Fönsterbräda Sten Pris

Förutom att marmorn, likt kalkstenen, är ett praktiskt material, är det också ett av de mest eftertraktade materialen eftersom den ger en känsla av elegans, exklusivitet och lyx. Marmorn går att finna i de flesta exklusiva miljöer, i Sverige och utomlands och i såväl skulpturer som på byggnader och i inredning. På grund av dess eleganta känsla så passar materialet perfekt till fönsterbänkar eftersom den lyfter omgivningen. Bergarten går att få i olika färger och hos oss går det att välja bland tre olika sorter till fönsterbänkar. Den första är den italienska Marmor Carrara vilket är en av de vanligaste sorterna och ett exempel på ren marmor. Den är ljust vit med en sockeraktig känsla och består av mineralet kalcit vilket ger ett grått stänk. Den andra varianten som går att välja till våra fönsterbänkar är Marmor Estremoz, vilket också är en ljus marmor men snäppet mörkare och varmare. Den har också en tydligare marmorering med ett kopparfärgat inslag. Den tredje marmor sorten är Marmor Ruivina som är mer grå än dom andra två vi har. Dessa tre marmorsorter är tre av de populäraste och att välja en fönsterbänk i detta material ger en fantastisk exklusiv känsla.Idag är våra fönster en viktig detalj i hemmet då ljuset ger liv och harmoni i rummet. Vi föredrar stora fönster med mycket ljusinsläpp för att göra hemmet så levande som möjligt. Förr var det inte lika stort fokus på fönstren i huset, och de var ofta mycket mindre. Det var först för ungefär 150 år sedan som det skedde en förändring och fönstren blev större. Det var inte bara fönstren på husen som förändrades under denna period. Förr var det inte bara vanligt med mindre fönster, det var även mycket vanligt med bröstpanel på väggarna inuti husen. Vid samma tidsperiod som fönstren förändrades, började även bröstpanelen gå ur tiden. Fodrena runt fönstren som tidigare ofta stod direkt på bröstpanelen behövde monteras på ett annat sätt, eftersom det nu endast fanns en golvlist. För att lösa detta började fönsterfodren nu istället levereras med en utskjutande fönsterbräda och det var alltså först vid den här tiden som fönsterbrädor blev en vanlig detalj i hemmen. Som en följd av att fönsterbrädan blev vanligare och vanligare, fanns det nu även plats för dekorativa inredningsdetaljer i fönstren så som krukor och lampor. Det var alltså först för 150 år sedan som fönstren och fönsterbrädorna fick en helt annan betydelse i hemmet!

Granit är en av de vanligaste bergarterna som finns och går att utvinna i både Sverige och utomlands. Det är en stensort som bildas långt ner under marken när magma tränger in och stelnar i jordskorpan. Detta gör materialet till ett mycket hårt och massivt material som passar till flera olika användningsområden både inomhus och utomhus. Att använda granit till fönsterbänkar är därför en självklarhet för oss. Det är ett praktiskt material till fönsterbänkar på det sättet att det är slitstarkt på grund av dess hårda och massiva yta, men det är också mycket lättskött och graniten håller sig ren utan mycket arbete.
En fönsterbräda i MDF är det mest prisvänliga alternativet av de material som vi erbjuder våra fönsterbrädor i. Eftersom materialet är perfekt att fräsa i så går det att få samtliga fönsterbrädor i alla våra olika modeller i MDF. Fönsterbrädan levereras färdiglackerad och de vanligaste kulörerna är de två vita varianterna NCS S 0500-N och NCS S 0502-Y. Våra fönsterbrädor går även att beställa i valfri NCS-kulör. Genom att välja modell på fönsterbrädan tillsammans med mått och kulör, går det att få fram en fönsterbräda för de allra flesta miljöer. En fönsterbräda i MDF är ett av våra mest populäraste material och är ett bra alternativ för den som söker en lite billigare fönsterbräda men med samma fina utseende.Om ni har många fönster jämte varandra och ska inreda era fönsterbrädor är ett bra tips att ha samma inredning på varje sida. Så om ni till exempel har tre fönster jämte varandra så gör ni lika inredning på de två yttersta och något annat i mitten. Alternativt att ni ställer samma inredning på alla tre fönsterbrädorna.

Beroende på hur eken växer så påverkas också utseendet. Växer trädet exempelvis tätt tillsammans med andra träd växer grenarna mer uppåt vilket leder till en högt placerad krona. Detta gör att stammen i detta fall mer eller mindre blir kvistfri. Miljön runt om trädet påverkar alltså hur trädet kommer att växa för att passa in och därmed hur virket kommer att se ut. När det kommer till att sätta in en fönsterbräda i ett rum kan man i stället säga att det är viktigt att anpassa fönsterbrädan efter omgivningen och se vilken typ av fönsterbräda som passar bäst in i rummet. Genom att anpassa modellen och måttet på fönsterbrädan så förändras också stilen vilket gör att fönsterbrädan kommer att utstråla en känsla som gör sig bäst i olika typer av miljöer. En fönsterbräda i ek säljs alltid obehandlad och brukar normalt sett oljas eller lackeras av köparen. Det går dock att få en fönsterbräda i ek färdigoljad men då mot tillägg.
Vårt tips hur ni inreder djupa fönsterbrädor på bästa sätt förutom att jobba med kontraster är att ha stora och rejäla saker som inreder fönsterbrädan. Ett exempel är en rejäl bordslampa och en stor växt. Ett annat sätt att inreda djupa fönsterbrädor är att ställa saker framför och bakom för att få ett bra djup i inredningen.TILLVERKNINGSVARA Eftersom alla våra fönsterbrädor produceras / tillverkas individuellt efter era mått och önskemål har ni ingen ångerrätt (Läs våra villkor och leverans). Som konsument har du möjlighet att avbeställa din order inom 72 timmar från genomförd beställning, eventuella kostnader som uppstått fram till denna punkt står konsument för.

Kolla gärna igenom våran inspirationsfolder på våra fönsterbrädor-modeller. Fönsterbrädan är placerad där ljuset i rummet kommer in och är det första ni ser. Vi tycker därför att man ska välja sin fönstrebräda med omsorg och tänka igenom vilket utseende som passar just ert hem. Med denna inspirationsfolder vill vi vissa att bara fantasin kan sätta gränser hur ni vill dekorera er fönsterbräda. Genom att kolla igenom foldern kommer det underlätta ert val av fönsterbräda.
Marmorn som används till våra fönsterbänkar kommer från bland annat Portugal och Italien och det är en bergart som påminner mycket om kalkstenen förutom att den är snäppet hårdare. Detta gör marmorn till ett bra material att tillverka fönsterbänkar i. På grund av dess hårda yta blir fönsterbänken tålig och stark mot slitage. Det fungerar därför fint att ställa saker på fönsterbrädan utan att behöva vara rädd för att den ska förstöras. Marmor är dock ett material som gärna suger åt sig vätskor vilket kan leda till missfärgningar. Därför är det viktigt att vara varsam med vätskor runt en fönsterbänk i marmor för att hålla den vackra ytan bestående.

