Brf Sparven Norrtälje

Vi kommer även att behandla uppgifterna i marknadsföringssyfte samt uppföljning av försäljning och produktutveckling. Dina kontaktuppgifter kan tänkas lämnas ut till samarbetspartners för att kunna uppfylla dina önskemål.

Bo centralt längs Roslagsgatan i Norrtälje nära till kommunikationer, handel och Norrtälje Hamn. Här planerar vi för 55 st nya bostadsrättslägenheter fördelade om 1-4 rum och kök. Planerad säljstart 2022 för en preliminär byggstart 2023.
Markområdet under bostadshuset var tidigare en tomt där det stod en gammal gul trävilla i nedgånget skick. Den villan är nu riven för att ge plats åt det nya huset, däremot är den gamla gula trävillans karaktär inte helt försvunnen. Ett krav för att få riva det befintliga huset för att bygga Kvarteret Sparven var nämligen att den nya byggnaden skulle ha tydliga referenser till den gamla trävillans utformning och uttryck. Resultatet blev ett hörnhus i vinkel där fasaderna putsades i tre olika kulörer, den gula dominerar men samtliga är typiska för Norrtäljes gamla träbebyggelse. Det lades ner mycket tid och energi på detaljarbetet med fasad, torn, takutformning, fönster, foder och spröjs då den typen av detaljering var ett krav från Byggnadsnämnden och Norrtälje kommun.

Styrelsen i BRF Sparven i Norrtälje har möjlighet att ta kontroll över sin föreningssida. Uppdatera utseende, bild och information samt få tillgång till digitala styrelseverktyg
Norrtelje Tidning, grundades av Adolf Westerlund som gav ut Norrtelje Tidning den 15 maj 1880. Gottfrid Peterson blev tidningens första utgivare innan sekelskiftet och sedan dess har Norrtelje Tidning varit kommunens dagliga nyhetskälla. I papperstidningen, på webben, läsplattan och mobilen ger vi läsarna senaste nytt. Norrtelje Tidning granskar den lokala makten och har människornas röster i fokus. SvenskBrf erbjuder alla bostadsrättsföreningar i Sverige en hemsida med intranät. För att aktivera sidan klickar du på knappen nedan. Så snart aktiveringen är klar kan du redigera sidan själv. Med vår tjänst har du som bor i en bostadsrättsförening redan en hemsida och ett intranät. Vi erbjuder dessutom prisvärd ekonomisk förvaltning för din förening.Vår vision är att göra livet enklare för såväl boende som förtroendevalda styrelsemedlemmar i bostadsrättsföreningar runt om i Sverige. Detta gör vi genom att samla flera viktiga funktioner och tjänster under ett och samma tak.Vi samlar dina viktigaste tjänster under ett och samma tak och ser till att ditt projekt blir så lyckat som möjligt. Vi hjälper dig att ta fram en modern hemsida med snygg design och ett tydligt innehåll.

För oss är det viktigt att föreningar som anlitar oss känner sig trygga med sin ekonomi. Vi erbjuder en enkel och modern förvaltningstjänst som ger dig som kund god översikt över föreningens ekonomi.Det är alltid smart att komma väl förberedd till visningen. Vi hjälper dig gärna så att du får full koll på ekonomin inför din bostadsaffär. Vill du att vi ringer upp för att prata rådgivning och lånelöfte?

Efter öppen omröstning på Facebook, som avslutades den 17 mars 2019, har vi äntligen listan över Sveriges finaste nyproduktion 2018. Totalt fick vi in 1830 röster och vinnaren får ett diplom. Klicka här för att läsa mer om hur tävlingen gick till.
Ett hörnhus i vinkel med putsade fasader, bandtäckt plåttak, takkupor, spröjsade parfönster samt ett torn med en inre takhöjd på 4 meter, i en modern tolkning av byggnadstraditionen i Norrtälje. Enligt byggherren är tornet en hyllning till den gula stadsvillan i trä som tidigare fanns på samma plats. Byggnaden fick 554 röster.Detta är en pastisch på art deco-funkis från 1930-talet, men eftersom vi inte är rädda för projekt som tar inspiration från historien så tar vi med denna som kandidat p.g.a. byggnadens mjuka former, levande lokaler i gatuplan samt fina materialval. Fasaden är klädd med gräddvitt tegel med ljus fog och sockelvåningen har glaserat tegel i liknande nyans som ger fin variation. Byggnaden är uppdelad i flera volymer med nio, fem resp sju våningsplan. Totalt 91 röster.

Efter att Dahlinhuset brann ner nyårsdagen 2016, ritade Brunnberg & Forshed en ersättningsbyggnad som skulle anknyta till den gamla utan att vara en kopia. Färgskalan på husen är plockad från närliggande hus och många av de vackraste byggnaderna i centrum är just röda, rosa och ljusgrå. För ovanlighetens skull blev det färdiga huset kanske ännu snyggare än arkitektens vision. Totalt 177 röster.På Kasper Kalkon-galan delar vi inte bara ut Arkitekturupprorets pris för Sveriges fulaste nybygge, det ökända Kasper Kalkon-priset, utan även diplom för Sveriges finaste nybygge 2018 samt (nytt för i år) för den “bästa fasadrestaureringen” och för “Lögnaktigaste Fake Views“.Förtjänstfulla representanter från Svenska Byggnadsvårdsföreningen, Norrmalms hembyggdsförbund, Samfundet S:t Erik och Blasieholmens vänner kommer också att uppmärksammas för sina insatser för arkitektur-, kultur- och stadsmiljöfrågor.

Arkitekturupproret har ända sedan starten haft ambitionen att visa på alternativ till fyrkantiga lådor men har inte funnit så många just i Sverige. Därför är vi glada att nu kunna visa upp några exempel på att det börjar gå åt rätt håll och vill uppmuntra alla som ritar och bygger det som majoriteten uppskattar och efterfrågar.
Victoriahuset i viktoriansk stil är ett kombinerat växthus och festlokal, som visar att det går att bygga vackert även på 2010-talet. Totalt 420 röster.Gamla Väster i Malmö har de bäst bevarade gatorna i Gamla staden, men ännu idag finns där några rivningsluckor kvar efter den stora rivningsvågen. På Jöns Filsgatan 6 har en av dessa just fyllts igen. Ett enkelt och diskret nytillskott i tidig skånsk 1800-talsstil, vars varierade tegelfasad passar mycket bra in i den historiska miljön. Totalt 168 röster.

Nybyggt kvarter i hamnen där Gamla Norrtäljes vackra träbyggnader och charmiga smågator möter vattnet och promenadstråket i hamnen. Byggherre är Centrumfastigheter och byggbolaget är Cobab. Totalt 54 röster.

Similar Posts