Dt Se Hedemora

05.00 Borlänge. Misshandel. En man i trettioårsåldern misstänks för skadegörelse och misshandel. Mannen ska ha misshandlat en man i tjugofemårsåldern. Han ska även ha slagit sönder utrustning på en personbil.Uppdatering 11:40: Två personer, en man och en kvinna, har gripits i samband med att det blev stopp på fordonet. Kvinnan, passageraren, är misstänkt för blåljussabotage, alternativt grovt brott. Föraren är i nuläget misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.Fyra sjöfyllerier rapporterades in under dagarna. Vid ett av fallen färdades en man med sina barn i en båt när de kontrollerades. Mannen, som också var förare av båten, blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Resultatet uppmättes till 0,72 promille. Samtidigt gjordes även en orosanmälan till socialtjänsten (SOL 14 §).01.45 Borlänge. Man i trettioårsåldern misstänkt för stöld. Mannen kontrollerades av polis då slangningsutrustning och diesel påträffades. Utrustning i beslag. I bilen fanns även flera minderåriga barn, orosanmälan till sociala myndigheter upprättade.

Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. En analys av provet får visa om mannen haft något olagligt i kroppen. Samtidigt omhändertogs mannens körkort samt bilnycklar.
Vid älven i Torsång fick tre vattenskoterförare böter för att ha färdats på vattnet i alldeles för hög hastighet. Ytterligare en förare kontrollerades varvid det framkom att personen hade skulder till ett sexsiffrigt belopp. Kontakt togs med Kronofogden för att få till en utmätning av vattenskotern, men ägaren kunde slutligen betala av hela skulden på plats. Patrull kallas till riksväg 70 i Rättvik med anledning av en trafikolycka mellan tre bilar. Ingen person ska ha behövt följa med ambulans efter olyckan. Två personbilar skadades vid olyckan, lyckligtvis dock inga personskador. Föraren av timmertransporten avvek från platsen och är därmed misstänkt för smitning från trafikolycksplats.Mellan den 22 till 24 juni hade sjöpolisen en insats i sjön Runn samt älven i Torsång. Midsommarhelgen bjöd på bra väder och det var en hel del rörelse i vattendragen. Merparten skötte sig utan några konstigheter men flera personer blev också misstänkta för olika brott.

I Romme stoppas ett fordon för kontroll och föraren, en man i 40-årsåldern, får följa med för provtagning då det uppstår misstankar om att han är påverkad.

Det har varit en relativt lugn natt operativt. Patrullerna har hanterat en del fylla samt ärenden av rutinkaraktär. Där kan det handla om exempelvis kontroller av personer och fordon eller larm från allmänhet som inte har utmynnat i något allvarligare brott, psykisk ohälsa och trafikbrott. Det har även inträffat en del viltolyckor i länet under natten, främst i lokalpolisområde Mora.
00.44. En man i 55-årsåldern kontrollerades i Noret varvid misstankar om brott uppstod. En anmälan gällande ringa narkotikabrott, innehav, kommer upprättas.Efter svackan förra året med för få funktionärer har vi nu startat samarbete med ett par nya föreningar, och utökat samarbetet med en av våra samarbetspartner sedan länge, så nu är vi på gång igen.Tidningen har nyligen publicerat ett antal artiklar om det politiska klimatet, där vi fått ta del av hur två representanter från SD och M upplever det i Hedemora kommun.

Vi vill vara tydliga med att vi tar anklagelserna om mobbing på stort allvar och har följt upp dem, både internt och i dialog med andra partier i fullmäktige. Särskilt påståendet om att en person liknats med Goebbels är allvarligt. Det visade sig komma från en debatt om tiggeriförbud, där ett citat av Goebbels lästes upp som inlägg i debatten av en representant från ett annat parti. Det är beklagligt att citatet upplevdes som ett personangrepp.
Även förtroendevalda i vårt parti upplever att tonen ibland är hård på möten, vilket kan leda till tidiga avhopp och att färre vill ta på sig politiska uppdrag. Det i sin tur är ett hot mot vår lokala demokrati. Därför ligger det också i vårt partis intresse att arbeta för ett schysst samtalsklimat på möten, men även utanför, som på sociala medier.

Bonnier News Local Kundservice hjälper dig med frågor om Falu-Kuriren, Borlänge Tidning, Mora Tidning, Nya Ludvika Tidning, Södra Dalarnes Tidning och dt.se

Södra Dalarnes Tidning är Dalarnas äldsta tidning, grundad 1881. sodran.se är Södra Dalarnes Tidnings nyhetssajt. Vi bevakar Hedemora och Säters kommuner och som sajt, app i nyhetsbrev och i sociala medier.
– Södran ska vara en nyhetsförmedlare som syns, finns och landar nära sina läsare. Den ska upplevas som en pigg och modig, säger Linda Solum, idag nyhetschef på DT, som tillträder som ny chefredaktör, i en kommentar.Journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekmans åsikter har fått henne sparkad från Arbetaren och Dagens ETC. Idag tjänar hon sitt uppehälle främst genom föreläsningar utomlands. ”Ser jag att det bildas en hegemonisk uppfattning, då ser jag ett behov av problematisering.”

Journalisten har tidigare berättat om Bonnier News Locals planer på att rita om mediekartan i Dalarna, där bevakningen decentraliseras till lokala redaktioner.Södra Dalarnes Tidning stängde sin redaktion i Hedemora 2016 och blev då den enda tidningen i Sverige som saknade redaktionell närvaro i hela sitt bevakningsområde. I stället utgick de två SDT-reportrarna från Borlänge.

Similar Posts