Cf Moto Vanliga Fel

Matador är stor nog att klara även passagerare som sitter bra och har bra fotstöd med hjälp av de snyggt infällbara fotpinnarna. Den sektionsindelade sadeln ger sportigare men ändå bekväm och komfortabel sittställning. Sadelns Condura™ liknande yttermaterial är vattenavstötande ock tåligt nog att klara många års sol och väta.

Matador är utrustad med en driftsäker 4-taktsmotor av GY-6 typ utrustad med EFI (Electric Fuel Injection) insprutning. En välbeprövad motortyp som nu uppgraderats i enlighet med de nya Euro IV kraven som ger Matador en lägre bränsleförbrukning och mindre påverkan på miljön trots att den levererar hela 2.4 kW vid 7500 varv och hela 3.0 Nm redan vid låga 5000 varv. EFI motorn drivs av vanlig ren bensin och levererar kraft och effekt i ett brett vridregister, speciellt uppskattat av de som kör under krävande stadsförhållanden där motorns prestanda behövs för att göra färden säker och trygg.Med den senaste designen och modernaste Euro IV tekniken är vår nyligen uppgraderade Matador scootern för dig som inte nöjer dig med annat än det bästa. Förstärkt fjädring, senaste LED-tekniken, extra kraftiga bromsar, lättmetallfälgar och en mycket driftsäker motor med EFI (Electric Fuel Injection) insprutning är bara några av detaljer som gör att Matador blivit en av Sveriges mest sålda sportmodeller. Matador är ämnad för dig som söker prestanda och funktion utan att göra avkall på designen.Gränna ATV är återförsäljare av en rad olika ATV-märken. Vi har även ett stort utbud av mopeder och mopedbilar. Du är hjärtligt välkommen till vår butik på Bangårdsgatan 3 i Jönköping, där du kan se och prova det mesta vi säljer.

Hur mycket drar en fyrhjuling per mil?
Förbrukning. Matador drar ca. 0,25 L bensin per mil och utrustad med en tank på 4.5 L når du därmed närmre 18 mil per tankning under rimliga förhållanden.
Om du vill boka denna produkt så kan du gärna fylla i dina uppgifter här nedan och skicka in så tar vi hem den och kontaktar dig när det är dags för leverans.Med hydrauliska dubbelverkande skivbromsar och dubbel kolvs ok fram, överdimensionerad och ventilerad wave skiva har du optimal bromseffekt oavsett rådande körförhållanden.

Vad kostar det att serva en ATV?
Fyrhjuling, Can-AmATV1:a service (100 h)3 995 krÅrsservice (200 h)4 995 krTraxter Årsservice (200 h/3 000 km)4 995 kr
Till skillnad från många andra enklare scootrar på marknaden har Matador dubbla stötdämpare bak vilket inte bara ger en oslagbar fjädringskomfort utan gör även hela mopeden mycket stabil och vridfast i konstruktionen vilket märks på väghållningen när man testar den till det yttersta. Matador är utrustad med en påkostad dubbelsidig och dubbelverkande hydraulisk dämparkonstruktion framtill som ger en mycket god fjädringskomfortMatador är utrustad med en CVT (Automat) växellåda som gör körningen enkel. Många förare uppskattar denna typ av växellåda då den levererar överlägsen kraft utan större förluster utan behov av manuell växling. De smidiga köregenskaperna som erhålls beror både på det höga vridmomentet och den optimerade växellådan vilket uppskattas främst under krävande körning i stadsförhållanden.

Matador väger låga 90 kg och kombinerat med konstruktionen och effekten gör att den känns kraftfull nog att klara de lite tuffare utmaningarna utan att avmattas. Ramen är tillverkad i vridstyvt kvalitetsstål som ger en överlägsen stabilitet i högre farter och under hårdare belastning.Matador har ett rymligt förvaringsfack under sadeln, stort nog att rymma det allra nödvändigaste. Utrymmet öppnas/låses enkelt och smidigt med samma nyckel som du startar med. Toppbox finns också som tillbehör om ännu mer lastutrymme önskas.

Med sina 3-ekrade 12” fälgar i lättviktsaluminium och sportiga lågprofildäck får Matador ett optimalt väg fäste även under utmanande och ansträngande körning.
Kraftigt tilltagen belysning med dubbla halogenlampor i strålkastaren framtill garanterar en god synlighet i trafiken. Utrustad med LED-teknik i både positionsljus, blinkers och bakljus garanteras du god synlighet under mörkrets inbrott.Behöver du en ATV för exempelvis gårds arbete med arbetsuppgifter som att köra ut stängselstolpar, foder osv. kan vi rekommendera en enklare maskin med något mindre motorstyrka (runt 450cc).Vi finns på Stallsiken i Skövde, granne med Jula och Elgiganten. I våra lokaler har vi en av Sveriges största och mest välsorterade butik inom skog, trädgård och ATV.

