Ds Sport Certina

Om din guldklocka däremot inte har något affektions- eller andrahandsvärde, vilket ofta är fallet, så brukar det nästan alltid löna sig att sälja guldklockan till oss på Guldbrev.

Har du en gammal guldklocka som du inte använder finns det ingen anledning att låta den ligga kvar i byrålådan. Då är det bättre att sälja guldklockan och kanske köpa en ny som du använder, eller göra något roligare för extrapengarna du får in på bankkontot.

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.
Du kan följa vad som händer med just ditt ärende under ”Mina sidor” här på sajten. Där får du information om var i processen din guldklocka befinner sig. Vi hoppas att du väljer Guldbrev och blir en nöjd kund du också! Mer betalt när du säljer mycket & skickas nästkommande vardag, få högst pris vid mer än 300 gram guld. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här. Om du inte har någon användning för din guldklocka, eller behöver extra pengar, beställ ett guldbrev och skicka in den! Att beställa ett guldbrev är inte svårare än att fylla i formuläret längst ner på den här sidan.Guldklockan du skickar in till oss är i trygga händer när du lämnat in den på Posten. Transporten av din guldklocka är dessutom försäkrad upp till 10 000 kronor.Guldbrev har köpt in tusentals gamla guldklockor från privatpersoner och totalt har fler än 100 000 kunder använt sig av vår säkra och enkla tjänst på nätet för att sälja guldföremål.När du vill sälja en guldklocka så är det guldet vi betalar för och inte klockan i sig. Om t.ex. märket eller designen på klockan har ett värde utöver detta så kan vi tyvärr inte ta hänsyn till det. Då gör du klokare i att vända dig till en traditionell urhandlare, som förmodligen säljer klockan vidare till någon annan. Det som händer när vi köper klockan är nämligen att guldet återvinns, d.v.s. smälts ned och säljs vidare (efter att vi värderat guldklockan och betalat ut pengarna till dig naturligtvis).

Vilka klockor ökar mest i värde?
Slutsats Klockor som en investering Vare sig de är från Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, IWC eller Audemars Piguet: Klockmodeller från varumärken som är hyllade över hela världen utgör attraktiva investeringsalternativ till värde.
Vi samarbetar endast med Posten i Sverige för våra leveranser, så även om det mot förmodan skulle hända något med en försändelse så är din guldklocka och övriga guldföremål väl försäkrade. Vi samarbetar även med polisen. Om vi får in stulet guld så upptäcker vi det snabbt och anmäler detta till polisen.

Det kan vara svårt att värdera en guldklocka på egen hand, men det känns ofta på vikten om en klocka till stor del består av guld. Om även klockarmbandet är gjort i guld är klockan förstås mer värd än om bara boetten eller mindre delar av armbandsuret består av guld. Ett enkelt sätt att få guldklockan värderad är att skicka in den till våra experter, som då kontrollerar karathalt och vikt med mycket noggranna metoder.

Vilka klockor har bra andrahandsvärde?
De klockmärken som är kända för att behålla eller öka i värde är exempelvis Rolex, IWC, Audemars Piguet, Patek Philippe – dock är det vissa modeller som är mer eftertraktade och stiger i värde mer än andra.
Förutsatt att guldklockan inte är en antikvitet eller kommer från en populär tillverkare som Rolex eller Cartier, som medför en prispremie på andrahandsmarknaden, är det i första hand mängden guld i din klocka som avgör hur mycket den är värd. De flesta äkta guldklockor är tillverkade i 18-karats guld (75 % guldhalt) och det är stor skillnad mellan olika klockor hur mycket guld som använts i tillverkningen.

Ange önskad länkstorlek om ni vill att vi anpassar länken efter din handled. Obs, ingen returrätt när länken är anpassad. Det går också bra att kostnadsfritt justera storleken i Klockmasters butiker.
Detta armbandsur är en herrklocka från Certina i serien Ds Sport med en urtavla i svart och med ett armband i färgen silver gjort av stål. Boetten är i med material av rostfritt stål, den har en diameter på 42 mm samt en tjocklek på 11 mm.

Garantin täcker eventuella fabriksfel som uppstår på klockan/produkten du köper utav oss. Den täcker ej om klockan/produkten utsatts för någon form av yttre åverkan.
Det finns flera olika familjer, Podium, Caimano, Eagle, Ds-1, DS-8 och Action är några av de fantastiska kollektionerna, nästan alla finns med antingen Quartz eller Automatiska verk. Certina var det första märket som lanserade ETAs nya generation av automatiska verk, Powermatic 80, med hela 80 timmars gångreserv.

Certina är ett av Sveriges mest välkända klock märken, de står för kvalitet i en bra prisklass, de är Schweiska, har alltid safirglas, är alltid vattentäta och deras signum Certina DS- står fortfarande för detsamma som när uttrycket myntades- Double Safety.
Vi jobbar alltid för att försöka behandla din order så snabbt som möjligt, lägger du en order innan kl 09.30 på måndag-­fredag så behandlas ordern normalt samma dag för lagerförda produkter och du har normalt produkten inom 1-­3 dagar. Vi på Brookfield kan ta fram ett skydd för din klocka specifikt så att du har försäkring upp till tillräckligt belopp och med ett skydd som anpassats särskilt för dyrbara klockor. En klocka som köps enbart för att säljas vidare, gör att varumärket urvattnas och förlorar mycket av sin kredibilitet. Därav detta djärva beslut, som på sätt och vis triggar just det som Patek ville undvika. För nu ökar värdet ännu mer.

