| |

Bra Restaurang Nära Cirkus

Cirkus Brazil Jack grundades 1899 av Carl Rhodin, mer känd som den legendariske Brazil Jack, och titulerar sig som Sveriges nationalcirkus. Idag drivs cirkusen av barnbarnsbarnet Trolle Rhodin. Cirkus Brazil Jack är sedan 2018 en helt djufri cirkus och är den enda cirkusen i Sverige som turnerar i hela landet.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.För att förbättra och anpassa din upplevelse av våra digitala tjänster använder Elite Hotels cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användning av cookies.Ska du se en föreställning på Cirkus i Stockholm? Då kan du boka en övernattning på ett av våra sju hotell nära Cirkus i Stockholm. Alla har kommunaltrafik precis utanför dörren vilket gör det enkelt att ta dig till och från eventet. Du kan även be vår serviceinriktade personal att boka en taxi åt dig så blir du hämtad och körd direkt till Cirkus.

Elite Palace Hotel är ett modernt hotell beläget i centrala Vasastan. Här bor du i en fridfull miljö med närhet till tunnelbana, bussar och flygbussen som stannar precis utanför. I hotellet finns gastropuben The Bishops Arms samt Bar & Bistro 115 och Vana spa med bastubad, gym och välgörande behandlingar.Exklusiva Elite Eden Park Hotel finner du mitt i hjärtat av Stockholm. Hotellet ligger intill den rogivande parken Humlegården och det livfulla Stureplan. Här erbjuds förstklassig service samt två spännande restauranger.

Elite Hotel Arcadia är en härlig oas i centrala Stockholm, två minuter från tunnelbana och bussar samt med gångväg till Stureplan. Här finns 90 rum, konferenslokaler och ett välutrustat gym med bastu och relax. Välkommen till ett personligt hotell med avslappnad atmosfär, trädgård och restaurang.Charmiga Elite Hotel Adlon är beläget i en klassisk byggnad på Vasagatan i centrala Stockholm och erbjuder 213 hotellrum. Här bor du på bästa läge intill Centralstationen och Arlanda Express. Elite Hotel Stockholm Plaza är ett klassiskt modernt hotell på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stureplan, med Humlegården på andra sidan gatan och två populära restauranger i byggnaden. Elite Hotel Carolina Tower ligger i den nya stadsdelen Hagastaden intill Karolinska Institutet. Här erbjuds 221 hotellrum med helkaklade badrum, moderna och bekväma konferenslokaler, skygym och relaxavdelning och en restaurang med uteservering.Elite Hotel Marina Tower är beläget i en historisk kvarnbyggnad vid vattnet, bara några minuter från centrum. Hotellet erbjuder smakfullt inredda hotellrum, restaurang med uteservering och Sturebadet Marina Tower spa.

Är cirkus lagligt?
Cirkusen ska vara registrerad i det EU-land där den har sin hemvist. Den som är ansvarig för cirkusen måste ansöka om registrering senast 40 dagar innan cirkusen ska flyttas till ett annat EU-land. Du ansöker på blankett. Registreringen gäller under 5 år.
Vi har sju hotell nära Cirkus i Stockholm med kollektivtrafik lättillgänglig så att du enkelt tar dig ut till Djurgården på några minuter. Börja festen med en fördrink i en av våra moderna barer för att sedan ta dig vidare till en helkväll på Cirkus. När föreställningen är klar är du varmt välkommen tillbaka till ditt mysiga hotellrum för att krypa ner i en nybäddad säng med kudden du själv har valt från vår kuddmeny.Cirkus är en arena på Djurgården i Stockholm som håller i teatrar, konserter och andra roliga evenemang. Från början hette den Djurgårdscirkus och invigdes redan år 1892 för att hålla i dåtidens cirkusar. Numera är det mer moderna och musikaliska tillställningar som hålls i de anrika lokalerna. Har du en föreställning bokad på Cirkus ska du bo hos oss på Elite Hotel.

