G3 Skis For Sale

Vi är ett glatt gäng som älskar alla typer av skidåkning. Vi som jobbar här äger och driver butiken tillsammans och har en delad passion för att sälja de bästa produkterna på markanden och erbjuda bästa möjliga service.

Här hittar du köpguider där vi ger dig tips och råd om du har svårt att hitta rätt i produktdjungeln. Vi har lång erfarenhet av all utrustning som vi säljer och vår ambition är att alltid jobba med de bästa produkterna på marknaden.
På Skistore strävar vi efter att jobba med de bästa och mer eftertraktade märkaren på marknaden. Något som vi tror att vi lyckas med genom ett brinnande skidintresse och genom att köpa in varor vi själva vill använda.Har du också på allvar börjat drömma om vintern igen? På Skistore slutar vi såklart aldrig och inför den här vintern kommer det mer nyheter än på flera år vad gäller utrustning. Missa inte vårt stora test på årets hetaste nyheter bland den omåttligt populära kategorin Freerideskidor!

Vårt stora skidtest av säsongens skidnyheter för 2023 är här och nu är det dags att veta vad vi tycker om den populära och växande kategorin Freetouringskidor. För oss på Skistore är freetouringskidor något som ligger oss varmt om hjärtat! Vi anser att det en topptursskida där fokus ändå ligger på utförsprestandan.
Pjäxor är utan tvekan den viktigaste delen av din skidutrustning. Att hitta den perfekta pjäxan kan känna överväldigande. Illa sittande pjäxor kan snabbt förstöra en skidsemester och åkningen blir så mycket mer njutbar när en slipper ha ont i fötterna. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap om boot fitting.Vi är specialister inom alpint/längd och erbjuder ett brett sortiment av kända varumärken. Allt från nybörjare till proffs. Hos oss kan du handla online eller i butiken i Göteborg. Vi har även en skiduthyrning i Västra Frölunda samt en av Sveriges modernaste anläggning för avancerad vallning, slip och bootfitting.

* Du kan avanmäla dig när som helst. Genom att registrera dig godkänner du Blue Tomatos integritetspolicy. *Minsta ordervärdet för att använda koden är € 50.
Skidor levereras vanligtvis åkklara med ett vallat belag och slipade kanter. Denna så kallade fabriksvallning är dock inte särskilt hållbar och dina nya skidor bör vallas ordentligt efter några dagar och underhållas regelbundet.

Håll dig uppdaterad och var den första som får veta om exklusiva erbjudanden och alla de senaste Blue Tomato-nyheterna. Som en välkomstgåva får du en € 10 kupong.*

Så hur fungerar skinn ens? och varför glider du inte bakåt? Det här är kanske två av frågorna du har om klätterskinn för skidåkning. Hela tekniken bakom skinn är faktiskt ganska smart. På den sida av skinnen som vetter ner mot snön finns inbyggda fibrer som gör hullingar åt ena hållet. Detta gör att skidan kan glida framåt fritt, men stoppas nedåt. På så sätt kan du åka uppför med skidorna på. Sättet du fäster dina skinn på skidorna är också ganska enkelt. Det finns ett lager lim på den, så den fastnar på skidan. Detta lim kan hålla länge. Du fäster även dina skinn på toppen av skidorna för att hålla dem på plats.
Här på Ski-Sale.se går vi efter skinn så att vi kan möta alla dina behov. Vi har ett brett utbud i alla storlekar och för olika ändamål. Våra skinn är några av de ledande på marknaden, så du kan säkert köpa dem. Vi har bland annat från G3 och från Armada.Innan du köper skinn till dina skidor finns det några saker du bör vara medveten om. Det finns olika storlekar på skinn beroende på skidans storlek. Först måste du veta hur långa dina skidor är. Det är viktigt att du köper rätt långa skinn. Då behöver du veta hur breda dina skidor är. Det behöver inte vara perfekt, men skinnen du köper måste vara bredare än dina skidor. Det måste de för man klipper dem för skidan efteråt. Om du har fler frågor kan du alltid skriva eller ringa vår support.

Med rätt skinn för dina turskidor blir det inga problem att ta sig till toppen av bergen. Mät dina skidor så att du vet vilka skinn som passar dem. Vi säljer skinn i olika bredder och har du problem med att hitta rätt storlek är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.Om du vill ta ditt offpistspel till nästa nivå, och inte har råd med en helikopter, kommer skinn att behövas. För att ta dig ut där ingen annan varit i offpisten behöver du kunna transportera dig så enkelt som möjligt i den snötäckta terrängen. Detta kan göras med skinn. Du kan lägga skinn under dina skidor, varefter du kan åka upp på berget. Då har du möjlighet att åka dit hissen inte når och dit ingen kan gå. Du måste dock även ha några speciella bindningar för att det ska fungera.

