Föreläsning Om Psykisk Ohälsa

I slutet av 2013 öppnade han upp hemsidan Aldrig Ensam och startade en ideell organisation om psykisk ohälsa. Hösten 2017 utkom boken Aldrig Ensam som snabbt klättrade upp på topplistorna.

Innebandyföreningen WIC klarar inte att finansiera lånen på sin anläggning Sparbanken Wictory Center. Varbergs kommun är borgensman och kommer under onsdagen därför att överta ägandet av anläggningen.
Under hösten 2023 byter Varbergs kommun bank från Swedbank till Nordea. Detta innebär att alla som till sitt bankkonto regelbundet får lön, arvode eller annan ersättning från kommunen, nu behöver anmäla kontot till Nordea.Varbergs kommun är utsedd till Årets superkommun – igen! Utmärkelsen grundas på en ambitiös kartläggning där landets kommuner mäts på 144 olika värden inom 18 olika kategorier.

När du letar efter en föreläsare som talar om psykisk ohälsa kan du även titta på neuropsykiatriska diagnoser, ätstörningar, kris, trauma, utbrändhet och stress. Föreläsare och utbildare inom ämnet psykisk ohälsa bokas för att sprida fakta och minska fördomar kring psykiska sjukdomar och besvär. Den psykiska ohälsan innefattar till exempel depression, stress, ätstörningar, bipolär sjukdom, ångest, tvångssyndrom och mycket mer. Föredragen passar alla målgrupper och kan anpassas till både skolelever, medarbetare och chefer. Trots att den psykiska ohälsan är vanligt i dagens samhälle diskrimineras människor dagligen, med att öka förståelsen och kunskapen minskar utanförskap och räddar liv. En föreläsning inom psykisk ohälsa ger kunskap till hur man som klasskamrat, kollega eller anhörig kan bemöta människor med psykiska besvär och sjukdomar. Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Hur planerar man en föreläsning?
PlaneringSyfte, mål och målgrupp.Medvetna val – välj och välj bort.Praktiskt genomförande.Tydlighet – med fokus på lärande.Aktivera och skapa intresse.Använd mer än bara text.Var närvarande och inkännande.Interaktion och dialog med publiken.
Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: [email protected] – svar inom 5 minuter under öppettider.Psykisk ohälsa bland äldre är vanligt. Ändå uppmärksammas det inte tillräckligt av vare sig personal, äldre eller närstående. Många får därför inte rätt hjälp i rätt tid. Här hittar du en lägesbild av förekomst av och sociala skillnader i psykisk hälsa och behandling, samt exempel på åtgärder som främjar psykiskt välbefinnande och förebygger psykisk ohälsa bland äldre.Folkhälsomyndigheten (Fohm) är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för en bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Kunskapsstöd om äldres psykiska hälsa. I broschyren från fördjupas information från faktabladet och källor redovisas: Psykisk ohälsa vanligt bland personer 65 år eller äldre – men det går att förebygga
Psykiska besvär inkluderar olika tillstånd av nedsatt välbefinnande vid symtom som oro, ångest, nedstämdhet eller sömnsvårigheter, eller i samband med någon form av psykisk obalans och diagnoser inom området funktionsnedsättningar kan också inkluderas såsom ADHD, autism, tourettes och asperger. De psykiska besvären kan i olika grad påverka funktionsförmågan hos individen.Kontakta Curemo för att ta del av erbjudandet Boka föreläsning med inkluderad workshop – utan extra kostnad. Föreläsaren skräddarsyr både föreläsning och workshop (ca 2-2,5h) enligt era behov och önskemål. För mer information eller frågor är du även välkommen att ringa oss på 0707 25 87 24. Vi erbjuder ett flertal av Sveriges bästa föreläsare och workshop-ledare.Hur kan man förebygga psykisk ohälsa innan det resulterar i sjukskrivningar? Hur upptäcker man förekomsten av psykisk ohälsa och hur hanterar man situationen när den redan uppstått? Psykisk ohälsa är ett brett ämne och våra föreläsare har både bred kunskap och är nischade på ett specifikt område. Här hittar du både inspiratörer, utbildare och experter som ger dig rätt verktyg och fakta kring området psykisk ohälsa. Du kan välja mellan föreläsare som själva upplevt psykisk ohälsa och som berättar utifrån deras egna upplevelser eller föreläsare som är utbildade och forskar på de olika områdena inom psykisk ohälsa. Kontakta Curemo genom att fylla i kontaktformuläret om du behöver hjälp med att hitta rätt föreläsare till ditt event. Det går även bra att skicka en bokningsförfrågan direkt till föreläsaren utan några förpliktelser. Saknar du någon föreläsare inom detta område så hör av dig till oss så försöker vi hjälpa till så du får rätt föreläsare för ditt event.