Hur länge håller Cirkus på?
Föreställningen är ca 1 timme och 45 minuter lång inkl 20 minuters paus. Barn under 2 år behöver ingen egen biljett utan sitter i vuxens knä. Alla Sittplatser består av individuella sittplatser med ryggstöd. Premium kategorin är de bästa platserna och är numrerade, fodrade mjuka bekväma stolar med bäst sikt.
Djurgården är en av Stockholms vackraste stadsdelar och är väl värd ett besök. Passa på att ta en promenad längs vattnet i fantastisk natur och ät på en av restaurangerna med Michelinstjärnor innan det är dags för fest på Cirkus. Efteråt kan du åka tillbaka in mot stan och uppleva ett pulserande nattliv med mängder av pubbar och nattklubbar. Sen är du varmt välkommen tillbaka till Elite Hotel för en god natts sömn!Tjänsten tillträds under tredje kvartalet 2023 och kommer att förstärka den kommersiella förvaltningen som ett led i bolagets fortsatta tillväxtstrategi. Ställd inför ett problem har vi människor tre olika sätt att reagera. Vi kan agera som Förvaltare, som Demagoger, eller som Förlösare, menar Stig-Björn Ljunggren . Fastighetsägarna Stockholms styrelse har mottagit Oskar Öholms önskemål om att lämna posten som vd för medlems- och branschorganisationen i slutet av 2023.Areim har idag tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Magnolia Bostad AB’s ägarbolag HAM Nordic AB av Holmström Fastigheter Holding AB och Holmströmgruppen. Detta beror till stor del på de välbesökta succéerna Phantom of the Opera samt Magnus Ugglas föreställning Hallå på Skandiascenen. Musikalen utgör tillsammans med Mamma Mia, Kristina från Duvemåla och Chess bland de mest framgångsrika produktioner som någonsin satts upp på Cirkus scen. Hösten 2017 bjuder på en publikintensiv repertoar med Tomas Ledin – Skarpt Läge på Cirkus, Jason Timbuktu Diakité – En droppe midnatt på Skandiascenen för att nämna ett urval. Cirkus färdigställdes 1892 och är än idag Nordens största privatteater. Den nuvarande förvaltningen prognostiserar intäkterna för spelåret 2016/17 till 113 miljoner – det mest inkomstbringande året i Cirkus historia.

Det är möjligt att köpa annonsplatser på Worldinproperty.se eller i det dagliga nyhetsbrevet. Läs om priser och finn ytterligare information här eller kontakta vår reklamansvarige för att få veta mer.
Framtidsplanerna för Cirkus är omfattande. En rad ombyggnationer av anläggningen är att förvänta såsom ny restaurang- och barverksamhet, nya stolar, en exklusiv VIP-sektion och en bättre logistik överlag. En bredare inriktning på kommersiella partnerskap och medlemskap i kombination med en större satsning på konferenser och kongresser, främst i Skandiascenen.I måndags hade LKF ett alternativt spadtag för Ornitologen. I stället för det vanliga spadtaget plockades de sista tegelstenarna från det rivna parkeringshuset.

Vem äger Cirkus på Djurgården?
Ägandeskapet för den anrika och historiska teateranläggningen Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm gick under fredagen den 30 juni till Pop House Stockholm där Conni Jonsson och Björn Ulvaeus är huvudägare.
– Under snart 30 år har vi i olika konstellationer haft förmånen att kunna husera såväl svenska som internationella artister samt musikaler och andra spännande evenemang. Nu är det dags för Cirkus att få komma in i ett än mer mångfacetterat sammanhang , säger Thomas Johansson , som initierade köpet av Cirkus 1989.Volymen är den lägsta på tio år och trenden ser likadan ut i samtliga nordiska länder, visar nya siffror från Colliers Nordics när de summerar första halvåret.

– Genom att berika Cirkus med Skandiascenen för två år sedan, har vi nått de mål som befintliga ägare gemensamt satt upp och det känns därför naturligt att nu lämna över stafettpinnen till Pop House Stockholm , säger Palle Gustavsson, vd, Cirkus.
– Jag ser framför mig ett Cirkus som ett modernt, flexibelt och attraktivt teaterkomplex med ett brett musik- och underhållningsutbud av hög kvalitet. Ambitionen är att mina kräsna musikalkollegor ute i världen ska säga: ”Jag har hört att Cirkus i Stockholm är Skandinaviens bästa scen” , säger Björn Ulvaeus.Ägandeskapet för den anrika och historiska teateranläggningen Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm gick under fredagen den 30 juni till Pop House Stockholm där Conni Jonsson och Björn Ulvaeus är huvudägare. Pop House Stockholm innefattar bland annat ABBA The Museum vars verksamhet ligger i nära anslutning till Cirkus. Man stärker med nyförvärvet sin position som en av de större och mest betydelsefulla aktörerna inom musik-, upplevelse- och besöksnäringen. Även den nybyggda Skandiascenen ingår i förvärvet.

