Cello Ruka Spa

Spabad Cello Spa Pyhä Pyhä spabadet från Cello i måtten 210 x 210 x 96 cm med svart panel bjuder på avkoppling året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad även under den kalla vintern. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas! Här kan hela familjen få plats utan problem, den rymmer 6 personer , 5 sittplatser + 1 liggplats, två av platserna är dessutom utrustade med nackkuddar så ni kan luta er bekvämt tillbaka och verkligen slappna av. Den har ljusdioder installerade precis vid vattenlinjen som ger ett effektfullt och atmosfärhöjande ljus. Pyhä är utrustad med värmetermostat så du kan anpassa temperaturen så som du vill ha den samt två massagepumpar och 50 munstycken så du samtidigt kan njuta av en avslappnande mjuk massage. Samtliga material och komponenter klarar av våra skandinaviska kalla väderförhållanden och utsidan av spabadet är kompositmaterial är enkelt att underhålla. Den kan monteras upp och ställas på en frostfri plan mark, som t ex terrassen och tack vare det effektiva filtreringssystemet samt s k ozonator, behöver vattnet i spabadet bara bytas ut 2-3 gånger om året. Ozonatorn är en apparat som producerar ozon av syret i luften som blandas in i vattnet, ozonet bryter sedan ner föroreningarna och bakterierna i det varma vattnet. Dessutom har Pyhä polyuretanisolering som bidrar till en garanterat lägre driftkostnad året runt. Cello Spa Pyhä har en 2 års garanti. Kräver 2x16A 230V, elanslutning. • Volym: 1300 liter • Mått: 210 x 210 x 96 cm • Sittplatser: 5 + 1 liggplats • Nackkuddar • Akryl: Silver Sterling • Panel: Svart UPM • Munstycken: 50 st • Massagagepump: 1 x 1,3 kW + 1 x 1,3kW dubbel-hastighetspump • 12 vattengränsljusdioder + upplysta vred • Värmare: 3 kW • Styrsystem: Balboa WiFi Fjärrkontroll finns att köpa som extra tillbehör.

Pyhä spabadet från Cello i måtten 210 x 210 x 96 cm med svart panel bjuder på avkoppling året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad även under den kalla vintern. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas!

Spabad Cello Spa Ruka Utomhusspa Ruka från Cello i måtten 190 x 190 x 93 cm med grå panel bjuder på avkopplande bad året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad året runt. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas! Här kan hela familjen få plats utan problem, den rymmer 6 personer , 5 sittplatser + 1 liggplats, där man kan luta sig bekvämt tillbaka och verkligen slappna av. Den har ljusdioder installerade precis vid vattenlinjen som ger ett effektfullt och atmosfärhöjande ljus. Ruka är utrustad med värmetermostat så du kan anpassa temperaturen så som du vill ha den samt en massagepump och 28 munstycken så du samtidigt kan njuta av en avslappnande och mjuk massage. Samtliga material och komponenter klarar av våra skandinaviska kalla väderförhållanden och utsidan av spabadet är kompositmaterial är enkelt att underhålla. Den kan monteras upp och ställas på en frostfri plan mark, som t ex terrassen, och tack vare det effektiva filtreringssystemet samt s k ozonator, behöver vattnet i spabadet bara bytas ut 2-3 gånger om året. Ozonatorn är en apparat som producerar ozon av syret i luften som blandas in i vattnet, ozonet bryter sedan ner föroreningarna och bakterierna i det varma vattnet. Dessutom har Ruka polyuretanisolering och som bidrar till en garanterat lägre driftkostnad året runt. Cello Spa Ruka har en 2 års garanti. Om du köper Ruka spabad gynnar du finsk produktion då den är märkt med Nyckelflaggan. Nyckelflaggan är en finsk ursprungsmärkning som utfärdas av organisationen Förbundet för Finländskt Arbete som jobbar för att främja den finska produktions- och tjänstesektorn, märkningen ges till de produkter eller tjänster vars finska ursprung är minst 50 %. • Volym: 1000 liter • Mått: 190 x 190 x 93 cm • Sittplatser: 5 st + 1 liggplats • Akryl: Vit • Panel: Grå Plastrex • Munstycken: 28 st • Pump: 1,3 kW dubbel-hastighetspump • Värmare: 2 kW • Styrsystem: Balboa

Utomhusspa Ruka från Cello i måtten 190 x 190 x 93 cm med grå panel bjuder på avkopplande bad året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad året runt. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas!
Produktfoton är endast för referens. Priserna rekommenderas av officiella detaljhandlare. Kampanjerna är tidsbegränsade och utgångsdatumet kan hittas i veckoannonserna eller tills lagren tar slut. Veckovisa annonser är endast för informationssyfte. Priserna kan variera från butik till butik. Den här modellen av spabad från Cello är kvadratisk och ger god massageupplevelse med 28 massagemunstycken. Det är byggt för att sex personer ska kunna bada samtidigt och denna mod Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Produkten är funktionstestad. Vissa produkter har vi funktionstestat själva men de flesta produkterna är fackmannamässigt genomgångna av våra inlämnare på deras serviceverkstäder innan försäljning.Aktiv – Budet blir det du lägger och är helt manuellt. Bra att använda när du vill lägga in en smash och ta hem budgivningen, men kräver övervakning eftersom andras autobud kan ligga högre än ditt direktbud.

Objekt som ej är hämtade efter utlämningsdagen kommer att skickas till er där en debitering av fraktkostnad kommer ske, om inget annat avtalats med ansvarig handläggare eller fraktansvarig.
Produkten är i fullgott skick utan anmärkning på funktion såvida inte motsatsen står beskriven i objektsbeskrivningen. Spår av lättare användning förekommer i form av bruten originalförpackning samt damm och fingeravtryck på produkten. Mindre repor som är svåra att upptäcka i vanligt ljus kan också förekomma.