Psykisk ohälsa är ett brett ämne där det finns många föreläsare med specialistkunskap inom olika delar inom den psykiska ohälsan. Den psykiska ohälsan uppkommen vanligtvis genom en påfrestning som stress, oro, ångest och sorg. Våra arvsanlag påverkar den psykiska hälsan det vill säga de genetiska faktorerna vi ärvt från våra föräldrar. Den miljö som vi vistan inom har också en stor betydelse, allt från vår uppväxtmiljö som format oss som individer till den vi vistas i idag.
Psykisk ohälsa drabbar en stor del av befolkningen och yttrar sig lite olika för de flesta individer. Det kan vara allt från lindriga mer ihållande symptom som mildare depression, nedstämdhet till symptom som är direkt allvarliga som utmattningssyndrom, självmordsbenägenhet och andra allvarligare diagnoser.Curemo erbjuder företag och organisationer en bokningstjänst och förmedling av professionella föreläsare inom områdena hälsa & prestation utan mellanhänder.

Ångest: Dysmorfofobi – BDD, Emotionellt instabilt personlighetssyndrom – Borderline personlighetssyndrom, fobier, Generaliserat ångestsyndrom – GAD, OCD – Tvångssyndrom, OCD – Tvångssyndrom hos barn och tonåringar, Paniksyndrom, Postdramatisk stressyndrom – PTSD, Social ångest, stark ångest.
Behöver du hjälp med att hitta en föreläsare inom ett specifikt område nio psykisk ohälsa så kontakta gärna Curemo genom att fylla i vårt kontaktformulär eller maila [email protected].

Vanligt förekommande psykiska sjukdomar idag är ångest, beroende/missbruk, självskadebeteende, psykos/vanföreställningar, självmordstankar, depression och ätstörningar. De olika kategorierna som ingår i dessa är följande:
Tomas Eriksson har den näst högsta ratingen i Speaker Rating: Platinum. Den nivån beskrivs såhär: ”En Platinum-talare är en exceptionellt skicklig talare. De motsvarar de bästa golfspelarna, gitarristerna och fotbollsspelarna i världen. De kan leverera utmärkta föredrag och även lyckas oerhört bra i spontana situationer. De levererar utmärkt klarhet i sin kommunikation och är i det absoluta högsta toppskiktet av tekniskt skickliga talare. Mycket få saker kan göra dem obalanserade som talare och givet att innehållet är i nivå med deras presentationsförmåga kommer de att bli de högst rankade talarna på konferenser.”

Vad tar man för en föreläsning?
Det kan handla om teambuildning, kommunikation, hälsa, digitalisering, psykisk ohälsa, inspiration m.m. Föreläsare bokas både vid interna och externa evenemang och vidareutbildningar. Vanliga tillfällen är kick-off, ledningsgruppsmöte, produktlansering, julfest, utbildning, personalmöte och många, många fler.
Sedan 2018 finns ett oberoende utvecklings- och ratingsystem som bedömer hur skicklig en talare är att framföra sitt budskap. Modellen heter Speaker Rating – eller den 110 stegen – och mäter talarens förmåga att använda rösten, pauser, gester, rörelser och språk på ett sätt som hjälper innehållet att nå ända fram till åhörarna och landa där.För att det ska vara en riktigt bra föreläsare för din publik så behöver ämnet vara aktuellt, relevant och intressant för dem som lyssnar. Ett ämne som får dina åhörare att lyfta. Vissa ämnen är högaktuella en kortare tid, andra är tidlösa och därför alltid lika aktuella. Du vill att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt. Hur hittar du en riktigt bra föreläsare för din publik. Det finnas ju så många talare att välja mellan. Här kommer 3 tips som hjälper dig att välja: Föreläsare Tomas Eriksson utgår från Stockholm och tar uppdrag i hela landet. I Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Skövde, Norrköping, Linköping och där ni har er konferens.

Se Tomas Eriksson föreläsa om Arbetsglädje för Finansinspektionen på Nalen i Stockholm. I den här videon hör du också vad beställaren och moderatorn tycker om Tomas som föreläsare.
Om du anlitar en talare som har en ackreditering eller certifiering på hög nivå får du inte bara en bra föreläsare, utan en fantastiskt bra föreläsare. De bästa talarna blir heller aldrig färdiga, de vill utvecklas och bli bättre och bättre. Tomas Eriksson är en otroligt bra föreläsare som föreläst i mer än 15 år. Ändå jobbar Tomas kontinuerligt med att utveckla sig som föreläsare. Och det är genom att ständigt utvecklas som de främsta blir fantastiskt bra.