Dessa trevliga bröder från Tjeckien har vi sett tidigare i Brazil Jack manege. Visst eftersträvar vi variation i programmet från år till år men Wolf Brothers vill vi inte klara oss utan. Deras karaktärer är så genuint älskvärda och roliga att de på något vis har blivit en självklar del av vårt DNA. Deras gedigna kunnande i alla tänkbara cirkusdiscipliner, gör det också möjligt för dem att parodiera de andra artisterna. Låt oss se vad de har förberett för tokerier för oss i år.
Redan 1957 presenterade Cirkus Brazil Jack vatten som ett genomgående konstnärligt tema för det årets föreställning. För att ytterligare utforska detta tema har vi i kollaboration med Susan Jasters, under vintern skapat ett unikt nummer i luft och vatten som kombinerar hennes skönhet, styrka och akrobatiska färdigheter i den, vad vi tycker, ultimata presentationen. Vi är mycket stolta över slutresultatet och räknar med att numret kommer att bli en sensation under sommarens sverigeturné.För oss är det viktigt att en cirkusföreställning innehåller en riktigt ekvilibristisk jonglör. Det har vi alltid haft i våra program och det är lite av vårt signum. Ju snabbare de är, desto bättre. 2023 presenterar vi vad man i branschen brukar referera till som en riktig blixtjonglör. Här går det undan.

Brazil Jack presenterar sitt nya djurfria program 2023 med en show utöver det vanliga. Glöm allt ni tidigare har skådat på cirkus för nu tar vi föreställningen till en ny nivå! Enastående cirkuskonstnärer från jordens alla hörn tar sig an de fyra elementen: eld, vatten, luft och jord i en show sprängfylld av action, humor, skönhet och festivitas. Cirkussfärens bevingade kungar och drottningar i den flygande trapetsen tävlar i tapperhet endast med akrobaterna på sina motorcyklar i dödsgloben utmanande själva jordens dragningskraft. Tropiska ösregn översköljer ett enastående spektakulärt program. Bara i Brazil Jacks manege. Var annars?
Fenomenala motorcykelakrobaterna från Brasilien och Argentina skapar välorganiserat trafikkaos i en kula av järn. Motorernas ursinniga vrål bildar suggestiv ljudkuliss åt våra fyra våghalsar som i ett rasande tempo virvlar runt, runt, runt i olika komplicerade figurer och mönster. Här gäller det sannerligen att hålla tungan rätt i mun och inget utrymme finns ens för minsta misstag. Kanske bryter vi mot en och annan föreskrift men andra trafikregler är det som gäller i stålgloben, på tio meters höjd under cirkuskupolen. Helt andra regler.Ytterligare ett nummer inför säsongen 2023 har skapat från grunden är detta unika akrobatnummer som även det bygger på vattentemat. Vårt team av innovatörer och tekniker har gjort det möjligt för oss att bjuda på ett tropiskt monsunregn i manegen. tiotusen vattenstrålar, glimrande i alla regnbågens färger sköljer ner över manegen och skapar en nästan magisk miljö för denna kraftfulla, akrobatiska uppvisning i den högre skolan. Vi har länge närt en dröm om att skapa egna nummer av sådan skönhet och magnitud att de vintertid kan representera bort namn för en internationell cirkuspublik. I år har vi glädjen att introducera flera sådana nummer. Från Brasilien och Italien har vi handplockat de mest framstående luftakrobaterna ur de anrika cirkusfamiljer som i generationer har frambragt luftens kungar och drottningar I den flygande trapetsen, den ädlaste av alla cirkusdiscipliner. Efter en lång vinters skapandeprocess med fokus på koreografi, kostymering och träning är det med stor stolthet vi äntligen kan presentera vår alldeles egna, spektakulära luftextravaganza ”Flying Brazil Jack”. Som liten flicka gjorde Jessica cirkusplatsen osäker med sin ystra energi. Allt skulle hon pilla på och kasta med. Lärarna i cirkusskolan gick bet på att få henne att sitta still med näsan över skolböckerna men hennes kloka föräldrar oroade sig inte ett dugg. De visste precis hur de skulle tygla detta yrväder. Lösningen var givetvis att utbilda henne till jonglör i cirkusskolan i Verona och snart kunde hon debutera i manegen men för att ytterligare krångla till det för sig, föredrog hon att jonglera… med fötterna.

