Dunlop Tempo Elite

Här kan du snabbt och enkelt registrera dig. Det är såklart gratis och utan förpliktelser. Som registrerad kund får du löpande erbjudanden och information om nya, spännande produkter via vårt nyhetsbrev (frivilligt). Hjärtligt välkommen!Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Självklart ser vi till att den information du fyller i är skyddad. Vi kommer inte sälja din information vidare utan bara använda den för vårt eget ändamål. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Hos oss kan du vara 100% säker att produkterna du köper är äkta. Vi köper våra produkter direkt från respektive varumärke eller dess agent utan osäkra mellanhänder. På så vis garanterar vi att det är en originalprodukt. Detta gäller genomgående i hela vårt produktsortiment. Kommentar: Tack vare sin vikt på 125 gram och topplätta balans så är det här racket mycket lättmanövrerat samtidigt som det kommer med en stor sweetspot vilket bidrar till en skön känsla i bollträffen. Den här modellen kommer med ”aeroskin-teknologi” vilket innebär att luftens turbulens runt racket blir upp till 36% mindre vilket möjliggör snabbare svinghastigheter och därmed även fart.

Kommentar: Är du på jakt efter ett bra squashrack till ditt barn? Då kan vi tipsa om Tecnifibre Carboflex Junior X-Top 2023. Den här serien är utvecklad av världsspelaren Mohamed El Shorbagy och har blivit ett populärt val bland våra racketshoppar. Denna modellen är juniorvarianten på denna racket serien.Vi har därför valt att skapa den här artikeln där vi pratar om olika squashrack med målsättning att hjälpa dig hitta ett rack som passar beroende på nivå, spelstil och ambition. Vi kommer inleda med att berätta lite kortfattat om olika squashrack så att du ska få en inblick i vad som är viktigt att titta på innan man investerar i ett rack. Vi kommer gå igenom bland annat rackform, balans, vikt m.m.

Lätta Squashrack – Ger utövaren möjligheten av spela mer offensivt och man får bättre men också smidigare manövreringsförmåga runt banan. Ett lätt squashracket är helt enkelt mer lättmanövrerat och man får ett bra hjälpmedel till att kunna spela en aggressivare och kvickare squash.
Head Heavy – Innebär att tyngdpunkten ligger högt upp på racket. Ett topptungt rack leder till att man får mer tryck i sina slag, vilket gör det enklare att slå hårt. Dessutom bidrar topptunga rack till en bra kontroll i sina slag då man har en bättre känsla för rackethuvudet. Vi tycker att topptunga squashrack passar för fartfylld och offensiv squash.

Dunlop Blackstorm Titanium passar inte bara nybörjare utan även motionärer och experter som vill ha ett lättmanövrerat squashrack med stor sweetspot kommer gilla egenskaperna i den här modellen.
Om vi sedan jämför med de klassiska racken så blir då sweetspot något mindre. Däremot när man träffar sweetspot med ett klassiskt rack så får man ut något mera i fart och en bättre förmåga att placera bollarna.

Med sina 155 gram så bidrar racket till att ge extra fart och tyngd i slagen vilket kan vara önskvärt för barn som har svårt att producera fart på egen hand. Racket kombinerar inte bara med fin fart utan även en bra spelkänsla och aerodynamik i en bra balans vilket kan vara önskvärt oavsett om man gillar att spela offensivt eller defensivt. Helt enkelt ett bra junior squashracket oavsett om man är expert eller nybörjare till sporten där man vill träna in grundslagen.
Är du på en medelnivå och osäker på vilken typ av spelstil du spelar så rekommenderar vi istället att du köper en modell som är even balanced vilket ger dig bra allround egenskaper så du kan få ut lite av varje när det kommer till både precision och fart.

Inom squashrack så pratar man vanligtvis om två typer av rackformer. Det första är det droppformade squashracket och det andra är det klassiska squashracket.
Kommentar: Vi tycker att Dunlop Blackstorm Titanium 2022 är ett bra och välgjort squashracket som passar för nybörjare. Det här är en populär modell som blivit vanlig på våra squashanläggningar i Sverige. Tack vare sin extra huvudlätta balans så blir racket extremt lättmanövrerat vilket är önskvärt för många nybörjare som vill få in en känsla i grundslagen men som också vill få till längre bolldueller.Givetvis finns det squashrack som är anpassade för nybörjare. Dessa racken har ofta större sweetspot och en lägre vikt för att vara mer lättmanövrerade men som också ger mer förlåtande bollträffar ut emot kanterna. Dessa rack ger en snällare väg in i sporten samtidigt som det blir lättare att få in en bättre känsla i grundslagen.Givetvis finns det squashrack som \u00e4r anpassade f\u00f6r nyb\u00f6rjare. Dessa racken har ofta st\u00f6rre sweetspot och en l\u00e4gre vikt f\u00f6r att vara mer l\u00e4ttman\u00f6vrerade men som ocks\u00e5 ger mer f\u00f6rl\u00e5tande bolltr\u00e4ffar ut emot kanterna. Dessa rack ger en sn\u00e4llare v\u00e4g in i sporten samtidigt som det blir l\u00e4ttare att f\u00e5 in en b\u00e4ttre k\u00e4nsla i grundslagen.

