Doberman Valp Till Salu

Här söker du enkelt bland alla annonser som ligger upplagda på hemsidan. Du kan söka antingen på ett sökord eller fylla i fler kriterier som blir grunden för din sökning. Senare kommer du få upp en resultatsida med alla annonser som matchade din sökning, där klickar du på den annons du är intresserad av att läsa mer om. Just nu finns det 0 säljesannonser på hemsidan – kom tillbaka snart för fler!Om din valp är renrasig så följer det med en stamtavla utfärdad från Svenska kennelklubben (SKK) med valpköpet. Där står valpens och hans släktingars registrerade namn, registreringsnummer, födelsedatum, uppfödarens namn och adress, valpens vaccinationer stämplas också här. Detta registreringsbevis/stamtavla är ett måste om din valp är renrasig!

Om din valp endast har ett registreringsbevis från Statens Jordbruksverket så betyder det att den finns i deras register (vilket det är lag på) men den har inget som talar om att den är renrasig och därmed räknas den som blandras och du kan inte därför ex försäkra den som renrasig valp.
Det tillkommer en del kostnader gällande tillbehör för hundar för att de ska kunna aktiveras och trivas. Till exempel behöver en hund koppel, hundleksaker, halsband och matskålar. Tillbehören kan variera beroende på ras. Se vår sida om hundtillbehör för mer information om vad en hund behöver.Priset för en hundvalp är från ca 6 000-30 000 kronor. Priset varierar beroende på om det är en rashund, vilken ras det är samt vad den är avsedd att användas för som avel, utställning eller jakt. En hund som inte är renrasig ska vara billigare än en rashund.

Det finns även rasklubbar och kennelorganisationer som lägger upp hundar till salu. Vi listar de vanligaste hundraserna där du kan hitta information om en kennelorganisation som lägger upp just den ras som du är intresserad av. Både köpahund.se och vovve.net samlar kennlar eller hunduppfödare av olika raser på sina sidor.
Köpahund.se som Svenska kennelklubben (SKK) ligger bakom har en annonssida för hundvalpar till salu som är pålitlig och seriös. De listar endast säljer rashundar och har närmare 300 raser på sin hemsida. Klicka nedan för att komma till annonser på hundvalpar till salu.När du köpt en hundvalp finns det flera kostnader som du behöver ta med i beräkningen för att underhålla hunden. Det är förutom mat, vård, försäkring och skötsel av hunden även tillbehör som koppel och leksaker. Det kan även tillkomma kostnader för exempelvis hunddagis om du inte har möjlighet att umgås med hunden hela dagen. Även valpkurser som rekommenderas för alla valpar är en tillkommande kostnad.

SKK har listat de viktigaste kostnader för en hund årligen på deras hemsida, se här. Kostnaderna kan som sagt variera beroende på ras och storlek på hunden men det är en bra utgångspunkt som du kan ha i åtanke. Kostnaderna ska täcka hundfoder, vaccination, försäkring, vård och tillbehör.

En hundvalp är ofta försäkrad för dolda fel av uppfödaren som gäller i ca 3 år. En hund behöver dock ha en hundförsäkring som täcker för eventuella besök hos veterinären till följd av olyckor eller sjukdomar. En hundförsäkring kostar ca 1000-3000 kronor årligen. Se vår sida om hundförsäkringar för mer information.
En hundvalp kräver mycket tid och plats i ditt liv. Det är därför viktigt att tänka igenom beslutet innan du köper en hund. Hundar är intelligenta och sociala djur som förtjänar ett liv fullt av kärlek, bra mat och fysisk aktivitet. Du bör tänka igenom ditt beslut noga och basera det på både din nuvarande och framtida livs- och ekonomiska situation. En hund kan leva väldigt länge och kommer att vara en del av din familj under en lång tid.En hund äter hundfoder. Kostnaden för hundfoder kan variera beroende ras, ålder och hundens preferenser. Kostnaden beror även på var du köper hundfoder, i vilka mängder och vilket märke. Priset för hundfoder uppskattas till ca 1000 kronor per månad. Se vår sida om hundmat för mer information om vad en hund behöver.

Det viktigaste av allt är tiden. En valp kräver uppmärksamhet nästan dygnet runt den första tiden och ska inte lämnas ensam förrän den känner sig trygg i hemmet. En vuxen hund ska inte lämnas ensam i mer än 5 timmar om dagen. Det innebär att det krävs att någon kan rasta den och umgås med den under dagen om du har ett heltidsjobb. Om du inte känner dig redo för den investering som en hundvalp kräver är det bättre att vänta med ditt köp.
Mastiff, även känd som engelsk mastiffen, är den tredje dyraste hundrasen och kostar 359 517 kronor under dess 11-åriga livslängd. Mastiff är en av våra äldsta hundraser och de kostar nästan 20 000 att köpa. De väger ofta runt 70 kilo och har en mankhöjd på mellan 70 och 90 centimeter – vilket som du förstår gör att du får räkna med en del matkostnader. Maten för en Mastiff beräknas kosta 19 740 kronor per år.Maten är en av de största månatliga utgifterna för husdjursägare, men vad vi matar dem avgör hur de mår och hur de beter sig. Den genomsnittliga matkostnaden per månad i denna undersökning var 500 kronor – och det kan vara så högt som 1 100 kronor för större hundraser.

För att göra detta tittade vi på bidragande faktorer som spelar in i att äga en hund efter valpåren, såsom månatliga försäkringskostnader samt kost- och skötselkostnader.Newfoundlandshunden anses vara snäll och lättränad – och den kommer på andra plats i vår undersökning med en kostnad på 374 991 kronor under dess 10-åriga livstid. Denna storvuxna hund kräver regelbunden pälsvård – vilket kan kosta dig runt 6 321 kronor årligen, samtidigt som de äter för cirka 15 764 kronor om året.Att klippa klorna, rengöra runt ögonen och klippa pälsen för att få bort dött hår, mjäll och smuts är själva grunderna för att sköta pälsvården hemma, och det är viktigt att göra detta på ett sätt som får dem att känna sig bekväma och ostressade.Vi tittade på de bidragande faktorerna som hör till hundägande. Därefter undersökte vi den genomsnittliga kostnaden för varje kategori baserat på hundrasen och dess medellivslängd.