Vår nya gigantiska bar är Cirkus nya mötesplats. Baren är alltid öppen när restaurangen är öppen. Här kan du både släcka törsten eller äta något enklare från vår barmeny.
Under 1910–20-talet huserade en av Sveriges mest kända revy och varietéartister på Cirkus – Ernst Rolf. I direkt anslutning till de bästa platserna Cirkus arena kan presentera har ni tillgång till Ernst Rolfs loge, en chambre séparée anpassad för 12 personer.Till varje show på Cirkus finns det ett begränsat antal showmeny-biljetter där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset (ej à la carte). Du hittar showmeny-biljetterna där du köper biljetter till din valda föreställning, och aktuell showmeny hittar du nedan.

I anslutning till Cirkus finns fler fina alternativ för övernattning som till exempel Backstage Hotel Stockholm och Hotell Hasselbacken. Backstage Hotel Stockholm bjuder in till en teatralisk vistelse bakom kulisserna och en inblick i artisternas glamorösa värld. Hotell Hasselbacken ligger i en lummig park precis intill Cirkus och erbjuder en klassisk miljö med fina nyrenoverade rum. Vi erbjuder ofta paketerbjudanden där det ingår både övernattning och showbiljetter till Cirkus.

Hur många scener finns det på Cirkus?
Välkommen till Cirkus, norra Europas största privatteater med tre scener och två festvåningar. Cirkus kan välkomna upp till 1 750 gäster och stoltserar med en nyrenoverad restaurang med nyskapande matkoncept.
Om du i efterhand vill köpa till showmeny till din ordinarie biljett kan vår biljettkassa hjälpa till i mån av plats. Kontakta [email protected] och uppge ditt bokningsnummer.

Under sommaren, när ”Pippi på Cirkus” gästar oss, förvandlas Cirkus Restaurang till en familjerestaurang där vi serverar en enklare meny och smaker som passar alla åldrar!
Vill ni unna er något extra kan ni nu boka vår nyrenoverade festvåning. Ni har egen entré, hänger av er i separat garderob och får ett glas Champagne i handen innan ni intar en speciellt framtagen högklassig premiummeny. Under kvällen har ni egen bar och ska ni på föreställning så även exklusiv entré in till Cirkus salong. Cirkus nyrenoverade festvåning är till för er som vill unna er något extra. Den fantastiska våningen rymmer numera även ett chambre separeé för upp till 10 personer. Om ni bokar premiumbiljetter till någon av våra evenemang anländer ni via egen entré med separat garderob och WC. Showen ramas in av en exklusiv meny och ni har tillgång till baren under pausen via en separat entré till salongen. Arenan tar emot upp till 1 644 sittande gäster, men kan skärmas av så att även mindre sällskap får en intim miljö. Välj mellan vanlig parkettsittning, amfiteater med upp till 700 kvm utställningsyta, krogsittning eller någon annan variant. Prata med vårt kontor så hittar vi det som passar just ert företag.

Chef’s Table på Cirkus är en exklusiv upplevelse där våra kockar serverar er personligen och överraskar er med smakkombinationer och kreationer utöver det vanliga.
Nya Cirkus invigdes i oktober 2015. Här kan alla typer av evenemang ta plats. Det kan handla om konserter, familjeföreställningar, stand-up, konferenser, företagsfester, biovisningar och bolagsstämmor. Här kan du kombinera Cirkus klassiska miljö med en flexibel och modern konferensanläggning i öppen planlösning. Nya Cirkus ska finnas för er som idag saknar men förtjänar en egen scen.Här i unik sekelskiftesmiljö med exklusiv tillgång till alla bekvämligheter, avnjuter ni årgångschampagne med tilltugg samt en fyrarätters avsmakningsmeny speciellt komponerad av köket. Till detta dricker ni högklassiga viner från världens alla hörn utvalda att passa till menyn. Innan, under och efter föreställningen är logen bemannad av er personlige kypare som säkerställer era behov hela kvällen. Mötet med rummet och råvarorna ramar in er kväll, oavsett musikal eller konsert, och bildar en unik helhetsupplevelse.

Cirkus stora scen står öppen för många typer av arrangemang och kan på ett unikt sätt förändras utifrån kundens behov. Konferens för 1650 personer, middag med runda bord för 600 gäster, stående konsert eller fest, utställnings- yta på 600 kvm eller varför inte krogsittning med mat och show på en och samma plats?
Allt foder som tas emot måste komma från återförsäljare eller direkt från registrerade eller godkända foderanläggningar. Den som lämnar ifrån sig ett foder är ansvarig för att foderlagstiftningen följs så att fodret därigenom är säkert.Bearbetade kommersiella foder kan användas fritt med ett par undantag. Idisslare får inte utfodras med foder som innehåller vissa animaliska beståndsdelar. Det finns också ett så kallat ”kannibalismförbud” som innebär att djur av en viss art inte får utfodras med bearbetat animaliskt protein av djur från samma art.