Du behöver en riktigt bra föreläsare. Till konferensen, kickoffen eller kundeventet. Det är viktigt att det blir riktigt bra för det är så många som kommer och lyssnar. Många vars dyrbara tid antingen spills bort eller används till något värdefullt. Hur gör du?
Hur ska du som just nu väljer bland alla föreläsare som finns på den marknaden veta vilka som är bra? Vilka som är riktigt bra? Och vilka som är fantastisk bra? Vilken måttstock kan du använda?Har du en blandad grupp med olika funktioner och yrken representerade? Välj då ett brett ämne som alla har nytta och glädje av. Två exempel på tidlösa ämnen som alla har nytta av är arbetsglädje och konsten att ge och ta emot feedback.

Hur gör man en bra föreläsning?
Behärska ämnet. Tala om det du kan och tycker är bra.Var dig själv. Behåll din dialekt, använd dina egna erfarenheter i föreläsningen och berätta för publiken om du är nervös.Känn din publik. … Var tydlig i föreläsningen. … Var tydlig i tal och rörelse. … Föreläs lagom långt.
Söker du en riktigt bra föreläsare som ger dig och dina kolleger konkreta tips som ni får nytta och glädje av omgående? Hör av dig till Tomas Eriksson redan idag med din förfrågan.Vilka omdömen får föreläsaren av tidigare uppdragsgivare och deltagare? Dessa omdömen hittar du under flikar som ”Kunder” eller ”Referenser”. Även videofilmer kan innehålla omdömen som berättar hur bra föreläsaren upplevdes av beställaren och åhörarna.

Arbete i en mångkulturell miljö kan vara både väldigt givande och riktigt frustrerande: Hur påverkar kulturell bakgrund synen på psykisk hälsa/ohälsa? Går det att prata om mående med den som inte vill höra talas om psykisk ohälsa? Hur kan vi tänka kring bemötande i situationer där klienten inte delar vår syn på hälsa, och hur påverkar kulturell bakgrund synen på mening, liv och lidande? Föreläsningen bjuder på kunskapspåfyllning, utrymme för frågor, diskussion och egna erfarenheter. Varmt välkommen!
Det kan vara undersköterskor i labbet, lärare på högstadiet, receptionisten i kundtjänst, den personliga assistenten hos brukaren eller personalansvarig på avdelningen.Om du vill hänga med så kommer du att få lära dig vad du kan vara uppmärksam på hos andra för att upptäcka tidiga tecken på psykisk ohälsa – så du kan hjälpa personen vidare till rätt instans. Tanken med den här föreläsningen är att du ska komma igång med att se tidiga tecken på psykisk ohälsa oavsettt var du arbetar så att du kan hjälpa någon att rädda sitt liv. I arbetet med människor inom t ex skola, vård och omsorg möter vi ofta dem som lider av olika grad av psykiskt ohälsa. Genom att tidigt göra en bedömning av angelägenhetsgrad kan vi ge rätt stöd vid rätt tidpunkt, till rätt person och därmed rädda liv. För mig som hjälpare känns det tryckt att känna igen de tidiga tecknen på psykisk ohälsa 🙂Jag som föreläser heter Lena Olsson-Lalor. Jag är leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi, KBT och har i över 20 år arbetat med människor med olika grad av psykisk hälsa och ohälsa. Både i och utanför hälso- och sjukvården.

Föreläsningen vänder sig till dig som möter personer i ditt dagliga arbete som baspersonal inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, skolan, behandlingshem eller annat.
Jag brinner för lärande och utveckling och utvecklar webbutbildningar inom KBT. Vår ambition är att utbildning ska vara tillgängligt var helst man befinner sig.Du ska veta att det inte är ovanligt att känna sig osäker när både självförtroende och kunskapen sviktar. De två sitter ofta ihop. Det är helt normalt. Vi har alla varit där någon gång och kommer att hamna där igen.Hon kommer att berätta om olika skydds- och riskfaktorer för psykisk hälsa, om stress, ångest och depression samt vilken hjälp som finns och vad man kan göra själv.

Hon kommer att ber\u00e4tta om olika skydds- och riskfaktorer f\u00f6r psykisk h\u00e4lsa, om stress, \u00e5ngest och depression samt vilken hj\u00e4lp som finns och vad man kan g\u00f6ra sj\u00e4lv. Den 16 februari arrangerar distriktet en föreläsning med Maria Midbøe. Hon kommer att prata om psykisk ohälsa, riskfaktorer och vilken hjälp som finns. F\u00f6rel\u00e4sningen kommer att skrivtolkas. \u00d6nskar du teckenspr\u00e5kstolk eller TSS-tolk, t\u00e4nk p\u00e5 att anm\u00e4la dig i god tid f\u00f6r att \u00f6ka chansen att f\u00e5 tolk beviljad till f\u00f6rel\u00e4sningen. Tolkbehov uppges vid anm\u00e4lan