Ett av de olika material som vi erbjuder våra fönsterbrädor i är furu, virket som kommer från trädet tall. Tallen är en viktig trädsort för den svenska träförädlingsindustrin och därför odlas och avverkas tallen i stor mängd i Sverige. Furu är ett klimatsmart material att använda till sina fönsterbrädor och virket går att använda till det mesta. Utseendemässigt är furuvirke ett relativt ljust material, dock snäppet mörkare än gran, men som blir mörkare med tiden när det utsätts för solljus. Utöver detta är materialet mjukt och lättarbetat och har en vacker och tydlig ådring i trät. Det är ett levande material som ger värme i rummet och på grund av dess olika ådringar så blir varje fönsterbräda unik. Det är ett material som blir mer och mer populärt att använda sig av i hemmet av den inredningsintresserade då furu passar in så väl i klassiska som moderna hem. En fönsterbräda i furu är därför ett naturligt val för den som söker en levande och varm fönsterbräda som fungerar i de flesta miljöer.Fönsterbrädan är placerad där ljuset släpps in. Därför är fönsterbrädan en väldigt synlig och viktig inredningsdetalj. Vi vill därför ge er olika tips och inspiration gällande våra fönsterbrädor. Oavsett om det är djup fönsterbräda, smal fönsterbräda eller lång fönsterbräda.

Att välja natursten till sina fönsterbänkar är ett fantastiskt val eftersom det är ett levande material som gör varje fönsterbänk speciell. På grund av dess olikheter i struktur, ådring och färgnyans så blir varje sten unik. Genom att välja en fönsterbänk i sten som granit, kalksten eller marmor kan man anpassa utseendet på fönsterbänken eftersom dessa tre stensorter skiljer sig åt från varandra. Eftersom sten är ett hårt material så blir det också ett slitstarkt alternativ till en fönsterbänk.
Granit består mestadels av kiselrika mineraler i många olika nyanser och färger. Några av de beståndsdelar som graniten består av är grå kvarts, kalifältspat med vita och rosa toner, vit plagioklas, ljus muskovit, svart biotit samt svart hornblände. Det är på grund av dessa olika mineraler som graniten får sitt unika, levande och spräckliga skimmer. Förutom att materialet är praktiskt till fönsterbänkar, gör graniten fönsterbänken enkel men också otrolig vacker. De olika sorters granit som går att välja hos oss är Granit Nero Africa samt Granit Nero Assoluto vilka är två svarta granitsorter med skimmer i. Dessa passar mycket bra till fönsterbänkar om man söker en svart färg men ändå vill hålla sig till ett naturligt material och intryck.Jobba med konstraster i inredningen på er fönsterbräda för att få ett lyckat resultat. Därför är det bra att tänka mörkt mot ljust, högt mot lågt med mera. Detta är en bra grundsten att tänka på för att få så bra styling som möjligt, oavsett om det är klassiska eller moderna inredningar.

Hos oss kan du måttbeställa din fönsterbräda i exakt det måttet du behöver. Vi erbjuder en mängd olika utseenden vilket garanterar att ni hittar exakt den fönsterbräda som passar er. Fönsterbrädor.se är den smidigaste vägen till förändring. Ni har möjligheten att skapa en helt annan fönsterinredning genom att enkelt måttbeställa er fönsterbräda direkt hos oss.
Kinnekullekalksten är ett av de olika material som våra fönsterbänkar tillverkas i. Kalksten som material är inte bara ett vackert material att titta på, det är också ett praktiskt material att använda sig av i hemmet då det är hårt och står sig bra mot både slitage och väta. Just den typ av kalksten som vi erbjuder våra fönsterbänkar i, bryts i Kinnekulle och erbjuds i tre olika ytor.

Hur sätter man upp fönsterbrädor?
När fönsterbänken passar perfekt mellan väggarna, applicera bygglim på den underliggande ytan. Applicera limmet i jämnstora klickar med jämna mellanrum med hjälp av en limpistol. Lägg fönsterbänken på plats och tryck den stadigt på plats. Kontrollera med vattenpass att fönsterbänken är horisontell.
En av de tre stensorter som våra fönsterbänkar tillverkas i är marmor. Den vackra bergarten är en av de mest givna när man pratar om sten i inredning och kan hittas i de flesta eleganta och exklusiva miljöer. Förutom att det är en mycket vacker bergart som många vill använda sig av, är det också ett lämpligt material till fönsterbänkar då bergarten är mycket hård och slitstark. Därför passar den mycket bra både praktiskt men också utseendemässigt till våra fönsterbänkar.Vi är ett nytänkande och stabilt växande företag som säljer helt måttbeställda fönsterbrädor på nätet. Fönsterbrädor.se har lång erfarenhet av fönsterbrädor. Ni som kund ska enkelt handla er fönsterbräda via er mobil, surfplatta eller desktop med trygg leverans i hela Sverige direkt i vår webbutik. Fönsterbrädor.se drivs och ägs av Johby varor AB. Samtliga av våra modeller går att få i furu och fönsterbrädorna i furu säljs som standard obehandlade. Mot tillägg går det dock att få fönsterbrädan grundbehandlad eller grundbehandlad och toppmålad. Väljer man en endast grundbehandlad fönsterbräda är det upp till dig som kund att själv toppmåla den. Genom att toppmåla den själv är det möjligt att framhäva penseldragen vilket också skapar en vacker känsla på fönsterbrädan. Beställer man i stället en fönsterbräda som redan är toppmålad så blir det en slätare yta. Väljer man en grundmålad och toppmålad fönsterbräda finns det två vita kulörer att välja bland, dessa är NCS S 0500-N och NCS S 0502-Y. Eftersom furu är ett levande material finns det ingen garanti för eventuella sprickor om man väljer en toppmålad fönsterbräda. Beställer man en obehandlad fönsterbräda i furu får man själv utföra behandlingen och välja om den ska lackas, laseras eller grundmålas och toppmålas. Som med alla våra andra fönsterbrädor är även dessa måttanpassade vilket gör att det är möjligt att påverka stilen på fönsterbrädan genom att välja både modell, mått och behandling eller behandla den så som man själv vill ha den för att få en hemtrevlig och ombonad känsla. Alla fönsterbrädor tillverkas i Sverige och är av högsta kvalitet. Ni kan känna er trygg när ni handlar fönsterbrädor av oss. Våra fönsterbrädor är helt måttanpassade och finns i olika utseenden vilket säkerställer att de alltid passar just ert hem eller lokal.

