Fatboy Slim Malmö

Med en karriär som tagit form till att bli något enormt har Slap In The Bass haft releaser på skivbolag av hög kaliber såsom Fatboy Slims “Southern Fried”, Malentes “No Brainer”, Buraka Som Sistemas “Enchufada”, Steve Aokis “Dim Mak” m.fl. Med support från de allra mest prominenta artisterna i branschen såsom Laidback Luke, Fatboy Slim, Diplo, Steve Aoki, Switch, Brodinski, Zombie Nation m.fl. fortsätter de att briljera till högsta nivå. Det senaste halvåret har Raymond jobbat hårt med musikproduktion och lyckats imponera världsartister med sitt unika sound, världsartister såsom Swanky Tunes, Style Of Eye och Adrian Lux. Med vinst i Malmö, i världens största DJ- Tävling, Movida Corona, tog han sig hela vägen till Stockholm för att väl där visa hur det ska gå till. Deras senaste release “Indian Legend/Chant EP” släpptes på “No Brainer” och har får recensionen; “Med support från Diplo, Crookers, Sinden & Riton är det Party dags med Ungerska duon Slap In The Bass. Med fans som Fake Blood, Herve m.fl. följer de releasen på “Roska Kicks & Snares” & “Southern Fried” med ännu en vriden och fartfylld release med udda beats & helgalna piano lead.”Senaste året har han spelat i princip överallt och tillsammans med storheter såsom Avicii, Dada Life, Knife Party, Laidback Luke. Nu på senaste har han levererat produktioner som supportats av de fetaste i branschen såsom Tommy Trash, Swanky Tunes, Rebecca & Fiona, Adrian Lux & Style of Eye.

Med väskan fylld att fräsha Baltimore-kickar, råa electrosågar samt oslipade Ghetto-ljud tar sig Slap In The Bass hela vägen till Skandinavien för att spela på Svensk mark, i Malmö, på Babel, hos RIOT!
Ständigt upptagen, då han spenderar majoriteten av sin tid i studion eller på nattklubbar och event runt om i landet, har han tagit sig tiden att med RIOT! leverera en svettig kavalkad av råa basgångar och feta melodier.Efter flertalet spelningar tillsammans med internationellt hyllade artister såsom Robyn, Rebecca & Fiona, John Dahlbäck m.fl har han tagit sig an jobbet med RIOT! för att framföra en psalm utan dess like med grymt gung och ös i kyrkan.Kvällens stora behållning, och den i sig gör konserten väl värd ett besök ska sägas, är Norman Cooks spektakulärt förtjusande scenpersonlighet. Och den något sparsmakade inramningen till trots så är det en otroligt mäktig känsla att få uppleva honom så nära i egen hög person, för han serverar en oerhörd energi som aldrig sinar. Dansar fult med flit, sjunger med i nära vartenda ord, pekar, vinkar, skrattar, gör fåniga miner, klättrar upp på DJ-bordet, sätter sig på DJ-bordet, ställer sig på DJ-bordet, springer ut i publiken. Han lokaliserar personen som hasat sig dit med krycka, lånar kryckan, svingar runt kryckan, ger tillbaka kryckan. Han känns så genuint glad att vara där, så opretentiös och ödmjuk.

Lastkajen rymmer runt 400 pers och jag kan inte låta bli att fundera på varför man har valt att hålla spelningen i en så liten lokal, både Moriskan i Malmö och Trädgården i Göteborg där Fatboy Slim spelat lördag respektive fredag, rymmer dubbelt så många konsertbesökare. Dock var det ju bara ett drygt år sedan han senast besökte Stockholm, närmare bestämt Berns. Kanske ville man säkerställa ännu en slutsåld konsert och kunna hänga upp det på USPen att detta blir intimare och mer exklusivt.
Spoken word-poeten Oskar Hanska inledde året med att släppa EP:n OH!MMXIV och han avslutar året med att ge ut en remixad variant på nämnda skiva. Cirkeln…

