Byta Däck Partille

Nam cursus quis ante ac bibendum. Curabitur scelerisque quam bibendum, temporNam cursus quis ante ac bibendum. Curabitur scelerisque quam bibendum, tempor

Nam cursus quis ante ac bibendum. Curabitur scelerisque quam bibendum, tempor Nam cursus quis ante ac bibendum. Curabitur scelerisque quam bibendum, temporKrav på minst 3 mm. mönsterdjup gäller på däcksom används vid vinterväg lag under perioden 1/12-31/3. Kravet gäller även fordon som undantas kravet på vinterdäck

Vad kostar det att lägga om 4 däck?
Montering däck eller fälg (eget material)Montering däck eller fälg (eget material)Inkl momsMontering & Bal. Eget Mtr upp till 15″259 kr/stMontering & Balansering Eget Mtr 16″293 kr/stMontering & Balansering Eget Mtr 17″328 kr/stMontering & Balansering Eget Mtr 18″365 kr/st
Det krävs vinterdäck även för tunga fordon, med en totalvikt över 3,5 ton. Reglerna skiljer sig mellan fram- och bakhjulsdrivna fordon. Mer information finns på Transportstyrelsens webbplats.

Förbud mot dubbdäck gäller på vissa gator i några städer. Där tillåts endast friktionsdäck. De som eventuellt bryter mot reglerna riskerar böter på 1 000 kronor. Mer information om vad som gäller i olika städer finns i de lokala trafikföreskrifterna.
De däck som har det största mönsterdjupet eller dubbutsticket bör vara monterade bak på fordonet. Det minskar risken för sladd när du bromsar eller svänger. Detta gäller både fram- och bakhjulsdrivna bilar.

Vad kostar det att ha däck på hotell?
Vad kostar däckhotell? Med Volvo-, Renault- eller CarPay-kort kostar det från 950 kr per säsong för däckhotell inkl. skifte. Annars kostar det 1150 kr per säsong.
Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Det får inte förekomma både dubbade och odubbade däck på samma fordon. Det är tillåtet att använda odubbade friktionsdäck året runt.

Om bilen som drar ett släp har dubbdäck måste även släpet ha dubbdäck när det råder vinterväglag. Om bilen vid vinterväglag har odubbade friktionsdäck får släpet ha antingen dubbdäck eller odubbade friktionsdäck. Det är viktigt att släpet inte har sämre väggrepp än bilen för att till exempel undvika att släpet sladdar vid inbromsning.Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Får man tillfälligt byta till vilket däck som helst?
Du får tillfälligt byta till vilket däck som helst, dubbat eller odubbat. Om du byter till ett odubbat däck, tänk på att köregenskaperna på halt väglag dramatiskt kan försämras. Läs mer om hjul och däck.
Det finns ett antal undantag från kravet på vinterdäck, till exempel för färd till besiktningsföretag och för fordon som är äldre än trettio år. Mer information finns på Transportstyrelsens webbplats.Samma mönsterdjup gäller för släpvagnar som dras av dessa fordon. För lastbil, buss och personbil klass 2 med en totalvikt över 3,5 ton gäller mönsterdjupet 5 millimeter. Kravet gäller för samtliga däck på dessa fordon. Reglerna om vinterdäck omfattar även utländska fordon och gäller vid resa till och från utlandet. Reglerna finns i sin helhet på Transportstyrelsens webbplats Vi arbetar med utrustning för full bilservice, vilket innebär att vi använder avancerade testinstrument som klarar felsökning och bilreparation på komplexa system.

Hur mycket kostar de att byta däck?
Vad kostar ett däckskifte? Din bilverkstad erbjuder däckbyte till fast pris. Priset kan variera med efterfrågan men oftast ligger det mellan 200-450 kr. Pris för däckbytet är inte beroende av däcket eller fälgens storlek.
Du får tillfälligt byta till vilket däck som helst, dubbat eller odubbat. Om du byter till ett odubbat däck, tänk på att köregenskaperna på halt väglag dramatiskt kan försämras.Vi har ett stort utbud av däckmärken från marknadens ledande märken. Via vår däckväljare hittar du snabbt rätt däck till din bil. Du väljer om du vill ha enbart däcken eller komplett hjul med däck och fälg.Huvudregeln om du får byta till sommardäck är att det inte råder vinterväglag. Sverige är ett avlångt land med stora temperaturskillnader och klimat i en månad som april. Det kan med andra ord vara så att det råder vinterväglag en bra bit in i april för de norra delarna av Sverige. Om så är fallet får man kringgå regeln att sommardäck skall användas från 1 april. Det är polismyndigheten som beslutar om det råder vinterväglag eller inte.

