som kan uppstå, och du behöver inte bry dig alls om bilens värdeminskning.

Vilka årsmodeller av BMW ska man undvika?
M57 och N57: 2006 – 2012ModellÅrsmodellerMotorkod525d, 530d, 535d, 635d, 640d, X3, X5, X6, 730d, 740d2006 – 2010M57306D5525d, 530d, 535d, 635d, 640d, X3, X5, X6, 730d, 740d2011 – 2012N57D30A525d, 530d, 535d, 635d, 640d, X3, X5, X6, 730d, 740d2011 – 2012N57D30B
Förutom val av modell finns det mycket annat du kan göra för att göra ditt bilägande så billigt som möjligt. Här är våra viktigaste tips för ett billigt bilägande:Vi förmedlar billån i form av ett privatlån – upp till 600 000 kronor. Det innebär att du slipper betala kontantinsats och att du inte behöver ha bilen som säkerhet för lånet – samt att du kan låna till bilen även om du köper den av en privatperson. Ibland kanske det billigaste inte är det bästa – ibland kan det istället vara skönt att veta exakt vad en bil kommer att kosta per månad. Då är privatleasing en bra väg att gå. En viktig sak att ta hänsyn till för att ha en bil som är så billig att äga är andrahandsvärdet. Eftersom vi här räknar in bilens värdeminskning som en kostnad gör det stor skillnad om bilen du väljer är attraktiv på begagnatmarknaden.Att äga bil är inte gratis och för många bilägare står bilen för en av de största fasta utgiftsposterna, efter boende. Är du på jakt efter en så billig bil som möjligt? Då har du hittat rätt! Här har vi sammanställt listor över de billigaste bilarna att äga och köra.

Vilken är bäst av BMW 3-serie?
De fyrcylindriga dieslarna i 318d och 320d går mjukt och är mycket snåla på bränsle. Den som vill ha något extra väljer de raka sexcylindriga motorerna. De är dyrare men går silkeslent. Dieselsexan 330d är både snål och stark.
Om du tar ett lån för att köpa en bil är bra villkor en förutsättning för att kunna äga en bil billigt. Oavsett vilken bil du än köper blir den dyrare om du har en hög ränta på ditt lån. Därför ska du låta oss hjälpa dig att hitta ett så billigt lån som möjligt.För att få ett så billigt billån som möjligt är nyckeln att jämföra. Genom en ansökan hos oss skickas din ansökan kostnadsfritt ut till våra 40 samarbetspartners som får konkurrera om att ge dig lägst ränta. Det märks även på undersökningen, där Mercedesmodellen som är andra dyrast totalt sett har lägre driftkostnader än Volvomodellen som är trea bland de billigaste. Volvon vinner ändå stort på att bilens värdeminskning är betydligt mindre. För att få den rätta bilden av vad en bil kostar att äga måste man räkna in alla utgiftsposter. Det är lätt att bara tänka att det är bensin och försäkring som kostar – men du bör också räkna in värdeminskning, skatt och service.Är du ute efter en billig bil att äga är ofta en mindre bil rätt väg att gå. De drar i regel lite bränsle och har låg skatt. Bilförmedlaren Kvdbil har gjort en kostnadsanalys över vilka småbilar som är allra billigast att äga. De utgår från något som kallas TCO, eller “total cost of ownership”. Det innefattar kostnader för värdeminskning, fordonsskatt, försäkring, service och bränsle. I analysen har man räknat på en period på 36 månader och 4 500 körda mil.

Är det dyrt att äga en BMW?
Dyraste familjebilen att äga Här är det alltså bara Mercedes och BMW i topp. Det är mycket på grund av att de är dyra bilar som tappar snabbt i andrahandsvärde. Dessutom är de ofta dyra att försäkra.
Att välja en laddhybrid kan vara ett smart sätt att få ner kostnader för drivmedel och på så sätt få en bil som är billigare att äga. Men här spelar modellen stor roll. I undersökningen ser vi att både bilen som är allra billigast och allra dyrast är en laddhybrid. Det beror på att de andra kostnaderna för att äga bilen också väger in – inte bara drivmedel.

Renault Clio är alltså den allra billigaste småbilen att äga, tätt följd av Volkswagen Polo. Den allra dyraste i jämförelsen är Ford Fiesta – en modell som faller främst på kostnader för värdeminskning och försäkring.Vill man vara ännu mer noggrann går det att räkna in slitage på däck, billån samt merkostnader som parkering och tullavgifter. Vill du räkna på månadskostnad för bil och vad din bil kan kosta i månaden kan du läsa mer här.