Showen visar sig vara avskalad, med blygsam laser och ett rätt diskant ljud. På scen-modulerna har ett kalt bord med DJ-utrustningen placerats, utan någon intäckning. Det förtar lite av magin när en faktiskt kan SE Cook när han dyker ner under DJ-bordet och drar på sig en huva, tar en sipp av en energidryck eller plockar upp ett nytt signalhorn. Trots att tanken möjligen är att det skall kännas underground, kan jag inte låta bli att sakna LED-skärmar med flippiga videoprojektioner, strobbar och en bas som känns i hela bröstkorgen (reserverar mig här för att Big Beat/Acid House-genren kanske SKA upplevas med skarp diskant, beklagar i sådant fall min mossighet).
Hade jag inte vetat vad som skulle ske denna söndagkväll hade jag haft väldigt svårt att greppa vilken röd tråd som sammanfört den skara människor som strömmar mot vad som ser ut att vara en vanlig garageport, på Humlegatan 17 i Stockholm. De är av olika åldrar, har vitt skilda stilar och befinner sig i olika stadier av berusning. Alla har tagit sig man ur huse på en söndag; veckodagen som vanligtvis förvandlar vimliga Stockholm till en smärre spökstad.Den röda tråden är Norman Cook, eller som vi främst känner honom, Fatboy Slim. Den 56-åriga musikproducenten och DJ:n från England som fick sitt stora genombrott 1998 med sitt andra album You’ve Come a Long Way, Baby, och skänkt oss moderna klassiker som “Rockafeller Skank”, “Praise you” och “Right here, right now”.

Cirka 15 minuter efter utsatt tid flyger han upp på scen, glatt tuggandes på ett tuggummi, och drar igång “Eat, Sleep, Rave, Repeat” vilket blixtsnabbt får igång publiken. Någon viftar lyckligt med en krycka framme vid kravallstaketet. Cook lutar sig fram på ena armbågen med ett brett leende, betraktar den dansande skaran en stund och sätter sen igång att mixa, sampla och fippla med utrustningen på ett så fantastiskt skickligt sätt att en inte kan göra annat än att lyfta på hatten. Som hobby-DJ ligger jag verkligen i lä, detta är ett riktigt hantverk.Dock när jag en liten oro om att en viss pampighet går förlorad, såsom de arenaspelningar jag läst om och sett klipp ifrån när musiken ramats in med laser och maffiga visuals. Jag har även nåtts av rykten att han inte spelade sin Greta Thunberg-samplade version av “Right Here, Right Now” vilket ju också känns som en rätt onödig grej att hoppa över när en gästar denna världsberömda aktivists hemland.

Jag inleder kvällen med att gå runt och betrakta publiken, en av mina favoritsysselsättningar när jag är på konsert på egen hand. Det är svårt att få grepp om Fatboy Slims fans, det är allt ifrån 20 nånting-åringar i keps och slitna t-shirts till medelålders män och kvinnor i finkläder och tjusiga håruppsättningar.
Trots att det är slutsålt känns det inte särskilt trångt, och jag lyckas ganska snabbt slinka in nästan längst fram. Det är tur, inte bara för mina ringa 1,61 cm över marken utan för att jag gärna vill få uppleva Cooks omtalade, karismatiska scenspråk på nära håll.Det blir en ömsesidig kärlek till publiken, hans glädje smittar av sig, alla dansar och vevar lyckligt men hänsynsfullt, jag får inte en enda armbåge i ansiktet. Flera gånger gestikulerar de längre och större konsertbesökarna att jag får ställa mig framför dem vilket ytterst sällan händer på spelningar. Jag tackar och tar emot! Och visst, det kan naturligtvis också finnas en poäng i att plocka bort element som videoprojektioner och lasrar, för att fokus på artisten blir större. Att hans person växer och blir mer tydlig utan allt runt omkring.

När undertecknad slutligen ändå börjat titta lite på klockan händer det äntligen – Greta Thunbergs kraftfulla stämma strömmar ut ur högtalarna och dansen stannar av, mobilerna åker upp. Stämningen blir nästan salig, publiken tystnar. När så tempot stegrar och droppet närmar sig släcks skärmarna och dansen är åter igång – den sista, ska det visa sig, då spelningen snart är över och den brokiga skaran skingras ut i söndagsnatten. Kavajerna något skrynkligare, håruppsättningarna nu hängande vid axlarna.
Jag hör en grånad man som vandrar mot Scandic Anglais berätta för sitt kvinnliga sällskap att han tyckte ljud och ljus var något av det sämsta han upplevt, medan en yngre man rättar till sin keps och klagar på att vakterna var “så jävla på”. Tänk ändå, vad olika perspektiven kan vara från två besökare av samma konsert.