Är CF Moto ett bra märke?
CFMOTO Kvalitet och Pålitlighet. CFMOTO har snabbt blivit ett starkt varumärke inom ATV och UTV världen över. När det gäller kvalitet och prestanda i förhållande till priset finns det inte många som kan mäta sig med CFMOTO. Se hela vårt CFMOTO-sortiment här! Cachad
Är du ute efter att använda din ATV som en fritidsmaskin och inte en arbetsmaskin är det ditt eget körsätt och önskemål som avgör vilken typ av maskin som passar bäst. Det man bör tänka på är att maskinen ska vara godkänd för att köras på väg. Bra väghållning är givetvis också viktigt.Det är viktigt för oss på Söderströms att vi kan hjälpa dig på bästa sätt inför ditt ATV köp. Därför är du alltid välkommen in att titta, prata, fråga och provköra vårt utbud. Vi arbetar med etablerade varumärken som Arctic Cat, Suzuki och Hisun.

Ska du använda din ATV för arbeten i skogen rekommenderar vi en maskin med en kraftigare motor, 500cc och uppåt. Även en hög markfrigång och delad bakaxel är att rekommendera samt diffspärr som tvingar hjulen att driva i samma hastighet för maximalt fäste vid tuff terräng. Servostyrning kan också vara bra att tänka på för att lättare kunna navigera i skogen.
Vi på Söderströms möts ofta av frågor och funderingar som du som kund kan ha inför att köpa fyrhjuling. Det finns ett stort utbud av både märken och modeller på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken modell som passar ditt behov bäst. Vi tar därför upp några punkter som vi tror kommer ge dig lite klarhet i djungeln av fyrhjulingar, användningsområden och registreringsformer.

Här vill vi tipsa om Arctic Cat Alterra 700 XT Konstruerad för att ge dig den mest ultimata körglädjen vare sig det gäller arbete i skogen eller fritids körning.
Hos oss hittar du produkter för årets alla årstider. Vi är återförsäljare för Ski-Doo, Lynx, Can-Am, Sea-Doo, Mercury, Nordkapp, Sting, Ockelbo Boats, 4P m.fl. Vårt stora utbud av utrustning, tillbehör och eftermarknadsprodukter gör att vi har allt du behöver, både för lek och arbete i naturen. Ute efter den perfekta kombinationen av kompakt och kraftfull körning? Då är CFORCE 520 något för dig! Med sin kraftfulla motor på 495cc i kombination med sin lätta vikt ger CFORCE 520 dig en otrolig acceleration. En imponerande maskin som uppfyller dina krav för lek och arbete. Det finns många kvardröjande fördomar kring Kinabyggda ATV:er – oftast baserat på hur marknaden såg ut runt millennieskiftet. Men sedan dess har det hänt väldigt mycket. Det är ingen slump att CF är världens snabbast växande ATV-tillverkare, med en ledande position på den europeiska marknaden. Allt fler upptäcker slitstyrkan, de goda köregenskaperna och det påkostade utförandet som ger en premiumupplevelse till oslagbart pris. Så visst vågar du!CFMOTO har snabbt blivit ett starkt varumärke inom ATV och UTV världen över. När det gäller kvalitet och prestanda i förhållande till priset finns det inte många som kan mäta sig med CFMOTO.

CFMOTO fyrhjulingar tillverkas i en modern fabrik i Kina, med den senaste tekniken och samma kvalitetssystem som europeiska tillverkare. Genom att CFMOTO dessutom är en ledande tillverkare av tvåhjuliga motorcyklar som säljs med framgång över hela världen har företaget rejäla resurser för utveckling.Industriell godkänd vinsch och stark dragkrok hjälper dig att hantera hårt jobb! Finns i både lång och kort version. Tillgänglig i lackad röd färg med servostyrning (EPS) som standard.

Med en motor på 400cc, rejäl växellåda och bränsleinsprutning får du en maximal effekt som fungerar för alla aktiviteter. Finns i både lång och kort version. Aluminiumfälgar, dragkrok och vinsch som standard. Servostyrning (EPS) som tillval.

CFMOTO samarbetar med österrikiska KTM både när det gäller produktutveckling och tillverkning sedan 2011, bland annat genom att tillverka KTM-motorcyklar för den kinesiska marknaden. Samarbetet bedrivs i ett separat bolag där CF och KTM äger 51 respektive 49 procent av aktierna. KTM-samarbetet ser vi som ännu ett bevis för att CFMOTO är en seriös tillverkare att ta på största allvar. Läs gärna mer på CFs hemsida.
Här är en ATV med mer kraft än alla andra medlemmar i CFORCE familjen! Med den största och mest kraftfulla motorn paketerad i en ATV är CFORCE 1000 redo för de allra tuffaste arbetsuppgifterna. Den specialbyggda vätskekylda motorn på 963cc ger dig en bra kombination av prestanda, funktionalitet och estetik. Detta innebär att du får den största körglädjen som du kan få ut av en ATV! Undersökningar visar att ägare till ATV:er och UTV:er från CFMOTO oftast är väldigt nöjda med sina maskiner, både när det gäller prestanda, köregenskaper, slitstyrka och tillförlitlighet. Deras förmåga att utveckla och tillverka fyrhjulingar med hög kvalitet har gått framåt med stormsteg de senaste decennierna och idag kan de med råge matcha betydligt dyrare konkurrenter. Detta bekräftas av erfarenheterna från vår serviceverkstad, där det är sällan maskinerna behöver mer än schemalagd service. Och skulle något till slut gå sönder är reservdelarna lika prisvärda som maskinerna själva. I vår butik har vi massor av tillbehör för alla typer av användningsområden – olika typer av vagnar, vältar, spridare, boxar, plogblad, snökedjor och mycket mer, så att du kan få en ATV eller UTV som är optimerad för dina behov.