Om du lagt högsta bud och objektet nått upp i reservationspriset så har du vunnit det. I dessa fall får du ett vinnarmail. Du kan se dina vunna auktioner om du loggar in uppe i högra hörnet.
Det framgår i objektet om det är ”fri frakt”, ”endast frakt”, ”frakt möjlig” eller ”endast hämtning”. Dessa avgör vad som är möjligt. Om objektet är markerat som ”fri frakt” eller ”endast frakt” så är det inte möjligt att hämta det även om du bor nära. Nedan ser du vad som gäller för aktuellt objekt: Det gör du genom att kontakta vår fraktavdelning. Dem når du genom [email protected]. Ange vilket objekt det gäller i mailet. Avvakta med att betala fakturan tills du har fått vidare instruktion av fraktavdelningen. Klassisk – Ditt bud sköts helautomatiskt av systemet. Målet är alltid ett bud strax över närmaste konkurrent men inte mer. Budfunktionen lägger automatiskt bud åt dig upp till ditt maxbelopp. Minimumintervallerna varierar mellan auktionsobjekt.Det gör du genom att kontakta vår fraktavdelning. Dem når du genom [email protected]. Ange vilka objekt det gäller i mailet. Avvakta med att betala fakturan tills du har fått vidare instruktion av fraktavdelningen.PS har inte mer information om produktens användning än vad som beskrivits i annonsen. För att bättre ta reda på det rekommenderar vi att ni använder någon sökmotor på webben. Det kan ofta leda till att ni hittar en återförsäljare som har mer detaljbeskrivningar. Ett tips är att använda modellbeteckningen på varan när ni söker på internet efter mer info. Kontrollera din skräppost eller logga in och kolla på ditt konto uppe i högra hörnet under ”mina fakturor”. Om du trots detta inte hittar din/a fakturor var vänlig kontakta Kundtjänst via [email protected] Det händer tyvärr i sällsynta fall att gods försvinner hos vårt transportbolag. Om godset inte dykt upp inom förväntad tid behöver du kontakta vår fraktavdelning på [email protected]. De eftersöker de godset hos transportbolaget. Transportbolaget har 30 dagar på sig att leta efter godset. Om godset inte hittas under denna tid så bir det en reklamation och vi betalar tillbaka dina pengar.Detta beror på flera faktorer. Först behöver du betala objektet. Efter det hamnar den i vår orderkö. Dessa plockas så snart det är möjligt efter betalningen inkommit. Normalt inom 1-3 dagar. Sedan tar frakten mellan 1-5 dagar beroende på var i landet du bo i förhållande till var objektet skickas ifrån. Detta gäller för objekt som är ”fri frakt” samt ”endast frakt”. Om objektet är ”frakt möjlig” behöver du ta kontakt med fraktavdelningen.

Vi använder oss av Mailchimp för vårt nyhetsbrev. genom att klicka på ”prenumerera” ovan, godkänner du att informationen skickas till Mailchimp för behandling. Läs om Mailschimps integritetspolicy här.Vi har tyvärr inte resurser och möjlighet att ta ytterligare bilder på enskilda produkter. Objektet är i fullgott skick såvida inte objektsbeskrivningen säger något annat.

Då vi ej kan tillhandahålla ett återförsäljarkvitto så kan det vara svårt att utnyttja tillverkargarantin på produkten. Däremot så följer vi svensk konsumentlagstiftning som gör att du som kund har rätt att reklamera produkten ifall det visar sig att den är defekt vid mottagande. Vid en godkänd reklamation tar vi tillbaka produkten (fri retur) och återbetalar pengarna när objektet har kommit tillbaka till vårt lager.Avisering om att objektet är på gång kommer så snart godset är packat hos PS. detta sker normalt inom 1-3 dagar från det att betalning har inkommit till PS.

Det framgår i objektet om det är ”fri frakt”, ”endast frakt”, ”frakt möjlig” eller ”endast hämtning”. Dessa avgör vad som är möjligt. Om objektet är markerat som ”fri frakt” eller ”endast frakt” så är det inte möjligt att hämta det även om du bor nära.
Det gör du genom att kontakta vår fraktavdelning. Dem når du genom [email protected]. Ange vilket objekt det gäller i mailet. Det tillkommer en avgift för ändring av leveransadress.Följ instruktionerna i mailet med fakturan. Mailet med fakturan kommer vid ett senare tillfälle än ditt vinnar-mail. Antingen betalar du via Swish eller via bankgiro.

Vissa bolag har ett överskott på vissa varor, t ex handverktyg, som de behöver hjälp med att sälja av. PS agerar då som en extra försäljningskanal för uppdragsgivaren.Om du är inloggad ser du den totala fraktkostnaden för ditt objekt ovanför knappen ”LÄGG BUD” och även i summeringen innan du lägger ditt bud. Du loggar in uppe i högra hörnet.

Spabad Cello Spa Ruka Utomhusspa Ruka från Cello i måtten 190 x 190 x 93 cm med grå panel bjuder på avkopplande bad året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad året runt. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas! Här kan hela familjen få plats utan problem, den rymmer 6 personer , 5 sittplatser + 1 liggplats, där man kan luta sig bekvämt tillbaka och verkligen slappna av. Den har ljusdioder installerade precis vid vattenlinjen som ger ett effektfullt och atmosfärhöjande ljus. Ruka är utrustad med värmetermostat så du kan anpassa temperaturen så som du vill ha den samt en massagepump och 28 munstycken så du samtidigt kan njuta av en avslappnande och mjuk massage. Samtliga material och komponenter klarar av våra skandinaviska kalla väderförhållanden och utsidan av spabadet är kompositmaterial är enkelt att underhålla. Den kan monteras upp och ställas på en frostfri plan mark, som t ex terrassen, och tack vare det effektiva filtreringssystemet samt s k ozonator, behöver vattnet i spabadet bara bytas ut 2-3 gånger om året. Ozonatorn är en apparat som producerar ozon av syret i luften som blandas in i vattnet, ozonet bryter sedan ner föroreningarna och bakterierna i det varma vattnet. Dessutom har Ruka polyuretanisolering och som bidrar till en garanterat lägre driftkostnad året runt.

Bekväm – Fungerar som ett klassiskt bud med den stora skillnaden att algoritmen tar hänsyn till både budgivare samt reservationspris. Bra om du vet att du bjuder högt och vill slippa småbudandet under reservationspris.
Det gör du genom att kontakta vår fraktavdelning. Dem når du genom [email protected]. Ange vilket/a objekt det gäller i mailet. Avvakta med att betala fakturan tills du har fått vidare instruktion av fraktavdelningen.

Ett något längre och mer detaljerat svar på ovanstående frågeställningar är att ett spabad oftast är utrustat med såväl elvärmare som isolering, samt med ett så kallat Thermo-lock för att hålla uppvärmningskostnaderna nere så mycket som möjligt. I ett spabad kan du också att njuta av en stunds total avkoppling eller ta ett uppfriskande bad, eftersom vattnet alltid håller önskad temperatur.
Stranda är vår storsäljare model med en loungeplats och fem sittplatser. Den har två massagepumpar på hela 3hk och du styr badet via Wifi från din telefon. Champagnehinken i rostfritt stål är väldigt uppskattad.Då vattnet i ett spabad går att temperera så att det passar just din kroppstemperatur kan personer som lider av stela eller ömmande leder och muskler få efterlängtad lindring i ett spabad. Det är också så att turbinvattenflödet i ett spabad ökar blodtillförseln och snabbar på såväl metabolism som återuppbyggnad.