Ek är mycket eftertraktat material på grund av dess slitstyrka och hårdhet, men såklart också dess vackra utseende. Det är ett av våra mest exklusiva trädslag och därför också ett lite dyrare alternativ. En fönsterbräda i ek utstrålar därför en både lyxig, robust och mer påkostad känsla.
Granit är ett av de stenmaterial som går att beställa fönsterbänkar i. Det är en stensort som är mycket hård och massiv, vilket gör att den lämpar sig inomhus eftersom den är lättskött. Graniten består av mineraler i olika färger och nyanser vilket ger bergarten en mycket levande, skimrande och vacker yta som passar utmärkt att använda till fönsterbänkar.Ett annat material som våra fönsterbrädor kan beställas i är trädslaget ek. Ek är ett virke med grov ådring och som skiftar mellan en ljusare färg på ytan med en mer markerad och mörkare kärna. Ådringen på ändträt är ett av virkets kännetecken och som, i vårt fall, ger en mycket vacker kortsida på fönsterbrädan. Utöver dess vackra utseende så är eken också ett material som är både tungt, hårt och starkt och som på grund av detta passar perfekt att använda till fönsterbrädor eftersom det är mycket tåligt.

Då fönsterbänkar i kinnekullekalksten är både praktiska och en fröjd för ögat, är de en perfekt inredningsdetalj. Eftersom kalkstenen ändras beroende på i vilket lager stenen är bruten, samt behandlingen, går det att påverka känslan på fönsterbänken. Vi vågar därför säga att en fönsterbänk i kalksten passar i de flesta hem och miljöer eftersom det går att ändra känslan och intrycket på fönsterbänkarna genom att välja bland de olika varianterna.
Kalksten är en bergart som består av mineraler och till minst hälften kalciumkarbonat. Det som gör kalkstenen till ett utmärkt material till fönsterbänkar är att det är ett hårt och tätt material vilket gör det smidigt och praktiskt att ha i hemmet. Eftersom fönsterbänkar i kalksten står sig bra mot slitage, passar det bra att använda materialet till just fönsterbänkar eftersom det står sig bra mot både krukor och inredning. Vätska kan inte gå igenom materialet eftersom kalkstenen är ogenomtränglig, däremot har materialet en viss åtsugande effekt vilket kan leda till missfärgningar om man exempelvis spiller vissa livsmedel så som kaffe och vin. Den är också känslig mot syror. För att åtgärda detta är det möjligt att impregnera sina fönsterbänkar för att till viss del minska den åtsugande effekten.Kontakta gärna oss om ni har frågor om våra fönsterbrädor på [email protected] eller 0321-350 01. Ni hittar även svar på många vanliga frågor under frågor och svar

Vilken fönsterbräda är bäst?
En fönsterbräda av MDF eller limträ gör sig bäst oljad eller lackad, och bör vara minst 19 mm tjock för att klara fukt bra. Laminat. Detta är också en nyare variant på fönsterbräda. Den största fördelen med detta material att det är underhållsfritt och ganska tåligt mot fukt, billigt och finns i många varianter.
Vi använder cookies på vår webbplats fonsterbrador.se för att säkerställa att webbplatsen fungerar korrekt, ge dig bäst användarupplevelse, samla in data för statistik och analys, skapa personaliserad marknadsföring, personalisera webbplatsen, skapa anpassade och icke anpassade annonser. Eftersom vi värdesätter din integritet, efterfrågar vi här ditt tillstånd att använda denna teknik. Du kan alltid ändra dig och dra tillbaka ditt samtycke genom att klicka på cookies-inställningar. Läs vår Policy Cookies och Policy PersonuppgifterNär det gäller smala fönsterbrädor är det bra att gruppera inredningen. Exempel är att ställa växter för sig och ljusstakar för sig. Här är det extra viktigt att tänka på kontraster för att det inte ska bli för stelt. Inred därför gärna med höga och låga inredningsdetaljer.

Hur bygger man en fönsterbräda?
Inför monteringenAnvänd vattenpasset och kontrollera att underlaget till fönsterbänken är helt jämnt.Om ytan behöver jämnas sätter du en rak bräda långs smygens underkant. Jämna till med putsbruk och murslev.När bruket torkat täcker du ytan med grundpapp. Denna hindrar fukt att tränga upp underifrån och skada träet.
En fönsterbänk i marmor är ett givet alternativ för den som söker en tidlös fönsterbänk som är hållbar både slitagemässigt samt utseendemässigt. En fönsterbänk i marmor passar in i de flesta miljöer och ger det där lilla extra till rummet och omgivningen. Den blir alltså mer än bara en simpel och funktionell fönsterbänk, den blir en vacker inredningsdetalj.En fönsterbänk i granit ger alltså inte bara en tålig fönsterbänk som är slitstark. Dess unika skimmer gör fönsterbänken också levande och vacker. Graniten lever därför inte endast upp till förväntningarna rent slitagemässigt, den överträffar också förväntningarna utseendemässigt och ger dig en fantastisk fönsterbänk.Förutom att fönsterbänkar i kalksten är ett praktiskt material slitagemässigt, är det också ett fantastiskt material rent utseendemässigt som passar bra till just fönsterbänkar. Kalkstenen består av olika lager och beroende på i vilket lager stenen bryts, påverkas också färgen och utseendet vilket gör att det går att få sina fönsterbänkar i olika varianter. Det som gör Kinnekullekalkstenen unik och levande med mycket karaktär, är på grund av dess olikheter i struktur, ådring, nyans och innehåll av fossil. Beroende på hur stenen sedan bearbetas, får man också fram olika känslor. Vi erbjuder fönsterbänkar i de olika varianterna finslipad grå, i finslipad röd samt i hyvlad grå. När kalkstenen slipas bli ytan blank och tålig och ger ett varmt och inbjudande intryck. När ytan i stället hyvlas så får fönsterbänken ett skrovligt utseende som ger ett naturligt och rustikt intryck.Ett av de material som våra fönsterbrädor tillverkas i är MDF. MDF står för Medium Density Fibreboard och är en träbaserad skiva som består av finmalda träfiber som har limmats ihop under högt tryck och värme. Detta ger skivan en både slät, hård och jämn yta som bäst lämpar sig för lackering där även kanten på skivan kan målas. Eftersom skivan består av finmalet trä, är det en perfekt skiva att även fräsa i. Materialet är väldigt populärt och på grund av att det ger en skiva som är både slät och hård med en jämn yta, så är materialet perfekt lämpad för möbler, snickerier och just fönsterbrädor.

Hur fäster man fönsterbrädor?
När fönsterbänken passar perfekt mellan väggarna, applicera bygglim på den underliggande ytan. Applicera limmet i jämnstora klickar med jämna mellanrum med hjälp av en limpistol. Lägg fönsterbänken på plats och tryck den stadigt på plats. Kontrollera med vattenpass att fönsterbänken är horisontell.
För dig som har tänkt skaffa eller byta ut fönsterbrädor är det bra att veta vad som finns på marknaden. De flesta hus har idag fönsterbrädor. Det är inte bara praktiskt, det är snyggt också och idag finns flera olika varianter.