Den branta värdeminskningen hos nya bilar gör att det oftast blir billigare att köpa och äga en begagnad bil. Men begagnatmarknaden kan verka snårig och det kan också stå dig dyrt att göra en dålig affär på en begagnad bil som inte håller kvaliteten. Därför har vi sammanställt en checklista för dig som är på jakt efter en begagnad bil. Här hittar du de viktigaste tipsen för att köpa begagnad bil.

Vilken BMW är bäst att köpa?
På modellnivå hamnar BMW X2 högst upp på listan över de bästa nyare bilmodellerna av årsmodell 2017–2020. Sedan kommer inte mindre än tre Lexusmodeller.
Som vi ser var det endast Mitsubishi Outlander som lyckades slå Volvomodellerna på fingrarna. Förutom de två märkena är det Volkswagen Passat som tar plats på topp fem.En ansökan tar bara ett par minuter och du har sedan fått svar från alla långivare inom 24 timmar. Vi tar bara en kreditupplysning via UC trots att du får flera bud.Men alla kan inte köra en liten bil. För de med familj och/eller husdjur blir det snabbt för trångt och då är det bättre att gå efter en rejäl familjebil. Skillnaden märks snabbt – då många av familjebilarna är mer än dubbelt så dyra att äga som en småbil. Kvdbil har gjort en kostnadsanalys bland deras vanligaste familjebilar.

För Sveriges populäraste bilmärke, Volvo, är resultatet inte riktigt lika rolig läsning. Som märke hamnar Volvo visserligen på sjätte plats före bland andra Tesla och Volkswagen. Men bästa Volvomodell – suven XC40 – kommer först på plats 21. De populära XC60- och V60-modellerna är omkörda av många konkurrenter och hamnar på plats 44 respektive 45.
På modellnivå hamnar BMW X2 högst upp på listan över de bästa nyare bilmodellerna av årsmodell 2017–2020. Sedan kommer inte mindre än tre Lexusmodeller.Det bästa svaret på vilken bilmodell som är bäst får man om man frågar ägarna. Vi Bilägares årliga undersökningen AutoIndex avslöjar de bästa och sämsta modellerna när ägarna får tycka till, i tre olika årsmodellklasser – 2017–2020.Tesla hamnar på åttonde plats som märke och Model 3 ligger på 32:a plats totalt. Bland konkurrenterna har Model 3 nöjdare ägare än till exempel Audi A4.– Att bilmodellen är populär behöver inte ha någon koppling till att ägarna är nöjda. Volvo V90 kommer först på plats 67 och lika populära familjebilen Volkswagen Passat får en föga imponerande 111:e plats, säger Klas Skarin, redaktör på Vi Bilägare och ansvarig för AutoIndex i ett pressmeddelande.

I övrigt är motorn precis som vanligt, råstark och väldigt snål på dropparna. Provbilen hade den åttaväxlade automatlådan, som i läge Sport ibland växlade lite oskönt hårt men i övrigt gick alldeles omärkligt.
Karosshöjden har ökats åtta centimeter och jag hade därmed kunnat behålla min imaginära hatt på även i baksätet. Slutligen sitter alla åkande sex centimeter högre än i normalmodellen, vilket gör det lätt att kliva i och ur och ger en helt annan utblick från bilen.Först och främst är volymen 25 dm3 större än i en 3-serie touring när det tredelade ryggstödet är uppfällt: 520 dm3 mot 495. Med baksätets ryggstöd undanfällt är volymen hela 1 600 dm3 och lasttröskeln är låg. Sittdynorna bak är dock fasta så lastgolvet blir inte alldeles plant.

Jag körde dels 320d med 184 hk ur BMW:s bekanta turbodieselfyra, dels 335i med turbosexa på 306 hk. Utbudet i Sverige kommer att vara omfattande med 318d GT som instegsmodell.Kombinationen av passagerar- och lastutrymmen blir en svår nöt att knäcka inte bara för de konkurrenter man kan tänka sig, utan också för BMW X1 och 3-serie Touring.

