Class Pass Gym

Att komma i gång med träningen är ett av landets vanligaste nyårslöften. Samtidigt är det långt ifrån ovanligt att ha problem med att både ta sig till gymmet och hålla igång på en längre sikt.Om du gärna vill ha ett gym nära din bostad för att sänka tröskeln för att faktiskt ta sig till träningslokalen är Puls och träning det bästa gymmet för dig.Träningsanläggningarna är av varierade storlek men den största kategorin är mindre kvartersgym som innefattar möjlighet för styrke- och konditionsträning.Hur som helst, så är det den totala volymen vikt du lyfter som du i slutändan vill fokusera på att öka över tid för att bygga upp en så bra bakdel som möjligt. Det är detta som går under namnet ”progressive overload” eller på svenska ”progressiv överbelastning”.Nu när du förstår att du behöver strukturera upp rumpträningen genom att t.ex. skriva ner det jobb du utför på gymmet behöver du vara konsekvent och ha tålamod.

Hur lång vila mellan Gympass?
Folkhälsomyndigheten rekommenderar styrketräning minst två gånger i veckan, mellan 15-30 minuter varje gång och minst 48 timmar mellan träningspassen. Det beror självklart på vilka mål du har, men med två träningspass i veckan där du fokuserar på styrketräning för hela kroppen ser du till att kroppen håller sig stark.
Joina är en tävling med målet att förbättra sin hälsa. Tillsammans med andra deltagare stöttar och motiverar ni varandra mot det gemensamma målet, och samlar poäng som kan omvandlas till rabatter och presentkort att ta ut hos våra fantastiska samarbetspartners!Rumpans huvudfunktion är att extendera i höftleden som övningarna ovan mestadels står för och kommer jobba med den stora delen av rumpan (gluteus maximus). Men den har även en funktion att göra en ”abduktion i höften” (tänk sära på benen). Så det kan vara vettigt att slänga in den rörelsen i maskin eller i slutet av ett pass med gummiband.

Exempel på övningar för rumpan är t.ex. knäböj, split-squats, utfallsteg och höftlyft. Där övningar som sätter hög stress i det stretchade läget är knäböj/split-squats, utfallsteg och övning som sätter press i det kontraherade läget, är t.ex. höftlyft.
Progressiv överbelastning innebär att du gradvis ökar belastningen för att fortsätta utvecklas. Om du inte fortsätter att öka vikterna som du lyfter så kommer resultaten att stanna av. Hur ofta du ska träna beror helt på dina förutsättningar och ditt mål. Beroende på hur många gånger i veckan du har möjlighet att träna, och hur snabbt du vill få resultat så kan du anpassa dina träningspass utifrån det. Många tar också inspiration från sociala medier och träningsinfluencers ”pump- och skutt-träning” som mestadels är en kardio-rutin, eller som är mer rehab eller prehab-övningar som lätt switchas upp ständigt. Det är inte den typen av träning som kommer ge dig de resultat du vill ha. Det är inte heller den typ av träning som gett dessa personer deras resultat. Det är deras ”yrke” att inspirera med nya övningar och de gör allt de kan för att vara kreativa och skapa content som du vill titta på. Det betyder inte att det är rätt övning för dig, eller rätt övning för att få bästa resultat av din träning.

Alltså, det finns INGEN specifik övning som är den bästa för att bygga rumpa. En variation av övningar som du kan hantera och utvecklas i är det bästa för DIG.

Måste man gå till gymmet för att träna?
Genom att göra olika styrkeövningar med enbart kroppen som belastning så jobbar du funktionellt och med flera muskelgrupper åt gången. Det är även lättare att på så sätt få till styrketräningen om man enbart kan göra den hemma och innebär att man inte måste gå till ett gym.
Att träna en muskelgrupp 2-3 gånger per vecka ger dock en större muskeltillväxt jämfört med om du endast tränar den muskelgruppen 1 gång per vecka. Detta trots att den totala volymen är densamma.

Många tröttnar lätt och byter rumpövningar efter några veckor. När man byter övningar för ofta så fastnar man i ett litet stadie där du behöver bli ”bra på nytt” genom att först och främst komma över en himla massa träningsvärk som kan få dig att utföra mindre träningsvolym samt att du förmodligen är lite svagare i början med de nya övningarna då nerverna ska vänja sig med nya rörelser och du måste få in tekniken igen. Efter att du kommit över den perioden kan du då börja mäta riktig progression igen.
Volymen är som sagt superviktig men det slutar inte där. Intensiteten du tränar på är minst lika viktig. Alltså hur ”hårt” du tränar. Du vill inte kunna utföra mer än 1-3 reps till under varje set om du vill bygga rumpa.Du vill alltså träna nära failure. Och ibland till total failure. Exempelvis om du gör 8 reps knäböj så innebär det att du inte skulle kunna göra mer än 1-3 reps till när du gjort dina 8 reps, eller helst inte ens en repetition till – alltså total failure.

