Ek Plank Golv

Det är våra kunder som säger så och det beror bland annat på att svensk ek och speciellt vår Göinge-ek är bland de vackraste i världen. Variationen med olika bredder och längder visar tydligt att detta är ett speciellt golv. Massiva ekplank har dessutom vackra mönster, tyngd och pondus.Ett golv med ursprung och en egen historia. Läs mer här. Vi tillverkar golvet efter din beställning och efter dina speciella krav och kan peka ut platsen där träden växte.

Ditt golvprojekt kan börja ute i skogen med val av lämpliga träd, som motsvarar dina krav. Det kan vi erbjuda tack vare att verksamheten omfattar hela processen från skog till golv.
De massiva planken skruvas eller limmas ner mot underlaget och därför blir överföringen av värme från värmegolvet mycket god. Ingen isolerande luftspalt som kan bli fallet med andra golv.Det är en klok och långsiktig investering. Det blir bara vackrare med åren. Att bygga i trä med lång hållbarhet är klimatpositivt, det binder för lång tid kol som träden fångat in i form av CO2.

På vår skogsgård i Göinge i Skåne sköter vi våra lövträd ek, lind, bok i ett område som sedan gammalt kallas Ängavången. Därför döpte vi företaget till Ängavången Ekgolv vid starten 2007.
Det är viktigt att komma igång rätt. Lägg 3-4 brädor i bredd och kontrollera att dessa är raka och ordentligt sammanfogade. Låt sedan limmet torka innan du fortsätter. Nu har du en stabil grund att jobba mot. Följ oss för att bli inspirerad till nya inredningsprojekt hemma, få tips om smarta lösningar och hitta rätt produkter när du bygger med trä. Dela gärna dina bästa bilder där du använt Moelvens produkter. På instagram taggar du bilderna med #moelven_byggbo Golvet avgör rummets karaktär och påverkar känslan för hela rummet. Vilket trägolv som passar bäst hemma hos dig beror på vilket rum det är, önskat utseende och dina förväntningar på underhåll och slitage. Du kan tänka på träslag, färg, ytstruktur och behandling.

Massiva trägolv från Moelven kan limmas mot fast underlag som betong eller skivmaterial. Detta gör att du även kan lägga ett Moelvengolv i flerbostadshus och villor med gjuten platta. Läggningen är dock lite mera krävande och vi rekommenderar att den utförs av fackmän.Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha Golvpoolens nyhetsbrev och godkänner att Golvpoolen behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Golvpoolens integritetspolicy.

Välja nytt golv kan vara lite av utmaning. Det finns många trender och många olika sorters golv. Ett ekgolv är en säker klassiker som alltid kommer vara lika modernt. Massivt trägolv i ek finns i olika nyanser och utformningar så det finns ett massivt trägolv i ek för alla smaker. Trägolv är bland det svenskaste som finns och är mycket skönt att gå på.
Lite beror på vilken typ av golv. Ett lackat golv är lätt att dammsuga av och bara torkas av med lätt fuktad mikrofibermopp. På ett lackat golv bör du undvika såpa eller starka rengöringsmedel. För andra golv som inte är lackade är såpa ett bra och skonsamt rengöringsmedel som är att föredra.\nEkgolv är kända för sin tålighet och ett massivt ekgolv kan\nslipas om och om igen. Ett infärgat ekgolv kan också slipas\noch det går att nyansera om. Så om du vill ha en ny nyans i\nframtiden behöver du inte lägga om hela golvet.\nGolvpoolen.se säljer härliga massiva trägolv i ek till\nbilligt pris online och smidig leverans hem till dig.\n

\nLite beror på vilken typ av golv. Ett lackat golv är lätt\natt dammsuga av och bara torkas av med lätt fuktad\nmikrofibermopp. På ett lackat golv bör du undvika såpa\neller starka rengöringsmedel. För andra golv som inte är\nlackade är såpa ett bra och skonsamt rengöringsmedel som är\natt föredra.\n
Ekgolv är kända för sin tålighet och ett massivt ekgolv kan slipas om och om igen. Ett infärgat ekgolv kan också slipas och det går att nyansera om. Så om du vill ha en ny nyans i framtiden behöver du inte lägga om hela golvet. Golvpoolen.se säljer härliga massiva trägolv i ek till billigt pris online och smidig leverans hem till dig.

När betong läggs ska den brinna (härda) ordentligt. Det tar upp till två år innan en betongplatta är riktigt torr, även om den största andelen fukt försvinner i början då betongen stelnar, eller ”brinner”, som fackmännen säger.

Anlita alltid en fackman för att dränera om huset om betongplattan inte fyller de krav som kan ställas på den, eller om du märker att du har problem med fukt i huset. Det lönar sig i längden.
Isolering under ett golv handlar om komfort. Alla vill vi ha sköna varma golv att gå på. En ren cementplatta känns kall. Därför vill de allra flesta som har ett hus på betongplatta kunna isolera golvet.Isoleringen består av cellplast eller mineralull. Då stannar fukten kvar under plattan istället för tränger upp i huset. Dessutom kan betongen andas då golvet ligger direkt på plattan. Det är dock ingen som väntar så länge med att bygga ett hus ovanpå plattan. Det är därför mycket viktigt med en platonmatta eller att välja ett klinkergolv på en betongplatta, särskilt vid nybyggda hus. För andra typer av golv rekommenderas en fuktspärr mellan betongplattan och golvet. Den ska bestå av en plastfolie. Då blir det stopp på andningen vilket gör att denna metod inte är riktigt lika bra. Den fukt som finns i betongen letar sig gärna ut på andra sätt.Till en början lades isoleringen direkt på betongplattan. Det var ingen bra idé. Fukten trängde upp i isoleringen och orsakade fuktskador. Därför läggs numera isoleringen under betongen.

Vad kostar det att lägga in plankgolv?
Vad kostar det med golvläggning? Vid golvläggning spelar valet av material stor roll för priset. Ett massivt trägolv kan kosta omkring 1 000 kr/m2 medan ett laminatgolv ligger på ca 300 kr/m2.
Det bästa golvet som kan läggas på en betongplatta är klinkers. Det andas bra och ser till att betongen kan fukta ur, då den vandrar uppåt. Den fukt som stiger upp genom golvet ventileras ut genom husets normala ventilation.Torpar- och krypgrundernas tid verkar vara förbi. Allt fler nya hus byggs på betongplattor. Det är en enkel form av husgrund som också ofta är mycket prisvärd. Det gäller förstås om betongplattan är korrekt utförd.