Skicket på klockan är avgörande. Stötskador och repor bör undvikas. En försäkring utan självrisk hjälper dig bibehålla ett perfekt skick över längre tid eftersom du kan lämna in klockan för reparation även vid mindre och rent estetiska skador. En fördel är då att kunna gå till samma butik som där du köpte klockan för att vara säker på att den repareras med originaldelar av en fackman.Men för dig som idag redan äger en Nautilus är detta förstås en otroligt uppiggande nyhet. Den innebär naturligtvis att du har möjlighet att göra en rejäl vinst när du säljer klockan. Med en värdeökning kommer dock en mycket viktig detalj som är enkel att glömma, och detta är att se över försäkringen. För det första bör du säkerställa att du har en klockförsäkring med bra villkor och för det andra att det står rätt värde angivet i försäkringen. Kontakta oss på Brookfield om du önskar höja försäkringsvärdet på din Nautilus eller vill teckna försäkring.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Som aviserat vänder vi oss nu till klockmärken och modeller som är eftertraktade som investeringar. På grund av svårigheten att på ett tillförlitligt sätt förutsäga potentiella värdeökningar vill vi naturligtvis inte ge några konkreta rekommendationer för en investering. Vi vill dock inte avstå från att uppmärksamma företag och modeller med stor efterfrågan och ett gott rykte i klockvärlden.

Det är värt att titta närmare på i vilken utsträckning en klockas värdeökning beror på dess material. Materialet kan trots allt vara avgörande, men som enskild faktor har det endast begränsad betydelse. Naturligtvis är det fördelaktigt om en klocka är tillverkad av högkvalitativa material, till exempel guld eller platina. Men enbart det faktum att en modell är tillverkad av guld garanterar inte köparen en värdeökning.
Vare sig det gäller Rolex Daytona, Rolex Submariner eller ett annat samlarobjekt från huset Rolex: klockorna från den välkända tillverkaren sticker ut på marknaden med ibland extremt höga priser. Om man tar de lyxiga Rolex Daytona- och Rolex Submariner-klockorna som nämns ovan som exempel, handlas de till priser långt över listpriset och är därför idealiska för den som vill skaffa en klocka som en investering. Efterfrågan är särskilt stor på Rolex-klockor i stål, som fortsätter att lova gigantisk avkastning.

A. Lange & Söhne är en ganska liten tysk klocktillverkare som matar marknaden med cirka 5 500 klockor per år. Eftersom efterfrågan på de exklusiva klockorna är stor ökar de ofta i värde i samma ögonblick som de köps direkt från tillverkaren till listpriset. Med andra ord kan en klocka från A. Lange & Söhne i gott skick extremt ofta säljas långt över det pris som tillverkaren har satt upp.
När det gäller klockor som en investering är Patek Philippe-märket ett måste. Bästsäljaren är den legendariska Patek Philippe Nautilus, vars värden bokstavligen går genom taket. Men Patek Philippe Nautilus är inte den enda modellen från företaget som lämpar sig som investering. Faktum är att många av Patek Philippes armbandsur och fickur är attraktiva investeringar.Det är ett välkänt faktum att klockmarknaden inte är fri från bedragare som vill sälja falska lyxklockor. Därför spelar autentisering – dvs. bevis på en klockas äkthet – en viktig roll. I praktiken brukar klockor utan tillverkningscertifikat vanligtvis endast inbringa upp till 50 % av det faktiska priset. När man köper en klocka är det därför mycket klokt att direkt utesluta modeller utan tillverkarcertifikat och garantideklaration. De är trots allt ganska olämpliga som investering. Klockor som tillverkas i mycket begränsade upplagor har vanligtvis större värderingspotential än klockor som släpps ut på marknaden i stora mängder. Ju färre klockor det finns av en eftertraktad modell, desto mer överstiger efterfrågan utbudet, vilket i sin tur innebär att klockan ökar i värde och kan säljas till ett högre pris. Det är ett faktum att en klocka inte nödvändigtvis behöver vara helt ny för att vara en värdefull investering. Begagnade klockor från kända märken – till exempel Rolex, Patek Philippe, Vacheron Constantin eller Audemars Piguet – kan också fungera som lönsamma materiella tillgångar som ökar i värde med åren. De begagnade klockornas skick är den avgörande faktorn. En begagnad klocka som är i utmärkt skick är naturligtvis värd mycket mer än en klocka med mer uppenbara tecken på slitage som kanske har färre år på nacken. Så om du vill använda dig av begagnade klockor som en investering bör du definitivt låta en expert med specialistkunskaper bedöma tillståndet på respektive klocka. Detta är det enda sättet att dra välgrundade slutsatser om hur klockans värde kan utvecklas.

