Citizen Marinaut Eco Drive

Swatch Group är ett av de viktigaste företagen i världen när det gäller klockor. Denna grupp omfattar ett stort antal varumärken i olika sortiment. I det övre sortimentet sticker till exempel märken som Omega, Mido och Rado ut, medan vi i de mer lättillgängliga sortimenten har Calvin Klein- eller Swatch med de typiskt färgglada armbanden.Tag Heuer anses vara ett av de viktigaste schweiziska märkena på marknaden. Tag grundades 1860 och blev en del av prestigefyllda tillverkaren av lyxartiklar LVMH (LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton) och är specialiserat på sportiga klockmodeller med modern och elegant design.

Omega har skapat sig en väg längs tre axlar: precision, lyx och prestanda. Omega-klockor har använts under krigstid som första och andra världskriget och har blivit legendariska. De är mycket populära bland idrottsutövare, särskilt golfspelare och tennisspelare.
Cartier är ett av de märken som är mest utmanande i förhållande till Rolex. Klockor från detta franska juvelerare utmärker sig genom sin elegans, lyx och stil.

En schweizisk Patek Philippe-klocka kan kosta upp till 100 000 euro, beroende på modellen. Det anses vara en av världens mest exklusiva tillverkare av lyxklockor och dess ursprung går tillbaka till 1839.

Rolex är det klockmärke som vi alla tänker på när vi talar om lyxklockor. Den brittiska elegansen i designen, precisionen och de lyxiga material som används i tillverkningen gör Rolex till ett av de mest prisvärda märkena inom segmentet lyxklockor.Om du letar efter kvalitet och stil är Audemars Piguet ett av de bästa schweiziska klockmärkena på marknaden. Förutom att ta fram klassiska klockor designar och marknadsför denna tillverkare även högprecisions-urverk.Bell & Ross grundades 1992 och är ett lyxklockmärke som utmärker sig genom sin design. Klockorna kännetecknas av den fyrkantiga utformningen och är inspirerade av navigationsinstrument, både inom sjöfart och flygindustrin.Klockor är en av de accessoarer som alla män och kvinnor bör ha. Om du lägger till denna accessoar till din look kommer du att se formell, sofistikerad och elegant ut. Här har du vår topplista över de allra bästa klockmärkena i kategorin lyxklockor.

Hur mycket sparar man på EcoDriving?
Låt oss säga att en bil drar 0,6 liter milen och bensinen/dieseln kostar 19 kronor litern. Då blir det 12 540 kronor per år för drivmedel. Om du med hjälp av EcoDriving kan minska din förbrukning med upp till 20 % så sparar du cirka 2 508 kr om året.
Klockor från Schweiz anses utan tvekan vara de bästa på marknaden. Vacheron Constantin har designat högkvalitativa klockor sedan 1755. I dag är detta märke ett av de mest lyxiga, så mycket att även en samlar-klocka från Vacheron kan kosta tiotusentals kronor.Jaeger Lecoultre är etablerat i staden Le Sentier i Schweiz och anses vara en av de äldsta urtillverkarna. Deras sortiment av högklassiga klockor omfattar både herr- och damklockor. Dessutom är firman välkänt för många innovationer som små mekanismer och självgående kronometrar.Om det är något som utmärker japanerna är det deras extrema punktlighet och Seiko, ett japanskt klockmärke inom lyxsegmentet, bevisar detta. Deras produkter av hög kvalitet och hög precision betyder att Seiko är på samma nivå som de schweiziska kloktillverkarna.

Fö alla som älskar enkelhet och minimalism är Panerai-klockor ett av de bästa alternativen på marknaden. Kvaliteten på den franska tillverkarens design och den rena estetiken bidrar till att deras sortiment av lyxklockor är väldigt populärt.Baume Mercier kommer ursprungligen från Schweiz och har funnits i över 150 år och är ett av de mest välkända av alla märken inom klockbranschen. De erbjuder både dam- och herrklockor och deras modeller utmärker sig genom att vara tillverkade i material som exklusiva ädelmetaller eller stål.