Jackapoo visade sig vara den allra billigaste hunden att äga i vår undersökning. En jackapoo är en blandras mellan jack russell terrier och en pudel. Oftast parar man en jack russell med en toypudel – vilket gör att hundens mindre storlek drar ner matkostnaderna. Det faktum att hunden är en blandras drar också ner försäkringskostnaderna – då det generellt är billigare att försäkra en blandras jämfört med en renrasig hund. Jackapoo är en väldigt vanlig hundras i UK, men inte så värst populär i Sverige.
Vår studie visar också skillnaderna mellan raser, så det är viktigt att du läser på ordentligt om den ras du vill ha. Bara för att en viss ras är billigare att köpa, betyder det inte nödvändigtvis att den blir billigare att ta hand om.”Den dyraste rasen att ta hand om varje år är newfoundlandshunden, som kostar i genomsnitt 33 252 kronor varje år, eller 2 771 i månaden. På grund av rasens storlek är mat den dyraste årliga kostnaden – 15 764 kronor om året, hela 1 313 kronor i månaden och långt genomsnittet för alla hundraser. Andra hundar med höga årliga kostnader är boerboel, sankt bernhardshund, mastiff och leonberger.På andra plats kommer borderterrier, en av de mindre hundraserna av terriertypen, som kostar cirka 124 192 kronor under sin 13-åriga livslängd. Borderterriern är en lite dyrare hundras att köpa, en valp kostar ungefär 14 438 kronor, men kostnaderna för skötsel är mycket mindre än många andra raser.

Den billigaste rasen att ta hand om varje år är dävrgpinscher, som i genomsnitt endast kommer att kosta dig 7 633 kronor per år. Det är många tusenlappar mindre än genomsnittet för alla raser. Som det hörs på namnet är dvärgpinscher en mindre hundras, vilket gör att den äter relativt lite.
Den genomsnittliga årliga försäkringskostnaden för en borderterrier är bara 5 948, vilket är billigare än genomsnittet. På samma sätt som för patterdale terrier innebär den korta pälsen att trimningskostnaderna är mycket lägre än genomsnittet, och på grund av dess ringa storlek är matkostnaderna bara 1 674 per år.

En dvärgpinscher kan kosta mindre än en hundralapp i månaden att mata så länge den inte har särskilda matbehov. Om du vill ha en hund som kommer att kosta dig lite varje månad att underhålla så är en dvärgpinscher också ett utmärkt val. Andra hundar med små årliga kostnader är patterdale terrier, italiensk vinthund, dvärgpinscher och borderterrier.
Den tibetanska mastiffen ligger i topp som den dyraste hundrasen i vårt urval, och den kostar svindlande 414 716 kronor i genomsnitt över deras 13-åriga livslängd. Tibetansk mastiff är framför allt känd för sin storlek, vilket kan göra dem lite skräckinjagande, men de är överlag en kärleksfull familjehund. Rasen är dyr att köpa som valp, till ett snittpris på nästan 30 000 kronor, och deras matkostnader gör hundarna särskilt dyra – då de kostar runt 13 750 kronor att mata per år.Husdjur kan vara oförutsägbara varelser och det går inte att planera för alla utgifter, men med en buffert kan du få en helt annan trygghet. Även om vi älskar att skämma bort våra husdjur, kommer en tydlig budget också hindra oss från att spendera för mycket på saker som inte är nödvändiga – som den där tionde leksaken – och istället täcka de oväntade hälsokostnaderna.

Det är en bra idé att leta lite extra efter det bästa erbjudandet när det gäller husdjursförsäkring, samt att läsa det finstilta innan du skriver på. Rätt försäkring kan göra att du sparar pengar på avgifter som årliga vaccinationer, veterinärbesök och till och med större operationer eller andra oväntade ingrepp.Våra hundar är mycket mer än bara husdjur, de är en del av familjen. Men i dag känner många hushåll av nuvarande inflation och med ökade kostnader blir våra älskade husdjur ännu en utgift att oroa sig för. Månadsvisa behandlingar för loppor och mask kommer att hålla ditt husdjur fritt från parasiter som kan orsaka allvarliga hälsorisker. För allt hälsorelaterat är det alltid värt att få professionell rådgivning från din veterinär om de mest effektiva produkterna. Ju mer skydd ditt djur har, desto mindre sannolikt kommer du att behöva en akut resa till veterinären. Eftersom de är lite mindre kostar patterdale terriers i snitt endast 1 262 kronor om året att mata, vilket innebär en månadskostnad på dryga hundralappen. När det kommer till pälsvård är en patterdale terrier en hundras med lågt underhåll på grund av sin pälstyp, vilket gör att du kan spara mycket på skötselkostnader. En patterdale terrier är ett utmärkt val om du letar efter en prisvärd hundras – både att köpa och att ha.Sambla kommenterar: “Det är viktigt att komma ihåg att du ska ha en hund resten av dess liv och med det följer ett ekonomiskt åtagande. Som vår studie har visat kan kostnader som mat, skötsel och försäkring utgöra en betydande årlig kostnad.

Webbplatser utan fysiska butiker kan ofta erbjuda lägre priser på samma foder, och en möjlighet att spara lite pengar. Utöver detta erbjuder hundklubbar ofta lojalitetspoäng som innebär att du kan få rabatt på framtida köp, så håll utkik efter detta!
En del av kostnaderna för att äga en hund är engångskostnader, till exempel inköpskostnaden och vaccination. Vi ville undersöka vilka hundraser som kostar mest och minst när det gällde underhåll per år.

Vilken är den billigaste hunden att köpa?
Den billigaste rasen att ta hand om varje år är dävrgpinscher, som i genomsnitt endast kommer att kosta dig 7 633 kronor per år. Det är många tusenlappar mindre än genomsnittet för alla raser. Som det hörs på namnet är dvärgpinscher en mindre hundras, vilket gör att den äter relativt lite.
Om du är osäker på hur du ska sköta om ditt husdjur hemma så prata med din lokala salong eller veterinär och fråga om deras råd, samt vad du ska vara försiktig med för just din ras.Om du redan har en försäkring för ditt husdjur så se till att du är medveten om vad din försäkring täcker och se till att få ut så mycket som möjligt av den. Betala inte bara för varumärket när du köper mat till ditt djur, eftersom det oftast finns billigare alternativ. De mest kända djurfodermärkena kommer oftast att vara lite dyrare bara på grund av att de marknadsförs som ett premiummärke. Om detta inte ligger inom din budget är det en smart idé att titta på ingredienserna på baksidan av djurfodret och hitta billigare alternativ med motsvarande näringsvärde. Med allt från veterinärvård och mat till trimnings- och försäkringsavgifter är hundvård allt annat än billigt. Så innan du skaffar dig ett nytt husdjur är det alltid viktigt att överväga alla kostnader du kommer att få räkna med under hela hundens liv.