Hur tätar man sprickor i trägolv?
Tyvärr finns det inget enkelt och hållbart sätt att täta springorna. Framförallt om man tänker skura golvet och använda det. Att måla, fernissa eller att helt ”enkelt” lyfta upp golvet och flytta ihop bräderna vid en omläggning är de alternativ som kvarstår.
Problemet med de första betongplattorna var att isoleringen för husets grund sattes på själva betongen, istället för under den. Den som har en grund från den tiden, gör rätt i att kolla upp den med hjälp av en sakkunnig.Sylen, reglar och trä som ligger i anslutning till plattan möglar då. Det ger dålig lukt i huset och fuktfläckar och missfärgningar i mattor kan uppstå.

Hur bygger man golv på betongplatta?
Det bästa golvet som kan läggas på en betongplatta är klinkers. Det andas bra och ser till att betongen kan fukta ur, då den vandrar uppåt. Den fukt som stiger upp genom golvet ventileras ut genom husets normala ventilation. För andra typer av golv rekommenderas en fuktspärr mellan betongplattan och golvet.
Lutade och såpbehandlade golv. Såpan ger golvet en smutsavstötande yta. Du städar på samma sätt som vid oljebehandlade eller lackade golv, det vill säga dammsuger och torkar av med såpvatten. Vrid ur trasan eller moppen väl.Trä är ett levande material som kan uppta och avge fukt. Vid fuktupptagning sväller träet och vid fuktavgång krymper det. När golvet skruvas eller spikas krymper varje bräda för sig. Under vintersäsongen kan det därför bli små springor mellan varje bräda, som sedan går ihop när luftfuktigheten ökar under sommarsäsongen. Brädorna bör läggas i rummets längdriktning för att få så långa skarvfria brädor som möjligt. Brädornas riktning bör ligga mot rummets fönster för att längdskarvarna ska synas minst i det infallande ljuset. De bredaste furubrädorna med stor andel mörkare kärnvirke ger stark materialkänsla och har lång tradition i Skandinavien. Breda furugolvbrädor kan också fås med kilform, som sågats bredare vid trädets rotände. De läggs in i oskarvade längder med rotändan åt vartannat håll. Såpbehandling av golvet bör göras ett par gånger per år. En överfettad golvsåpa med vitt färgpigment rekommenderas. Det ger golvet en ljus, fin lyster.

Målade golv. Laserande eller täckande färger ger stor möjlighet till variation och mönster, till exempel rutor, raka, diagonala eller dekorlinjer och friser. Färgskikt har dock begränsad tålighet mot slitage.Spikarna slås in på skrå i 45° vinkel på brädans fjädersida och försänks med en spikdrivare (dorn). Brädornas ändspont kan limmas för tätare skarvar. Använd varmförzinkad dyckert.

Försummar man underhållet kan det innebära att golvet blir förstört då det mister sin slitstyrka och blir svårt att få rent. Med ett oljat golv får man räkna med ett visst underhåll.

Vad lägger man för golv på betong?
Vill du kunna lägga ett golv direkt på betongen har du egentligen bara två val: textilgolv eller klinker.
Observera Färdigt golv levereras i skyddande förpackning som inte ska brytas förrän monteringen påbörjas, annars finns risk att golvbrädorna slår sig. Av samma anledning bör golvbrädorna hålla inomhustemperatur vid inläggning. Förvara därför paketen med golvbrädor under minst 48 timmar i det rum där de ska läggas. Temperaturen i rummet bör vara cirka 20 °C. Vid limning däremot, blir all krympning eller svällning koncentrerad vid en eller flera väggar. Därför behövs cirka 10 – 20 utrymme vid väggar. Detta döljs med bredare sockellister. Maximalt 30 m sammanhängande limmade golv med maximalt 5,0 m bredd är en bra tumregel. I större utrymmen ska en rörelsefog läggas, enligt golvtillverkarens anvisningar. 1. Underhåll. Underhåll är att sopa eller dammsuga, och med jämna mellanrum tvätta eller skura med såpa. Använd aldrig för mycket vatten på ett trägolv. Vrid ur trasan.Syftet med ytbehandling är att få ett skyddande ytskikt på träet som underlättar rengöring. Ytskiktet ska helst tillåta träet att andas och röra på sig och naturligtvis ge trägolvet en vacker yta.

Golvbrädorna är fuktsäkert förpackade vid leverans, färdigbehandlade med lut eller med färgbets och olja och är färdiga att gå på direkt efter inläggning. De finns också utan ytbehandling.
Furugolv finns ofta i olika sorteringar, beroende på hur många kvistar som förekommer i virket. Furuns naturliga gulvita färg, som med tiden mörknar, är uppdelad i ljus ytved och mörkare kärna. Granbrädor har en ljusare färgton.Valet beror dels på var golvet ska ligga, dels på underlaget och hur mycket utrymme det finns att bygga på höjden. Trägolv som skruvas eller spikas mot golvbjälkar kan vara så tunna som 20. Reglar ska placeras med centrumavstånd (c-avstånd) högst 600. Ska golvet läggas på befintligt golv av trä eller spånskivor bör en grålumppapp, eller skumplastfolie avsedd för golvläggning, läggas som mellanskikt. Går det att skruva eller spika golvet är detta att föredra.

Lackade golv. Ger en slät yta med viss glans och hög slitstyrka som är nästan okänslig för spill. I dag används enbart vattenburna golvlacker, vilka håller bättre mot slitage än de gamla syrahärdande lackerna. De är också bättre ur miljösynpunkt.Se till att betonggolvet eller undergolvet är nedtorkat till cirka 10 – 15 % fuktkvot före läggning. En tät ång-/fuktspärr behövs direkt under golvbrädorna. Lägg golvet färdigt. Limma inte första och sista brädraden. Höj värmen successivt till rumstemperatur. Efter fyra veckor med värmen påslagen har golvet satt sig, och du kan limma fast första och sista brädraden. Stäng aldrig av golvvärmen helt, inte ens sommartid. Ett limmat golv i kombination med golvvärme är svårt att hålla sprickfritt.2. Renovering. Är golvet mycket repigt och misskött och har slag, eller tryckmärken, bör man slipa hela ytan ren med en slipmaskin. Därefter kan man behandla ytan med valfri teknik.

