Bultmönster Lilla Gm

ET mått: Kallas även inpressning eller offset. Måttet anger avståndet mellan fälgens anläggningsyta mot navet och fälgens mittpunkt. Ju lägre inpressningsdjupet är, desto längre ut breddar fälgen. Det är viktigt att inpressningsdjupet är det rätta, annars finns det en risk för att fälgen tar i bilens skärmar eller hjulhus.

På vår hemsida finns en sökfunktion där du kan få hjälp med att välja rätt fälgar till just din bil. Har du ytterligare frågor är du givetvis välkommen att kontakta oss.Bultcirkel: Bultcirkeln är diametern av den cirkel i vilken bulthålen är placerade. Den anger hur många bulthål fälgen har och hur stort avståndet mellan dem är. Bultcirkelns diameter anges i millimeter tillsammans med antalet bulthål. Står det till exempel 5/112, så innebär det att det är fem hål och att cirkeldiametern är 112 millimeter.

The website you want to visit is currently not available. This may be due to that the website is being developed, that maintenance is underway or that the website is closed due to some other reason.Webbplatsen du vill besöka är för tillfället inte tillgänglig. Detta kan bero på att sidan är under utveckling, att underhåll görs eller att sidan av annan anledning är stängd.

Hur vet jag vilken Bultcirkel jag har?
På en fyrbultstrumma kan du mäta bultcirkel från bulthålets yttersta kant till bulthålets innersta kant rakt över navhålet eller centrum hål till centrum hål rakt över navhålet.
Nettsiden du vil besøke er for øyeblikket ikke tilgjengelig. Dette kan komme av at siden er under utvikling, vedlikehold utføres eller at siden av en anledning er stengt.Med 4 bultar har du ett jämnt antal bultar och kan mäta bultcirkel genom att kontrollera avståndet mellan bultarna, mätt över navet, mitten av hjulet. Mät från ena bulthålets yttersta kant till det andra bulthålets innersta kant.

När du köper eller monterar fälgar på din bil ska du först kontrollera att fälgarna har samma bultcirkelmått som din bil. Detta är otroligt viktigt då även en skillnad på 1 millimeter kan leda till vibrationer och spänningar i bultarna vilket kan skada din bil och fälgen. En del fälgar har flera bultcirklar och passar därför fler bilar..
Hos oss kan du köpa fälgar, vinterdäck och sommardäck från några av marknadens ledande däcktillverkare. Vi har även ett brett serviceutbud som inkluderar bland annat bromsbyte, hjulinställning och konditionstest av bilbatteri. Vi sköter arbetet medan du väntar i vår bekväma kundmottagning, där vi bjuder på kaffe. När arbetet är slutfört kan du köra hem tryggt med vetskapen att dina hjul och däck har rätt mått, är monterade på rätt sätt och att du har rätt lufttryck i däcken. Du kan även komma in för en kostnadsfri efterdragning efter 10 mils körning. Bultmönster, som ibland kallas bultcirkel, är mönstret du behöver ha koll på för att veta hur många bultar behövs för dina hjul samt vad cirkeldiametern eller bultdiametern är. Bultmönster anges oftast med antal bultar först följt av cirkeldiamatern och kan se ut såhär: “5/112”. Bultmönstret är viktigt att känna till när du ska byta fälg eller hjul på din bil.Du kan själv mäta bultcirkeln på dina hjul med hjälp av ett skjutmått och de verktyg som krävs för montering av hjul. Börja med att ta av hjulet från bilen. Du mäter sedan avståndet mellan den innersta delen av två bulthål. Mätningen görs på olika sätt beroende på om hjulet har jämnt eller ojämnt antal bulthål.