Den progressiva överbelastningen kan också göras genom bättre teknik och minskad vila, eller genom att göra fler reps med samma vikt. Helt enkelt träna hårdare än vad du gjorde senaste passet. Notera att detta sker över tid och det är fullt normalt att man inte ökar varje pass.
Att bygga upp och träna rumpan är något många, speciellt kvinnor, tycker är kul och prioriterar i sin träning. En stor anledning är att det i många kulturer anses vara snyggt med en stor rumpa. Men rumpan har betydligt fler funktioner än att vara attraktiv och skön att sitta på. Det är en stor muskelgrupp som ger kraft när du springer, går, hoppar m.m. En stark rumpa skyddar också ryggen från att överbelastas.

Rumpan är uppbyggd av tre muskler – gluteus minimus, medius och maximus. Tillsammans utgör de en av kroppens största och viktigaste muskelgrupper funktionellt.
Med internationell PT licens och en bakgrund som specialisttränare i flertalet träningsformer hjälper dig PT Dina på bästa sätt och låter dig utföra träningen helt efter din egna förmåga. För att alla förtjänar att må bra! Gym + Bastu + Gruppträning just nu från otroliga 349:- i månaden!

Klassisk styrketräning kanske inte är något för dig. Men lugn! Som medlem på Diamond Gym Hyllie kan du nu boka kostnadsfria gruppass ledda av en internationellt känd personlig tränare i Malmö. HIIT pass kan lätt bokas genom din applikation som medlem på gymmet. Just nu kampanj på BAS12 med Gym + Gruppträning + Bastu för otroliga 349 kr per månad! Mer info här!
Oavsett om du är nybörjare eller har tränat länge så gör dig redo att svettas med PT Dina från First Class PT Malmö tisdagar och torsdagar på Diamond Gym i Hyllie!På Diamond Gym Hyllie hittar du något för alla. Oavsett om du är nybörjare, vardagsmotionär eller vill satsa extra hårt på din träning så har du alla förutsättningar hos oss. Nu introducerar vi även HIIT pass i Hyllie på bästa gymmet i Malmö!

Välkommen till denna fantastiskt roliga och utmanande gruppträning i Hyllie. HIIT är precis som det låter en högintensiv intervallträning där det gäller att prestera maximalt under korta set med högt tempo. Det finaste med att köra HIIT pass är att du gör det efter egen förmågan vilket gör denna träningsform lämplig för en bred målgrupp. Perfekt för fettförbränning, hälsa, kondition, styrka och muskeluppbyggning.

Friskis&Svettis träning är öppen för alla, yngre som äldre, otränad som tränad. För barn och unga har vi utvecklat speciella pass eller arbetssätt för allsidig och lekfull träning med kvalité. De deltar utifrån sina egna förutsättningar och alla som har lust kan vara med.Tuffa, utmanande övningar som tar dig till nästa nivå! Möts av passupplägg inspirerat av CrossFit-världen såsom AMRAP, I go You go, WOD, EMOM med flera.

Underground finns i två inriktningar – Classic och Explore. Varierade övningar, med och utan redskap, som tränar allt från hela kroppen till mer isolerade övningar.Grundläggande hjälp och genomgång av en coach. Du får info om rutiner samt visas runt i våra träningsmaskiner och lokaler. En perfekt start på din träningsresa!

Vilket gym har bäst pass?
Becore – unikt träningskoncept Träningskoncepten har inslag av pilates, yoga och ballet – och Becore erbjuder 130 pass i veckan anpassade för olika svårighetsgrader. Om du är intresserad av innovativ helkroppsträning är Becore det bästa gymmet för dig.
Stationsbaserat pass där den lilla får springa, hoppa och leka med roliga redskap och den vuxna får ett bra träningspass. Max 2 st barn i åldrarna 3-12 år per vuxen inbokad. Med hjälp av våra stora skärmar visualiseras cykelklassen genom verkliga cykelmiljöer. Kanske blir det en av de klassiska sträckorna från Tour de France. Vår signaturklass med hög intensitet. Här varvar vi löpning på löpband med tuff styrka på golvet. Varierade övningar med och utan belastning efter dina förutsättningar. Var beredd på en tuff klass i vår effektfullt belysta sal.En klass där vi arbetar efter din individuella nivå och styr intensiteten med hjälp av färgskalan som anger inom vilket ansträngningsgrad just du bör ligga inom. En klass med fokus på rätt ansträngning. Detta är en Yogaform där vi fokuserar på kroppens Yinpartier, dvs. bindväv, ligament och leder. Rörelserna utförs sittandes eller liggandes och vi håller samma position i mellan 3-5 minuter och klassen avslutas med en meditationdel. Detta är en Yogaform där vi fokuserar på kroppens Yinpartier, dvs. bindväv, ligament och leder. Rörelserna utförs sittandes eller liggandes och vi håller samma position i mellan 3-5 minuter.Detta är den perfekta klassen för dig som på ett enkelt och effektivt sätt vill träna igenom kroppens muskler, förkoreograferad klass från Les Mills där vi ca var tredje månad byter program.Box är en klass som passar ALLA från nybörjare till avancerad. Klassen är inspirerad av både Boxning och olika kampsporter och instruktören lär ut rätt teknik för slag och sparkar. Vi använder oss av både handskar och mittsar och utmanar oss att bli både starkare, snabbare, smidigare och övar upp våran koordination.