Hur börjar man föreläsa?
Den som vill börja föreläsa får oftast köra föreläsningar gratis/för en liten peng i sitt nätverk. Hör av dig till din lokala skola, en tidigare arbetsplats, Rotary, föreningar, näringslivskontoret eller gör ett inlägg på Facebook där du erbjuder din nya föreläsning gratis i utbyte mot utvärdering.
Den 16 februari arrangerar distriktet en f\u00f6rel\u00e4sning med Maria Midb\u00f8e. Hon kommer att prata om psykisk oh\u00e4lsa, riskfaktorer och vilken hj\u00e4lp som finns. Föreläsningen kommer att skrivtolkas. Önskar du teckenspråkstolk eller TSS-tolk, tänk på att anmäla dig i god tid för att öka chansen att få tolk beviljad till föreläsningen. Tolkbehov uppges vid anmälan Plats: F\u00f6rel\u00e4sningen sker digitalt i videom\u00f6tesverktyget Zoom. En l\u00e4nk skickas till alla anm\u00e4lda deltagare innan f\u00f6rel\u00e4sningen.

I den här vevan var jag deltagare på ett av Samordningsförbundet Samspelets projekt. Jag hade olika aktiviteter som skulle göra så jag var redo att ta mig ut i samhället och arbetslivet. Bla pysselgrupp, gympa på friskis och svettis, samtalsgrupper osv. Så när jag berättade att jag ville föreläsa så fick jag testa på att göra det i samtalsgruppen inför fyra personer. Dom tyckte det var så bra och ryktet spred sig till Samspelet styrelse (chefer från våra myndigheter) så de ville att jag skulle föreläsa för dom också. Sen har det bara rullat på. På nästan varje föreläsning får jag en ny bokning.
Tanken på att börja föreläsa kom någonstans 2010/2011. Jag insåg att jag försökt ta mitt liv åtta gånger men misslyckats och jag kände att det måste finnas en mening med det. Jag tror att den meningen är att jag ska berätta min historia. Jag kan inte göra något åt det jag varit med om men genom att berätta min historia så kan jag göra så inget annat barn behöver gå igenom samma sak.

1. Var säker på att du verkligen bearbetat det du varit med om. Det kan kännas som att du har det men när du väl står där så kan det sätta i gång massa känslor. Så var säker på att du verkligen är redo så du slipper bakslag.

Min föreläsning var väldigt genomtänkt. Jag hade bearbetat den inne i mitt huvud i många år så när jag väl började så flöt det bara på. Jag har valt att ha mycket humor i min föreläsning och driver med mig själv med glimten i ögat. För annars orkar ingen sitta i 90 minuter och lyssna för jag pratar ju om ganska tunga och jobbiga saker.10. Föreläs ALDRIG gratis! Din historia är värdefull, det är ingen man kan studera till på universitet. Föreläser du gratis förstör du också branschen. Vem vill boka mig och andra föreläser om det finns dom man kan boka gratis?

En fråga jag ofta får är ”Jag vill föreläsa om psykisk ohälsa, hur gör jag?”. Många är nyfiken hur jag började och om jag har några tips så jag tänkte skriva ett inlägg om det. Jag gjorde egentligen inte så mycket mer än att jag kom på att jag ville börja föreläsa. När Joanna Halvardsson bestämt sig för något så blir det så. Jag lägger alltid ner 210% på det jag gör.
Vet inte om jag borde kommentera här eller skriva ett meddelande egentligen. Jag undrar när du startade ett företag för att kunna föreläsa? För det tycker jag är den mest förvirrande och skräckinjagande delen. Hur kom du igång med den delen? Jag får oftast höra från andra föreläsare att jag bara får bokningar för att jag är känd. Men det är ju inte så att jag vaknade upp en morgon och helt plötsligt hade jag en blogg med 8000 unika besökare/månad och 6000 följare på Instagram och Facebook. Utan det ligger extremt mycket jobb bakom. Man kan inte tro att man ska bli en känd föreläsare på en dag. ⭐ Joanna tilldelades Modiga Hjärtan priset 2016 och prisades för sitt arbete med att öka öppenheten kring psykisk ohälsa och neuropsykiatriska diagnoser.4. Bestäm innan vad du INTE vill prata om. Det kommer troligen uppstå frågor så bestäm redan från början vad du inte vill svara på och håll fast vid det. Får du den frågan säger du ”Jag vill inte dela med mig av det”. Det är lätt att dras med och svara på frågor och sen känna efteråt ”Fan varför sa jag det där”.