Vad kan de olika fönsterbrädorna tänkas kosta dig? Det varierar såklart beroende på storlek och var du köper brädan, men ungefär såhär kan det se ut i prisskillnad för olika brädor i ungefär samma storlek. Priset motsvarar en fönsterbräda med ungefärliga måtten 150 x 15 cm. Däremot varierar tjockleken då materialen är väldigt olika så just det är inte jämförbart.
Här berättar vi om fönsterbrädor i massivt trä, behandlat trä, MDF, laminat och sten av olika slag. Dessa kan både monteras med konsoler eller vara friliggande. Se till att välja en fönsterbräda som matchar din plånbok och det du ska ha brädan till. Ska det stå mycket växter som ska vattnas där behövs en bräda som inte blir ful av lite vattenstänk till exempel.Många valmöjligheter finns när det kommer till att välja fönsterbräda. Det gäller att välja rätt när det kommer till både material och pris, och det finns olika för- och nackdelar med olika material. Vad passar dig? Det får du veta här.

Var kan man köpa fönsterbrädor?
På HORNBACH kan du köpa fönsterbrädor i olika dimensioner, obehandlade eller i en spännande kulör. En obehandlad fönsterbänk ger dig möjlighet att sätta din egna prägel på utseendet och vilken stil ditt rum kommer att få.
Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda BAUHAUS webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Hos BAUHAUS hittar du ett stort sortiment fönsterbänkar i olika material, dimensioner och färger. Oavsett vad för fönsterbänk du söker är chansen stor att du hittar den här! Konsoler till din fönsterbänk hittar du här!Precis som alla naturmaterial är kalksten och marmor levande och varje sten bär på sina egna unika egenskaper. Olikheter i struktur, ådring och färgnyanser utgör en del av dess skönhet. Det är ofta svårt att fånga stenens verkliga färger och mönster på bild. Därför är det alltid bra att beställa hem ett färgprov av det utförande du är intresserad av. Kontakta oss så löser vi det åt dig. Du är också varmt välkommen att besöka vårt stenhuggeri på vackra Kinnekulle för att se, känna, dofta och låta dig inspireras av inredningsdetaljer för både hem och offentlig miljö.

Våra fönsterbänkar är 150 mm eller 200 mm breda med rak kantprofil som standard. Väljer du en marmorskiva till ditt fönster är den standardiserade tjockleken 20 mm. För kalkstensskiva är standarden 22-23 mm. Du kan välja mellan flera olika bearbetningar såsom polerad, finslipad och hyvlad. Ladda ner vår pdf om fönsterbänkar i natursten och ta del av mer teknisk information.
Marmor och kalksten är exempel på stensorter som passar utmärkt till fönsterbänkar. Letar du inspiration till din fönsterbänk eller andra produkter i natursten kan du besöka vårt galleri – där har vi samlat några av de många stenskivor vi har levererat genom åren.

Hur fäster man fönsterbräda?
När fönsterbänken passar perfekt mellan väggarna, applicera bygglim på den underliggande ytan. Applicera limmet i jämnstora klickar med jämna mellanrum med hjälp av en limpistol. Lägg fönsterbänken på plats och tryck den stadigt på plats. Kontrollera med vattenpass att fönsterbänken är horisontell.
Fönsterbänkar i vår Kinnekullekalksten är tillverkade av oss från brutet stenblock förädlad till färdig fönsterbänk. Vi kan också erbjuda fönsterbänkar i marmorsorterna Carrara och Estremoz. Dessa är polerade vid leverans och mycket lättskötta. En fönsterbänk i marmor ger en klassiskt sval och elegant touch till rummet medan en fönsterbräda i kalksten skapar en hemtrevlig och varm atmosfär. Vad du än faller för får du fönsterbänkar som håller sig vackra i generationer.

Eftersom en fönsterbänk utsätts för relativt lite slitage jämfört med exempelvis en köksbänk, räcker det i de allra flesta fall med en enkel avtorkning. Använd en lätt fuktig trasa, gärna tillsammans med lite natursåpa. Har du en stenskiva med polerad yta rekommenderas också att du ytbehandlar med stenglas, möbelpolish eller bilvax för att behålla den blanka ytan. Var också uppmärksam på spill när du vattnar blommorna – ligger vattnet för länge under blomfat eller kruka riskerar det att ge missfärgningar på marmor och kalksten.
En fönsterbräda i natursten skapar en trivsam och exklusiv atmosfär. Det är en investering som står sig över tid och kan förgylla hemmet år ut och år in utan att förlora sin charm.

För konsolburna fönsterbänkar samverkar tjocklek och breddmått för bänkens böjhållfasthet vilken bestämmer konsolavstånd och överhäng i sidled. Exempel på konsolavstånd och överhäng för natursten med Böjhållfasthet 15 Mpa i tabellen nedan. Ökad tjocklek medger längre konsolavstånd.
Natursten är svårslaget som byggnadsmaterial ur miljöhänseende. Slitaget ger stenen en patina som gör stenen vackrare efter århundraden av användande. Användningstiden är därför ofta väldigt mycket längre än för andra byggnadsmaterial. Fogning med fogmassa mellan fönsterbänk, väggar och fönster påbörjas när fästmassa eller monteringslim härdat. Färg på fogmassa anges och anpassas efter fönsterbänkens kulör. Ölandssten, annan kalksten och marmor är känsliga för saltkristallisation och missfärgning varför underlaget ska vara väl uttorkad med en fukthalt på max 90 % RF/Fuktkvot max 4–5.Fönsterbänkar omfattas inte av en harmoniserad standard och kan därför inte CE-märkas. För konsolburna fönsterbänkar krävs att de och dess infästning bär en punktlast av 900 N enligt AMA hus NSC.72. Omslipning. På slipade kalkstensytor kan en ytlig etsning orsakad av syra slipas bort med fint våtslippapper alternativt tvättsvamp typ ”scotch brite” om inte annan fläckborttagning fungerar. Tillsätt såpa samtidigt som ytan slipas. Prova först på en icke synlig yta för att anpassa grovleken på slipmaterialet. Naturstenskompaniet ingår i A P Stengruppen. Energin för alla svenska företag i gruppen kommer från ren energi. Det betyder att all energi kommer från sol, vind eller vatten.

