Caparol Intact Primer

Nytt trä med höga halter av kvist- och kådämnen kan förorsaka missfärgning, för att motverka detta kan man behandla 1 ggr ytterligare med Intact Primer på kvistarna. Särskilt vid målning med ljusa kulörer.Extremt fyllig och fuktskyddande vattenspädbar trägrund för träfasader. Ingår som grundfärg i Intact fasadmålningssystem tillsammans med Intact Total och Intact Matt.Intact Primer målas i system med Intact Matt/Intact Total. På omålat trä ger Intact Primer i kombination med Intact Matt/Intact Total ett komplett målningssystem med endast 2 skikt. 1 lager Intact Primer i samma kulör som 1 följande skikt av Intact Matt/Intact Total ger samma skydd och tålighet som ett traditionellt 3 skikts system.Före målning skall ytorna vara torra, max 16% fuktkvot, fasta och väl rengjorda från smuts och fett. Utsatta ytor som ändträ, skarvar, mm. behandlas med Grundolja LF före grundning med Intact Primer.Ett par gånger i månaden kommer Allt om Bostads Nyhetsbrev – rakt ner i mejlboxen. Där samlar vi det senaste som har hänt inom Hem & Trädgård. Vi ger dig tips & råd samt ger dig möjlighet att tävla om fina priser och få unika erbjudanden. Konserveringsmedelsfri, matt, modern miljöanpassad och lösningsmedelsfri färg för målning av väggar inomhus. Capafree är en helt ny serie invändig vägg- och takfärg, fri från konserveringsmedel. Ett självklart val för målare som medvetet väljer att undvika kontakt med konserveringsmedel. Carat oljefärg är en vattenspädbar fasadfärg med självrengörande egenskaper, baserad på specialmodifierad alkydemulsion/akrylat som hjälper träfasaden att hålla sig renare längre.

Caparol Capafree är en helt ny konserveringsmedelsfri vattenbaserad färg för vägg- och takmåleri som håller sig länge även i öppnad förpackning. En vinst för hälsa, miljö och ekonomi.

Ställ en fråga till valfri expert eller skicka en generell fråga till redaktionen. Vill du ha ett personligt svar via mail så uppger du din e-postadress. Vi besvarar din fråga så fort vi kan.
Intact Total är en vattenspädbar, självrengörande akrylatfärg med mycket god glans- och kulörstabilitet för målning på fasader av trä och cementfiberskivor utomhus.

Putsgrund 610 är en lätt strukturgivande, vattenavvisande, konsthartsbaserad grundprimer och vidhäftare för strukturputsen på armeringsskiktet i Capatect Fasadsystem och Capatect Renoveringssystem.

Intact Primer är en mycket fyllig och fuktskyddande vattenspädbar trägrund för träfasader. Avsedd att målas i system med fasadfärgerna Intact Bright (självrengörande) och Intact Solid (smutsavvisande).Caparol INTACT Primer ger ett unikt fuktskydd och skapar ett perfekt underlag för målning med INTACT Matt eller INTACT Total akrylatfärger. INTACT Primer bryts i samma färg som den önskade slutkulören. Ett skikt Intact Primer tillsammans med ett skikt Intact akrylatfärg ger ett komplett fasadskydd.

Systemet lämpar sig utmärkt för målning på nytt omålat trä. INTACT akrylatfärg är lämplig för ommålning av de flesta träfasader som tidigare målats med akrylat- eller alkydoljefärger.

2. Tvätta fasaden noga med en fasadtvätt som tar bort smuts och fett och samtidigt mattar ned underlaget så att du får bra fäste för den nya färgen. Om du drabbats av alger och mögel på fasaden ska du dessutom behandla med medel som desinficerar underlaget. Använd skyddsglasögon och gummihandskar när du tvättar.
Ett modernt lösningsmedelfritt sytem bestående av impregnerande grundolja, fuktskyddande grundfärg och en snabbtorkande täckfärg exceptionell glans- och kulörbeständighet.

Ny träpanel ska täckas med målarfärg så fort som möjligt. Solens UV strålar bryter på ett par veckor ned de yttersta fibrerna så att färgen får sämre fäste. Det bästa är om du grundfärgsmålar virket innan du sätter upp det. Skydda fönster, buskar, plattor och andra ytor som du inte vill skall stänkas ner.
4. Om fasaden är sliten och den befintliga färgen delvis går att skrapa av rekommenderar vi att hela fasaden grundmålas en gång med INTACT Primer, bruten i samma kulör som det tänkta slutresultatet. Måla därefter en gång med INTACT Matt eller INTACT Total. Totalt 2 strykningar för ett perfekt och hållbart resultatGrundmåla fasaden en gång med INTACT Primer, bruten i samma kulör som det tänkta slutresultatet. Måla därefter en gång med INTACT Matt eller INTACT Total. Totalt 2 strykningar för ett perfekt och hållbart resultat!

Innehåller 5-klor-2-metyl-2H-isotiazol-3-on och 2-metyl-2H-isotiazol-3-on (3:1), 4,5-dichloro-2-octyl-2H-isothiazol-3-one, 2-oktyl-2H-isotiazol-3-on. Kan orsaka en allergisk reaktion.
Självrengörande yta – Carat och Intact Total innehåller vår originalteknik för självrengörande yta. Det är viktigt framförallt på vita och ljusa fasader, vilka ofta snabbt blir tråkiga av smuts från regn och vind.

MAX 2 strykningar! Med Caparols målningssystem behöver du aldrig måla mer än två strykningar. Det gäller oavsett om det som ska målas är omålat, fabriksgrundat eller tidigare målat.Long life – Alla våra träfasadfärger innehåller ett avancerat UV-skydd som effektivt fördröjer blekning och nedmattning av ytan. Det kan innebära en avgörande skillnad när man väljer en mörkare fasadfärg som är extra känslig för solljusets nedbrytning.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Mögelskydd – vårt ständigt utvecklade skydd mot påväxt av alger och mögel ger ett bra skydd. Erfarenheter från hela Europa visar att kombinationen av mögelskydd och färgtyp är viktig för slutresultatet. Alla våra träfasadfärger har unika kombinationer av mögelskydd som ständigt utvecklas takt med nya forskningsresultat.

MAX2 – den snabbaste vägen till ett riktigt bra träskydd. Alltid max 2 strykningar på omålat, transportgrundat, nedskrapat eller tidigare målat fasadvirke.
Klassiskt halvblank oljefärg, traditionellt halvmatt. Eller helt matt – som efterliknar den klassiska faluröda slamfärgsytan och ger ett fantastiskt djup åt framförallt mörka kulörer. Caparol har alternativen som låter dig välja det som passar bäst Om du föredrar Carat oljefärg eller att måla med Intact akrylatfärger spelar ingen roll. Det unika 2-skiktssystemet MAX2 har du alltid nytta av: 2 strykningar med Carat eller 1 strykning Intact Primer och 1 strykning med akrylatfärgerna Intact Matt eller Total ger alltid ett komplett träskydd. Falu Vapen klarade också alla krav på funktion, miljö och hälsa i Folksams färgtest 2018. Det gör att även Falu Vapen är testvinnare tillsammans med tidigare rapporterade Nordica Eko, Rusta Premium Fasadfärg och Biltema Träfasad V.

Similar Posts