Upplev webben säkrare och snabbare med ny webbläsare. Vi har optimerat våra nya sajter för morgondagens krav på tillgänglighet. Läs mer här browser-update.org
Varje bräda fästs på brädans fjädersida i 45° vinkel. Avstånd mellan fästpunkterna bör vara 600. Använd specialskruv med borrspets för massiva trägolv för att undvika att spräcka träet.

Stäng av värmen helt och hållet och låt underlaget bli kallt. Se till att bjälklaget eller undergolvet är nedtorkat till cirka högst 10 – 15 % fuktkvot före läggning. Fuktkvoten (= kvot av vattnets vikt och träets torrvikt) kan kontrolleras med hjälp av en elektrisk fuktkvotsmätare. En tät ång-/fuktspärr behövs direkt under golvbrädorna, vilket är viktigt om underlaget är över ett våtutrymme. Använd gärna ett värmesystem som fördelar värmen över en stor yta, till exempel golvplåt.Oljade golv. Oljade brädor framhäver träkänslan genom sin mjuka varma yta, där trädets ådring och färgskiftning framhävs. Eftersom oljan tränger in och förenar sig med veden får golvet en slagtålig yta. Intryckningsskador kan repareras genom att området fuktas. Vedfibrerna sväller och reser sig, därefter stryker man på ny olja och polerar.

Flytande tunt trägolv är vanligt vid renovering. Det kan läggas på de flesta underlag såsom väl uttorkad betong, skivmaterial eller befintligt golv. Det spikas eller skruvas inte, utan läggs in löst med limmade fogar. Den tunnaste dimensionen, 14, är konstruerad som en lamellbräda uppbyggd av tre stycken tvärlimmade träskikt. Det ger mindre fuktrörelser i golvet. Ett mellanlägg, till exempel grålumppapp eller skumplastfolie avsedd för golvläggning, bör användas vid läggning på befintliga golv. Vid läggning på betonggolv kan en ventilerad fuktskyddsmatta behövas som fuktavvisande underskikt. För att golvet ska ventileras ordentligt måste man använda en ventilerad golvlist.Vid golvläggning på betongplatta är lamellgolvet att föredra. Det läggs in flytande med limning. Utöver grålumppapp, eller skumplastfolie avsedd för golvläggning som mellanlägg, behövs i källarplan även ett underskikt som fuktspärr, till exempel ventilerad fuktskyddsmatta.

Oljade och lutade golv. Oljar du ditt lutbehandlade golv får du ett golv som tål de flesta ämnen. Oljan bildar en spärr mot smuts och våtskador. Trägolven mår bäst av normal städning – sopa eller dammsug. Torka med trasa eller mopp som doppas i såpvatten och vrids ur innan den används. Tänk på att oljebehandlingen måste förnyas, hur ofta beror på hur mycket golvet används. Efter några veckor kan golvet börja såprengöras igen.
Njut av ditt trägolv livet ut med rätt typ av behandling och lite såpa. Trägolv behöver städas regelbundet och på ett visst sätt, här är våra bästa tips. Trä- och parkettgolv är fina, men hur försiktig man än är, kommer det förr eller senare bli märken på dem. Större skador på ett golv kan ibland åtgärdas genom en omslipning av golvet. Är man inte erfaren, är det bättre att låta en fackman utföra omslipningen. Det första är att ha en ordentlig dörrmatta innanför ytterdörren och helst även utanför, där man torkar av sig grus och smuts under skorna. Detta är för att undvika att grus och stenar kommer in i hemmet. Repor i trägolv uppstår gärna när indragen smuts gnids mot golvet. Ett annat enkelt och effektivt sätt att skydda golven från repor är att sätta möbeltassar i filt under stolar, bord och andra möbler så att det inte blir skrapmärken på golvet. Ett fint trägolv lyfter inte bara upp miljön i ett hem, det är också skönt att gå på och med rätt skötsel är det ett golv som kan hålla i generationer. Det finns dock många olika slags trägolv och de kräver olika behandlingar. Läs vidare för att få veta mer om att t.ex. såpa trägolv och hur bäst tar hand om ditt golv.Trägolv kan behandlas på olika sätt. Det vanligaste sättet är att lacka dem, vilket innebär att ett lager med lack stryks över golvet och skapar en hård, smutsavvisande yta. Tyvärr kan lacken slitas ned av smuts och grus. Ett lackat golv är relativt lättskött. Andra behandlingssätt är oljning och lutning, som ofta kombineras med såpskurning.Trägolv ska, så långt det är möjligt, rengöras med torra rengöringsmetoder. Dammsug golven ofta, speciellt om du har hundar som drar in mycket smuts, så att damm och grus inte nöts in och rispar upp ytan på golvet. Man bör inte använda mycket vatten när man torkar golven, utan en ordentligt urvriden trasa är det bästa.

En behandling av trägolv som blivit populär är att såpa trägolv. Genom att ett par gånger om året såpskura trägolv, kommer golvet med tiden få en speciell mjuk yta, nästan skimrande. Att såpa trägolv går till så här:
Repor i parkettgolv går att laga själv om de är små. För att laga repor i parkettgolv kan man använda sig av bivax. Bivaxet köps i stift, som man pillar av bitar av, rullar mellan fingertopparna och sen gnuggar in i repan. När det har torkat en stund tar man en metallspackel eller liknande och skrapar försiktigt bort det överflödiga vaxet. Ett annat sätt är att använda lagningsvax, som finns i fackhandeln, det fungerar ungefär likadant som bivax, men finns i olika nyanser för mörkare golv.Rengör trägolv regelbundet för att undvika repor från grus och annan smuts. Du kan även använda dörrmattor och möbeltassar för att minska risken att få repor i golvet.

Letar du efter inspiration, eller vill se en mer personlig sida utav oss? Våra sociala kanaler uppdateras ständigt med nytt innehåll och tips. Vi älskar att kunna nå ut till er på ett personligt sätt och samtidigt expandera och förbättras för att du ska kunna ha en smidig shoppingupplevelse.Vi finns för dig som vill ha det bästa. Allt från utomhus & inomhusfärg, tapeter, golv, kakel & klinker, heminredning, parfym & kosmetika. Men vi försöker även samla på oss det allra bästa utav specialprodukter för att kunna erbjuda allt det ni söker. En butik online & i södra Småland som erbjuder dig allt till hemmet från hela världen. Som vår kund är du kärnan i allt vi gör. Från att erbjuda dig kvalitativa produkter, fria leveranser på utvalda produktkategorier, strävar vi efter att ge dig den bästa online shoppingupplevelsen. Sedan 1896 har vi jobbat med färg och har sedan dess hela tiden utvecklat vårt sortiment – från hela världen! För rådgivning gällande färgsättning, din renovering eller liknande hänvisar vi till kunnig personal våra butiker. För frågor gällande andra varumärken, hänvisar vi till tillverkaren.