Tack vare mina diagnoser så har jag ett driv som ”vanliga” personer inte har. Som sagt har jag fått för mig något så ger jag 210%. Så jag kan sitta en hel dag och maila kommunchefer från hela Sverige och tycka ”Hej boka mig”. Jag har en liten släng av ”Dregen syndrom” haha. Nicke (Backyard Babies sångare) sa i en intervju att utan Dregen hade de inte kommit dit de kommit för han har precis som jag det där drivet. Han har ringt och nästan terroriserat arrangörer tills de bokat dem.
5. Ska du prata om andra personer (föräldrar, syskon, kompisar, partner…..) så låt dom höra föreläsningen och innan och säga om det är okej att du säger det du säger om dom. ⭐ Joanna tilldelades Samhalls Visa vägens pris som året Eldsjäl i region Dalkarlstad 2018. Hon tog även hem segern i finalen och fick ta emot priset som årets Eldsjäl av prinsessan Sofia. Försök att alltid ställa öppna frågor. På så sätt kan du få fram mer information än om du ställer frågor som kan besvaras med bara ett kort ja eller nej. Tänk också på att ge personen tid att svara i lugn och ro.Förklara att du litar på att patienten gör så gott hen kan för att lösa aktuella svårigheter. Understryk att det inte är personen i sig som måste förändras – det är hanteringsstrategin.

Vad är en bra föreläsning?
För att det ska vara en riktigt bra föreläsare för din publik så behöver ämnet vara aktuellt, relevant och intressant för dem som lyssnar. Ett ämne som får dina åhörare att lyfta. Vissa ämnen är högaktuella en kortare tid, andra är tidlösa och därför alltid lika aktuella.
Se till att du inte reagerar negativt vad personen än säger. Fokusera på att visa personen att du respekterar och bryr dig om hens välbefinnande. Genom att göra det undviker du att personen döljer saker för dig, något som enkelt kan hända om hen känner sig dömd.

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt med kompetensutveckling. Allt fler jobbar och studerar samtidigt för att utveckla sina kompetenser samtidigt som de får praktisk erfarenhet. Här får du 6 tips för att kunna hålla en bra balans mellan arbetsliv och studier.
Vad är det som gör att vissa lyckas och andra inte? utbildning.se presenterar 8 egenskaper som utmärker verkligt framgångsrika personer. Följ i mästarnas spår och låt dig inspireras till nya, bättre livsvanor.

Visa att du ser att personens tankar och känslor är rimliga utifrån rådande fakta och omständigheter. Agera som att personens beteende är fullt förståeligt.
I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 2: Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics. Inom hälso- och sjukvården är tillit a och o. Rätt bemötande ökar inte bara tillit och trivsel utan även patientsäkerhet och chanserna för ett bättre resultat av en behandling. Hur bemöter man en person som lider av psykisk ohälsa? Det är kunskap som kan vara värdefull för de allra flesta, men kanske särskilt för de som arbetar inom hälso- eller sjukvården. Därför har vi på utbildning.se tagit hjälp av Praktikertjänst, ett företag inom hälso- och sjukvård, för att ta fram fem handfasta tips på hur du bör bemöta personer med psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa är idag utbrett, framförallt bland unga. Enligt Folkhälsomyndigheten har antalet unga med återkommande psykosomatiska besvär fördubblats sen 1980-talet. Och siffran fortsätter öka. Detta innebär att psykisk ohälsa sannolikt finns i din närhet. Kanske är det en kollega, vän eller familjemedlem som är drabbad. Det är viktigt att du visar personen att du vill förstå och att du tar dig tid att lyssna. Ge personen din fulla uppmärksamhet, genom att bland annat hålla ögonkontakt och ha ett lugnt tonfall. Ställ frågor som “Hur mår du nu?” och “Hur mådde du innan händelsen?”. En cookie är en liten datafil som sparas på din dator, läsplatta eller mobiltelefon. En cookie är inget program som kan innehålla skadliga program eller virus. Syftet är att kunna känna igen enheten du besöker webbplatsen från och kunna komma ihåg hur du agerade senast du besökte webbplatsen. Vi använder cookies för att göra siden mer användbar och ge dig en bättre upplevelse samt statistik. Du kan välja att avmarkera cookies genom att klicka på knapparna nedan.