De spabad som vi tyckte utmärkte sig gjorde det inte enbart på grund av att de är storsäljare, utan också för att de är extra rymliga, har extra bra massagestrålar och är utrustade med en hel del coola extrafunktioner. De ger med andra ord rejält med valuta för pengarna!
Att ett ute-spa i princip är detsamma som ett bubbelbadkar eller en jacuzzi kanske inte alla håller med om, men grundprincipen är i alla fall densamma: badkaret värmer upp och bubblar vattnet. Många tycker därför att det är ett bra alternativ till en bastu, och har du inte råd eller utrymme att bygga ett platsbyggt utespa går det utmärkt att investera i ett uppblåsbart.Eftersom vi inte hade någon möjlighet att testa alla olika spabad som finns på marknaden bestämde vi oss för att prova några av de mest populära spabaden på marknaden. Bland dessa valde vi slutligen ut tre spabad från Nordenspa som tilltalade oss lite extra och genomförde sedan ett eget ”Spabad bäst-i-test”. Att det finns många olika spabadstillverkare visste vi sedan tidigare, men att det finns så många olika modeller och specialanpassade tillbehör, såväl tekniska som estetiska, hade vi faktiskt ingen aning om. Ärligt talat hade vi ägnat någon större tanke åt spabad överhuvudtaget innan vi genomförde vårt eget ”Spabad bäst-i-test”. Är ett spabad detsamma som ett bubbelbad eller en jacuzzi, och är det någon skillnad mellan ett spabad som man har inomhus och ett ute-spa? Det enkla svaret är att ett spabad, oavsett det är för inomhusbruk eller utomhusbruk, är ett kar tillverkat av glasfiber och akryl som utrustats med ett eller flera massagemunstycken. En förenklad förklaring på vad ett ute-spa är skulle kunna vara att det i princip är detsamma som en jacuzzi eller ett bubbelbadkar.

Nu däremot, såhär i efterhand, är vi flera stycken som går och drömmer om ett härligt och avkopplande bad bland bubblor, massagestrålar, belysta hörn och coola ljudanläggningar.Dessutom finns det diverse tillbehör till olika spabad, vilket gör det extra viktigt att du kontrollerar så att de tillbehör du tänkt dig passar till just den modell du siktat in dig på. Exempel på vanliga tillval för spabad är bland annat nackkuddar, spa-överdrag, kontrollpaneler (displayer) och cirkulations- och vattenpumpar.

Våra finalister är självklart både energisnåla och anpassade för vårt nordiska klimat. De är dessutom tillverkade med en kraftfull konstruktion och den senaste tekniken. Det är kanske inte helt lätt att veta vilket spabad som är det rätta, i synnerhet inte för den som inte vet så mycket om spabad. Det finns ett par saker du behöver tänka på inför valet av spabad, bland annat var det är möjligt att placera det, och vem eller vilka som främst kommer att använda det. Att installera ett spabad ger inte bara en lyxig känsla, det är också bra för hälsan. För dig som lider av muskel- eller ledvärk finns det få saker som känns lika skönt och välgörande som att krypa ner i ett spabad fyllt med precis lagom tempererat vatten. Har du dessutom investerat i ett spabad med vattenstrålar som fungerar masserande och sätter igång blodflödet kan du i det närmaste simulera en så kallad “deep tissue massage”, vilket motsvarar en djupvävnadsmassage. Gske är vår populäraste model med två loungeplatser för dig och din partner. Den har två massagepumpar på hela 3hk och du styr badet via Wifi från din telefon. Champagnehinken i rostfritt stål är väldigt uppskattad.INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING FÖR UTESPA 1 (1) INNEHÅLLSFÖRTECKNING TILL KUNDEN… 2 PRODUKTLISTA… 3 INSTALLATION… 3 INSTALLATIONSPLATS… 3 INSTALLATION INOMHUS… 3 INSTALLATION UTOMHUS… 3Användarmanual i-loview 7 Introduktion 2 3 Varning Var god läs igenom denna manual ordentligt för att försäkra dig om en säker och korrekt användning av produkten. Viktigt Vårdslös eller felaktig användningLMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggdB R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara INNEHÅLL Generellt… 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och Biorenare 3 Biorenare 3 installerings-, bruks- och underhållsanvisning för rengörare av gråvatten INNEHÅLL 3 4 5 6 7 8 9 11 Biorenare 3 – egenskaper Säkerhet Funktionsprincipen Vad behöver du för att installeraMONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 Dränkbara pumpar TALLAS ACI 125 TALLAS ACI 200 Fig. A Fig. B MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 2 1. SÄKERHETSÅTGÄRDER Läs först

17 CELLO SPA PYHÄ OCH RUKA 1. Temperatur + 2. Temperatur – 3. Meny 4. Pump 1 ON/OFF 5. LED-belysning ON/OFF SKÄRMENS SYMBOLER A – VÄRMARE PÅ B – READY-FUNKTIONSLÄGE C – REST-FUNKTIONSLÄGE E – WIFI ANSLUTEN F – BELYSNING G – FILTRERINGSPERIOD H – PUMP 1 I – PUMP 2 L – TEMPERATUR (HÖG/LÅG) M – INSTÄLLNING (PROGRAMMERING) N – FILTRERINGSPERIOD (1,2 ELLER BÅDA) O – AM ELLER PM (TID) MASSAGEPUMPAR Spabadets pump startar med att trycka på JETS-1-knappen 4. Pumpen startar antingen på filtreringseller massagehastighet, beroende på funktionsläge. Om pumpen startar på filtreringshastighet, kan man ändra om till massagehastighet genom att åter trycka på JETS-1-knappen 4. Massagehastigheten går av automatiskt om 15 minuter och filtreringshastigheten om 30 minuter, eller genom att åter trycka på JETS-1-knappen 4. Om spabadet är inställt på READY-läge startar filtreringshastigheten automatiskt med 30 minuters mellanrum för att mäta vattentemperaturen. Om filtreringshastigheten har startat automatiskt går den inte att stänga av, men den går att ändra till massagehastighet genom att trycka på JETS-1-knappen 4. INSTÄLLNING AV TEMPERATUR Vattentemperaturen är fabriksinställd på 37 C. Man justerar temperaturen med WARM- och COOLknapparn 1 2. När den inställda temperaturen inte längre blinkar på skärmen börjar spabadet värma vattnet till inställd temperatur. OBS! Den egentliga temperaturen visas när pumpen gått i minst 2 minuter. 17
DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER 1.Läs noggrant igenom dessa instruktioner innan ni tar aggregatet Idrift. 2. VARNING. Låt inte barn leka med Aggregatet är inteINNEHÅLLSFÖRTECKNING Grattis… 1 Referensuppgifter för ditt spa… 1 Snabblista vid uppstart… 2 Säkerhet 3 Förberedelser på plats 4 Risk för elchocker 4 Installationsföreskrifter 4 Kopplingsschema 1-fas1311 Pure 2900 5200 Installations- och bruksanvisning Läs anvisningen tillsammans med instruktionerna för bastuaggregat resp ånggenerator. Inkoppling skall utföras av behörig el-installatör. SPARA ANVISNINGEN!

