Cannondale Bad Boy

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.I jämförelsen räknar vi med servicebesök och ett restvärde på förmånscykeln på 20%. Vid förmånens slut sker en faktisk värdering av cykeln för att fastställa restvärdet.Bruttolöneavdraget beräknas exakt men din kostnad efter skatt påverkas av din skattesats samt eventuella andra avdrag och förmåner. Avdraget på förmånsvärdet gäller per person och inte per cykel.

“Genom ett stort kontaktnät i cykelbranchen kan vi erbjuda cyklar inom alla prisklasser och det senaste inom cykel, oavsett vilken cykel du söker. Vi vill medverka till att fler upptäcker glädjen med att cykla. Cykel är till för alla!”
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Men nu har jag sett Cannondale Bad Boy och får erkänna att den är väldigt schysst. Den har den kombination av egenskaper som man egentligen behöver för stadstrafik. MTB-stuk och skivbromsar för säkerhet men med snabbheten och utväxlingen hos en racer. Och riktigt urban med sitt mattsvarta, rena utseende.
Hybrid-cyklar har alltid känts fåniga. Inte bra för något, inte särskilt lätta jämfört med mina nuvarande cyklar. Och inte med den historik fylld av klassiska cykelbragder som man förknippar med Pinarello och Campagnolo.

Den senaste tiden har det varit en Klein mountainbike som är transportmedlet. Gjord för att använda i terräng är den inte heller optimal för stadstrafik. Den är otroligt skön och lätt men det känns segt att pressa på Stadsgården med grova 24″ hjul. Man blir ibland omcyklad av andra vilket ju inte funkar.

Jag har länge vacklat mellan vilken av mina cyklar jag ska använda i stan, t ex till kontoret på morgonen. Ibland använder jag min vintage Pinarello racer, men det känns inte riktigt bra. Visserligen tar man sig fram snabbt på en racer men det känns som lite overkill. Jag har inga problem att hantera den rent tekniskt men det är inte helt bekvämt att använda i stan. Att t ex sätta på stänkskydd för regniga dagar är helt otänkbart.
Produkter märkta Bikeshop price är bästsäljare där vi kontrollerar priset mot våra konkurrenter flera gånger om dagen. Dessa priser är därför alltid extremt konkurrenskraftiga

Produkter merket Bikeshop pris er bestselgere der vi kontrollerer prisen mot våre konkurrenter flere ganger daglig. Disse prisene er derfor alltid ekstremt konkurransedyktige
Framtill sitter en unik dämpad framgaffel (Lefty LightPipe) vilket i praktiken innebär att du åker med bekvämt oavsett hur underlaget råkar se ut för stunden. Framgaffeln har dessutom en integrerad ljusslinga (SuperNova LED som drivs av ett uppladdningsbart batteri) som ser till att du syns bättre i mörkret. Dess moderna cookpit består av ett rakt styre med ergonomiska handtag, vilket tillsammans med cykelns moderna former, ger dig en komfortabel körställning med bra uppsikt över omgivningen samt en bekväm position i den överraskande komfortabla sadeln.Under den eleganta lacken döljer sig en högklassig aluminiumram (OPI SmartForm C1 Alloy) med klassens kanske snyggaste svetsfogar. Den har en modern urban geometri som skapar en imponerande stabil känsla i cyklingen och som sätter både effektivitet, komfort och kvick manöverförmåga i fullt fokus. Den levererar kontrollerad framfart och ger dig en sportig men relativt upprätt position med en nästan panoramaliknande vy över omgivningen, en egenskap som utgör grunden för dess höga säkerhet och kvicka manöverförmåga. Ramen är övertygande lätt men är samtidigt robust och har såklart invändig kabeldragning, vilket både skyddar vajrarna samt bidrar till dess eleganta utseende.

De robusta 27.5-tummarna rullar på ett par 40 mm breda gummin från WTB (Byway) som hjälper till att absorbera underlagets ojämnheter. De greppvänliga däcken har en slät central rullbana och levererar både lågt rullmotstånd och fin komfort, men även pålitligt grepp i kurvorna och kvick acceleration, vilket du tydligt kommer märka när drar iväg vid rödlysena. När det går undan så ökar kraven på bromsförmågan och just därför är den utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT400) vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till kraftfull bromsförmåga året om, och dessutom oavsett om det är torra, blötta eller slaskiga underlag som gäller för stunden.
Den ikoniska Cannondale Bad Boy 1 är en smidig, rapp och körglad stadscykel med modern formgivning som är optimal för dig som vill ligga i framkant. En imponerande snabb cykel som levererar den där underbara känslan av frihet som bara urbana tvåhjulingar kan, och den briljerar oavsett om det handlar om att plöja fram över trottoarkanter eller att flyga fram på gropiga grusvägar. Det här är en extremt lätthanterlig hoj med en extremt driftsäker drivlina som är grymt komfortabel att trampa runt på, och den är verkligen fullt anpassad för att möta alla de krav som kräsna cyklister ställer på en design med tydligt urbana vibbar.

Både cykeln och cyklisten behöver nya prylar då och då. För dig som sköter om både dig själv och din cykel erbjuder vi Cykelkraft PRIME – en medlemsklubb som ger dig bland annat fri frakt, lägre priser på slitdelar och förtur till kampanjer.Hos Spobik.se är det hur enkelt som helst att välja rätt storlek på cykeln! Ange bara din längd så väljer systemet automatiskt den storlek som passar dig bäst.