Gillar du att spela squash? Vill du köpa det bästa squashracket? Vill du dessutom hitta ett billigt squashrack? Men hur vet man vilket rack man ska köpa och vad passar för just min spelstil?
Är du nybörjare i squash så tycker vi att du ska välja ett lite tyngre racket som är head light eller even balanced för att komma åt förlåtande och snälla egenskaper medans du lär dig bollträffen.Vikten ligger på 205 gram vilket gör att racket ger spelaren mer fart och tyngd i slagen vilket är extra önskvärt när man är ny till sporten. Vi tycker helt enkelt att det här är ett bra allround rack som passar främst till nybörjare och motionärer som söker ett billigt och snällt squashrack.

Det beror helt p\u00e5 niv\u00e5, spelstil och f\u00f6ruts\u00e4ttningar. Vi rekommenderar att inte v\u00e4lja det allra dyraste och fr\u00e4sigaste squashracket och tro att man kommer bli proffs direkt utan det handlar mer om att hitta ”r\u00e4tt” squashrack beroende p\u00e5 hur l\u00e5ngt man har kommit i sitt spel, hur s\u00e4ker man k\u00e4nner sig i bolltr\u00e4ffen och vilken typ av squash som man gillar att spela med h\u00e4nsyn till offensivt spel eller defensivt spel.
Något som är nytt med 2022 års modell är den nya ”Powermax” tekniken vilket innebär att längst ner på racket så går det två senor in i varje hål vilket bidrar till en större sweetspot men som också hjälper racket att producera mera fart vilket många nybörjare uppskattar.När vi pratar om balans i ett squashracket så pratar vi om vart på racket som tyngdpunkten ligger. Squashrack kan komma som topptunga, topplätta och neutrala.

I rackethalsen har dunlop implementerat sin ”power ridge-teknik” vilket är en förstärkning som ger racket en bättre stabilitet och styvhet vilket också bidrar till en bättre fart men också mer kontroll vilket leder till en bra precision och mer förlåtande egenskaper.
Det beror helt på nivå, spelstil och förutsättningar. Vi rekommenderar att inte välja det allra dyraste och fräsigaste squashracket och tro att man kommer bli proffs direkt utan det handlar mer om att hitta ”rätt” squashrack beroende på hur långt man har kommit i sitt spel, hur säker man känner sig i bollträffen och vilken typ av squash som man gillar att spela med hänsyn till offensivt spel eller defensivt spel.Om vi kombinerar alla dessa tekniker och egenskaper får vi ett mycket bra allround squashrack som passar alla spelartyper och nivåer för herr,dam och junior oavsett om man gillar offensivt spel med mycket fart och hårda slag eller defensivt spel med mycket kontroll och precision. Det här är helt enkelt ett välgjord allround squashrack som kombinerar fina kvalitéer som många squashspelare önskar.