Vi har tagit en titt på de viktigaste utgifterna kopplade till hundägande för att se vilka raser som är dyrast respektive billigast att äga – både sett till hela hundens livstid och per år.
I vår undersökning ville vi hitta de mest prisvärda hundraserna att köpa, mata, försäkra och ta hand om. Det kommer nog inte som en överraskning för dig att de fem billigaste raserna alla är mindre hundar. Mindre raser tenderar att kräva mindre och billigare mat – samt att de är billigare att försäkra och behandla.

Den genomsnittliga månatliga kostnaden för att trimma en hund i den här undersökningen är 520 kronor i månaden. På så sätt kan pälsvård, särskilt för långhåriga raser, bli en enorm kostnad för ägarna. Av denna anledning kommer du att spara mycket pengar genom att ha borste, klippmaskin och hundschampo hemma. Och det är ett bra sätt för dig och ditt husdjur att få ett närmare band.
Den lugna arbetsterriern från England visade sig vara den näst billigaste hundrasen, med en prislapp på 115 559 under sin 13-åriga livslängd. Denna familjehunden har ett genomsnittligt inköpspris på 11 380, vilket är betydligt billigare än genomsnittet i vår undersökning.

De bästa behandlingsalternativen för loppor och mask finns oftast hos din veterinär, men det finns även säkra och billigare alternativ tillgängliga i din lokala djuraffär som inte kräver ett recept. Att hålla koll på detta regelbundet kommer att säkerställa att ditt husdjur är friskt och minska antalet resor till veterinären.
Puzzel är den enda dobermann jag för tillfället har tillgänglig och hon är för gammal för några valpar numera . Så framtiden får utvisa om det blir några dobermann-valpar här hos mig i Piteå.Jag kan eventuellt förmedla dobermann valpar från Italien (okuperat) från Allevamento Del Fiorsilva, för den mycket seriöst dobermann intresserade och även rekommendera andra uppfödare med samma passion för rasen som jag tycker bidrar till en bättre dobermann! Mc Madness Brilliant Blonde som är Zilva’s dotter ”Bionda” utställd med excellent. Pappa till denna blivande valpkull är Blue Foundation Fancy Pants ”Hjalmar” utställd med bl.a. 2 svenska certifikat, ögonlyst u.a och DNA: 1-1, a-a. Se mer på blogg-sidan. Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar och hundägare i Sverige. Med våra 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer. Vi sprider information, utbildar och väcker debatt – och visar på den stora glädjen och nyttan med hund!Köpahund är Sveriges bästa annonsplats för hundar! På Köpahund vill vi att du som söker en ny familjemedlem och du som är uppfödare ska hitta varandra.

Planerade parningar som kommer att uppfylla kraven för registrering av valpkullen hos SKK. Kullen bör vara en planerad parning inom ca 6 mån och hälsotester kan uppdateras efterhand.
Saluki, finns långhåriga och släthåriga, hör till gruppen vinthundar och är en av de äldsta existerande hundraserna. Rasen som länge funnits i Mellanöstern kom till Sverige på 1920-talet. Salukin har en bakgrund som hetsjakthund men i Sverige har den främst fått rollen som sällskapshund och utställningshund.I Sverige är Labrador retriever, Golden retriever och Jämthund de mest populära hundraserna – och en rasvalp kostar vanligtvis mellan 10 000 och 15 000 kronor. Men det finns de som är beredda att betala mycket mer än så för en viss ras med en viss stamtavla.

De är mentaltestade via MH /Mentalbeskrivning och Korning /Mentaltest. Vi försöker också använda oss av internationella avels prov såsom ZTP . Arbetsbarhet och hundens egeskaper i arbete är av stor vikt för oss, därför har de hundar som vi använder oss av i avel har företrädesvis tävlats och tränats i olika typer av bruksprov.
Jag är väldigt glad att jag kan få tillbaka lite Märkischen Land linjer, med tillägg av van de Donauhoeve , som har friska mentalt stabila ,långlevade hundar med en korrekt extriör i sin avel. Precis sådana hundar jag har som mitt avelsmål.

Hur uppfostrar man en dobermann?
Dobermann som familjehund Med korrekt träning och socialisering kan en dobermann bli vänlig och lekfull med barn och andra husdjur. Kom dock ihåg att hundar aldrig ska lämnas ensam med småbarn och att det är du som vuxen som har ansvar för att ta hand om uppfostra er dobermann.
Valpkurs och allmänlydnad är viktigt att börja med, ett absolut måste om det är din första brukshund . Har man haft hund tidigare så valpkurs för hundens skull och sedan fortsätter man beroende på inriktning och intresse. Båda dessa hundar har fantastsik mentalitet , miljö starka , stor lek och kamplust , sociala och nervfasta. De fungerar med andra hundar och i familj utan problem. De har en korrekt extriör och vi hoppas på valpar som kan visa framtassarna så väl i utställnings ringen som på tävlings planerna. Målet är att en tik tidigast skall användas i avel vid 3-4 års ålder vid sin första kull och vara 5-6 år vid sin ev andra kull. De hanar som vi använder i avel bör företrädesvis vara över 6 år. Detta för att hinna utvärdera meritera och hälsotesta hundarna innan avel. En ung hund hinner inte utveckla många av de sjukdomar som vi vill undvika, vilket gör att det är värt att vänta några år innan avel. Självklart finns det ibland anledning att använda en yngre hane, beroende på vetskap om bakomvarande linjer .Nu hoppas vi på parning på nästa löp som bör vara under Augusti , så alla som önskar sig en tidig Julklapp har något att se fram emot. Ni som hört av er om valp , väldigt tacksam och glad att så många vart intresserade av en valp från oss . Misströsta inte !DCM /Dobermann cardiopati m 24 tim EKG /Ultraljud . Rekomendationen är senast 1 år innan avel, med ca 60 % drabbade i rasen så är detta något som jag lägger stor vikt vid. Om man av någon anledning behöver placera om sin hund så meddelar man oss först. Vi har ofta förfrågningar på om vi har äldre hundar för omplacering . Vilket vi sällan har. På grund av ett tidigare lagt löp och försende röntgenbilder ( vi röntgade om HD ) så hann vi tyvärr inte få till en parning nu Februari. Vi vill DCM screena alla våra hundar som används i avel innan parning så nära inpå som möjligt, samt att vi vill använda oss av ”Kojak” och den ekvationen gick helt enkelt inte att lösa.Jag försöker idag att DNA testa mina egna hundar innan avel via Dobermann Divesity Prodject och EMBARK Lab i USA . Du kan läsa mer om resultaten under varje hund. Från det så väljer jag sedan en passande hane vad gäller hälsa , inavelsgrad och arbetsbarhet.

