| |

Dans Barn Göteborg

Vi ansvarar för att du har tillgång till en bra sjukvård och vi skapar förutsättningar för en god hälsa för alla i Västra Götaland. Våra andra uppdrag är att arbeta med kultur, kollektivtrafik, tillväxt och en hållbar utveckling i Västra Götaland. Västra Götalandsregionen är en politiskt styrd organisation.Har ditt barn glömt kvar något i lokalen? Kontakta oss via mejl eller telefon så hör vi med ledaren om denne fått med sig det du glömt. Du kan även kontakta skolan/hallen direkt för att kunna hämta dina kvarglömda saker.

Ingen annan form av avbokning är giltig. Sker ingen avbokning och terminen fortlöper så får du betala hela terminsavgiften oavsett om barnet medverkat eller ej. Detta står i de villkor du godkänner vid din anmälan.För att få ett prova på pass för 150 kronor behöver du anmäla dig till hela kursen. Vill du sedan inte fortsätta hör du av dig innan ditt andra pass för en avbokning. Då hjälper vi dig med en återbetalning av allt utom 150 kronor och eventuella administrationskostnader, eller så justerar vi beloppet på din faktura.

Om inget annat avtalats får kund ej filma eller fotografera under Knatteskutt. Vänligen respektera detta då inte alla föräldrar och barn vill vara med på bild. Sweden Sport Academy har rätt att dokumentera verksamheten genom fotografering samt filmning. Skulle kund ej önska att en deltagare filmas eller fotograferas måste detta meddelas till Sweden Sport Academy.Om ditt barn behöver särskilt stöd under kursens gång deltar du som förälder tillsammans med ditt barn. Hos oss är alla barn välkomna och vi sätter alltid barnets behov i centrum. Du som förälder är en viktig del av detta. Prata gärna med vår kundtjänst så att en bra plan kan upprättas för dig och ditt barns deltagande.

Här får ditt barn tillsammans med dig som vuxen prova en mängd olika fartfyllda lekar och övningar. Vi dansar tillsammans, upptäcker en rolig idrottsbana, leker lekar, provar olika bollsporter med Knatteskutts egna bollar och avslutar med den mycket omtyckta ”fallskärmen”! Vi använder oss av vår specialgjorda musik som gör det svårt att stå stilla!
*För våra kurser gällande barn mellan 1 till 4 års ålder, behöver barnet ha fyllt den angivna åldern kursen anger eller fylla år under kursens gång. För våra kurser från 5 år går det bra att barnet uppnår den aktuella åldern under året. Barn upp till 4 år deltar alltid tillsammans med ombytt och aktiv vuxen. Från 4 års ålder är det valfritt om den vuxne deltar aktivt tillsammans med barnet eller väntar utanför salen.

Blir ditt barn sjukt eller skadar sig så att barnet inte kan medverka på resterande aktiviteter under terminen måste vi mottaga ett giltigt läkarintyg som visar på att barnet inte är kapabel till att deltaga under resterande aktiviteter under terminen. Du betalar för tillfällena fram till att vi erhåller ett läkarintyg oavsett om ditt barn närvarat eller inte.
Nej, du behöver inte anmäla frånvaro av ditt barn hos Knatteskutt. Barngymnastiken fortlöper enligt konceptet oavsett hur många barn som kommer till Knatteskutt. Är det sjukdomstider i förskola/skola och många är sjuka är det ändå alltid aktivitet för de som är friska. Vi ställer aldrig in träningen baserat på hur många friska barn eller sjuka barn det är i gruppen.För de allra minsta som vill upptäcka allt roligt som finns i en gymnastiksal! Välkommen till en härlig stund med rörelseglädje tillsammans med andra föräldrar och barn. Vi dansar tillsammans, upptäcker en rolig idrottsbana, leker lekar, har roligt med Knatteskutts egna bollar och avslutar med den omtyckta ”fallskärmen”! Ditt barn behöver kunna gå för att delta i kursen. Här använder vi oss av vår egen musik som är specialgjord för dessa åldrar. Fakturan skickas ut löpande under tiden anmälan är öppen, den skickas via e-post och man får en sms-notis när den landat i inkorgen. Vid terminsstarten ska du kunna finna din faktura på ”Mina sidor”. OBS! Detta gäller inte enstaka sjukdomstillfällen under terminen trots läkarintyg. Detta gäller endast om barnet är förhindrat till att fortsätta samtliga resterande aktiviteter pga. sjukdom eller skada.Vi på Knatteskutt älskar att röra på oss och att utvecklas motoriskt på ett lekfullt och roligt sätt. Att få känna rörelseglädje är vårt mål för barnen, detta förmedlar vi genom musik, idrott, dans och bollek. Vi jobbar med att utveckla vår balans och motorik genom olika teman på våra pass. Detta hoppas vi kan leda till ett fortsatt intresse inom idrottens värld!