Tunga Squashrack – Ger istället mer förlåtande och snälla egenskaper då racket kommer att hjälpa till med att generera mera kraft i bollen. Är man nybörjare så tycker vi därför att man ska kika efter ett lite tyngre squashrack för att få hjälp även vid lösare svingar.
Kommentar: Vi tycker att Head Cyber Edge är ett mycket billigt och prisvärt squashracket som passar främst för nybörjare. Det här racket kommer med en stor sweetspot vilket bidrar till snälla och förlåtande egenskaper vid träffar ut emot kanterna. Tack vare sin lite tyngre vikt på 195 gram så kommer det här racket hjälpa utövaren att producera extra fart vid bollträff vilket passar för spelare som har en lösare sving. Dessutom har Head implementerat sin ”amplified fibre” teknik vilket bidrar till mer styvhet i ramen som leder till att man får ut ännu mer kraft i slagen.Avslutningsvis kommer v
i att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa squashracket 2023 där vi bland annat pratar om squashrack från Tecnifibre och Dunlop. I vår topplista presenterar vi bra squashrack för herr, dam, junior men också nybörjare samt ett bra billigt rack som vi tror passar för användare som inte vill lägga de största pengarna på ett rack. Det som visuellt skiljer dessa racken åt är att strängarna i det droppformade racket går nästan hela vägen ner till handtaget. Det här leder till att ett droppformat rack har en något större sweetspot än de klassiska racken. Det här leder i sin tur till att de droppformade modellerna är enklare för nybörjare att lättare få en bättre träff och fart på bollen. Framförallt så blir racket mer förlåtande vid träffar mer ut emot kanten. För att man ska kunna välja ut ett bra rack så måste vi börja med att berätta lite kortfattat om de olika modellerna. De finns flera modeller ute på marknaden och många skiljer sig i material, form, vikt och balans. Vi tycker att det är bra om man redan nu börjar tänka ut vilken nivå, ambition och spelstil man har med sin squash. Vi rekommenderar inte att man bara köper det fräsigaste dyraste racket och tror att man kommer presentera grym squash utan det handlar mycket om nivå och spelstil för att verkligen kunna hitta ett squashrack som passar för ens egna spel.Vi börjar med ramkonstruktionen som har fått en uppgradering när det kommer till dynamisk respons och boll acceleration kombinerat med X-armsteknologi som ger en mer kraftfull ram som ger en bättre stabilitet i slagen. ”Extended sting holes” innebär att man har gjort hålen för senorna större på 12 platser i ramen vilket bidrar till en bättre känsla i bollträffen. I 2023 års modell har man även tagit bort bumpern på ovandelen av huvudet och istället lagt till aktiva fibrer av aramidfibrer som minskar vibrationer och PTEE som gör racket mer slitstark vilket förbättrar livslängden på racket. Det här gör också att ramen ger en bättre smidighet och ”glid” längs väggarna som i sin tur ger mer fart och lättmanövrerade egenskaper.Balansen i den här modellen är topplätt vilket gör att racket blir mer lättmanövrerat och smidigt i spelet. Vi tycker att det här racket passar främst till nybörjare men som även kan fungera till motionärer som vill ha ett billigt men ändå bra squashrack.

Vikten på squashrack ligger mellan vanligtvis mellan 110 – 170 gram. Modeller som väger mindre är oftast de mer exklusivare racken då materialvalet är lättare och bättre.
Kommentar: Tecnifibre Carboflex 125 X-Top 2023 är utvecklad tillsammans med en av världens bästa squashspelare Mohamed El Shorbay som har tagit fram ett toppracket som är bland de mest populära även på svenska marknaden. Det här racket kommer i en lätt vikt om 125 gram med en even balans vilket ger bra allround egenskaper både för snabbt och fartfyllt spel kombinerat med kontroll och precision. Det innebär att racket passar för många spelstilar.Men vad ska man titta efter när man letar efter ett squashracket? Vi tycker att man ska börja med att redogöra för sig själv vilken nivå man har på sitt spel men också vad man har för mål och ambition med sporten. Därefter vilken spelstil man tror att man har, om man föredrar offensivt spel eller defensivt spel. Allt det här för att välja nivå på racket, men också kunna välja rack efter vikt och framförallt balans. Med sina exklusiva materialval och teknologier blir Tecnifibre Carboflex 125 X-Top 2023 ett topprack för spelare som vill ha det bästa. Vi skulle säga att det lönar sig bäst till motionärer eller experter. Om vi jämför med systerracket Tecnifibre Carboflex 135 X-Top 2023 så är skillnaden att 135 modellen väger 10 gram mer, det vill säga 135 gram istället för 125 gram vilket istället kan vara önskvärt om man vill få ut mer tyngt och stabilitet i slagen på bekostnad över att racket inte blir lika lättmanövrerat som 125 X-Top. Kommentar: Om du är ny till squash och behöver ett snällt samt förlåtande rack för att träna in grundslagen så kan vi tipsa om Wilson Blade 500 Squash. Det här racket har ett relativt stort huvud vilket bidrar till att träffytan blir större kombinerat med sin topplätta balans vilket ger ett nybörjarvänligt squashrack med lättmanövrerade egenskaper.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse.’ + ’ Om du fortsätter innebär det att du accepterar cookies.’ + ’ Vill du läsa mer? Klicka här
Den idealiska blandningen av kraft och kontroll gör detta till ett perfekt racket för dig som spelat några gånger eller är nybörjare. Bra för dig som vill ta spelet till en nivå till.Tyvärr kan vi för närvarande inte låta dig överföra din befintliga kundvagn. När du har skapat ett kundkonto på Padel-Point-webbplatsen kan du hyra testracketarna här och dra nytta av den vanliga servicenivån.