Hur mycket ska en fönsterbräda sticka ut?
För snyggast möjliga avslutning bör fönsterbänken sticka ut cirka 2 cm i sidorna. Fönsteröppningen är 80 cm bred, med 2 cm i var ände betyder det att fönsterbrädan ska vara 84 cm lång. Måttet markeras på skivan med en rits och en vinkelhake.
En fläck eller etsning ska tas bort så snabbt som möjligt för att inte ämnet ska tränga ner i stenen. Det är enklare att få bort en fläck som ligger på ytan.Bakkanten som normalt utförs sågad kan för konsolbänkar där bakkanten blir synlig utföras med samma ytbearbetning som övriga kantsidor mot pristillägg. Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta. Du kan närsomhelst ändra dina inställningar i webbläsaren. Fönsterbänkar monteras inbyggda med språng utanför väggliv alternativt på konsoler. I vissa projekt används båda lösningarna med en inbyggd bänk som livar med vägg samt en på konsol med 20 mm luftspalt om det finns risk för kallras.Pastaförfarandet innebär att lösningsmedlet blandas med ett absorberande pulver, till exempel krita, så att en tjockflytande välling bildas. Pastan läggs på fläcken och får torka. Lösningsmedlet löser upp fläcken som sedan sugs upp av pastan. Avslutningsvis borstas det torra pulvret bort och ytan tvättas med vatten. Om fläcken sitter för djupt eller om lösningsmedlet avdunstar för fort kan pastan täckas med plastfolie under en tid för att förhindra för hastig avdunstning. Underlaget ska vara vågrätt och ha planheten ± 2 mm på 2 meters mätsträcka. Bänken monteras i fästmassa som bygger ca 3 mm + bänkens tjocklek. Fästmassan ska vara deformationsupptagande med deformationsklass 3. Fästmassan dras ut på och arbetas in i underlaget med bredspackel till ett heltäckande skikt. Därefter anpassas fästmassans höjd på underlaget med tandad spackel. För att uppnå erforderlig utfyllnad och anliggning för fästmassan trycks bänken med en vridande rörelse ner i fästmassan och jämnar ut rillorna samtidigt som föreskriven fogbredd tillpassas.Vid val av material för täckning måste det tillses att kvarvarande fukt från underlag eller fästmassa kan fortsätta att avdunsta då det är ovanligt att torktider kan iakttas. En tät täckning riskerar att orsaka att fukt blir stående mellan bänkens yta och den täta täckningen vilket då kan orsakar ytvittring i fönsterbänken.

Konsoler monteras så att deras infästning klarar belastning om 900N. Bänken monteras i monteringslim anpassat för natursten som påförs på konsolens hela anliggningsyta. Bänken trycks ned med en vridande rörelse i monteringslimmet. Utförs bänken med delning tillpassas föreskriven fogbredd.Bänken får inte belastas av karm e.dyl. och den får inte monteras inspänd mellan väggar och fönsterkarm, dvs. bänkens kortsidor får inte muras in. 5 mm fog mot vägg och fönster fogas med fogmassa. Färg på fogmassa anges och anpassas efter fönsterbänkens kulör. Fog mot vägg kan alternativt döljas av puts eller smyglist.

Fönsterbänken måste löpande efter montering rengöras från rester av fästmassa innan den härdar. Härdad fästmassa som brunnit fast på bänkens yta kan endast avlägsnas mekaniskt vilket skadar bänkens ytbearbetning. Tvättsvamp och rent vatten används för rengöring och vattnet byts frekvent för att undvika att en cementhinna bildas på bänkens yta.
Natursten är ett utmärkt material för att skapa karaktär och atmosfär. Ölandssten, som är en svensk kalksten, importerad kalksten och marmor är de vanligaste materialen för fönsterbänkar. De ger stora möjligheter till kulör- och texturvariation som kan anpassas till den övriga rumsliga miljön.För att bedöma stenens hållbarhet och funktion är det bra att studera referensobjekt där tid och miljö har påverkat den aktuella stensorten. Genom att prova stenens olika egenskaper ges en möjlighet till jämförelse mellan olika material. För de flesta nordiska materialen finns tester utförda av oberoende experter på området. Testerna visar sådant som tryckhållfasthet, böjhållfasthet, vattenabsorption, nötnings- och halkmotstånd. För importerade stenar är det extra viktigt att få en redovisning av dessa egenskaper. Testerna bör vara gjorda av ackrediterat institut och ska vara provade i enlighet med de europeiska EN-normerna.

Ölandssten är precis som annan kalksten och marmor, känslig för sura ämnen som vin, citron och sura rengöringsmedel. Hållfastheten påverkas dock inte. Däremot kan de svaga syrorna orsaka matta fläckar.

Fönsterbänken måste löpande efter montering rengöras från rester av monteringslim innan det härdar. Härdat monteringslim kan endast avlägsnas mekaniskt vilket skadar bänkens ytbearbetning.
Nedan följer Administrativa föreskrifter (AF) och Teknisk beskrivning som ska ses som en vägledning för att föreskrivare och beställare ska säkerställa att de får den vara de har beställt.Fönsterbänkar exponeras för släpljus vilket medför att naturstenarnas särdrag framträder. Särdragen är naturliga och får förekomma som små matta partier, små håligheter och täta sprickor som inte påverkar funktionen. Börja med torr rengöring. Grovsopa anslutande väggar och skyddstäckningen och avsluta med dammsugning. Skyddstäckningen tas därefter bort försiktigt. Efter att skyddstäckningen är borttagen, grovsopa och dammsug stenytan noggrant. Ta bort eventuella fläckar eller etsningar på ytan, se fläckborttagning. Stänk eller andra rester av cementbruk kan vara mycket svåra att avlägsna på kalksten och marmor. Därefter rengörs bänken med en lösning av Grummesåpa, gul eller grön, och vatten genom våttorkning. Såpa doseras enligt rekommendation för grovrengöring. Såpa i rätt mängd ger bänken en klassisk lyster och patina. Om bänken påförs för mycket såpa ger det en matt och fet yta. Överskottet kan avlägsnas med vatten. För vår tillverkning av Ölandssten är även miljöpåverkan vid tillverkningen minimal. All energi som används i vår produktion på Öland kommer från ett vindkraftverk i anslutning till vår produktionsanläggning.

Översida, framsida och kortsidor utförs normalt slipade. Baksida sågad med lätt dövad kant (fas 0,5 mm). Undersida sågad. Kantbearbetningar utförs vanligen raka med samma ytbearbetning som fönsterbänkens översida. Synliga kantsidors över- och underkant samt avslutande hörnkanter fasas 1-3 mm. Önskas en avvikande kantbearbetning anges den för de kanter som ska avvika.
Vi säljer våra produkter via monterande företag och återförsäljare. Nedanstående priser ska ses som exempel. För priser till projekt, kontakta oss så lämnar vi offert.

