Digitalt Visitkort App

De tidigaste papyrusrullar man funnit dateras till 3 000 år f.Kr. Egyptierna lyckades hålla papyrusreceptet hemligt under flera tusen år och tjänade massor på export till andra länder. Åren 1836-1845 utvecklade han slipstolen, en roterande sten som slipade stockar under bevattning. Metoden att på mekanisk väg framställa pappersmassa var uppfunnen, och den används än idag. Papyrus är en sorts vass som odlades av egyptierna vid Nilens delta. Den inre vävnaden skars i millimetertunna remsor. Man tillverkade ark genom att först lägga ett lager remsor åt ett håll och sedan ytterligare ett lager åt andra hållet. Sedan pressade man ut vattnet från vävnaden. De två lagren förenades och ett ark att skriva på var skapat.

Vi vill gärna att SO-rummet används som kunskapskälla, till exempel av elever och lärare i skolundervisningen. Det är därför fritt fram att använda webbplatsen som grund eller underlag för skolarbete. SO-rummets texter får skrivas ut och användas i skolan och för privat bruk, men uppge alltid källa! Det måste framgå tydligt vem som skrivit texten och varifrån materialet kommer (inkl. länk/ar). SO-rummets texter får däremot inte (utan tillstånd från oss) användas fritt som redaktionellt material på andra webbplatser utanför SO-rummet. Vi tycker såklart att det är kul om texterna kommer till så stor användning som möjligt så länge nyttjandet inte missbrukas. Kontakta oss om du har frågor.Fram till mitten av 1800-talet tillverkades huvuddelen av allt papper för hand. Under senare delen av 1800-talet växte pappersmassaindustrin fram i Europa.

Hur gör man Papyrus papper?
Papyrusark utvinns ur växten Cyperus papyrus, en vattenväxt som växer främst i Nildeltat men även i Palestina, Syrien och i trakten runt Babylon. Arken tillverkas av torkade och pressade remsor från växtens stjälkar i olika steg: Stjälkarna skalas först omsorgsfullt till tunna, breda remsor.
Materialet samlades in av lumpsamlare och var den huvudsakliga råvaran vid papperstillverkning så sent som vid mitten av 1800-talet. Därefter blev träfibrer en allt vanligare råvara.Enkelt uttryckt blandades bark- och hampfibrer med vatten. Massan hälldes på en silkesduk som var spänd kring en träram. Där formades den till ark och torkade långsamt.SO-rummet ansvarar inte för andras användning av webbplatsens material. Om du är upphovsrättsinnehavare och anser att SO-rummets användning av ditt material bryter mot upphovsrätten och bör plockas bort, så är du välkommen att meddela oss så att vi kan ta bort materialet.

För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna. Om en bildlänk saknas är bilden i regel upphovsrättsskyddad och kan inte användas utanför SO-rummet.

Att skapa en rättvis topplista över världshistoriens mest betydelsefulla uppfinningar är förstås omöjligt. Men papperet skulle nog få en placering rätt högt upp. Papper används i tidningar, böcker och broschyrer för att förmedla bokstäver, siffror och bilder. Papper kan även ges en hög uppsugningsförmåga och är då perfekt för t.ex. rengöring. Det kan även göras till vattenavstötande takpapp.Enligt traditionen var det den kinesiske tjänstemannen Cai Lun som introducerade konsten att tillverka papper vid det kejserliga hovet i Kina år 105 e.Kr.Tysken Friedrich Gottlob Keller betraktade vid ett tillfälle ett getingbo. När han såg hur getingarna genom att tugga träfibrer och blanda upp dem med sin egen saliv byggde sina bon av pappersmassa fick han en idé.

Hur gör man papper hemma?
UtförandeRiv en äggkartong (6 ägg) i små bitar och lägg dem i en mixer. Tillsätt (ljummet) vatten så att det täcker pappersbitarna. … Mixa sönder bitarna under en minut eller två. Tillsätt eventuellt mer vatten så att det bildas en gröt eller tjock välling. … Häll fibrerna i en balja. … Låt vattnet rinna av.
Syftet med SO-rummet är att förenkla arbetet i skolan för elever och lärare, dels genom SO-rummets egna material i olika ämnen, dels genom att samla merparten av alla bra och fria SO-resurser som finns utspridda på Internet på ett och samma ställe. Målet med sajten är skapa inspiration, öka intresset och öka kunskaperna inom SO-ämnena.Vid sidan av egyptiernas papyrus användes i andra kulturer även andra material att skriva på, till exempel växter med egenskaper som gjorde dem lämpliga som skrivark, men också läder (pergament) samt lertavlor och stentavlor, såsom till exempel runstenar.

