Descent 2nd Edition Solo

För ett par veckor sedan så var det dags för årets första Devstream och jag hade hoppas på att få mycket nyheter för Duviri Paradox, men så blev det icke. Digital Extreme behöver mer tid för att förbereda sig för Duviri Paradox, vi fick nöja oss med några bilder från den nya stora expansionen av Warframe. Det var inte så mycket intressant på denna Devstream, men det kan inte alltid vara roligt I guess.Uppdateringar kommer med bra mellanrum, och gör att man har något att göra. De är också snabba på att lägga in hotfix, ihop med the Red Text, don’t question the red text. Nightmare Mode låses upp när man har klarat av alla uppdrag / noder på en planet, och är ett spelläge som gör banorna svårare med hjälp av olika modifikationer som är till nackdel för sin egen Warframe. Några av nackdelarna som man kan stöta på är: Energy Drain, Low Gravity, No Shield, Timer, Health Vampire, Death Detonation. Fördelen med att göra dessa uppdrag är att man får unika Mods som man kan använda till sin Warframe eller till vapnen, mer om hur man moddar senare. Alert: Är en samling av lite olika uppdrag. Maroo’s Ayatan Treasure Hunt, Clem’s weekly mission, Kuva Siphons, Nightmare Mode, Gift from the Lotus och Arbitrations. Låt oss gå lite djupare ned i vad exakt dessa Alerts är och vad för belöningar man får.

Varför ska man anstränga sig för att jaga dessa Eidolon? Man får Arcane, en hel hög olika har man chans till och det kommer ta en stund och samla ihop alla, för inte tala om att få dem till max rank. Men det är hela charmen med spelet, att saker och ting tar tid. Första gången vi tog oss på uppgiften och ta ned Teralyst, tog det oss runt 30 min. Medans nu tar man ned alla tre Eidolon på hälften av den tiden.
Spelet har en rätt bra sökfunktion, dock är det några saker jag har skulle vilja att de arbetar på lite mera, men fungerar bättre än vad jag trodde. Det finns också ett filter system som gör att man kan filtrera bort utrustning som man redan har bemästrat, det vill säga levlat upp till 30, eller utrustning som inte har någon blueprint.Warframe Mobile Closed Beta för iOS har börjat och det är cirka 10 000 spelare som har blivit inbjuda till den stängda betan. Warframe på mobilen, ja, it’s a thing now apparently.

AoE changes – AoE har varit bar rätt länge och det kan röja utrymmen väldigt enkelt. Digital Extreme vill ta bort det ”automatiska speladet” som de nämner under Devstreamen. Det är några ändringar som diskuterades under streamen.

Conclave (PvP): Det kan vara bra och veta att PvP finns i Warframe, men det är väldigt få som spelar det spelläget. Som jag nämnde i fraktioner så finns det fyra olika spellägen Annihilation (Deathmatch), Team Annihilation (Team Deathmatch), Cephalon Capture (Capture the Flag) och Lunaro. Det går också att spendera ”some real world money” om man nu så skulle vilja (Royal Aya), men det är inget tvång och man kan få alla warframe / vapen utan att spendera ett ända öre. Det man inte kan få för vanliga Aya är de olika kosmetiska utstyrslarna. Det som är unikt med Prime Resurgence är att man kan samla på ”Aya”, som man använder sedan hos Varzia som är stationerade på Relay stationen runt Mars. för att köpa de Void Relics som man är ute efter för att skapa warframe / vapen.Det är viktigt att veta att om man misslyckas med sitt Master Rank test så tar det 24 timmar innan man kan prova det igen. Någon som jag själv inte visste att det fanns, var att man kunde öva på dessa utmaningar innan man gjorde själva testet för att ranka upp, och öva kan man göra hur många gånger som helst och misslyckas utan att vänta 24 timmar för att försöka igen. Det är lika bra att öva på dessa, innan man kör den slutgiltiga testet för att gå upp en Master Rank. Arbitrations är en speciella typ av Alert som man får tillgång till först när man har klarat ut alla uppdrag / noder på hela Star Charten. Arbitrations är svårare uppdrag än vanliga, men med en högre chans till bättre belöningar. Uppdragen som man kan spela på Arbitrations är av typ Endless, det vill säga man kan spela dem så länge som man vill, så länge man inte dör. Varje gång man klarar en sektion / rotation på Endless så blir man belönad, och belöningen dras ut en pool som finns. Hur belöningssystemet fungerar ska jag försöka förklara i närmare detalj ihop med de olika uppdrags typerna / belöningar. Om detta kommer sätta framfarten i uppdragen till en lite mer lugnare tempo så får man vänta och se, men tror inte det ska vara något större problem, skapar lite mera intressantare fiender i högen av andra.Tror majoriteten av spelarbasen använder sig av Warframe Wiki. Gjorde denna mest för att det är roligt Översätta denna kommer ta en till månad, jag blev lat efter detta inlägg. Måste samla energi till nästa monsterinlägg jag ska göra.

Cephalon Simaris fraktionen går ut på att skanna objekt och fiender, och genom att använda fraktionens egen Synthesis Scanner så samlar man in data. Fraktionen letar efter specifika fiender och under ett uppdrag så kan man få information om att just den specifika fienden finns där, då kan man jaga rätt på den och skanna den för att få Standing poäng till fraktionen. När man använder Synthesis Scanner på den specifika fienden ska man skanna specifika punkter, och fienden står sällan stilla. Man använder då Kinetic Siphon Traps för att fånga fienden i några sekunder för att på ett enklare sätt skanna de specifika punkter. Olikt de andra fraktionerna så har inte Cephalon Simaris inte några ranker, så man kan samla in Standing poäng ohindrat.
Bountys är något som också finns på samtliga områden med olika belöningar för varje. Det finns en variation av olika bountys man kan göra per område, fem stycken (level 5-15, 10-30, 20-40, 30-50, 40-60) plus en som är för Steel Path (lv 100-100). Desto högre level på bounty desto flera steg är det i uppdraget, upp till 5 steg.Det finns ett syndikat som är kopplat till K-Drive, Ventkids, som finns på Fortuna, Venus. För att få tag på Warframen Yareli så måste man göra uppdrag åt Ventkids, och då kommer K-driven till användning. Det är också via Ventkids som man kan skapa sin egen K-Drive, om man inte tycker om standard brädan man får via huvudberättelsen på Venus. Man går upp i rank hos Ventkids genom att göra trick med sin K-drive och köra K-Drive race som finns både på Orb Vallis (Venus) och Cambion Drift (Demios).När man skjuter på fienderna så kommer det fram en jekla massa siffror, och jag som trodde att det kunde bli mycket siffror i Final Fantasy 14. Ibland så kan fienderna nästan försvinna bakom ett moln av siffror och ikoner. Det kan komma upp lite olika färger när man skjuter på fienden.Man kan också byta lite färger på skeppet, både utvändigt och invändigt, för att ge skeppet lite mer karaktär än hur det ser ut från början. Det finns också några andra modeller för skeppet, men de kostar Platinum, man får en ny modell lite senare dock. Namn kan också namnges, nedan ser ni mitt val av namn på skeppet, så vackert…