Hos Gysinge Byggnadsvård hittar du material och inredning som gör att det känns som hemma. Vi erbjuder ett brett sortiment av noga utvalda varor för byggnadsvård, inredning och design. Färg, linoljesåpa, beslag, belysning, möbler, inredningsdetaljer, trädgård, textil och mycket annat.
Trägolv, som parkett, och laminat har ofta samma användningsområden. Vilket du väljer beror på känsla, design, hållbarhet och ekonomi. Trägolv är tillverkade av naturmaterial och tillför mycket värme till en interiör, både när du går på det och för känslan i rummet. Laminatgolv erbjuder inte samma värme, det är kallt att gå på, men erbjuder å andra sidan ett golv som kan vara tåligare för slitage.Ljust, mörkt eller neutralt? Färgen på golvet har en stark inverkan på hur rummet uppfattas. Ett mörkt golv ”sväljer” mycket ljus, men det skapar samtidigt en varm och ombonad känsla. Ett ljust trägolv reflekterar ljuset och adderar rymd till ett rum.

Vad ska man ha under trägolv?
Grundregeln är att alla mineralbaserade underlag, som till exempel betong, måste förses med en ångspärr mellan undergolvet och trägolvet. Ofta används ett underlagsmaterial med inbyggd ångspärr men det går också att lägga åldersbeständig plastfolie som läggs separat under foam eller grålumppapp.
Nej, det kan vi tyvärr inte hjälpa till med. Det beror på att nyansen du får på ditt nya golv är en kombination av råmaterialet samt infärgningsprocessen. En efterbehandling skiljer sig därför mot fabriksbehandlingen beroende på råmaterial, färgtyp, appliceringsmetoder osv.De flesta trägolv är lämpliga för golvvärme. Undantag är bok och kanadensisk lönn, som sväller och krymper mer än andra träslag vid temperaturväxlingar. Vid installationen är det viktigt att följa både golvleverantörens och golvvärmeleverantörens anvisningar. Yttemperaturen på trägolvet får aldrig överstiga 27°C.

Ett parkettgolv är uppbyggt av flera lager. Det översta skiktet kallas slitskikt och är vanligen tillverkat av ädelträ, till exempel ek eller ask. Slitskiktet är behandlat med antingen lack, olja eller vax. De undre skikten tillverkas vanligtvis av furu.
Läggningstekniken är annorlunda mellan parkettgolv och massiva trägolv. De flesta parkettgolv har en limfri fog (klickfog), medan de flesta massiva golv limmas i fogen eller spikas ned. Det är även vanligt att massiva golv limmas ned mot undergolvet.

De naturliga, säsongsmässiga klimatvariationerna orsakar viss rörelse – svällning och krympning – hos trägolv. Därför får golven aldrig läggas dikt an mot fasta byggnadsdelar, ex väggar, klinker osv. En rörelsefog, dvs en distans mellan golv och vägg, måste lämnas runt om golvytan. I långsmala utrymmen som hallar är det viktigt att golvet läggs i rummets längdriktning. Golvet måste alltid läggas i förband, dvs ändskarvsförskjutning på minst 500 mm ska finnas i varje brädrad. Om golvet läggs enligt dessa förutsättningar hindras golvet från att resa sig.
Golvet får aldrig förvaras utomhus. Innan läggningen ska golvet acklimatiseras i minst 24 timmar. Förvara det i sin originalförpackning, paketen ska inte öppnas förrän det är dags för läggning. Rummets relativa luftfuktighet (RF) ska vara mellan 30-60 procent. Både rummet och bräderna ska vara uppvärmda till minst 15° C.Vi är mycket stolta över våra produkter, som har en fabriksytbehandling av högsta klass och ett slitskikt som klarar flera omslipningar. Detta i kombination med ett komplett skötsel- och underhållsprogram innebär att Kährs kan lämna en lång slitagegaranti.

Var planerar du att lägga golvet – och hur mycket slitage kommer det att utsättas för? Svaret på dessa frågor avgör vilken ytbehandling du ska välja. En lackad yta gör golvet lätt att rengöra och är den vanligaste ytbehandling i hemmiljö. Olja, å andra sidan, framhäver träets struktur och ådring och förstärker dess naturliga färg. Träets hårdhet och möjligheten att slipa om golvet bör också beaktas. För golv med högt slitage, till exempel i offentliga miljöer, rekommenderar vi ett oljat golv som inte är infärgat.
Ett trägolv tål normal belastning av gångtrafik. Vad betyder det i praktiken? I ditt hem ska du leva och bo på ditt golv. Var noga med att inte våttorka golvet för ofta, och torka upp om du spiller. Ingen träyta mår bra av för mycket vatten. Intrycksmärken kan uppstå om du tappar vassa föremål, detsamma gäller exempelvis skor med små/vassa klackar. Och kom ihåg att ett slitet golv går att fräscha upp.Mönstringen på golvet, om det är 1-stav, 2-stav eller 3-stav, är en smaksak. Förenklat kan man säga att skönheten i 1-stavs golv (eller plankgolv) kommer bäst till sin rätt i ett större rum, där plankmönstret tydligt framträder. Men alla golv lämpar sig egentligen för alla storlekar av rum. Ja, Kährs har egna underhållsprodukter, som till exempel rengöringsmedel, mikrofiberdukar, lackrefresher, touch-up och underhållsoljor. För mer information följ länken här. Trä är ett naturligt material som gradvis mognar till sin naturliga färg, det går inte att förhindra. Färgförändringen sker snabbast till en början. För att uppnå en jämn yta, undvik att lägga mattor på golvet under de första månaderna efter läggningen.Om ytterligare arbeten ska utföras i det rum där golvet har lagts, ska golvet skyddstäckas med ett material som släpper igenom fukt (t ex papp). Tejpa inte mot trägolvet utan endast mot skyddstäckningen. Många tejper fäster så hårt mot golvytan att lacken släpper när tejpen avlägsnas. Ju längre tejpen får sitta, desto större är risken att den fäster hårdare mot lacken.Lamellparkett är det mest miljövänliga golvet du kan välja. Det optimerar användningen av råvara, tillverkas av förnybart material och är återvinningsbart. Vid vår fabrik i Nybro går dessutom inget till spillo. De delar av stocken som vi inte kan använda till golv blir biobränsle. Ett bevis på vårt starka miljöengagemang är att över 150 golv i Kährs sortiment är Svanenmärkta. Ett annat är att vår verksamhet certifierades ur både miljö- och kvalitetsperspektiv redan på 1990-talet.Kährs grundades år 1857 i Nybro, beläget i Smålands djupa skogar. Idag är det en av de äldsta golvtillverkarna i världen. Vi har också utvecklats till en global marknadsledare med försäljning i 70 länder och med ett brett utbud av golvprodukter. Vår nyckel till framgång ligger i vår djupa passion för att skapa vackra golv, något som avspeglas i vår omsorg om hantverket och vårt konstanta fokus på kvalitet.Ett trägolv är ett brett begrepp som omfattar allt från massiva trägolv och parkettgolv till träfanérgolv. Ett parkettgolv är uppbyggt i flera skikt, där översta slitskiktet består av till exempel ek, och de övriga skikten av exempelvis gran eller furu. Flerskiktsprincipen har många fördelar, som att motverka träets naturliga rörelser över årstiderna samt att råvaran kan utnyttjas på ett mer effektivt sätt.