B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga
6 INSTALLATION OCH IBRUKTAGNING IBRUKTAGNING OBS! Slå inte på strömmen innan spabadet är fyllt med vatten! Använd inte pumparna torra! 1. Vrid munstyckena medurs tills de är öppna. 2. Före påfyllning, kontrollera att led lamporna och alla pumpars anslutningar är åtdragna. Kopplingarna kan lossna under transporten. 3. Fyll spabadet med t.ex. trädgårdsslang genom filteröppningen, enda till den nivån var led lamporna befinner sig. Såhär hindrar du förekommandet av luftslussar. Se spabadets påfyllning. 4. Slå på strömmen först efter påfyllning. 5. När du slagit på strömmen visas först installationsinformationen på skärmen, varefter systemet övergår till initieringsläge (Priming Mode). Detta tar ca. 4-5 minuter. 6. Om det förekommer ett felmeddelande The water flow is low på skärmen betyder det att det finns överbliven luft i pumpen. Se avluftningsanvisningen. 7. Starta pumparna och kontrollera att det kommer vatten ur alla munstycken. ELINSTALLATION Elinstallationen får utföras enbart av en auktoriserad elektriker. Anslut spabadet till eluttaget enligt tabellen nedan. Elanslutningen bör ha en egen jordfelsbrytare. Ett hål för elkabeln kan borras genom yttre panelen på vilken sida som helst eller genom spabadets ABS-plast botten. I varje spabad är den sidan märkt var kontrollenheten befinner sig. OBS! Kablar bör skalas ca.20mm och jordningsanslutningar måste göras korrekt. Kopplingsordningen är markerad i styrenheten bredvid terminalblocket. 3 X 16 A, 400V 2 X 16 A, 230V 1 X 16 A, 230V CELLO SPA OUNAS CELLO SPA PYHÄ CELLO SPA RUKA 1. Säkra att spabadet är fyllt till Led-lamporna. 2. Öppna serviceluckan till styrenheten. 3. Koppla strömkabel till styrenheten. 4. Stäng serviceluckan AVLUFTNINGSANVISNING Luftsluss leder till att munstyckena inte fungerar alls eller till en del. Luftsluss kan vara orsak av för snabb påfyllning, vilket kan leda till att luft kan stängas in i rören eller sugledningarna. I detta fall kommer inte pumpen att kunna fylla sig själv och vattnet cirkulerar inte Öppna serviceluckan och lös en aning på anslutningen som befinner sig ovanpå pumpen Då vatten börjar rinna ut, dra åt anslutningen och starta pumpen. Pumpen pumpar ett tag varefter vattnet börjar rinna ordentligt. 3. Torka bort utspillt vatten och stäng serviceluckan. Spabadet är klart at användas.Portabel luftkonditionering Drift- och skötselinstruktion För KCC Gratulerar till ett bra val av utrustning för att skapa ett gott klimat i din bostad, fritidsstuga eller på din arbetsplats. Utrustningen

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida
MV
-5701-PT9i-9-2015 PT9i ROBOTIC POOL CLEANER Lycka till med ditt köp! PT9i är en teknologisk avancerad automatisk pool robot, som är enkel att använda. PT9I gör det lätt att hålla din pool ren. Följ nedanstående

MOBIL KYLA mod. KY Drift- & skötselanvisningar… INNEHÅLL Innehåll Tekniska data Fjärkontroll Manöverpanel Funktioner och Inställning av KYLA, AVFUKTNING och ENDAST FLÄKT Funktioner och Inställningar
VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. KontrolleraRCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL OBS: Läs användarmanualen före användning Viktigt: Aggregatet skall transporteras stående Om aggregatet av någon anledning legat ner skall det placeras

23 FABRIKSMONTERADE TILLVAL CMS -FJÄRRKONTROLL Med fjärrkontrollen kan du ändra inställningarna på spabadet var som helst och du kan kontrollera spabadets status och funktioner. Den nya generationen CMS fjärrkontroll skickar också ett meddelande till din telefon om det finns ett uppmärksamhet krävande meddelande i spabadet. Fjärrkontrollens funktionalitet kräver en fungerande wlan-anslutning nära spabadet. 1. Koppla CMS Gateway Ultra-enheten till modemet och koppla strömkabeln till enheten. 2. Ladda ner CONTROLMYSPA-appen till din telefon. 3. Gå till spabadet och kontrollera att spabadet är på OBS! CMS borde hittas efter att spabadet varit på i 15min. Vid behov kan man koppla av spabadet, vänta 20sek och koppla på igen. 4. Öppna CONTROLMYSPA-appen i telefonen, tryck på SETUP och följ instruktionerna. 5. CMS-koden ä PDS FELSÖKNING: Röd lampa i CMS Gateway Ultra-enheten: Enheten och spabadet är inte kopplat. Blinkande röd lampa i CMS Gateway Ultra-enheten: Enheten och spabadet är kopplat, men styrenheten är inte ansluten. Blinkande blå lampa i CMS Gateway Ultra-enheten: Uppdaterar programvara. Koppla inte av ström. Blinkande grön lampa i CMS Gateway Ultra-enheten: Enheten och spabadet är kopplat, men ingen internet-anslutning. Grön lampa i CMS Gateway Ultra-enheten: Enheten och spabadet är kopplat samt internet anslutet. Inga fel. 23
Enkel skötsel av din bubbelpool SpaTime din produktserie för bubbelpoolsskötsel Vattenbalans Din bubbelpool är en plats för avslappning och välbefinnande. Därför är det extra viktigt att vattnet är klart,11 CELLO SPA OUNAS Pumpar ON/OFF 2. LED-belysning ON/OFF 3. Select-knapp 4. Navigationsknappar HUVUDMENY Spabadets huvudmeny visar nuvarande inställningar och anmälningar för spabadet. Vattnets temperatur syns stort i övre vänstra delen av skärmen och den inställda temperaturen under den. Funktionsläget för spabadet visas längst upp till höger på skärmen. Du kan ändra inställningar från menyn på höger sida av skärmen. Symbolen i mitten av skärmen indikerar att pumpen eller värmen är på. OBS! Skärmen stängs av automatiskt efter 30 minuters inaktivitet. Tryck på valfri knapp för att starta skärmen igen. Vattnets temperatur Inställd temperatur Läge Funktionsläge Meny Meddelanden NAVIGERING Navigera i spamenyerna med pilknapparna 4 på höger sida av skärmen. När färgen på texten ändras till vit, väljs den funktionen. Välj den aktiva funktionen genom att trycka på Select-knappen 3. För att återvända till huvudmenyn, navigera till Back-symbolen och tryck på Select-knappen 3. 11

MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du
WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

19 CELLO SPA PYHÄ OCH RUKA HÖG- OCH LÅGTEMPERATUR Det finns två olika inställningar för temperatur, i vilka man kan ställa in egen temperatur. Vald temperaturinställning visas i skärmens nedre kant. I högtemperatur-inställningen (RANGE ) kan man ställa in temperatur mellan 27 C 40 C. Högtemperatur-inställningen passar bäst då man vill att spabadet ska vara klart för bruk hela tiden. I lågtemperatur-inställningen (RANGE ) ) kan man ställa in temperaturen mellan 10 C 27 C. Lågtemperatur-inställningen passar bäst då man inte på en längre tid har tänkt använda spabadet, och inte vill hålla så hög temperatur. Man kan välja temperatur-inställning genom att först kontinuerligt trycka på MENY-knappen 3 tills det står TEMP på skärmen. Välj inställning genom att trycka på WARM-knappen 1. Spara och gå vidare genom att trycka på MENY-knappen 3. OBS! Temperatur-inställning visas i nedre kanten av skärmen. FILTRERINGSPERIODER Spabadets 1 filtreringsperiod är fabriksinställd till 20:00-22:00. Filtreringsperiodens starttid och längd väljs genom att först trycka kontinuerligt på MENY-knappen 3 ) tills det står FLTR 1 på skärmen. Tryck efter det två gånger på WARM-knappen 1, vartefter man ställer in starttid av filtrering med WARM- och COOL-knapparn 1 2. Efter det går man in på inställning av Filtreringsperiodens längd genom att trycka på MENY-knappen 3. Ställ in längden av filtreringsperioden på samma sätt som starttiden. Spabadets 2 filtreringsperiod är fabriksinställd till 08:00-10:00. Filtreringsperiodens starttid och längd ställs in genom att kontinuerligt trycka på MENY-knappen 3 tills FLTR 2 visas på skärmen. Man ändrar andra filtreringsperiodens starttid och läng på lika som för den första filtreringsperioden. Vi rekommenderar 2st filtreringsperioder på 2h i dygnet vid normalt bruk. Man bör ställa in filtreringsperioderna så att det är 12h mellan starttid av filtreringsperioderna. Filtreringsperioderna kan t.ex. vara de fabriksinställda 08:00-10:00 och 20:00-22:00. OBS! Om spabadet används oftare än tre gånger i veckan rekommenderar vi längre filtreringsperioder. RENGÖRINGSINSTÄLLNING Spabadet har en fabriksinställd rengöringsinställning. Rengöringen startar då pumparna har varit avstängda minst 30 minuter. 19
Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt Användarhandbok Luftavfuktare Arctus Fenja 10 Innehållsförteckning Viktiga säkerhetsföreskrifter Användningsområde Produkten och dess delar Användarhandledning Knappar och dess funktion Automatisk avfrostning INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: [email protected] Upplaga 120516 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, AquaForte Slamsugare 3i1, Våt, torr och damm. Innan du använder AquaForte Pond Cleaner, läs instruktionerna noga. Denna dammsugare är mest lämpad för dammar, men kan användas som våt & torrdammsugare även Galcon 6051, 6054 1. Sprängskiss 1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9 8. Bajonett 10 9. Pil vattenriktning 10. VentilhusKYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 22-1670 DC-62P Art: 22-1680 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox. Vi som tillverkare och leverantör8 SKÖTSEL SPABADETS RENGÖRING Använd milt desinficerande tvättmedel för rengöring av ett spabad, torka med en luddfri duk eller svamp. Efter rengöring, torka spabadet noga och vaxa det, vaxet skyddar effektivt den naturligt skinande ytan.. Panelen kan rengöras med våt svamp eller trasa. NACKKUDDAR Vi rekommender
ar att ta loss nackkuddarna när spabadet inte används. Om nackkuddarna blir färgade av kemikalier bör dom behandlas med vinylbalsam, varefter ytan ännu behandlas med silikonspray. ISOLEREINGSLOCK Isoleringslocket tål en del vikt, men t.ex. snö bör avlägsnas. Använd inte vassa föremål för att ta bort snö, så att inte ytan av isoleringslocket går sönder. Tvätta och rengör isoleringslocket enbart med försedda medel, så att ytan hålls flexibel. OBS! Isoleringslocket tål inte en vikt av en människa. STRÖMAVBROTT Vid möjligt strömavbrott, öppna inte isoleringslocket! Spabadet startas om automatiskt efter att el har returnerats. Efter ett strömavbrott, kontrollera funktionerna och vattentemperaturen. Korta strömavbrott, från några minuter till några timmar påverkar spabadets funktion. Spabadet är välisolerad och kommer inte att frysa under denna tid. Spabadet kräver flera dagars strömavbrott för att frysa. Vid långt strömavbrott, kontakta din återförsäljare eller servicetekniker. ANVÄNDNING PÅ VINTERN Spabadet är avsett för användning året om utomhus. Om du tömmer spabadet själv under vintern, täcker inte garantin kostnader som uppstår på grund av frysning. Spabadet har en funktion som förhindrar frysning, den startar pumparna automatiskt när vattnets temperatur underskrider 6,7 C. Funktionen skyddar ändå inte spabadet under strömavbrott. Vi rekommenderar att du använder ett överdrag för spabadet eller isoleringslocket som en extra försiktighetsåtgärd för att förhindra frysning av vissa delar, det skyddar även från vind, regn och sol. VINTERTÖMNING Vi rekommenderar att man använder spabadet året om.vintertömning av spabadet innebär alltid en risk för frysning. Om spabadet inte används på vintern rekommenderar vi att ställa in det på funktionsläget REST och använda överdrag för spabadet. OBS! Skador orsakade av frysning täcks inte av garantin. 8