Hur gör man papper förr i tiden?
Enligt traditionen var det den kinesiske tjänstemannen Cai Lun som introducerade konsten att tillverka papper vid det kejserliga hovet i Kina år 105 e.Kr. Enkelt uttryckt blandades bark- och hampfibrer med vatten. Massan hälldes på en silkesduk som var spänd kring en träram.
Istället för att slamma upp växtfibrer till papper stampade européerna (liksom araberna) sönder fuktiga och kasserade textilier, alltså lump. Ordet härstammar från holländskans lomp, som betyder trasa.Svensken Carl Daniel Ekman utvecklade under 1870-talet en kemisk metod för tillverkning av pappersmassa. Trästockar hackades till flis för att sedan kokas tillsammans med kemikalier. Kineserna var – precis som egyptierna – inte särskilt intresserade av att dela med sig av sina kunskaper. Först på 600-talet spred sig kunskapen till Japan via Korea. Västerut fick araberna kunskap om papperstillverkning via tillfångatagna kineser någon gång på 700-talet och förde därefter med sig kunskapen till det arabiska Spanien under 1000-talet (under medeltiden härskade araberna över större delen av den Iberiska halvön).Beroende på leverantör så skiljer sig priserna på digitala visitkort. Det är också stora skillnader i funktion och vilka möjligheter olika typer av digitala visitkort skapar. Blipster erbjuder flexibla och skräddarsydda digitala visitkort från endast 49 kr per månad.

Du kan enkelt dela ditt Blipster digitala visitkort med vem som helst, varken du eller mottagaren behöver en app. Ditt digitala visitkort fungerar lika bra på en dator som på en mobil.
Blipster är mycket mer än ett vanligt digitalt visitkort. Det hjälper dig att förvandla snabba möten till långsiktiga relationer. Varken du eller mottagaren behöver någon app och du kan dela ditt digitala visitkort på flera olika sätt.”Mitt arbete bygger på ett stort antal kundkontakter varje dag. Det digitala visitkortet från Blipster hjälper mig att sticka ut från mängden och bygga starkare kundrelationer.”Digitala visitkort är det nya, smarta sättet att dela kontaktinformation och nätverka. De kallas ibland virtuella visitkort eller elektroniska visitkort och är interaktiva, kostnadseffektiva och miljövänliga.

Hur gör man ett digitalt visitkort?
I Android skapar du ett visitkort genom att öppna appen Kontakter. Välj Mig, peka på pennan för att redigera, fyll i önskade uppgifter och välj Spara. Du kan även välja plus-knappen för att skapa en annan kontakt. Cachad
Med ett digitalt visitkort från Blipster berättar du enkelt vem du är, för vem som helst, vart du än är. Perfekt för dig som vill göra ett bra första intryck, bygga nätverk och generera leads.Missa inga fler affärsmöjligheter på grund av statiska visitkort som ingen behåller. Ge ditt team ett försprång med Blipsters digitala vistitkort som låter dem dela viktig information och generera leads.

Hur göra visitkort?
Det går snabbt och enkelt att göra visitkort som de här när du är online. Välj någon av våra visitkortsmallar och öppna den i Word för webben. Tips: Om du redan är i Word för webben går du till visitkortsmallen genom att gå till Arkiv > Nytt och sedan klicka på Mer på Office.com under mallbilderna.
Vi skräddarsyr ditt visitkort från Blipster efter ditt varumärke med din logotype och ditt företags färger. Glöm begränsade mallar som du behöver anpassa dig efter. Du väljer själv vilken information du vill presentera samt vilka bilder och videos som ska användas.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
Med ecoCard.io har du alltid ditt visitkort i fickan. Dynamisk och samtidigt toppmodern. Företagare och organisationer får en modern lösning samtidigt som man visar att man tar miljödebatten på allvar. Dessutom spar man pengar som kan användas till exempelvis andra miljösatsningar. Dela med 200+ tjänster samt SmartCode-scanning eller SmartTouch-teknologi.

EcoCard använder senaste teknologin inom Near Field Communication som numera fungerar på alla moderna mobiltelefoner och stödet har blivit ännu bättre med iOS 13. Android har haft fullt stöd för NFC sedan många år tillbaka. Apple har dock hållit NFC låst i operativsystemet men de har nu släppt på funktionerna för alla deras nya modeller. Från iPhone 7 och framåt. Fullt bakgrundsstöd utan extra APP för NFC finns från XR, XS och framåt.
På ecoCard.io kan du enkelt skapa ditt digitala visitkort. Det är mer än bara ett modernt digitalt visitkort. Det är alltid med dig och du väljer vad du önskar visa. Du delar enkelt med 200+ tjänster däribland SmartCode som man bara scannar med kameran eller med TouchTag.Framtidens visitkort är digitala och vi har under flera år utvecklat en unik och användarvänlig lösning som vi nu lanserat. Med ecoCard® delar du ditt visitkort med ett blipp. Dela alla dina uppgifter och interaktiva data superenkelt med SmartTouch™, SmartTag™, SmartCode™ eller SMS, WhatsApp eller 200+ tjänster.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.
– Viktor fortsätter och berättar att Du som ”användare” får en egen Interaktiv webbplats med ”Click and Call”, ”Click to iMessage/Message”. På sidan kan du även visa kampanjer, videos mm. Du har alltid visitkortet i ficka, nyckelknippan eller plånboken. Våra SmartTag´s är tunna som klistermärken och innehåller all information som en affärspartner, kollega eller möjlig kund önskar. Du delar all din information på en sekund genom ”blipp” av NFC eller FastScan av unik ecoCard QR-kod.

