Da Buzz Turne 2019

Självklart får du heller inte ta in någon typ av droger, objekt som kan användas som vapen, vassa föremål eller glasflaskor. Är det något du är osäker på som du vill/behöver ta med in på området, så kontakta oss först så slipper du bli av med saker.Nej, på grund av lagen som tillsattes 1:a juli 2019 så får man inte röka på idrottsarenor (oavsett evenemang) eller på serveringsområden. Detta resulterar i att rökare får gå utanför området för att röka.Har du köpt PREMIUM-biljett så är det tillåtet att gå in och ut från PREMIUM-området när man vill under hela festivalen. Du som köpt PREMIUM-biljett kan alltså komma ut till det ”vanliga” festivalområdet när som helst. Men du som köpt en ordinarie biljett får inte komma in på PREMIUM-området. Matutbudet kommer att presenteras närmare sommaren. Men all typ av klassisk festivalmat kommer att finnas. Vi satsar på ett brett utbud med både vegetariskt, veganskt och glutenfria alternativ. Husdjur, flaggor, selfiesticks, parfymer, laserpekare, ljudsystem, campingstolar, sittpallar, fyrverkerier, film/systemkameror och paraplyer lämnas också hemma. Blir det regn, ta med regnkläder!Du som besökare på eller i närheten av Vi som älskar 90talets festivaler och kryssning medger att han eller hon eventuellt kommer att kunna synas i filmer och foton i sociala medier och i kommersiella syften. Inga filmer eller foton kommer att tas bort oavsett anledning och ingen ersättning utgår.

Det finns inte sittplatser till alla, tänk på att detta är en dansfestival. Det kommer däremot att finnas lite olika ”sitthörnor”. Men vill du vara säker på sittplats så ta med en filt.
Räkna med en kavalkad av det mesta och bästa av 90-talet och 00-talets musikhjältar när sommarens stora party kommer till Stockholm. Slut upp med alla dina vänner och bekanta, det kommer att bli en nostalgifest sällan skådat slag.Åldersgränsen är strikt 18 år, så glöm inte att ta med dig en giltig legitimation. Inte ens i målsmans sällskap tillåts någon under 18 år inne på området. FrejaID är en giltig legitimation.

Nej, våra biljetter är inte personliga. Du kan köpa till en kompis i ditt eget namn. Vi tar dock avstånd från all andrahandsförsäljning av biljetter och har ingen möjlighet kontrollera eller kompensera för ogiltiga, makulerade eller falska biljetter. Köp alltid via vår egen hemsida. När du klickar på ”Köp biljett” hamnar du rätt.
Våra biljetter gäller för hela festivaldagen och inte för en specifik spelning. Det betyder alltså att: Skulle det bli försening i spelschemat eller ändringar i programmet så som helt eller delvis inställd akt utgår ingen kompensation eftersom biljetten gäller för hela festivaldagen och inte enskild spelning.Du byter in din biljett mot ett armband i entrén när du kommer. Entrén öppnar klockan 11:30 på festivaldagen. Kom i god tid för att undvika kö, så riskerar du inte att missa någon av artisterna.

Du har möjlighet att ta med dig en assistent utan kostnad. Kontakta oss innan. Skulle du behöva mer än en person med dig in till området måste dessa ha egen biljett. För att använda denna service krävs att du kan uppvisa läkarintyg. Det finns tillgänglighetsanpassade toaletter på området.
I samband med Umeå-avslöjandet passar de också på att släppa ett antal nya akter till de andra städerna. Melodie MC, Antiloop och Victoria Silvstedt är några av de bokade artisterna till sommarens turné. Showen kommer att programledas av Josefin Craaford och Peter Siepen.