Kährs Tuplex är en mycket lättanvänd kombinationsprodukt med både stegljudsdämpning och ångspärr. Kährs Tuplex fungerar utmärkt tillsammans med golvvärme. Kährs grålumppapp, tillsammans med en ångspärr, är den bästa produkten i samband med golvvärme tack vare dess låga värmemotstånd.
Tidigare limmades alla fogar, men idag har nästan alla trägolv en mekanisk fog, ofta kallad klickfog. Dessa fogar gör det betydligt enklare och snabbare att lägga golvet, och är dessutom starkare än traditionell limfog. Det finns även olika typer av fogsystem. De mest avancerade innebär att golvbrädan lätt kan vikas ned och låsas mot en redan lagd bräda.Du ska inte limma ett vanligt Kährs-golv, varken i fogen eller mot undergolvet. Golvet läggs flytande tack vare den stabila uppbyggnaden av golvet samt Woodloc-fogen. För att hålla golvet plant vid klimatvariationer måste golvet läggas i förband, dvs ändskarvsförskjutning på minst 500 mm ska finnas i varje brädrad. I smala utrymmen måste golvet läggas i rummets längdriktning.Dagens moderna golv kräver få verktyg. Såg, tumstock, penna och vinkelhake behövs och vanligtvis räcker det med en slagklots samt distanskilar, som används för att säkerställa rätt distans mellan golv och vägg.

På Kährs hemsida finns utförliga instruktioner samt ett antal videoklipp som visar hur du ska göra i olika situationer. Läs instruktionerna innan du börjar!
Ett laminatgolv är inte ett trägolv. Laminatgolv har en yta bestående av ett tryckt mönster på till exempel papper, som impregneras med härdplast ovanpå på en bärare som i regel består av en träfiberskiva (HDF).Priset mellan de olika mönstervarianterna skiljer sig åt. En planka i ett 1-stavsgolv sågas av ett enda, speciellt utvalt trästycke, vilket innebär att 1-stavgsolv kostar mer att producera och därför blir dyrare.

När det är dags för läggning, öppna flera paket och blanda brädorna för att få en vacker färgspridning. Detta är speciellt viktigt vid 1-stav, som ställer högre krav på läggningen ur denna synpunkt. Brädor med uppenbara fel, som kan/eller skulle kunna konstaterats före inläggningen, ska inte läggas in.
Nej, trägolv ska inte läggas i uterum. För att säkerställa att golvet är fint året runt ska trägolv endast läggas i rum med jämn fuktighet (RF 30-60 %) och med en lufttemperatur över 15°C. Ett uterum är för fuktigt och kallt under vinterhalvåret och för varmt under sommarhalvåret.Ett parkettgolv kan ha ett slitskikt sågat ur ett stycke – 1-stav – eller slitskikt med 2 eller 3 stavar i bredd. Om det är 1-, 2- eller 3-stav påverkar känslan i rummet. En generell regel är att välja 1-stav eller 2-stav till ett stort rum och 3-stav till ett mindre. Ingen regel utan undantag, det handlar till slut om tycke och smak.

Vid daglig rengöring, dammsug eller använd en torr mikromopp. Fukttorka endast golvet vid behov med en väl urvriden mopp eller skurduk. Det går bra att tillsätta rengöringsmedel enligt tillverkarens doseringsinformation, men golvet får bara fuktas lätt. Den vattenfilm som bildas ska torka inom 1 minut. Det bästa är att använda avsedd underhållsprodukt från tillverkaren.Hur länge ett trägolv håller beror på hur hårt slitage det utsätts för samt hur du underhåller det. Fukttorka inte golvet i onödan, skydda det från spill av vatten genom att t ex ha en matta intill diskbänken, använd möbeltassar under stolar och bord för att inte ytan ska repas. Kom ihåg att förnya möbeltassarna med jämna mellanrum. Det finns bra underhållsprodukter som fräschar upp ett slitet golv och beroende på slitskiktets tjocklek, kan ett parkettgolv slipas upp till fyra gånger.