Handplockade Dreamteamsinstruktörer leder dig till oanade höjder. Här blandar vi styrke- och konditionsbaserade övningar i stationsform. Ett effektivt, funktionellt och utmanande pass. Tillsammans skapar ni magi i gruppen.
Vårt koncept med klasser där du guidas av en virtuell coach. Du guidas genom passet på storbildskärm. Det finns 100-tals olika pass som instruerar dig på tre olika sätt. En inspelat coach på cykel, enbart musik och siffror eller cykla genom olika autentiska miljöer.Intervallträning på din nivå! Våra löpcoacher hjälper dig att ta din löpning till nästa nivå. Oavsett om du bara vill komma igång eller förbereder dig för en tävling.

Hur gammal måste man vara för att gymma själv?
Från 13 års ålder är du välkommen att träna på gymmet på egen hand. Har du inte tränat så mycket på gym tidigare rekommenderar vi dig att boka en individuell instruktion. Åldersgränsen räknas från det året barnet fyller år.
Är du inte helt bekväm att träna på gym, är du nybörjare eller vill du kanske ta din träning till nya nivåer? Ta hjälp av en expert – våra PT’s hjälper gärna dig med din träning inne på tjejgymmet.

Tjejgymmen innehålla det mesta av det som finns att hitta på de generella gymmen, fast i mindre omfattning. Det finns en yta för stretchning, fria vikter och konditionsmaskiner. Utbudet kan variera, men på alla tjejgym finns allt som behövs för ett lyckat träningspass!I stort sett har alla våra gym en avdelning endast för tjejer. Dessutom är de flesta tjejgym i nära anslutning till omklädningsrummen. Smidigt inför träningspasset och något som uppskattas mycket av våra medlemmar.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar styrketräning minst två gånger i veckan, mellan 15-30 minuter varje gång och minst 48 timmar mellan träningspassen. Det beror självklart på vilka mål du har, men med två träningspass i veckan där du fokuserar på styrketräning för hela kroppen ser du till att kroppen håller sig stark.
De mentala fördelarna är många, och styrketräning gör dig till en starkare människa på alla plan. Att ha den mentala styrkan som krävs för att gå in och göra en övning när svetten rinner och pulsen är hög, kräver övning och tid för att utveckla. Men det gör dig definitivt starkare mentalt och ger dig en känsla av att vara oövervinnerlig – och att du klarar allt du tar dig för! För att inte nämna den mentala styrkan som krävs för att ha gått iväg och tränat de dagar man egentligen bara vill lägga sig i soffan och vila efter en lång arbetsdag.Simon avslutar med att rekommendera alla att ta del av PT Start-tillfället som alla nya medlemmar på SATS får. Där får du en genomgång med en personlig tränare, där ni tillsammans kommer överens om ett träningsprogram som passar dig och dina mål.Styrketräning har en rad fördelar både fysiskt och mentalt. Och det spelar ingen roll hur gammal du är eller vad du har gjort tidigare i livet, alla har nytta av styrketräning.Börja lätt och öka stegvis och kontrollerat. Du kommer tjäna i längden på att du började lätt. Lyft aldrig så tungt att du måste offra tekniken och formen för att lyfta tyngre vikter.

För någon som aldrig har tränat styrketräning förut dyker det ofta upp ord och uttryck som man kanske inte hört förut. Här är några vanliga uttryck som du kan ha användning för:För Simon är det ingen tvekan om vad som är viktigast: våga börja lätt! En klassiker är att man från början vill lägga på för mycket vikt, och lyfta lika mycket som andra på gymmet. Börja lätt och öka efterhand – tålamod är nyckeln till en stark kropp!

Styrketräning hjälper kroppen att bygga ett starkt skelett, stärker leder och muskler, ökar muskelmassan och gör att kroppen tål belastning bättre. Utöver det sover du bättre, får mer energi och ökad livskvalitet och en enklare vardag.
Ja! Utan ordentlig uppvärmning ökar risken för skador och du kommer inte heller kunna prestera ditt bästa. Det är lite som att försöka koka pasta i kallt vatten.Den stora hemligheten ligger i att skapa en bra träningsrutin: när kroppen och huvudet känner alla goda effekter av att vara aktiv kommer du börja längta till träningen.