På klockmarknaden kretsar mycket kring tillverkaren och dess rykte. Medan det är förenat med en ganska hög risk att köpa modeller av ganska okända och nya klockmärken, är man ganska på den säkra sidan med en modell av välkända märken. Samlarobjekt från kända märken som Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin eller Audemars Piguet anses vara jämförelsevis säkra investeringar som man i allmänhet inte kan göra så mycket fel med.
Många människor tycker att det är fantastiskt roligt att skaffa fina, mycket funktionella klockor från kända klockmärken. Dessa speciella klockor samlas in, vårdas och tas om hand – en verkligt vacker hobby. I allt större utsträckning köps dock klockor inte för rent nöjes skull utan som en investering. Samlare ser i allt högre grad klockor som en investering och följer med intresse prisutvecklingen. Den här artikeln behandlar ämnet klockor som en investering, förklarar vad man ska tänka på när man gör förnuftiga investeringar i lyxklockor och presenterar några högkvalitativa armbandsur med stigande värde.När det gäller en lönsam investering är det viktigt att ta en titt på prisutvecklingen för modellerna i fråga under de senaste månaderna och åren. I kombination med en jämförelse av prisutvecklingen för liknande lyxklockor resulterar detta i en välgrundad bedömning när det gäller återförsäljningsvärdet.

Investerare vill framför allt ha en sak: en god avkastning. Men naturligtvis kan ingen absolut tillförlitligt förutsäga hur priserna kommer att utvecklas på marknaden. Trots detta finns det några kriterier som kan öka sannolikheten för att komma ut ur investeringen som en ”vinnare”. I det följande ska vi ta en titt på dessa kriterier och vad man ska titta efter när man köper en klocka som en värdeinvestering.
Om du äger vintage Tag Heuer-klockor har du förmodligen fått jackpot. För: Välbevarade vintagemodeller från den schweiziska klocktillverkaren är sällsynta och uppnår priser som varje investerare drömmer om. Tag Heuer är därför ytterligare ett bra exempel på en lyxklockstillverkare med många modeller som lämpar sig som investeringar.

Samlarobjekt kan säljas för ett högt pris, särskilt om de är i utmärkt skick. Detta gäller för klockor precis som för de allra flesta andra materiella tillgångar. Den som köper en dyr klocka från Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin eller Audemars Piguet bör därför behandla den med största omsorg och bära den så lite som möjligt. Detta är det enda sättet att se till att klockan inte förlorar
i värde på grund av att den ackumulerar tecken på slitage.
En klocka från Audemars Piguet är ren lyx! Den schweiziska tillverkningen producerar endast cirka 26 000 klockor per år, vilket innebär att utbudet underskrider efterfrågan betydligt – goda förutsättningar för en investering. Särskilt klockorna från Audemars Piguets Royal Oak Offshore-kollektion får regelbundet högsta priser på auktioner, vilket tyder på att du kan investera dina pengar lönsamt här.Vare sig de är från Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, IWC eller Audemars Piguet: Klockmodeller från varumärken som är hyllade över hela världen utgör attraktiva investeringsalternativ till värde. Om du tar några tips till dig, är uppmärksam på vissa kriterier vid köp av klockor och inte investerar helt utan specialistkunskap har du goda chanser att få stigande priser för en armbandsur från de ”stora” märkena och därmed en lönsam investering.

En investering i en Omega Speedmaster eller en liknande populär modell från Omega är med all sannolikhet en bra idé. Särskilt när det gäller Omega Speedmaster får observatörer av marknaden ibland en känsla av att priset skulle stiga omåttligt. Även om det – som nämnts flera gånger – inte finns någon garanti för stigande priser finns det mycket som talar för att lyxklockor från Omega i allmänhet inte bara håller sitt värde stabilt utan blir mer värdefulla med tiden.
På grund av den höga volatiliteten på aktiemarknaden och de historiskt låga räntor som banken betalar ut ökar efterfrågan på alternativa investeringar. Lyxklockan som investeringsobjekt hamnar därmed i fokus för välbärgade investerare. Faktum är att en klocka kan vara en värdefull investering. Detta har tidigare på ett imponerande sätt visats av olika modeller som har väckt uppmärksamhet genom sin snabba värdeökning. Man bör dock vara medveten om att det inte finns någon garanti för att en klocka kommer att öka i värde. Som med så många investeringar gäller samma sak för klockor: investerare måste kunna leva med ett visst mått av risk. Om så är fallet är köpet av en klocka ett utmärkt sätt att kombinera personlig passion och kärlek till (vintage)klockor med en lovande finansiell investering.Klockor från IWC övertygar med klassisk design och högsta funktionalitet. Det är därför inte konstigt att investerare kan förvänta sig en attraktiv avkastning på sin investering. Chanserna att tjäna pengar när man köper och senare säljer vidare en IWC-klocka är utmärkta, med tanke på de priser som klockorna får på andrahandsmarknaden.

Som med alla precisionsverktyg bör en klocka underhållas regelbundet av ett auktoriserat kundservicecenter. Hur ofta en klocka behövas underhållas beror på modell, klimatförhållanden och bärarens vanor. Generellt sett rekommenderas en allmänservice vart tredje till vart fjärde år. Dessutom bör en klockas vattentäthet kontrolleras regelbundet.
Gångreserven avgör hur lång tid en klocka kan fortsätta att gå utan att behöva vridas upp. De flesta mekaniska klockor som är helt uppdragna har en gångreserv på mellan 38 och 42 timmar – men detta kan variera mycket beroende på urverk och hur den bärs. Förutom att ha hög precision har den innovativa Powermatic 80 en gångreserv på upp till 80 timmar – nästan dubbelt så lång som jämförbara modeller.