Den ambulerande succéfestivalen Vi Som Älskar 90-talet har lockat nostalgiker i hela landet de senaste åren. Nu avslöjar de att sommaren kommer bjuda på hela fyra chanser att ta del av 90-talsspektaklet, som i år även är inne och nosar på musik från tidigt 00-tal.
Stoppen blir i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och nytillskottet Umeå. I Umeå kommer lineupen att skilja sig från resten av tillfällena. Några av de bokade artisterna är Aqua, E-Type, Dr Alban, Vengaboys, Cascada, Da Buzz och La Cream.

Idag släpper ikoniska Da Buzz nya singeln “I Can’t Help Falling For Your Love” – det är första smakprovet från bandets kommande album som kommer i höst och är en låt som bär bandets unika sound samtidigt som den tydligt andas 2023!
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Det är i år 25 år sedan Da Buzz bildades och de har haft tretton topp 20-hits på radio och under åren 2000-2005 var de en av de mest spelade artisterna på svensk radio. Med hits som “Alive”, “Do You Want Me” och “Dangerous” så skapade sig en stadig plats på den svenska musikscenen – något som fortfarande är tydligt då deras musik fortfarande spelas flitigt och inte minst på deras hängivna fanbase.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar. Clap Your Hands AB är en artistagentur som erbjuder strategisk och kreativ PR/kommunikation, varumärkesbyggande, projektledning och rådgivning inom främst musik, nöje, kultur & livsstil. I måndags fick han utmärkelsen ”Lisebergsapplåden” som man får om man gjort Sverige lite gladare, nästa vecka startar hans sommarturné med succéshowen ”Grand finale”, i höst är han med i musikalen av filmen Änglagård – och om fyra dagar fyller han 75 år – det tar aldrig stopp för sommargästen Tommy Körberg.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Det blev ytterligare en höjning när Riksbanken presenterade det nya räntebeskedet. Riksbankschef Erik Thedéen gästar Nyhetsmorgon och berättar om ekonomins framtid, dalande svenska kronan och räntehöjningarna.Många är vi som minns monsterhitten ”Do you want me” som hela världen dansade till år 2000. Svenska pop- och dance-gruppen Da Buzz är nu tillbaka med ett nytt album som släpps nu på fredag. Sedan väntar en stor turné i höst i samarbete med E-Type och Markoolio, men även många spelningar på egen hand

Sarah Dawn Finers bolag gjorde enligt senaste årsredovisningen en vinst på drygt 700 000 kronor för räkenskapsåret 2018–2019. Bolaget har tillgångar på 2,5 miljoner kronor och har nu också beviljats 650 000 kronor i krisstöd från Kulturrådet. Som Aftonbladet tidigare har rapporterat har Sarah Dawn Finer också ansökt om, och beviljats, ett krisstipendium på 50 000 kronor från Konstnärsnämnden.
Flera av bolagen som har fått bidrag och ägs av kända artister och komiker har bara en eller ett fåtal personer anställda, men Kajsa Ravin betonar att många fler kan vara involverade i de inställda kulturevenemangen.– Det kan vara många personer med i en produktion även om man bara är en person i sitt bolag. Det finns många som har sökt mycket pengar men som inte har fått så mycket pengar. Vi har försökt göra en så noggrann bedömning som det bara är möjligt för att säkerställa att intäktsbortfallet man sökt för faktiskt är kopplat till kulturarrangemanget, säger Kulturrådets Kajsa Ravin.Aftonbladet har tidigare rapporterat om de krisstipendier på upp till 50 000 kronor som Konstnärsnämnden delat ut till sökande konstnärer och artister. När Aftonbladet når Danny Saucedos manager Tomas Lööw betonar han att Danny inte sökt något sådant stipendium. Däremot har hans bolag fått bidrag för att täcka upp för kostnader som uppstått när Dannys show inte kunnat genomföras under våren.– Vi har tittat på vad man har sökt för. Det viktiga är att man inte får söka för utebliven vinst. Man får söka för intäktsbortfallet eller merkostnaderna. ”Med två stora inställda turnéer och ingen aning om hur framtiden skulle komma att se ut ansökte jag om ett bidrag för inkomstbortfall. I vår och sommar hade 13 personer, band och crew haft jobb och inkomster på min och andras turnéer. De pengar som jag fått beviljade för inkomstbortfall går till dem. De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv, utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare.” – För Kulturrådets del är det två saker man har kunnat söka bidrag för. Det första är intäktsbortfall i samband med ett inställt kulturarrangemang. Det andra är merkostnader som inte har gått att undvika för kulturevenemang som har blivit uppskjutna, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.Under våren så har man som kulturarbetare kunnat ansöka om stöd hos staten för bland annat förlorad inkomst. Aftonbladet Nöje har nu granskat vilka som får ta del av det statliga stödet. Flera svenska kändisar har fått ta emot pengar vilket har kritiserats hårt i både sociala medier och vanlig media. Vad innebär stödet från staten och varför får vissa artister och skådespelare som redan har miljonbelopp i sina företag stödet?