Motorljudet från dieselmotorn är ett få minus jag kan rikta mot bilen; i lägre farter tränger knattret in en hel del i kupén. Det gäller för övrigt även ett susande ljud från klimatanläggningen, även när den ställs i lägsta fläktläge. Vindbrus förekommer nästan inte alls.
Från körsynpunkt noterade jag att bilen rörde sig lite sävligare på krokiga vägar än en vanlig 3-serie. Inte riktigt lika snabb i ”instyrningen” i kurvorna, men fortfarande mycket hanterlig och bekväm. Det är ett medvetet val för att göra bilen mer avspänd på långkörning. Axelavståndet är en del av förklaringen och i mitt tycke är denna ”justering” av körkaraktären inget minus – man kör gärna GT lugnt och effektivt snarare än hetsigt. Snacka om vuxenpoäng.Konkurrentbilarna, ja, de är inte så många. Audi A5 har likartad linjeföring men helt andra mått (det är egentligen bara de ramlösa sidorutorna som förenar Sportback och GT). A4 Avant och Mercedes C-klass kombi är förstås också i skottlinjen, medan i Sverige kanske framför allt Volvo V60 får se upp för den överraskande smart paketerade bayraren. Volvos baksäte är ljusår från BMW:s.

Åkkomforten är väldigt bra överlag och den extra överblicken ger en angenäm dimension. Men i de rikliga vägskarvarna på Sicilien stötte det trots allt en hel del från bakvagnen, främst orsakat av de punkteringsfria däcken.
Bagageutrymmet har elegant LED-belysning längs sidorna och fällningen av ryggstöden går enkelt med välplacerade handtag. Ryggstöden kan dessutom ställas i 15 lägen om totalt 19 graders förändrad lutning. Det gör baksätet idealiskt för en skön slummer.Det är inte så ofta nya bilmodeller kännetecknas av kreativt mod, men nya BMW 3-serie GT gör just det. I korthet är det en på alla viktiga ledder förstorad och förhöjd 3-serie för den som söker exceptionella utrymmen men som inte vill ha en renodlad kombi.Hur är det att från stillastående backa uppför en snöig uppfart? Sån är min situation ofta vintertid. Kan föreställa mig att man kan bli stående pga att antislir griper in direkt och stryper effekten. Eller vad är din erfarenhet i ett sådant fall, @Draxon?

Benutrymmet i baksätet är sju centimeter större än i en vanlig ”trea” och jag kan med passagerarstolen i normalläge framför mig utan vidare sitta med raka ben. Limousinekänsla!
GT-karossen är 20 centimeter längre än den vanliga 3-seriens, totalt drygt 480 cm. Axelavståndet har ökats hela elva cm och är nu 292 cm, markant längre än på andra, ungefär lika stora bilar och det är också här förutsättningarna för de ovanliga kupéutrymmena skapas.Istället för rullgardin som insynsskydd finns två hårda skivor som när så önskas snyggt kan placeras i var sitt ställ under bagagerumsgolvet. Där finns det massor av stuvutrymme när skivorna är på sin ordinarie plats.

Jag skulle vilja veta hur många som testat en BMW på vinterväg. Själv var jag nervös inför bakhjulsdrift när jag köpte min F11. Dock har jag inte haft ett endaste problem och antispinnet fungerar gudomligt jämfört med min Volvo S80. Man ser möjligtvis lampan blinkar ibland jämfört med Volvons högljudda ”konsert” i framvagnen så fort man körde i en rondell.
Baspriset för en ganska välutrustad 320d med 17-tumsfälgar som standard blir drygt 346 000 kronor. Det är cirka 19 000 kronor mer än för touring och jag undrar om inte det är värt pengarna.Jag har rattat två versioner av bilen på allehanda vägar, raka och väldigt krokiga, släta och svårt gropiga, på Sicilien av alla platser och jag tror att modellen kan rucka på den gängse bilden av BMW:s ”trea” när introduktionen i Sverige skett i juni i år. Det är en modellserie som inte bara behöver leva på sin sportiga stil, nu kan man lika gärna lockas av utrymmena – utan att försaka något nämnvärt i köregenskaper.