Som tidigare nämnt bör basövningar ingå i ditt styrkeprogram, de är både effektiva och funktionella. Lär dig tekniken först så undviker du skador. Starta med maskiner om du aldrig har tränat styrka förut, så lär du dig tekniken. Här är fyra övningar som bör ingå:
Du kan antingen köra en uppvärmning på löpbandet, på cykel eller i roddmaskin i tio minuter, eller så kan du göra en uppvärmning som är mer specifik. Då kan du med fördel utgå från det du tänker träna. Ska du exempelvis träna överkropp, sträck ut ordentligt och värm upp på lätta vikter för att göra den klar för styrkepasset.

Jag får väldigt ofta frågor om överträning och skador. Är det inte farligt att träna tungt? Svaret är nej, det är inte skadligt i sig själv att lyfta tungt. Men som jag redan har nämnt flera gånger: se till att du övar upp tekniken först med lägre vikter, för att få en bra grund.
Var uppmärksam på hur det känns i kroppen och testa nya övningar. Ta reda på vilka muskler de olika övningarna tränar. Med kunskap om vilka muskler som ska användas, är det lättare att känna om du aktiverar musklerna och får maximal effekt av styrketräningen.Här kommer den mest individuella frågan av alla! Vad är mycket och vad är lite? Är jag stark nog? Är det här bra? Varför lyfter ”alla” andra mer än mig”. Jag kan inte säga det ofta nog: allt är okej! Du är på gymmet för DIN skull, inte för att passa in eller imponera på någon annan än dig själv.

Vilka gym har Tjejgym?
På nästan alla gym har vi ett separat tjejgym. Det är en egen avdelning inne på gymmet dit endast tjejer har tillgång. Gymmet är designat för att du ska känna dig så bekväm som möjligt, träffa träningskompisar och fokusera på att uppnå dina hälso- och träningsmål. Självklart ingår tjejgym alltid i medlemskapet.
Andas in innan du gör lyftet och spänn magen. Andas ut på vägen upp och behåll anspänningen i magen. Generellt är det många som glömmer att andas ordentligt när de tränar, så öva dig först och främst på att komma ihåg att andas så övar du in rätt teknik efter ett tag. Då kommer andningen hjälpa dig att prestera bättre också.

Vad är en kärnklass på gymmet?
Den här klassen är designad för att bygga kärnmuskelgrupper och samtidigt förbättra hållningen genom att utföra en mängd olika övningar som stärker mag- och ryggmusklerna. Instruktören kan inkludera en mängd olika utrustning i detta fantastiska träningspass. Core Express. Njut av en snabb lektion fokuserad på att stärka kärnan.
Här gäller samma sak som ovan: börja lätt! Att ta ut sig maximalt redan från början så att man nästan inte kan gå under kommande dagar är inte rätt sätt att börja på.Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla vuxna att träna styrka två gånger i veckan och fördelarna med styrketräning är många. Om du googlar på «styrketräning» får du nästan två miljoner träffar. Det är med andra ord lätt att gå vilse i djungeln av tips och rekommendationer, träningsprogram och artiklar.Ett vanligt begrepp inom styrketräning är basövningar, och det är inte utan anledning som dessa övningar får mycket uppmärksamhet. Basövningar innefattar övningar som knäböj, marklyft och bänkpress, och gemensamt för dessa övningar är att du ofta tränar flera muskelgrupper i samma övning. Det gör dessa övningar väldigt effektiva! Utöver det tränar du muskler som används i vardagen, så det är fantastiska övningar att börja med för att känna sig starkare varje dag.När tekniken sitter kan du gå över till fria vikter. Fria vikter ställer större krav på balans och stabilitet, och du kommer känna att coremusklerna jobbar mer. Du kan alltså få mycket starkare rygg-och magmuskler av att träna basövningar!

– Många medlemmar har stor nytta av några tillfällen med en personlig tränare, för att träna teknik. Jag ser ofta att de blir mycket tryggare på egen hand. Du lär dig mycket att träna ett par tillfällen med en personlig tränare.
– Med ett medlemskap hos ClassPass kan du variera din träning på ett oslagbart sätt. Vi samarbetar med gym- och träningsstudios i toppklass på den lokala marknaden men kan även erbjuda våra medlemmar möjligheten att använda sitt medlemskap när de är på resande fot. Allt för att ge våra medlemmar inspiration och motivation att skapa en hållbar träningsrutin. För att uppmärksamma lanseringen av ClassPass i Sverige erbjuder vi alla nya medlemmar en kostnadsfri provmånad, säger Malin Torstensson, Nordenchef för ClassPass.