En cookie kan i vissa fall innehålla personlig information. Om du vill veta mer om vårt tillhandahållande av personlig information så kan du läsa mer om detta i vår integritetspolicy.Athenas representerar och är i tät kontakt med några av världens ledande talare, inspiratörer, programledare, moderatorer och experter inom alla områden. Du kan fråga frågor gällande specifika föreläsningar, talare eller ämnen, men vi hjälper dig också gärna med råd för just ditt evenemang.Cookies för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Hur hanterar män en person med psykisk ohälsa?
Hur bör man bemöta personer med psykisk ohälsa?Bekräfta det psykiska måendet. Det är viktigt att du visar personen att du vill förstå och att du tar dig tid att lyssna. … Visa att personens känslor är befogade. … Sträva efter att vara icke-dömande. … Undvik ja- och nej-frågor. … Visa förtroende för att personen gör allt hen kan.
Cookies för marknadsföring används för att spåra besökare på webbplatser. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för enskilda användare, och därmed mer värdefull för utgivare och tredjepartsannonsörer.Våra föreläsare om psykisk ohälsa är professionella och kvalificerade att diskutera de ökande emotionella problemen som möter människor inom alla kulturer och områden. Genom motiverande och inspirerande metoder riktar de in sig på några av de mest grundläggande problemen i dagens samhälle som leder till emotionella störningar och motgångar.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Cookies kan vara nödvändiga för att få hemsidan att fungera. Cookies hjälper oss också att få en överblick över ditt besök på hemsidan, så att vi kontinuerligt kan optimera och rikta hemsidan till dina behov och intressen. Cookies gör till exempel så att hemsidan kommer ihåg vad du har lagt i en möjlig kundvagn, eller om du tidigare har besökt hemsidan, om du har loggat in och vilket språk och vilken valuta som du vill ska visas på hemsidan. Vi använder också cookies för att rikta våra annonser på hemsidan till dig. Sammantaget använder vi cookies som en del av vår tjänst för att visa innehåll som är så relevant som möjligt för dig.
Athenas förmedlar föreläsningar för alla tillfällen och i alla prisklasser. Vare sig du behöver en föreläsare, underhållare, moderator eller konferencier har vi någon som passar för just ditt evenemang. Stort som smått, offentligt som privat, för unga och gamla – vi förmedlar kontakten mellan dig och din talare.

En av fyra personer kommer att uppleva problem med psykisk ohälsa någon gång under livet, vilket gör det inte bara till ett individuellt problem, utan ett socialt och kulturellt problem också.
Den här webbplats använder cookies för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse. Du kan ändra eller dra tillbaka ditt samtycke till cookie-förklaringen på vår webbplats. Settings.Om du har några funderingar är du välkommen att ringa till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär så hjälper vi dig att hitta rätt föreläsare till rätt pris för ditt event!

En sak som gör att man kan ta ett högre pris kan vara att skaffa ett filmklipp för att skapa trygghetskänsla hos uppdragsgivaren så de inte känner att de köper grisen i säcken.
Det bästa är om gåvan inte är inslagen, alternativt att den är inslagen i cellofan. Då blir publikens nyfikenhet på pressenten stillad direkt och talaren behöver inte fundera på om hen ska öppna pressenten direkt, inför publiken.Har ni ett inplanerat arrangemang med en föreläsare och det har fallit på din lott att ordna en gåva till föreläsaren? Grattis, du kan göra en stor skillnad!

Vad kännetecknar en bra föreläsare?
En bra talare har intensitet och flöde. Publiken ledsnar snabbt om det blir monotont. En bra föreläsare måste kunna läsa av sin publik och vara lyhörd. Det är viktigt att vara flexibel och kunna göra förändringar i planeringen i samförstånd med sin publik.
Många gånger är föreläsaren höjdpunkten på dagen och en viktig pusselbit för ett lyckat möte, men att välja rätt talare kan vara svårt. Oavsett om ni är ute i sista minuten eller har god framförhållning blir resultatet bättre om ni gör en enkel analys av behovet.

Vad kan samhället göra för att förebygga psykisk ohälsa?
SKR stödjer kommunernas och regionernas hälsofrämjande och förebyggande arbete inom folkhälsa. En del av detta är att underlätta och öka samverkan mellan kommuner och regioner och andra aktörer. Staten och SKR tecknar årligen överenskommelser inom området psykisk hälsa och suicidprevention.
Syftet med föreläsningen kan variera stort. Dessutom har varje grupp har en ”personlighet”. Genom att matcha rätt typ av föreläsare till din grupp kommer budskapet att nå fram bättre.Det är normalt att prata med en eller flera föreläsare innan man bestämmer sig. Förklara ditt behov för talarna och fråga hur de kan hjälpa dig. Kan de din bransch? Skräddarsyr de för ditt behov?

Publiken härmar dig. Om du verkar ointresserad, kommer de att bli ointresserade. Om du däremot är positiv och entusiastisk, byggs deras förväntningar upp. Kom ihåg att dina gester och ansiktsuttryck är minst lika viktiga som röstläge och ordval för att förmedla entusiasmen.En fjärde gåva som är populär är något hantverk eller någonting ätbart som är lokalproducerat. Dessa produkter är trevliga att ge och ofta trevliga att få, men man får komma ihåg att smaken är som baken, både när det gäller prydnader och mat.

Alla människor är olika och alla grupper är olika. Din grupp är inte homogen och det kan kännas svårt att tillgodose allas behov. Utgå från det genomsnittliga behovet i din grupp så kommer du väldigt nära.
Om vi höjer blicken en smula och funderar på varför vi över huvud taget ger någonting till talaren efter genomfört uppdrag, kan man summera det till att det är en viktig symbolisk gest.