Hela helgen så har man både kunnat prata med spelare mellan PC och Xbox, något som har tagit emots med rätt mycket förvånade diskussioner ”Why are the PC guys in my Xbox!?”, och eftersom Warframe är till största del PvE så har community en mindre chans att bli toxic när konsol och PC möts.
Det finns fem olika kvalitér av mods, Common (Brons), Uncommon (Silver), Rare (Guld), Legendary (Platinum) och Riven (Kristall/Lila). Desto högre kvalite desto starkare är de. Riven är lite speciella, då varje Riven är inriktad på en specifik utrustning och man måste göra specifika saker för att låsa upp Riven modden först.Nightwave är en lite annorlund syndikat som ger en lite utmaningar varje vecka, och några av utmaningarna är dagliga. När man gör utmaningarna samlar får man poäng och beroende på vilka så är det olika summor man får. De som man kan göra varje dag får man 1,000, varje vecka 4,500 och de lite svårare 7,000. För varje 10,000 poäng så låser man upp nästa rank i Nightwave och belöningarna kan vara allt mellan resurser, skins, färger eller uppgraderingar för utrymme för vapen. Nightwave brukar byta till en ny säsong efter ett par månader då nästa belönings ranker kommer. Ihop med dessa uppdrag så kan man också få en annan speciell valuta som heter, Vitus Essence, som man kan byta ut mot diverse olika saker i affär som finns på olika Relay stationerna som cirkulerar vissa planeter. Jag trodde inte att jag skulle fastna så här lätt för Warframe, och lägga in så här många timmar som jag har gjort. Kanske för att det är relativt snabb action, men kan hoppa in göra några uppdrag, samla lite här och där, och för att sedan stänga av spelet och fortsätta och dammsuga lägenheten. Det hjälpte förmodligen mycket när jag spelade ihop med två andra och planerade vår framfart genom planeterna på star charten.Gift from the Lotus brukar oftast vara speciella evenemang som hålls ihop med att utvecklar teamet firar något speciellt eller i anknytningar till Devstreams som utvecklarna brukar ha på Twitch. För att kunna få en chans på belöningarna behöver man länka sitt Warframe konto till Twitch. De brukar rotera belöningarna för PC, Xbox, Playstation och Switch, då Warframe finns på samtliga plattformar och alla ska få en chans till “Gift from the Lotus”. Belöningarna brukar vara rätt bra och användbara för så som nya spelare och för erfarna spelare. Det är också anpassat så att alla ska kunna spela dessa evenemang. Misslyckas man ta ned sin Kuva Lich så flyttar den till nästa planet, men den går även upp en nivå. Det medföljer att sin Kuva Lich och fienderna på uppdragen blir lite svårare, med en maxnivå för Kuva Lich på fem (5) och för fienderna på uppdragen nivå 90-110. Gunnery förbättrar turret på skeppet, archwing, necramech och gör att man får tillgång till Archwing Slingshot. Slingshot finns på skeppets övre område och med den så kan man skjuta iväg sig mot diverse olika föremål, ett bra sätt att borda fientliga skepp (Crewship).När Crossplay hål
ler på att testas kan man märka en ny valmöjlighet i inställningar har poppat upp, Cross Platform Play. Men DE meddelar att de gärna vill hålla så många som möjligt delaktiga i detta test för att se hur det fortlöper och fungerar. Om man inte är nöjd med den procenten av bonus skada man får på vapnet så kan man göra en “Valance Fusion” på Kuva / Sister vapnen för att höja bonus skadan. Man måste inneha två av samma vapen innan man kan göra en fusion med dem. Det behöver inte vara samma element på vapnen för att man ska få möjligheten att öka skadan, enbart samma vapen. Man får sedan två val, beroende på vilken vapen man vill konsumera för att göra det andra starkare. Det finns lite säkerhet bakom systemet, så att man inte råkar göra något man inte vill och man ser resultatet innan man godkänner. Det är väldigt mycket i spelet som man kan “köpa” för Platinum, men håll denna valuta sparsamt och spendera den inte i onödan. Exempelvis så kan man spendera Platinum för att skynda på när man tillverkar diverse saker i Foundry, men det är enbart slöseri med pengar.Wukong changes – Celestial Twin kommer nu dela ammunition med spelaren, och kan få slut på ammunition. Celestial Twin kommer också bli påverkad av explosioner. Wukongs fjärde färdighet kommer att få en liten buff, Primal Fury.

När man väl har samlat på sig en del Requiem Relic så får man Void Fissure som är anpassade för dessa Relics, de fungerar på exakt samma sätt som de för Lith, Neo, Meso och Axi Relics.
Vissa komponenter går också att byta ut för att göra att sin Railjack tål mer, skadar mer eller brummar snabbare fram genom rymdens tomma vidder. Shield Arrays ökar kapaciteten och hastigheten som skölden genererar, Engines ökar topphastighet, acceleration och svänghastighet, Plating ökar hälsan och armor och Reactor förbättrar Ability Strength, Ability Range och Ability Duration för Battle Mods.

Diskussion om uppdateringen som har varit, Veilbraker. Styanax, Wukong nerf, ammo ändringen, AoE nerf. DE tittar på statistik på hur de kan balansera det vidare, men statistiken är inte ännu pålitlig och behöver mer tid för att kunna stabilisera sig.