Roy, antar att du syftar på bakhjulsdriften i allmänhet och inte GT-modellen i synnerhet? Som du ser i texten kommer den dock även med xDrive så vill man ha bra prestanda/framkomlighet på vinterväg så går det att ordna. Sport, Luxury och Modern heter utrustningsnivåerna. Dessutom kommer paketet M Sport under sommaren, med mängder av yttre och inre designattribut, sänkt M Sport-fjädring och speciella bromsar (extrautrustning) – bland annat. Under sommaren startar också produktionen av 325d Gran Turismo och av fyrhjulsdrivna xDrive av 320i, 328i, 335i och 320d GT. Bakluckan är stor och tung men manövreras elektriskt i alla versioner. Som extrautrustning finns den nya flugan att öppna genom att sticka foten under bakre stötfångaren, som standard gäller knapp på nyckeln eller knapp vid förardörren.Dessutom är det skönt att sitta så långt från islagsytor som man gör i 3-serie GT. Stora sidorutor ger bra sikt från baksätet, möjligen kunde jag tycka att själva sittdynan var en smula hård men det kanske är ett plus på längre sträckor än den jag avverkade där.Väljer du rätt BMW 3-serie får du en fin premiumbil som inte kostar mycket mer än att äga än mer vardagliga bilmärken. Blipps begagnattest av BMW 3-serie hjälper dig att välja rätt modellvariant och undvika de vanligaste felen.

Är BMW 320 GT en bra bil?
Eftersom att 3-serie GT är ganska hög så är även sittpositionen det. Du får en bra överblick av vägen framför och det är nästan lite SUV-känsla. Det innebär också att fönstrena är relativt höga vilket gör det ljust i kupen, även med det svarta innertaket som kommer med M-sport paketet.
Ekonomi Det går att hitta en fin BMW 3-serie F30 från cirka 150 000 kr. Med Blipps billån kostar bilen från 1437 kronor i månaden. En bil av nyare årsmodell ligger en bit över 200 000 kr. Begagnatrpriserna har legat stabilt, så ägandet kan ändå bli billigare. Tänk på att försäkringen kan vara dyr i storstäder för de motorstarka bilarna, särskilt om du är yngre.

Motorer Nästan alla motorer som erbjöds till BMW 3-serie är trevliga och erbjuder en fin gångkultur. De fyrcylindriga dieslarna i 318d och 320d går mjukt och är mycket snåla på bränsle. Den som vill ha något extra väljer de raka sexcylindriga motorerna. De är dyrare men går silkeslent. Dieselsexan 330d är både snål och stark. Oavsett om du väljer manuell eller automatisk växellåda är bilarna roliga att köra.
BMW 3-serie är en av de allra mest eftertraktade begagnade bilmodellerna och brukar toppa Blockets statistik efter de mest sökta bilarna. 3-serien är en av mest körglada bilarna du kan hitta som begagnad – i Blipps begtest får du hjälpa med goda råd om vad du ska tänka på inför köpet.Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.

Modellen: BMW 3-serie F30 2012-2019 BMW 3-serie lade grunden till ett eget bilsegment: den kompakta premiumsedanen. I dag har 3-serien fått konkurrenter som Audi A4, Mercedes C-klass och Jaguar XE, men BMW var först ut. Få bilmodeller erbjuder lika mycket körglädje som BMW 3-serie till ett överkomligt pris.
Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.Den näst senaste generationer som kallas ”F30” tillverkades mellan 2012 och 2019 och var en riktig hit hos bilköparna. Den fanns med motorer från 136 till 460 hk. Det är lätt att hitta en modellvariant som passar just dina behov.

Den allra mest köpta begbilen är en Volkswagen Golf, men när vi letar efter bil är det BMW som toppar sökstatistiken. BMW kan vara den största drömbilen för många svenskar. Och som begagnad är drömmen inte oöverkomlig. BMW är en dyr bil som ny, men den första ägaren får ta den största värdeminskningen. Begagnatköparen har större chans att få ett kostnadseffektivt bilägande. Särskilt när det gäller 3-serien som erbjuder god totalekonomi.

Felen Det har förekommit en del problem med BMW:s motorer. BMW:s dieselbilar från 2011 och framåt har ett inbyggt säkerhetsproblem med EGR-ventilen och kan börja brinna om det inte åtgärdas. De flesta bilar ska nu ha återkallats och vara ombyggda, men kontrollera att det verkligen är gjort. BMW:s motorer kan vara känsliga för att oljebytena är skötta som de ska, så välj en bil som en komplett servicebok. Numera är serviceboken digital, så du kan enkelt kontrollera i färddatorn att servicen är skött. Fördelningslådan kan vara känslig på bilar med xDrive-fyrhjulsdrift så provkör noga och lyssna efter missljud. 318 d och 320d med N47-motor har en inbyggd svaghet. Den kan rassla om bilen är dåligt servad, då är det problem med kamkedjesträckaren. Undvik helst den motorn, men det gäller främst äldre bilar. På vissa bilar har infotainmentsystemet trasslat, det löses ofta med en uppdatering hos återförsäljaren.
Goda råd BMW-bilar med M-sportpaket är alltid lite dyrare, men mycket lättare att sälja när det är dags att byta. Det lönar sig ofta att välja en BMW med det eftertraktade paketet. Fyrhjulsdriften xDrive och touring höjer också priset, men gör också bilen mer lättsåld. Motorsvaga sedaner som 318 är mer trögsålda, men ger ett billigt bilägande i långa loppet.