Vad roligt att du är intresserad av våra hundar. Vi jobbar för att våra hundar ska få sin andra chans och ett kärleksfullt hem. Vill du ge våra hundar ett hem? Tänk på att skriva din intresseanmälan så utförligt som möjligt. Detta för att vi ska kunna ge rätt förutsättningar för våra hundar men också för er skull. Att rätt hund kommer till rätt hem. Hundarna kommer alltid i första hand för oss vilket gör att det tyvärr kan ta en tid för oss att svara på din intresseanmälan men vi svarar så fort som möjligt.

Alla hundägare behöver kunna lämna sin hund ensam ibland, men eftersom hunden är ett flockdjur som trivs bäst i sällskap med andra kan det ta tid att vänja den vid att klara sig på egen hand. Därför behöver du ensamhetsträna din valp och hund. Vårt råd är att börja ensamhetsträningen redan när hunden är valp och att sakta men säkert öka svårighetsgraden i en takt som passar din valp. Då minskar risken för att hunden utvecklar destruktiva beteenden som att skälla eller tugga sönder saker när den är ensam.
Om valpen blir mycket upprörd eller inte visar några tecken på att lugna ner sig ska du gå tillbaka, då har det blivit för svårt. Gör om övningen igen vid ett senare tillfälle, men lättare så att valpen klarar det.

Öka successivt svårighetsgraden på ensamhetsträningen av hunden genom att lämna hemmet helt en stund. I början kan det räcka med en tur till soptunnan, som sedan blir en tur till mataffären, som blir ett biobesök. Fortsätt lämna och kom tillbaka på samma sätt som när du övade genom att byta rum.Du kan börja ensamhetsträna valpen när den känner sig trygg hemma hos dig. Det brukar ta ett par veckor från det att den flyttat in. Fram tills den är sex månader gammal ska den inte vara ensam mer än korta stunder åt gången, men det är klokt att börja förbereda den på att så småningom även klara av att vara ensam längre stunder.

Enligt svensk lag får man inte lämna en hund ensam alltför länge och jordbruksverkets allmänna råd säger att en hund bör rastas minst var sjätte timme dagtid. Kom också ihåg att en valp inte ska vara ensam mer än korta stunder åt gången fram tills den är sex månader gammal. Lycka till med ensamhetsträning av din valp eller hund.

Vad kräver en dobermann?
Det är en aktiv, glad och lekfull hund med livligt temperament som behöver meningsfull sysselsättning och fostran. Den är påhittig och en understimulerad dobermann aktiverar sig själv. Rasen har ofta stor jaktlust som kan gå över styr om hunden inte får utlopp för det i någon form av träning.
Vi är ett anrikt företag från Vårgårda som har tillverkat hund- och kattfoder sedan 1903. Vi gillar att göra saker på ett naturligt och enkelt sätt! Vi tillverkar vår hund- och kattmat från premiumingredienser av hög kvalitet helt utan tillsatser! Alla hundar är individer så jobba i ett tempo som fungerar för just din valp när den ensamhetstränas. Målet är hela tiden att den ska vara lugn och utan oro när du lämnar den ensam. Sätt upp någon form av hinder, till exempel en barngrind eller kompostgaller, mellan två rum. Gå in i det andra rummet då och då så att valpen kan se dig men inte kan följa efter, gör ingen större sak av att du varken lämnar eller kommer tillbaka.Din nya familjemedlem behöver också få åka bil utan sin äldre kamrat och när den känner sig trygg, även att vara hemma ensam, utan sin ”gamla” kamrat. Om det är sagt att den nya valpen är ”din” hund är det viktigt att ni turas om med hundarna så att den känner trygghet med alla familjemedlemmar i vardagen.

Alla hundar tycker inte om att få en ny kamrat. Det innebär konkurrens om familjens uppmärksamhet, godbitar och i de arbetande hundarnas fall, arbetet.
Efter den första tiden när valpen ska få lära känna sin nya två- och fyrbenta familj behöver den socialiseras på egen hand. Om valpen hela tiden får gå ut med sin hundkamrat förlitar sig valpen på, och kan bli väldigt beroende av den andra hunden. Genom att umgås med valpen även på egen hand kan du bli valpens förebild och vara stöd i den mån det behövs.All familjens uppmärksamhet kommer att riktas mot den gulliga nykomlingen och den äldre kan känna sig bortglömd och åsidosatt. Det är ju samma fina kompis som tidigare och måste få minst lika mycket uppmärksamhet och kärlek som innan valpen kom.

Ska en speciell familjemedlem träna agility, lydnad, jakt eller något annat så ska den göra det från början, men vardags-bestyren kan med fördel delas av familjemedlemmarna. Det är inte roligt med en hund som bara lyder en i huset.Det kan vara bra att fundera över vilka behov den yngre hunden kommer att ha när den är äldre. Det en fördel om man väljer en individ och hundras som matchar den äldre hundens behov när det kommer till motion och mental stimulans. Det kommer att underlätta i vardagen.

Kom ihåg att tikar i löp kan vara otroligt listiga och kan forcera de mest kluriga hinder och ibland nästan låsta dörrar. Det är inte roligt att få sin tik tjuvparad så tänk på att vara mycket uppmärksam under dessa perioder om ni behöver ha hanen och tiken under samma tak under löpen. Det blir kanske inte dubbelt jobb med två hundar, men du kan räkna med att det blir mer jobb än att ha en hund. Speciellt i början behöver du förmodligen lägga en hel del tid på att både få de två hundarna att komma överens samt att den nya hunden ska komma in i flocken utan att den andra för den sakens skull blir bortglömd. Skaffar man hundar av skilda kön behöver man ta hänsyn till tikens löp. En del hanar bryr sig bara under den korta tid tiken är parningsvillig medan andra kan vara berörda i veckor. En hane som skäller, piper, gnäller och kanske till och med ylar under denna period sätter familjens och grannarnas tålamod på prov. Om möjlighet finns kan det vara bäst att en av hundarna får vara hos någon bekant under tikens löp.Ett alternativ för att slippa problemen kan vara att kastrera en av hundarna om du inte vill ha valpar efter den. Det är ett enklare och billigare ingrepp att låta kastrera en hane.

Är din första hund riktigt gammal och dessutom skröplig kan det vara ett klokt beslut att vänta med att skaffa en ny valp. Den gamla hunden kan tycka att en ny glad och pigg valp är både jobbig och besvärlig. Låt den ha sin sista tid i lugn och ro. Tänk på att detta är individuellt för just din hund.Den nya valpen kommer att ta efter sin äldre kompis och se den som sin förebild. Men du ska inte överlåta valpens fostran helt på den äldre hunden. Precis som när du skaffade din första hund är det viktigt att du får en relation till hunden och att den nya hunden inte bara ser upp till den gamla hunden utan även till dig.