Klockor bör aldrig utsättas för starka magnetiska fält som högtalare, magnetiska lås, kylskåp eller andra elektromagnetiska apparater eftersom detta ha en stor påverkan på deras precision. Om detta skulle hända kan en skicklig urmakare avmagnetisera klockan.
På de flesta modeller är det enkelt att ställa in datum. Kronan dras försiktigt ut till sitt första läge och vrids tills korrekt datum visas. Kronans vridriktning kan vara antingen med- eller motsols, beroende på modell. Andra klockor, särskilt vissa kvartsmodeller med avancerad eller multifunktionell urtavla, använder specifika steg eller genvägar för att byta datum. Se aktuell användarhandbok för just din modell.Kronan bör alltid tryckas in ordentligt eller skruvas ned i boetten så att inget vatten kan komma in i klockan. Av samma anledning bör aldrig kronan eller tryckknapparna användas under vatten. Klockan bör aldrig utsättas för plötsliga temperaturändringar (till exempel hamna i kallt vatten efter att ha varit utsatt för stark sol under en längre tid) eftersom detta kan skada vattentätheten permanent.

Vilka klockor ska man ha?
Köp en klocka från exempelvis Seiko, Tissot eller Certina. De gör bra och prisvärda klockor som funkar i alla lägen. Är du efter en tidlös klocka som du dessutom kan tjäna en slant på när du säljer den? Köp en klocka från en välkänd prestigeurmakare som Rolex, Breitling, Omega, Patek Philippe eller Cartier.
En mjuk tandborste, mild tvål och vatten kan användas för att rengöra armband av rostfritt stål och titan samt alla vattentäta boetter. Klockan bör sedan torkas försiktigt med en mjuk trasa.Direktkontakt med lösningsmedel, rengöringsprodukter, parfym eller andra kosmetiska produkter bör alltid undvikas eftersom de kan skada klockans armband, boett eller tätningar permanent.Kvartsklockor är mycket exakta och långlivade och drivs av ett litet batteri. Detta klockbatteri har oftast en livslängd på mellan två och fem år, beroende på klocktyp, storlek och funktioner. En kronograf, till exempel, drar mer ström än en klocka med tre visare. Klockor av hög kvalitet är komplicerade verktyg som är välanpassade för vardagligt bruk. Dock bör de hanteras noggrant och försiktigt så att de kan användas under många år. Tack vare deras innovativa och robusta utförande håller Certinas klockor en mycket hög kvalitet och går utmärkt att använda vid sportutövande – men de kan skyddas ytterligare och bevaras genom aktsam hantering. Certina DS Action klocka är som ett riktigt dykarur och uppfyller alla krav för ISO 6425-standarden och är vattentät upp till 300 meter! Utrustad med Powermatic-verk ger den en gångreserv på 80 timmar fullt uppdragen-om du väntar på den perfekta vågen!

Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vad betyder Certina?
I slutet av 1940-talet lanserade den schweiziska klocktillverkaren Gebrüder Kurth AG ett nytt märkesnamn för företaget: Certina, från latinets ”certus” som betyder ”förvissad, säker”.
Hos oss kan du känna dig trygg med ditt köp. Vi är en svensk butikskedja med lång historik (130 år) och auktoriserad återförsäljare av välkända varumärken. Skickas från oss inom 1-2 arbetsdagar (5-10 arbetsdagar vid beställningsvara). P.g.a. covid-19 kan fördröjningar av leveranser förekomma. Detta beror främst på längre ledtider än vanligt från vissa varumärken och leverantörer. Här ser du vilka butiker som har varan hemma och som erbjuder dig att reservera varan. Välj den butik som passar dig bäst och fyll i dina uppgifter. När du har slutfört reservationen får vald butik information om vilken vara du valt och de kontaktar dig när det är dags att hämta och betala varan på plats i butiken.

Vår fördelaktiga Stjärnförsäkring ingår när du köper en klocka över 400 kr eller ett smycke över 900 kr. Och vår Riksgaranti innebär i korthet att du har 24 månaders garanti på samtliga armbandsur. Garantireparation kan utföras i valfri Stjärnurmakarbutik. I Stjärnförsäkringen ingår ej: Apple Watch, aktivitetsarmband, presentkort.
Genom åren togs Certinas klockor med på många liknande äventyr, djupt under havet och uppe på bergstoppar och i skidbackar – hela tiden med goda resultat och välbevarade fungerande klockor med tillbaka.

Var tillverkas Certina klockor?
Certinas klockor är kända för sin precision, tillförlitlighet och sportiga framtoning. Sportklockmärket har ett internationellt anseende som bygger på kvalitativt schweiziskt hantverk under 130 år. Vill du resa tillbaka i tiden?
Schweizisk urmakerikonst kombinerat med teknisk innovation, och en känsla för vad som krävs för den sportige och aktive moderna människan, ligger bakom Certinas framgångar och höga kvalitet på sina klockor. Under alla år de har varit verksamma har de legat i framkant när det gäller stöttåliga och funktionella klockor.Certina har utvecklat något som de kallar DS-konceptet, vilket lanserades redan 1959. Det är en väldesignad uppsättning säkerhetsfunktioner som ingår i alla deras klockor och är en starkt bidragande orsak till att de är så hållbara och robusta.

Certina är ett välkänt internationellt varumärke och har nått ut bortom sin sportiga inriktning. Denna kollektion präglas av elegans och innefattar både vackra feminina damur, samt stiliga herrklockor som komplimenterar den moderna affärsmannen- eller kvinnans stil mycket väl.
Sköldpaddsloggan är en symbol för något hårt som håller, och är med under en mycket lång tid. Dessutom är den en symbol för den koppling till vatten som också är närvarande i Certinas klockor.