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;
Citizen uppnådde ett stort genombrott gällande teknik och design med sina Eco-Drive klockor. Med en Eco-Drive klocka kommer du aldrig att behöva byta ut batteriet. Dessa klockor drivs av en amorf kisel solcell som omvandlar all form av ljus till elektrisk energi. Klockan kommer därmed kontinuerligt ladda sig självt över en livstid av användande. Genom att du slipper byta batterier så blir Citizen Eco-Drive klockorna dessutom miljövänliga. Samtliga Citizen Eco-Drive klockor har en lågladdningsindikator. Men med tanke på den enorma batterireserven som dessa klockor har (allt från 180 dagar till mer än ett år) så kommer du knappast att nå det stadiet när klockan går på låg batterinivå.

Hur ofta ska man serva sin klocka?
Hur ofta ska en klocka servas? Precis som alla precisionsinstrument kräver en klocka service och underhåll för att fungera klanderfritt och i allmänhet är det dags för service vart tredje till femte år.
Reaklockor.se är en e-handelscertifierad klockbutik på nätet som drivs av Dazela Konsult. Vår strävan är att kunna leverera Sveriges bästa priser på kända märkesklockor.Tveka inte att höra av dig till oss. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 24 timmar på vardagar. Du kan även ringa oss på 08 – 55 80 15 84.

När en klocka tappas kan en plötslig stöt orsaka att en axel på ett eller flera hjul bryts av. Oftast går balansstaven, axeln på hjulet som gör tick-tack-ljudet, sönder. Balansstaven måste bytas ut i samband med fullständig service.Tryckknapparna har en stam fäst på undersidan som rör sig in och ut ur ett rör som ligger inuti klockan när knappen är nedtryckt. Inuti klockan trycker en liten fjäder stammen tillbaka ut när knappen släpps.

Detta kan vara på grund av flera skäl. Med tiden kan de inre smörjmedlen i ett urverk migrera till spiralfjädern och få dem att fastna. Det kan också vara från att ha tappat klockan, i vilket fall spiralfjädern kan behöva justeras. Slutligen kan klockan också ha utsatts för ett magnetfält och blivit magnetiserad.

Hur länge håller en Eco Drive klocka?
I en Citizen Eco-drives batteri kan du lagra energi som räcker i upp till fem år – att byta batteri kommer knappast bli nödvändigt. När batterinivån sjunker behöver du bara exponera den för ljus under tillräckligt lång tid, så laddas den upp på nytt.
Detta händer i äkta manuell-uppdragningsklockor och indikerar att drivfjädern har gått sönder. Automatiska klockor har en koppling så att du kan känna när klockan är helt uppdragen. Drivfjädern måste bytas ut tillsammans med fullständig service.Automatiska klockor måste dras upp för att starta klockan, antingen genom att manuellt dra på kronan eller genom att bära klockan tillräckligt lång tid för att dra upp drivfjädern. När de bärs regelbundet bör de flesta automatiska klockor fungera normalt och fortsätta att gå i cirka 36 timmar efter att de tagits bort från handleden.Quartzur, även om de inte är lika känsliga som mekaniska urverk, ska inte underskattas eftersom de kräver egna servicebehov. Nedan finns svar på de vanligaste rapporterade problemen med quartzurverk som inkluderar:

Detta är en indikator på att batteriet har nått end-of-life (EOL). Klockor med denna funktion har elektroniska kretsar som upptäcker när batterispänningen blir låg. Deras kretsar gör att sekundvisaren rör sig oregelbundet för att varna bäraren att det är dags att byta ut batteriet. Att installera ett nytt batteri bör återställa sekundvisaren till att röra sig framåt normalt.
Flera faktorer kan orsaka detta problem. Den vanligaste förklaringen är att alarmkontaktsfjädern inte är i rätt läge. Klockan kan behöva skickas till servicecentret. Andra möjliga orsaker kan vara att bakboetten installerades felaktigt eller så har det uppstått ett problem med alarmkontaktplattan. Klockan behöver vanligtvis skickas in för service.Detta beror på klockans ålder och typ/antal funktioner (d.v.s. stoppur/kronograf-användning, alarm, sekundvisare, etc.). Ett batteri bör vara i minst 1 år i analoga klockor och digitala stilar. Även om många Automatiska klockor är byggda för att hålla mer än en livstid, är fina automatiska klockor föremål för en mängd olika vardagliga påfrestningar, från så stötar till magnetisering eller kontakt med regn och svett. Nedan finns svar på de vanligaste rapporterade problemen med mekaniska urverk som inkluderar: En klocka är en finjusterad mini-maskin. I likhet med en bils motor måste smörjmedel bytas regelbundet, vanligtvis vart 3-5 år, för att bibehålla optimal prestanda. Fullständig service bör korrigera detta.Kontakterna som ansluter den digitala displayen med klockans kretsar har skadats av en stöt, eller så har kontaktpunkterna korroderat. Detta förhindrar sektionerna som inte visas från att ta emot nödvändig ström för att tända displaysegmentet.

Om klockan är helt uppdragen och fortfarande går långsamt, är detta en indikator på att det är dags för service. De flesta tillverkare av automatiska klockor rekommenderar urverksservice ungefär var 4 till 5 år, beroende på graden av slitage/användning.
Analog/digital-kombinationsklockor är egentligen två klockor som byggts ihop. Det är möjligt att en kommer att gå sönder medan den andra fortfarande fungerar. Klockor med digital funktion måste repareras av tillverkarens servicecenter.

Eftersom många av dagens quartzklockor har en end-of-life (EOL)-funktion, är det inte tillrådligt att byta ut batteriet tills det är absolut nödvändigt. Att öppna boetten kan äventyra fabriksförslutningarna, vilket resulterar i behovet av att utföra vattentålighetsunderhåll innan det egentligen behövs.
Faktum är att vissa elektroniska kronograf/tidtagarur-funktioner slutar fungera automatiskt om de lämnas på under längre tidsperioder. För att spara på batteriet är det bäst att stoppa kronograf-funktionen när tidtagarfunktionen inte används.

I billigare digitala klockor kan reparationen kosta lika mycket som en ersättningsklocka. Om kunden vill att klockan repareras måste den skickas till tillverkarens servicecenter. Dyrare digitala klockor kan repareras till en rimlig kostnad jämfört med att köpa en ny klocka, men de måste också skickas till tillverkarens servicecenter.
Det finns många tekniska aspekter med klockor och genom åren har vi fått många frågor. En bra klocka är ofta byggd för att hålla i många generationer, men om den utsätts för diverse typer av påverkingar så kan den sluta att fungera på sitt sedan innan perfekta sätt.

Var tillverkas Citizen klockor?
Citizen klockor började tillverkas år 1930 och idag är det japanska företaget en av världens största fristående klocktillverkare. Citizen Watch Company, som företaget heter idag, tillverkar inte bara avancerade och vackra klockor, de utvecklar även andra produkter såsom skrivare och högteknologiska industrimaskiner.
Detta kan korrigeras genom en enkel manuell inställning av kronografvisarna. Med tiden kommer mekaniska kronografer att kräva justering. När kronografvisarna inte återställs till noll, eller klockan 12, betyder det vanligtvis att det är dags för klockans regelbundna service.Med tiden kan smuts eller korrosion ackumuleras inuti röret, vilket resulterar i att fjädern inte kan återställa knappen tillbaka till sin ursprungliga position. Fjädern kommer sannolikt att behöva bytas ut i samband med fullständig service.