Bolaget valdes ut av Business Sweden för etableringsprogrammet SURGE – ”Startups Undergoing Rapid Growth and Expansion”, där de tillbringade tre veckor i San Francisco. iZwop har också fått en inbjudan till Google för att delta i deras accelerator-program “Google Launchpad” på huvudkontoret i Silicon Valley.– Visitkort är fortfarande en produkt som behövs, men fler och fler företag har slutat med visitkort av papper då de också insett att de hamnar i högar och sedan slängs. Vår lösning är unik. Du får visitkortet direkt i telefonen. Ingen app behövs, det vill man inte hålla på och ladda ned. Det kommer in i kundens mobil och visitkortet är ständigt uppdaterat, säger grundaren Martin Strempel i ett pressmeddelande.

– De vi möter vill ha den här produkten. Potentialen är enorm och vi stannar inte i Sverige och bygger upp någonting sakta. Vi vill vara där man ska finnas och där alla har ett globalt fokus, säger Martin Strempel.See the add-on menu below the reward picture. Pick an add-on and just add the price to the original pledge. We’ll ask for the details when the campaign ends.

The custom GoPro mount add-on enables you to attach the FlowMotion smartphone stabilizer to your GoPro mounts and accessories. Simply unscrew the FlowMotion grip, and screw on the custom GoPro mount to the stabilizer. The custom GoPro Mount is NOT for mounting a GoPro camera to the FlowMotion smartphone stabilizer.
Advanced auto follow technology built into the FlowMotion™ app allows you to always have YOU, or someone you care about in focus. Simply mark the person on the screen, and ONE will follow and keep them in the frame, no matter how they move.

Vilket papper till visitkort?
Glättigt papper ger en lyxig glans och gör färgerna skarpare och mer kontrastrika, vilket passar perfekt för tidskrifter, broschyrer, reklamblad och eleganta visitkort.
Yes! We’ve listened to our amazing backers and made a GoPro adaptor (a $9 add-on, just add $9 to your pledge). It works with GoPro Hero 3,4,5 (not session).

Absolutely not! Our mission is to put an end to shaky videos and make professional videography available for everyone. FlowMotion™ ONE is developed by engineers, designers and professonal videographers, made for everyone to capture everyday moments.
We’re FlowMotion and as adventurers, travelers and techies, we believe that great moments should be captured in the best possible way. That’s why we made FlowMotion™ ONE – the world’s most versatile smartphone stabilizer.

To learn more about this, please read our Privacy Policy, which applies to our use of your personal data, and our Privacy Policy for Contacts, which applies to the use of your personal data by the owner of the newsroom you follow.When you choose to create a user account and follow a newsroom your personal data will be used by us and the owner of the newsroom, for you to receive news and updates according to your subscription settings. The information on this page is intended for journalists, press and media. Click YES to get to the newsroom. If you click NO you will come back to Mynewsdesk.com. Mottagare som visar meddelanden som vanlig text Personer vars e-postprogram använder oformaterad text ser inte en bild av det elektroniska visitkortet. En VCF-fil som innehåller informationen i det elektroniska visitkortet bifogas i meddelandet.

Ladda ned kostnadsfria mallar för elektroniska visitkort. Använd de professionellt utformade kortmallarna på Microsoft 365 för webben eller få idéer för att utforma dina egna.
Genom att lägga till ditt elektroniska visitkort i en e-postsignatur ingår din kontaktinformation automatiskt i alla meddelanden du skickar. En e-postsignatur får endast innehålla ett elektroniskt visitkort. Mottagarna kan högerklicka på kortet i signaturen (eller högerklicka på VCF-filen) för att spara det direkt i sin kontaktlista.För att skilja mellan dubblettnamn på menyn Visitkort väljer du Andra visitkort. Mer information visas, inklusive en förhandsgranskning av ett kort, i dialogrutan Infoga visitkort.