Hur gör man rent marmor fönsterbräda?
Marmor/Kalksten Torka regelbundet ytan med en duk fuktad med såpa- eller tvållösning, vilket ger ett bra ytskydd. Om en polerad yta etsas av sura ämnen, t. ex. fruktjuice, kolsyrad läsk, vin eller ättika kan det vara svårt att återställa den blanka ytan.
Underlag stryks före läggning med primer som är avpassad för att ge god vidhäftning mot fästmassan och förhindra att fästmassans fukt sugs upp av underlaget vilket påverkar vidhäftingsförmågan.De flesta nymonterade fönsterbänkar måste skyddas mot ytskador innan de tas i bruk. Oftast är det en pågående byggarbetsplats där byggmaterial och verktyg hanteras. Mycket grov smuts och vassa föremål förekommer vilka medför risk för repor och djupa ytskador i de nymonterade bänkarna. Därför måste bänkytan täckas efter montering och täckningen måste anpassas efter förväntad belastning. I vissa fall kan det räcka med en tunn papperstäckning, i andra fall med mycket tung belastning kan det krävas tunna plyfaskivor.Konstruktionen kräver formstabila underlag där mycket små rörelser väntas, t.ex. gammal betong där krympning och krypning avklingat. Fönsterbänk och fästmassa samverkar med underlaget och rörelser orsakade av krympning och krypning samt nedböjning kan orsaka sprickor.Infällda bänkar monteras mot underlaget med monterings-/sättlim anpassat för natursten som påförs på underlaget i strängar. Bänken trycks ned med en vridande rörelse i monteringslimmet och förskriven fogbredd tillpassas.

Fönsterbänkar av Ölandssten kan lyfta ett helt rum och blir ett fint avslut på vilket fönster som helst. Färgskalan sträcker sig från olika nyanser av grå och brun till varmt röd. Alltmedan årstiderna skiftar utanför fönstret behåller stenen sin naturliga skönhet, år ut och år in.
Vanlig naturlig såpa, typ Grummesåpa (grön eller gul) rekommenderas som rengöringsmedel av kalksten och marmor. Om såpa påförs upprepade gånger tills ytan är mättad suger inte materialet på samma sätt åt sig av salter eller sura ämnen som annars kan skada stenen. Natursten är ett mycket tåligt material som med minimalt underhåll bara blir vackrare ju längre tiden går.Skötselprogrammet anpassas efter aktuellt behov och utgår i första hand från torra metoder genom dammtorkning eller dammsugning. Skurning med Grummesåpalösning utförs vid behov beroende på nedsmutsning eller behov av påfyllning med ytskyddande såpa.

Fönsterbänk av Ölandssten Gillberga Gråbrun G1, Slipad. 1500 (längd) x 150 (bredd) x 20 (tjocklek) mm. Rekommenderat pris till konsument: ca 1000 kr/st exkl. moms.
En av anledningarna till att marmor passar så bra till fönsterbänkar är dess spännande färgskala. En ljus fönsterbänk av vit Bianco Carrara marmor kan vara en blickfångare och ge rummet ett ståtlig karaktär. De som föredrar ljusare toner kan istället välja det randiga och livfullamönstrade Antartidet eller Breccia Sardat (Scorpion) som har en något gulare nyans. Att skymma dessa skönheter med gardiner vore synd. Svart marmor Nero Marquina och mörkgrå Grigio Carnico som fönsterbräda är ett mycket djärvt och modernt val och kan ge en mycket elegant känsla. Den mörkgröna skönheten Verde Guatemala är omöjlig att inte lägga märke till – den djupa gröna nyansen har en pigg och uppfriskande lyster som påminner om sommarens grönska.Fönsterbrädor av marmor ger en mycket lyxig känsla och de är vackra att se på, men det finns också praktiska skäl till varför marmor är att föredra som material. Alla som har fönsterbrädor av laminat eller trä är medvetna om att dem slits och behöver bytas ut med tiden och att de kräver underhåll för att se fina och fräscha ut. När laminat får vatten på sig sväller det översta lagret och släpper i kanterna. Trä, även behandlat trä, är ett mycket skörare material än sten.

Marmor har alltid förknippats med lyx och rikedom. Det har varit en symbol för de välbärgade. Det har varit byggmaterial för slott och tempel. Det är ju praktiskt taget omöjligt att täcka alla golv och väggar med marmor, men man kan ju ta in det vackra materialet i en mindre skala, t.ex. i fönsterbrädor, bord och serveringsvagnar m.m.Sten, bl.a. polerad marmor samt organiskt material kännetecknas att vara mycket tåligt. Varken sol eller vatten skadar en fönsterbräda i sten, så även om vatten skulle rinna ur en blomkruka så gör den ingen skada. Det finns heller inget vackrare än en marmorskiva som lyser i solen och visar upp sina vackra mönster, något man inte kan se sig mätt på.

På fönsterbrädan kan man ställa en vas full med vackra vårblommor och videkvistar. Men glöm inte bort att fönsterbrädan i sig skulle kunna vara ett designelement och inte bara en enkel vit brädbit.Många förknippar troligtvis marmor med anrika gamla hus, stora villor och 5-stjärniga lyxhotell. Platser där man ofta kan träffa på marmorgolv, breda trappor och massiva fönsterbänkar. I vanlig hemmiljö hittar man oftast material som laminat eller trä som är praktisk och enkelt, men några blickar fångar det sannerligen inte. Så varför inte införskaffa det storslagna och vackra materialet marmor till ditt hem?

När man väljer marmor som arbetsyta stöter man på några svårigheter på grund av materialets egenskaper. I vardagen när man använder ytan för matlagning, då är det viktigt att undvika smuts och repor. När man väljer marmor som fönsterbänk kan man låta fantasin flöda och göra heminredningen intressantare. Eftersom en fönsterbräda normalt inte utsätts för någon större mekanisk påfrestning kan man med fördel välja marmor eller kalksten som de vackra material de är.

Speciellt när vårens första solstrålar kikar in genom fönstret på vårkanten lägger man än mer märke till husets fönster. Bästa vyn genom fönstret är nog en vacker och iordningställd innergård och naturen som sakta vaknar upp från sin vinterdröm. Man borde också lägga märke till putsade fönster och en vacker fönsterbräda som är en mycket vanlig del av heminredningen, men som ofta glöms bort.
En marmorskiva kan användas som ostbricka, det ger en lyxig och storslagen känsla med viss slottselegans. Elegans som är prisvärd. När du planerar att skaffa fönsterbrädor, blomsterhyllor eller andra mindre detaljer av marmor till ditt hem, använd vår priskalkylator. Den hjälper dig välja ut rätt material, nyans och tjocklek och ger dig också ett uppskattat pris.

Vilken färg använder man till fönsterbräda?
Så målar du fönster och fönsterbrädor Välj en färg som är lämplig för behandling av fönster. Vi rekommenderar Interior Strong Finish 20. Skaffa de nödvändiga materialen. Förutom färgen behöver du en pensel, en roller, Maskeringstejp, sandpapper och en grundfärg.
Dina val påverkar både fönsterbrädans utseende, pris, underhåll och tålighet. Därför är det bra att du tänker igenom alternativen innan du bestämmer dig.