Heritage-kollektionen är Certinas sätt att blicka tillbaka och vårda sina traditioner och sitt arv, från alla åren av urmakeri. Klockorna i denna kollektion är onekligen tidlösa, klassiska klockor som inte går att missta för något annat än just Certina.
En stor del av Certinas historia har ägnats åt sport i alla dess former. Denna kollektion kan ofta ses i motorsportsammanhang och består av klockor med många tekniskt avancerade finesser och funktioner.

Letar du efter en tålig sportig dam- eller herrklocka med lite roligare design så är sannolikheten att du hittar den i just Certinas kollektion mycket stor! Genom sin långa historia har Certina utvecklat klockor som tål tuffa tag. Vattentäta, stöttåliga klockor blev tidigt standard för många av deras klockor. Så tidigt som under mitten av 1900-talet togs en av deras första klockor med på en expedition där man besteg höga berg i Nepal, en mycket framgångsrik prestation där man stolt kunde visa upp att klockorna klarade både höjd- och tryckskillnaderna som rådde högst upp på bergen. Många av Certinas klockor är anpassade för dykning och livet på sjön och som varumärke har Certina dessutom varit med och bidragit mycket till viktig forskning som rör havet, och är involverade i projekt för till exempel bevarandet av havssköldpaddan.

DS-8 Eagle är en kraftig modell på 44 millimeter i diameter som utrustats med antireflexbehandlat safirglas och PVD behandlat stål. Klockan drivs med Precidrive™-tekniken som återger tiden mellan åtta och tio gånger mer exakt än konventionella kvartsklockor.Det finns flera olika familjer, Podium, Caimano, Eagle, Ds-1, DS-8 och Action är några av de fantastiska kollektionerna. Nästan alla finns med antingen Quartz eller Automatiska verk. Certina var det första märket som lanserade ETAs nya generation av automatiska verk, Powermatic 80, med hela 80 timmars gångreserv. Utrustad med Precidrive™-tekniken återges tiden mellan åtta och tio gånger mer exakt än konventionella kvartsklockor. Modellerna kan väljas med stållänk, eller läderrem för en mer klassisk look. Om du kan din klockhistoria är Heritage-kollektionen något du inte får missa, då dessa klockor bär på ett arv och en klass som inte går att få någon annanstans; detta är unika Certina-ur av högsta kvalitet.

Genom åren har Certinas klockor suttit runt handlederna på många framstående idrottsmän, bland annat inom motorsporten har klockorna varit populära. En annan framstående idrottsman som synts bära en Certina, var en av världens mest berömda boxare, Muhammed Ali.
På Certinas logotyp finns ett sköldpaddsskal. Det är en symbol för den långa livslängden hos klockorna; precis som sköldpaddor klarar av att leva otroligt länge, ska en klocka från Certina kunna hålla i flera generationer.

1983 kom Certina att slås samman med SMH Group, vilket sedan skulle bli Swatch Group Ltd, där många andra kända märken, inom klockor och annat ingår. Certina har sedan dess fortsatt att utveckla och sälja högkvalitativa klockor, med sportighet i fokus. Som namnet antyder är klockorna i denna kollektion vattentäta och anpassade för många sorters äventyr vid havet och ute till sjöss. Kollektionen innefattar både dam- och herrklockor och har en mycket läcker och stilren design som fungerar lika bra vid sportiga aktiviteter, som till vardags till exempel på arbetsplatsen. Namnet har sitt ursprung i det latinska ordet certus, som kan översättas till ”säker”. År 1939 blev Certina ett officiellt registrerat varumärke och skulle 10 år senare bli det enda namnet som företaget använde för sina klockor.På Certinas klockor står det alltid Swiss Made, vilket har kommit att bli en tydlig kvalitetsstämpel när det gäller urmakerihantverket. Det är såväl en indikation på var klockorna tillverkas, som en hänvisning till märkets långa anor och historia hemma i Schweiz.

Är Certina bra klockor?
Certina är ett av Sveriges mest välkända klockmärken, de står för kvalitet i en bra prisklass, de är Schweiziska, har alltid safirglas, är alltid vattentäta och deras signum Certina DS- står fortfarande för detsamma som när uttrycket myntades- Double Safety.
Certina är ett av Sveriges mest välkända klockmärken, de står för kvalitet i en bra prisklass, de är Schweiziska, har alltid safirglas, är alltid vattentäta och deras signum Certina DS- står fortfarande för detsamma som när uttrycket myntades- Double Safety.Certina DS är med på en internationell expedition under den första lyckade bestigningen av det 8 167 meter höga Dhaulagiri i västra Nepal. Den övervinner alla utmaningar – från stora temperaturändringar till avsevärda höjd- och tryckskillnader – utan några som helst problem.Under 1930-talet börjar företaget alltmer att använda varumärkesnamnet Certina, och det med god anledning: Det är enkelt att uttala på de flesta språk och kommer från latinets ”certus” som betyder ”säker”. Varumärket registreras officiellt 1939 och väljs 1949 som företagets enda varumärkesnamn.