Obs!: Om du vill ta bort standardbilden eller någon annan bild från kortet väljer du Endast text i listan Layout. Om du vill ta bort all information du lagt till och börja om från början väljer du Återställ kort.
Det första steget är att välja kortets layout och bakgrund. Lägg sedan till bilder eller grafik. Lägg till sist till kontaktfälten som du vill ska visas på det elektroniska visitkortet.Elektroniska visitkort kan delas i e-postmeddelanden. De representerar en persons eller ett företags identitet visuellt, på liknande sätt som ett pappersvisitkort.Tips: Som standard visas tomma rader på kortet som Tom rad-fält. När du lägger till information på kortet kan du också lägga till nya informationsfält mellan Tom rad-fälten. Du kan till exempel klicka på Tom rad, Lägg till och sedan klicka på ett fält. Fältet hamnar under den tomma raden.

Om du vill lägga till ett elektroniskt visitkort placerar du markören på den plats i signaturtexten där du vill att kortet ska visas, väljer Visitkort och sedan ett kontaktnamn i listan Sparad som. Välj OK.
Elektroniska visitkort kan delas i e-postmeddelanden. De representerar en persons eller ett företags identitet visuellt, på liknande sätt som ett pappersvisitkort. Hur de elektroniska visitkorten visas för mottagarna beror på vilket e-postprogram de använder.Innan du lägger till eller ändrar kontaktinformationen väljer du kortets layout och bakgrund. Lägg till bilder eller annan grafik. Varje element hjälper dig att placera texten när du lägger till kontaktinformation.

När du får kontaktinformation som ett elektroniskt visitkort eller ett kontaktformulär (som en virtuell kontaktfil (.vcf)) i ett e-postmeddelande. Du kan högerklicka på kortet eller den bifogade VCF-filen och sedan välja alternativ. Om namnet redan finns med i din kontaktlista kan du uppdatera den befintliga kontakten eller skapa en ny.

Vad kostar det att trycka visitkort?
Prislista: visitkortProdukt100st200stVisitkort, färgtryck310 kr410 krVisitkort, svart tryck299 kr390 kr
Du kan skapa ett elektroniskt visitkort från ny information eller basera ett nytt kort på ett befintligt. Om du vill skapa flera elektroniska visitkort med samma vanliga kontaktinformation kan det vara enklare att ändra ett befintligt kort. Du kanske till exempel vill ha tre kort – ett för arbetet, ett för hemanvändning och ett för ett klubbmedlemskap.

Obs!: När du börjar visas Outlook standardlayouten för visitkort i förhandsgranskningsrutan bredvid avsnittet Design. Om du vill kan du använda den här bilden och layouten för ditt kort.

Obs!Om du vill ta bort standardbilden eller en annan bild på kortet väljer du Endast text i listan Layout. Om du vill ta bort all information du lagt till och börja om från början klickar du på Återställ kort.
När du får kontaktinformation som ett elektroniskt visitkort (en VCF-fil) i ett e-postmeddelande kan du lägga till det här elektroniska visitkortet i Outlook kontakter. Om din kontaktlista redan innehåller en kontakt med samma namn kan du välja att uppdatera den befintliga kontakten eller skapa en ny. Med elektroniska visitkort blir det enklare att skapa, visa och dela kontaktinformation i Outlook. Ett elektroniskt visitkort visar kontaktinformation på ett liknande sätt som ett pappersvisitkort. Du kan skapa ett elektroniskt visitkort från ny information eller från kontaktinformation som du redan har i Outlook. Mottagare som använder Microsoft Outlook I Outlook 2010 eller Office Outlook 2007 visas det elektroniska visitkortet i meddelandet exakt som du ser det. Mottagaren högerklickar på kortet för att spara kontaktinformationen i sin egen Outlook Kontakter. Obs!: Om du klickar på Återställ kort återställs kortet till standardlayouten i Outlook och den information som angetts står i standardfälten i kontaktformuläret. Om du vill lägga till en bild, till exempel ett foto eller en företagslogotyp, använder du bildalternativen för att lägga till, anpassa storlek och placera ut bilden.Om du vill skapa en ny signatur väljer du Ny, anger ett namn på signaturen och klickar sedan på OK. Klicka sedan på namnet på den nya signaturen i listan Markera signatur som ska redigeras.Genom att lägga till ditt elektroniska visitkort i en e-postsignatur ingår din kontaktinformation automatiskt i alla meddelanden du skickar. I avsnittet Infoga ett elektroniskt visitkort i din e-postsignatur finns mer information.Som du ser på skärmbilden av det elektroniska visitkortet för Jon Morris börjar skapandet av kortet med ett formulär och leder sedan till en redigerbar dialogruta.

