Browning 325 Sporting

Ja hur man kan låta en sådan bössa ha en traktor som vistelseort är för mig obegripligt. En runkebössa eller Baikal modell asbillig hade platsat men inte en Browning 325.Den behöver blåneras, säljaren skickade bilder. Har ju faktiskt en gammal Sauer & Sohn från 1934 som är NItro-stämplad. Provsköt idag med blypuppor (papp och filt förstås) efter 20 års glömska i vapenskåpet. Efter litet rejäl kolvförlängning och kolvkamshöjning á la papp- och tejpslöjd så satt skotten helt OK. Vänsterskränkt men satt bra ändå och ingen huvudvärk efter två smällar som innan pysslet med kolven. Så i dagsläget håller jag mig till en bössa med felmonterade pipor (Browning 725 Pro Sport) och lägger litet surt beskattade kronor på min gamla sbs. Kan nog bli bra om den brotschas till 1/4 och 1/2 för att kunna ta normala stålhagel.

Sett den på blocket, om den verkligen behöver blåneras vet man inte förrän man sett den tänker jag, och repor i lacken är trist men ändå bara yta. Är den så mekaniskt oantastad kan det vara ett bra köp ändå, det är ett bruksföremål. Men självklart ska man pruta om den är slitenKänner det med, dessutom har jag full garderob och känner mer för att få i ordning en sbs till mindre belopp istället för att sälja den för att få plats med ett renoveringsobjekt. Kan i och för sig pruta men känner mer för att ta hand om det jag har.

Jag köpte en Browning 325 Sporter tidigare i år i riktigt fint skick, lite för sonens jaktintresse. Själv använder jag gärna två olika bockar från Battista Rizzini . Jag gav 13000kr för B325:an, lite dyrt kanske. Tog två bilder på den.Vardagar mellan klockan 09.30 till 11.45 har vi telefontid. Efter kl 13.00 är butiken öppen för besökande kunder, hundar och andra trevliga varelser. Då när butiken är öppen har vi ytterst svårt att besvara inkommande telefonsamtal.Syns lite svart märke på en ejektor och övrepipan som inte gick att få bort med Shooters Choise krut- och kopparlösare. Är det något man kan göra åt eller bara strunta i det? (Kanske använda lite tunn sandpapper?)

Ska du skjuta Skeet blir det bra,Trap skulle jag nog välja kvart eller halv beroende på hur fort du skjuter men det är ganska marginell skillnad enligt mej.
Efter ca 5 månader och ca 5000 skott kan säga att jag är riktigt nöjd med bössan. Kolven passar perfekt och har inte gjort några ändringar alls. Skeeten går också bra och har fått 22 av 25 som max. Skjuter 20-21 nästan hela tiden men hoppas på bättre resultat över vintern och nästa år.

Hagelgevär Japansk Bock hammerless. Fabrikat Browning Mod. 325 sporting . Kaliber 12/70 Tillverkningsnummer: 58290PN Piplängd 71cm. Bred spång. Lösa choker. Ejektor. Stålfärgad baskyl. Ställbar avtryckare. Kolv med pistolgrepp.
För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på ”KÖP”-knappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Denna produkt är tillfälligt slut, men det är normalt en lagervara och den kommer snart in igen. Skriv in din e-postadress och tryck på BEVAKA så får du ett e-post så snart vald variant finns i lager igen.
Jakt.se har sedan 2005 tillhandahållit ett brett sortiment av jaktvapen och jakttillbehör på nätet. Vi är 20st anställda som utmanar våra konkurrenter genom att leverera fantastisk och kompetent service till våra kunder. Vårt främsta mål är att överträffa våra kunders förväntningar, varje dag!Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Faktum är att dagens B725 faktiskt bygger på samma teknik som fanns i den legendariske vapenkonstruktören John Moses Brownings allra första bockhagelgevär: B25. Han fick de första patenten på detta vapen redan 1923. Själva tillverkningen startade 1931.
Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin som passar lika bra på jakt som på lerduvebanan, konstaterar vår testpatrull.Första versionen av Brownings hagelbock B725 kom i början av 2000-talet som en ersättare till föregångaren B525. Viktiga nyheter var att lådan på B725 var lägre och att vapnet har mekanisk omladdning istället för den rekylomladdning som finns på företrädaren. – Min känsla är att Browning ryckt åt sig ledarpositionen lite under de senaste åren i och med introduktionen av B725. Den har tagits emot väldigt väl i stora hagelskytteländer som England och säljer bra där. Typiskt för Brownings bockhageltänk är att man utgår från en basmodell – i det här fallet B725 – och sedan hela tiden anpassar den för olika typer av ändamål. Mycket riktigt har också B725 under de senaste åren släppts i en mängd utföranden – från olika jaktvarianter till specialiserade sportskytte-vapen.När vi ändå är inne på typiska kännetecken för Browning ska också nämnas en annan sak: Att företaget under sin snart 140-åriga existens som vapentillverkare ofta haft utomstående samarbetspartners. Och gärna sådana som ligger utanför John Moses eget hemland USA.

– Om jag skulle säga att Browning passar mig bäst så kan det vara precis tvärtom för dig eller någon annan skytt. Det är en fråga om tycke och smak. Mitt råd är att du provar båda vapnen och försöker känna efter vilken av de två som har bäst känsla och balans för just dig, tipsar Peter Hahn.Peter Hahn följer med en snabb motduva på lerduvebanan och låter underpipan krossa den till ett moln av damm. Han verkar förtjust i de utstickande chokerna och säger att dessa har en extra tätning i botten så att man slipper få in krutgaser mellan choke och pipa.B25:an blev världshistoriens första hagelbössa med ena pipan liggande ovanför den andra – alltså bockgevär – som konstruerats för att kunna tillverkas i stora volymer. Modellen förbättrades därefter succesivt under kommande decennier och fick beteckningar som 325, 425, 525 och nu senast alltså 725.

Similar Posts