Det ska erkännas att jag mot slutet av den nästan två timmar långa spelningen väntade en smula otåligt på hitsen. De som har serverats har mixats in lite i förbifarten, och oron börjar gro att även vi skall få stå utan den virala, Thunberg-samplade “Right Here, Right Now”. Vi bjuds dock på en rad dansanta remixer och mashups; både av låtar en får anta har funnits med i repertoaren sedan 90/00-talet; The Bucketheads, Daft Punk och Danzel men även nyare alster från exempelvis Beyonce och Childish Gambino. Och hela tiden levererar Cook sin fantastiska, smittsamma glädje som gör att fokus och danslust består.Skd.se är sajten för dagstidningen Skånska Dagbladet. Vi finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier. Vi bevakar och skriver om Mellanskåne och södra Skåne.

Festivaler och andra evenemang över hela världen har ställts in till följd av coronapandemin. Men Malta tycks vara en fristad. De kommande månaderna är fyra festivaler planerade att genomföras i landet, rapporterar BBC.
Letar du efter ett bekvämt och mångsidigt sittalternativ? Titta inte längre, svaret är en Fatboy saccosäck! Dessa saccosäckar är perfekta för alla miljöer, från familjerummet, kontoret till barnrummet . De är också utmärkta för utomhusbruk, eftersom de enkelt kan flyttas runt för att tillgodose olika behov. Fatboy saccosäckar finns i en mängd olika färger och stilar, så du kan hitta den perfekta för din stil.

Du behöver inga träd heller. Tack vare aluminumställningen bär den här bärbara, hopvikbara hängmattan upp sig själv och gör dom bärbara så att du kan ta med dem överallt. Så lägg dig ner. Förlika dig med hängmattelivet och gör absolut ingenting.
Älskar du att tillbringa tid utomhus, men hatar tanken på att vara obekväm? Tycker du att traditionell campingutrustning helt enkelt inte håller måttet? I så fall måste du kolla in en denna hängmatta. Enligt oss är en hängmatta det bästa sättet att koppla av i en utomhus miljö i komfort och stil.

De finns också i en mängd olika färger och modeller så att du kan hitta den perfekta hängmattan för dina behov. Oavsett om du letar efter en Fatboy original, Fatboy Buggle-Up eller Fatboy Headdemock finns det definitivt en Fatboy hängmatta för dig.Låt oss presentera A Pop of Colour: ett helt nytt samarbete med designern Carole Baijings. En stilren kollektion som är sprängfylld av färger och former och tillför attityd i varje inredning.

Vi försöker göra skillnad genom att skapa vad andra inte gör. Alla produkter är utformade med ett mål: att komma undan den dagliga rutinen med ett stort leende. Ett sätt att inspirera människor att ta sin egen väg utan att ta det för allvarligt.
De små sakerna i livet kan göra de största intrycken. Fatboy skapar knäppa och ikoniska livsstilsprodukter för inomhus- och utomhusbruk. I över tjugo år har detta holländska designmärke utvecklat sin produktkatalog till att inte bara omfatta sittsäckar utan även hängmattor, stolar och lounge möbler.Du vet den där känslan när du köper något och det håller i flera år? Det är vad våra produkter är utformade för att göra. Vi väljer starka, hållbara material för att de ska kunna stå emot vattenskador utan att blekna eller förstöras på något annat sätt”Right about now, the funk soul brother. Check it out now, the funk soul brother”. Hur många har inte dansat till den brittiske dj:n Fatboy Slims låtar? I höst kommer han till Malmö för att uppträda. Sydsvenskan, grundad 1848 av Bernhard Cronholm (teckningen), är Sydsveriges ledande morgontidning. I papperstidningen, på webben, i läsplattan och i mobilen förmedlar tidningen händelser och nyheter i närmiljön, men också i Sverige och världen. Sydsvenskan granskar, berör, underhåller och tar ställning. Det har vi gjort i över 170 år. Sittsäcken Fatboy Original Slim Velvet är precis lika bekväm som Original, men har en smidig storlek på 155 x 120 cm. Det gör den lämplig att användas var som helst i hemmet. Sammetstyget reflekterar ljuset och ger sittsäcken ett djupt skimmer. Den supermjuka sittsäcken är tillverkad i 100 % polyester och noppar inte. Den lyxiga sammets-sittsäcken har en stoppning av polystyrenkulor (EPS) och kan endast användas inomhus.De fraktsätt som erbjuds varierar beroende på hur skrymmande din order är samt var du befinner dig. Fraktalternativ och fraktkostnad redovisas i kassan innan utcheckning.