Om du drar ett visitkort från vyn Visitkort till ett nytt meddelande inkluderas bara en VCF-fil när meddelandet skickas. Den bifogade VCF-filen öppnar kontaktformuläret med all information som mottagaren kan spara i en kontaktlista.Mottagare som använder tidigare versioner av Outlook eller andra e-postprogram där HTML används för att visa meddelanden kan också visa det elektroniska visitkortet i meddelandet. Korten är dock endast bilder och kan inte öppnas med ett klick. En VCF-fil som innehåller informationen i det elektroniska visitkortet bifogas i meddelandet.

Om du vill placera ut text på kortet väljer du ett fält och använder pilarna Upp och Ned under Fält för att flytta fälten. Du kan också flytta tomma rader på det här sättet för att lägga till mer utrymme mellan textrader.
Nu när du har fått en bättre uppfattning om vilka olika papperssorter som finns tillgängliga behöver du bara bestämma dig för vilket papper som passar bäst för den aktuella uppgiften. Vi har tagit en titt på några av de viktigaste aspekterna.Förutom standardmåtten i millimeter kan pappersmått också mätas i pixlar. Ett mått i pixlar berättar hur ditt tryck kommer att se ut på skärmen, snarare än dess fysiska egenskaper. Formaten kommer dock att skifta beroende på hur högupplöst skärm du har, vilket mäts i bildpunkter per tum (dpi). De vanligaste upplösningarna brukar vara:

Att välja rätt format, vikt och yta för ditt pappersprojekt, oavsett om det gäller tryck av eleganta broschyrer eller imponerande flygblad, är avgörande för resultatet – och med den här guiden i ryggen lär det inte bli några problem för dig att hitta rätt.Glättigt papper ger en lyxig glans och gör färgerna skarpare och mer kontrastrika, vilket passar perfekt för tidskrifter, broschyrer, reklamblad och eleganta visitkort. Matt papper kan också addera en lyxig touch, med en mjuk satinkänsla som känns len att ta på. Den mindre blanka ytan höjer dessutom läsbarheten, vilket är idealiskt för tryckt kommunikation av de flesta slag.

Trots att det inte är så vanligt med B-storlekar på kontor är det ett populärt val vid tryck av böcker, kuvert och pass. Nedan följer måtten för varje format.
A-serien är det pappersformatet du ser och använder mest, både på kontoret och hemma. A0 är den största och används för stora, iögonfallande posters. Därefter följer A1-format (utmärkt för blädderblock), A2 (vanlig storlek för posters), A3 (perfekt för anslagstavlor), A4 (standardstorlek för utskrifter), A5 (flygblad och reklamblad) och A6 (vykortsstorlek). Det finns också A7 och A8 som främst används för mindre lappar och pysselprojekt.Det finns många olika papperssorter i kategorin släta papper beroende på vilket tryck som används i papperstillverkningsprocessen. Varje typ har små skillnader som du bör känna till innan du bestämmer dig för vilken du ska välja.

Du kommer förmodligen att få frågan om du vill ha glättig eller matt laminerad yta – särskilt om du ska trycka visitkort. En laminerad yta kommer att ge din produkt en mer hållbar och kvalitativ känsla, men för att välja rätt pappersyta är det viktigt att veta vilken typ av framtoning du vill att ditt företag eller projekt ska ha.
Valet av pappersformat varierar med uppgiften, precis som för ytvikten och pappersytan. För att göra det lättare för alla finns internationella pappersformat (kallat ISO 216) som används i de flesta länder runtom i världen, förutom Kanada och USA. Du har förmodligen hört talas om den vanliga storleken A4-papper – men formaten varierar från pyttesmå A8-lappar till megastora B0-skyltar. Och sen dyker C-serien upp och det hela kan bli ganska förvirrande. Så låt oss bena ut det.Vare sig du skriver ut ett nytt blänkande visitkort eller en lyxig bröllopsinbjudan, kan det vara svårt att välja rätt papper för rätt ändamål. Vet du skillnaden på A1-papper och B5-papper? Undrar du vad i hela världen ett utfall är? Vad är egentligen måtten på A3-papper? För att mildra din huvudvärk har vi knäckt den krångliga papperskoden så att dina val kan bli både enkla och lämpliga för uppgiften i fråga.

Den lite mer ovanliga B-serien finns mellan A-seriens dimensioner (till exempel finns B1 mellan A0 och A1-storlek). Större B-storlekar (B0 och B1) kan inte skrivas ut hemma, utan förekommer oftast i professionella sammanhang för stora posters och skyltar.
När man pratar om pappersytan syftar man på hur pappret ser ut och känns, man brukar dela upp det i två kategorier – slätt och strukturerat. Eftersom det finns många ytor att välja mellan kan valet bli svårt. Men misströsta inte, här följer de olika typerna av pappersytor samt vilka typer av projekt som de bäst kan användas till.Som du kan se i diagrammet över pappersformaten följer C-serien ungefär samma mönster som A och B – med undantaget att den här serien främst används för kuvert. Det finns en fyndig tanke bakom storlekarna. Ta ett C4-ark som exempel. Det är bara lite större än ett A4-pappers mått och lite mindre än B4, vilket betyder att ett C4-kuvert perfekt rymmer ett A4-papper, och att ett C4-ark trivs bra i ett B4-kuvert. Här är måtten för varje format i C-serien.