Vi är glada att kunna erbjuda dig de senaste padelracketarna som testracketar. Med din bekräftelse kommer du att överföras från Tennis-Point till Padel-Point i ditt land.*För närvarande bestående av bland annat företagen internetstores GmbH, Friedrichstraße 6, D-70174 Stuttgart; OUTFITTER Teamsport GmbH, Bauhofstraße 30, D-63762 Großostheim; Tennis-Point GmbH, Hans-Böckler-Str. 29-35, D-33442 Herzebrock-Clarholz; Publikat GmbH Bauhofstraße 30, D-63762 Großostheim.

Tennis-Point.se uppfyller de högsta kvalitetskraven. Experter kontrollerar kontinuerligt att dessa krav uppfylls. Kontrollerna omfattar bland annat områden som datasäkerhet, kostnader och betalning, leveransvillkor, returhantering och kundservice.
Eventuellt hittar du även svar på dina frågor i vårt Hjälp- & Servicecenter. Till exempel information om våra allmänna affärsvillkor, ångerrätt, datasäkerhet eller betalningssätt och leverans- & fraktkostnader.Den berömda djungeln. Oavsett vart du befinner dig i din padelkarriär så är det svårt att veta vilket padelracket som passar just dig, din nivå och framförallt din spelstil.

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

När du köper ett nytt padelracket märker du att det inte finns olika greppstorlekar att välja mellan. I guiden går vi igenom vad du ska tänka på och hur du får till rätt storlek på greppet så det passar dig optimalt.

Tunga padelrack för barn och juniorer är inte optimalt. Det optimala padelracket för barn och juniorer väger mindre än ett vanligt padelrack och har dessutom en större träffyta vilket gör att en felträff inte gör spelet lika lidande. Det är viktig att barn använder ett padelrack som passar just deras ålder för bästa möjliga spelupplevelse.Ett padelracket är väldigt känsligt, se därför till att alltid lägga ditt racket i ett racketfodral efter du spelat. Använd din padelväska så mycket som möjligt för att skydda ditt rack mot temperatursskillnader, smus och stötar, som är vanliga problem, och vad som kan skada ditt rack.

Problem med tennis- och padelarmbåge är tyvärr ett återkommande problem bland spelare. Det går att undvika ont i armbågen om du väljer ”rätt” racket. Om du har problem med armbågen ska du inte ha ett hårt eller framtungt racket. Istället ska du använda dig av ett racket med mjuk kärna, lägre balans och lättare vikt. Ett annat tips är att använda dig av armbågsskydd. Olika varumärken utvecklar olika system för att dämpa vibrationer. Läs på noga för att hitta det system som du tycker låter mest effektivt då detta kan vara en game-changer.
Padel är en sport med extremt mycket rörelse och framförallt snabba rörelsemoment. Detta ställer krav på materialet som du använder när du utövar sporten och skorna är den kanske absolut viktigaste delen av din utrustning som du bör investera i.Det finns tre olika former av racket: diamant-, rund- och dropp-formade padelrack. Det runda racket ger dig som spelare en större sweetspot, vilket innebär att racketen har en centrerad och större träffyta, som gör slaget mer kontrollerat. Diamantracket är för den lite mer avancerade spelaren, då sweetspoten sitter aningen högre upp i racketen och ger spelaren mer kraft. Det droppformade padelracket är som en blandning mellan diamantformade och runda racket. Droppformade racket ger dig som spelare en blandning mellan kontroll och kraft.

När du ska hitta rätt padelracket för dig kan det många gånger kännas som en djungel. Vi reder här ut ett antal frågor för att du mycket lättare ska hitta den nivå på padelracket som passar dig bäst.Oavsett om du är man eller dam kan ett lättare racket vara ett bra val för att minska skaderisken. Din spelstil avgör också vilket racket du ska använda. Är du något skickligare än medelspelaren blir valet av racket viktigare med hänsyn till var sweetspoten ska sitta samt vilken form racketen ska ha. Ett runt padelracket passar generellt bättre till den nya padelspelaren, men ett dropp-diamantformat racket kan också bli bra, om du har tidigare erfarenhet av racketsport. Vi rekommenderar även en mjuk träffyta till nybörjare då detta gör det enklare att generera fart och du får mer hjälp. Sweetspoten är också generellt större ju mjukare racket du har och därav ger träffar även längre ut mot ramen goda resultat. Om du har en offensiv spelstil kan ett tyngre och högre balanserat racket vara att föredra för att ge dig mer tyngd och kraft i träffen. Här är även ett styvare racket bra då du får mer respons och tryck den vägen också. Nackdelen med ett styvt padelracket och även med ett högbalanserat padelracket är faktumet att sweetspoten minskar på bägge fronter. Här finner många en mittenpunkt i ett droppformat padelracket som ger lite av båda världar.

Similar Posts