Crescent Giga Disc

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. Läs mer.Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har.PRIME-medlemskap kostar 299:- per år, men vid köp av cykel får du 3 månaders medlemskap helt utan extra kostnad. PRIME-medlemskapet läggs automatiskt till ditt konto efter köpet. Ange din däckdimension i sökrutan i filtret Däckdimension så får du fram vilka däck eller slangar som passar just din cykel. Inte för att skryta men proffscyklister har plockat hem både OS och VM på våra modeller och den oranga färgen, som har funnits med sedan länge, sätter fortfarande sin unika prägel på många av våra racercyklar som faktiskt både är lättare, snabbare och tåligare än någonsin.Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).Observera att denna tabell inte jämför olika märken eller racer vs. mountainbike, utan den bör endast användas för att jämföra inom en kolumn.

Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.

Självklart fungerar växlar och bromsar ur en enklare serie som de skall men det sker inte med samma precision eller känsla som hos komponenter ur en finare serie. Det kommer förmodligen att krävas mer service över tid för de enklare komponenterna.

Vad betyder t.ex. Shimano SLX? Varje komponenttillverkare delar in sina komponenter så som växlar, bromsar, vevpartier m.m. i serier, i detta fall är tillverkaren Shimano och serien SLX.
Styre, styrstam och sadelstolpe är tillverkade i lätt samt tåligt aluminium och kommer från klassledande tillverkare, precis som sadeln, vilket håller totalvikten nere på en imponerande låg nivå. För komfortens skull sitter lite extra breda däck monterade på ett beprövade hjul med effektiv profil. Den generösa luftvolymen tar udden av vägens irriterande vibrationer, och de bredare däcken ger dig dessutom riktigt fint grepp i kurvorna.

Både cykeln och cyklisten behöver nya prylar då och då. För dig som sköter om både dig själv och din cykel erbjuder vi Cykelkraft PRIME – en medlemsklubb som ger dig bland annat fri frakt, lägre priser på slitdelar och förtur till kampanjer.
När man köper barncykel vill man givetvis att barnet ska kunna växa med cykeln. Tänk dock på att en alltför för stor cykel i regel blir för lång, och därmed ger en liggande sittställning vilket i sin tur minskar uppsikten för barnet. Välj därför aldrig en cykel där barnet är mer än 5 centimeter kortare än vår angivna längdangivelse.För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28″-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera. Hos Cykelkraft.se är det hur enkelt som helst att välja rätt storlek på cykeln! Ange bara din längd så väljer systemet automatiskt den storlek som passar dig bäst. I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29″, 27,5″ och 26″. 26″ var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29″ eller 27,5″ som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29″ ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5″, medan en 27,5″ ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5″ har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.

Sittställningen är föredömligt välbalanserad och tack vare en design där en stor del de vibrationer, som kommer från marken via bakhjulet, effektivt absoberas i den bakre triangeln ökar komforten ytterligare och även orken under riktigt långa pass.
Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.

I sadeln på en racercykel från Crescent kan du vara helt säker på att du kommer få ut det mesta av dig själv. Oavsett om du är nykläckt landsvägscyklist, bara vill komma i form med kompisgänget eller har siktet inställt på pallplats på nästa Vätternrunda så ger dessa cyklar dig rätt förutsättningar för att lyckas.Trots att Crescent konstruerat landsvägscyklar sedan tidigt 1900-tal har man aldrig slutat upp med att ständigt förändra och förbättra sina modeller för både motionärer och elitcyklister. Man arbetar uteslutande med aluminium eller kolfiber i både ramar och komponenter. Varje detalj är omsorgsfullt utformad med syfte att ge cykeln dess unika egenskaper; på allt från geometrier till styren och sadlar till drivlina bromsar och hjul.

Speedkulan Crescent Giga Disc är en perfekt hoj för dig som på riktigt vill ta steget in i kolfiberns förlovade värld. Perfekt redskap för en passionerad cyklist som söker en komfortabel racer utan att behöva kompromissa med racerns grundtanke: att vara ruskigt snabb – men du vill dessutom kunna bromsa effektivt i alla lägen! En imponerande bekväm landsvägsracer med vridstyv och lätt ram med fullt integrerad vajerdragning.
Barncyklar benämns oftast med hjulstorlek som storlek på cykeln, vilket skiljer sig från vuxencyklar där ramstorleken är vad som avgör storleken på cykeln. Det betyder inte att alla cyklar med 24″-hjul är lika stora, och därför har vi valt att, istället för att ha en storlekstabell, ange exakta längdrekommendationer för varje enskild cykel. Genom att fylla i din längd på vår sajt visar vi endast cyklar som passar just den längden du angivit.Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!

Hjulstorleken är precis vad det låter som – storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28″) eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.
Cykelns komponenter tål att köras riktigt hårt och ett nästan ikoniska styrhuvud gör att du kan ta i för fullt och spurta som ett riktigt proffs. Shimano´s 105-grupp levererar både pålitlig prestanda och dessutom ganska låg vikt. Reglagen är bekväma och ger dig alla möjligheter att kontrollera de 22 växlarna och de hydrauliska skivbromsarna med både lätthet och exakthet. Så oavsett om du har vinden i ryggen eller sittande kämpar mot gravitationen så hittar du alltid en växel som stämmer tack vare den breda utväxlingen.Hos Spobik.se är det hur enkelt som helst att välja rätt storlek på cykeln! Ange bara din längd så väljer systemet automatiskt den storlek som passar dig bäst.

Racercykel/landsvägscykel är en bra tränings/motionsform med många fördelar. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med att hitta rätt cykel för dina mål.

Racerdepån är ditt självklara val när du ska köpa cykel, antingen det gäller en moderna racercykel eller din första cykel. Butiken är belägen vid Ålleberg center i Falköping och i butiken finns det fullt med cyklar i alla storlekar och varianter. Vi säljer märken som Guerciotti, Campagnolo, Shimano, Scott, Bianchi, Crescent, Skeppshult m.fl.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Racer extra allt! För proffs och elitmotionär. Den femte generation av Crescent EXA är lättare, starkare och bekvämare tack vare en ny mix av kolfiber i ramen.
Vill du bli lycklig ägare till en uthållig italiensk racer med en av marknadens bästa kolfiberramar där både prestandaoch komfort ligger i fokus så kan potentaBianchi Intenso Ultegravara en smart investering.

Similar Posts