Hur många gånger ska man träna rumpan?
Att träna en muskelgrupp 2-3 gånger per vecka ger dock en större muskeltillväxt jämfört med om du endast tränar den muskelgruppen 1 gång per vecka. Detta trots att den totala volymen är densamma. Så om du vill bygga en större och starkare rumpa bör du avsätta iallafall 2-3 pass i veckan åt den muskelgruppen.
Nu kommer världens största bokningstjänst för gym- och träningspass till Sverige. ClassPass erbjuder sina medlemmar ett månadsmedlemskap med möjlighet att träna i Stockholm och Göteborg – och över 25 000 olika gym och studios världen över. Välj mellan allt från bootcamp, kampsport, boxning, cykling, klättring, pilates och yoga i ett och samma medlemskap. Allt bokas enkelt med ClassPass-appen. Tidigare under oktober förvärvade ClassPass det svenska företaget FitnessCollection. Alla befintliga FitnessCollection-medlemmar får i och med lanseringen ett exklusivt ClassPass-erbjudande. Med ClassPass kan medlemmarna boka träningspass i över 25 länder, inklusive USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Singapore, Hong Kong, Malaysia, Thailand, Indonesien, Filippinerna, Kina, Indien, Förenade Arabemiraten, Frankrike, Storbritannien, Österrike, Nederländerna, Portugal, Irland och nu även i Sverige.Med ClassPass kreditsystem får medlemmarna en större flexibilitet med sitt medlemskap. För en månadsavgift på 349 kronor och uppåt får medlemmarna ett antal krediter som de kan använda för att boka sina träningspass. Systemet är dynamiskt och gör att medlemskapet kan anpassas och justeras varje månad utifrån medlemmens träningsbehov utan att de behöver binda upp sig på långa bindningstider.

Cookies och personuppgifter. På worldclass.se använder vi cookies för att våra tjänster ska fungera på bästa sätt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Information gällande cookies.
Alla har rätt till ett riktigt bra gym – oavsett vem du är, var du bor eller varför du tränar. Från Umeå till Ystad erbjuder vi därför det senaste inom träning och hälsa – till ett rimligt pris. Välkommen i klubben!I detta pass tränar vi bålen och muskulatur som är viktig för att stabilisera den i olika delar. Även om största fokus är på bålen tränas hela kroppen på ett funktionellt sätt som gör dig starkare i rörelser vi gör i vardagen, i annan träning och förbättrar din hållning. Du behöver ett gummiband med två handtag till detta pass.

Här är passet för dig som vill stärka din bålmuskulatur med grundövningar som utmanar efter din egen förmåga. Du behöver yogamatta, pilatesboll och fitnessband för detta pass.
Enkla, lugna rörelser som förbättrar rörligheten i musklerna kring dina stora leder. Rörelserna är inriktade på överkropp så som axlar, bröst, skulderblad, nacke och ryggrad.Barnträning för alla barn med spring i benen. Med hopp, studs, spring och dans rör vi oss till härlig musik. Vi får besök av lejonet Leo som dansar och leker med oss! Hoppa upp ur soffan och ha kul med oss!

BOOTYSTEP är en rolig och effektiv styrke- och konditionsklass. Vi varvar styrkelåtar med fokus på rumpa och lår med konditionslåtar på stepbrädan. Styrkelåtarna sker med loopband som redskap och den egna kroppsvikten.
Enkla, lugna rörelser som förbättrar rörligheten i musklerna kring dina stora leder. Rörelserna är inriktade på underkroppen så som höfter, framsida och baksida lår, sätesmuskler och balans.Ta med dig mobilen in i gymmet och träna styrka, kondition och funktionell träning! Passet kan utföras i gymmet, på en av våra fria ytor eller på annat ställe där du har tillgång till rätt material. Vilka redskap du behöver presenteras i början av passet och upplägget är enkelt att följa. Passar alla och du behöver inga förkunskaper.

Funktionellt styrkepass där vi jobbar med flera muskelgrupper samtidigt. Utmanar både balans och uthållighet. Du behöver hantel, yogamatta, kettlebell och pilatesboll för detta pass.

Träning för rumpa, höfter och ben med roliga och enkla övningar! En konditionsdel i mitten av passet höjer din puls lite extra och ger dig ett effektivt pass!
Cykelpass som kan utföras på en motionscykel hemma, ute i gymmet eller i en cykelsal på gymmet. Detta pass fokuserar på fartintervaller, perfekt för dig som vill träna kvickhet i benen och konditionsträning. Kräver inga förkunskaper.Dynamisk rörlighetsträning för hela kroppen som förbättrar rörligheten i musklerna kring dina leder vilket kan verka skadeförebyggande, uppbyggande och uppmjukande. Du behöver inga förkunskaper eller viss typ av rörlighet, nivån är anpassad efter alla. Passet fokuserar på hela kroppen men har lite extra fokus på höfter, bröstrygg och axlar vilka är de vanligaste ställena kroppen är stel på. Du behöver en pinne/kvastskaft som redskap i detta pass. Träning för rumpa, höfter och ben med roliga och enkla övningar. En konditionsdel i mitten av passet höjer din puls lite extra och ger dig ett effektivt pass. Enkla, skonsamma övningar för hela kroppen och passar utmärkt för dig som är gravid, oavsett vilken vecka du är i. Passar också för dig som vill ha en snäll träningsform eller om du nyligen fått barn. Du behöver ett gummiband och eventuellt en lättare vikt.