Du är inte ensam, det är många som tänker den tanken. Denna fråga ställs av väldigt många personer varje år, det är likadant när det kommer till frågor om när man ska byta från sommardäcken till vinterdäcken. Därför har vi sammanställ de datum som gäller för att göra ditt byte till sommardäck 2023, samt vad som styr detta.
När det är dags att byta till sommardäck kan man säga styrs en del av reglerna kring vinterdäck och dubbdäck. Den officiella regeln säger att du får byta till sommardäck den 1 april 2023. Det innebär dock inte att du är tvungen enligt lag att använda dig av sommardäck från det datumet. Du har dock möjligheten att fortfarande köra med vinterdäck en bit in i april.Förutom att hålla reda på datumen och vilket väglag som gäller är det också viktigt att vara noga med säkerheten. Nedan är några av de punkter som är viktigt att koll på inför ditt däckbyte:

Har däck blivit dyrare?
Men även däck tillverkade i Asien har blivit dyrare sedan fraktkostnaderna ökat efter problemen under coronapandemin. – Det finns tillräckligt många tillverkare i världen för att vi ska kunna få tag på däck. Men du kommer inte att kunna välja precis det däcket du vill ha.
Genom att köpa dina däck online kan du spara mycket pengar när det att dagt att byta dina däck. Nedan är våra rekommenderade företag som säljer billiga däck online.

Vi har ett av Nordens största verkstadsnät med över 900 däckverkstäder, de är alltid redo att hjälpa dig med montering, balansering och byte av däck och fälgar. Vi kan skicka dina produkter till en däckverkstad och du behöver bara åka med din bil dit, så ordnar vår verkstadspartner resten. Fyll i ditt postnummer nedan för att ta reda på var din närmaste däckverkstad finns.
Är du ägare till en verkstad och vill vara ansluten till oss? Lämna in en förfrågan nedan för att få bättre priser på däck och hjälpa oss att öka vårt verkstadsnät.Ska du byta däck och behöver köpa nya för nästa säsong? I den här artikeln tipsar vi om hur du tar reda på vilka däck du behöver till just din bil, när du köper däck till bäst pris och hur det går till att köpa däck online.

Våra skickliga tekniker kontrollerar alltid däckens lufttryck och mönsterdjup. Är däcken slitna meddelar vi dig att de bör bytas ut. Självklart hjälper vi dig hitta nya däck till din bil.Tillhör du dem som har ont om plats för skrymmande hjul i garage eller förråd? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte. Det är både enkelt och smidigt. När däcken är redo för en ny säsong på vägarna hjälper vi dig med hjulskiftet medan du njuter av en god kopp kaffe.När du lämnar in dina däck hos oss ingår däcktvätt som innebär att vi rengör dina däck och fälgar från smuts. Det är viktigt för däckens livslängd, plus att det ser trevligare ut.Du kan enkelt boka däckhotell i samband med att du bokar hjulskifte online. Har du frågor om däckhotell och hjulskifte kan du kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50.

Däck mår bäst när det är mörkt och svalt. I vårt däckhotell förvarar vi därför dina däck i en sval och mörk miljö. Det gör att de håller längre så att du inte behöver köpa nya däck lika ofta. Bra va?!
Du, bilen och däcken vi ska byta till åker till den anläggning du bokat tid hos. Vi byter dina däck medan du väntar, det tar sällan mer än 15 minuter. Medan vi jobbar kan du slappna av med en kopp kaffe, vi bjuder! När vi bytt dina däck betalar du och åker glatt iväg. Har du Volvo-, Renault, eller CarPay-kort får du dessutom rabatt och bonus.För att slippa få anmärkningar, så kallade två:or, på besiktningen finns det några saker du lätt kan kontrollera själv innan du åker dit. Vi berättar vilka.

Vad kostar det att byta däck på Däckskiftarna?
Vad kostar det att byta däck? Priset för omläggning och balansering som alltid ska göras vid däckbyte varierar beroende på vart i landet du bor och vilken av våra 74-stationer du besöker. Räkna med ca 1500-2500 för montering, balansering och däckskifte.
När det är dags att byta däck igen bokar du tid precis som förra gången. Denna gång är det bara du och bilen som åker till oss på avsatt tid. När du kommer har vi plockat fram dina förvarade däck och byter lika snabbt och enkelt som gången innan. Vill du att vi fortsätter förvara dina däck så får de samma behandling som ditt första däckpar och väntar sedan på dig tills nästa byte. Däcken vi tog av din bil tar vi hand om. Dessa tvättas och förvaras sedan mörkt och svalt i vårt stora däckhotell. Eftersom de delar sovsal med massor av andra däckkompisar behöver de aldrig känna sig ensamma. Hos oss mår dina däck bra! Väljer du att förvara dina däck på något av våra däckhotell sparar du först och främst plats hemma. Du slipper släpa däcken fram och tillbaks för att få dem bytta och du behöver aldrig stuva in dem i bakluckan och skita ner dig själv och din bils inredning. En extra fördel är att hjulskiftet ingår i priset.