Certina utvidgar sin närvaro inom rallysporten genom att bli Offical Partner för Abu Dhabi Total World Rally Team, ett av världens mest kända och framgångsrika team inom sporten. Varumärket är även partner till det välkända ADAC GT Masters. Som Official Timekeeper för en av de mest spännande racingserierna i Europa stärker märket sitt rykte som en äkta sportklocka som hör hemma på världens stora motorsportevent.
Bröderna Adolf och Alfred Kurth startar sin egen klockverksamhet i den schweiziska staden Grenchen. På denna idylliska plats vid foten av Jurabergen mellan Solothurn och Biel arbetar bröderna och deras nya anställda i en sidobyggnad till familjehuset. Det tar inte lång tid innan affärerna blomstrar och under de följande åren öppnas flera förgreningar och ny personal anställs.Certina Biostar är den första klockan i världen som visar en persons dagliga biorytm. Ett ögonkast räcker för att se bärarens fysiska, mentala och emotionella biorytm.

1906 introducerar bröderna Kurth ett varumärke för sina klockor: ”Grana”, kort för ”Granacus”, det latinska namnet för Grenchen. Kvaliteten på dessa ur erkänns genast och belönas med flera priser. 1920 ansluter sig Alfred Kurths söner Erwin och Hans till företaget och lotsar det genom de svåra tiderna under den stora depressionen.
Certina DS är en del av den amerikanska flottans undervattenprojekt Sealab II, som består av forskare och dykare som arbetar i en dykstation inom olika områden av marin forskning. De bekräftar att Certina DS är helt pålitlig under alla slags förhållanden.En japansk expedition till Mount Everest använder sig av klockor från Certina, och klockorna tål även dessa oerhört utmanande förhållanden. Under expeditionen lyckas den japanske skidåkaren Miura med en av de mest våghalsiga skidturerna någonsin när han från 8 000 meters höjd åker 1 000 meter nedför, med en DS-2 Chronolympic på handleden.

Certina blåser nytt liv i en historisk dykarklocka som inte har förlorat sitt värde: DS PH200M tar sin namnes tidslösa design från 1967 och kombinerar den med ett kraftfullt automatiskt urverk från den senaste generationen.
I vårt ständiga sökande efter hållbara lösningar har vi hittat #tide ocean material®. Det är tillverkat av plastskräp som hämtats från havet genom en innovativ process, och det är råmaterialet för vackra och otroligt slitstarka klockarmband i hög kvalitet.

1959 tar företaget fram den första Certina-klockan med DS-konceptet. Certina DS är en extremt stöttålig automatisk klocka som är vattentät upp till 20 bar (200 meter). Detta sätter standarden för en hel generation av armbandsur.
Ett material som väcker uppseende: DS Podium Chronograph, gjord av ultralätt och robust aluminium, för en snygg touch i kombination med högteknologisk kvalitet.

Precidrive-urverk med hög precision är nu en integrerad del i nästan alla företagets nya kvartsur. Tekniken är nu så fullt utvecklad att Certina utan problem får Precidrive-urverk certifierade som kronometrar av COSC.Deras namn är ljuv musik för motorsportfantaster över hela världen: supersnabba GT4 European Series och FFSA GT G4 France. Certina garanterar nu maximal precision vid båda racingserierna i rollen som partner för SRO Motorsports Group.

Hur länge håller en Certina klocka?
De flesta mekaniska klockor som är helt uppdragna har en gångreserv på mellan 38 och 42 timmar – men detta kan variera mycket beroende på urverk och hur den bärs. Förutom att ha hög precision har den innovativa Powermatic 80 en gångreserv på upp till 80 timmar – nästan dubbelt så lång som jämförbara modeller.
Norrmannen Ole Einar Bjørndalen, den mest framgångsrika skidskytten i sportens historia, ansluter sig till den internationella Certina-familjen som en officiell varumärkesambassadör.Den innovativa DS-2 Super PH 500 M är en del av undervattenexperimentet Tektite, där fyra forskare under två månader bor i två undervattentankar, under övervakning av NASA. Certina-modellerna som forskarna bär får de allra högsta betygen.

Certina slår sig samman med den nyligen grundade SMH Group, som leds av den visionära entreprenören och klockälskaren Nicolas G. Hayek. SMH blir världens ledande klockkoncern och döps 1999 om till Swatch Group Ltd. Bland koncernens produkter ligger Certinas sportklockor i mellanprissegmentet.

Certinas klockor är kända för sin precision, tillförlitlighet och sportiga framtoning. Sportklockmärket har ett internationellt anseende som bygger på kvalitativt schweiziskt hantverk under 130 år. Vill du resa tillbaka i tiden? Upptäck milstolpar och mästerverk från Certina på vår partnersida VintageCERTINAS.
Vårt långvariga engagemang inom motorsport förstärks ytterligare av vårt partnerskap med den lovande schweiziska motocrossföraren Jeremy Seewer. Under efterföljande år, 2018, blir Certina också en partner för Jeremys team Wilvo Yamaha MXGP.

Hur bra är Biltemas batteri?
Det ännu billigare batteriet från Biltema hamnar på tredje plats i testet. Så länge batterierna inte används i väldigt energikrävande apparater skiljer det inte särskilt mycket i livslängd mellan dem. För en spelkonsol rör det sig om 1,5 timmar mellan bästa och sämsta.
Som den officiella sponsorn av Sauber Petronas team firar Certina sin debut i Formula 1, en gren som märket kommer att vara lojal till under många år. Samtidigt gläds märket åt att motorcyklisten Thomas Lüthi, som har sponsrats från början av sin karriär, vinner 125cc-världsmästartiteln. Dessa sportsliga framgångar reflekteras i lanseringen av DS Podium, vars sportiga design och precision gör den till en av de mest populära och framgångsrika av Certinas klockfamiljer genom tiderna.