Kährs golv håller generellt en hög kvalitet och kan ha många år kvar att ge även om de av någon anledning byts ut. Flera av fogarna som används på Kährs golv är lätta att demontera utan att golvet tar skada. På så vis kan golvet återinstalleras på annan plats. Skulle inte återanvändning vara ett alternativ så återvinns golvet hos din lokala återvinningscentral. Där krossas eller flisas trägolv, varpå träflisen går till nytillverkning av spånskivor. Material som inte kan flisas går istället till energivärmeverket där avfall som inte kan materialåtervinnas omvandlas till energi.Ja, med Kährs Woodloc-fog och brädans goda passform är det mycket enkelt att lägga ett Kährsgolv. Ett Kährsgolv med Woodloc 5S innehåller en speciell låsfunktion som gör att golvet kan läggas ännu smidigare, samtidigt som det är en fog som är 75 procent starkare än sin föregångare. Detta gör i sin tur att golvet kan läggas över större ytor i ett stycke men också att fogen ännu bättre klarar årstidernas variationer. Först och främst måste undergolvet alltid vara fast, jämnt, rent och torrt. Grundregeln är att alla mineralbaserade underlag, som till exempel betong, måste förses med en ångspärr mellan undergolvet och trägolvet. Ofta används ett underlagsmaterial med inbyggd ångspärr men det går också att lägga åldersbeständig plastfolie som läggs separat under foam eller grålumppapp. På träbaserade undergolv behövs normalt inte någon ångspärr – förutom om du installerar golvvärme då alltid ångspärr krävs. Läs tillverkarens instruktioner noga. Du måste tänka på två saker när det gäller underlaget. Den ena är att lägga en ångspärr mellan undergolvet och trägolvet. Den andra att använda ett underlagsmaterial med lågt värmemotstånd så att värmeförlusten minimeras. Olika kombinationsprodukter med stegljudsdämpning och ångspärr är bra alternativ. Ett annat är grålumppapp som är underlagsmaterial med lågt värmemotstånd. Under grålumppappen läggs ångspärren.Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy.När det kommer till att välja golv finns det lite att tänka på och idag finns det ett stort utbud av olika sorters trägolv. En klassiker som håller i sig är ekgolv. Det är inte så konstigt då det är ett slitstarkt golv som dessutom är elastiskt. Ekgolv kan också slipas och det går att behandla för en önskad effekt. Den som satsar på ett massivt ekgolv kommer ha ett golv som håller länge.

Hos oss på Golvshop.se kan du välja mellan golv som behandlats med färgad olja eller helt obehandlat. Ett ekgolv är exklusivt, praktiskt, tåligt och vackert, och förhöjer värdet på ditt hem. Handla billigt online hos oss och få hemleverans av ditt nya golv. Alla våra massiva ekgolv levereras i form av plank.
Våra massiva ekgolv finns i olika modeller, beroende på om du föredrar ett mycket enhetligt golv med få kvistar eller om du vill ha ett mer levande utseende. Golven har endast behandlats med olja, vissa modeller med färgad olja och dessa kan exempelvis ha en vit eller mörk nyans. Alla modeller fungerar bra tillsammans med golvvärme. Golven är enkla att rengöra – du behöver endast dammsuga, och sedan torka av golven med en fuktad trasa. Med rätt behandling kommer ditt ekgolv att hålla i många år. Lätt att beställa, lätt att älska. Har du frågor så kontakta gärna vår kunniga kundtjänst.Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha golvshops nyhetsbrev och godkänner att golvshop behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt golvshops integritetspolicy.

Golv i ek är ett av de mest hållbara och tåliga, och givetvis också bland de vackraste golv man kan ha. För dig som älskar kvalitet och den varma färg som ett gammaldags ekgolv uppvisar kan vi erbjuda ett antal olika modeller av massiva ekgolv.
Vi levererar inom Sverige till någon av DB Schenkers 27 terminaler, samt till vår partner Torkat Trägolv i Länna (Stockholm) för 1500 kr. Vi erbjuder även utkörning med kranbil till de postnummer som ligger inom ca 5 mils radie från DB Schenkers 27 terminaler för 3000 kr. För mer info, läs våra Köp- & leveransvillkor. Val och köp av frakt görs i kassan.Våra massiva trägolv har mittspont och ändspont, samt är spårade på undersidan för att undvika att golvbrädorna kupar sig. Golvbrädorna levereras hyvlade och obehandlade i lätthanterliga buntar. Vid beställning, lägg på ca 8 % utöver faktisk golvyta.

Golven är varsamt nedtorkade till en idealisk fukthalt på 8 %, vilket även kallas för ”möbeltorrt”. Detta är samma låga fuktkvot som möbler och ger därför ett enormt formstabilt golv perfekt lämpade för inomhusmiljöer. Massiva trägolv går utmärkt att kombinera med golvvärme. Allt du behöver för montering av golvet, samt ytbehandling, finner du under Tillbehör.
Vårt massiva ekgolv 20×165 mm är tillverkat av förstklassig nordamerikansk skogsråvara av högsta kvalitet från våra handplockade leverantörer. Åres absolut bästa restauranger, Supper Åre, valde vårt ekgolv när de gjorde sin helrenovering 2019. Den typ av ek vi använder oss av är så kallad rödek med en lätt rosaröd ton, istället för den mer bruntonade viteken. Är du osäker på dimension eller träslag kan du alltid beställa vår Provlåda med tre valfria bitar för självkostnadspris.De två undre skikten kan vara av billigare träslag, eftersom de inte syns under ytan. Detta gör att parkettgolv i ek ofta blir billigare än massiva ekgolv.

Pergos parkettgolv i ek är gjorda av 100 % trä, precis som plankgolven, men är uppbyggda av tre olika lager istället för en massiv skiva trä. Detta ger golvet flera fördelar:
Vill du ha ett ekgolv och har svårt att välja mellan ett massivt plankgolv och ett parkettgolv i ek? Här är fem anledningar att välja ett ekparkettgolv istället för plankgolv.

Vilken tjocklek på trägolv?
Ett massivt golv behöver vara minst 20 mm tjockt för att vara självbärande och kan då monteras direkt på reglar med cc 45 cm. På svenska marknaden rekommenderas max cc 70 cm för ett 25 mm tjockt golv och max cc 90 cm för ett 30 mm tjockt golv.
Översta lagret kallas slitskikt, och under det finns en avancerad stomme som absorberar stötar, vilket garanterar en hög stabilitet i golvet. Det understa skiktet av ekologiskt certifierat trä ger varje bräda en perfekt balans.Parkettgolvet i ek påverkas inte lika mycket av fukt och temperatur som ett massivt trägolv gör. Trä kan svälla av fukt och kyla och krympa av värme och torka, men tack vare att de olika lagren ligger i 90 graders vinkel mot varandra minskar rörligheten i träet.

Kan man lägga golv direkt på betongplatta?
Golvet kan limmas direkt mot en betongplatta, oavsett rummets storlek. Det går utmärkt att kombinera golvvärme med massiva trägolv som läggs med den här metoden. Filmen visar hur du anpassar första golvbrädan till väggens form, hur du anpassar golvet till elementrör och ger tips som gör golvläggningen enkel.
Ett plankgolv av ek är det klassiska golvet, där ekens sammanhållna färgskala och vackra mönster kommer till sin fulla rätt. En naturlig sortering av ektiljorna ger plankgolvet ett livfullt och naturtroget intryck som passar lika bra i den moderna lägenheten som i herrgården.Linné gav eken namnet Robur, det vill säga styrka. I alla tider har man också utnyttjat ekens styrka i många sammanhang. Ek har använts till allt från bärande delar i båtar och fartyg till slussportar och andra utsatta byggnadsverk. Båttypen och namnet Eka härstammar direkt från stenålderns urholkade ekstammar.