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.
BMW M är inte ensamma om specialtillverkningen av diverse BMW-modeller, och har alltså en del konkurrenter. Några av dessa är bland annat Alpina, AC Schnitzer och Hartge.BMW M, eller BMW Motorsport GmbH, är ett dotterbolag till BMW som bland annat sysslar med utveckla och producera högpresterande fordonsteknik. Denna teknik används i modifierade BMW, och i dagsläget finns modellerna M2, M3, M4, M5, M6, M8 samt BMW Z4M. Även en M1 har funnits och är den första M-modellen, den har dock inget att göra med den nuvarande 1-serien.

Företaget började så småningom att byta karaktär, från Motorsport GmbH till M GmbH, där man alltså inte hade all betoning på motorsport utan även på gatbilar. 1978 visade BMW M under Paris Motor Show upp deras första bilmodell med beteckningen M – BMW M1.År 1972, den 24 maj, bestämde sig BMW:s styrelse för att starta dotterbolaget Motorsport GmbH, som skulle ha hand om BMW:s motorsport. Först ut blev modellen 3.0 CSL, som bland annat gav BMW en rad olika vinster i olika europeiska tävlingar. I slutet av 1970-talet blev dessutom 3.0 CSL godkänd för gatukörning, vilket var början på ny era av prestandabilar från BMW.

320d Gran Turismo är en halvkombi och den 132:e populäraste modellen från BMW här på Wayke. Vi har just nu 4 st annonser för den. De mest populära färgerna för BMW 320d Gran Turismo är silver, svart och brun. Majoriteten av våra 320d Gran Turismo har diesel som bränsle. Snittet för våra BMW 320d Gran Turismo är att bilen är tillverkad 2017, har gått 12 250 mil och snittpriset är 200 000 kr.
En detalj som är helt ny för BMW sitter på utsidan av bakluckan. Där sitter nämligen en aktiv bakvinge som är den första av sitt slag på en bil från München. Den är inte bara till för syns skull utan reducerar lyftkrafterna över bakvagnen.Redan i går fick vi se de åtta första bilderna på 3-serie GT då ett franskt bilforum gav blanka sjutton i BMW:s restriktioner. Vi förutspådde då att BMW väljer att presentera bilen officiellt inom några dagar, och så rätt vi fick för nu är den officiell, en månad innan den stora premiären som äger rum inför tusentals ögon på bilsalongen i Genève.

Vad är BMW GT?
BMW 3-serie GT är en större bil än 3-serie Touring. Exakt två decimeter längre från front till akter, alltså exakt 482,4 centimeter lång, samt elva centimeter längre avstånd mellan hjulaxlarna (totalt 2,92 meter). Dessutom är 3-serie GT 8,1 centimeter högre än sitt kombisyskon (1,51 meter totalt).
Precis som 5-serie GT är 3-serie GT vad man skulle kunna kalla en halvkombiversion av vanliga 3-serie (5-serie GT baserad på vanliga 5-serie, så klart). En karossvariant som kan vara intressant om man vill ha lite mer rymd än hos sedanmodellen men samtidigt inte gillar kombibilar, Touring på BMW-språk.Teknikens Värld erbjuder möjligheten att kommentera artiklar. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se

Under den långa, sluttande huven bjuder BMW på fem olika motoralternativ till en början. Tre av dem matas med bensin, de två övriga med diesel. Alla försedda med BMW:s TwinPower Turbo-teknik. Effektuttagen ligger på mellan 143 och 306 hästkrafter. Någon M3 GT lär vi nog aldrig få se hur mycket man än önskar det.
När den stora bakluckan öppnas tronar ett gigantiskt lasthål upp. På den punkten har 3-serie Touring inte en chans, inte heller när det kommer till utrymmesmatchen då 3-serie GT slår kombin med 25 liters marginal, alltså 520 liter totalt. Lasttröskeln är dessutom något högre hos GT än hos Touring.Några prisuppgifter är inte offentliggjorda ännu men vi lär få indikationer på dessa i samband med världspremiären i Genève i mars. Lansering hos BMW-handlarna blir det något senare i år.