Certina delar sin kärlek till världen under vattnet med Sea Turtle Conservancy. Denna välgörenhetsorganisation har sitt huvudkontor i Florida och ägnar sig åt att skydda havssköldpaddor. Den grundades samma år som Certina lanserade sitt DS-koncept för dubbel säkerhet: 1959.
Världen under vattnet har alltid legat Certina varmt om hjärtat. Därför har Certina blivit en partner för tyska dykarförbundet (VDST), ett av världens största och äldsta dykarförbund – och tar lärdom från deras expertis.

Vilket batteri till Certina DS?
När batteriet är slut bör du genast låta en godkänd representant eller återförsäljare för CERTINA® byta batteriet. Batterityp: silveroxid och knappcell med zink, 1,55 V, nr 394, SR 936 SW. Denna symbol betyder att produkten inte skall kastas bland hushållsavfall. Den måste lämnas in på en godkänd insamlingsplats.
Med sin nya Cascadeur-modeller kan Certinas skicklighet i tillverkning av sportklockor ses vid första ögonkastet. Detta armbandsurs band är utformat som en motorcykelkedja och två iögonfallande metallstavar över safirglaset ger extra skydd.Den extra robusta och reptåliga DS DiaMaster drar till sig uppmärksamhet överallt – inklusive på den berömda amerikanska tungviktsboxaren Muhammad Alis handled. I en digitalkamera, som pressar ­batterierna hårdare, är skillnaderna ­däremot större. I stället för en konstant ur­laddning dras det ut mycket ström ­under en kort period. Till detta ändamål får lågprisbatterierna från Rusta och Ica Basic betraktas som klart sämre än övriga. Å andra sidan var Clas Ohlsons batteri bäst av alla här. Bäst i test är batteriet från Clas ­Ohlson. Trots att det bara kostar en tredjedel så mycket som GP Ultra Plus Alkaline ger det en längre livslängd i alla typer av apparater. Det ännu billigare batteriet från Biltema hamnar på tredje plats i testet.Spelkonsoler, leksaker, digitalkameror och tv-kontroller. Många av våra prylar är batteridrivna. Den som jämfört priserna på batterihyllan vet att det kan skilja mycket mellan olika märken. Så frågan är om du verkligen får vad du betalar för. Håller dyrare batterier ­avsevärt längre än billiga? Nej, visar Hem & Hyras test.

Hur mycket guld är där i en Certina guldklocka?
De flesta äkta guldklockor är tillverkade i 18-karats guld (75 % guldhalt) och det är stor skillnad mellan olika klockor hur mycket guld som använts i tillverkningen. Det kan vara svårt att värdera en guldklocka på egen hand, men det känns ofta på vikten om en klocka till stor del består av guld.
Så länge batterierna inte används i väldigt energikrävande apparater skiljer det inte särskilt mycket i livslängd mellan dem. För en spelkonsol rör det sig om 1,5 timmar mellan bästa och sämsta.Sju tusen skarpa patroner, krut, en granat och dessutom flera läckande flaskor med giftet DDT. Det förvarades i ett olåst källarutrymme i hyreshuset. ”Det var riktigt otäckt när vi såg lådorna med varningstexten: Explosivt”, säger småbarnsmamman Julia Lundberg. Efter att Hem & Hyra tagit upp fallet har SBB nu informerat sina hyresgäster om att hyresgästerna i fortsättningen ska hållas informerade.

Testfakta har på Hem & Hyras uppdrag testat kapaciteten i åtta olika alkaliska AA-batterier på den svenska marknaden. Urvalet är en mix av billiga standardbatterier och dyrare batterier som lovar något extra. Alla batterier är vanligt förekommande i livsmedelsbutiker och fackhandel. Batterierna köptes in under oktober 2018.– Ett batteri kan vara designat och tillverkat för att prestera bra vid en viss typ av förbrukning, säger Johny Jonsson, testledare på Intertek Semko, som utfört testet.

I testet har vi jämfört livslängden hos batterierna med olika typ av energi­förbrukning – låg förbrukning mot­svarande till exempel en tv-kontroll, medelhög motsvarande en spelkonsol och hög motsvarande en digitalkamera.

Fram tills idag stod det en koja här, långt upp i skogen ovanför bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Kojan var Amirs bostad i åtta år. Han kom till Sverige från Iran och efter att ha sökt uppehållstillstånd flera gånger gav han upp. Han flydde samhället – in i skogen.Sveriges största borrningsprojekt för bergvärme pågår just nu i Gränby i Uppsala. Men flera hyresgäster visste inte ens att det skulle dra i gång. Nu larmar boende om döda fåglar, översvämmade gångvägar och tolv timmar av oavbrutet oljud varje vardag.