Förutom de medverkande ska bidraget också hjälpa till att täcka kostnader för lokalhyror för konserthus och hotellbokningar som inte gått att ändra trots pandemin, och redan betalda annonskampanjer ”som nu blev helt obrukbara”.
– Danny har inte sökt och har heller inte för avsikt att söka något stipendium. Däremot har jag, i egenskap av manager, på inrådan av Kulturrådet, ansökt via Dannys bolag och fått beviljat ersättning för intäktsbortfall för shower som inte har blivit av våren 2020, säger Lööw.Youtube-profilen och artisten Anis Don Demina, vars företag under bara nio månader förra året gjorde en vinst på nästan 1,5 miljoner kronor har beviljats statligt stöd på nästan en halv miljon kronor från Kulturrådet.

Rapparen och entreprenören Petter Alexis Askergrens bolag har tillgångar på 83 miljoner och gjorde enligt senaste årsredovisningen en vinst på drygt 9 miljoner kronor.
– Det utgör inte någon begränsning hur kapitalet i ett bolag har sett ut, det vi har tittat på är intäktsbortfallet, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.”De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare”, skriver Petter på Instagram efter att Aftonbladet har sökt honom om bidraget.

”Helt korrekt. Mitt bolag, Wells Productions AB har producentroll och är ekonomiskt ansvariga för den återföreningsturné på 14 konserter med medverkande som Anders Berglund, Peter Harryson, undertecknad, andra artister och musiker” skriver han i ett mejl till Aftonbladet.
Aftonbladet kan idag lista en rad kända svenska personer eller band med bolag som har tillgångar på mångmiljonbelopp, eller som har gjort miljonvinster de senaste åren, och nu har beviljats krispengar från staten.Robert Wells bolag gjorde enligt årsredovisningen för 2019 en förlust på 3,5 miljoner kronor och har tillgångar på drygt 17 miljoner. Det har beviljats bidrag på 350 000 kronor från Kulturrådet, för sin planerade turné på 14 spelningar som dels har fått ställas in och dels har flyttats.

Bidragen är del av de 370 miljoner som Kulturrådet fått i uppdrag av regeringen att fördela för kulturevenemang som har ställts in eller skjutits upp på grund av corona.
”Under våren hade Piece of me AB ett flertal konserter inbokade med stora produktions- och personalkostnader. Kulturrådet beviljade statligt stöd till Piece of me AB för de inställda kulturevenemangen med anledning av Covid-19”, skriver han i ett sms.Kulturrådet har kunnat bevilja maximalt 75 procent av det sökta beloppet i krisstöd upp till en miljon. För större belopp har man kunnat få maximalt 50 procent av det sökta beloppet.Wells betonar att biljettköpare fått pengar tillbaka för de inställda konserterna och haft 30 dagars möjlighet för återköp för de spelningar som flyttats. Wells är också kritisk mot att turnéns teknikleverantör fått avslag på sina ansökningar:

– Vi har bedömt varje ansökan noggrant, men det har också varit viktigt att det har gått fort. En dimension i det här krisstödet är att det ska nå dem som behöver det snabbt. Men vi kommer också att göra efterkontroller och stickprover efter sommaren för att se att de medlen som delats ut också har gått till vad de varit ämnade för, säger Kulturrådets Kajsa Ravin.

