Casio Rangeman B1000

Är inget nytt både TomTom Suunto och Garmin har haft det länge i sina system. Men inte drivet på solceller. Rangeman är Casios första solcellsdrivna G-Shock GPS -klocka. Det är ingen navigator tänkt att ta dig fram och tillbaka till shoppingcentret, utan från A – B i vildmarken. Det sker på klockans skärm med angivna direktioner. Din route trackas ihållande och du kan sedan ladda upp den som 3Dkarta eller bara en timeline. Koordinaterna har alltså lagts över till klockan och läses inte in löpande från telefonen därför spar man på telefonens batteri.Rangeman ger dig fler möjligheter igenom G-Shock appen. Finns både till Android och IOS. Bluetooth fungerar superlätt och både Samsung och Iphone hittar klockan snabbt och enkelt. Lägga över kartor etc är supersmidigt och helt problemfritt. Dessutom som jag skrev tidigare så driver klockan sig själv och kör inte slut på telefonens batteri vid användning av GPS.

Den är inte så tung som man kan tro, 142gr, något tyngre än de billigare mindre modellerna i G-Shock-serien. Displayen är lättläst men inte jättestor, med tanke på alla funktioner som ska rymmas där kunde den varit lite större för att slippa få det plottrigt. Det tog mig en liten stund innan jag lärde mig de olika funktionerna och framför allt tyda dem. Barometern var lite rörig, men när jag väl bekantat mig med dem, blev allt självklart. Bakgrundsbelysningen lyser klart och täcker hela urtavlan tydligt. Urtavlan kan själv komponera vilken info som du vill ska visas på displayen, barometer, sol upp och ned, tracking etc. Det justeras enkelt via vanliga klockmenyn.
Casio har precis släppt sin nya GPR-B1000 för dig som älskar vildmark och äventyr. Rangeman är ytterligare en produkt från Casio som visar att de gör saker lite annorlunda. Trots att konkurrenterna väljer touchscreen så behåller Casio traditionella knappar, för att navigera i menyerna. Men Casio har skärpt till sig, det som en gång var krångligt är lättare än tidigare. Du har valknappar på vänstersida och menyscrollning sker med hjulet till höger. Du kommer tom åt knapparna med handskar för att ändra. Fördelaktigt ex på vintern. Klockan drivs via solceller vilket i sig är unikt och i framkant.Under vårat Casio GPR-B1000 Rangeman Test insåg vi rätt snabbt att den är byggd som en tank. Redo att tåla ett eventuellt atomkrig. Rangeman är Dammsäker, extremt stöttålig, safirglas, armband i karbonharts och 2,3 mm tjock boett i resin. Det ska mycket till om du lyckas ta sönder den här biten. GPR-B1000 är inte liten, det är en rejäl klocka (60,3 x 57,7 x 20,2 mm), inget för dig som söker en nätt klocka att ha under skjortärmen, den ryms inte där. Men några vita skjortor är inte ämnat Rangemans miljö. I vildmarken krävs annan klädsel och Rangeman ryms definitivt under skaljacka eller ulltröja, utan problem.

Casio har gjort en nischad klocka, en rätt smal publik men ett viktigt segment för dem, då G-shock representerar ett aktivt liv. G-Shock har blivit lite av ett riktmärke för klockor för extremt bruk och aktiv livsstil. Deras tidigare Gravitymaster var för piloter, vilket är väldigt limiterad målgrupp, Rangeman med sin GPS-funktion ler åt en lite bredare publik trots allt. Klockan är självklar för dig som gärna drar ut på äventyr. Du behöver aldrig känna oro att klockan kommer gå sönder utan den är gjord för att hänga med under de tuffaste förhållanden man kan tänka sig en klocka kan stå ut med.Det unika med Casio GPR-B1000 Rangeman är solceller. Solcellerna laddar klockan hela tiden så länge den har solljus. Har du haft klockan på en mörk plats en längre tid laddar batteriet ur. Med klockan medföljer en trådlös uppladdningsenhet och efter 5h är klockan fulladdad, det räcker för 33h nonstop GPS tracking (det är länge) Addera då att klockan laddar så länge det finns ljus, du kommer aldrig få slut på ström.

Casio G-Shock GPR-B1000 är inte billig, utan ligger runt 8000kr. Det är en avancerad outdoor klocka som tål det mesta, en klocka som kommer hålla i flera år trots hård påfrestning. Är du en person som behöver en klocka under väldigt tuffa förhållanden är detta förmodligen den mest prisvärda klockan på marknaden. Men är du ute efter en klocka som är nätt smidig och lätt och använda under träning. Då föreslår jag något annat. Rangeman är inte gjord för det.
Klockan är proppad med funktioner som alla är tydligt tillgängliga i menyerna. Några intressanta funktioner är månfaserna, visas med symboler för den inställda geografiska platsen. Om indikatorn för högvatten är inställd på platsen kan ebb och flod visas för vilket datum som helst. Det kan vara användbart när du behöver ha koll på när tidvattnet kommer in. När geografisk plats har ställts in kan tiderna för solens upp- och nedgång för det aktuella datumet visas. Med stoppuret kan du mäta exakta tider bara genom att trycka på en knapp. Funktioner som är trevliga om du fiskar vandrar eller vill skåda fågel.