Efter en snabb titt på storleksdiagrammet kan man se att A2 passar in på ett halvt A1, ett A3 passar in på ett halvt A2, och så vidare. Det kan göra det hela lite enklare att förstå, men när du har exakta mått, som ett mått på A4-papper i centimeter, kan det bli lite krångligare. För att göra det enklare har vi listat de vanliga formaten i A-serien i centimeter, millimeter och tum.
Papper mäts i ytvikt, vilket står för ”gram per kvadratmeter”. Kort sagt innebär det hur många gram ett pappersark av storleken 1m x 1m väger. Så vilket är tjockare? Och vilket lämpar sig bäst för ditt ändamål? I Indien testar Google en ny funktion som de kallar för ”People cards”, en form av digitalt visitkort som ska dyka upp i sökresultatet när man söker efter en specifik person. Användare skapar sitt eget visitkort och kan förutom namn och profilbild även lägga till annan information som telefonnummer, arbetsplats, adresser till sociala medier et cetera. Funktionen är främst tänkt för mindre företagare, artister, entreprenörer med flera för att på ett smidigt sätt kunna öka sin digitala närvaro på internet. People cards testas för tillfället i Indien, men om funktionen tas emot positivt och fungerar bra kommer det eventuellt att släppas även på andra platser. Lastad med den information du vill, kan kartan öppnas och aktiveras enkelt och nemt genom att tappa en NFC eller RFID-läsare, till exempel en Android-telefon.Få programmerat til exempel at din digitala visitkort skickas via SMS eller at valda filer skickas direkt till mottagare när kortet är aktiverad. Det kan också kodas för att länka till din hemsida, registrera din nya kontakt för nyhetsbrev, ladda ner en app., etc. Storleken på papyrusarken var mycket varierande, den genomsnittliga bredden var cirka 20 till 25 cm. Papyrens färg är från början ljusgul, den bruna färgen kommer först med tiden . Grenfelt och Hunt upptäckte då Oxyrhynchus papyri, det hittills största enskilda fyndet av antika papyrusmanuskript. Hela fyndet omfattar cirka 400 000 delar och hittills har cirka 4 700 dokument analyserats .Från 200-talet f. Kr. tillverkades papyrus mera systematiskt i bokform, papyrusark hade stor betydelse för den grekiska och romerska litteraturens utveckling .

Var beställer man visitkort?
Pixartprinting har skapat ett beställningsformulär som är designat för att det ska vara enkelt, gå snabbt och vara billigt att beställa och trycka dina visitkort online. Den tillhandahåller mallar med mått och storlekar samt instruktioner som gör att du snabbt får en bild av dina visitkort.
Vintern 1896 – 1897 genomförde brittiske arkeologerna Bernard Pyne Grenfell och Arthur Surridge Hunt utgrävningar på en sopptipp i staden Oxyrhynchus. Expeditionen finansierades av Egypt Exploration Fund. Papyrusväxten användes även som arbetsmaterial till virke för husgeråd och som bränsle samt till mattor och kläder. Papyrus fogades även ihop till båtar . Tillverkningsprocessen blev en välbevarad hemlighet och monopolet stannade i Egypten . Den enda kända bevarade beskrivningen återfinns i Plinius den äldres skrift.

I en av de få bevarade beskrivningarna av papyrustillverkningen beskriver Plinius den äldre i skriften ”Naturalis Historia” (avsnitt XIII) åtta olika kvalitetsklasser :

I Grekland användes papyrus från 400-talet och troligen ännu tidigare . Manuskript skrevs i regel i kolumner på rullar och på rectosidan. Läsning gjordes genom att rulla isär från höger och rulla ihop mot vänster. Texten vändes inåt och på utsidan fanns endast en kort anteckning om rullens innehåll .
1877 började de stora papyrusfynden när flera hundra manuskript hittades under utgrävningar nära al-Fayyūm i mellersta Egypten . Fynden nämns ofta under samlingsnamnet Fayoum papyri. 1778 gjordes det första dokumenterade fyndet av ett papyrusmanuskript i Egypten av européer . Sedan dess har fler och fler papyrusmanuskript upptäckts främst kring Nildalen där naturförhållanden är torra, bland annat gjordes fynd i Memfis, Thebais och på ön Elefantine . Storleken på papyrusrullarna var mycket varierande, den genomsnittliga höjden var cirka 20 cm och längden helt beroende av beställaren och dennes behov . Den längsta papyrusrulle som upptäckts hittills är Harris 1-papyrusen med en längd på cirka 40 meter .