Vem tillverkar CF Moto?
CF Moto är en av Kinas större tillverkare av motorer och fritidsfordon. CF har mångdubblat sin försäljning av ATV och UTV i Sverige de senaste åren, från att ha varit ett ”budget märke” till att etablerat sig bland övriga kvalitet’s tillverkare i branschen.
Med CFORCE 450 får du en mycket prisvärd ATV! CFORCE 450 är en kompakt och smidig maskin anpassad för arbete med alla egenskaper du behöver. CFORCE 450 är en pålitlig maskin oavsett om du ska ploga snö under vintern, dra timmervagn eller bara köra för nöjes skull!

CFORCE 1000 har skarpt definierade kanter, tydligt profilerade strålkastare, ergonomiska säten och många andra framgångsrika detaljlösningar vilket ger denna ATV en unik karaktär. Även vinsch, 27” terrängdäck, skärmbreddare och handskydd följer med denna enastående maskin. Önskelistan av standardfunktioner blir därmed fulländad med en CFORCE 1000.CFMOTO grundades 1989 och är idag en av världens ledande leverantörer av ATV:er och UTV:er, med utvecklingsteam i fem länder. Det är en position som man har nått genom att erbjuda robusta fyrhjulingar med höga prestanda som har kommit ikapp och förbi tidigare marknadsledare. Mer än 200 ingenjörer arbetar med att ta fram nya och ständigt bättre produkter – CFMOTO äger i dagsläget över 500 egna patent och är fast beslutna att fortsätta ligga i utvecklingens framkant.

Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.

Vilken fyrhjuling är bäst i test?
Elektrisk Fyrhjuling 2200 W – Army (Bäst i test – Bästa ATV 2022) ATV Viarelli Hunter 200L (Mycket bra och kraftfull fyrhjuling) CF Moto 520 EFI EPS (Bästa fyrhjuling för skogsbruk) ATV Viarelli Hunter 150cc (Bra och kraftfullt fyrhjuligt)
Delar märkta med ”Passar din fyrhjuling” är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.

* Avser Postnord som speditör, väljs i kassan. Fri frakt gäller ej Fordon samt vissa skrymmande Vagnar/Redskap, i kassan ser du alltid din totala orderkostnad, inga extra fraktavgifter tillkommer utöver vad som visas i kassan.
När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.

***Vid retur av din order kan vi tillhandahålla returfraktsedlar som du använder för att skicka tillbaka din order, se priser för returfraktsedlar i returformuläret och anmäl din retur här** Vill du byta din beställda vara mot en annan tillhandahåller vi returfraktsedlar som du använder för att skicka tillbaka varan utan kostnad, anmäl ditt byte via returformuläret här

Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.
Ren glykol fryser vid ungefär -10 grader. Koncentrerad vätska ska för bästa effekt och frysskydd blandas 50/50 med vatten. Vid högre koncentration försämras värmeupptagningsförmågan och blandar man i mindre försämras korrosionsskyddet och frysskydd.

Vad ska man tänka på när man köper fyrhjuling?
Köpa fyrhjuling: I skogen: Ska du använda din ATV för arbeten i skogen rekommenderar vi en maskin med en kraftigare motor, 500cc och uppåt. Även en hög markfrigång och delad bakaxel är att rekommendera samt diffspärr som tvingar hjulen att driva i samma hastighet för maximalt fäste vid tuff terräng.
Heter det förresten kylarvätska eller glykol? Jo, en kylarvätska är baserad på någon typ av glykol, och tillsammans med additiv och vatten bildar det kylarvätska.

Moderna bilar fungerar normalt sett bra i vinterklimat och kräver inte så mycket arbete. I de södra delarna av Sverige krävs att kylvätskan klarar minst -20°C och i mellersta och norra delarna -40° C (blanda hälften vatten hälften glykol).
Ren glykol är färglös men olika tillverkare färgar den färdiga kylarvätskeprodukten beroende på vem som beställer glykolen. Det går inte att avgöra på färgen vilken typ av kylarvätska bilen har.Dessutom finns det olika typer av glykol, till exempel monopropylenglykol eller monoetylenglykol, men främst är det additiven som skiljer de olika kylarvätskorna åt.Glykolen har flera olika uppgifter. Den ska se till att kylarvätskan inte fryser, den ska förhindra korrosion, smörja vattenpumpen och höja vätskans kokpunkt, för att ge några exempel.Om du betalar mer för en ATV får du i första hand större motorer med fler hästkrafter, vilket i sin tur ökar dragkapaciteten och körglädjen. Dyrare modeller kan också innehålla funktioner som bekvämare säten med mer stoppning, kraftiga lastställ och avancerad belysning fram och bak. Fyrhjulingen kvalitet är dessutom avgörande för stryktålighet och hållbarhet.