När klockan är avtagen från handleden vid rumstemperatur fungerar alla kontaktpunkter och kretsar korrekt. Men när klockan sitter på handleden orsakar kroppstemperaturen en liten expansion och kretsanslutningen bryts. Detta resulterar i att klockan inte längre fungerar. Kretsen måste bytas ut i samband med ett rutinunderhåll.Detta kan indikera att klockan fungerar elektroniskt, men inte den mekaniska delen på grund av ett problem med den interna växlingen. Quartzklockor har otillräcklig kraft att klara sig förbi hinder som drivfjäder-uppdragna klockor kan. I det här fallet måste urverket troligen servas. Även om det finns många förhållanden som orsakar detta fel, korrigeras det vanligtvis genom fullständig service.

De inre packningarna, som gör en klocka vattentät, kan behöva ersättning eller så kan klockan ha utsatts för fukt medan kronan inte var ordentligt stängd. Kronan, kristallen och bakpackningen bör bytas ut i samband med fullständig service. Klockan bör servas så snart som möjligt, annars kan andra interna komponenter skadas.
Det första steget är att se om batteriet behöver bytas ut. De flesta klockbatterier är utformade för att hålla ca 2 år. Vissa quartzklockor är dock utformade för att ha förlängd batteritid, och kan hålla upp till 3 eller flera år. (De flesta av dessa klockor har inte sekundvisare). En klockservicetekniker kommer att kontrollera batteriet och kontakternas skick.Detta händer vanligtvis när en digital klocka har fått en allvarlig stöt eller har tappats. Den digitala displayen, en mycket tunn konstruktion av glas fyllt med en ledande vätska, har blivit antingen förorenad eller sprucken, vilket orsakar luft att läcka och skada den ledande vätskan.

Vad betyder Eco Drive på en klocka?
EcoDrive innebär som namnet antyder att klockan drivs av en solcell istället för ett batteri. Den innovativa EcoDrive-teknologin laddar din alltså din klocka med all typ av ljus och gör att du aldrig behöver byta batteri. Bra både för dig och miljön.
Detta händer ofta med en automatisk klocka och kan vara en indikator på flera problem. En automatisk eller självuppdragande klocka kräver en viss fysisk aktivitet hos bäraren för att dras upp helt. Om bäraren inte är tillräckligt aktiv bygger klockan inte upp tillräckligt med ström för att gå. I sällsynta fall kan det vara för att drivfjädern har blivit sliten, vilket ibland händer efter några år. Detta korrigeras genom att ersätta drivfjädern och genomföra fullständig service.

Det är viktigt för bärare av vattentåliga klockor att vara medveten om att vattentåligheten inte är en permanent funktion och kräver regelbunden periodisk service för att upprätthållas.
Detta kan innebära en mycket dyr reparation och, beroende på värdet av klockan, ersätta klockan helt kan vara det mest ekonomiska alternativet. Dyrare digitala klockor måste skickas till tillverkarens servicecenter.Detta är något av ett vanligt problem och kan bero på att de elektroniska kretsarna är defekta. En av de faktorer som orsakar detta kan förklaras med grundläggande fysik-princper. Expansion uppstår när temperaturen ökar. I detta fall kan den elektroniska kretsen ha en dålig kontakt eller defekt inom sig.Att använda kronograf-funktionen ofta eller lämna den igång hela tiden kommer att avsevärt förkorta batteriets livslängd. Det är viktigt att förstå att mer batterikraft kommer att krävas för att möjliggöra alla de många funktionerna, mer än för grundläggande tidtagning. Det är inte tillrådligt att kontinuerligt köra funktionen kronograf/tidtagarur. Solen är en av våra mest tillförlitliga energikällor, och med hjälp av solens strålar kan vi utvinna energi för sådant som vanligtvis kräver el eller batterier för att fungera. Soldrivna klockor är ett fint exempel på produkter som har denna högteknologiska funktion. Men hur fungerar egentligen soldrivna klockor? Här reder vi ut funktionen bakom, och fördelarna med, soldrivna klockor. Tack vare att du inte behöver öppna boetten för att byta batteri har soldrivna klockor också oftast högre vattentäthet. Läs mer om vattentäthet på klocka.