Här är passet för dig som vill jobba i korta tuffa tidsintervaller. Basövningar som utmanar efter din egen förmåga. Du behöver en yogamatta, hantlar och fitnessband för detta pass.
Detta pass utförs på ett löpband och du kan ta med dig din telefon, sätta på passet och placera telefonen framför dig på löpbandet på gymmet! Olika intervaller i olika tid och fart tränas och du behöver inte ha några förkunskaper, du kan alltid anpassa farten.

Här är passet för dig som vill träna intensivt och tufft. Du tränar 20 sek och vilar 10 sek. Du utmanar dig själv efter egen förmåga. Du behöver en till två lösa vikter.
Träning för hela familjen! Träna tillsammans med barnen, kusinerna eller kompisarna på hemmaplan. Vuxna och barn tränar tillsammans och passet kan anpassas på ett lekfullt sätt för barn i många olika åldrar. Träning för dig som vill stärka muskulatur inför din löpning. Core, sätesmuskulatur och lår tränas i olika tidsintervaller tillsammans med stabilitet för höfter, knän och fotleder. Högintensiv aquaträning i pool med fokus på kondition och styrka för hela kroppen. Aquahantlar används i denna klass med det går precis lika bra att jobba utan hantlarna.Träning för hela kroppen med skivstång. Muskelgrupp för muskelgrupp tränas i olika intervaller. Uthållighetsstyrketräning för hela kroppen. Du behöver en skivstång med olika vikter. Testa våra demopass eller logga in för att ta del av övriga pass. Wellness Online är öppen för de som har allaktivitetskort som gäller på alla klubbar. Du kan även nu köpa ett medlemskap hos oss som enbart ger dig tillgång till vår Online träning – AG 99 kr/månaden Wellness Online. Aquaträning i pool där vi varvar kondition, styrka och smidighet för hela kroppen. Aquahantlar används i denna klass med det går precis lika bra att jobba utan hantlarna.

Hur mycket kostar ett gym pass?
Gympriser som gäller för 7 gymkedjor i Sverige Intrim: Träna från 369 kr/mån. Nordic Wellness: Träna från 345 kr/mån. Puls och träning: Träna från 299 kr/mån. Friskis och Svettis: Träna från 279 kr/mån.
Här utmanar du din uthållighet, smidighet och balans genom statiska och dynamiska positioner. Tillsammans med andningsövningar och meditation når du även avslappning och mental styrkaEnkel och pulshöjande träning för hela kroppen! Högintensiv intervallträning där du själv bestämmer intensiteten genom olika alternativ som passar alla. Du behöver endast din egen kropp som redskap. Komplett träning för dig som vill få stark och smidig kropp. Klassen är inspirerad av dansarnas övningar vid balettstången i kombination med funktionella styrkeövningar Enkel, svettig och rolig dansträning i intervaller! Korta sekvenser med hög intensitet varvas med kort vila. Fartfyllt och passande för alla som gillar dans!

Cykelpass som kan utföras på en motionscykel hemma, ute i gymmet eller i en cykelsal på gymmet. Detta pass fokuserar på styrkeintervaller och lite tyngre motstånd, perfekt för dig som vill träna uthållighet i benen. Kräver inga förkunskaper.A high-energy fitness class with moves that cater for total beginners to total addicts. We combine athletic movements like running, lunging and jumping with strength exercises such as push-ups and squats.

Kort pass som passar dig som behöver ge lite extra kärlek till den kropp som bär, lyfter, står, sitter och går i vardagen – till exempel du som är mamma! Passet är anpassat så att du kan ha med dig din bebis. Passar alla och kräver inga förkunskaper.
Enkla, lugna rörelser som förbättrar rörligheten i musklerna kring dina stora leder. Rörelserna är inriktade på överkropp såsåom axlar, bröst, skulderblad, nacke och ryggradHögintensiv intervallträning där vi fokuserar på bål/coremuskulaturen. För att få upp pulsen börjar vi med längre intervaller som blir kortare ju längre passet går. Använd gärna en yogamatta!

Får en 12 åring Gymma?
Du som är mellan 11–12 år tränar tillsammans med målsman både på våra gym och på våra gruppträningspass. Från dagen du fyllt 13 år kan du träna själv. Personer som är under 18 år måste ha en myndig person som stå för autogirot.
För dig som gillar att träna i grupp med en peppande instruktör till inspirerande musik rekommenderar vi gruppträning. Mer än hälften av våra anläggningar erbjuder gruppträning!Gruppträning, gym eller personlig träning. På våra moderna och kompletta träningsanläggningar finns alla förutsättningar för att du ska kunna upprätthålla en allsidig träning. Variation är viktigt för att alla ska förbättra både hälsa och ger resultat som gynnar hela kroppen. Våra träningsanläggningar ger dig chansen att nå just dina unika mål. På First Class Gym lever vi som vi lär. Vi investerar vår egen tid i hälsa och träning. Vi tror att alla människor har outnyttjad potential inom sig och att våra medlemmar förtjänar det allra bästa. Vi är inte bara ett företag. Vi är en gemenskap som drivs av andras framgångar och värdesätter ödmjukhet. Tigern Teo erbjuder ett fartfyllt och roligt kalas fyllt med aktiviteter, dans, fika och ballonger! Tillgång till pyntad sal under två timmar med personal som fixar all planering, underhållning, mat och presentöppning. Lättare mat som korv med bröd samt fika kommer att serveras och alla barnen får varsin gåva med sig hem. Kalaset avslutas med Tigern Teos favoritdans! Vårdnadshavare till alla våra kalasdeltagare bjuder vi på fri träning i gymmet under tiden kalaset pågår. För bokning av barnkalas kontakta din klubb.