Skaffar man en ny hund av samma kön som den gamla kan det vara klokt att se till att det är minst två år mellan dem. Särskilt hanar kan, när ungtuppen kommer i puberteten, hamna i konflikt. Är ålderskillnaden mellan dem tydlig minskar riskerna för detta.

Varför tejpar man Doberman öron?
Med ett tejpbandage och en ställning som valpen var tvungen att ha på sig, fick man öronen att stå rakt upp tills den fick upprättstående öron. Till att börja med kuperade man inte på grund av utseendet, men för att göra det lättare för hunden att vakta och skydda.
När den nya valpen kommer ska du därför inte lämna de två ensamma första tiden. Om den äldre hunden har åsikter om den nya valpen, kommer den förmodligen att visa detta, men det får inte gå över i för hårdhänt tillrättavisning. I de allra flesta fall är det inget problem.

Rasen dobermann har fått sitt namn efter den tyska skatteindrivaren och hundfångaren Friedrich Louis Dobermann. Han behövde en vakthund som kunde hjälpa honom i jobbet när han knackade dörr för att driva in skattepengar. Det sägs att han började med att korsa en schäfer med en pinscher och därefter fortsatte rasen att utvecklas tills den såg ut som dagens dobermann. De hundar man tror har korsats för att få fram dobermann är rottweiler, tysk schäferhund, tysk pinscher, weimaraner, jakt- och vinthundar. Under första och andra världskriget fick dobermann sitt genombrott som polis- och militärhund, men idag är dobermann en omtyckt sällskapshund, känd för att vara vänlig och lugn och trogen sin familj.
Dobermann är känd för att vara en vänlig och lugn hundras som är väldigt trogen sin familj. Den är anpassningsbar och passar in i sociala miljöer vilket gör den till en trevlig familjehund. Som med alla hundraser är det viktigt att introducera en dobermann till barn och andra husdjur tidigt och på ett positivt sätt. Med korrekt träning och socialisering kan en dobermann bli vänlig och lekfull med barn och andra husdjur. Kom dock ihåg att hundar aldrig ska lämnas ensam med småbarn och att det är du som vuxen som har ansvar för att ta hand om uppfostra er dobermann. Funderar du på att skaffa en liten valp eller har du redan en hund? Vi samlat allt som din vovve behöver, som hundmat, bäddar, leksaker, koppel och godis – på ett och samma ställe! Här kan du även enkelt bli medlem i vår kundklubb. Voff, vilket hundliv! Svar: Tidigare kallades dobermann för dobermann pinscher, men namnet har nu ändrats till bara dobermann eftersom man inte anser att rasen har någon koppling till pinschern. Men raserna tillhör samma rasgrupp, det vill säga grupp 2: Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar.En dobermann är lätt att träna och tycker om att arbeta – den är både arbetsvillig och modig. En dobermann är vänlig och lugn av naturen och är väldigt trogen sin familj. Medeltemperament och medelskärpa föredras, vilket innebär att hunden bör ha en medelhög irritationströskel och god kontakt med sin ägare. Dobermann behöver vara självsäker, orädd och anpassningsbar för att passa in i sociala miljöer.Höftledsdysplasi och ögonsjukdom förekommer inom dobermann-rasen. Mer allvarliga åkommor som finns i dobermann-rasen är hjärtfel och wobbler (instabilitet mellan halskotor). Andra åkommor är hud- och ledproblem.

Svar: Det är viktigt att du gör research innan du köper din dobermann-valp för att vara säker på att rasen passar din livsstil. Dobermann är en alert och mycket beskyddande bruks- och sällskapshund som behöver en ägare som har tid och intresse för att tillfredsställa dess behov av att arbeta. Säkerställ också att säljaren är en seriös dobermann-uppfödare som ger dig ett rimligt pris. Om du funderar på att köpa en dobermann-valp, läs först igenom vår guide om vad du ska tänka på innan köpet.
Dobermann kan vara en lite klurig hundras för ägare på nyböjarnivå. Dobermann är en intelligent hundras som kräver mycket mental stimulans och träning för att hålla sig glad och hälsosam. Den behöver också mycket motion och utrymme att springa och leka. Detta kan vara en utmaning för nya hundägare som kanske inte har erfarenhet av att hantera en hund med så mycket energi och krav på uppmärksamhet. Sedan är det också viktigt att komma ihåg att alla hundar är individer, och det går inte att veta säkert hur just din dobermann kommer vara. Läs på mycket om hundrasen dobermann innan du köper en, och fundera på om den passar din personliga livsstil.Pälsen på en dobermann är kort, hård och tät. Den är åtliggande, mjuk och är jämnt fördelad över hela kroppen. Dobermann föds upp i två olika färgställningar: svart eller brun med roströd, och tydligt definierade tan-tecken.

Eftersom dobermann är en bruksras behöver den en ägare som har tid och intresse för att tillfredsställa dess behov av att arbeta. Rasen är mångsidig och passar för alla typer av brukssporter, särskilt IPO där hunden testas i spår, lydnad och skydd. Dobermann är en smart hund som kan hitta på egna aktiviteter och sysselsättningar om den inte blir tillräckligt stimulerad. Rasen kräver en engagerad och aktiv livsstil.
Dobermann är en bruksras som behöver en ägare som har både tid och intresse för att tillgodose rasens behov av att arbeta. Om din dobermann inte blir tillräckligt stimulerad kan den börja hitta på egna aktiviteter och sysselsättningar som kanske inte alltid uppskattas. Träning i form av lydnadsträning, agility eller andra hundsporter är bra för att stimulera en dobermanns intellekt. Om du ska ha en dobermann behöver du med andra ord ha en engagerad och aktiv livsstil.

Svar: En dobermann är snäll och lugn av naturen, och är sin familj djupt trogen. I egenskap av familjehund bryr de sig väldigt mycket om barn, och så länge de får den stimulans de behöver kan de leva ett lugnt och lyckligt familjeliv. Gör alltid ordentligt med research för att vara säker på att ni kan ge er dobermann den livsstil som den behöver.
Dobermann, som fått namnet efter sin ursprungliga uppfödare, är en alert och mycket beskyddande bruks- och sällskapshund. Även om dobermann från början kallades för ”slaktarens hund” har den en ansedd historik som både vakt- och polishund. Här berättar vi mer om hundrasen dobermann!En dobermann behöver mental och fysisk aktivitet. Den måste tränas ordentligt eftersom en uttråkad hund utvecklar beteendeproblem. Om hunden introduceras för andra hundar, sällskapsdjur och barn i tidig ålder kan den bli en utmärkt familjehund. Den är lojal och tillgiven och skyddar garanterat ditt hem. Dobermann tenderar dock att vara en ”enmanshund” och tål inte att retas med så barn måste lära sig hur de ska uppföra sig kring hunden. Ägaren ansvarar för sin hunds beteende. Om du inte har tid eller saknar erfarenhet av hundar är det här ingen ras för dig. Under hundens första levnadsår ska motionen bestå av korta, men frekventa träningspass. Om en dobermann får för mycket motion kan den drabbas av ledproblem. Det är en aktiv ras som njuter av att springa fritt. En vuxen dobermann ska ha minst två timmars motion varje dag, tillsammans med kontinuerlig träning.

Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar, hundägare och hundälskare i Sverige. Med cirka 300 000 medlemmar är vi en av landets största intresseorganisationer. Vi sprider information, utbildar och väcker debatt – och visar på den stora glädjen och nyttan med hund!
Hundar av den här rasen är lätta att leda och har stor arbetsglädje. De har snabb uppfattningsförmåga och har stor prestationsförmåga. Bland de mest intelligenta hundarna i världen räknas dobermann för att vara nr. 5. Den kan också passa som familjehund om man gillar rasens egenskaper och kan tänka sig utveckla dem.

Var hittar man valpar till salu?
Köpahund.se som Svenska kennelklubben (SKK) ligger bakom har en annonssida för hundvalpar till salu som är pålitlig och seriös. De listar endast säljer rashundar och har närmare 300 raser på sin hemsida. Klicka nedan för att komma till annonser på hundvalpar till salu.
Det är speciellt i egenskap av familjehund som en dobermann behöver en ordentlig uppfostran och socialisering. Det bästa är att börja med detta redan när den är valp. På samma sätt som med människor, är också de första månaderna avgörande i en hunds liv. Det bästa är om hundarna kan umgås djur och människor i alla åldrar så tidigt som möjligt. Framför allt borde en dobermann som ska bli medlem av en barnfamilj, komma i kontakt med och förstå sig på bebisar och småbarn. De positiva erfarenheterna valparna får kommer att prägla dem livet ut. Om dobermannhunden anpassar sig till sin miljö, lär den sig att vissa saker som händer är helt normala och inte nödvändigtvis skadliga för flocken.Men dobermann-rasen är i grund och botten fredlig. När den har en kompetent och pålitlig person vid sin sida, som ger rätt uppfostran och passande sysslor, kan den vara både snäll och kelig. Rasen har en image som kamphund, och entusiasterna kallar den gärna lite skämtsamt för ”den keliga kamphunden”. En dobermann är tillgiven, tycker om barn och är trogen mot de andra familjemedlemmarna i sin egen familj. Den försvarar också sin familj utan att tveka och är därför i första hand skeptisk när den möter främmande människor. Det betyder inte att den visar tänder och kastar sig över alla som kommer in. En socialiserad hund med god uppfostran kommer aldrig att anfalla eller bita någon utan anledning. Den hämtar bara fram sin vaktinstinkt på kommando. I likhet med alla andra hundar är det alltså av betydelse vem det är som håller i kopplet. En dobermann behöver en erfaren och säker ledare av flocken, en som tydligt visar hur saker och ting ska vara. Men när tillitspersonen först har vunnit hundens förtroende, då kommer den att hela tiden följa och lyda honom eller henne. En dobermann är en spegelbild av sin herre, i mycket högre grad än hundar av andra raser. En hundägare som är suverän och lugn kommer också att få en självsäker och följsam hund vid sin sida.Den som har tänkt skaffa sig en dobermann, borde – förutom att vara entusiastisk för rasen – vara medveten om att uppfostran och träning av en dobermann kräver mycket tid, pengar och ofta också tålamod. Själva grunden för en harmonisk samverkan mellan hund och människa är god uppfostran, tillräckligt med fysisk aktivitet och kreativa lekar för att stärka det mentala.Dobermann är helt klart ingen hund för vem som helst. En dobermann behöver en erfaren ägare som har tid och lust att ge den nödvändiga fysiska och psykiska utmaningar. Med en lugn, men ändå konsekvent och viljestark ägare som kan leda på ett sätt som hunden har förtroende för, blir dobermann en tillgiven och trogen vän som kan gå genom eld för sin flock.

Skarp vakthund eller en lite för stor knähund? Om dobermann råder det olika meningar. Om inte annat så har den fått en image som ett farligt odjur på grund av alla filmer. Men efter den amerikanska succé-serien ”Magnum“ har dobermann verkligen fått kultstatus.
Samtidigt började den bruna dobermannvarianten att bli ännu mera populär. Även om pälsfärgen inte har något med hundens karaktär att göra, så tycker många att en brun dobermann inte ser lika hotande ut som en svart. Därför använde man för det mesta bara svarta dobermann-hundar i filmer och TV-serier. Än i dag är den bruna varianten mindre känd än den svarta varianten med roströda fläckar. Folk tror ofta att de bruna hundarna är eleganta jakthundar och inte en dobermann. Förutom den svarta och bruna pälsfärgen med sina karakteristiska rödbruna fläckar finns det också blå-, vit- och isabell-färgade dobermann-hundar. Numera blir det allt fler som gillar att ha den mångsidiga dobermannen som familjehund. I brukshundsaveln blir det gärna fokuserat på skärpa och vaktegenskaper i val av avelsdjur. Detta tonas ned när det handlar om familj- och assistanshundsavel. Här föredrar man att avla på hundar med en balanserad och vänlig karaktär. Oftast har föreningarna specialiserat sig på antingen brukshundsavel eller familjehundsavel. Lyckligtvis förbjöds öron- och svanskupering under 80- och 90-talet av djurskyddshänsyn. Dobermanns tidigare mer hotande utseende har bytts ut mot slappa öron och en lång svans, vilket ger hunden mjuka och vänliga drag. Även om många f.d. dobermann-fans inte brydde sig om kuperingsförbudet och några uppfödare protesterade och slutade med sin verksamhet, fick dobermann med sina charmiga slappa öron många nya fans. Och så gick det till att den skarpa vakthunden plötsligt blev mer och mer efterfrågad som familjehund.