Garantin täcker eventuella fabriksfel som uppstår på klockan/produkten du köper utav oss. Den täcker ej om klockan/produkten utsatts för någon form av yttre åverkan.

Vi jobbar alltid för att försöka behandla din order så snabbt som möjligt, lägger du en order innan kl 09.30 på måndag-­fredag så behandlas ordern normalt samma dag för lagerförda produkter och du har normalt produkten inom 1-­3 dagar.Detta armbandsur är en unisexklocka från Casio med en urtavla i svart och med ett armband i svart gjort av plast / harts. Boetten är formad rund i svart med material av harts, den har en diameter på mm samt en tjocklek på 20 mm.Vi är auktoriserade att sälja hela Casios klockkollektion, inklusive MTG. De är bluetoothstyrda, vattentäta, radiokontrollerade,stryktåliga, radiokontrollerade och GPS stryrda.Auto LED light, Barometer, Battery level indicator, Bluetooth, Digital compass, GPS, Height gain, Höjdmätare, Månfasindikator, Smart access, Smart phone time, Snooze Function, Solkraft, Start, Stötsäker, Thermometer, Tide indicator, VärldstidCasio- den digitala klassikern. Du hittar gobitar i retro kollektionen med miniräknare, G-Shock kollektionen erbjuder riktigt tåliga klockor som finns i roliga färger och med intelligenta funktioner, gillar du havet så är Gulfmastern ett självklart val och GPS Hybriderna får tala för sig själva.

Hamburg, Januar 2018 – Ob Temperaturen bis zu -20 Grad, Schlamm, Sand oder Wasser – die neue Rangeman wurde für Abenteurer und Outdoor-Fans designt, um den härtesten Bedingungen standzuhalten. Gerüstet für jede Extremsituation debütiert nun die GPR-B1000-1ER als weltweit erste Uhr mit solargesteuerter GPS-Navigation.
Neben dem TRIPLE SENSOR zur Messung der Himmelsrichtung, des atmosphärischen Drucks, der Höhe und der Temperatur ist die GPR-B1000-1ER zusätzlich mit solargesteuerter GPS-Navigation ausgestattet. Das neue Feature zeigt den Weg zu einem vordefinierten Ziel in Echtzeit und speichert auf Wunsch gleichzeitig Orientierungspunkte.Über die Log-Funktion in der „G-SHOCK Connected-App“ wird eine visuelle Orientierungshilfe sichergestellt. Diese ermöglicht dem Nutzer auf seiner Tour an beliebigen Standorten Orientierungspunkte zu setzen, die Route aufzuzeichnen und mit persönlichen Bildern zu dokumentieren. Darüber hinaus werden für jedes gesetzte Log unter anderem die Temperatur, der Längen- und Breitengrad oder Luftdruck gespeichert. Auf dem Smartphone lässt sich die komplette Tour auf einer Karte animiert darstellen und im Nachgang Revue passieren. Ebenso wie die Funktionen der Uhr ist auch die Verarbeitung für extreme Bedingungen ausgelegt. Das Gehäuse ist staub- und schmutzfest abgedichtet, das Armband mit Karbonfasern verstärkt. Der Gehäuseboden besteht aus Keramik und ist damit absolut kratzresistent, allergieverträglich und ermöglicht zeitgleich eine beschleunigte Aufladung via eines Wireless-Chargers, der in dem Paket enthalten ist. Ein weiteres wichtiges Feature: dank Smartphone-Link oder GPS-Empfang wird die Uhrzeit automatisch eingestellt und zeigt so weltweit die aktuelle Ortszeit an. Das energiesparende und kontrastreiche SW-Display ermöglicht zudem ein einwandfreies Ablesen auch bei den widrigsten Bedingungen. Die Aufladung erfolgt stetig über das integrierte Solarsystem. Selbst bei absoluter Dunkelheit und permanenter GPS-Funktion ist die Rangeman bis zu etwa 33 Stunden nutzbar.

Tveka inte att höra av dig till oss. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 24 timmar på vardagar. Du kan även ringa oss på 08 – 55 80 15 84.
Här har du en klocka som har män som sin främsta målgrupp. Klockan går på batterier, så den är enkel att underhålla. Det är inga problem att simma eller duscha med den på.

Similar Posts