Conclave och Cephalon Simaris är lite mer unikare än de övriga neutrala fraktionerna. Conclave är PvP fraktionen och är ett område som väldigt få spelar, då de flesta verkar föredra PvE. Conclave erbjuder fyra olika spellägen Annihilation (Deathmatch), Team Annihilation (Team Deathmatch), Cephalon Capture (Capture the Flag) och Lunaro. I Lunaro spelar man på en mindre arena med två lag mot varandra där det gäller att få en boll in i mål, lite som handboll.
Syndicate Gilding Weapon changes – Förut var man tvungen och levla upp vapnen, guilda vapnet och sen så har vapnen nått sin max stats. Men efter uppdateringen så kommer vapnen ha max stats från början, man måste guilda vapnen fortfarande om man vill ha Mastery Rank poäng.Om man hellre vill sitta och spela själv så går det också bra, för i spelet så finns det besättning som man kan köpa. Det finns en NPC på Fortuna (Venus) som säljer besättning till Railjack, en från varje syndikat i spelet. Beroende på vilket syndikat och vilken standing man har med dem så kostar det att införskaffa dem olika. Negativ standing så kostar de mer, och positiv så kostar de mindre. Varje besättning har fem olika färdigheter som är blir framslumpad efter varje reset i butiken, de är Piloting, Gunnery, Repair, Combat och Endurance. Värdena på färdigheter kan variera mellan 0 – 5, där 5 är det bästa. Rekommendationen är att skaffa två som har max i Gunnery och lite Endurance, och en som har högt i Combat, Endurance och gärna lite Repair. Då skeppet kan bli bordat “ala Warhammer 40k style” så kan det vara bra med en i besättningen som kan försvara skeppet och eventuellt reparera det ifall det skulle komma till det.

Digital Extremes has been my home for my entire game development career. 20+ years for those counting (I try not to). Over 10 of those years have been on Warframe as you know it today, but in truth the Warframe story started much earlier. Warframe once existed as Dark Sector in my mind in the early 2000’s. Turning that seed of ‘Dark Sector’ into ‘Warframe’ has been a life-defining accomplishment for me and the Digital Extremes team. I feel like I can say: We did it. And in some ways, I thought it’d be the last thing we’d do as a team. But we want to tell another story.

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]
Har redan gått in i mer i detalj på skadetyper än vad jag tänkte, men det finns mer och läsa om detta på Warframe Wiki för de som är intresserade. Här finns också en lista över vad de olika fiende typerna är svaga mot.Void Relic / Void Fissure / Void Traces: När man spelar igenom sin Star chart så kan man få Relics. Relics innehåller Forma och Prime delar till vapen och warframe, Prime är bättre versioner av sin motsvarighet. Alla Relics innehåller tre (3) common, två (2) uncommon och en (1) rare och det varierar beroende på vilken relic vad som finns på respektive plats.Spelet börjar med en filmsekvens som lyckas sätta stämningen för Warframe rätt bra. Efter filmsekvensen får man välja en av tre olika Warframe som man vill börja med, de har en liten annorlunda spelstil mellan varandra. Det beror lite på din spelstil vad du är sugen efter i början, men spelar inte så stor roll vilken du väljer eftersom man kommer inom en snar framtid ha rätt många fler Warframe och spela som.

Något som man vara roligt att använda är telefonapplikationen Warframe Companion. Själv använder jag den mest för att hålla koll på vad jag håller på att bygger, och om något är byggt så kan jag börja bygga något annat via applikationen. Om en Warframes delar bli klar under arbetstid så kan jag med lätthet börja bygga upp min warframe, och på så viss tjäna inte några timmar av väntetid. Applikationen är inget måste, men underlättar vissa situationer.
Både under Warframe och Vapen så finns den en möjlighet att lägga till en polarisering på en av platserna. Detta gör man genom att betala / offra upp en Forma. Kravet är dock att utrustningen måste vara level 30, och efter man har lagt till en polarisering så kommer utrustningen att starta om från level 1 och man måste sedan levla upp det till level 30 igen. Vissa builds kan bli att man måste levla om dem sju eller åtta gånger.

Något som inte är förklarat så bra i spelet är att Critical Damage kan gå över 100% på vapen med hjälp av specifika mods, saker faller snabbare ned på marken helt enkelt. Man pratar om Gul, Orange och Röda crits på träffarna, och det symboliserar olika Tiers på critical damage man gör, Gul är Tier 1, Orange är Tier 2 och Röd är Tier 3. Har man över 100% critical chance på ett vapen så gör man alltid Tier 1 skada, med en chans på att göra Tier 2 skada. Det finns högre Tiers än 3 (Röd, 300%) men de nivåerna är svåra att uppnå.
Baro säljer förutom mods också vapen och kosmetiska saker. Dock så går det inte med den vanliga valutan (Credits), man måste ha något som heter Orokin Ducats. Den valutan kan man få genom att sälja de olika vapen och warframe delar man får ifrån Void Relics, och som också går att sälja på Relay Stations i närheten där Baro står. Delarna säljs för lite olika summor, men desto högre i raritet desto mer får man. Man får mellan 100 – 15 Orokin Ducats, beroende på vad man säljer. I början kan det kännas jobbigt och sälja, då man behöver det mesta, men kan ändå vara värt och köpa Primed moddarna ifall man träffar på något som man är intresserad av. Det brukar vara rätt långa rotationstider innan samma mod kommer upp igen.Med hjälp av en Codex Scanner, som man kan köpa via marknaden, kan man skanna fiender och objekt under tiden man kör olika uppdrag för att lära sig mer om dem. För fiender så lär man sig deras svagheter, styrkor, var man träffar på dem och vad de droppar. Beroende på vad man skannar så måste man göra det x-antal gånger, men detta står på respektive sak man försöker skanna.Majoriteten av vapnen har en max level på 30, med några undantag där vapnen har en max level på 40. Första gången man levlar upp vapnen får man Master Rank poäng, 100 per level.