Per Lidén och Annika Thörnquist, mer kända sompopgruppen Da Buzz, slog igenom år 2000 och har idag otaliga hits i bagaget! Vem har inte hört och sjungit med till ”Do You Want Me”, ”Alive” och ”Dangerous”?

2015 spelade Da Buzz in en ny EP i USA som klättrade ända upp på plats 5 på Billboard Club Dance. Under sommaren 2018 var Da Buzz på en stor festivalturné och under hösten 2018 möter de publiken på en klubbturné. Under hela 2019 turnérar de med ”We Love The 2000”.Det bjuds på låtar från den amerikanska sångboken, den svenska visskatten och, naturligtvis, en hel del blues. En och annan låt från Claes’ nya skiva Ett ord till mina polare lär det också bli,När denna unga supergrupp 2016 släppte sitt debutalbum ”I’ll be seeing you” lät reaktionerna inte vänta på sig. Albumet belönades med Orkester Journalens “Gyllene Skivan” och valdes ut av The European Jazz Network som en av september månads tio bästa skivreleaser i Europa. Uppmärksamheten kröntes med en intervju i den amerikanska jazztidsskriften DownBeat.I år mottog Amanda Olle Adolphsons stipendium med motiveringen “inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger.”

Karin Hammar använder sig i denna konstellation av gitarr som harmonisk generator, vilket öppnar upp gruppklangen och bjuder in till såväl blues som bossa nova, men hälarna står fortfarande rotade i den melodiösa jazzen.Jan Allan är ett stycke levande svensk jazzhistoria. Tack vare sitt intresse för foto har han kunnat dokumentera sin makalösa karriär. Nyligen har dessa foton blivit sammanställda i boken ”Jan Allan minns sitt 50-tal”. Genom storbildsskärmar får konsertpubliken uppleva äventyren på 50-talets Nalen och livet under turnéer mellan otaliga Folkets Hus och folkparker. Repertoaren för kvällen är tidstypisk och vid sin sida har Jan två namnkunniga musiker av Karlstadbörd: Peter Janson och Jan ”Janka” Johansson.

Karlstadtjejen Isabella Lundgren hör numera till det absoluta toppskiktet av jazzsångerskor i Sverige. 2015 vann hon Orkesterjournalens Gyllene Skivan och blev årets musiker på Jazzkattengalan. I somras gav hon ett lika gripande som hyllat sommarprat i Sveriges Radio P1. Isabella och hennes kvartett vill göra musik som skakar om och väcker. Målet är alltid att röra om i både hjärta och hjärna på den som lyssnar. För dem är detta själva syftet med musik – att visa att världen är mycket större än vi tror att den är.
År 1969 släpper jazzlegendaren Herbie Mann albumet ”Memphis Underground”, som Rolling Stone Magazine senare listar som ett av de hundra bästa jazzalbumen genom tiderna.

Allträblåsaren Alberto Pinton, för många känd som barytonsaxofonist i otaliga svenska storbandssammansättningar, kommer till Karlstad med sin nya kvartett Noi Siamo. Musiken består av öppna kompositioner för en ackordsinstrumentlös kvartett där fokus ligger på energi och samspel.
Annika Thörnquist från Karlstad fick internationellt genombrott med popgruppen Da Buzz. Jazzen har dock alltid legat henne varmt om hjärtat och hon har under de senaste åren arbetat fram ett jazzalbum tillsammans med värmlandsbrodern och pianisten Daniel Karlsson.Men hälften av skivans musik är nyskrivet material från Isabellas, Peter Asplunds, Mats Hållings och Carl Bagges pennor och det är musik som speglar vår egen samtid.

Similar Posts