Vi tror att du är en driven, genuin, pålitlig, trovärdig och nyfiken innesäljare. Vi erbjuder en stimulerande arbetsroll i ett personligt familjeföretag. Vi ser fram emot din ansökan!
I över 50 år har vi levererat själfulla och noggrant utvalda golv världen över. Varje tilja som skapas i vårt småländska familjeföretag i Mörkaskog har en egen personlighet. Varje tilja berättar sin egen historia som vi för vidare till dig. Att de breda tiljorna blivit vårt signum är ingen slump, vi vill att naturens former ska stå i centrum. Naturen är världens bästa formgivare. Vi behöver bara titta ut från våra fönster här i Mörkaskog för att få det bekräftat. Här blir vi inspirerade. Här finner vi själen i våra golv. När du lägger ett Rappgo-golv kommer du att göra detsamma.

Ett plankgolv av ek är det klassiska golvet, där ekens sammanhållna färgskala och vackra mönster kommer till sin fulla rätt. En naturlig sortering av ektiljorna ger plankgolvet ett livfullt och naturtroget intryck. Mörkaskog är vår standardsortering och finns representerat i samtligaträslag.

Hur lägga trägolv på betongplatta?
Vid golvläggning på betongplatta är lamellgolvet att föredra. Det läggs in flytande med limning. Utöver grålumppapp, eller skumplastfolie avsedd för golvläggning som mellanlägg, behövs i källarplan även ett underskikt som fuktspärr, till exempel ventilerad fuktskyddsmatta.
Följs inte detta kan det medföra att träet rör sig mer än vad det klarar av och då kan det uppstå torrsprickor, fanérsläpp eller springor mellan brädorna. Denna rörelse är en del av träets naturliga åldrande och inget fel i produkten.Ett golv grundlägger intrycket hos den som går in i ett rum för första gången, mer eller mindre medvetet. Golvet talar till fler sinnen än man kanske anar: känslan av att gå på det, ljudet av stegen, synintrycketav färg, former och mönster och inte minst doften.Eken är vårt vanligaste ädla lövträd och den växer naturligt i stora delar av vårt land. Det är ovanligt med renodlade ekskogar men träden kan bli upp till 30 meter höga och växer gärna blandat med andra lövträd eller i barrskog. Alla träd har olika egenskaper men eken har i alla tider fyllt en viktig funktion i folkhushållet genom sitt virke som använts till både möbler, golv och skeppsvirke. Ett plankgolv av ek är det klassiska golvet, där ekens sammanhållna färgskala och vackra mönster kommer till sin fulla rätt. Select är vår mest exklusiva sortering där kvistar upp till 10 mm och lagade sprickor 1×100 mm är tillåtet. Finns endast representerat i träslaget ek. Våra varianter av ytbehandlingar skiftar mellan träslagen och de olika dimensionerna. Du kan även få alla träslag obehandlade. Kontakta din återförsäljare eller oss på Rappgo för mer informationEtt plankgolv av ek är det klassiska golvet, där ekens sammanhållna färgskala och vackra mönster kommer till sin fulla rätt. En naturlig sortering av ektiljorna ger plankgolvet ett livfullt och naturtroget intryck. Nordic är vårt smalare trägolv och finns representerat i träslagen ek och furu Ek är ett mycket hårt, tätt och starkt träslag och lämpar sig därför bra i de flesta miljöer där man önskar trägolv. Dock är det viktigt även för detta träslag att man håller sig inom de föreskriva temperaturerna på golvet och i rummet samt även att den relativa luftfuktigheten ligger inom de tillåtna värdena. Svanenmärkt mattlackat ekgolv. Här samverkar den matta ytbehandlingen, den mjuka borstningen och de skira nyanserna i ett golv som förblir vackert över tid. Den unika lacken Proteco ExtraMatt ger ett golv som är lika matt och känns lika sidenlent som oljat eller obehandlat trä. Det är den innovativa ytbehandlingen som för första gången kombinerar den naturliga ytan av ett oljat golv med den enkla skötseln av ett lackat. Se vår Grading Book eller vårt bläddringsbara magasin.Om du vill göra det enkelt för dig väljer du förbehandlat grangolv som kan köpas i en mängd olika nyanser och bredder. Du kan skapa helt olika känslor i rummet med smala eller breda plankgolv med slät eller borstad yta. Det finns ett stort utbud på ytbehandlingar hos ett massivt furugolv, men vill du själv bestämma så ska du köpa ett obehandlat trägolv. Här kan du själv välja om du vill betsa, vaxa eller olja ditt massiva golv och på så sätt sätta din egna prägel på rummets interiör.

Ge nytt liv till ditt hem genom att lägga ett massivt trägolv! Förutom den tidlösa och naturliga känslan du får av ett trägolv, så får du också ett golv som både är varmt och skönt att gå på. Ett massivt trägolv kan ha många olika utseenden och det håller i en evighet. Om slitage och repor med tiden skulle börja störa dig, då är det bara att slipa om trägolvet – och vips så är det som nytt igen! På HORNBACH köper du massivt ekgolv, massivt furugolv eller grangolv, vitlaserat golv, grått trägolv eller gammeldags trägolv av ek. Oavsett vilket plankgolv du väljer att lägga i ditt hem, så kommer det hålla en lång livslängd! Köp ditt trägolv direkt på webben och få det levererat hem till dig – alltid till ett lågt pris!
Letar du efter ett nytt golv eller behöver du idéer för ditt golv? Då har du kommit rätt. Laminat, parkett, heltäckningsmatta eller vinylgolv av hög kvalitet – här hittar du guider, instruktioner, tips och tricks – du är …mer