För att använda obearbetade animaliska biprodukter av så kallad kategori 3 krävs det att du anmäler användningen till Jordbruksverket. Det gäller exempelvis slaktrester, fiskrens och rester från livsmedelsindustrin. Anmälan kostar inget och gäller tills du själv säger upp den.
Om det är brådskande får du transportera ett sjukt eller skadat djur till veterinären även om du inte uppfyller kraven. Det gäller under förutsättning att transporten inte riskerar att öka djurets lidande. Om du är osäker på om det är lämpligt att transportera djuret ska du kontakta en veterinär.Den som är cirkusansvarig ska göra en förteckning över djuren och upprätta en turnéplan. Alla djurens pass måste vara uppdaterade. På den ort som cirkusen reser ifrån får det inte finnas några restriktioner på grund av smittsamma sjukdomar. Sjukdomsutbrott kan innebära att cirkusen inte kan röra på sig som planerat.

Cirkusen ska vara registrerad i det EU-land där den har sin hemvist. Den som är ansvarig för cirkusen måste ansöka om registrering senast 40 dagar innan cirkusen ska flyttas till ett annat EU-land. Du ansöker på blankett.
Vissa arter omfattas av särskilda bestämmelser enligt CITES-konventionen. Det är en internationell överenskommelse som reglerar handel med hotade djur och växter. För att få förevisa ett CITES A-listat djur måste du ha ett giltigt CITES-intyg som måste följa med djuret.Om du med uppsåt eller av grov oaktsamhet utsätter djur för lidande kan du dömas till böter eller fängelse för djurplågeri enligt brottsbalken. Om brottet anses grovt kan straffet bli fängelse i lägst 6 månader och högst 4 år. Om du har brutit mot djurskydds­lagstiftningen, på ett allvarligt sätt eller upprepade gånger, eller om du har dömts för djurplågeri, kan länsstyrelsen förbjuda dig att ha hand om djur, så kallat djurförbud.Om du ska transportera djur utomlands ska de besiktigas av en veterinär. Besiktningen får göras tidigast 24 timmar före lastning. Hästar får besiktigas tidigast 48 timmar före lastning.

För att få använda animaliska biprodukter av annan kategori än 3, som kan innebära en större risk, krävs dessutom tillstånd. Du anmäler användningen och söker tillstånd på samma blankett. Du behöver göra ett skriftligt tillägg om du vill använda annat än det som blanketten omfattar.

Vilka platser är bra på Cirkus?
Alla platser på Cirkus Olympia är bekväma stolar. I logerna (de dyraste platserna längs fram) är stolarna stoppade. Vilka platser är bäst? Man ser bra från hela cirkustältet och gradängen har en kraftig lutning, så man ser bra även längst bak.
Många olika arter kan ingå i begreppet cirkusdjur. De olika arterna har olika foderbehov. Men grundkraven när det gäller fodersäkerhet är samma som för alla andra djur som utfodras.Det är länsstyrelserna som kontrollerar att djurskyddslagstiftningen i Sverige följs. Upptäcker de att du inte har följt reglerna kan de kräva att du rättar till bristerna. Kravet kan kombineras med att du får betala vite om du inte rättar till bristerna.När du transporterar djuren längre än 50 kilometer har du fler bestämmelser att följa. Du får själv läsa vad som gäller för dessa transporter i Jordbruksverkets föreskrifter och allmänna råd om transport av levande djur.