– Personligen är jag inte så förtjust i fönsterbrädor av trä då materialet rör sig i kyla, fukt och värme. Alla hus kan ha fönsterbrädor av sten. Det är det mest praktiska och även vackraste, säger hon. När du köper nyckelfärdiga hus ingår fönsterbrädor, men precis som ute i handeln kan de se olika ut och bestå av olika material. Oftast kan du, som tillvalsmöjlighet, byta upp dig till en mer exklusiv variant mot ett pristillägg. Priset för detta varierar vanligen mellan 250-500 kronor per fönsterbräda. Precis som hos fönsterbrädor av natursten har du här flera valmöjligheter när det kommer till material och ytbehandling och samtliga påverkar tåligheten. Idag finns det fönsterbrädor av både MDF, folie och obehandlat eller lackerat trä.Precis som med bänkskivor till köket går det att få fönsterbrädor av de allra flesta naturstensmaterial, några av de vanligare är granit och marmor. Olika material är olika hårda och därför mer eller mindre tåliga när det kommer till repor. Granit är exempelvis hårdare än marmor och också mindre känsligt mot vätska. Furu är ett ganska mjukt material och i obehandlad form suger det åt sig fukt och repas lätt, det kan vara värt att lackera det för att få en mer motståndskraftig yta. Ek är exempel på ett tåligare alternativ eftersom det är väldigt hårt. Valmöjligheterna är flera. Ska du ha en fönsterbräda av sten, ett massivt träslag eller MDF? Och vilken design på fönsterbrädan vill du ha? Dessutom kan fönsterbrädor monteras på olika sätt. Antingen fälls de in i smygen, eller så monteras de friliggande med hjälp av konsoler.Dags att skaffa fönsterbrädor? Här går vi igenom de olika material som finns att välja på, listar för- och nackdelar samt tar en titt på hur prisbilden ser ut.

I dag tillverkar man fönsterbrädor i en mängd olika material. Du kan ha allt från olika stensorter så som marmor eller granit, till olika slags träslag eller folie som imiterar ett material.Även slipningen påverkar tålighet och utseende. Mattslipad granit är exempelvis mindre tålig mot repor än blankslipad och en fasad kant ger ett annorlunda intryck än en rundad. Välj material både utifrån plånbok, vad du tycker är snyggt och utifrån vad du tänkt placera på dem. Är det till exempel växter som ska vattnas ofta och du vet med dig att du är fumlig? Då är det smart att välja ett hårt, massivt träslag eller en bräda med behandlad yta. Nedan listar vi några olika slags fönsterbrädor och vad de kostar, för att du ska få en bild av hur olika material och designer skiljer sig åt utseende- och prismässigt.Fördelen med fönsterbäda av trä är priset; den är betydligt billigare än natursten. Fönsterbrädor av trä är också enkla och billiga att byta ut eller underhålla vid skador. Finns många olika designer att välja på.

Trivselhus: Fönsterbrädor av massiv ek, ask eller vitmålad träfiberskiva ingår som standard. Bland tillvalen finns vitvaxad ek eller fönsterbrädor i någon av naturstensorterna kalksten, limestone eller mörk/ljus marmor.
Fiskarhedenvillan: Fönsterbrädor av vitmålad MDF som standard, med olika stilval så som 38 mm New England eller 22 mm Modern. Du kan få fönsterbrädan vitlaserad som tillval.

Fönsterbrädor började förekomma i svenska hem under mitten av 1900-talet. Har du ett hus byggt före dess anses det inte tidsenligt att montera en sådan, men kanske vill du göra det ändå? Nackdelen med fönsterbärdor av trä är att de inte är lika tåliga som fönsterbrädor av natursten, exempelvis betydligt mer känsliga mot vätskor och repor. Vi behöver rensa i vårt material lager i marmor, kalksten , granit , Sile Stone. m.m. 80 % rabatt på utvalda sorter. Kontakta [email protected] så berättar han mer.Gedigna, pålitliga, kunniga. Genom åren har vi byggt upp en omfattande erfarenhet, ett gott renommé och en stabil och uppskattad verksamhet. Och på den linjen fortsätter vi.

Djupa fönsterbänkar ger dig mer plats och möjligheter när det kommer till hur du vill dekorera och använda ytan. Väljer du en fönsterbräda som har fasad kant så ger det ett mer gammeldags intryck, medans om du väljer en fönsterbänk med rundad eller rak kant ger du ditt rum en mer modern stil. Det finns också olika material att välja mellan, till exempel trä, plast, betong eller marmor som ger ett lyxigt intryck. När du ska montera en ny fönsterbräda så är det viktigt med luftspalt eller ventilationshål, för att det inte ska bli kondens på fönstret. Har du dessutom en värmekälla under är det viktigt att värmen kan stiga upp vid fönsterbrädan.
Med en fönstersmyg täcker du det utrymme som finns mellan vägg och fönster. Med en fönstersmyg får du en mjuk och snygg övergång mellan vägg och fönster. Fönstersmygen är oftast tillverkad i MDF men det finns även fönstersmyg i trä. Använd dig gärna av djupa fönstersmygar som gör att du får rejäla fönsterbrädor utan att det tar för mycket plats. Med fönstersmyg kan du få plats med mer dekorationer och växter i dina fönster!

Hur bred ska en fönsterbräda vara?
Standardtjockleken för en fönsterbräda ligger på mellan 20-30 mm, och bredden mellan 15-25 cm. Men det är enkelt att måttbeställa om du har andra önskemål och ifall fönsterbrädorna behöver speciella urfräsningar för att passa in vid fönstret.
På HORNBACH kan du köpa fönsterbrädor i olika dimensioner, obehandlade eller i en spännande kulör. En obehandlad fönsterbänk ger dig möjlighet att sätta din egna prägel på utseendet och vilken stil ditt rum kommer att få. Marmor är ett populärt material att använda idag så varför inte få in marmorn även i fönsterbrädet. En fönsterbräda i marmor blir stilrent, det blir inte för mycket men du får in den snygga stenen.I HORNBACHs webbshop finner du ett stort utbud av fönsterbrädor för alla rum. Vi erbjuder fönsterbänkar i olika dimensioner, färger och prisklasser. Traditionella, moderna och klassiska, oavsett hur ditt projekt ser ut så hittar du lösningen på HORNBACH.