Hjul med 6 eller 8 bultar har jämnt antal bulthål och mäts därför på samma sätt som hjul med 4 bultar. Mät tvärs över navet mellan den innersta delen av ena hålet till den yttersta delen av det andra hålet.
När du köper nya fälgar finns det flera mått som du behöver ha koll på för att kontrollera om fälgen passar din bil. Förutom bultmönster är även fälgens inpressningsdjup, även kallad ET, och fälgens centrumhål eller navmått viktiga. Om ET måttet inte är korrekt kan fälgen stöta in i bromsoket eller skärmkanten vilket kan leda till att din bil skadas.Med 5 bultar har du ett ojämnt antal bulthål som inte sitter mittemot varandra. Du kan därför inte mäta tvärs över navhålet som fallet är med hjul som har 4 bulthål. I dessa fall mäter man istället från ytterkanten av ett av hålen till mittpunkten av ett av hålen som sitter längst bort från det första hålet. Om du ser hjulet som en klocka kan du till exempel mäta mellan hålet vid klockan tolv och hålet vid klockan fem.

För att undvika problem som kan uppstå av att använda fälgar med fel mått kan du alltid vända dig till en expert. Hos Vianor kan vi allt om bilar, däck och fälgar. Om du köper dina hjul och däck hos oss kan du vara säker på att de passar perfekt på din bil. Vi kan montera dina däck på nya fälgar och montera hjulen på bilen på ett fackmannamässigt sätt.I vårt exempel “5/112” anger siffran 5 hur många bultar som används och 112 är cirkeldiametern. Du behöver ha koll på dessa siffror om du ska köpa nya fälgar eller hjul till din bil. Hjul kan monteras med fyra till 8 bultar beroende på modell och typ av fordon.

Titaniumlackerad aluminiumfälg med polerad fälgkant för sommarbruk. Klassisk och stilren modell till mycket bra pris. Centrumkåpa och mutter ingår. OBS ! vänstergängad mutter ingår inte.
Vi på Alvén & Ingvarsson älskar jänkare och kan amerikanska fälgar. Vi har utbudet av USA-fälgar som får kärran att skina lite extra på gatan, bland annat toppfälgar från Cragar och Ultra. Köp dina USA-fälgar hos oss!

Hur får man reda på Bultmönster?
Det enklaste (och rekommenderade) sättet att få fram bultmönstret för sin bil är att använda en bultcirkeltabell. I bultcirkelguiden nedan kan du enkelt se samtliga fälguppgifter för din bil och vara säker på att du får rätt mått.
Demofälg. Lite repad i kanterna, annars som nya. Kompositfälg. Aluminium i centrum och stål i fälgbanan.Centrumkåpa ingår, Köp till Magsmutter á 65:-/st.Kromad aluminiumfälg för sommarbruk. Klassisk och stilren modell till mycket bra pris. Centrumkåpa och mutter ingår (obs ! Vänstergängade muttrar ingår inte). Finns även med silver och Titaniumlack med polerad kant. 15″ passar inte Cadillac och Buick Elektra.Silverlackerad aluminiumfälg med polerad fälgkant för sommarbruk. Klassisk och stilren modell till mycket bra pris. Centrumkåpa och mutter ingår. OBS! vänstergängad mutter ingår inte.Vill du veta vilken bil passar fälgen? (vilka bilar passar din fälg till)? Använd sökfunktionen nedan genom att mata in dom mått som din fälg har, antal bultar, bultcirkel, ET-mått, offset och bultgäng. Resultatet blir en lista över alla bilar som fälgen passar till. Vet du inte fälgens bultdiameter, läs om hur du mäter bultcirkel.