Hur mycket motion behöver en dobermann?
Under hundens första levnadsår ska motionen bestå av korta, men frekventa träningspass. Om en dobermann får för mycket motion kan den drabbas av ledproblem. Det är en aktiv ras som njuter av att springa fritt. En vuxen dobermann ska ha minst två timmars motion varje dag, tillsammans med kontinuerlig träning.
Man ser de ursprungliga karaktärsdragen som skydd-, vakt- och tjänstehundar även hos de dobermannhundar som föds upp för att bli familjehundar. De har en medfödd skyddsinstinkt, kombinerat med en medelstor reaktionströskel, och de har ett tydligt behov av psykiska och fysiska utmaningar. Även som familjehund vill dobermannhunden gärna ha en sysselsättning. Den behöver en uppgift för att känna sig lycklig och avslappnad. Dobermann låter sig inte nöjas med att gå lite fram och tillbaka på gatan två till tre gånger per dag. Det säger sig självt att aktiva och intelligenta hundar av den här sorten måste styras av kompetenta ägare med erfarenhet.Den som funderar på att köpa en dobermann, borde fråga uppfödaren om hennes eller hans avelsmål. Seriösa och erfarna uppfödare hittar man lättast bland medlemmarna i de registrerade dobermannföreningarna. Det är viktigt att uppfödaren är öppen och ärlig och kan visa upp hundens föräldrar och avelsplats. Dessutom är det viktigt att hon eller han lägger stor vikt vid djurens hälsa och miljötillvänjning.

Kan valpar vara hemma själv?
Fram tills den är sex månader gammal ska den inte vara ensam mer än korta stunder åt gången, men det är klokt att börja förbereda den på att så småningom även klara av att vara ensam längre stunder. Alla hundar är individer så jobba i ett tempo som fungerar för just din valp när den ensamhetstränas.
Göller köpte hanhunden ”Graf Belling” av en bekant, Goswin Tischler. ”Graf Belling“ hade både karaktär och ett utseende som var nästan precis som dagens moderna dobermannhund. Graf Belling gav också sina karaktärsdrag vidare till avkommorna och lämnade därmed ett avgörande bidrag för att befästa rasstandarden. Göller hade 150 hundar i sin hundgård ”von Thüringen“ och födde upp och sålde dobermannhundar långt utöver sitt lands gränser och rasen spreds över hela världen. Den 27 august 1899 grundade också Göller den första dobermannklubben. I föreningsnamnet ”Dobermann-Pinscher-klubben Apolda“ dyker namnet ”Dobermann-Pinscher“ upp för första gång. Dessförinnan kallade man hundrasen bara för ”Dobermann“, precis som nu. De som räknas som grundare och för att ha banat väg för rasen är Friedrich Dobermann och Otto Göller, men även Goswin Tischler med sin hundgård ”von Grönland“ och Gustav Krumbholz med ”von Ilm-Athen”.Det finns också diverse hundsporter som t.ex. agility, lydnad eller hundfreestyle. Även om du har dobermann som familjehund, kan det vara kul för den att genomföra ett brukshundprov.

Hundar som inte behandlas på rätt sätt, som t.ex. lever ensamma i burar eller får för lite uppmärksamhet, som inte känner att de kan lita på flockledaren och inte heller får någon fysisk eller psykisk träning, kan lätt få dåligt beteende. Om de har långtråkigt eller inte får några utmaningar, hittar de gärna på egen sysselsättning. De blir lättare nervösa och löper oroligt runt i huset, drar i kopplet eller skäller för minsta lilla ljud. Hundar som får ordentlig sysselsättning är å andra sidan lugna och balanserade och helt nöjda med att slappna av efter ett upplevelserikt träningspass.
Det finns också en hel uppsjö av olika sysselsättningslekar: Lekar för att dra och fånga, för att söka och lukta och lekar med foder och vatten eller helt enkelt lek med andra hundar och långa promenader i naturen där en dobermannhund verkligen kan dränera sin energi.De svarta och bruna dobermann-hundarnas historia började först med den musgråa tiken ”Schnuppe“. Hon tillhörde en tysk herre vid namn Friedrich Louis Dobermann som började avel på dobermann och sedan lånade ut sitt namn till rasen. Friedrich Louis Dobermann bodde från 1834 till 1894 i den lilla staden Apolda i Thüringen. För att kunna skydda sig själv i sitt arbete, behövde han skarpa hundar som var bra på att vakta. Det är oklart vilket yrke han hade. Det sägs att han ska varit skatteindrivare, väktare, polis eller nattmansförvaltare. En sak är säker och det är att dobermann också arbetade som hundfångare, vilket gav honom rätt att fånga in och döda kringströvande hundar – om det inte var möjligt att hitta hundägarna. Han skonade hundar med speciell skärpa och vaktinstinkt och parade dem för uppfödning. Favorittiken ”Schnuppe”, en grå blandras från hundar från Apolda-området, parades med en slakthund. Slakthundar var förövrigt en sorts föregångare till rottweiler som hade blandats med en sorts schäfer från Thüringen med svart päls och roströda fläckar. Han använde också bastarder av pinscher- och jakthundraser i sin avel.

Vilken är den dyraste hunden?
Renrasiga Löwchens betraktas som en mycket ovanlig ras i dag. Det gör den till den dyraste rasen av dem alla. En Löwchen kan kosta upp emot 10 000 dollar eller 90 000 kronor.
När man började med dobermannavel, hade man fokus på brukshundsavel. Även i dag är dobermann i första hand brukshundar och efterfrågade som vakthundar, polis- och militärhundar, jakthundar (för rovdjursjakt), fårhundar och terapi- och blindhundar.I första hand är och förblir dobermann en vakthund. Den är modig, självsäker och orädd, och därför utmärkt som polis- eller militärhund. Därför ställs det krav om medelstor skärpa och reaktionströskel enligt gällande FCI-rasstandard. Dobermanns mål om att föda upp bastanta och orädda vakthundar som försvarade hus och gårdar började bli allmänt känt. Den nya rasen var ganska lik den moderna dobermannhunden och blev strax därefter upptäckt som polishund. Tack vare sitt goda arbete som bud- och spårhund fick dobermann tillnamnet ”Gendarmhund”. I början av 1900-talet blev dobermann officiellt godkänd som polishund i Tyskland. Efter Friedrich Dobermanns död övertog en annan av stadens invånare, Otto Göller, några hundar från dobermanns flock och korsade dem med andra hundraser och blandraser. Antagligen har följande raser bidragit till den moderna dobermannhundens utseende: Rottweiler (slaktarhundar), tysk schäferhund, tysk pinscher, weimaraner, jakt- och vinthundar. Genombrottet som efterfrågad polis- och militärhund kom under de båda världskrigen. Under första världskriget blev dobermann använt av den tyska armén som bud-, min- och sanitetshund. Hundrasen verkade vara orädd och pålitlig och detta lade även amerikanarna märke till. Därför använde man den på både den tyska och amerikanska sidan under andra världskriget. En tragisk sida vid detta var att dobermann var tjänstehund nummer 1 i koncentrationslägren.Dobermann har en fredlig karaktär, men orsaken till varför man i första hand ser den som en vakthund har i första hand med dobermanns imponerande utseende att göra. Den kraftiga och muskulösa hunden har eleganta kroppslinjer, en stolt hållning och ett bestämt uttryck. Den ser nästan adlig ut. För många av dobermann-fansen är detta själva idealbilden av en hund.