Exprimenterar med självskada vid explosioner, detta har funnits i spelet tidigare men togs bort. Det kommer vara en procentskada beroende på hur långt bort explosionen är, om vänner springer i vägen, om sitt eget kompanjon springer i vägen, etc. Man kommer inte kunna spränga sig själv i en träff. Detta är inget som de har beslutat om att det ska läggas in i spelet än. Ingen firendly fire ska vara aktiverad, utan enbart skada sig själv.
Jag ska försöka hålla denna lilla genomgång så spoiler-free som möjligt, svårt och förklara allt kanske i detalj som jag själv tyckte var väldigt förvirrande, men ska försöka. På grund av att det är så ofantligt mycket som jag vill beröra så kan det eventuellt bli lite rörigt, då mycket av spelmekaniken är sammankopplad. Men tycker ändå att jag vill göra det, då mycket var, och fortfarande är, dåligt nämnt och förklarat i spelet då jag fick leta rätt på informationen själv. Men jag kan omöjligt förklara allt om hur, varför och vart man hittar allt. Men jag hoppas att jag kan vägleda er till de rätta svaren på en enklare sätt än vad jag själv har fått uppleva. Själv har jag haft en fantastisk upplevelse i Warframe under alla de timmar jag har spelat, men självklart är spelet inte för alla, då det kan kännas tidskrävande.

För att låsa upp innehållet i en Relic behöver man spela igenom en Void Fissure, typ av bana man spelar varierar med jämna mellanrum, och samla ihop Void Fissure från specifika fiender på banan. De fiender som ger Void Fissure ser man ganska lätt då de lyser i ett vitt-gult sken. Man behöver samla ihop tio (10) Void Fissure och klara av kartan för att få låsa upp och få tillgång till innehållet. Om man misslyckas så går inte Relicen förlorad, utan man kan använda samma Relic igen och försöka öppna den.
Void Traces kan man använda för att uppgradera sina Relics för att öka drop chansen för Uncommon och Rare, och minska drop chansen för Common. Void Traces får man genom att spela Void Fissure banor och brukar variera mellan 8 – 80 stycken per bana man klarar av. Man kan uppgradera för 25 (Exceptional), 50 (Flawless) eller 100 (Radiant) Void Traces för att öka chanserna. Hur mycket Void Traces man kan ha beror på vilken Master Rank man är, vid MR1 har man en gräns på 100, men stiger med 50 för varje Master Rank.

Vad vore ett spel om det inte fanns några musikinstrument i det? I Warframe så kan man införskaffa sig en Shawzin och bjuda på sina medspelare på en liten musiksnutt. Shawzin skulle man kunna säga är en sci-fi version av det japanska musikintrstrumentet Shamisen som har en ett unikt ljud. Shawzin köper man för Platinum om man så önskar att införskaffa en till sig själv. Vissa går lite över det normala när det gäller att skapa musik i spelet… men det hör till.
Det finns en del bra mods, warframe, vapen, material, etc som gömmer sig bakom en viss rotation så kan vara bra och veta att rotationerna finns på diverse uppdrag, så kan vara bra
och veta hur det fungerar då spelet inte berättar. Detta gjorde oss lite förvirrande när vi började spela Warframe. För en mer djupare ingång i uppdrags belöningarna så finns det alltid Warframe Wiki, där kan man även kolla upp belöningarna på diverse olika rotationer.Star Charten är i centrum av den främre delen av skeppet, det är här man bestämmer vilka uppdrag man gör. I början är man låst till vissa planeter men under tiden man spelar så låser man upp Junction som fungerar som Gateway till andra planeter, lite som Warpstations för att ta sig mellan planeter. Vissa krav måste uppfyllas för att en Junction ska låsas upp och man måste besegra en boss. Efter man har låst upp Junction så får man lite annat godis som belöning, och detta var inget man fick förut, men det är en välkommen bonus för nya spelare.

Det kortaste man kan säga om vad Warframe är skulle kunna vara det som står under beskrivningen på Steam, “Warframe är ett kooperativ free-to-play tredje-person online actionspel, som utspelar sig i en framtida sci-fi värld”.
För att levla upp sin övergripande nivå i spelet så levlar man upp vapen, warframes, companions, arch-wing, egentligen all utrustning som kan levla upp. Beroende på vad man levlar upp så ger varje nivå på utrustningen en viss Mastery Points (MP), detta kommer vara det huvudsakliga sättet att få Mastery Points, men inte det enda sättet. Några andra sätt att få Mastery Points är att klara av uppdrag på sin Star Chart för första gången och klara av Junction.När man hade spelat igenom dessa två titlar som man skulle kunna säga följer en mer klassisk MMORPG riktlinje, så var jag sugen på något annorlunda. Kanske något som jag då trodde skulle ta upp mindre av min tid än de två tidigare nämnda titlarna. Både en arbetskamrat och en bakant hade spelat spelet lite till och från under en längre period. Med deras hjälp så hoppade jag in i spelvärlden som var Warframe, något som jag senare skulle upptäcka blev en förvirrad och tidskrävande resa, som än idag inte är klar. I skrivandets stund ligger jag på ungefär 1200 timmar i Warframe, dock så måste jag säga att det inte riktigt är 100% speltid som det är i de flesta MMO. Det mesta som berör denna lilla genomgång kommer man i kontakt med under de första 150 timmarna. Det finns vissa vapen som är lite speciella och har 40 levlar, istället som de flesta andra enbart 30. De vapnen levlar man först upp till 30 och sen måste man installera en forma i vapnen, då kan man levla upp vapnet till 32 för att börja om resan igen. På de vapnen måste man installera fem Forma innan man uppnår vapnets max level på 40. Exempel på sådana är Kuva / Tenet vapen. Visade upp nästa Warframe som kommer ut i en Prime version. Prime Revenant gör sin entré den 5:e oktober. Ihop med Revenant så kommer även Phantasma och Tatsu vapnen ut som Prime. Phantasma har varit ett fantastiskt och pålitligt vapen, så ser fram emot Prime versionen av detta vapen. När man har låst upp möjligheten att att kalla fram sin Kuva Lich, kommer man på samtliga Grineer uppdrag över nivå 20 få möjligheten att möta en Kuva Larvling. På uppdragen så kan skärmen / omgivningen blinka till och det kan vara en indikering att man måste besegra en viss antal fiender inom en (1) minute. Man vet om man har lyckats när en Grineer dyker upp på sidan av skärmen och säger något i stil med “Subject has been found!” och strax därefter får man en indikation att en Kuva Larving har dykt fram i uppdragen. Genom att besegra den fienden får man möjlighet att kalla fram sin Kuva Lich. man kommer också få se vilken vapen som Kuva Lichen använder och som man kan välja att ta i när den är besegrad. Om man inte är nöjd med det vapnet som man låser upp så kan man alltid göra om uppdraget och försöka få fram en nya Kuva Larvling. I en av de senaste uppdateringarna har de gjort det lite enklare och få det vapnet man letar efter. Ihop när man spelar Railjack uppdrag så får man något som heter Intrinsics poäng som man kan använda för att låsa upp olika system för sin Railjack. Det ligger mera fokus på spelarens möjlighet att interagera med skeppet, och mindre på att göra skeppet bättre. Likt så mycket annat i Warframe så kommer det ta en bra lång stund innan man har nått max rank på alla olika kategorier som har ihop med Intrinsics.Det finns fyra olika sorter av “tillverkare” av de olika komponenterna, Sigma, Lavan, Vidar och Zetki. De är lite olikheter mellan de olika tillverkarna, men oberoende på vad man väljer kommer man klara ut uppdragen bra. Det som kan göra skillnad dock är vilken nivå på komponenterna man använder, det finns Mk.1, Mk.2 och Mk.3, där det högre är den bättre versionen och som får bättre värden jämte den tidigare nivån på komponenten.