En fyrhjuling som kommer med mycket kraft, utan att utmana din budget allt för mycket. Du startar den enkelt med ett elektriskt system och behöver sen inte tänka på att justera växlarna, med tanke på att dess växellåda är automatisk. Den är lätt att hantera redan från start och det finns tre olika lägen på växellådan.
Smidig körning med automatisk växellåda, så det räcker med att fokusera på gas, broms och styrning. Skyddsplåtar under motor och bakaxel, för att förhindra att grenar eller annat ska kunna skada maskinen. Tillsammans med ett tåligt chassi och stötfångare kan maskinen köras fram med ett väldigt bra skydd.Som sagt, de dyrare modellerna ger mer kraft och funktioner än de flesta behöver; om du är en oerfaren förare eller inte planerar att använda din ATV för nyttoarbete, behöver du inte dessa möjligheter och funktioner. Förser dig med både nytta och nöje under årets alla årstider. Med hjul på 8” och grova mönster fås bra grepp oavsett vilket underlag som det körs fram på. Bromssträckan blir kortare än med en del andra liknande fordon, med stöd av dubbla trumbromsar där framme och hydraulisk skivbroms där bak. Även om det kan finnas några extremvärden i båda ändarna av sortimentet, har ATV:er som för närvarande finns på marknaden i allmänhet en- eller tvåcylindriga motorer, med slagvolym mätt i kubikcentimeter eller ccs. Som du ser i ATV-modellerna som markeras i den här guiden är de flesta kraftfulla arbetsfyrhjulingar minst 500 cc, men vanligtvis mindre än 1000 cc. Den billigaste modellen X-Pro Quad har 150 cc och den kraftfullaste CF Moto 1000 har straxt under 1000 cc.Köpabästa.se vill göra det lättare för konsumenter att göra ett bra köp. Vi ger endast råd och information och man bör alltid själv ansvara för att fatta ett eget välinformerat köpbeslut. Även under körning i högre farter lovas väldigt god stabilitet, med stöd av stålramen som har gjorts extra robust. Avgassystemet får bättre skydd från stenar, grenar eller annat som kan komma i vägen under körningen, genom att det har fått sin placering precis under sadeln. Våra produktguider ger dig information och råd inför köpet så att du kan välja en produkt som är bäst för just dig och dina behov. Du kan snabbt och enkelt ta reda på vilken produkt som är ett bra och prisvärt alternativ!Funktionerna varierar stort och ökar när din budget ökar. Dyrare modeller tenderar att erbjuda fördelar som tunga lastställ, prestanda eller specialupphängningssystem och halogen- eller LED-belysning. Tänk även på hur du vill registrera din fyrhjuling. Läs mer om vägregistrerad ATV

En billig ATV som kan användas för lek är Viarelli Agrezza. Den är en imponerande och kraftfull Quad med en 4 takts luftkyld bensinmotor med en cylinder. Den ger mer kraft och effekt än vad som behövs och ger en lustfylld körning även för erfarna crossförare. Det är den bästa fyrhjulingen i skogen eftersom den klarar av hård terräng. Fyrhjulingen har ett vridstyvt chassie, låg vikt och bra bromsar samt flera viktiga anpassningar för att klara hård körning. Det är en rolig racingmodell som är tålig för en motorcrossbana.
Bromsarna består av stora bromsskivor och enkelkolvsok fram och bak, vilket lovar en kort bromssträcka. Även på underlag som kan vara sliriga på grund av väta eller smuts. Körningen blir behaglig på både jämna och ojämna underlag, tack vare utrustning av hydrauliska dämpare.Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Det är viktigt att registrera sin ATV och att följa de regler som gäller för en fyrhjuling. Om ATV ska användas som ett motorredskap för att flytta saker eller utföra diverse arbete behövs B-körkort för motorredskap klass I och AM-körkort klass II. Klass I får köras i max 50 km/h och klass II får köras i max 30 km/h.En reglerbar gas gör att denna fyrhjuling kan fungera bra för både nybörjare och vana förare. Bra fäste på olika underlag, bra bromsar och det finns plats för förvara saker både fram och bak under körningen. Finns dragkrok om det skulle behövas kopplas till ett släp. Fyrhjulingen finns även i svart färg.