I motsättning till uppfostran och träning tar det inte mycket tid att vårda en dobermann. Den korta underullspälsen behöver bara borstas varannan dag. Förutom pälsvård bör du också, noga och regelbundet, vårda klorna, ögonen och huden och se efter förändringar i dessa.

Tidigare förstärkte man ytterligare det kantiga och hotande utseendet genom att kupera dobermannens pinscheraktiga och medelstora öron och svans. Strax efter födseln amputerade man svansen på dobermannvalparna. När de blev några veckor gamla, klippte man även öronen. Med ett tejpbandage och en ställning som valpen var tvungen att ha på sig, fick man öronen att stå rakt upp tills den fick upprättstående öron. Till att börja med kuperade man inte på grund av utseendet, men för att göra det lättare för hunden att vakta och skydda. En dobermann med korta utstående öron och kort svans var svårare för en angripare att ta tag i, och därför var det också svårare för angriparen att skydda sig mot hunden. Med andra ord kuperade man för att göra dobermann-hundarna mer immuna mot angrepp. Länge räknade entusiasterna bara de kuperade dobermann-hundar som ”äkta dobermannhundar”.

När är det bäst att skaffa valp?
Är din första hund riktigt gammal och dessutom skröplig kan det vara ett klokt beslut att vänta med att skaffa en ny valp. Den gamla hunden kan tycka att en ny glad och pigg valp är både jobbig och besvärlig. Låt den ha sin sista tid i lugn och ro. Tänk på att detta är individuellt för just din hund.
Labradoodle/Goldendoodle hanar 2st. Myggan och Loppan. Leveransklar 21:a juni. Handpenning a 5000kr betalas vid bokning/besök av valpen. Bägge föräldrarna finns i hemmet. Bägge röntgade och ögonlysta. Mamma 55cm i mank och 25kg. Hon ärblandning Pudel/lhasa apso pappan renrasig Pudel. Födda 7 April leverans klara 2 Juni , Är Chippade, Vaccinerade o godkänd besiktning 30/5 De är väldigt sociala, redan duktiga på att åka bil , bada, klippa klor,

8 Maj föddes 10 friska valpar, Leveransklara from. 9 juli 2 hanar & 8 tikar Mamma Star – 50% Labrador retriever 50% American pit bull terrier. Som vi kallar henne är hon helt enkelt vår lilla stjärna, hon är framåt och nyfiken med stor
Beskrivning Två fina pomeranian/pomchi hanar ska hitta sina trygga hem. Mamman är Pomeranian/Chihuahua och pappan pomeranian. Valparna är leveransklara 14/6, då är dem 9 veckor gamla och självklart även; – Dolda fel försäkrade – Vaccin Vår fina kille född 230217 måste akut hitta ett nytt hem pga plötsligt ändrade arbetsförhållanden. Han är duktig och snäll. Går fint i koppel och är van med stadsmiljö. Viktigt för oss är att han kommer till person med tid och kärlek Ella är en äkta Schäfer /4 månader Tik Chipad Vaccinerad Alla Dokument 100 Procent Rums ren Föräldrarna är från Sverige och det kan Vetrenären intyga Familjehund med en största hjärtat som jag sett på Ella SchäferBorder collie valpar letar nya aktiva hem. Dom är leveransklara 29 maj,då är dom vet besiktade,vaccinerade ,avmaskade ,chippmärkta reg i skk. Föräldrarna är välmeriterade tävlar Ik2 i vallning och dom arbetar på gårdens 80tackor. Bea r

Född 10/05/2023 och redo att flytta ut från vecka 27 (perfekt för sommarlovet!) Det finns 6 hanar & 7 tikar. Mamma Henriette är en Grosser Münsterländer och en underbar familjehund. Pappa Frasse är en Gråhund/Wachtel-Mix (Gråhun
Allergi vänlig ras. Renrasiga Shih tzu valpar söker kärleksfull hem! Den 15/5 fick våran tjej Coffee 3 stycken fina söta valpar . Dom kommer att vara leveransklara tidigast den 17/7 eller v.29 när de är 8 veckor gamla. Det är 1 tik oRasens historia knyter an till den man som gett den sitt namn, Friedrich Louis Dobermann som levde i Apolda, Tyskland, på 1800-talet. Han var verksam som bland annat skatteindrivare och hundfångare. Dobermanns hundar visade tidigt bruksegenskaper och användes som vakt-, gårds- och sällskapshund. Den användes flitigt som polishund och vid jakt användes den till rovdjursbekämpning. Mankhöjd för hanar är 68–72 cm och tikar 63–68 cm. Vikt för hanar är ca 40–45 kg och för tikar ca 32–35 kg. Den är kvadratiskt byggd med stolt hållning och kombinerar kraft med elegans. Färgen är svart eller brun med tantecken. Rasen är vänlig och fredlig. Den är mycket trogen sin familj och barnkär. Det är en aktiv, glad och lekfull hund med livligt temperament som behöver meningsfull sysselsättning och fostran. Den är påhittig och en understimulerad dobermann aktiverar sig själv. Rasen har ofta stor jaktlust som kan gå över styr om hunden inte får utlopp för det i någon form av träning. Rasklubben har de senaste åren med hjälp av Mentalbeskrivning hund (MH) arbetat för att förbättra rasens socialitet/tillänglighet men fortfarande finns en del hundar som brister i denna egenskap.Dobermann är en brukshund och passar till allt slags bruksarbete. Den nya internationella tävlingsformen IPO har också visat sig passa rasen utmärkt. Den används även som tjänstehund av bland annat väktare, polis och räddningstjänst.Enligt djurförsäkringsbolagens statistik är dobermann en hund som mer än genomsnittshunden drabbas av olika skador/sjukdomar och ligger därför i dyraste premieklassen.

Var kan man köpa en dobermann?
Uppfödare av dobermannBRISKA’S. Skåne län. 3 Annonser. BRISKA’S.DALHOFS. Västmanlands län. DALHOFS.DIRAGOS. Stockholms län. DIRAGOS.DOBFANCIER’S. Västernorrlands län. DOBFANCIER’S. Cachad
Höftledsdysplasi (HD) och PHTVL/PHPV (ögonsjukdom) förekommer. Allvarliga sjukdomar som finns i rasen är hjärtfel och wobbler (instabilitet mellan halskotor). Dessa defekter visar sig ofta inte förrän hunden är i medelåldern. Det förekommer också hundar med knäproblem såsom pålagringar och korsbandsskador. Även hudproblem finns. En mild variant av blödarsjuka förekommer.

Similar Posts