Välj en fönsterbräda med ljus marmor och ställ härliga gröna växter på fönsterbrädan för en fräsch känsla. Eller välj en fönsterbräda i mörk marmor för att framhäva ljuset från fönstret.
Är det dags för en renovering inne i huset eller vill du bara styla om inne i ett rum? Med fönsterbrädor framför fönstret kommer ditt rum uppfattas som ett mer ombonat rum. En fönsterbänk ger dig dessutom en extra avlastningsyta som du kan dekorera. Placera till exempel höga växter på din fönsterbräda, så har du fått ett rum med insynsskydd utifrån. I dagens samhälle så får vi snabbt fler prylar som laddas med solceller och fönsterbrädan är det främsta stället att förvara dessa på. Att byta ut sina gamla fönsterbänkar är ett både enkelt, billigt och ett snabbt projekt.Är det dags att fräscha upp fönstren? Kanske har glansen i färgen bleknat eller så har fönsterbrädan utsatts för mycket slitage genom åren – allt från bruksspår, repor och fukt. Fönstren är känsliga områden, då mycket fukt ofta driver ner på ytan från glaset och därför är en vattenfast och robust färg en klok investering – och en du kommer att ha mycket glädje av på lång sikt. En favorit för fönstren är Interior Strong Finish 20. Denna färg bildar en PU-förstärkt yta på träet, så att det blir extra robust och hållbart. Samtidigt är den lätt att rengöra, så du kan enkelt rengöra den i framtiden (med exempelvis Fluren 37). När du målar fönster, se till att överväga kulör noggrant. Du kan välja att måla listerna på fönstren och fönsterbrädan i två kontraster för att skapa ett varierat utseende. Kanske går du för det enhetliga och minimalistiska uttrycket, där alla ytor är målade i samma kulör? Oavsett vilken kulör du väljer, överväg rummet och placeringen av fönstren innan du går all-in på en specifik nyans.En fönsterbänk från Lundbergs genomgår alltid en grundlig och avancerad tillverkningsprocess – allt för att säkra kvalitet och utseende. Kombinera gärna fönsterbänkarna med våra elementskydd och konsoler. Teknisk information • Tjocklek: 19 • Längd: 1200 • Djup: 160 • Färg/yta: Vit marmor • Material: Mdf

Fönsterbrädor finns i olika storlekar. Standardstorleken är dock tjockleken 20–30 mm, bredden 15–20 cm och en längd på 100–200 cm. Du kan även måttbeställa fönsterbrädor anpassade efter egna behov men då är priset oftast lite högre än om man köper fönsterbrädorna med standardmått.
Det finns många olika varianter av material på fönsterbrädor. Ditt val påverkar både utseendet på rummet, pris på materialet och det underhåll som behövs för den specifika fönsterbrädan. Den mest praktiska varianten är fönsterbrädor av sten. De är både uthålliga och skapar ett snyggt intryck på interiören. Däremot är stenmaterialet oftast dyrare än fönsterbrädor gjorda av trä. Trämaterialet är lite mer känsligare mot fukt men är lättare att underhålla och byta ut vid skador. Välj gärna en fönsterbräda utifrån funktionen – ska du ställa tunga växtkrukor i fönstren blir det bättre med fönsterbrädor gjorda av sten.Fönsterbrädor och fönsterbänkar hjälper till att skapa ett helhetsintryck i varje rum. Utifrån den valda inredningsstilen kan man sedan välja en passande fönsterbräda som ramar in rummet på ett hemtrevligt sätt. I dagsläget är utbudet av fönsterbrädor väldigt brett och det gäller att hitta sin favorit bland de material och fönstermått som erbjuds på marknaden. Nedan listar vi butiker med ett urval från brädsortimentet.

5- TRANSPORT: Till sist fyller du i din kontaktinformation och region så att vi kan återkomma med en offert. Om du har övriga önskemål fyller du i dem här.
Välj mellan olika utseenden bland våra granitskivor, marmorskivor, keramikskivor eller kompositskivor. Varför inte bryta av ett vitt fönster med mörk granit, eller kanske en vacker vit marmorskiva för att ge lite ådring till den ljusa helheten.Vi på Stenskivor.se är experter inom stenbearbetning och jobbar hårt för att alltid ge dig den bästa service snabbt och noggrant – på Internet sedan 2010!

Med vår enkla guide för prisförfrågan får du en korrekt offert på just den skiva du tänkt dig. Med en riktig offert är det enkelt för dig att jämföra priser och få en kostnadsbild av ditt projekt – oavsett om det är stort eller litet. Du gör ingen beställning genom att använda offertverktyget utan får enbart en offert på den produkt du är intresserad av.
Fönsterbrädor utsätts för mer än vad man tror. Det är konstant solljus, vattenringar efter krukor och stearin från droppande ljus. Därför är det en god investering att välja stenskivor som material för dina fönsterbrädor.

Du kan fritt välja vilken typ av natursten du vill ha och vilken bredd du behöver. Dessutom erbjuder vi olika slipningar för att du ska få en kant som går i samma stil som ditt övriga hus. Med stenskivorna får du en robust fönsterbänk som inte kräver mycket underhåll, men ändå tål det mesta.
Fönsterbänkar är en stor del av vår verksamhet där vi erbjuder allt från kundanpassad rådgivning till måttagning och montage. Som experter på natursten kan vi erbjuda vår breda kunskap kring de olika materialen och hjälpa att komma fram till vad ni behöver!En fönsterbänk i natursten ger rummet det där lilla extra och blir ett fint avslut på vilket fönster som helst. Stenentreprenader erbjuder ett stort urval av fönsterbänkar i marmor, granit och kalksten – oavsett vilken fönsterbänk man använder så kommer stenen att bevara sin naturliga skönhet år ut och år in. Vi erbjuder fönsterbänkar från bland annat Italien, Portugal och Sverige. Den vackra och mest omtalade naturstenen marmor ger ett oerhört gediget intryck och en känsla av lyx i vilken miljö det än handlar om. Den populära kalkstenen är också ett eftertraktat val för de som vill åt en elegant och klassisk design i hem, på arbetsplatser samt i offentliga miljöer. Hur och var man än inreder med sten så skapar man stilrena, massiva och lättskötta ytor att arbeta eller dekorera på – oavsett om det ska användas som köksbänk, i badrum eller som fönsterbänk. Lagerfönsterbänkar kan bearbetas med kapning sneda ändar, hak och fogbänkar. Specialtillverkade fönsterbänkar i andra mått än ovanstående är beställningsvara (lev.tid 5-8 veckor).

Med rätt hantering och regelbunden skötsel är marmor, kalksten och granit praktiska och lättskötta material som håller länge utan att förlora sin naturliga skönhet. Marmorn är ett otroligt vackert men också känsligt material som behöver underhållas för bäst resultat samt optimerad livslängd, därför är det viktigt att då och då ge marmorn lite omsorg och vara noggrann med att följa de skötselråd som finns. Klicka här för att se hur du bäst tar hand om dina stenytor.

Standardsortimentet importerar vi själv direkt från tillverkande fabriker via Gävlehamn till vår butik på Televägen 30 i Valbo, detta gör att priserna blir väldigt konkurrenskraftiga.Vårt sortiment av fönsterbänkar består dels av ett standardsortiment av färdiga fönsterbänkar i granit och marmor samt även en egen produktion av fönsterbänkar som går att måttbeställa enligt kundens önskemål, dessa finns i granit, marmor, kalksten samt kompositsten (Silestone och Dekton).Använd exempelvis ett bräckjärn och bänd sedan försiktigt loss den gamla bänken. Det gör inget att bänken går sönder på flera ställen, den ska ju ändå kasseras. Eftersom det är lättare att demontera små bitar i taget utan skador på väggarna kring bänken är det t o m en fördel om du kan få den att spricka ordentligt. Monteringen av fönsterbänkar i sten och laminat skiljer sig inte nämnvärt från hur vi fäster träbänken i bildsviten.

Similar Posts