7 SKÖTSEL ALLMÄNT Lämna inte spabadet ute i solen utan vatten eller skydd. Direkt solljus kan skada spabadets material. När spabadet inte används, sätt och lås isoleringslocket på sin plats, oavsett om spabadet är tomt eller fullt. Rulla inte spabadet på dess sida. Detta kommer att skada sidopanelerna. Försök inte öppna kontrollenheten. Det finns inga komponenter på insidan som användaren skulle själv kunna underhålla. Töm, rengör och fyll spabadet med rent vatten regelbundet. Rengör filter minst en gång i månaden. Ta en noggrann dusch utan tvål innan du går in i spabadet. I fötterna medföljande sand kan täppa till munstyckena. Byt vatten 2-3 gånger i året. PÅFYLLNING AV SPABAD 1. Ta loss filtrets lock, avlägsna filtersikten och filtret. Som på bilden nedan. 2. Fyll spabadet med trädgårdsslang genom filteröppningen. Såhär hindrar du förekommandet av luftslussar. 3. Vi rekommenderar att fylla spabadet enda till den nivån var led lamporna befinner sig. Säkra att spabadet alltid har tillräckligt med vatten, att alla munstycken är under vattennivån. 4. Efter påfyllning, lägg filtret, filtersikten och filtrets lock på sin plats. 5. Starta spabadet och kolla att spabadet är i READY-läge. 6. Lägg på isoleringslocket. TÖMNING AV SPABAD 1. Stäng av spabadet före tömning. 2. Spabadet töms med hjälp av dränkpump till avloppsbrunn. OBS! Använd inte dränkpump av metall. 3. Ta bort filtret efter tömning, enligt instruktionerna nedan. 4. Tvätta interiören noggrant med ett milt desinficerande tvättmedel. Spraya tvättmedel på akrylytan och torka med en mjuk luddfri duk eller svamp. 5. Efter tvätt bör ytan vaxas. Vaxet skyddar effektivt den naturligt skinande ytanVIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Drift & Skötsel Samsung 4 Way kassett D99274R0-2009-11-12 1(8) Reservation för eventuella ändringar Innehåll Säkerhetsanvisningar…Side 2 Inomhusdel översikt…side 4 Underhåll…Side 4 Funktioner aktiverat
Användarhandbok Säkerhetsanvisningar Vid installation och användning av spabadet ska grundläggande försiktighetsåtgärder alltid iakttas, inklusive följande: Läs dessa anvisningar: VARNING! För att minska

ANVÄNDARHANDBOK 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 TACK FÖR ATT DU KÖPT DEN HÄR FJÄRRKONTROLLEN. LÄS HANDBOKEN NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN. SPARA HANDBOKEN
K 200 Bruksanvisning S… 3 76-504-0940 1 S Innehållsförteckning Uppställning och inbyggnad 3 El-anslutning 4 Igångsättning 4 Temperaturinställning 5 Temperaturlarm 5 Strömavbrott 5 Avfrostning 6 Belysning VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning: Portabel luftavfuktare Bruksanvisning MRD10/12/15 1. LÄS BRUKSANVISNINGEN FÖRST. 2. KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT. 3 1 2 VIKTIGA DELAR 7 4 ➀ Reglagepanel ➁ Handtag ➂ Torrluftutblås ➃

TopSpa MEDIO Användarmanual VARNING! Läs de tekniska beskrivningarna innan badet installeras Läs användarinstruktionerna innan badet i bruk Ta inte med vassa eller skarpa föremål i badet Om läckage upptäcks
Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

15 CELLO SPA OUNAS SPA-MENY Från Spa-menyn kan du se alla kontroller på ett ögonkast. Menyn kan användas för att enkelt styra pumpar och lampor, samt rotera displayen. Vyn av denna meny beror på installerade tillval och antalet pumpar som installeras i spabadet, så utsikten kan variera. Navigera i spa-menyn med pilknapparna. Den valda funktionen är omgiven av en vit ram och funktionen kan styras med Select-knappen 3. JETS 1 är en 2-hastighetspump. Från den här menyn kan du enkelt kontrollera om pumpen har en filtrerings- eller massagehastighet. Symbolen JETS 1 indikerar pumpens status. Pumpen avstängd Filtreringshastighet Massagehastighet SNABBMENY Du behöver inte navigera separat i snabbmenyn, du kan enkelt styra funktionerna från en vy. Pilknapparna styr pumpar och belysning, med Select-knappen 3 kan du återgå till huvudmenyn. Som i spa-menyn kan du också enkelt se pumpens status från snabbmenyn. TIDSINSTÄLLDA PÅMINNELSER Olika tidsinställda påminnelser kan visas längst ner till vänster på skärmen. Du kan hoppa över meddelandet genom att trycka på högerpilknappen. Tabellen nedan visar de vanligaste meddelandena och deras betydelser. MEDDELANDE BETYDELSE Check the ph Kontrollera ph-värde och dosera kemikalier vid behov. Check the sanitizer Kontrollera klornivån och dosera vid behov. Clean the filter Rengör filtret. Test the GFCI Kontrollera, att jordfelsbrytaren fungerar. Change the water Byt spabadets vatten. Clean the cover Rengör isoleringslocket. Change the filter Byt filter. 15Tvåkanalig fjärrkontroll Innehåll Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. VARNING! DRA UT AC- ELLER DC-STRÖMMEN UNDER INSTALLATION!

Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning
ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING… 2 ALLMÄN INFORMATION… 4 Inledning…4 Varningar…4 Försiktighetsåtgärder…4Drift & Skötsel Samsung 1 Way Kassett och Slim 1 Way Kassett 2009-12-01 – D99281R0 1(8) Reservation för eventuella ändringar Innhåll Säkerhetsanvisninger… Sid 2 Inomhusdel översikt…sid 4 Underhåll…Sid Bruksanvisning Klimatanläggning Snabbguide Sätt i batterierna: Öppna locket på baksidan. Sätt i AAA eller R03 batterier. Sätt på locket. Ställ klockan Tryck på Clock Ställ in tiden. Bekräfta SET Välj önskat Manual Fotogenkaminer Corona RX2485, RX3085 Art nr 860050 & 860051 RX2485 2400W, RX3085 3000W Made in Japan Uppackning och förberedelse: Förbered värmaren för användning genom att utföra följande. Packa.$))(.9$51 Expobar,QVWDOODWLRQVRFKDQYlQGQLQJVDQYLVQLQJDU S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt bästa

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING FÖR UTESPABAD ELINSTALLATION Elinstallationen får göras endast av en auktoriserad elektriker. Spabadet ansluts till 400 V, 3×16 A elektrisk anslutning. Spabadet måste
B R U K S A N V I S N I N G Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 Följ allltid nedanstående säkerhetsföreskrifter vid användning av massagedynan,