Vad har jag för Fälgdimension?
I bilens registreringsbevis finns information om vilken däckdimension bilen är registrerad för, och i användarhandboken finns vanligtvis uppgifter om vilken fälgstorlek biltillverkaren rekommenderar. Fälgstorleken i tum måste alltid vara densamma som däckdimensionens tumstorlek. Däcken måste också passa fälgens bredd.
Hjuluppgifter.se är ett onlineverktyg och katalog som hjälper dig ta reda på vilka hjul/fälgar som din bil använder. Vårt mål är att förse dig med den mest korrekta hjuluppgifter till din bil.Bultcirkel, även kallat bultmönster, är ett mått som används för att säkerställa vilka fälgar som passar till vilken bilmodell. Måttet anger avståndet mellan bulthålen i mm och innehåller oftast även en siffra som antyder mängden bultar.Det är lätt att stirra sig blind på bultmönstret när man är på jakt efter nya fälgar eller kompletta hjul och glömma andra kritiska mått att ha koll på. ET-mått är ett viktigt mått som anger hur långt in i hjulhuset en fälg sitter – och detta mått i sig säger ingenting om man samtidigt inte vet fälgens bredd! Dessutom måste du också ha koll på fälgens navhålsdiameter, som är måttet på hålet i mitten av fälgen. Det enklaste (och rekommenderade) sättet att få fram bultmönstret för sin bil är att använda en bultcirkeltabell. I bultcirkelguiden nedan kan du enkelt se samtliga fälguppgifter för din bil och vara säker på att du får rätt mått. Det finns lite olika sätt att ta reda på vilken bultcirkel en specifik bilmodell har. Vi rekommenderar som tidigare nämnt att du i första hand tar hjälp av en bultcirkeltabell likt bultcirkelguiden du hittar på denna sida.I sista hand kan du mäta bultmönstret själv enligt ovanstående instruktion. Dock är detta inte att rekommendera då det lätt kan bli fel. Olika bultcirkelmått kan idag nämligen vara väldigt snarlika och endast skilja enstaka millimeter.

På fälgar med jämt antal bulthål mäter du avståndet mellan två bulthål tvärs över fälgens centrum. Antingen från det ena bulthålets ytterkant till det motsatta bulthålets innerkant, eller från centrum till centrum.
Vi rekommenderar i första han att du inte mäter själv, utan tar hjälp av en bultcirkeltabell likt den du hittar på denna sida. Många fälgar har också bultcirkel och inpressningsdjup (ET-mått) instansat på insidan av fälgen.På en fälg med 5 bulthål kan man inte mäta på samma sätt som på en fälg med jämt antal hål, då hålen inte sitter på motsatt sida om fälgens centrum. Det du istället gör är att mäta från ytterkanten av ett hål till centrum av ett annat hål på motsatt sida som är längst ifrån hålet du börjar mäta från.Alternativt kan du utläsa bultcirkel och inpressningsdjup (ET-mått) på själva fälgen, då dessa mått finns instansade på insidan på de flesta moderna fälgarna idag.

Hur tar man reda på Bultmönster?
Hur man mäter bultmönster/bultcirkel Börja med att ta av hjulet från bilen. Du mäter sedan avståndet mellan den innersta delen av två bulthål. Mätningen görs på olika sätt beroende på om hjulet har jämnt eller ojämnt antal bulthål.
De två fälgarna som kunderna till en början har att välja mellan heter fantasifullt 301 samt 302. Den ena är en högglanspolerad fälg med svartlackera innersida, den andra har mattsvart finish och stålskenor med aluminiumlook. Priserna är ännu ej fastställda.

Drömmen för alla däck- och fälghandlare vore om alla fälgar passade alla bilmärken.Och även för kunderna, som skulle kunna ta med favoritfälgarna när de byter bil. En ny uppfinning från ABS Luxury Wheels gör det möjligt.
ABS360-systemet gör det möjligt att reducera de totalt 30 bultindelningskombinationerna som finns till endast 8. Totalt kan konan flytta upp till 14,3 mm i diameter. Det innebär att om en fälg har 5/100 i bultdiameter kan man genom att vrida konan 180 grader få diametern att bli 5/114,3.

Saknar du någon bil som du vet måttet på så kan du tipsa om detta via e-posten längst ner på sidan, tack så mycket och tack till alla som har bidragit med information/uppgifter till tabellen!
En cookie är en liten textfil som vid uppkoppling mot en webbplats sparas i din webbläsare. När vi hänvisar till cookies (”cookies”) i den här policyn omfattas även andra liknande tekniker och verktyg som hämtar och lagrar information i din webbläsare, samt i vissa fall skickar sådan information vidare till tredje part, på ett sätt som liknar cookies. Som exempel kan nämnas pixlar, local storage, session storage och fingerprinting.Notis om gängmåtten! Bokstaven som står skriven framför gängmåtten i tabellen syftar på om det är hjulbultar eller hjulmuttrar, B = hjulbultar och M = hjulmuttrar.Notis om ET-måtten! De flesta ET-mått som anges i tabellen är det genomsnittliga måttet för bilmodellen, dvs. med den genomsnittliga fälgstorleken, varken de största fälgarna eller de minsta, utan genomsnittet. Större fälgar kräver i regel större ET-mått och mindre fälgar kräver mindre ET-mått. Läs mer om inpressningsdjup i informationen längre ner på sidan.