Är BMW GT bra?
Det är inte så ofta nya bilmodeller kännetecknas av kreativt mod, men nya BMW 3-serie GT gör just det. I korthet är det en på alla viktiga ledder förstorad och förhöjd 3-serie för den som söker exceptionella utrymmen men som inte vill ha en renodlad kombi.
Alla driver på bakhjulen med hjälp av en sexväxlad manuell låda som standard. Åttastegad automatlåda finns som tillval. Fyrhjulsdrift, xDrive, nämner BMW ingenting om i dagsläget men vi kan nästan vara helt säkra på att det lanseras så småningom. Oavsett växellådsalternativ är bränslebesparande start/stopp standard, likaså annan EfficientDynamics-teknik så som körinställningen Eco Pro som sägs sänka förbrukningen med upp till 20 procent.

BMW 3-serie GT är en större bil än 3-serie Touring. Exakt två decimeter längre från front till akter, alltså exakt 482,4 centimeter lång, samt elva centimeter längre avstånd mellan hjulaxlarna (totalt 2,92 meter). Dessutom är 3-serie GT 8,1 centimeter högre än sitt kombisyskon (1,51 meter totalt). Den större storleken, främst tack vare det ökade axelavståndet, gör kupéutrymmet rymligare. Exempelvis är benutrymmet i baksätet hela sju centimeter längre än vad det är i 3-serie Sedan och Touring.
Baksätet kan fällas enligt 40/20/40-modellen vilket är betydligt bättre än 60/40 som många bilar fortfarande dras med. Därmed bjuder 3-serie GT på bra flexibilitet när skrymmande föremål måste fraktas.

BMW 5-serie Gran Turismo har fått en lillebror! Självklart heter den BMW 3-serie Gran Turismo men kommer att få smeknamnet 3-serie GT för att man ska undvika knutar på tungan.
Avslöjad i går, officiell i dag. Här är 3-serie Gran Turismo, en sportig halvkombiversion av BMW:s guldkalv nummer ett. Två decimeter längre än Touring och med större axelavstånd är den rymligare för de åkande, inklusive bagaget.Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Efter det att du bestämt dig för att köpa en bil ur BMW:s 3-serie har du fortfarande flera val att göra då det finns modeller med olika egenskaper. Du hittar BMW 3-serie som sedan, touring och BMW 3-serie Gran Turismo. Vi på Holmgrens Bil kan också erbjuda bilar ur BMW:s 3-serie med olika utrustningsnivåer. Allt för att du ska kunna hitta en BMW som har det som just du värdesätter och till ett pris som passar utifrån din budget. Compact executive är en beteckning som brukar användas för BMW 3-serien. För de flesta med normala behov innebär det att bilarna är lagom stora, samtidigt som de är gjorda med kvalitetskänsla in i minsta detalj. Det är bilar som vunnit ett stort antal priser sedan serien introducerades 1975. Idag är de inne på sin sjunde generation. Bilar i 3-serien är BMW:s bästsäljare och de har en bred målgrupp. Söker du en bil i mellanklass med mycket hög komfortnivå och den kvalitetskänsla som gjort BMW till bilvärldens kanske starkaste varumärke, ska du ta en titt på vårt stora utbud av bilar ur BMW:s 3-serie.

Holmgrens bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och vi fokuserar på ditt liv med bilen. På våra anläggningar hittar du ett stort sortiment av både nya och begagnade bilar och vi hjälper dig att hitta din nya bil som passar dina behov. Idag finns Holmgrens bil på 13 orter och vi säljer BMW, Ford, Hyundai, Nissan, MG och MINI.