Tider och insläpp Välkommen på konsert och var vänlig kom i tid! Om inget annat anges öppnar dörrarna vid picknickevenemang kl. 19, på scen kl.19.30. Vid matiné: Dörrar kl. 15.30, på scen kl. 16. Vid Victoria dansar!: Dörrar: kl 20, på scen kl 21. De flesta av våra arrangemang, utom i undantagsfall och Victoria dansar! består av två delar á 40-50 minuter med 20 minuters paus.Tillgänglighet Salongen är tillgänglig med rullstol och tillgänglighetsanpassad toalett finns. Bokningar för rullstolsplats görs via [email protected]. Hörselslinga finns att tillgå, vänligen meddela oss minst två vardagar i förväg till [email protected].

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.Som student vid Berklee College of Music i Boston undervisades han av den grammisvinnande panamanska jazzpianisten Danilo Pérez. Pérez blev mentor för García och hade ett avgörande inflytande på hans musikaliska utveckling. ”Musik handlar om sanning och självkännedom”, säger García. ”Först då kan du penetrera djupare in i saker och ting och hitta ditt eget konstnärliga uttryck, och Danilo visade mig vägen.”

Den spanske pianisten Daniel García är en av de mest spännande och inflytelserika artisterna på den spanska jazzscenen just nu. García säger att ”flamenco and jazz are brothers” och det stämmer väl in som beskrivning på den musik som García skapar med sin trio. De gräver djupt i sitt hemlands musiktradition, mest specifikt flamencon, och kombinerar den med samtida jazz, men inte bara. Influenser från klassisk, samtida elektronisk musik och rock hörs också i musiken. Uttrycksfull musik där rytmisk intensitet förenar sig med djup melodisk lyrik och förfinad harmoni, med en lika poetisk som trotsig stil.
Lagen om elektronisk kommunikation fastslår att alla besökare på en webbplats bör få information om att hemsidan innehåller cookies och hur dessa i så fall används. Vår hemsida använder cookies, nedan kan du läsa mer.

Garcías framgångar lät inte vänta på sig: 2011 fick han priset för bästa jazzframträdande i Berklee. Sedan dess har han spelat med en mängd framstående musiker som Arturo Sandoval, Jorge Drexler eller Greg Osby och framgångarna har haglat.Om du vill ha nyheter som är mer specificerade efter dina intresseområden så kan du klicka i en eller flera rutor nedan och låta oss veta vilken typ av riktade utskick du vill få.

Biljetter, betalning och garderob Biljetter och presentkort till våra arrangemang säljs via Kulturcentralen. Biljetter som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren. Vi tar emot betalning med kort och kontanter. Häng gärna in dina ytterkläder, garderoben är övervakad och avgiftsfri.
Daniel García föddes i Salamanca 1983 där han växte upp i en musikerfamilj och redan som barn kom i kontakt med, och fick höra allt från Stravinsky till Led Zeppelin, från Miles Davis till Bach och från Paco de Lucía till Fatboy Slim.Efter att ha spelat tillsammans under många år har det musikaliska samspelet mellan Daniel och hans trio utvecklats till något flytande, djupgående och nästan telepatiskt. Det är fascinerande att höra hur Garcías musik gnistrar och skimrar med harmonier och klangfärger av klassisk musik, men sedan oväntat tar en flamencovändning, för att sedan lösas upp i jazzharmonier eller flyta in i en kraftfull improvisation.

Vi använder endast din mailadress för att göra nyhetsbrevsutskick genom den automatiska nyhetsbrevsplattformen MailChimp. Registrering är helt frivillig om du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom att trycka på avregistrering i slutet av varje nyhetsutskick eller genom att kontakta oss på [email protected]. Om du vill ändra, ta bort eller veta vilka uppgifter vi har registrerade om dig kontakta oss via [email protected].
Svenssons använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon. Fatboy Slim kommer till Sverige för tre spelningar i höst. Den 22 november spelar den brittiske 90-talshjälten i Göteborg, den 23 november i Malmö och den 24 november i Stockholm, enligt ett pressmeddelande. Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.

Med en smittande charm trivs Two Year Vacation av att hitta de ljusa färgerna mellan tonerna av grått i sin omgivning och handlar om att driva ut alla inaktuella sinnen av det vardagliga.
Tvärtemot svenska internationella poplåtskrivare handlar Two Year Vacation inte om att slå dig i ansiktet med sensation, utan om att skicka dig ett vykort som bjuder in dig till att dansa med, le och röra dig lite fram och tillbaka.

Similar Posts