För att få bra grepp i snön behöver du fästevax. Fästevax ser till att ditt grepp i snön blir läckert. Fästevax är ett klibbigt, mjukt material som ger ett bra grepp. Fästevax är gjort för olika sorters temperaturer, då det är viktigt att ha rätt grepp hela tiden. Snön ändrar temperatur många gånger under en vinter och det påverkar även greppet. Därför är det viktigt att bära rätt fästevax för förhållandena. Området där fästevax appliceras kallas för fixeringszon och är i området under bindningen.
För att dina skidor alltid ska vara på topp är det viktigt att rengöra dem och underhålla skidorna. Genom att rengöra skidorna kan de hålla längre och är även lättare att ha att göra med nästa gång de ska vaxas. Det är viktigt att underhålla dina skidor så att de presterar optimalt varje gång. Vi erbjuder flera typer av utrustning för att rengöra och underhålla dina skidor. Det borde inte vara någon hemlighet att du inte bara kan växa utan några verktyg och tillbehör. Det finns flera olika saker som kan göra det mycket lättare att vaxa dina skidor. Det kan bland annat vara skidhållare för att säkra dina skidor vid ett bord. På så sätt kan du lättare jobba med dina skidor. Du kan också få tillbehör, som en låda att förvara all din vaxutrustning i. Det är viktigt att få ut det bästa av dina skidor. Här har vi ett brett utbud av glidvaxer, fästevaxer och klister som kan användas på dina skidor. Vissa används för alpin skidåkning och andra används för längdskidåkning.Istället för att köpa all utrustning för att vaxa dina skidor separat kan det ibland vara lättare att köpa allt tillsammans som ett set. Det är här smörjsatser kommer in i bilden. Med ett smörjkit köper du allt du behöver för att vaxa dina skidor. En smörjsats innehåller vanligtvis vax, klister, skrapor och rengöringspapper. En smörjsats gör det väldigt enkelt att vaxa dina skidor själv.En del vax kan inte bara appliceras direkt. Vax är en liten klump som liknar hårt ljusvax. För att vaxa dina skidor måste du sedan smälta vaxet på dina skidor. Detta görs med ett vaxjärn. Med ett vaxjärn kan du smälta vaxet och sprida det på skidan. Med ett vaxjärn kan du vaxa dina skidor på det mest optimala sättet. Denna metod är också mer hållbar än smörjande vax.Kort sagt är glidvax gjort för att ge dig extra fart på dina skidor. Som namnet på glidvaxet också indikerar ger det dig mer glid på snön. Glidvax finns i olika typer, men det vanligaste är universalglidvax. Det är bra för de flesta väder och är bra överallt. Det finns dock även andra typer för andra temperaturer. Dessa typer av slipvax är mer specialiserade. Klister wax är avsett för att sätta på sparkzonen. Men vad är kickzonen? Sparkzonen är området på din skida som du trycker in i snön när du sparkar, för att få dig att röra på dig. Sparkzonen på skidan är vanligtvis från din häl till 40-50 cm mot skidans spets. Det är inte alltid nödvändigt att använda klistervax utan när det är för halt för att kunna få grepp. När så är fallet används klistervax istället för vanligt klister. Att fixera vax betyder lite att klistere, och man måste vara noga med att inte använda för mycket på en gång. Gäller ej produkter märkta ”Exkluderad vara”. Dras från rekommenderat pris och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Gäller t.o.m. 3/7-2023.

Karuba is an extremely lightweight wood core with excellent strength properties. Karuba provides beautiful flex and vibration absorption without adding bulk, making it an ideal wood core for a touring ski that performs just as well on the uphill as on the downhill.The Agent Series is our solution for the modern, lightweight touring ski that’s highly efficient on the way up and absolutely epic going down. Using a Karuba wood core for responsive, rebounding flex and a carbon weave to boost rigidity and stability, the Agent models are your best friend whether you’re searching for early season backcountry treasures or have your eyes set on that springtime couloir mission. So, go ahead: escape the crowds and earn yourself the untouched goods.Whether you\u2019re zooming through a remote, powder-laden forest or snaking down a steep couloir somewhere Off The Beaten Track, every hard-earned turn will feel that much better with the Agent 2 under your feet. A lightweight Karuba woodcore backed by a carbon weave, an all-mountain waist width and tip\/tail rocker make this ski easy on the up and absolutely thrilling going down.Whether you’re zooming through a remote, powder-laden forest or snaking down a steep couloir somewhere Off The Beaten Track, every hard-earned turn will feel that much better with the Agent 2 under your feet. A lightweight Karuba woodcore backed by a carbon weave, an all-mountain waist width and tip/tail rocker make this ski easy on the up and absolutely thrilling going down.

The Agent Series is our solution for the modern, lightweight touring ski that\u2019s highly efficient on the way up and absolutely epic going down. Using a Karuba wood core for responsive, rebounding flex and a carbon weave to boost rigidity and stability, the Agent models are your best friend whether you\u2019re searching for early season backcountry treasures or have your eyes set on that springtime couloir mission. So, go ahead: escape the crowds and earn yourself the untouched goods.

Josef enjoys northern Scandinavia more than anything else. Nothing beats ski touring in good conditions in northern Sweden or Norway, he says. In addition to his guiding, Josef also works as one of the educators on the two-year Finnish outdoor pursuits course Outdoor Academy. Josef has worked with Pure Ski Touring since 2014 and has guided for us in Lyngen and Abisko.

The skiing on offer in northern Sweden and Norway is some of the most beautiful going and our chances of finding untouched snow are most excellent regardless of which mountain and how steep a slope we pick. We have four ski touring days, and depending on group and level we’ll cover between 400 and 1,200 vertical meters per day. No matter what level of ski touring experience you have, there will be a group suitable for you.
If you fly, you start at Stockholm Arlanda Airport. There are two departure options (see the itinerary below), and the duration of the flight to Kiruna Airport is about 2h30. From there we have arranged private bus transfers to Abisko Mountain Lodge. On the way back you take off Sunday evening from Kiruna, landing back at Arlanda late evening. We can also arrange flights from Gothenburg or Malmö, contact us on [email protected] for further details.CalleP has worked with Pure Ski Touring since the beginning in 2009 and has guided for us in Lyngen, Tarfala and Abisko. Like many other guides, CalleP enjoys all the varied kinds of work that a professional mountain guide does, but ski touring is hard to beat, and is a firm winter favourite.

Similar Posts