En vacker blomsterkvast är utan tvekan den vanligaste presenten när man ska avtacka en föreläsare. Blommor uppskattas av alla, men de är kortlivade. Mycket kortlivade. Om man är på resande fot i flera dagar, vilket är en vardag för många föreläsare, är det inte mycket som återstår av blommorna när man väl kommer hem.Undvik klichéer i stil med ”Denna talare behöver ingen närmare presentation…” Talaren är kanske välkänd för publiken, men nog förtjänar även en kändis en presentation som förklarar varför just hon/han är här för att föreläsa för er.

En tredje present som är populär är att ge talaren en bok med någon anknytning till regionen, företaget eller ämnet som arrangemanget har handlat om. Ofta är det en bok som talaren aldrig skulle komma i kontakt med annars. Föreläsare är väldigt vetgiriga och denna typ av gåva uppskattas av många, dock finns det en övre gräns för hur många böcker man faktiskt kan ha i sin bokhylla.
Skicka gärna en länk till företagets hemsida som berättar om företagets syfte, vision och värdegrund. Det ger föreläsaren en bra grundförståelse för ert företag. Som ett komplement kan du skicka ett internt nyhetsbrev eller annan information så att talaren får en förståelse för vad som är aktuellt i organisationen just nu, en talare sprider aldrig informationen vidare.Försök att memorera presentationen. Du är mer närvarande och trovärdig om du pratar fritt och publiken kommer att lägga mer vikt på din rekommendation: att de ska lyssna på talaren.Priset är inte avgörande men det är en del av beslutsprocessen. Det är bra att fokusera på vad som skiljer en åt jämfört med andra talarna inom samma område.Undvik långrandiga presentationer, 30-90 sekunder är lagom. Om det är en Keynote-speaker, kan två – tre minuter vara befogat. Din presentation ska bara vara så pass lång så att du uppfyller dina tre mål: Vad är ämnet, Varför spelar det någon roll, och Varför är talaren trovärdig?Om det är viktigt att föreläsaren skräddarsyr föredraget för er, är det värt att komma ihåg att ifall föreläsaren har svårt att hinna prata med dig initialt, betyder det förmodligen att han/hon även har svårt att hinna med att skräddarsy föreläsningen för er.

Hur kan man förebygga psykisk ohälsa?
Öka fokus på faktorer som kan förebygga psykisk ohälsa: Social gemenskap och socialt stöd, fysisk aktivitet, goda matvanor och meningsfullhet i vardagen är viktiga faktorer för ett hälsosamt åldrande och kan bidra till att förebygga psykisk ohälsa.
När du säger dina avslutande ord är det bra att höja rösten en smula och vända dig mot talaren för att välkomna personen. Stå kvar och låt talaren komma fram till dig. En handskakning innan du kliver av scenen är en viktig symbolisk gest som visar att du lämnar över till talaren.En eventuell avbokning från talaren kan göras genom ömsesidig överenskommelse eller, om så önskas, styrkas genom läkarintyg eller likvärdiga dokument. Vid en eventuell sjukdom/avbokning från talarens sida kommer SverigesTalare.se att ordna fram en lämplig ersättare som behärskar ämnet väl. Arvode för ersättare kommer inte att överstiga arvode för ordinarie talare.

Fråga föreläsaren om hon/han vill bli presenterad på något speciellt sätt. Någon talare föredrar en minimal presentation, någon annan vill att en speciell musik spelas. Försök att möta talarens önskemål, ofta finns det en tanke bakom önskemålet.
I de flesta fall är det inte läge att berätta humoristiska anekdoter om talaren eller dra en rolig historia. Du som presenterar ska inte stjäla showen. Försök istället att vara positiv och rikta uppmärksamheten mot föreläsaren, det ger ett proffsigt intryck.En professionell föreläsare hjälper dig att göra mötet till en succé. För bästa möjliga resultat behöver talaren förstå ert behov, er organisation och era utmaningar.

Informera gärna talaren i förväg om det finns andra interna eller externa talare på programmet, samt kortfattat vad de ska prata om. Detta ger talaren möjlighet att bygga vidare på de andras budskap utan att överlappa.
Var noga med att uttala talarens namn och föredragets titel på rätt sätt. Det finns föreläsare med utländsk bakgrund som föredrar att deras namn uttalas på ett försvenskat sätt, för andra är det viktigt att uttalet ligger nära deras eget språk. Fråga hur föreläsaren vill ha det. En kick off kan se väldigt olika ut, gemensamt är dock att man vill ta ett steg framåt. Det kan handla om att gå igenom framtidsplaner, få en nystart eller öka lagkänslan i gruppen. När man anlitar en föreläsare till en kickoff är det extra viktigt att berätta om nuläget och den tänkta framtiden. Ge talaren en tydlig bild av syftet med dagen och föreläsningen. Många talare lägger stor vikt vid föredragets titel. Det kan vara en fras som de vill att publiken ska komma ihåg, det kan spegla språket som används i presentationen, eller det kan vara en humoristisk lek med ord. Därför är det viktigt att du inte ändrar titeln utan att få ett godkännande av föreläsaren.Däremot är det kanske rimligt att föreläsningen kan hjälpa publiken att förstå något komplext samband eller ge konkreta verktyg för att hantera någon situation.