Viarelli Agrezza är en maskin med hög prestanda som ger mycket kraft, har stora hjul, bra effekt, stark ram och en avancerad fjädring. Med en kraftfull stående 4 takts-motor från Honda ger den bra prestanda, bottendrag och toppeneffekt. Motorn är gjord av Loncin som är känd för hög kvalitet, slit-tålighet och effektuttag. Motorn har 17 HK som ger en god acceleration och avgasröret har ett kraftigt men dämpat ljud och värmeskölden skyddar benen från hettan Quaden startas med en knapptryckning och växellådan är manuell med koppling och 4 växlar fram och 1 växel bak. Växlingen sker med foten vilket ger full kontroll. Kedjedriften ser till att optimal kraft förs till den överdimensionerade bakaxeln.
Om du klarar dig med basmodell och måttliga hästkrafter kan du enkelt få en ny ATV från ett välrenommerat märke för runt 50.000 eller 60.000, även om erfarna körare som använder fyrhjulingen i arbetet förmodligen kommer att vilja budgetera med ett par tusen mer för att få en modell med mer kraft.Suzuki KingQuad 750 XP är en nyutkommet värstingmaskin av högsta kvalitet. Denna ATV ger en bra balans mellan praktisk användning och avkopplande fritidskörning. Det passar lika bra för gårdsskötsel och lantbruk som offroad eller snöröjning och jakt. Chassit ska ge komfort under långa körpass och vara lättkörd i olika typer av terräng. För att klara detta modifierades framfjädringen, styrsystemet, servo styrsystemet, bakre stabilisator, ramen m.m. Dragkapaciteten har ökat med 150 kg i jämförelse med de tidigare modellerna vilket ökar dragkapaciteten med 33 %. Fyrhjulingen har utmärkt stabilitet rakt fram, är lätthanterad och säker i svängar, utmärkt chassiprestanda vid körning i grov terräng och gör det mindre stötigt för föraren i sadeln. Motorn är lätthanterad med ett brett varvtalsregister och gör att det passar för lantbruk, offroad och jakt. Det är en 4-taktsmotor med en cylinder med 722 kvcm i volym. Den är vattenkyld och har ett bränsleinsprutningssystem. Suzuki KingQuad 750 XP finns i flera olika färger.

Ska du däremot använda din fyrhjuling för att köra racing med eller för att köra till affären eller ploga lite snö på uppfarten finns det billigare varianter att välja på. Man kan komma riktigt billigt undan om man köper X-Pro Quad 150cc. Det finns även fyrhjulingar för barn som klassas som lekfordon och dessa är naturligtvis mycket billigare.Grova däck ser till att greppet finns med kraft och köregenskaper även vid svåra vägförhållanden. Dubbla skivbromsar fungerar även när det är vått och lerigt. Ventilerade bromsskivor och enkelkolvs ger bra bromskraft för att passa motorkraften. Tuffa underlag kräver bra fjädring och fyrhjulingen har därför en luftassisterad hydraulisk dämpning och hydraulisk stötdämpning bak. Den kan justeras efter underlag för en optimal dämpning på alla typer av underlag. Ramen är vridstyv men stabil som klarar av ojämnheter och håller kraften i marken för att få bra däckfäste.Vältestade Viarelli Hunter 200 L har fått bevisa sin kraft på olika sätt. Med en fyrtaktsmotor och en motoreffekt på 7.3 kW lovar den ordentlig kraft redan från start. Med en god kombination av grova däck på 22”, med en bredd på 220 mm, kommer du att få god nytta av denna rejäla maskin. Vare sig den kommer arbeta på en gård, köras i olika terränger eller tas fram på landsvägen.

Vill man köpa en fyrhjuling att köra runt med för skojs skull så är kraven på fyrhjulingen inte lika höga och man kan köpa en billig ATV med härliga köregenskaper. Eftersom man inte använder fyrhjulingen dagligen i arbetet så behöver man inte en lika slitstark ATV och man kan köpa en fyrhjuling av lite lägre kvalitet vilket innebär att fyrhjulingen också är billigare.
När man ska köpa en ATV bör man fundera på vad man ska använda fyrhjulingen till. Det bör man veta eftersom man måste registrera en ATV beroende på vad den ska användas till. Fyrhjulingen måste registreras som terrängmotorfordon, traktor, motorcykel, moped eller lekfordon efter användningsområde och utförande.

CF Moto 520 EFI EPS är en pålitlig och mångsidig fyrhjuling som är väl lämpad för skogsarbete. Dess egenskaper och funktioner gör att den kan hantera utmaningarna och ge dig en bekväm och effektiv arbetsupplevelse i skogsmiljöer.
Det kan vara svårt att veta vilken ATV som är bäst och vilken ATV man ska köpa så det är därför bra om man gör vissa jämförelser innan köpet. Lyckligtvis har vi gjort jobbet åt dig och är är listan över bästa fyrhjulingen i olika prisklasser och modeller,Fyrhjulingen har en automatisk centrifugalkoppling. Storleken är 219 cm lång, 127 cm bred och 128 cm hög med en vikt på 331 kg. Den har dubbla A-armar med justerbara stötdämpare. Fyrhjulingen har serverstyrning och skivbroms bak.