Nordic Wellness erbjuder träning och aktiviteter för hela familjen! Tigern Teo välkomnar alla barn och ungdomar till vårens roligaste träning – dans, yoga och gymnastik! Barn och ungdomar mellan 2–14 år kommer få släppa loss och ha kul på Nordic Wellness runt om i hela Sverige. Vill du också vara med?
I bollek låter vi lek och nyfikenhet leda vägen! Vi lär oss bland annat att rulla, kasta, studsa och sparka boll och väcker intresse kring olika bollsporter och lekar. Bollek 2-3 år är tillsammans med förälder och 4-5 år utan förälder. Kurserna är 12 tillfällen med uppehåll för sportlov och påsklov. Varje lektion är 45 min lång.

Du som är mellan 11–12 år tränar tillsammans med målsman både på våra gym och på våra gruppträningspass. Från dagen du fyllt 13 år kan du träna själv. Personer som är under 18 år måste ha en myndig person som stå för autogirot. Den personen måste då vara med när abonnemanget tecknas (gäller alla medlemskap inklusive prova-på-kort).
Vi på Nordic Wellness har idag mer än 2 000 barn och ungdomar som dansar, yogar och gympar hos oss varje vecka på någon utav våra klubbar. Läs mer om våra kurser här!Junior Gymnastics är en blandning av funktionell träning, rörlighet och basövningar inom gymnastik. Vi lär oss bland annat stå på händer, hjula, hopp, fristående och styrkeövningar. Fokus på rörelseglädje, kroppskontroll, styrka och flexibilitet. Lektionerna är 45 minuter långa.

Kom och var med på en maxad spinning-fest, ett speciellt event helt i förmån till Barncancerfonden. Vi lovar dig en härlig svettfest och enormt mycket träningsglädje!P.S! Om du inte kan närvara på vårt event så kan du ändå bidra med en donation till Barncancerfonden via vår eventsida, så får du ta och besöka oss en annan gång i stället.

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Barncancerfonden granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75 % av intäkterna till verksamhetens ändamål.
Det finns tre sponsorpaket ditt företag kan välja på. Att sponsra ett event innebär att ditt företag får möjlighet att synas och verka i ett uppskattat och positivt sammanhang som gör gott.

OUR MISSION: The purpose of this Association is to improve lives of all in Central Florida by connecting individuals, families, and communities with opportunities based on Christian values that strengthen Spirit, Mind, and Body.
A strong core is at the center of building and toning muscle all over your body. In classes focused on strengthening core muscles, learn new routines and exercises designed to help you feel and look great!Som löpare räcker det långt om man kör styrketräning med endast kroppen som belastning. Genom att göra olika styrkeövningar med enbart kroppen som belastning så jobbar du funktionellt och med flera muskelgrupper åt gången. Det är även lättare att på så sätt få till styrketräningen om man enbart kan göra den hemma och innebär att man inte måste gå till ett gym.

Som löpare jobbar du hela tiden med flera muskelgrupper samtidigt och det är därför viktigt att då göra övningar där du samarbetar med flera muskelgrupper. För löpare är det även viktigt att köra styrketräning där man aktiverar de muskler som just används när man springer. Det är däför bättre att till exempel köra enbensknäböj än att göra knäböj med båda benen eftersom att när du springer så landar du då också med enbart ett ben åt gången.
Framförallt är det viktigt att som löpare vara stark i coren (mage och rygg) samt i vader och ben. Många löpare har även svaga baksidor och höfter, vilket gör att dessa muskelgrupper kan vara bra att jobba något extra med.Att träna på gym har en hel del fördelar men också svagheter. Om du kör med maskiner så jobbar du tex. enbart med en muskelgrupp åt gången, det är inte särskilt effektivt. När i livet använder du enbart en muskelgrupp åt gången? Inte när du springer i alla fall. Det kan vara en fördel om du vill stärka upp enbart en muskelgrupp som vid tex. en skada, men annars är det inte särskilt funktionellt.