Vi på Knatteskutt älskar att röra på oss och att utvecklas motoriskt på ett lekfullt och roligt sätt. Att få känna rörelseglädje är vårt mål för barnen, detta förmedlar vi genom idrott, musik, dans och bollek. Vi jobbar med att utveckla vår balans och motorik genom olika teman på våra pass. Detta hoppas vi kan leda till ett fortsatt intresse inom idrottens värld!
Junior Gymnastics är en blandning av funktionell träning, rörlighet och basövningar inom gymnastik. Vi lär oss bland annat stå på händer, hjula, hopp, fristående och styrkeövningar. Fokus på rörelseglädje, kroppskontroll, styrka och flexibilitet. Lektionerna är 45 minuter långa.Alla har rätt till ett riktigt bra gym – oavsett vem du är, var du bor eller varför du tränar. Från Umeå till Ystad erbjuder vi därför det senaste inom träning och hälsa – till ett rimligt pris. Välkommen i klubben!

Tigern Teo erbjuder ett fartfyllt och roligt kalas fyllt med aktiviteter, dans, fika och ballonger! Tillgång till pyntad sal under två timmar med personal som fixar all planering, underhållning, mat och presentöppning. Lättare mat som korv med bröd samt fika kommer att serveras och alla barnen får varsin gåva med sig hem. Kalaset avslutas med Tigern Teos favoritdans! Vårdnadshavare till alla våra kalasdeltagare bjuder vi på fri träning i gymmet under tiden kalaset pågår.För bokning av barnkalas kontakta din klubb.
Nordic Wellness erbjuder träning och aktiviteter för hela familjen! Tigern Teo välkomnar alla barn och ungdomar till höstens roligaste träning – dans, yoga och gymnastik! Barn och ungdomar mellan 2–14 år kommer få släppa loss och ha kul på Nordic Wellness. Vill du också vara med? Se vårt utbud under respektive klubb.Du som är mellan 11–12 år tränar tillsammans med målsman både på våra gym och på våra gruppträningspass. Från dagen du fyllt 13 år kan du träna själv. Personer som är under 18 år måste ha en myndig person som stå för autogirot. Den personen måste då vara med när abonnemanget tecknas (gäller alla medlemskap inklusive prova-på-kort).

Igor undervisar barn, ungdom och vuxna i Latin Amerikanskdans, Standard, Argentinsk Tango, Kizomba, Jive, Swing, Solo Latin Fitness, Solo Salsa samt Dance Fitness.
Marielle undervisar barn-, ungdoms- och vuxengrupper samt tävlingsdansare i Burlesque, Hiphop-Street, Solo Latindans, Bugg, Dansmix, Kizomba, Reggaeton, Bachata, West coast swing, High Heels, Latin- och Standarddans samt Dancehall.

Vi lägger mycket vikt vid varje individ och jobbar med den viktiga kontakten mellan lärare och elever, samt elever emellan. Vi ÄR DANS och brinner för kulturen, därmed ger vi dig kvalité och kunskap med en personlig atmosfär!
“Vi är en dansskola som vågar gå från leken till den riktiga dansen, skapa och utveckla din eller ditt barns självkänsla. På Artistique vänder vi oss till alla som vill lite mer med sin dans.Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om vad som kan passa ditt barn eller om det är något som läraren behöver veta för att bemöta ditt barn på bästa sätt. Det mesta av vår verksamhet kan anpassas för dig som har någon form av funktionsnedsättning och det finns också kurser riktade till dig med speciella behov. Kulturskolans verksamhet sker för barn och unga på deras fria tid, det vill säga efter skoltid. Vi erbjuder även verksamhet på lov och andra ledigheter. I de flesta fall får du åka till en annan skola än den du går på för att få ta del av verksamheten. För ämneskurser som löper över hel termin garanterar vi 10 lektionstillfällen och dessa ämneskurser startar upp från om med vecka 35. Från och med torsdag den 29 juni klockan 15.00 trappas det skärpta eldningsförbudet ner och ordinarie eldningsförbud gäller tills vidare. Förbudet gäller all eldning och grillning i skog och i markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit.Claras Dansskola är en familjär liten dansskola vid Redbergsplatsen i Göteborg som erbjuder danskurser med 12 kurstillfällen per termin. Ordinarie dansundervisning h
ar uppehåll under skolloven. Fokuset på Claras Dansskola är att eleverna ska få lära sig korrekt dansteknik medan de utvecklas i en avslappnad och rolig miljö! Claras Dansskola erbjuder danskurser i små grupper för barn i olika åldrar och ingen förkunskap krävs för att anmäla sig. Varje danskurs avslutas med en uppvisning i danssalen för nära och kära!