På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.
Modellen har en imponerande följsam och extremt robust remdrift från Gates (Carbon Drive CDX) som sömlöst samarbetar med en nästan helt underhållsfri drivlina från Shimano (Alfine) med 8 inkapslade navväxlar och en imponerande pålitlig prestanda. Den övertygande remdriften är inte bara smidig och underbart tyst utan den ger även en ökad livslängd på hela drivpaketet, och den ser dessutom till att du slipper leva med en konstant smutsig kedja. De helt inkapslade växlarna jobbar i underbar harmoni med remdriften och leverera en utväxling som ser till att du utan problem kan hantera allt från långa raksträckor till branta uppförsbackar.PRIME-medlemskap kostar 299:- per år, men vid köp av cykel får du 3 månaders medlemskap helt utan extra kostnad. PRIME-medlemskapet läggs automatiskt till ditt konto efter köpet.

En mountainbike kan delas upp på väldigt många olika sätt. Bland annat så kan man dela upp dessa i så kallade “heldämpade” och “hardtails”. Detta betyder alltså hur många typer av dämpare som sitter på cykeln.
Du fäster den enkelt utan verktyg på styret, och snabbfästet gör det smidigt att ta i och ur lampan vid snabba stopp. Det går även utmärkt att vrida fästet (360 grader om du skulle vilja).

Märk-DNA kan appliceras på värdefulla ägodelar utan att de förstörs eller minskar i värde, det är både billigt, spårbart, lätthanterligt och kopplar samman föremålet med dess rättmätiga ägare. Vilket gör föremålet oattraktivt på hälerimarknaden och avskräcker tjuven från att stjäla dina värdefulla föremål. Märk-DNA löser kanske inte alla världens problem men det är verkligen ett utmärkt komplement till andra stöldskyddande åtgärder. Baklampan One R.Light 05 har en snygg minimalistisk design och är avsedd för helt verktygslös montering via silikonremmen. Ett prisvärt alternativ med ganska bra tryck i lampan (LED lampa med 20 lumen) och 2 olika ljuslägen att välja mellan, en bakre belysning för cyklister som vill synas i trafiken. I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag). -”Inom polisen är vi mycket positiva till konceptet med SmartDNA® och det kommer, så fort det är etablerat på marknaden, att fungera avskräckande men också skapa stora möjligheter att i högre grad klara upp grova rån” Alla Hamax cykelsitsar är designade så att de kan växa med barnet, med hjälp av praktiskt reglerbara säkerhetsselar och reglerbara fotstöd. Zenith ser helt enkelt till att du får en smidig och trygg resa när du skall ut på cykeltur med ditt barn.

Hjulstorleken är precis vad det låter som – storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28″) eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.

I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29″, 27,5″ och 26″. 26″ var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29″ eller 27,5″ som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29″ ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5″, medan en 27,5″ ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5″ har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.
Alla Hamax cykelsitsar är designade så att de kan växa med barnet och ser till att du får en smidig och trygg resa när du skall ut på cykeltur med ditt barn. Vi rekommenderar alltid att både du och ditt barn använder hjälm.

Kedjeoljan XLC Chain Lube BL-W12 är avsedd för både torra och våta förhållanden samt innehåller en speciell limkomponent som effektivt förhindrar att oljan stänker även i höga hastigheter
Produkten är framställd från växtriket, och är marknadens mest effektiva MärkDNA och erbjuder ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd mot både stöld. SmartDNA® är osynligt i vanligt ljus men blir synligt under UV-ljus. Konceptet är välbeprövat och har exempelvis medverkat till flera uppmärksammade och fällande domar i Sverige och Storbritannien.

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.
En hardtail har enbart en dämpad gaffel framtill och en stel gaffel bak. Fördelen med att köra med en stel bakgaffel är att det inte försvinner någon kraft på grund av bakdämparen. Dessutom får du en lägre vikt över lag på cykeln.Laddning sker smidigast via den medföljande USB-kabeln och du laddar den fullt på runt 3,5 timmar. Batteriindikatorn (som också utgör laddningsindikator) varnar i god tid när du behöver ladda med ett blått (21-100%) och rött (1-20%) sken och du har tillgång till brinntider på mellan 1.3 timmar i högsta läget upp till 18 timmar i det blinkande läget.Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig!

Internselen och fotstödet är gjorda för att kunna kan regleras med endast en hand. Cykelsitsen är utrustad med en reflex bak på ryggstödet för ökad synlighet och säkerhet i trafiken.
I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.Cykelsitsen kopplas enkelt och smidigt av och på cykeln och tack vare ett lättmanövrerat bröstspänne så är det enkelt att fästa barnet med en hand, medan du håller cykeln stadigt med den andra.

Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har.

Vad betyder t.ex. Shimano SLX? Varje komponenttillverkare delar in sina komponenter så som växlar, bromsar, vevpartier m.m. i serier, i detta fall är tillverkaren Shimano och serien SLX.Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val! För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28″-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera. Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.Lätta och smidiga Thule EuroWay G2 2 är en imponerande funktionell cykelhållare som passar det flestas behov när det gäller transport av två cyklar. En elegant utformad hållare i praktiskt format som både är imponerande lättlastad och riktigt stabil. Den är dessutom smart vikbar, så att du enkelt kommer åt bagaget utan att du ens behöver plocka av hållaren.

Oavsett om du motionerar på din landsvägshoj, trampar gravelbike eller bara pendlar till jobbet så är detta ett mycket bra val. En fantastiskt välbyggd framlampa med helt rätt känsla. Och tack vare sina potenta 800 lumen ger den en kristallklar och väl spridd ljuskägla med imponerande lång räckvidd (70 meter).
I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt

Similar Posts