Detta är en perfekt fyrhjuling för dig med låg budget som vill kunna köra racing! Framhjulen är 10 tum och ger en optimal styrförmåga och stabil gång även i kurvor. Bakhjulen är 9 tum som ger ett vridmoment och bett för att passa för dåligt underlag.
De flesta av de stora ATV-märkena erbjuder modeller som börjar på cirka 50.000 eller mindre, men ju mer du är villig att spendera, desto fler alternativ har du. Det finns ett större utbud av modeller på 80.000-90.000 och uppåt, med märken som tenderar att landa på runt 110.000 kreller så. Vill man ha en riktigt bra och kraftfull ATV för arbete så ligger riset på straxt över 100.000 kr men vill man ha en vanlig fyrhjuling för fritidsaktiviteter så kan man komma mycket billigare undan.Rejäla sportiga däck som ger bra fäste på underlaget, även där det råder grus eller annan typ av rörligt underlag. Med grova mönster i däcken och ett slitstarkt chassi fungerar denna sportquad finfint att användas året runt.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.
När man ska köpa en ATV eller fyrhjuling är det bra att tänka på vad den ska användas mest till. Det kan vara bra att jämföra den bästa fyrhjulingen eller ATV för det ändamål man har. Fyrhjulingen kan vara bäst för väg, i skogen eller terrängen. Här listar vi vilken fyrhjuling som är bäst i test i olika kategorier beroende på användningsområde och prisklass.Kostnaden är en annan faktor för att välja en ATV. ATV:er är vanligtvis billigare än UTV:er, men det varierar naturligtvis, baserat på faktorer som märke, modell och specifikationer. En UTV tenderar också att kosta mer eftersom de har säkerhetsfunktioner som rullburar och säkerhetsbälten. Så om säkerhet är en prioritet, kanske en ATV inte är rätt för dig. Om du dessutom vill modifiera ditt fritidsfordon med funktioner som specialiserad belysning eller fjädring med högre prestanda, kanske en ATV inte är rätt för dig, eftersom UTV tenderar att ha bättre alternativ inom detta område.

Här har du en sportquad med en fyrtaktsmotor på 150 cc, som rekommenderas att köras av de från en ålder på 10-12 år. Den är framtagen för att vara lätt att hantera i kurvorna och det är även möjligt med att reglera gasen i vissa lägen. På så vis kan den bli mer betryggande för nybörjare i olika åldrar.CF Moto 520 EFI EPS är en bra fyrhjuling för skogsarbete. Med sin förfinade fjädring, bekväma sits och förbättrade svängradie är den utformad för att klara av arbete i tät skog. Dess kraftfulla motor och förbättrade chassi ger tillräckligt med styrka och stabilitet för att hantera utmaningarna i skogsområden.

En fyrhjuling är ett terrängmotorfordon eller en motorcykel med fyra hjul som oftast används för att köra i terrängen. Fyrhjulingen är ett bra hjälpmedel vid arbete och skogsbruk. Detta fordon kan också kallas för ATV (All Terrain Vehicle) eller quad. I Sverige är terrängkörning tillåtet endast för nyttotrafik såsom skogsbruk eller jordbruk även på egen mark. Man kan även köra på vägar med en fyrhjuling om den är vägregistrerad. En ATV är bra att ha på gården och de är även roliga att köra med!
Alla tillverkare ger inte officiella hästkraftsbetyg för sina ATV:er, men när de tillhandahålls kan du förvänta dig att se dem tvåsiffrigt, i intervallet 30-50 hästkrafter för de flesta modeller. Växlingen kan vara manuella eller automatiska; detta är definitivt en punkt som potentiella köpare kommer att vilja överväga noggrant och överväga både nuvarande och önskade kompetensnivåer. Oavsett vilken typ av växellåda du föredrar har du massor av alternativ från en mängd olika stora märken. Bränslekapaciteten är en annan faktor som varierar från modell till modell, men i allmänhet mäter en ATV:s tank mellan 3-5 liter. Det har även blivit populärt med elektriska fyrhjulingar som är både miljövänliga och tysgående. Med en elektrisk ATV är det viktigt att batteritiden är så hög som möjligt om man ska åka långt.

Hur länge håller en ATV?
men säkert finns det maskiner som är väl underhållna och haft gynnsamma driftförhållanden som har en hel del kvar att ge efter tex 1500 tim med bra underhåll och kontinuerlig service.
Tillägget av en industriellt godkänd vinsch och dragkrok gör att du kan hantera olika arbetsuppgifter och transportera material i skogen. CF Moto 520 EFI EPS är utrustad med servostyrning (EPS), vilket gör styrningen smidig och responsiv, vilket är viktigt vid arbete i skogsområden där man kan möta hinder och trånga utrymmen.Quaden har en kraftig O-rings kedja som fördelar kraften och har en 4-1 växellåda. Modellen är sportigt kompakt och man sitter lätt framåtlutad med bra rörelseutrymme. Sadeln av gummi foam ger en stadig och komfortabel placering. Materialet är slittåligt för smuts och väta. Med stora fotpinnar i taggat stål med skyddsnät finns det plats för fötterna. Den har dubbel belysning och bakbelysning med LED teknik.