På vår medlemssida finns massvis av olika styrkepass inriktat för just löpare. I alla pass fokuserar vi på styrketräning som du kan göra med enbart kroppen som belastning och därmed behöver du alltså inte gå till något gym. Varje månad presenterar vi dessutom ett nytt styrkepass så att det på så sätt inte blir enformigt med styrketräningen. Om du vill utvecklas och bli starkare så är det också viktigt att variera styrketräningen och inte enbart köra samma pass. Varje pass tar sedan enbart omkring 45 minuter och du kommer då ha kört igenom hela kroppen. Vi rekommenderar att man sedan får in minst ett styrkepass i veckan.Som löpare vill man helst bara springa, det är ju det som är roligast. Men att enbart springa kan påfresta hårt på leder, ligament och senor vilket kan skapa skador. Det är därför väldigt viktigt att man som löpare även kompletterar träningen med styrketräning. Styrketräningen kommer även göra att du får bättre hållning samt ett högre tryck i löpsteget och därmed kan styrketräningen göra att du även springer fortare. Innebär det att man då måste gå till gymmet för att styrketräna?

Sports Recovery är en växande trend. Medlemmarna investerar i upplevelser som Recovery Boots, Light Therapy och kiropraktiktjänster. Även på listan – Saltgrottor, ljudterapi, hyperbariska kammare och antigravitations-löpband. För första gången någonsin hamnade dans bland de 10 populäraste passen. Efter ett år med Zoom-samtal verkar vi redo att få igång våra kroppar och hitta positiva sätt att uttrycka oss. Att arbeta hemifrån är bra för gym och studios som försöker locka nya kunder till sina företag: Det är dubbelt så stor sannolikhet att människor upptäcker och provar en ny träningsklass eller studio de aldrig har besökt de dagar som de jobbar hemifrån. Att testa en ny klass är ett välkommet inslag i vardagen efter att ha arbetat hemma hela dagen.

Hur länge ska man vila efter Gympass?
Har du sprungit en lugn runda så tar det oftast ett eller två dygn att ”smälta” den, medan hård intervallträning kan sitta i kroppen tre–fyra dygn efter träningspasset. Längst tid tar det att återhämta sig från tung styrketräning och sprintträning, då det kan ta fyra–fem dygn att återhämta sig helt.
Av de yrkesverksamma som tränar under pendlingen föredrar 39% ett morgonpass på vägen in, och 57% besöker gymmet på väg hem från kontoret. Endast 4% lämnar kontoret mitt på dagen för ett träningspass – jämfört med 15% av människorna fortfarade nyttjar lunchtiden för ett träningspass de dagar de jobbar hemifrån. När restriktionerna och nedstängningarna släppte och människor återvände till IRL-upplevelser, ökade de personliga bokningarna hos ClassPass snabbt. I juni 2021 var 9 av de 10 populäraste bokningarna ”in-person”-pass och möten som massage och yogaklasser. Det visade sig att ClassPass-medlemmarna bokade 10% mer än före pandemin. Sedan januari 2021, som vanligtvis är den mest hektiska månaden på året på ClassPass, har träningsbokningar ökat med 329% och spa- och skönhetsbokningar har ökat med 334%. 2021 har varit ett riktigt berg- och dalbaneår för fitness- och skönhetsindustrin. Den digitala medlemstjänsten ClassPass har i denna rapport sammanställt nyckeldata från det gångna året samt delar med sig av trender inför 2022.För första gången i ClassPass historia kvalar dans in som en av de 10 mest bokade aktiviteterna. Den vanligaste tiden att boka en dansklass är kl. 19.00 på en onsdag, men folk bokar dansklasser varje dag och i alla stilar. Lunchpassen, som ökade i popularitet 2020, är fortfarande populära, men bara de dagar vi jobbar hemifrån. 15% av yrkesverksamma kommer sannolikt att använda lunchen för sitt träningspass de dagar de arbetar hemifrån, jämfört med endast 4% av yrkesverksamma som går ut för ett lunchpass på kontorsdagar. ClassPass förväntar sig att sociala medier kommer att fortsätta att driva nyfikenhet och inspirera människor att prova nya saker och upplevelser under 2022.

Och när det kommer till skönhet och välbefinnande – Jade Rollers och Gua Sha tog TikTok-världen med storm under 2021 och ansiktsbehandlingar blev den tredje mest populära egenvårdsaktiviteten att boka.
Två tredjedelar av de tillfrågade säger att pass i studio gör det lättare att hålla i en rutin och ytterligare 81% uppger att de pressar sig själva hårdare i grupp än de gör på egen hand.Visste du att du att människor får bättre träningsvanor när de går till ett pass med en vän? Ny ClassPass-data visar att det är 45% större sannolikhet för människor att fortsätta med en ny träningsrutin om de går till ett nytt pass tilsammans med en vän under sin första månad. De som tränar tillsammans med vänner är också 63% mer benägna att hålla en rutin i 12 månader eller längre.Baserat på de bokningar som folk gjorde i år (eller inte bokade i år!) har ClassPass tagit en titt på vad som är tillbaka, vad som är nytt och vad vi har lämnat bakom oss.

Similar Posts