Hur kan man göra egna visitkort?
Så här gör du visitkortÖppna en ny sida. Öppna Canva på datorn eller starta appen för att komma igång. … Bläddra bland färdiga mallar. Vet du inte i vilken ände du ska börja? … Personanpassa din design. Skapa ett visitkort som du kan stå för. … Prova dig fram med olika designelement. … Beställ utskrifter.
I Egypten skrevs text i regel på enskilda vanliga papyrusark och endast längre manuskript på papyrusrullar och först under senare delen av Antiken sattes arken ihop till böcker (kallad codex) . Till en början gjordes endast religiös text till böcker och först senare bands även annan litteratur till böcker .

Tillgången på papyrus var begränsad och i Rom under kejsar Tiberius regering blev papyrusbristen så stor att Senaten beslöt att belägga papyrustillverkningen med monopol, under denna tid började även användningen av pergament i större utsträckning .
1828 upptäcktes Papyrus graecus Holmiensis (Stockholm papyrusen) vid utgrävningar nära Thebe. Dessa skrifter härstammar från 300-talet och handlar om tidig alkemi under Antiken .

Växtens skal ger endast material till grovt papper och den högsta materialkvalitén finns i stjälkens mitt . Papyrusens kvalitet avgörs av tillverkningsmetod och växtens kvalitet. Vid värderingen synas arken med hänsyn till storlek, glättning, tunnhet och fasthet .Vanligen skrev man på framsidan med de horisontella remsorna (kallad recto) medan den andra sidan (kallad verso) användes sällan . Skriften kunde följa rullens längdriktning där remsorna utgjorde en naturlig linjering.1752 upptäcktes det första papyrusfyndet i Europa då det hittades cirka 1 700 rullar i byggnaden Villa dei Papyri i italienska Herculaneum . Dessa manuskript är enbart på klassisk grekiska.Papyrus härstammar från grekiska papyros (πάπυρος) eller papuros som Theofrastos använder i skriften ”Peri’ fyton historia” för produkter tillverkade av papyrus. I Europa blev papyrus successivt ersatt först av vellum från 100-talet e. Kr. och senare av pergament från 300-talet e. Kr. . Övergången påskyndades när Egypten i slutet på 700-talet förbjöd export av papyrus . Användningen av papyrus som skrivmaterial började långt tillbaka i tiden. Den äldsta upptäckta papyrusen med skrift är Abusir Papyri och härstammar från cirka år 2 600 f. Kr. från Egyptens tredje dynasti under farao Djoser . Kring 500-talet f. Kr. exporterades papyrus även i Antikens Grekland och Rom och användningen spreds vidare till hela Medelhavsområdet .Först 1969 återupptogs tillverkningen av papyrusark i Egypten när vetenskapsmannen Hassan Ragab återintroducerade växten på ön Jacob Island nära Kairo. Kunskapen om tillverkningsprocessen hade förlorats genom tiderna och Ragab experimenterade länge utifrån Plinius den äldres beskrivningar innan han kunde tillverka papyrusark. Idag används papyrusark mest som souvenir inom turistnäringen .

Först under 900-talet upphörde papyrustillverkningen även i Egypten då pergament och papper tagit överhand. Vid denna tid började papyrus odlas på Sicilien och papyrus användes till de påvliga arkiven ännu på 1000-talet .
Papyrusark var dyra och senare användes ofta även baksidan till skrift eller man tvättade bort den ursprungliga texten och återanvände arket (kallad Palimpsest). Många papyrusmanuskript som upptäcks idag har text på båda sidor vilket forskarna i regel bedömer som att det rör sig om olika texter skrivna av olika personer och under olika tider .Arken fogades ihop från vänster till höger där långsidorna fästes på varandra genom att varje arks högra kant lades över nästa arks vänstra kant med cirka 1 till 2 cm. Man vände alltid arken åt samma håll så att de horisontella remsorna hamnade på samma sida . En rulle bestod av cirka 20 ark .

Papyrus (äldre svenska: papyr) är ett naturmaterial med olika användningsområden. Under antiken användes papyrus främst som skrivmaterial för skrifter och bilder med början i det gamla Egypten . Senare kom det även till användning i antikens Grekland och Rom . Papyrus var det dominerande skrivmaterialet i världen från cirka 3000-talet f. Kr. fram till 500-talet då det i Europa sakteligen ersattes av pergament. Ordet papper härstammar från papyrus .
Vintern 1889 – 1890 genomförde brittiske arkeologen William Flinders Petrie som förste europeiske vetenskapsman strukturerade utgrävningar i större skala vid Gurob nära al-Fayyūm .