5 INSTALLATION OCH IBRUKTAGNING Spabadet levereras på pall i upprätt position. Spabadet kan flyttas från pallen med spännband antingen i upprätt eller horisontellt läge. Om man flyttar spabadet med människokraft vore det bra att vara 5-6 människor beroende på terrängen. Du kan även anlita ett transportbolag med kranbil. Dessa tilläggskostnader står kunden för. INSTALLATIONSPLATS Spabadet kan installeras rakt på marken, på träddäck, infälld i träddäck, balkong eller även inomhus. Spabadet ska installeras på en jämn, stabil och frostbeständig grund. Grunden skall tåla en vikt på kg. Felaktig installation kan leda till strukturella skador. Tillverkaren ansvarar inte för skador som uppstår på ett fel installerat spabad. Runt installationsplatsen måste finnas tillräckligt med utrymme (min. 50cm), för det finns serviceluckor på varje sida som bör kunna öppnas vid behov. INSTALLATION PÅ MARKEN Spabadets grund bör vara jämn, strukturellt enhetlig och frostbeständig. Grunden kan tillverkas av betong, stenplattor, tegel, grus eller träd. Beroende på spabadsmodellen så bör grunden förbli oförändrad av en vikt på kg. Spabadet har en egen bottenisolering så grunden kräver ingen extra isolering. Vi rekommenderar att göra grunden av minst 10 cm tjocka stenplattor. INSTALLATION PÅ TRÄDDÄCK Vid installation på träddäck bör man ta i beaktande samma krav som finns för installation på marken. Grunden bör vara enhetlig och stabil. Utöver det bör man säkra sig över att träddäcket tål beroende på spabadsmodellen en vikt på kg. INFÄLLNING I TRÄDDÄCK Vid infällning i träddäck bör man ta i beaktande samma krav som finns för installation på marken. Om spabadet sänks in i en terrass måste man bygga serviceluckor på varje sida. Serviceluckorna måste byggas så att sidopanelerna kan öppnas helt och att man kan arbeta bredvid spabadet. Om spabadet har från fabriken en delad panel behövs det inte byggas separata serviceluckor. Nedsänkningsdjupet kan då vara max. 40 cm från spabadets botten till träddäckets yta. HUOLTOLUUKKU HUOLTOLUUKKU HUOLTOLUUKKU HUOLTOLUUKKU INSTALLATION INOMHUS Installation av spabad inomhus kräver korrekt byggnadskrav och dränering. Området under spabadet måste vara jämnt. Säkra även att husets konstruktion tål vikten av ett fyllt spabad. Rummet måste även fylla alla byggnadsbestämmelser för våtrum. Tillverkaren ansvarar inte för skador som skett på grund av fel installation. 522 FABRIKSMONTERADE TILLVAL EXTRAVÄRMARE Installation av extravärmare bör utföras av en auktoriserad elektriker, och den bör installeras i samband med spabadets andra elinstallationer. Värmarens elanslutning bör vara avsedd med jordfelsbrytare. Extravärmaren anslutes till en egen 230V, 1 x 16 A elanslutning. Kablarna ska skalas ca 20 mm och jordningsanslutningar ska utföras ordentligt. Ett hål för elkabeln kan borras genom panelen på vilken sida som helst eller genom spabadets ABS-plast botten. På spabadet är den sidan markerad bakom vilken styrenheten är belägen. OBS! Extravärmekabeln från styrenheten är kontrollkabeln till extra värmaren. Kopplingsordningen är markerad i styrenheten bredvid terminalblocket. 1. Kontrollera att spabadet är fyllt med vatten ända upp till LED-belysningen. 2. Öppna serviceluckan 3. Öppna ytterkåpan på extravärmaren. 4. Anslut strömkabeln till extravärmaren. 5. Stäng ytterkåpan på extravärmaren och serviceluckan. DELAD PANEL När man bygger in spabadet i ett träddäck kan nedsänkningsdjupet vara högst 40 cm från spabadets botten till ytan av träddäcket. I delad panel är spabadets sidopaneler i två delar, så det finns inget behov att göra separata serviceluckor i träddäcket för eventuell service. För att öppna serviceluckor i ett spabad med delad panel, öppna först de två översta listskruvarna 1 på vardera sida av luckan. Skjut sedan listerna mot spabadets kanter, lyft upp luckan och dra ut luckan. 1 2214 CELLO SPA OUNAS ROTATION AV SKÄRMEN Det är möjligt att rotera utsikten över skärmen för enkel användning från insidan och utsidan av spabadet. För att rotera skärmen, välj Invert Panel från Settings-menyn. För att välja mellan Normal (Normal) och Inverted (Roterat) läge, tryck på Select-knappen 3. TEKNISKA INSTÄLLNINGAR För att komma åt de tekniska inställningarna, välj Utilities i Settings-menyn. Använd piltangenterna och Select-knappen 3 för att navigera i menyn. A/B Temp: Om det här alternativet är (ON), visas temperaturen för både temperaturgivare A och B separat högst upp till höger på displayen. Fault Log: Log för de senaste 24 felmeddelandena. AVANCERADE INSTÄLLNINGAR För att komma åt avancerade inställningar, välj Utilities i Settings-menyn. Använd pilknapparna och Settings-knappen 3 för att navigera i menyn. Temp Display: Temperaturen F/ C. Time Display: Klockan 12 h/24 h. Reminders: Visar meddelanden som Clean Filter ON/OFF. Cleanup: Längd på ytterligare filtrering efter varje användning. Color: Val av bakgrundsfärg på skärmen. Language: Språkval på kontrollpanelen Panel: Inställningar timeout på bakgrundsbelysning. SYSTEMINFORMATION Denna information krävs endast på begäran av servicetekniker. För att komma åt systeminformation, välj Information från Settings-menyn. Navigera genom menyn med pilknapparna. Informationen av den valda sektionen visas längst ner till vänster på skärmen Software ID (SSID): Styrenhetens programversion. System Model: Styrenhetens modell. Current Setup: Nummer på dördefinierat installationsprogram. Configuration Signature: Kontrollnummer för programmet Heater Wattage: Värmarens effekt kw (1 3/3 6). Heater Type: Värmarens modell. Dip Switch Settings: Inställningar för styrenhetens dip switch-brytare. Panel Version: Styrpanelens programversion. 14

Enhetens ID: Datum: 1. Visuell kontroll Enheten torr inuti Enheten blöt inuti Grå och röd slang Godkänt Icke godkänt Ej klämda och monterade med fall och utlopp i gropen utan risk att hamna under vatten.
USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuellaInstallationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ ” 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

