Extraljus Hyundai I20

Äntligen finns det möjlighet att installera extraljus på bilar som saknar plussignal till helljuset som på t.ex. många nyare bilar med xenon och LED-helljus. Denna CanM8 canbusmodul lyssnar efter helljussignal i bilens canbus-system och omvandlar därefter datasignalen till en analog plus-signal som kan användas ihop med ett separat reläkablage (vi rekommenderar t.ex. kablagen SEEB093-2A eller SEEB093-3A).Mät vilken spänning det kommer på relästift 85 och 86 när du slår på helljuset. Om relät får sånt där frispel så borde spänningen vara låg, tex 7-8 V eller så, och då kan man misstänka dålig kontakt någonstans.

Nja på suzukin var tillslags strömen till hel ljuset – när den var på slagen och + matad när man stängde av helljuset och körde halvljus.. skumt system.. :S
Vill man vara säker på att en inkoppling ska fungera till 99%, med tanke på diverse mystiska helljuskonstruktioner, då bör man koppla både 85 och 86 till helljuslampans plus och minus. På så sätt har man garderat sig för att helljuslampan använder sig av minusstyrning, dessutom fungerar det ju på ”vanliga” helljusstyrningar också.Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!
Oftast så vill man att extraljusen ska tändas tillsammans med fordonets ursprungliga helljus. I den här artikeln går vi igenom hur du kopplar in extraljus med den funktionen.Belysning och kringutrustning utvecklas ständigt – så även vårt sortiment. Hos Valostore hittar du alltid marknadens effektivaste hand- och pannbelysning samt den bästa kringutrustningen. Vi har ett eget ljuslaboratorium som uppger det verkliga ljusflödet (ljusstyrkan) på belysningen. Välkommen till Valostore’s nätbutik!

Vi använde oss av plåtskruv samt borrade genomgående hål i kofångaren för tre gängade skruvar med mutter. Glöm inte brickor på baksidan, plasten är lite mjuk, så det ger en ökad stabilitet om man har något på baksidan.
För att underlätta jobbet och för att få en så stadig montering som möjligt så kan man, innan man monterar själva fästet på bilen, redan nu installera fästerna för extraljusen på extraljushållaren.Du kan behöva göra nya hål i kofångaren om extraljushållaren täcker de du använt tidigare. Vi behövde inte göra nya, utan använde oss av samma fyra hål den tidigare fastskruvad i. Använd mellanlägg för att förhöja mellan registreringshållaren och kofångaren, exempelvis muttrar eller brickor.

På vårt högra extraljus (i bild), så var vi tvugna att skarva sladden då den var för kort. Om du behöver skarva, använd ordentliga skarvkontakter och gärna tillsammans med krympslang. Glöm inte att avlasta. Fäll in skarvningen så den hamnar innanför grillen. Det blir inte bara snyggare, utan skarvningen står sig också bättre emot vatten, smuts, väder, snö och vind.För den oerfarna kan inkopplingen av reläet verka aningen komplicerat, men så behöver det inte alls vara. Har man dessutom en komplett reläsats så blir monteringen mycket smidig. Här kan du se hur en komplett reläsats är uppbyggd (Kabelsats 12V extraljus, Purelux Pro Serie):Något som vi inte använde, men som kan vara bra att ha, är stabiliseringsstag för lamporna. Det förhindrar att extraljuset gungar och ljusbilden blir skakig. Särskilt om man kör ofta på ojämna vägar.Plocka bort registreringsskylten från skylthållaren på bilen. Oftast sitter en täckbricka nedtill (på vår bild märkt ”Volkswagen Stockholm”) som fixerar skylten. Lossa denna täckbricka och tag sedan bort registreringsskylten.Denna ska kopplas till en pluspol (+). På de flesta bilar finns kopplingsbox där man smidigt kan ansluta kabeln. Finns ingen kopplingsbox så kan man koppla direkt till fordonets batteri.När kabeln som går till helljuset har identifierats ska reläets tändningstråd kopplas till denna. När helljuset på bilen tänds skickas även en signal till reläet och extraljusen tänds. Det lättaste och snyggaste sättet att ansluta reläets tändningstråd till helljusets kabel är att använda en så kallad ”skarvklämma/grenkontakt” (blå kontakt på bild).

När allt är inkopplat och färdigt, och om du har gjort rätt, så kommer de nya extraljusen tändas samtidigt som helljuset slås på från insidan. Mycket nöje!

Hitta strömmatning till helljuset: Börja med att lokalisera kablarna som går till bilstrålkastaren. Det ser olika ut från bil till bil, vissa bilmodeller är enklare uppbyggda än andra. Finns strömkabel precis bakom lampan till helljuset så hittar man rätt kabel enkelt och direkt. På vår Volkswagen Caddy går alla kablar till billjuset i samma kabelstam med en gemensam anslutningskontakt till strålkastaren. För att hitta rätt kabel var vi tvugna att mäta vilken som var till helljuset. Vi lossade kontakten från strålkastaren och mätte med multimeter/voltmeter vilken pol som gav utslag när helljuset tändes från förarplatsen. På så sätt kunde vi enkelt hitta vilken kabel som gick till helljuset.
De flesta fordon är inte förberedda för montering av extraljus och det skiljer sig lite olika från modell och märke till hur smidigt det är att dra in kablarna. På de flesta fordon är det dock ett enkelt ingrepp, då grillen är luftig och därmed öppen på flera ställen där man kan dra in kablarna.

Detta kompletta XBB Power Unit kit består utav en XBB Dongle som enkelt monteras i din Hyundai i20s OBDII uttag och XBB Power Unit relä. Relät kommunicerar med XBB dongeln trådlöst via blåtand. Power Unit kittet har två utgångar som du kan självprogramera enkelt genom att använda XBB appen. Man kan exempelvis använda utgång nr 1 (max 15A) för extraljus / extraljusramp och sedan använda utgång nr 2 (max 5A) för positionsljus. Att koppla in extraljus på Hyundai i20 2020+ har nu blivit busenkelt med nya XBB Dongle! Du behöver inte längre skarva, löda, klippa eller göra andra ingrepp i din i20 när det kommer till canbus inkoppling. Spänning: 12V.

Similar Posts