Citizen Eco-drives batteri är i själva verket inget batteri, utan en solcell tillverkad av kisel, samma material som används i solceller på tak. Det som gör ”batteriet” i Citizen Eco-drive så mycket mer avancerat är att det inte enbart drivs av energi från solen, utan från alla typer av ljuskällor. Dessa klockor har en energisparfunktion som slås på när klockans framsida inte exponeras för ljus. Efter 30 minuter slås LCD-displayerna av för att spara på energin. Om det har gått en vecka eller mer utan att klockan har exponerats för ljus stannar också visarna. Den korrekta tiden lagras inne i klockan. Om du vill går denna funktion att avaktivera och då återgår visarna till sin rätta position. I en Citizen Eco-drives batteri kan du lagra energi som räcker i upp till fem år – att byta batteri kommer knappast bli nödvändigt. När batterinivån sjunker behöver du bara exponera den för ljus under tillräckligt lång tid, så laddas den upp på nytt.
Att använda sig av solceller för att tillvarata energi från solen framhävs mer och mer som framtidens energiförsörjning, och som ett nödvändigt steg för att rädda vår planet från klimatförändringar i fel riktning. En klocka med solcell drivs av både direkt solljus och av artificiellt ljus. Den överskottsenergi som inte används åt att driva klockan just då, lagras i ett batteri och säkerställer att visarna fortsätter att röra på sig även under nattetid och i mörker. En klocka med solcell är alltså en produkt som inte bara ligger helt rätt i tiden, utan som du också kan förlita dig på i alla tider, eftersom den inte behöver batterier. I vårt sortiment kan du hitta en klocka med solcell från Citizen, Eco-Drive är deras kollektion av soldrivna klockor och som vi kan erbjuda i flera olika modeller och utföranden – både för dam och herr.

CITIZEN, Eco-Drive, WR 100, Serie nr. 830737, Boett nr. 7870-H06280 K GN-4-S, herrur, 36 mm, bicolour, quartz (Eco-drive), hardlexglas, datum, originallänk, viklås, ca 1998.
Boett i stål. Svart urtavla med datum, kronograf m.fl. funktioner. Kvartsverk. Citizen länk med viklås. Etui och manual medföljer. Förefaller oanvänd. Bredd 46 mm.

Citizen Men’s Eco Drive Calendrier Watch\nA gentleman’s Citizen Eco Drive Calendrier watch, featuring 24-city world time, Stainless steel bracelet Round case, 44mm, anti-reflective spherical crystal, screw-down case back, rotating inner ring, Blue multifunction dial with silver-tone stick indices, three hands, luminous accents, three subdials, world time (24 cities) and logo, Quartz movement, with box and booklets – NEW
Lot of Modern Men’s Citizen Quarts Watches: Includes: Five Chronograph & Eco-drive models. Most need new batteries. As new several had retail value up to $400. Great for a swap meet or ebay. Careful examination strongly recommended. Sold as is, no returns. Lot of 35 Watches. Ex: Los Angeles Pawnshop Accumulation over the last 60 years. Estimated Value $250-UP.Stainless steel case with a stainless steel bracelet. Fixed black bezel. Black dial with silver-tone hands. A single marker is set at the 12 o’clock position. Dial Type: Analog. Date display at the 3 o’clock position. Citizen, Eco-Drive, Promaster, refnr.U600-S049679, snr.980199, herrur, stål, quartz, alarm, kronograf, dag, datum, mineralglas, sliten glasring, repig stållänk, viklås This is a new in box Citizen Eco-Drive Blue Angels watch. The watch is powered by light and a special energy storage cell. The watch has many special features including a chronograph, timer, alarm and many more. The watch comes in the original boxes with instructions manuals and CD. The watch is in very good condition. The outer box measures 3.75″ x 4.25″ x 4.75″.Solid black ion-plated stainless steel round-shape case and bracelet Deployment clasp with push button is easy to put on and take off Sapphire crystal is virtually scratch-proof Water resistant to 30 meters