Hur ändrar man Bultmönster på fälgar?
Med hjälp av en excentrisk kona, som man kallar ABS360, kan man enkelt anpassa bultindelningen på en och samma fälg så att den passar flera bilmodeller. Konan som är tillverkad i stål har ett excentriskt förskjutet bulthål. Det gör att man får olika avstånd på bultindelningsdiametern när konan vrids runt.
Vi använder tredjepartscookies på denna webbplats. Tredjepartscookies placeras av någon annan än den som ansvarar för webbplatsen, i det här fallet alltså av ett annat företag än Netleads AB.Tabellen nedanför (senast uppdaterad 2023-05-16) innehåller bultmönster / bultcirkel / bultdelning / bultdiameter (olika namn på samma sak), inpressningsdjup (ET), navmått osv. till de flesta förekommande bilmärken och bilmodeller på marknaden. Samtliga mått är metriska förutom vissa gängmått.

Vad menas med Bultcirkel?
Bultcirkel: Bultcirkeln är diametern av den cirkel i vilken bulthålen är placerade. Den anger hur många bulthål fälgen har och hur stort avståndet mellan dem är. Bultcirkelns diameter anges i millimeter tillsammans med antalet bulthål.
Du väljer själv om du vill godkänna cookies på din enhet eller inte. Ditt samtycke krävs för användning av cookies, men inte för sådana cookies som är nödvändiga för att möjliggöra den tjänst som du som användare själv har begärt.

Bultmönstret talar om hur många bultar som används och vad cirkeldiametern är (bultdiameter). Det anges till exempel som ”5/112″ eller ”5*112” där siffran ”5” talar om antal bultar och ”112” står för bultplaceringens cirkeldiameter.
Du kan stänga av användningen av cookies via knappen ”Cookie-inställningar” nere till höger. Du kan även stänga av användningen av cookies via din webbläsare. Läs mer via respektive länk nedan.Väljer du att inte godkänna vår användning av cookies kan våra webbplatsers funktionalitet och prestanda komma att försämras eftersom vissa funktioner är beroende av cookies. En blockering av cookies kan därför medföra att webbplatsernas tjänster inte fungerar som de ska.

Denna sidas huvudinriktning är en bultcirkeltabell och alla mått i tabellen förutsätter att originalfälgar används. Den tekniska faktan om respektive bilmodells bultcirkel, ET-mått med mera är uppgifter som i grunden kommer från biltillverkarna. Tabellen och övrig information är baserad på egen efterforskning, tips från besökare (tack så mycket) med mera. Alla bilmärken och bilmodeller tillhör deras respektive ägare. För mer information och hjälp om däck och fälg, kontakta förslagsvis din däck- och fälghandlare.
Om du har valt att slå på funktionen Do Not Track i din webbläsare så kommer vi inte automatiskt att placera cookies för marknadsföring på din enhet. Övriga val gör du i dina cookieinställningar.TIPS OM SÖKNING EFTER BULTCIRKEL Vill du söka efter vilka fler bilar som har samma bultcirkel så kan du öppna webbläsarens sökruta genom att trycka på knapparna CTRL + F på tangentbordet och därefter skriva in det bultmönster du har, exempelvis 5/112, och sedan klicka sig fram och kontrollera de bilar som ev. har samma mått. Var även uppmärksam på ET-måttet och navmåttet med mera.

På denna webbplats använder vi cookies (kakor) och andra liknande tekniker. Du kan själv välja om du vill tillåta att våra webbplatser placerar cookies på din dator eller inte. Du kan ändra dina val när som helst via din webbläsare.