När är sista dag för att byta till sommardäck?
Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.
Förutom bonus på alla dina köp och alla bilkostnader samlade på en och samma faktura får du bra rabatt på bland annat drivmedel hos Tanka, biltvätt hos Tvätta och i våra verkstäder. Dessutom kan du dela upp kostnaden räntefritt på fyra månader. Bra va?Låt en professionell däckverkstad hjälpa dig med hjulskiftet. Vi byter däck på alla typer av bilar och kontrollerar alltid däckens skick samt rengör och smörjer alla viktiga delar. Har du Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får du dessutom rabatt.

*Med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet får du rabatt på både hjulskifte och däckhotell. Kortet är gratis och ger dig som bilägare en mängd fördelar.I våra moderna däckverkstäder jobbar kunnig personal med specialistutbildning inom däck och fälg. Hos oss kan du köpa däck och fälg samt få hjälp med bland annat däckbyte, montering, balansering, vibrationskontroll och hjulinställningar.

Nedan hittar du adresser och kontaktinformation till våra däckhotell och däckverkstäder. För öppettider och mer info, klicka på respektive ort. Har du några frågor, vill boka tid eller få prisuppgift kan du ringa direkt till ditt lokala däckhotell eller kontakta kundtjänst via chatten eller på telefon 020-50 02 50.
Vi har ett stort sortiment av säkra vinterdäck, friktionsdäck och dubbdäck som passar din bil och dina behov. Du som har Volvo-, Renault eller CarPay-kort får rabatt på alla däck och kan dessutom dela upp ditt däckköp räntefritt.

När kan man byta till sommardäck 2023?
Datum 2023 sommardäck 1 april till 30 november = om det inte är vinterväglag får du använda sommardäck. 1 dec till 31 mars = om det är vinterväglag så måste du ha vinterdäck. 1 oktober till 15 april = om det är vinterväglag så får du använda dubbdäck.
Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Det finns en del att fundera över när du ska köpa nya däck till bilen. De måste vara rätt däckdimensioner för att de ska passa på bilen, om dimensionen inte överensstämmer med bilens mått kan du inte använda dem. Enklast kan du göra detta genom att kontrollera dina nuvarande däck och titta efter dimensionen på däckens sida, det står exempelvis 185/65 R15.Du bör byta ut dina däck så fort mönstret börjar ta slut dvs är lägre än lagstadgade 1.6mm , eller om dom är gamla. Gummi är en färskvara som vid rätt förvaring kan hålla upp till 8 år.

Ett 13 tum däck till personbil väger ungefär 7 kilo medan ett 20 tum däck väger ungefär 15 kilo. På detta ska du sedan addera fälgens vikt, vilket oftast ligger mellan 10 och 15 kilo, samt att fälgens typ spelar stor roll, är det en plåtfälg eller aluminiumfälg som sitter på däcket? Detta gör att däckets vikt höjs. Det är svårt att säga exakt vad ett däck väger eftersom de tillverkas av olika material och är olika stora.
Om du fortfarande är osäker på vilken däckdimension du ska ha till din bil kan du alltid titta efter informationen på bilens registreringsbevis. Eller så kan du ange ditt registreringsnummer i sökrutan ovan så hämtar vi dimensionerna som biltillverkaren rekommenderar till din bil.Hur mycket ett däck väger beror självklart på vilket typ av däck det är, vilken storlek och vilken fälg som sitter på däcket. Däck utan fälg väger någonstans mellan 7 och 15 kilo. Mer info om vikten finns på denna bloggpost.

Vi säljer lättmetall – och stålfälgar av välkända märkte till olika bilmodeller som till exempel Fälgar till Audi, BMW, Chevrolet, Ford, Mercedes, Volkswagen eller Volvo.
Du är alltid välkommen på dropp-in när det är dags att byta däck. Vi har bra priser på däckförvaring, däckskifte, reparationer, balansering, montering och försäljning av däck.

Hos oss kan du få hjälp med bromsbyte och avgasbyte. Vi utför även olje – och filterbyte. Vi utför service och underhåll på din bil som till exempel oljebyten, slitagekontroller och vätskekontroller. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vi förvarar dina däck över säsongerna. I servicen ingår bl.a. att vi skiftar, tvättar dina hjul och kontrollerar dina däcks mönster och luftryck. Vi informerar om ojämnt slitage och när det är dags att byta till nya däck.
Du behöver investera i nya däck när dina nuvarande är så pass utslitna att de måste byta ut. Hos Mekonomen säljer vi marknadens bästa däck med och utan fälg, i alla olika prisklasser. Fråga dig gärna detta när du ska räkna ut hur mycket du kan investera i nya däck:Ett däckbyte kallas även hjulskifte. Och bilens hjul är centrala såväl för din säkerhet som din komfort. För oss på Mekonomen är ditt däckbyte en viktig tjänst som ska utföras mycket noggrant två gånger per år.

Similar Posts