CITIZEN, Eco-Drive Montre bracelet d’homme en acier. Boîtier circulaire, cadran à fond noir à motifs en léger relief, signé, à index bâtons argentés appliqués pour les heures et rails blanc pour les… – Drouot Estimations – 11/07/2017
Du kan hitta armband som både är snygga, hållbara och funkar till de flesta modeller för rimliga pengar. Kika gärna i vår webbshop, vi får ofta in originaldelar som länkar och armband till märken som Rolex, Omega, Tag Heuer med fler.

Vilken är världens bästa klocka?
Vacheron Constantin Klockor från Schweiz anses utan tvekan vara de bästa på marknaden. Vacheron Constantin har designat högkvalitativa klockor sedan 1755. I dag är detta märke ett av de mest lyxiga, så mycket att även en samlar-klocka från Vacheron kan kosta tiotusentals kronor.
Bär endast klockan på din arm och skippa att bära eventuella armband och accessoarer på samma arm, särskilt om de är i metall eller något annat hårt material för då minimerar du risken att klockan repas. Har du en tröja, jacka eller skjorta med långa ärmar så kan du dra över ärmen över klockan så att tyget skyddar den från mindre smällar.Har du hittat din drömklocka? Oavsett om du planerar att behålla klockan livet ut eller köpt den som en investering behöver du sköta om och vårda den så håller klockan sig fin och fungera som den ska. Här delar jag med mig av mina bästa skötselråd för klockor och berättar om några av fallgroparna du ska undvika.

Många klockor, särskilt guldklockor, (där det inte är solitt guld i länkarna) är känsliga för överdriven polering. Breitlings klassiska Crosswind är ett sådant exempel och jag har sett alldeles för många exemplar av den modellen med bortpolerat guld på länken. Något som är väldigt synd eftersom Breitling Crosswind är en av mina favoritmodeller (särskilt varianten med blå urtavla). För övrigt ett bra investeringsalternativ då de inte finns så många Breitling Crosswind kvar i gott skick.
När du tar av dig klockan så bör du tänka dig för var du lägger den. Klockan kan bli magnetiserad vilket i sin tur kan orsaka obalans i urverkets gång om du lägger klockan på fel ställe, till exempel i närheten av teven eller vid mobilen. Det går att avmagnetisera ett urverk men det är alltid bäst att undvika magnetisering genom att tänka sig för innan man lägger klockan bredvid elektroniska prylar.Mycket svår fråga och man får olika svar beroende på vem man frågar. Går du till en återförsäljare så säger de förmodligen att du behöver en watch winder, kanske inte så konstigt då de trots allt vill sälja.

Var sparsam därför med poleringen, polera om du måste men var försiktig och använd en putsduk som är avsedd för ändamålet. En klocka får med tiden repor och spår av ett liv i rörelse – patina. Lite patina får man räkna med och är i de flesta fall bara charmigt men en sönderpolerad klocka vill ingen ha, så håll fingrarna och putsduken i styr och polera bara när du måste.Det blir för mycket vridande på kronan och du vill inte slita på kronan eller halsen med dess kugghjul. Många exklusiva klockor som exempelvis Omega Aqua Terra har klena halsar och om man drar upp dem hela tiden så kan halsen gå av.

Hur fungerar Eco Drive?
Våra Citizen Eco-Drive herrklockor Dessa klockor drivs av en amorf kisel solcell som omvandlar all form av ljus till elektrisk energi. Klockan kommer därmed kontinuerligt ladda sig självt över en livstid av användande. Genom att du slipper byta batterier så blir Citizen Eco-Drive klockorna dessutom miljövänliga.
Länken kan vara den delen på klockan som tar mest stryk i form av repor och stöt- och tryckskador. På vissa äldre Rolexmodeller händer det att länken töjer sig på grund av metallutmattning.