Varför ska man inte blanda glykol?
Ren glykol fryser vid ungefär -10 grader. Koncentrerad vätska ska för bästa effekt och frysskydd blandas 50/50 med vatten. Vid högre koncentration försämras värmeupptagningsförmågan och blandar man i mindre försämras korrosionsskyddet och frysskydd.
Med tanke på dess tekniska specifikationer, inklusive den kraftfulla motorn på 495cc och bränslesystemet EFI, förväntas CF Moto 520 EFI EPS leverera tillförlitlig och effektiv prestanda.Det är svårt att utnämna en fyrhjuling som är bäst eftersom det beror lite på vad man är ute efter och hur man har tänkt att använda sin ATV. Är man ute efter en fyrhjuling för arbete och skogsbruk kan det vara en bra ide att köpa en kraftfull ATV av hög kvalitet. Dessa fyrhjulingar är ganska dyra men det kan vara en bra investering eftersom de är så användbara och gör arbetet mer effektivt. Ska man använda fyrhjulingen mycket är kvaliteten avgörande. Den behöver vara slitstark och ha en kraftfull motor med hög dragkapacitet.

Ett kraftfullt fyrhjuligt fordon på 6.8 kW motoreffekt med en 4-takts motor på 150cc, som du med hjälp av grova stora däck kan utmana på olika underlag. Den är enkelt att hantera, genom att den startas elektriskt och körs med en automatlåda.
Om du är intresserad av att använda din nya ATV för olika typer av arbete så ska du vara uppmärksam på nyttolasten och dragkapaciteten, eftersom dessa kan variera kraftigt. Vissa tillverkare, som Yamaha, delar till och med upp sin ATV-modell i sport- och nyttounderkategorier.Vi testar inga produkter själva utan samlar istället information från flera olika oberoende användare som testat och använt produkterna. På så sätt kan man få en bättre uppfattning om hur bra produkten är jämfört med att basera produktbetyget på enbart ett test.

Om du vill ha ett smidigt och snabbt fordon som är roligt att köra, tillgängligt till relativt låga priser och som inte behöver göra mycket tung bogsering eller bärgning, kan en ATV vara det rätta valet. Det finns riktigt bra och kraftfulla fyrhjulingar som klarar att dra tung last och som fungerar utmärkt för arbete i skogen eller på gården.
Funderar du på att köpa en fyrhjuling? Fyrhjulingar blir allt mer populära och det finns ett stort utbud av olika modeller och märken att välja mellan. Det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa eftersom så många att välja mellan. Vilken fyrhjulig är egentligen bäst och vilken passar just dina behov? Vi har jämfört fyrhjulingar i olika modeller och prisklasser så att du enklare ska kunna välja bästa fyrhjulingen för just dig.En ATV är ett bra val om du räknar med att du i första hand kommer att åka själv eller med en passagerare. En ATV placerar passageraren bakom operatören, så om du föredrar att sitta bredvid varandra kanske en ATV inte är det bästa valet för dig, och du bör överväga en UTV istället.

Hur ofta ska man serva fyrhjuling?
För att hålla din ATV i gott skick rekommenderar vi att serva din fyrhjuling minst en gång varje år, eller efter 250-300 mil. Serviceintervallen kan skilja något från olika varumärken, första servicen infaller normalt sett tidigare.
Att köpa till en ATV i garaget är kul och spännande, men du bör först fråga dig om det är rätt typ av motorfordon för dig. Oavsett om du jämför ett potentiellt ATV-köp med en annan typ av fordon, som en UTV, eller om du överväger en ATV på sina egna meriter, bör du ha följande faktorer i åtanke.Med den automatiska växellådan och en elektrisk start är den lätt att hantera. Den är dessutom stabil på olika underlag, tack vare de grova tåliga däcken. Fordonets ram har gjorts stabil för att underlätta körningen i högre fart och i olika terränger. Med hydrauliska dämpare både bak och fram blir det mer behagligt att köra på ojämna eller sliriga underlag.De flesta märken som tillverkar fyrhjulingar är välkända för att tilverka motorcyklar och andra typer av kraftsportutrustning utöver fyrhjulingar. De stora, mest kända ATV-tillverkarna är: Honda, Polaris, Can-Am och Yamaha. Dessa fyra märken erbjuder en rad modeller och prisklasser – såväl som både ungdoms- och vuxenmodeller – för att tilltala en mängd olika kunder. Andra anmärkningsvärda märken i detta segment inkluderar Kawasaki, Kymco och Suzuki, som alla har erfarenhet av tvåhjuliga fordon tillsammans med olika nyttofordon och kraftfull sportutrustning.