Alla som har djur ska se till att minska risken för att sprida smitta mellan djur och människor. Det finns också speciella krav om du tar emot besökare i din anläggning, då det räknas som en besöksverksamhet. Om du endast håller djur i din privata bostad omfattas du inte av hygienreglerna.Om du byter ut djur eller utrustning som har väsentlig effekt på djurskyddet eller djurhälsan vid cirkusen ska en ny besiktning göras. Du ska anmäla sådana förändringar till länsstyrelsen i det län där din cirkus befinner sig. Observera att det finns restriktioner för att ta in grisar som cirkusdjur eftersom Sverige har särskilda garantier när det gäller sjukdomar hos grisar. Det finns allvarliga djursmittor som kan spridas med matavfall, till exempel svinpest och mul- och klövsjuka. Det räcker med att det som kommer från köket innehåller små mängder animaliskt, eller att det finns risk för att det har kommit i kontakt med något animaliskt för att det ska vara en möjlig smittkälla. Du får därför inte utfodra grisar eller fåglar med matavfall, inklusive använd matolja, som kommer från restauranger, storkök och andra typer av kök som centralkök och hushållskök.Du ska se till att det förs journal över cirkusens alla djur. Journalen ska bland annat visa eventuella sjukdomar och skador, och hur dessa behandlats. Även datum för hov- och klövvård ska noteras. Journalen ska sparas i minst tre år.

Cirkusdjur ska varje dag få röra sig fritt utomhus, om inte vädret är extremt dåligt. De ska ha en torr och ren liggplats, och ska kunna uppsöka skugga om de behöver det.Reglerna för handel med foder är till viss del olika beroende på om du handlar med länder inom eller utanför EU. De skiljer sig också beroende på om det gäller vegetabiliskt foder eller foder med animaliska beståndsdelar.

Varför ska man inte gå på cirkus?
En annan sak som kan orsaka lidande hos djuren på cirkus är de konster som de tvingas utföra. Dessa konster är ofta onaturliga för dem och kan orsaka skador. Ett exempel är elefanter som tvingas stå på bakbenen, vilket kan ge dem ledskador. Det är inte ovanligt att djuren tränas med hårda, oschyssta metoder.
Du får inte kräva mer av djuren än de har fysiska och psykiska förutsättningar för att klara av. Om ett djur haft en skada eller sjukdom som krävt veterinärvård ska du se till att det besiktigas av en veterinär innan det medverkar i någon föreställning.

Förflyttningsdokumentet ska fyllas i av en officiell veterinär, men det är du som driver den resande cirkusen och flyttar djuren från din anläggning som ska se till att förflyttningsdokumentet följer med till den nya anläggningen. Förflyttningsdokumentet ska sparas på den mottagande anläggningen i minst 3 år.Du ska ha en turnéplan för den kommande månaden. Turnéplanen lämnas till länsstyrelsen i samband med besiktningen. Om planen ändras ska du anmäla detta till den länsstyrelse som gjorde besiktningen.Antibiotika är en stor grupp viktiga läkemedel som är till för att behandla infektioner orsakade av bakterier hos både djur och människor. Men bakterier kan bli resistenta det vill säga utveckla motståndskraft mot ett eller flera sorters antibiotika.Slakterier, uppsamlingscentraler och andra anläggningar får bara lämna ut animaliska biprodukter till dig om du är anmäld. Den som lämnar ut produkterna till dig ska intyga att det är kategori 3-material och att det är avsett som foder. Det görs på ett så kallat handelsdokument. Du ska få originalet av handelsdokumentet när du hämtar produkterna. Dokumentet ska du spara i minst 2 år.

Du som har en cirkus behöver följa regler kring besiktning, att föra journal och upprätta turnéplan. Du behöver också veta vad som gäller när du transporterar och utfodrar djuren. Reglerna finns till för att cirkusdjuren ska må bra och för att undvika att smittsamma djursjukdomar sprids.
Innan den första föreställningen för säsongen ska cirkusen besiktigas av länsstyrelsen. Du ska begära besiktning senast 14 dagar före den första föreställningen. Utländska cirkusar ska kontrolleras i det län där de reser in i landet eller i det län där de har första föreställningen.Det är ditt ansvar som djurägare att göra vad du kan för att hålla dina djur friska och se till att smitta inte sprids till andra djur. Därför är det viktigt att känna till hur smittor sprids och vad du själv kan göra för att förhindra djuren blir sjuka. Friska djur behöver inte antibiotika, vilket minskar risken för att bakterier blir resistenta mot antibiotika.

En cirkus räknas som ekonomisk verksamhet. Därför måste du följa EU:s djurtransportförordning när du transporterar cirkusdjur. Du måste bland annat ha ett transportörstillstånd och eventuellt kompetensbevis.

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.
Sockervadd fungerar lika bra för vuxna som för barn. Serveras antingen på retropinnar av trä eller med strutar till barnen. Det finns många kul smaker på spunnet socker.