Hur fixar man repor i trägolv?
Reparera oljade trägolv Om ditt trägolv fått riktigt djupa repor, hack eller till och med sprickor kan du först fylla dem med Kährs hårdvax eller wood filler och sedan använda någon av våra oljor för en fin finish.
Om du vill göra en radikal förändring av ett rum – då ska du byta golv! Ett stilsäkert och skandinaviskt val är ett grangolv, ett obehandlat furugolv. Furugolv är vanligtvis gjorda av barrträ, framför allt tall, ett av de vanligaste träslagen här i Norden. Detta massiva golv ger dig oändligt med möjligheter! Du kan få ett lokalproducerat golv med tydlig anknytning till den nordiska naturen. Furugolv är ett levande material som förändrar sig över tid – till exempel gör solens strålar att detta golv efter hand mörknar och får en vacker och varm rödbrun ton. Det börjar bli allt mer trendigt och populärt med furu inomhus igen, så ett furugolv ligger helt rätt i tiden!Att själv lägga in ett trägolv är inte svårt, men det är viktigt att du följer de anvisningar som kommer med plankgolvet. Ett trägolv kan läggas in på olika sätt, beroende på hur underlaget ser ut, det kan antingen skruvas eller limmas på plats. I nya bostäder eller lägenheter där underlaget är betong kan trägolvet limmas på plats. Är det däremot bjälklag eller ett befintligt trägolv som ligger under det nya trägolvet så ska detta skruvas på plats. Trägolv med golvvärme fungerar då du använder dig av denna läggningsmetoden. Då trägolv är ett levande material så är det viktigt att plankgolvet hinner acklimatisera sig till rummets temperatur innan det läggs på plats. Underlaget under ditt nya brädgolv måste vara jämnt och torrt, ojämnheter riskerar annars att ge ett knarrande golv. På HORNBACH kan du köpa att du behöver för att få ett ordentligt golvunderlag. Vill du lägga in ett obehandlat furugolv, ljust trägolv, mörkt trägolv eller ekgolv med massiva golvbrädor som håller i generationer, då ska du köpa ett massivt trägolv! Denna kategori av golv erbjuder ett stort utbud av olika nyanser an massiva golv från väletablerade varumärken som Moelven – ett golv som inte sviker dig! Försäkra dig om med vår ’lågprisgaranti’ att du inte betalar mer än du behöver. Vi prismatchar produkten om du skulle hitta den till ett lägre pris på ett annat ställe. Ett hårt alternativ som håller i en evighet med rätt behandling är ett massivt ekgolv. I mångas ögon är detta det mest naturliga valet som med sina årsringar ger karaktär och liv åt rummet. Ett massivt ekgolv är det hårdaste massiva trägolv du kan köpa på marknaden och är därmed mindre känsligt mot slitage. Lägger du på ett lager hårdvax på det massiva ekgolvet så har du dessutom ett trägolv som effektivt står emot både smuts och väta. Ett trägolv massivt i ek är oftast ett spontat trägolv som antingen kan skruvas eller limmas ihop.Något som blivit mer populärt på sistone är det rustika plankgolvet. Ett plankgolv består av massiva träplankor (som namnet antyder) och kan vara av olika träslag. Trägolv förknippas mycket med äldre tiders bebyggelse och är perfekt för den som vill få en lantlig eller romantisk stämning i sitt hem. Trägolv får också en mycket fin patina när de slits, men kan också slipas och lackas för att återställa den perfekta ytan – hur många gånger som helst! Annars är det en tydlig trend just nu att köpa vitlaserat golv eller ett ljust trägolv, för att din bostad ska uppfattas stor och ljus. Ett mörkt trägolv uppfattas mer som ett gammaldags trägolv och ger ditt hem en varm och ombonad känsla.

Hur kan man ta bort repor på golvet?
För att laga repor i parkettgolv kan man använda sig av bivax. Bivaxet köps i stift, som man pillar av bitar av, rullar mellan fingertopparna och sen gnuggar in i repan. När det har torkat en stund tar man en metallspackel eller liknande och skrapar försiktigt bort det överflödiga vaxet.
Parkett är hållbart, tidlöst och elegant. Genom att lägga laminatgolv får du ett prisvärt golv som håller bra. Du kan välja mellan flera olika utseenden och varianter. Om du har ett eget golv kan du få en offert på själva arbetet. Vi kan lägga de flesta typer av golv.

Om du har trägolv som börjar se slitna ut så går det i regel att slipa om dem så att de blir som nya. Vi kan hjälpa dig med omslipning och förse de nyslipade golven med ytskikt som gör att de håller bra, blir lätta att underhålla och får det utseende du vill att de ska ha.
Vilka förberedelser som krävs vid golvläggning beror på vad det är för underlag och på vilken typ av golv du ska lägga. Att lägga golv på betongplatta brukar sällan vara några problem. Att avlägsna ett befintligt golv, om du inte kan lägga det nya direkt på det, tar ofta minst lika lång tid som att lägga ett golv.I offertverktyget kan du få pris på olika parkettgolv och laminatgolv. Hittar du inte det golv du söker eller har ett eget golv? Inga problem, du kan självklart även få fram en kostnad för om du har ett eget golv eller önskar en annan sort. Vi kan hjälpa dig köpa de flesta golv till bra priser eller lägga det golv du redan har köpt. Vill du ta reda på pris på att lägga parkettgolv hemma hos dig? Ange kvadratmeter på ytan, välj det golv du önskar få lagt och få ett pris – smidigt!

Vi på Dryft jobbar mycket med att lägga parkettgolv och laminatgolv och kan erbjuda bra priser på både material och arbete. På Dryft har vi golv från de flesta märkena så kontakta oss så hjälper vi dig hitta det som passar dig.Få offert på en minut på ditt golv och din golvläggning! Välj det golv du gillar, svara på frågorna och få din offert till din mail direkt – snabbt, smidigt och enkelt! Har du frågor? Boka videomöte med ett proffs!

Golvläggning är en insats som ger ett slående resultat. Det handlar om stora ytor och det innebär att det verkligen syns, när det är klart. Att lägga nytt golv kan också innebära att det blir enklare att städa ett rum och att det känns bättre under fötterna när du går på det.
Snickare i Stockholm – Nacka – Täby – Huddinge – Sollentuna – Bromma – Åkersberga – Södertälje – Värmdö – Lidingö – Södermalm – Järfälla – Haninge – Solna – Tyresö – Upplands Väsby – Ekerö – Vallentuna – Hägersten – Sundbyberg – Kungsholmen – Älvsjö – Danderyd – Enskede – Knivsta – Vasastan – Östermalm – Årsta – Farsta – Märsta – Spånga – Hässelby – Sigtuna – Botkyrka – Nykvarn – Tumba – Vällingby – Vaxholm – Norrort – Tullinge – Saltsjöbaden – Saltsjö Boo – Segeltorp

Similar Posts