Amir hoppades in i det sista att kommunen skulle ändra sig. Trots rivningsbeslutet. Men fem månader senare kom de till slut, med motorsågar och fyrhjulingar. Det hem som Amir byggt på i åtta år – revs på en dag.
Denna webbplats använder cookies för att möjliggöra funktioner på denna hemsida och förstå din interaktion med den. Genom att klicka på Acceptera godkänner du vår användning av dessa tekniker för statistik. Cookieinställningar.Nödvändiga cookies är helt betydande för att denna webbplats ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information. Denna kategori innehåller cookies som hjälper till med att förstå hur besökare interagerar med denna webbplats, upptäcker fel och tillhandahåller bättre statistik. Denna webbplats använder följande tredjepart cookies: En av Certinas mest kända innovationer är deras DS-koncept (Double Security), som introducerades 1959. DS-konceptet innebär förstärkt vattentäthet, stöttålighet och en mer robust konstruktion, vilket gör Certina klockor mycket populära bland äventyrare, idrottare och professionella dykare.Hos oss på Klockeriet.se erbjuder vi enbart äkta och genuina Certina klockor, och alla våra Certina klockor kommer med en 2-års garanti. Vår samling av Certina-klockor inkluderar populära serier som Certina DS Action, Certina DS Podium och Certina DS PH200M, för att bara nämna några.

Certina, grundat 1888, är känt för sina pålitliga, precisa och eleganta klockor som bär på en rik historia av schweizisk urmakarkonst. Märket kombinerar traditionellt hantverk med modern teknologi för att skapa klockor av högsta kvalitet, prestanda och design.
På Klockeriet.se hittar du produkter från välkända varumärken såsom Oris, Sjöö Sandström, Certina, Tissot m.fl. Vi är en auktoriserad handlare och du får alltid garanti på din klocka.Pålitlig, exakt, innovativ: Certina har ägnat mer än 130 år åt det schweiziska urmakeriets fina konst. Vi prioriterar utförande av hög kvalitet, modern teknik och sann sportanda. Och då menar vi inte bara toppidrottsprestationer. Det handlar om pålitlighet, hållbarhet och att vara öppen för nya saker. Men sköldpaddskölden är även ett uttryck för Certinas samhörighet med elementet vatten. Tidigare har varumärket varit involverat i några viktiga internationella projekt inom undervattensforskning och stöder för närvarande Sea Turtle Conservancy och dess Tour de Turtles. Den Floridabaserade organisationen arbetar hängivet för att säkerställa havssköldpaddans överlevnad och bevara dess naturliga miljöer. Läs mer om Sea Turtle Conservancy, dess mål och partnerskap med Certina här. Sköldpaddsskölden står för robusthet och lång livslängd. Det är kännetecken som utmärker alla klockor från Certina. Utan undantag. Märket utsåg därför redan på 60-talet sköldpaddsskölden till sin personliga symbol. Även idag finns den karakteristiska siluetten på varje klocka från Certina och i märkeslogotypen. Den påminner om den extrema tålighet, som utmärker alla klockor från Certina.SCHWEIZISK KVALITET MED SANN SPORTSLIG ANDA – SEDAN 1888 Certina är ett seriöst sportklockmärke. Dess sportklockor kompromissar varken med utseendet eller kvaliteten. I slutet av 1940-talet lanserade den schweiziska klocktillverkaren Gebrüder Kurth AG ett nytt märkesnamn för företaget: Certina, från latinets ”certus” som betyder ”förvissad, säker”. Fram till omkring 1953, trycktes ”Certina” på urtavlorna i ett kursivt typsnitt, med bokstäverna sammanlänkade. Från och med 1954, började märkesnamnet tryckas i tryckbokstäver, som i dag. Det nu välkända märket med två roterande C:n, det ena i det andra, lanserades 1958 efter en tävling för grafiska designers. Versioner av Certina-logon i vita bokstäver på en röd bakgrund representerar märkets ”swissness”. Hållbarhet och pålitlighet är av avgörande betydelse för Certina. Dessa värden ledde till utvecklingen av det unika DS-konceptet, som först lanserades av märket 1959 och står för ”Double Security” (DS). Dessa omfattande säkerhetsfunktioner i alla Certina-klockors design, oavsett kollektion eller funktion, är vad som gör dem så robusta och pålitliga i längden.”Swiss Made” visar inte bara klockans materiella ursprung, det syftar även på dess bakgrund. Kraven som denna beteckning sätter på klockan och urverket är stränga och tydligt definierade. Det betyder att köpare av en ”Swiss Made” originalklocka kan vara säkra på att de äger en klocka av hög schweizisk kvalitet.Alla Certina-klockor bär kvalitets- och ursprungsetiketten ”Swiss Made”, vilket visar att de är äkta schweiziskt hantverk. Märket grundades i Schweiz 1888 och värnar starkt om sina historiska och geografiska rötter.På 1960-talet, påvisade de första Certina DS-modellerna extraordinär kvalitet och hållbarhet i en serie spektakulära expeditioner och forskningsprojekt. Vill du läsa mer? Läs en sammanfattning av vår företagshistoria här.Den påtagliga framgången av det kompromisslöst robusta DS-konceptet ledde 2013 till integreringen av sköldpaddsemblemet, bekant från Certina-boetternas baksida, i logotypen.För att säkerställa att alla Certinas klockor uppfyller dessa olika krav, måste de följa strikta kvalitetskriterier. Dessa finns samlade i det kompromisslöst robusta konceptet DS, eller ”Double Security”, samt i kvalitets- och ursprungsetiketten ”Swiss Made”, som karaktäriserar alla klockorna i kollektionen.

Similar Posts