Vilken cirkus är bäst?
2019 firar Sveriges nationalcirkus, Cirkus Brazil Jack, 120 år. Det gör den helt djurfria cirkusen till en av världens äldsta och har under året firat med en spektakulär jubileumsturné där man besökt fler orter än vanligt.
Det är förstås jättebra att dessa djur inte behöver vara på cirkusar något mer, men Rädda djuren-klubben anser att alla djur borde ha rätt att slippa den onaturliga cirkusmiljön.

Att skydda hotade djurarter sägs ofta vara anledningen till att djurparker finns, men en bättre lösning på det är att istället skydda djuren i sin naturliga miljö. Den riktiga anledningen till att djurparker finns är för att människor vill kunna titta på djur på nära håll, på ett billigt och bekvämt sätt. För de vilda djuren i fångenskap innebär närheten till människor ofta stress. Djurens liv i inhägnaderna på djurparken skiljer sig väldigt mycket från hur de lever ute i det fria. De små utrymmena och för lite att göra, kan leda till att djuren får stereotypa beteenden. Det betyder att de upprepar ett beteende som inte är till någon nytta. Exempelvis att de går runt i cirklar eller vaggar från sida till sida.Förutom djurens välmående under inspelningarna finns det ett till problem med att använda djur i film och reklam. Ofta är djursynen som förmedlas inte alls bra. Den djurhantering och djurhållning som visas är inte ens alltid laglig i verkligheten, exempelvis fiskar i skålar. Det här gör tyvärr att det sprids en felaktig syn på djur och djurhållning.

Djurskyddslagen säger att djur inte får användas vid tävling på ett sätt som utsätter dem för lidande. De djur som tränas för eller deltar i tävlingar får inte heller utsättas för dopning eller andra medel som påverkar deras prestation eller temperament.
Tyvärr är det också väldigt vanligt att friska, unga djur dödas på svenska djurparker. Parkerna parar djuren och låter dem få ungar, som sedan inte får plats på djurparken när de inte längre är små. Därför dödas friska djurungar varje år på svenska djurparker, som t.ex. Skansen och Kolmården.Djur används av människan som underhållning på flera olika sätt. Människor går till djurparken och tittar på exotiska djur, skrattar åt deras konster på cirkusen, satsar pengar på dem i travlopp och använder dem i reklamfilmer. Alla dessa verksamheter har gemensamt att de inte ligger i djurens intresse, och att djuren utnyttjas och riskerar att fara illa.

Du kan också ställa krav på researrangörer som stödjer eller marknadsför aktiviteter där djur utnyttjas. Du kan höra av dig till dem och säga att du väljer bort dem för att de inte är djurvänliga. Om tillräckligt många personer gör detta kommer de till slut inse att det inte är bra och sluta marknadsföra aktiviteter där djuren lider.
Många av djuren i svenska djurparker är inte vana vid det kalla klimatet här. Därför måste de vara inomhus under vintern, vilket minskar deras möjligheter att bete sig naturligt ännu mer.

Dessa djur utsätts ofta för stort lidande. De pressas till att jobba hårt i värmen, utan att få ordentligt med mat eller vatten. Det är också väldigt stressande för de vilda djuren som fångas in för att användas som underhållning. Miljöerna som de tvingas vistas i är stressiga och långt ifrån naturliga för dem. För att hindra djuren att utföra sina naturliga beteenden används smärtsamma metoder.
Djurvänlig turism handlar om att välja att ta avstånd från aktiviteter där djur står för underhållningen. På vissa ställen kan en rida på elefanter och kameler, betala för att fotografera sig med olika vilda djur eller åka i vagnar som dras av åsnor eller hästar.Rädda Djuren-klubben vill att djur och deras intressen ska tas på allvar, och vi arbetar tillsammans med Djurens Rätt för att stoppa utnyttjande av djur i underhållning. Vi arbetar exempelvis för att djurcirkusar ska förbjudas.