En tredjepartscookie kan användas av flera webbplatser för att förstå och följa hur du surfar mellan olika webbplatser. Netleads AB får information från dessa cookies men informationen kan också användas för andra syften som bestäms av tredje part. För dessa ändamål används primärt Googles tjänster. Här kan du läsa Googles Integritetspolicy och här kan du läsa mer hur Google använder information från webbplatser eller appar som använder deras tjänster.

Hur mäter man Bultcirkel 5 hål?
Bultcirkel med 5 bultar I dessa fall mäter man istället från ytterkanten av ett av hålen till mittpunkten av ett av hålen som sitter längst bort från det första hålet. Om du ser hjulet som en klocka kan du till exempel mäta mellan hålet vid klockan tolv och hålet vid klockan fem.
För att du ska få bättre kontroll över vilka cookies som används på webbplatserna, och därmed lättare kunna bestämma hur cookies ska få användas när du besöker våra webbplatser, har vi identifierat tre olika kategorier av cookies. Dessa kategorier är avgränsade utifrån de ändamål för vilka cookies används.För att kunna välja ut rätt spacers till din bil och dina behov så behöver du först veta vad bilen har för bultcirkel, navmått och ET. Utefter den informationen kan man sedan kolla upp vad som passar att byta till.

Det kan vara svårt att själv välja ut vilken spacer du ska välja eller om det går att använda spacers för att uppnå önskat resultat, för att få hjälp att titta ut vad du behöver såkan du kontakta oss för rådgivning. För att få reda på vad som passar din bil så är det viktigt att veta ET, navmått och bultcirkel på bilen och fälgen – utefter den specifikationen så kan vi hjälpa dig att välja ut rätt spacerplatta till just dig. Vår kundservice har lång erfarenhet av att välja ut spacers till alla typer av fordon, vi hjälper dig att hitta rätt modell.Om bilens bultcirkel, navhål eller ET är fel kan man justera dessa på ett enkelt sätt genom att montera vad vi kallar för spacers. Vill du montera fälgar med en annan bultcirkel kan man använda sig av konverteringsspacers, vill man få ut fälgen längre ut mot skärmkanten eller om fälgen har fel ET så kan man använda en distansspacer / universalspacer, om fälgen har fel navhål kan man använda sig av en navkonverteringsspacer. Att montera en spacer är enkelt och med våra spacers medföljer allt du behöver, de skivor som behöver hjulbultar för att montera så medföljer dom helt enligt bilden som finns på produktsidan.

Vad har lilla GM för Bultmönster?
Re: Chevas lillla bultmönster chevas lilla är 4.3/4″ stora GM 5″ alla 5 bult. Cachad
Hos oss hittar du 5mm spacers, 10mm spacers, 15mm spacers, 16mm spacers, 20mm spacers, 25mm spacers, 30mm spacers, 35mm spacers, 40mm spacers, 50mm spacers, 60mm spacers. Dessa spacers finns i en stor mängd bultcirklar, t.ex. 4×100, 4×108, 4×114,3, 5×100, 5×108, 5×110, 5×112, 5×114,3, 5×120, 5×120,6, 5×127, 5×130, 6×114,3, 6×139,7. De finns också i en stor mängd navmått, t.ex. 54,1, 56,1, 56,6, 58,1, 60,1, 64,1, 66,1, 66,5, 67,1, 70,3, 71,5, 73,1, 78,1, 93,1. Du hittar alla aktuella storlekar här på vår hemsida men vi erbjuder även ett sortiment av spacers som helt tillverkas efter vald specifikation, för att få hjälp med att välja ut de spacers som passar just din specifikation, kontakta oss för rådgivning.Hos oss hittar du alla typer av spacers för just din bil och dina fälgar. Spacers används som tillbehör till fälgar för att få en fälg som vanligtvis inte passar på din bil, att passa på din bil. Genom att montera spacers på bilen så kan man förändra de tre viktigaste måtten som bestämmer fälgens passning mot bilen, nämligen ET, navhål och bultcirkel. Man kan också använda spacers för att få ut fälgarna längre ut i hjulhuset för att på det sättet få till ett snyggare uttryck på bilen.

Similar Posts