1824 upptäcktes det första papyrusfyndet skriven på arabiska nära Sakkara, Fyndet omfattade två ark vilka året efter översattes av franske orientalisten Antoine Silvestre de Sacy .
Texter i upptäckta papyrusmanuskript utgör de äldsta bevarade skrifter i en rad områden däribland vetenskap, religion och litteratur. Idag finns papyrussamlingar på många museer och forskningsbibliotek över hela världen, den vetenskapliga inriktningen som studerar skrivna texter och bilder på papyrus kallas papyrologi.

Obs!: Om dialogrutan Skriv ut inte visas klickar du på länken för att öppna en PDF-version av visitkorten. Nu kan du använda utskriftskommandot i PDF-programmet.
När du arbetar med visitkorten vill du antagligen byta namn på filen och byta ut platshållarbilderna mot bilder som passar dig. Ta bort de bilder du inte vill ha och infoga sedan bilder från datorn eller webben.Öppna Canva på datorn eller starta appen för att komma igång. Logga in eller skaffa dig ett Canva-konto med hjälp av ditt Google- eller Facebook-konto. Sök efter ”visitkort” och/eller ”business cards” för att komma gång. Det finns ingen anledning att spräcka budgeten för att få det som du vill ha det. Canvas självinstruerande designverktyg och stora utbud av visitkortsmallar ger dig superkraften att kunna skapa egna visitkort. Enkelt och kostnadseffektivt! Botanisera bland miljontals ikoner, illustrationer, bilder och teckensnitt. Med Canvas avancerade redigeringsverktyg kan du lägga till kantlinjer, ramar, logotyper, text, ikoner och andra element var som helst på ditt visitkort.Har du bytt telefonnummer? Har ni flyttat? Har du fått en ny befattning? Med vårt visitkortsverktyg är det lätt att uppdatera uppgifterna. Öppna din design, klicka på texten och ändra vad du vill.

Hur lägger man till visitkort i Outlook?
Skapa ett elektroniskt visitkortVälj Personer i navigeringsfältet. … I det övre vänstra hörnet i Outlook klickar du på Ny kontakt.Dubbelklicka på visitkortet i kontaktformuläret så att rutan Redigera visitkort öppnas.Klicka på listpilen Layout under Kortdesign och klicka sedan på en layout i listan.
Canva kostar inget att använda och har utformats särskilt för användare som inte är formgivare. Det finns inget att installera – allt du behöver för att designa ett visitkort finns framför dig. Utgå från någon av våra hundratals professionellt utformade mallar. Botanisera bland mallar med olika stilar: modern, enkel eller elegant. Eller välj mall efter yrke.

Vet du inte i vilken ände du ska börja? Inga problem. Vi har hundratals mallar som kan du kan använda för att ge din kreativitet lite hjälp på vägen. Du kan filtrera efter färgschema, bransch, stil eller tema med sökverktyget.
Få utseendet du vill ha utan krångel. Utgå från en befintlig mall, lägg till egen text och – voilà – så får du ett resultat i proffsklass på bara några minuter.

Vi har ett stort bibliotek med kostnadsfria bilder, ikoner och illustrationer som du kan använda för att smycka designen lite extra. Surfa runt och välj ut några bilder som matchar ditt varumärke och ditt yrke.
Beställ högklassiga trycksaker från Canva Print så bjuder vi på frakten! Eller spara din design som PDF-, JPG- eller PNG-fil. Du kan när som helst gå tillbaka till din design och redigera den.Skapa ett visitkort som du kan stå för. Lägg till information och byt ut teckensnitt och färger så att de följer ditt varumärkes grafiska profil. Du kan till och med skapa olika versioner av dina visitkort för olika kunder.Vi vet att ditt varumärke är viktigt för dig. Det är därför vi gjort det så enkelt att bygga varumärken med Canvas kostnadsfria visitkortsverktyg. Skapa en design baserat på ditt företags grafiska profil: ladda upp din logotyp, använd dina utvalda färger och komplettera med lämpliga teckensnitt.

Gör ett bra första intryck och designa ett helt unikt visitkort med Canva. Välj bland tusentals mallar som skapats av professionella formgivare och ladda ned eller skriv ut dina egna, anpassade kort.
Med hjälp av de enkla dra och släpp-funktionerna i vårt visitkortsverktyg kan vem som helst skapa fantastiska broschyrer, oavsett tidigare erfarenhet. Det är därför som miljontals människor över hela världen använder Canvas visitkortsverktyg för att själv skapa en trycksak av professionell kvalitet.Vi har tusentals skickligt utformade mallar som spänner över en mängd olika stilar. Oavsett vilken bransch du är verksam i har Canvas visitkortsverktyg alltid en mall som stärker ditt varumärke.

Similar Posts