En fyrhjuling som kan användas på vägar om den registreras som en moped klass I är Hecht 59399. Den har en stark 2200 W elektrisk motor som drivs med 72V/52 Ah. Uppladdningstiden är 8-15 h och maxhastigheten är 45 km/h. Elmotorn kopplas direkt till drivaxeln för enkelt underhåll. På en LED-display visas fart och laddningsstatus. Fyrhjulingen är automatisk med en växel fram och bak och har ett nyckellöst lås med en fjärrkontroll. Framhjulen har trumbromsar och bakhjulen har skivbromsar. Det finns lastytor både fram och bak med en maxvikt på 120 kg. Den har också draganordning för bogsering av mindre släp. Den är tyst och utsläppsfri och kan köras ungefär 70 km på en laddning. Fyrhjulingen är 184 cm lång, 116 cm bred och 110 cm hög och väger 205 kg. Den har också ett inbyggt stöldlarm. Den måste ha registreringsskylt och körkort behövs för körning.
Alla 4 hjulingar i vår maskinpark är även utrustade med dragkrok och kontaktstycke, 4-hjulsdrift med elektronisk diffspärr och vinsch fram. Finns även hög och lågväxel.Fyrhjulingen skall användas mestadels till buskörning, terrängen är tuff ibland dock är det viktigt med mycket kraft i motorn. Det kommer vanligen inte vara någon passagerare. Servostyrning är ju skönt.Vilken atv som är bäst i test är den stora frågan, just den frågan kan vara väldigt svår att svara på då den kan ha flera svar. Man bör fråga sig följande frågor för att lättast hitta den modell som passar in som just din favorit.

En 495cc maskin på 40 hästkrafter som är vår storsäljare. Denna maskin löser det mesta och går lika bra ute i skogen som ute på vägarna. Är du en mångsysslare som har mycket att göra hemma och även vill kunna ta en sväng till affären enkelt och smidigt är detta maskinen för dig. Med en markfrigång på 25 cm och fyrhjulingens dragstarka fyrhjulsdrift tar du dig långt i lätta terrängen. Visst är det även härligt att denna modell är utrustad med servostyrning som standard.

Vilken glykol till CF Moto?
Antifreeze Kylarvätska för alla slags kylsystem på bland annat ATV, Mc och Mopeder. Fungerar i motorblock av aluminium eller stål.
Då även gårdmaskinerna kan köras bra i skogen om inte terrängen är allt för tuff är alltid frågan hur tuff terrängen är, detta igentligen för att säkerställa att man inte väljer fel modell. en tuff terräng kännetäcknas lätt med att det är mycket berg och sten, alltså där en fyrhjuling med hög markfrigång behövs.En maskin på 1000cc och 80 hästkrafter. Detta är maskinen som klarar allt. Denna maskin är också utrustad med v-twin motorn för bästa effekt. Vill du vara häftigast i skogen så är detta maskinen som får alla maskiner att se små ut. Markfrigången ligger på 28,5 cm och sträcker sig i stor brädd över nästan hela fyrhjulingen detta blandannat på grund av sving armarna som sitter monterad bak på fyrhjulingen. Fyrhjulingen står på 27 tums däck och som vanligt med cfmotos kreativa design. Denna modell så som även 850 är utrustad med automatisk diff bak för att inte göra onödiga märken i tillexempel gräsmattan hemma. Funktionella cookies anv\u00e4nds f\u00f6r att lagra dina anv\u00e4ndarinst\u00e4llningar genom att komma ih\u00e5g de val och inst\u00e4llningar som gjorts p\u00e5 webbplatsen. Rotera runt dina spr\u00e5k och textstorlekens inst\u00e4llningar. Fyrhjulingen skall användas mestadels i skogen, terrängen är slätt och jag kommer lasta lite ved på kärra bakom, det kommer vanligen inte vara någon passagerare. Servostyrning måste den ha.Alla Utver i vår maskinpark är även utrustade med dragkrok och kontaktstycke, 4-hjulsdrift med elektronisk diffspärr och vinsch fram. Finns även hög och lågväxel. Just denna fråga är relevant eftersom vi har två olika sorters längder på några av våra modeller, vi kallar dem kort eller lång och skillnaden mellan dem är 20 cm i hjulbas, säte och att de har ett fotstöd till passageraren. Enligt svensk lag får en traktorregistrerad fyrhjuling som är av modell kort inte skjutsa några passagerare även fast det är fullt möjligt på samtliga av våra fyrhjulings modeller. Valet finns även att välja en så kallad UTV där man också kan skjutsa passagerare, i ett fall kan man även skjutsa 2 passagerare. En av våra mindre “side by side” modeller. Denna modell går bara att få som ”traktor A”och får köras från 15 års ålder på AM-kort vilket gör att den får framföras i 40km/h. Räcker det till dig eller vill du kanske att barn eller barnbarnet ska få en otroligt rolig upplevelse istället för moped eller epa-traktor. Med en 495cc motor på 40 hästkrafter blir denna maskin en stark kompanjon. Med det sagt ska du i läsande stund inte tro att denna inte bara är till för 15-16 åringar utan går givetvis lika bra för äldre att använda den på mindre gårdar. Utrustad med 4hjulsdrift med elektronisk diffspärr och hög och låg växel, 29cm markfrigång gör den även smidig i skogen för att dra ut tunga lass. Den är utrustad med servostyrning som standard.

Similar Posts