Du dansar till olika typer av latin- och caribbean musik och lär dig teknik och dansernas karaktär, där det gemensamma är härliga rytmer, puls och glädje.
För de lite äldre barnen som växt ifrån Barndans men som ännu inte börjat årskurs 1, har vi skapat denna kurs med huvudsakligen disco, street och latino. Vi behåller även de mer lättsamma inslagen så att barnen trivs och har roligt.På Funkykidz danslektioner är barnens upplevelse i centrum. Detta har gjort Funkykidz till landets största dansskola. Nu ger man även barnen möjlighet att dansa hemma mellan lektionerna.Jazzdans eller showdans hittar sin inspiration i musikaler, musikvideos och filmer. Denna dansstil är fartfylld med mycket glädje. Mycket känslor och danssteg som får en att vilja dansa med.Att låta barnen dansa redan i tidig ålder utvecklar motorik och kordinationsförmåga. Med en kurs i barndans får ditt barn öva rytmik, balans och rörelse till musik på ett roligt och lekfullt sätt. För de allra minsta finns det kurser i barndans där både föräldrar och barn får röra sig tillsammans. Detta stärker bandet mellan barn och förälder och lockar till många skratt. Göteborg har flera kurser för danssugna barn och ungdomar.

En klassisk dans som ger innehåller grundsteg till många andra danser. Baletten fokuserar på kroppskontroll, balans och smidighet. Här kombineras stångövningar med diagonaler och längre koreografier.Är ditt barn nyfiken på breakdance där man mixar akrobatiska övningar med coola danssteg? Då har ni hittat rätt! Denna dansstil kräver teknik, styrka och balans. Barnen börjar övningarna på matta och allteftersom de utvecklas kan de utföra dansen på golvet.

Vet du inte vilken dansstil som passar dig? Då ska vi hjälpa dig. Det finns kurser inom barndans som inte är inriktade på en viss dansstil utan fokuserar på rörelser till musik och här får barnen testa olika stilar. Här tänkte vi berätta lite mer om olika dansstilar.När barnen är lite äldre är dans en rolig sysselsättning som aktiverar och stärker barnen. När de kan grunderna kan de välja mellan flera olika dansgenrer. I Göteborg finns det flera dansgenrer att välja mellan, till exempel balett, disco eller breakdance. För de flesta blir dansen ett livslångt intresse och för vissa blir det en livsstil och ett yrke. Oavsett ambitionsnivå är barndans ett roligt sätt för ditt barn att vara aktiv och samtidigt träffa andra barn med samma intresse.

Lisa har också jobbat som koreograf på stadsteatern i Göteborg med b.la. Eva Bergman. 2019 satte Hon upp steppdansföreställningen ”All Of Me” på Stora Teatern tillsammans med Svenska Steppdanssällskapet. Hon har även hunnit med att jobba på universitet, yrkesskolor och kulturskolor runt om i Sverige.Lisa Alvgrim är koreograf, dansare och danslärare och är utbildad på Balettakademin i Göteborg. Hon har haft ett långvarigt samarbete med bland annat humorgruppen Galenskaparna och After Shave.

Bliss Tik Tok är en interaktiv dansklass där vi arbetar med dans från appen Tik Tok. För att kunna inspirera och engagera våra elever kommer vi kontinuerligt lägga upp klipp från danslektionen på appen. Godkänner ni inte att ert barn är med på dessa filmer önskar vi att ni klickar i rutan nedan.
Ibland behöver barn extra stöd för att kunna delta på kursen. Om våra gymnastikledare upplever att ditt barn behöver dig som förälder närvarande, kontaktar vi er. Då önskar vi att en förälder närvara som trygghet och stöd för ert barn.