Utöver de sex stycken syndikat fraktionerna så finns det också neutrala fraktioner, nio stycken. Dessa fraktioner håller i största hand till i närheten av open world områden som finns på Jorden, Venus och Demios. Även hos de neutrala fraktionerna så finns det fem stycken nivåer och för varje nivå som låses upp får man ett större sortiment och handla från. Även i dessa affärer så är det Standing man handlar med. Det finns flera olika sätt och samla Standing till de neutrala fraktionerna på dessa områden samla och lämna in mineraler, söva och lämna in diverse olika djur, fånga fiskar, göra bountys eller samla objekt som är direkt anknutet till open world kartorna.Exempel: Låt oss ta en närmare titt på Grineer som har fyra olika typer av Armor klasser, Cloned Flesh, Ferrite Armor, Alloy Armor och Machinery. Nedan ser man vilka typer av svagheter och styrkor som de olika typerna har. Det tredje rummet, men lite roligt biomaterial klängande på väggarna, kan jag berätta om lite längre ned, om det är någon som är intresserad av då det egentligen inte tillhör något ihop med huvudberättelsen. För de som vill hålla det som en överraskning så får undvika den delen i texten och vänta till cystan på sin warframes nacke har växt till sig, som man kan få ifall man spelar på banor med infested fiender eller träffar på en annan warframe spelare med en utvecklad cysta. Det är i Foundry som man kommer att skapa diverse olika saker och kommer vara en central roll i spelet, man kommer att spendera en bra stund vid den här stationen. Alla Vapen, Warframes, Companions, diverse olika nycklar, mineraler, etc måste skapas i Foundry innan man kan använda dem. För att skapa en Warframe, Vapen, etc så måste man ha en blueprint och dessa kan man köpa via marknaden, droppas från olika fiender eller bossar, eller droppas under tiden man gör andra aktiviteter i spelet. Det jag blev lite förvånad över var hur lång tid det tog och skapa olika saker, Vapen kan variera mellan 12 – 24 timmar. Medans Warframe så måste man skapa tre delar innan man kan färdigställa sin Warframe. Men detta är något som man upptäcker ihop med man gör framsteg på Star Charten och via huvudberättelsen. De flesta utav Junction på Star Charten ger en eller två blueprints.Under en längre tid nu har Crossplay varit igång, som jag har skrivit i ett tidigare inlägg, och mellan PC och Xbox så kommer det fortfarande vara aktivt. Målsättningen är att inkludera Playstation och Switch vid ett senare tillfälle när ”test” perioden mellan PC och Xbox har nått sitt slut. Då crossplay fungerar bra så är det några buggar de måste fixa, dålig FPS ibland när PC och Xbox spelar med varandra, koppling till servern försvinner under crossplay och dålig ping till xbox / pc spelare. Fortfarande går det enbart och spela med varandra, och både Xbox och PC kan skriva till varandra i global chatten. Det går inte för crossplay att inspektera mellan PC till Xbox och Xbox till PC, man kan inte heller byta ”stuff” mellan plattformar.

När man har lyckats sätta in rätt Requims i rätt ordning, och lyckats tagit ned sin Kuva Lich, så flyr den till Saturn Proxima (Railjack kartan). Det är här man behöver en Railjack för att kunna fortsätta jaga sin Kuva Lich, men denna del är betydligt enklare då man inte längre behöver bry sig om Requiem mods. Kan vara värt att spendera lite tid med Railjack innan, modda upp och byta ut lite komponenter så man både har mer hälsa och gör mer skada.

Tennocon gick av stapeln igår, visades upp rätt mycket intressant. Nya uppdateringen, Veilbreaker & The Duviri Paradox. The Duviri Paradox kommer under vintern 2022 och Veilbreaker kommer förmodligen under början av nästa år.
När man har fått fram sin Kuva Lich så har man möjligheten att titta på Lichens svaghet, resistivitet, immunitet, vilken vapen den har och lite mer. Kan vara bra och ttitta på detta när man ska planera vilka vapen man ska använda, och hur man eventuellt kommer att behöva modda sina vapnen. Om man bestämmer sig för att ta det vapnen som Kuva Lichen bär på så kan man också se vilken procent bonus skada vapnet kommer göra. I mitt fall, som kan ses på bilden nedan, fick jag “Impact” och en bonus på 46 procent. Bonus skadan kan variera mellan 5 – 60%.

Men hur som helst, under uppdraget i “handen” har man en viss tidspress på sig att bekämpa ett antal fiender under en viss tid. Man behöver enbart uppnå Rank 1 av 3, för motsvarigheten av en Kuva Larving (Candidate) ska dyka upp på kartan. Här kan man också se vilken vapen man har kommer få tillgång till innan man besegrar Candidate, om man inte är nöjd gör man om tills man får det man vill införskaffa sig.
Det finns fyra (4) olika sorter av Relics, Lith, Meso, Neo och Axi. Lith får man oftare på de tidigare banorna och Axi på de senare, medans Meso och Neo på banorna där emellan.Beroende på vilka typer av fiender man möter så kan det vara fördelaktigt att byta element, då Radiation kan vara bra mot några med dåligt mot andra. Men man kan aldrig gå fel med Viral så som spelet är idag, sköldar kan vara lite problematiskt dock.