Har du ögonen på BMW 3-serie? Det är bilar som vi på Holmgrens Bil har stora och mycket goda erfarenheter av sedan många år tillbaka. Välkommen att kontakta oss om du vill boka in en provkörning av en ny eller begagnad BMW 3-serie. Vi kan även hjälpa dig att avgöra vilken modell som är det bästa valet utifrån de krav och önskemål du har på din nästa bil.Om du köper en begagnad bil ur BMW 3-serien från oss är det bra att veta att vi är inriktade på bilar som håller hög standard. Vi kontrollerar dem noga och sätter ett pris som motsvarar skicket och utrustningsnivån. Att köpa en begagnad BMW 3-serie är en dröm för många, och här förverkligar vi den under former som är trygga för dig som köpare. Du har till exempel alltid en veckas bytesrätt på en begagnad bil. Vi är MRF-anslutna vilket innebär att vi lever upp till högt ställda krav på hur bilförsäljning ska gå till ur en etisk synvinkel. Efter mer än 60 år i branschen vet vi också hur viktigt det är med nöjda och återkommande kunder. Många som väljer att köpa en BMW 3-serie håller sig till den modellen, det är en annan sak vi vet av erfarenhet.

Vi finns här för dig genom hela ditt liv med bilen och tycker att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt. Hos oss kan du tryggt lämna in din bil för all typ av service, byte av vindruta, lagning av stenskott eller däckbyte. I vår däckshop finns allt för däck, dessutom har vi däckhotell där du kan förvara dina hjul tryggt och säkert. Vi har även ett brett urval av både nya och begagnade vinterdäck och sommardäck.Vår BMW 520 årsmodell 2012 har gått lite drygt 11 000 mil när den för drygt 2 månader sedan stannade på väg hem från Sälen. En dyr taxi-resa hem och krigande för att få bilen till vår stads auktoriserade verkstad som konstaterade kemkedjan av. Försäkringen hade täckt om den varit 2 år yngre. Det är ju helt galet att en bil som är 10 år och gått knappt 12 000 mil drabbas av en kamkedja som går av!! Ingen hjälp från vare sig försäkringsbolaget eller bilfirman vi köpte av för 5 år sen! Dyr skräpbil som vi aldrig någonsin ska skaffa igen!

Om du har en motor med kamkedja så var noga med att sköta oljebyten. Om din bil har en serviceintervall på 3 000 mil så skadar det inte att byta olja redan vid 1 500 mil för att spara på motorn.
Har en BMW 318 i 2000 som gått 42000 mil med oljebyten hela tiden efter 1500 mil. Hur stor är sannolikheten att den håller ett antal tusen mil till? Vad kostar ett kjedjebyte ?Bortsett från det ovan nämnda är stylingen väldigt lik de övriga 3-serie varianterna, något som sig bör när modellen bär samma namn. På klassiskt BMW-vis domineras fronten av njurgrillen som sammanfogats med LED-strålkastare (standard) med två ringar på varje sida. Även bak på 3-serie GT finns LED-ljus. M-sport paketet, med vilket testbilen var utrustad, innebär sportigare styling kring hela bilen (mycket snyggare om du frågar mig). Som vanligt är det väldigt svårt att säga om en bil (eller något annat) är objektivt snygg eller ej, eftersom alla har olika smak. Personligen är 3-serie GT inte något som jag skulle välja över 3-serie sedan eller touring med anledning av designen, jag anser att den ser lite för klumpig ut, men från rätt vinkel kan den vara riktigt snygg.

BMWs 3-serie kommer i många olika varianter, och idag står 3-serie Gran Turismo (GT) på tur. Den har mer utrymme än kombin och en väldigt praktisk bagageöppning, men det innebär också att den är större. Vad blir resultatet av detta? Läs vidare så får du veta!
BMWs iDrive-system (infotainment) är en dröm att använda, enligt mig bäst i branchen. Det styrs genom ett snurrhjul som sitter bra lokaliserat på mittkonsolen, enkelt att nå utan att behöva ta blicken från vägen för att hitta den. För närvarande ingår Connected-paketet med det större iDrive-systemet om du köper M-sport paketet. Då får du bra navigation, större skärm, split screen (något jag uppskattar mycket) och det senaste iDrive med anpassningsbara paneler i överblicksvyn. Ett digitalt instrumentkluster finns som tillval men visar mest bara vanliga mätare, och är inte i närheten av lika användbart och innovativt som Audis Virtual Cockpit.Eftersom att 3-serie GT är den största 3-serien, kanske ni förstår att det är utrymme som är den främsta anledningen att välja den framför en annan 3-serie. Den är hela 20 cm längre än både sedanen och kombin, vilket innebär endast 10 cm kortare än 5-serien. Detta resulterar i ett baksäte med mycket gott om benutrymme och att det är den 3-serie med störst bagagevolym. Något som är värt att tänka på är dock att kombin har ett kantigare utrymme som gör det enklare att lasta större föremål.

Similar Posts