Vid fullbokad kurs är ni välkomna att göra en reservbokning i formuläret. Vi hör av oss via e-post när en kursplats kan erbjudas. Ni förbinder er inte vid en reservbokning.
GöteborgsOperans Danskompani är ett av Europas främsta kompanier för samtida dans. Ett djärvt kompani som antar alla utmaningar och skapar konst lika vacker, utmanande och oförutsägbar som livet självt.Kompaniet har invigt internationella dansfestivaler och uppträtt på scener som Kennedy Center, White bird och Carolina performing arts i USA, Kampnagel och Movimentos i Tyskland, belgiska De Singel, La vilette och Théâtre national de Chaillot i Frankrike, Sadler’s wells i Storbritannien, Steps festival i Schweiz och på turné i Kina.

Det unika uttryck som är GöteborgsOperans Danskompanis signum attraherar den internationella dansvärlden och vid sidan av alla föreställningar på GöteborgsOperans scener gästspelar kompaniet för utsålda hus över hela världen.
Repertoaren består främst av nya verk som skapas direkt för kompaniet, på plats i Göteborg, av några av vår tids mest uppburna koreografer i samarbete med internationella team, kompositörer och musiker.Teaterskola, teaterlek eller varför inte teaterläger? Möjligheterna hos oss är många för dig som vill stå på scen och spela en roll inför andra. Om du hellre vill uttrycka dig med kroppen och med rörelser så finns det många olika danskurser att välja mellan. Allt från balett till streetdance och bugg. Välkommen på en kurs i dans och teater!Jag är extra stolt över danslärarna på min skola. Var och en har en gedigen utbildning med hög kompetens. Det är viktigt för mig att ni kan lita på att skolan har en erfaren personal med bred kunskap inom just deras område. Helena Gatzioura

Generation efter generation har hittat glädjen i dansen hos oss. Hos oss ska det vara svettigt, lärorikt och roligt. Samtidigt som du ska känna att vi bryr oss om dig som individ och att du känner att du trivs hos oss.
Varje år sätter vi upp en eller flera färgsprakande shower där ni är välkomna att komma och titta. Grupper från 6 år och uppåt deltar om de inte är nybörjargrupper. Showerna sätter vi upp på Kungsbacka Teatern och biljettförsäljning sker via ticketmaster.Vi vill vara den lilla personliga och familjära dansskolan, därför har vi en egen lokal som vi alla ska trivas i. Så stanna gärna under tiden ditt barn är hos oss och dansar. Vi har en kaffemaskin med olika kaffesorter samt varm choklad och te.

Varje läsår avslutar vi med en sprakande show. När showen hålls på teater eller arena tillkommer en biljettavgift för besökare. Avgiften är från 200 kr per vuxen och 100 kr/barn (ej dansare).
Ibland behöver barn extra stöd för att kunna delta på kursen. Om våra danslärare upplever att ditt barn behöver dig som förälder närvarande, kontaktar vi er. Då önskar vi att en förälder närvarar som trygghet och stöd för ert barn.Alla prova-på-klasser är 30 minuter långa och ges på nybörjarnivå. Ingen föranmälan krävs men varje stil ges bara en gång per åldersgrupp under dagen så kolla in schemat för öppet hus nedan i förväg för att inte missa just de klasser som är av intresse!

Vecka 24 kan elever födda 2012-2015 välja mellan ”Stagemovers” eller ”Streetmovers”, vecka 25 erbjuder vi ”Stagemovers” för elever födda 2012-2015 och ett ”Dansläger” för elever födda 2007-2011.Här dansar de minsta barnen, 2-3 år, med EN medföljande vuxen; mamma, pappa, mormor, faster eller annan vuxen som barnet känner sig tryggt med och som kan hantera barnet i de olika övningarna; lyfta, snurra, mm. Vi varvar övningar för balans och finmotorik med svängiga och fartfyllda danslekar där barn och vuxen hela tiden interagerar med varandra. Eleverna kan välja att träna 1 eller 2 gånger i veckan på någon eller båda av skolorna. Klasserna undervisas i enlighet med Svenska Balettskolans syllabus och gradering av lärare från MOVE och Svenska Balettskolan. Danslinjen har en specifik klädkod som följer Svenska Balettskolans system. För dig som vill dansa flera gånger i veckan är VIP-kortet det bästa valet! VIP-korten gäller för en hel termin och du kan boka dig på obegränsat antal kurser. Nedanför ser du våra olika VIP-kort. Glöm inte att ange vilka kurser du vill dansa under ”övrig information” när du kommer till kassan!

Similar Posts