Huvudberättelsen blev jag faktiskt förvånad över, trodde inte den skulle vara så bra som den var. Jag tror att det är inget de har planerat från start, utan något som har byggts fram över åren. Speciellt med de olika filmsekvenserna i de senare uppdateringarna till spelet, som ser fantastiska ut. Ihop med att jag klarade ut det senaste i huvudberättelsen för någon vecka sedan, ser jag verkligen fram emot hur de kommer fortsätta bygga ut berättelsen. Det är också bra att man inte behöver ha “The-Best-of-The-Best” för att klara av huvudberättelsen, och det öppnar upp spelet för de som endast vill spela igenom spelet på grund av det.
Prime Resurgence är här för och stanna som jag skrev tidigare, och nästa rotation är Saryn och Valkyr. Dessa kommer vara komma ut till 3:e november, men efter det så kommer det att rotera varje månad.

I slutet av introduktionen får man tillgång till skeppet, The Liset, vilket kommer agera som hem och sin egna lilla Base-of-Operation under tiden som man spelar Warframe. Det är nu som spelar börjar öppna upp sig successivt.
Tactical öppnar upp taktiska system, man får tillgång till en taktisk meny som gör det möjligt att se på vad de andra spelarna i gruppen gör, möjlighet att teleportera tillbaka till skeppet eller till andra spelare och kostnader för mods minskar. The Old Blood är en uppdatering som kom ut för några år sedan introducerades spelarna för Kuva Lich, en nya typ av fiende från Grineer fraktionen och som kan erbjuda lite motstånd för de som är förberedda på utmaningen. Nya vapen, kosmetiska tillägg och möjlighet att konvertera dem till sin egen besättning gjordes möjligt ihop med denna uppdatering. För att få tillgång till Kuva Lich måste man klarat av “The War Within” (huvudberättelse) och få tillgång till sin egen Railjack. Det finns också chans till andra belöningar såsom forma, orokin catalys, orokin reactor, vapendelar, blueprint, etc., så kan vara värt och hålla koll på vad Invasion uppdragen kan erbjuda.Invasions: Uppdrag där man får oftast välja en sida som man vill slåss emot, Grineer eller Corpus, och beroende på vilken sida man väljer så får man lite olika belöningar. Om man väljer Grineer så får man oftast Detonite Injector, och om man väljer Corpus så får man Fieldron. Man måste klara av tre uppdrag åt den sida man väljer för att sedan få belöningen man är ute efter. Man får belöningen när väl just det Invasion uppdraget är över, och oberoende på vilken sida som “vinner” så får den belöningen man kämpade emot att få.

Piloting gör att man får mer tillgångar till skeppets olika manövreringar, såsom Boost, Drifting, Blink. Gör det lite roligare och åka runt på uppdragen och undvika missiler och andra föremål som kan komma emot skeppet.

För att levla upp sin Master Rank till nästa nivå måste man göra ett litet test för att bevisa att man har bemästrat vissa utvalda färdigheter. Testen är inte något som är svårt, men kan vara utmanande för vissa.
Man kan alltid köpa fler platser för Platinum, in-game valuta som man köper från Warframes hemsida. Man kan också få extra platser via Nightwave belöningar, men de är få och det är månader mellan Nightwave börjar om. Att köpa mer utrymme är enda riktiga anledningen och spendera lite pengar på Warframe spelet om man känner för det, då plats alltid behövs. Om man nu vill ha alla Warframes i spelet så krävs det minst 48 platser.Det finns två event som kommer fram lite då och då, Ghoul Purge på Jorden och Thermia Fractures på Venus. Under dessa event kan man få några unika mods / vapen / material med mera. Desto fler som kör dessa event i spelet, desto snabbare kommer det gå över, men oftast ligger det kvar i någon vecka. Som jag nämnde tidigare så får man Diluted Thermia från eventet på Venus som man behöver för att kalla fram Exploiter Orb bossen på Venus.

Uppdaterings informationen finns och läsa på Warframes hemsida, då det är får mycket och skriva om Många är inte glada över att AoE metan är nerfad, och att ammo reserven på många utav vapnen är blivit mindre. Men det gäller och anpassa sig och hitta på ny meta som gäller för framtiden.Unika bountys på Cambion Drift är Isolation Vault, som man får en ganska bra introduktion av i första uppdraget när man besöker området. Detta uppdrag är också det bästa introduktions uppdraget för alla de tre öppna områden i mitt tycke. Det är också genom Isolation Vault man får delat för att kunna bygga ihop sin egen Necramech, som man behöver för att spela det senaste kapitlet i huvudberättelsen. Det finns tre nivåer av Isolation Vault (Tier 1-3) där varje nivå ökar svårighetsgraden gradvis, samt belöningarna. Isolation Vault går ut på att man ska ned i grottor som finns runt Demios och öppna stängda vaults. Områdena kryllar av infected som gärna vill ta en liten tugga av en, men det som är mera problematiskt är att området vaktas av Necramechs. I första nivån (Tier 1) så vaktas det av en Necramech, andra nivån (Tier 2) av två och på tredje nivån (Tier 3) av tre Necramechs. Från samtliga Isolation Vault får man också “Orokin Matrix” som man behöver för att ranka upp hos fraktionen där man kan bygga ihop sin egen Necramech.

Skeppet kommer vara din hubb resten av spelet, det är i skeppet du hanterar din karaktär, dina vapen och tillgång till Star Chart som tar dig ut på diverse olika uppdrag. Tänkte “snabbt” gå igenom några av dessa stationer som man har tillgång till i skeppet, samt några som är lite hemliga men nämner hur man får tillgång till dem och när man får det.Unika bounty på Orb Vallis är Profit-Taker Orb och Exploiter Orb. Profit-Taker introduceras i uppdraget man kör första gången man besöker Orb Vallis och för att få möjligheten att ta ned Profit-Taker måste man köra Profit-Taker Heist, men först måste man uppnå ranka 5 (Old Mate) hos fraktionen på Venus (Solaris United). Totalt är det fyra heist uppdrag man gör innan man får tillgången till Profit-Taker bygger upp berättelsen runt den större spindelroboten, men man låser också upp något för att kunna ta ned den. Gravimag får man under tredje uppdraget och det är en modul för att kunna installera in på ett av sina Arch-Gun. Gravimag gör det möjligt för en warframe att kalla ned sin Arch-Gun och använda på andra banor förutom Arch-Wing uppdrag, och det kommer också vara det enda sättet för en warframe att göra skada på Profit-Taker när dess sköldar är nere. Profit-Takers sköldar är också något som är lite unikt, och hur man tar ner sköldarna introduceras under det tredje heist uppdraget, sköldarna är immuna mot alla skada förutom den skadetypen som visas i pannan på Profit-Taker och på “något” sätt måste man göra att Profit-Taker roterar mellan olika skadetyper som den är svag mot. Men låter er uppleva det själva. Profit-Taker var rätt intressant boss de första gångerna man tog ned den, men blir rätt fort tröttsam om man farmar den.