Om du planterar ett träd i Vi-skogen, ger bort en get via Actionaid eller 40 doser poliovaccin via UNICEF, gör du riktigt stor skillnad. Samtidigt får talaren ett gåvobevis som är lätt att bära med sig hem.

Ett smart sätt att överlämna ordet till talaren är att fråga publiken om de är redo för nästa talare. Denna teknik engagerar publiken och bygger upp förväntningarna så att publiken spontant applåderar när talaren gör entré. Om publiken inte låter tillräckligt entusiastisk, fråga dem igen eller säg att du inte kan höra dem. Avsluta sedan med en uppmaning om att applådera och säg talarens namn:
En annan vanlig avtackningspresent är profilprodukter; en vacker eller användbar sak med företagslogga på. Vad de flesta kanske inte tänker på är att det går mode i profilprodukter. Ena året får man som föreläsare ett 20-tal termosar, nästa år får man lika många ryggsäckar, glasvaser eller badlakan med olika företagsnamn på.

Berätta om åhörarna, vad har de för arbetsuppgifter, ålder, könsfördelning och bakgrund. Vilka utmaningar har åhörarna som individer och vilka utmaningar har de som grupp? Vilken känsla vill du att åhörarna ska ha när talaren går av scenen? Har ni anlitat en professionell talare tidigare, berätta i så fall gärna vad ni tyckte var bra eller mindre bra med denna föreläsning. Vi vet alla hur svårt det är att köpa gåvor till våra nära och kära. Speciellt om man vill att mottagaren ska uppskatta gåvan. Att köpa en gåva till en föreläsare är ännu svårare eftersom vi inte känner personen så väl. Det är vanligt att anlita en extern föreläsare för att förstärka eller föra fram ett budskap. Det kan handla om att påminna om någonting som alla egentligen redan vet, eller att tillföra helt nya kunskaper och insikter till gruppen. Här är det viktigt att du talar om vilken effekt du förväntar dig på lång eller kort sikt samt om föreläsaren ska väcka nya tankar, ge konkreta verktyg och kunskaper eller förstärka ett budskap.

Om det känns svårt att hitta svaret på dessa frågor – ring oss så hjälper vi er! SverigesTalare.se är alltid 100% oberoende i förhållande till olika talare. Vi föreslår alltid den talare som är bäst för uppdraget, inte den vi har en nära relation till.Presentationen ska bygga upp en förväntan, men undvik överdriven hype i stil med att ”Denna föreläsning löser alla dina problem” eller ”Det här är den bästa föreläsningen du någonsin hört”.

Hur presenterar man en föreläsare?
11 tips för att presentera talaren som ett proffsSvara på tre frågor. … Var positiv och entusiastisk. … Var kortfattad. … Bygg upp lagom förväntan. … Undvik onödiga misstag. … Memorera eller minimera dina anteckningar. … Tala med talaren. … Ändra inte titeln på föredraget.
Om syftet är att föredraget ska vara en ren inspiration eller en paus i ett fullspäckat schema, berätta varför ni behöver inspireras, vad ert fullspäckade schema kommer att handla om och vilken typ av humor som brukar gå hem. Då kan föreläsaren lägga ribban och humorn på rätt nivå.Är det en standardutbildning du haft flera gånger förut så behöver du inte lägga ner så mycket tid. Men ska du förbereda dig och anpassa dig efter kunden så kan du ta ett högra pris.

Här får du tips på de vanligaste gåvorna. Vi reder även varför vi ger en gåva till föreläsaren, samt ger några ”Vett & Etikett-tips” kring dessa gåvor. Du får även tips på den gåvan som absolut alla talare uppskattar!
Ge en gåva som inte är tung eller skrymmande. Föreläsaren kanske reser med tåg eller flyg, dessutom kanske personen ska göra ytterligare två uppdrag på två olika orter innan hen kommer hem.Du ska inte sammanfatta hela föreläsningen eller rabbla upp talarens meritlista (ett vanligt misstag vid akademiska konferenser). Det kan räcka med någon enstaka detalj som är relevant i sammanhanget.

Om du säger fel undermineras både din och talarens trovärdighet. Talare kommer troligen att rätta dig, vilket är ett uselt sätt att börja föreläsningen på. Om du behöver ange exakta fakta, se även till att det blir rätt.

Humor kan vara effektivt om du använder det på rätt sätt, men det är viktigt att komma ihåg att humor är väldigt individuellt och det är troligt att det finns folk i publiken som inte delar din humor.
Vad är syftet med föreläsningen? Är det att förmedla ett viktigt budskap, en paus under en intensiv konferens eller för att fylla på med inspiration och energi hos medarbetarna?

Similar Posts