Hur är maten på Cirkus?
Restaurangen erbjuder en à la carte-meny bestående av mellanrätter med influenser från hela världen, och det går även bra att beställa mat och dryck i baren. För en exklusiv upplevelse kan man boka Cirkus chef’s table, där kockarna bjuder på smakkombinationer och kreationer utöver det vanliga.
Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Vad kostar det att gå på cirkus popcorn?
501-10 000 personer | 8:- per bägare Priserna är differentierade. Upp till 100 bägare kostar 30:- per styck.
Djur används i olika spel och tävlingar, det vanligaste i Sverige är trav och galopp med hästar. Det finns även hundkapplöpning, men det är inget som arrangeras i Sverige idag. Spel där djur slåss mot varandra är förbjudet i Sverige. Eftersom det brukar vara väldigt mycket pengar inblandade i sådana här tävlingar och spel, är det vanligt att djurens intressen inte är det viktigaste.Cirkusar reser runt till många olika platser under hela året. Resandet och den transport det innebär kan vara stressande för djuren på cirkusen. Den lilla tid de får spendera utomhus är i små, tillfälliga inhägnader som inte tillåter dem att utföra sina naturliga behov. En annan sak som kan orsaka lidande hos djuren på cirkus är de konster som de tvingas utföra. Dessa konster är ofta onaturliga för dem och kan orsaka skador. Ett exempel är elefanter som tvingas stå på bakbenen, vilket kan ge dem ledskador. Det är inte ovanligt att djuren tränas med hårda, oschyssta metoder. Det är svårt att kontrollera hur djuren hanteras och behandlas när de tränas, eftersom flera cirkusar reser mellan olika länder.

Det är ofta en kan se djur i olika filmer, serier och reklamfilmer. Hur dessa djur upplever inspelningen beror mycket på vilket djur det är, och på vilka erfarenheter individen har. För en del kan det vara väldigt stressande att vara i en obekant miljö, medan andra kanske klarar det utan problem.
Vi som turister kan påverka och hjälpa djuren eftersom vi är en viktig inkomstkälla för dessa ställen. Vad du som turist kan göra är självklart att ta avstånd från aktiviteter som de här.

Vad händer på Cirkus i kväll?
Cirkusons 06 sep. 2023 19:30. Rumours of Fleetwood Mac. … mån 09 okt. 2023 19:30. Europe: 40th Anniversary Tour. … mån 30 okt. 2023 19:30. Europe: 40th Anniversary Tour. … tis 31 okt. 2023 19:30. Europe: 40th Anniversary Tour. … lör 02 dec. 2023 19:00. Tomas Ledin – Symphonia. … sön 10 dec. 2023 19:30. Gregory Alan Isakov.
Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Välkommen till Cirkus, norra Europas största privatteater med tre scener och två festvåningar. Cirkus kan välkomna upp till 1 750 gäster och stoltserar med en nyrenoverad restaurang med nyskapande matkoncept. Med 140 års erfarenhet av lyckade möten erbjuder vi utöver konserter och föreställningar också framtidens konferenser. Idag är Cirkus och Lilla Cirkus en komplett konferensanläggning med både Cirkus stora scen och moderna Lilla Cirkus. Våra lokaler passar för mingel för flera hundra gäster och det finns stora ytor för utställare.
Cirkus är en klassisk plats på Djurgården där människor har träffas på föreställningar, mässor, konserter, konferenser och middagar under åren. Under sommaren 2019 renoverades hela restaurangen och festvåningen.

Cirkusscenen står öppen för många typer av arrangemang och kan förändras utifrån kundens behov. Konferenser, kongresser och mässor dagtid är inget hinder för en galamiddag kvällstid. Med flexibilitet, service och god organisation skapar vi unika arrangemang, allt efter våra kunders behov.Festvåningen totalrenoverades under sommaren 2019 och kan välkomna upp till 100 gäster, har egen entré och egen garderob i en lyxig miljö. I anslutning till de bästa platserna Cirkus kan erbjuda ligger varieté- och revykungen Ernst Rolfs loge. Historiens vingslag och känslan av hur det kunde vara att vistas på Cirkus under 1910-20-talet är påtaglig. Idag är logen en chambre séparée för upp till 12 personer. I Ernst Rolfs loge har ni tillgång till alla bekvämligheter.Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda.Lilla Cirkus invigdes i oktober 2015. Här kan alla typer av evenemang ta plats. Det kan handla om konserter, familjeföreställningar, stand-up, konferenser, företagsfester, biovisningar och bolagsstämmor. Här kan du kombinera Cirkus klassiska miljö med en flexibel och modern konferensanläggning i öppen planlösning.

På Djurgården hittar du några av stans mest idylliska uteserveringar. Närheten till city och de lummiga omgivningarna gör det till det perfekta tillhållet på sommaren när man vill vara naturnära men samtidigt inte vill åka så långt.
Tycker du det är lika kul som vi att testa nya restauranger? Då har du kommit rätt. Detta är en samling av alla nyöppnade restauranger i Stockholm. Vi uppdaterar listan löpande, genom att plocka bort restauranger som funnits runt ett år och addera nyöppnade.

Similar Posts