För att låsa upp Steel Path så måste man klara av alla uppdrag / noder i Star Charten, förutom ett par banor som är frikopplade, och prata med en person som heter Teshin och befinner sig på Relay station. Teshin möter man också via huvudberättelsen, så man kommer möta bekantskap med den personen innan möjligheten att lösa upp Steel Path.

Nu har jag stirrat mig blind på den här texten i över fem månader, och känns skönt och släppa ut den i det fria. Som ni själva kanske vet så blir det ibland lite skrivfel, men det bjuder jag på. Tack för att ni har tagit er tid och titta igenom texten.
Som max kan man vara medlem hos tre olika syndikat fraktioner, så det gäller att välja de fraktioner som inte är fiender med varandra för att motarbeta sitt arbete. Vilka syndikat man slutgiltigt väljer beror mestadels på vad man skulle vara intresserad av vad de har att erbjuda i deras unika affärer. Om man är fler som spelar tillsammans kan man dela upp sig bland de olika syndikaten och hjälpa varandra att få tillgång till deras utbud. Man kan alltid byta syndikat fraktioner, men om ligger på ett negativt värde måste man ranka upp den fraktionen innan man kan börja få tillgång till deras unika affär. Maximal Standing som man kan ha lagrad är 132,000 (vid rank 5) och som minst -44,000 (vid rank -2).Man är inte helt ensam när man vandrar runt i världen, förutom de andra Warframe man möter då. Kompanjoner är något man kan ha med sig i sina äventyr och det kan vara robotar som svävar efter sin warframe eller större katter som gör sig osynliga och river fienderna i ansiktet. Kompanjonerna kan användas för att öka chanserna för att överleva, att man gör mer skada, öppna kistor / lådor automatiskt, men det viktigaste av allt så har de en förmåga som ökar radien på vilket man plockat upp ammo och andra föremål som fiender släpper. Moddarna heter Vacuum till mekaniska och Fetch till de olika djuren. Just nu är det också 9 års jubileum, så man har möjligheten att få lite gratis stuff. Det håller på till och med 02.05.2022. Mer information på deras hemsida. Exempel: Låt säga att vi har gått med syndikat faktionen “Arbiters of Hexis”. Vi sätter på sigillet för deras faktion på vår Warframe och spelar klart ett uppdrag. När väl uppdraget är avklarat så fick man 1000 standing poäng, och eftersom Arbiter of Hexis är allierade med Cephalon Suda får man också 50% av den summan till den faktionen. Arbiter of Hexis är fiender med The Perrin Sequence (-50%) och Red Viel (-100%) som i sin tur ger negativ standing poäng.Något som är viktigt och veta när man jagar rätt på vapnen, beroende på vilken Warframe man använder för att besegra Kuva Larving, så kommer vapnet som Kuva Lichen använder ha korresponderande element. Detta är inget som är förklarat i spelet, och kan vara svårt och veta från början. Vissa vapen kanske man vill ha specifika element på, för att kunna komplettera modsen som används till vapnet.

Credit är enklare och få tag på än Endo, då man får Credits vid varje gång man spelar uppdrag eller genom andra aktiviteter. Endo kan droppas av fiender ibland, belöning av uppdrag, sälja Ayatan Sculpture till Maroo, sälja dubbletter av Mods, etc.
Syndicate uppdrag: Uppdrag som är inriktade på att öka sin rank i de olika Syndicate fraktionerna som finns i Warframe. Det finns sex stycken, New Loka, Cephalon Suda, Steel Meridian, The Perrin Squence, Arbiters of Hexis och Red Veil. Ska förklara hur Syndicate fraktionerna fungerar och hur man går upp i rank med dem lite senare. Under dessa uppdrag kan man även hitta föremål som man kan lämna in till respektive syndikat för att få “standing” hos dem.Något som vi hade problem med att förstå var hur belöningarna fungerade på vissa banor, och det var inte heller är så bra förklarat i spelet. På vissa typer av banor exempel Capture och Exterminate finns det enbart en belöning man kan få, så kallad Rotation A i belönings tabellen. Men på vissa andra banor exempel Spy och för att hitta Gömda Kistor under vissa banor så finns det en belönings tabell som följer A, B och C. Beroende på hur många kistor man hittar / konsoler man hackar sig in i får man belöningar från A, B och C. Belöningarna varierar på vilken planet som man spelar på.

Sen fortsätter diskussionen om AoE och hur DE vill att spelarna ska vara agera. AoE har tidigare varit Meta när det är mycket fiender på en liten yta, då det går snabbare och bekämpa fienderna. Ihop med Veilbreaker så tog de bort ammo ifrån de flesta, om inte alla, AoE vapen. Primary & Secondary Merciless Arcane, som har en unik plats på vapnen gav då tidigare 100% mer ammo, det försvann också ihop med Veilbreaker. Det betyder efter Veilbreaker släpptes tidigare i år så har ammo kapaciteten på vapnen dragits ned drastiskt. Detta gjorde det då svårare att helt och hållet förlita sig på AoE vapnen och som snabbt fick slut på ammo, finns vissa unika kombinationer av modar om man spelar i ett lag som gör att det blir enklare att få ammo.
Under introduktionen av spelet så är en av de första rösterna vi hör från Lotus, hon kommer agera som en vägledare på resan och kommer också vara en viktig person genom huvudberättelsen, och mer än så kan jag tyvärr inte säga.I want to have Fantasy & Science Fiction as a part of Digital Extreme’s legacy. I want to spend as much time with Soulframe as I have with Warframe. My beard only has so much black left in it.

Även dessa ha mod-kapacitet, möjlighet att installera forma, utöka mod-kapaciteten och man får Master Rank poäng för när man levlar upp dem första gången.
Event: Är större uppdrag som oftast görs gemensamt med hela Warframe community, och under denna tid har man chans till att få belöningar som man inte kan få på annat sätt.