Alltså rekommenderar jag att du investerar i en watch winder till klockor med kronografer, mekaniskt känsliga klockor och extremt dyra klockor. Men hur du än gör så är det service med jämna mellanrum viktigt så att oljan i urverket inte torkar.Men också för att en klockbox är ganska stor och lätt att hitta för eventuella inbrottstjuvar, även om boxen ligger undanstoppad i en låda eller ett skåp. Har du en eller flera riktigt dyra klockor bör du investera i ett kassaskåp eller gömma undan den på något smart ställe om du lämnar klockan hemma.

Hur ofta måste man byta batteri i en klocka?
Det första steget är att se om batteriet behöver bytas ut. De flesta klockbatterier är utformade för att hålla ca 2 år. Vissa quartzklockor är dock utformade för att ha förlängd batteritid, och kan hålla upp till 3 eller flera år. (De flesta av dessa klockor har inte sekundvisare).
Själv gör jag så här: Klockor som jag använder en gång i månaden och som inte har kronograf låter jag ligga och drar upp dem när de skall användas MEN jag ändrar inte datumet.

Hur mycket sparar man på eco driving?
Låt oss säga att en bil drar 0,6 liter milen och bensinen/dieseln kostar 19 kronor litern. Då blir det 12 540 kronor per år för drivmedel. Om du med hjälp av EcoDriving kan minska din förbrukning med upp till 20 % så sparar du cirka 2 508 kr om året.
Vi börjar med grunderna, enkla rutiner som håller din klocka fin och fräsch så länge som möjligt och minimerar risken för mekaniska problem och skador.Datorer, kylskåp, mikrovågsugnen, mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning kan orsaka att det bildas magnetiska fält som sedan ”fastnar” i urverket. Att lägga klockan i byrålådan bland kläder är därför ganska smart ur just denna synpunkt. Det är inte säkert att klockan blir magnetiserad bara för att den ligger i närheten av din mobil. Men better safe than sorry, brukar jag säga.Den 30 Juni har vi förändrade öppettider i Borås. Vi har öppet kl 10 – 16, med lunchstängt 13 – 14. Du kan alltid hantera dina ärenden på på Sefina.se AvvisaOm du mot förmodan vill ha din orginallänk på så tänk på att den inte ska sitta för löst på armen, länken ska i regel sitta tajtare än du tror så du inte stryper blodtillförseln till handen. Men klockan skall inte hänga löst eller åka upp och ner på armen då riskerar du nämligen länkbitarna töjs ut på sikt. Precis som alla precisionsinstrument kräver en klocka service och underhåll för att fungera klanderfritt och i allmänhet är det dags för service vart tredje till femte år. Men serviceintervallet beror helt på modell, klimat och hur klockan hanteras av sin ägare. Eftersom saker kan hända med länkar är det alltid klokt att spara originallänken eller armbandet och i stället använda ett utbytesarmband. Då håller du originalarmbandet i perfekt skick och försämrar inte klockans andrahandsvärde i onödan.

En service kan kosta mellan 3 000 kronor till 6 000 kronor beroende på modell och märke, ju dyrare klocka du köpt desto dyrare blir det att serva. Vissa märken kan utan att skämmas ta uppemot 20 000 kronor för en service men köper man en Ferrari så kan man inte gnälla på att det är dyrt att äga den, för du servar väl bilen varje år?Ett annat alternativ är att investera i en watch winder. En watch winder är en förvaringslåda om roterar eller vibrerar och håller igång urverket på automatiska klockor som är ett utmärkt alternativ. Du slipper slita på originalboxen och riskerar inte att klockan stannar men kom ihåg att ställa den på något smart ställe där tjuven inte letar.

Similar Posts