BRUKSANVISNING (SE) INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. FUNKTIONSÖVERSIKT 2. SÄKERHETSANVISNINGAR 3. REKLAMATIONSRÄTT 1. FUNKTIONSÖVERSIKT 6 Elektrisk anslutning Fläkten är dubbelisolerad så det krävs ingen jordförbindelse.
SPABAD BRUKSANVISNING OBS! LÄS NOGA IGENOM INSTRUKTIONERNA OCH FÖLJ DEM FÖREBYGGANDE AV RISKER FÖR BARN 1. För att minska risken för personskada för barn: låt aldrig barn använda spabadet ensamma utanB R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Balanserad vattenskötsel för spabad utomhus Activ SPA serien ger dig balanserad vattenskötsel särskilt utvecklad för spabad Det ställs höga krav på rengöring och underhåll av spavatten, och därmed ocksåDS 035:0605 VARM/KALL LUFT BEFUKTARE KCC CF-900 Läs denna manual innan användning och spara den för att kunna gå tillbaka och i läsa den. VIKTIGA SÄKERHETS INSTRUKTIONER Vid användandet av en elektronisk

Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du
Flyttbar Luftkonditionerare Bruksanvisning * Läs igen den här bruksanvisningen och spara den inför framtida bruk. Teknisk data: Attack 47 Kyleffekt 2637 W Strömkälla 230 V, 1-fas Effektförbrukning 830Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel – funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning – förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

21 CELLO SPA PYHÄ OCH RUKA FELKODER I tabellen nedan finner man de vanligaste felkoder, deras betydelse och krävda åtgärder. Följ alltid åtgärderna, och kontakta din återförsäljare eller service vid behov. KOD BETYDELSE ÅTGÄRD MÖRK SKÄRM Ingen elmatning Koppla av elmatningen och kontrollera kopplingarna C Känner ingen temperatur 42 F TOO COLD Frysläge Temperatur visas då pumparna varit i gång minst två minuter. Pumparna startar automatiskt oberoende av funktionsläge. Kontakta service. WATR TOO HOT RUN PMPS PURG AIR HTR FLOW FAIL FÖR VARM TEMPERATUR. En värmesensor har upptäckt minst 43,3 C temperatur. Betydlig temperaturskillnad mellan A och B sensor. Skyftar på fel i vattenflöde. Kontinuerligt fel i vattenflöde. Värmaren stängs om detta meddelande uppstår fem gånger under ett dygn. GÅ INTE I SPABADET! Spabadet stängs av och går på igen då vattnet är under 41,7 C. Ta bort locket för att sänka temperatur. Kontrollera att du fyllt på tillräckligt med vatten, fyll på vid behov. Rengör filter och kontrollera att pumparna fungerar. Om felet repeteras, kontakta service. Kontrollera att filtret är rent. Starta om värmaren genom att trycka på valfri knapp. Om felet repeteras, kontakta service. HTR MAY BE DRY Vattenflödet är svagt eller luft i värmaren. Stäng av spabadet till 15 minuter. Kontrollera att det finns tillräckligt med vattten. Ta bort luft från värmaren enligt avluftningsanvisningar.spabadet går till normalläge genom att trycka på valfri knapp. Om felet repeteras, kontakta service. HTR DRY HTR TOO HOT För lite vatten i värmaren. Spabadet stängs av. FÖR VARM TEMPERATUR. En värmesensor har upptäckt minst 43,3 C temperatur. Kontrollera att du fyllt på tillräckligt med vatten, fyll på vid behov. Rengör filter och kontrollera att pumparna fungerar. Om felet repeteras, kontakta service. GÅ INTE I SPABADET! Ta bort locket för att sänka temperatur. SNSR BAL — ANCE Temperatur-sensorerna är i obalans. Det kan vara ett tillfälligt fel. Om felet repeteras, kontakta service. SNSR SYNC SNSR A/B Temperatur-sensorerna har varit i obalans minst en timme. Temperatursensor A eller B är ur funktion. Spabadet är avstängt. Kontakta service. Kan uppstå tillfälligt vid hög temperatur, meddelandet går bort när temperaturen är jämn. Om felet repeteras, kontakta service. STUK PUMP Pumpen stannar inte. GÅ INTE I VATTNET! Vattnet kan vara överhettat. Koppla av spabadet och kontakta service. 21
DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut apparaten till elnätet. På modeller med elektroniskt övervakningssystem BRUKSANVISNING Värmekudde Artikelnummer 7580-1039 1 Värmekudde Värmekudden har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstängning till standby-läge kan väljas mellan 1 4 timmar. Sensorkabeln 10 VATTENBEHANDLING FELSÖKNINGSGUIDE FÖR VATTENSKÖTSEL Spabadets skötsel och rengöring är enkelt och bekymmersfritt. Klor eller alternativ rengöringskemikalie bör doseras efter varje badstund, eller en gång i veckan fast spabadet inte skulle användas. Filtret bör tvättas minst en gång i månaden och bytas till nytt alltid vid vattenbyte. Vid vattenbyte 2 4 gånger i året bör spabadet tvättas med milt desinficerande tvättmedel och en mjuk, luddfri trasa eller svamp. Vi rekommenderar att duscha före badandet, för att förhindra inkommandet av främmande medel såsom fett, deodorant, parfym, krämer och stylingprodukter. Vattnet hålls så klarare och även filtret kräver inte lika ofta rengöring. I tabellen finner du de vanligaste problem, orsaker och lösningar inom vattenskötsel. PROBLEM MÖJLIG ORSAK LÖSNING Grumligt vattten Vattnet luktar Klorlukt Unken lukt Smutsigt Filter För mycket organiskt material i vattnet Otillräcklig dosering av rengöringskemikalier Lågt ph-värde För hög klorhalt Lågt ph-värde Bakterie- eller algtillväxt Rengör filtret Justera ph-värdet till det rekommenderade Dosera rengöringskemikalier Byt vattnet i spabadet Justera ph-värdet till det rekommenderade Dosera rengöringskemikalier Vänta tills klornivån sjunker Justera ph-värdet till det rekommenderade Tillsätt tillräckligt med rengöringskemikalier Om problemet är synligt eller ihållande, töm och rengör spabadet och fyll med vatten igen. Organisk beläggning Olja och smuts har samlats Torka bort smutset med ren trasa eller svamp Algtillväxt Hudirritation Fläckar på ytan Förkalkning För högt ph-värde Ohygieniskt vatten Den fria klornivån är över 5mg/l Total alkalinitet och / eller ph-värdet är för lågt För mycket kalcium i vattnet Total alkalinitet och / eller ph-värdet är för lågt Justera ph-värdet till det rekommenderade Dosera rengöringskemikalier Dosera rengöringskemikalier Vänta tills nivån på fri klor sjunker Justera ph-värdet till det rekommenderade Justera total alkalinitet till det rekommenderade Justera ph-värdet till det rekommenderade Om problemet är synligt eller ihållande, töm och rengör spabadet och fyll med vatten igen. 10

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.
BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Similar Posts