It is an honor, and an emotional one at that, to be a part of Warframe’s future in the Creative Director role. Even more of an honor is being able to do it with members of the team growing into roles that form Warframe’s new leadership. You know some of this team already, and there are many new faces behind the scenes. They are wonderful people who I deeply respect, and as we work through the transition I know you’ll feel the same.Men man märker när man sitter och skriver med spelare i Warframe att många är förvirrade över spelet, så tänkte… Kanske kan göra något till FZ, om det hjälper några så är det bra. Nackdelen är att det är så jävla mycket och skriva om

Innan man får tillgång till sin Arch-wing för de öppna ytorna på Jorden, Venus, Demios så kommer man få tillgång till sin K-Drive. K-Drive är sin helt egna skateboard som man kan susa över kartan över med och göra några trick med. Det är ett snabbare sätt att ta sig fram över kartan än att gå, men så fort man har låst upp möjligheten att använda sin Arch-Wing, så känns det som det inte finns någon användning för K-Drive längre.
Det är Warframes som man får mest Master Rank poäng av att levla upp och här finns en del, plus Prime versionerna av vissa också. Det kommer ut nya Warframes med jämna mellanrum för en själv och införskaffa, det ryktas om att nästa Warframe kanske har något med en varulv att göra, kanske.

Granum Crown kommer i tre olika varianter (Granum Crown, Exemplar Granum Crown & Zenith Granum Crown) och det är Zenith Granum Crown man ska använda. Den får man från Corpus Treasurers på Corpus Ship tileset uppdrag, och som brukar komma in två (2) till fyra (4) minuter in i ett uppdrag, om det är ett endless tar det mellan fem (5) till åtta (8) minuter istället. Zenith Granum Crown får man på banor som är 31+ i nivå på fienderna, de övriga Granum Crown (0-15) och Exemplar Granum Crown (16-30). Möjligheten att få dessa mynt låses upp efter man har klarat ut “The Deadlock Protocol”.
Man kan välja / låsa till att spela alla uppdrag själv, med sina vänner eller om man vill spela med andra, upp till fyra personer. Om man vill spela med sina vänner så kan man hindra att andra personer kommer in på sin sektion, eller om man vill tillåta andra och komma med. Communityt är, vad jag har upplevt hittills, ganska snälla mot nya spelare och som gärna hjälper till, men det finns alltid några rötägg i korgen. Men inte för att tynga ned andra spelare kan det vara värt och spela ett tio-tal timmar själv i början för att få en känsla för spelet, då början i sig inte är svår så är det inte heller något problem. En liten förtitt på en ny Warframe och dess vapen, som ska vara lite varulvs inspirerad. Denna warframe kommer inte ut på ett tag, men en liten teaser. Alla vapen har gemensamt med att de gör en av tre olika fysiska skadetyper, Impact, Puncture eller Slash. Impact gör en statuseffekt på fienden så att de blir “Staggerd”, gör att fienden rycker tillbaka och man avbryter deras attack mönster. Puncture gör en statuseffekt på fienden så att de blir “Weakened”, de gör mindre skada. Slash applicerar en DoT (Damage over Time) på fienden som tickar varje sekund, och som i dagsläget är mest användbart av dessa tre skadetyper.

Tactical har ingen kostnad och går helt på en cooldown, som kan variera mellan 120 – 500 sekunder. Dessa aktiverar man under den taktiska menyn på sin Railjack.Vapen, vill ni ha vapen, Warframe har vapen, mycket vapen, så mycket vapen så att man kommer fundera på om det riktigt är verkligt att det finns så mycket vapen i omlopp i ett solsystem under en och samma tidpunkt. Vapnen är uppdelade i Primär, Sekundär och Närstrid, där sin Warframe kan vara utrustad med en av vardera. Där det finns allt mellan kastknivar, laserpekare, raketkastare och sopkvastar.Vid modstationen så har man fyra olika val, Fusion, Transmute, Sell och Dissolve. Fusion väljer man om man vill uppgradera en mod, och man väljer sedan till vilken nivå som man vill och kan uppgradera det till, man ser också en förhandsvy på hur starkt modden kommer att bli och hur mycket det kostar att uppgradera det till den nivån. Transmute väljer man om man vill omvandla 4 ouppgraderade mods för att få en chans på en Rare (Guld) mod. Sell gör det möjligt att sälja mods för lite Credits, kan vara användbart i situationer när man behöver lite pengar, men det finns bättre sätt att få credits. Dissolve väljer man om man vill sälja mods och få Endo för dem, det är inte lika hög utdelning som om man skulle sälja dem och får Credits, men Endo är svårare och få än Credits och detta är sättet som jag rekommenderar om man vill bli av med några dubbletter av mods.

Oftast, men inte alltid, så har utrustningen färdigt installerade placer för polariserade modplatser och det som händer när man sätter in en mod med samma polaritet på den platsen är att kostnaden blir halverad (avrundat uppåt). Detta gör att det blir möjligt att få in moddar med hög kostnad in på utrustningen för en billigare kostnad. Om polariseringen inte sammanstrålar så kommer kostnaden för att lägga in moden att öka med en fjärdedel. Man kan flytta runt modarna hur som helst, och byta ut dem mot nya. Moddarna är inte låsta när de väl ligger placerade i utrustningen, man kan också lägga in samma mod på flera olika platser så att man slipper uppgradera flera av samma mod.
Sorties: Dessa uppdrag varierar dagligen och är en uppsättning av tre olika uppdrag som måste klaras av i rätt ordning för att kunna få belöningen i slutet. Belöningen från dessa brukar oftast vara väldigt eftersökta av spelare, men med det så ökar också svårighetsgraden ganska drastiskt. Det kan vara att man måste ha rätt sorts vapen på sig när man möter fienderna som har ökade offensiva och defensiva egenskaper. Man måste ha en Warframe som är level 30, och måste ha kommit en bra bit in i huvudberättelsen för att få tillgång till Sortie.Syndicate pledge re-work – Man behöver inte längre ha Sigil fastklistrad på sin Warframe för att tjäna poäng till fraktioner, man väljer vilken fraktion man vill pledga till via fraktionskonsolen i sitt skepp.

Similar Posts