Gastromax Appstyrd Kökstermometer

Utstickare i plast från FMM som du använder till sockerpasta, marsipan och gum paste för att snabbt och enkelt göra rosor att dekorera tårtor och kakor med.Utstickare Easiest Rose Ever – FMMEn riktig hjälpreda vid grillning och matlagning, ladda ner appen och håll koll på din matlagning via telefonen, termometern är en liten, smart appstyrd köks/grilltermometer med timerfunktion ochVi gör vårt bästa för att säkerställa att produkterna du beställer levereras kompletta och enligt dina specifikationer. Om du däremot skulle ta emot en ofullständig beställning, eller andra artiklar än de du beställt, eller om det finns någon annan anledning till att du inte är nöjd med din beställning, kan du returnera beställningen, eller valfria produkter som ingår i beställningen, och få fullständig ersättning för artiklarna. Visa fullständig returpolicyVi använder cookies på våra webbplatser. Du kan när som helst hantera detta via webbläsarens inställningar. För mer information, se vår integritetspolicy. Ha stenkoll på innertemperaturen under matlagningen! Här samlar vi många olika modeller av termometrar, som hjälper dig att lyckas med matlagning i ugn, eller i gjutjärnspannan. Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Smart appstyrd kökstermometer med timerfunktion och Bluetooth (med en räckvidd på 30 m fria ytor). Termometern kopplas till smartphone eller surfplatta och har ett temperaturintervall från -25 till 300°C. Appen larmar när maten nått rätt temperatur. Sladden är 100 cm lång och batteri ingår. Instruktioner finns i appen som du laddar ned där du hittar andra appar.

På måndagar kan det vara längre telefonkö under hela dagen. Max väntetid ska vara 6 minuter. Om det överstiger den tiden rekommenderar vi dig att fylla i vårt kontaktformulär istället. Du kan även ringa vid ett senare tillfälle.
Koppla ihop med din Smartphone/Surfplatta. Appen larmar när maten nått rätt temperatur. Timerfunktion. Bluetooth räckvidd på 30 meter (fria ytor). 100 cm lång sladd. I Appen kan du ta kort och dela med dig via sociala medier. Batteri ingår. Instruktioner finns i Appen. Termperaturintervall -25 till 300 grader C.

Snygg digital stektermometer från GEFY, som ger perfekt stekt mat varje gång. LCD Displayen visar temperaturer från -45 till +220 ° CStektermometern är i rostfritt stål med handtag i BPA-fri plast.
Varför ska man köpa en stektermometer? Räcker det inte att gå efter receptets tid? Alla ugnar är olika och tillagar därför maten olika snabbt. Vill du ha en köttbit som har en exakt temperatur behöver du använda dig av en stektermometer för att ta reda på att den nått önskade grader. Då behöver maten varken bli överkokt eller inte tillräckligt klar. Du slipper dessutom göra det mest förbjudna – skära för att bedöma om det är klart eller inte.

En stektermometer använder du för att ta reda på hur många grader din mat är när du tillagar den. Termometern består vanligtvis av en display och en mätnål, och ibland går det en sladd mellan dessa två. Med en snabbläsande digitaltermometer sticker du ner mätnålen i några sekunder för att se om maten är klar eller inte. Väljer du en termometer med sladd och den är gjord för ugn sticker du ner mätnålen i köttet och har handenheten utanför när maten tillagas. När maten har uppnått de rätta graderna säger termometern till.
I Bäst i hemmets uppdaterade test om stektermometrar har man jämfört sju olika modeller. Bäst i test blev Professional Secrets Digital med betyget 4,9 av 5. På andra plats kom Eva Solo Cook´N Time med betyget 4,7 av 5. På tredje plats kom Meater Meater med betyget 4,6 av 5.På andra plats kommer Perfect Thermometer. Designen är framtagen av professionella kockar i samarbete med duktiga formgivare. Den har en mycket tunn nål och levereras med ett skyddande etui.

Vill du ha en enklare matlagning kan du välja en stektermometer med förinställda program. Då kan du till exempel ställa in om du vill ha din köttbit välstekt eller blodig. Professional Secrets Thermometer är en riktig värsting som fungerar felfritt. Det är en professionell stektermometer med hög precision och snabb givare. Stektermometern kom på en tredje plats hos Kockhuset och har gjort så under flera år. Den blev testvinnare hos Aftonbladet Plus och kom på en andra plats hos Allt om Mat. Den har utvecklats i samarbete med professionella kockar och framstående formgivare. Precis som allt annat som mäter och väger så kan noggrannheten skilja sig åt när det kommer till graderna. Billigare termometrar kan ibland visa fel på någon grad. Hos en dyrare stektermometer kan du mäta ner på decimalnivå och även få med ett kalibreringscertifikat som visar att den är ordentligt testad vid produktionen.

Termometern går att fästa magnetiskt på kylskåpet eller ugnen. Ställ in önskad temperatur så piper den när det är klart. Du kan även använda dig av förinställda temperaturprogram som du kan använda beroende på vad du ska tillaga. Mätintervallen går från -10 grader till +300 grader. Det går att byta mellan Celsius och Fahrenheit om du skulle önska det.

Först ut är ETI Superfast Thermapen 4, en instickstermometer med roterande display. Det är en termometer som tillverkas i Storbritannien och används av kockar över hela världen.
Många stektermometrar är vattentåliga och klarar att sköljas under vatten, men de flesta ska du inte maskindiska eller använda för länge i vatten. Vissa är dessutom behandlade för att förhindra bakteriell tillväxt.

Stektermometrar har olika tjocklek och längd på sina mätnålar. Ju tunnare nål desto mindre spår lämnar mätningen på köttet, vilket är bra vid sous vide-tillagning eller när du inte vill skada köttbitens fibrer. Perfekt om du vill läsa temperaturen utan att lämna ett spår.
Det finns flera bra saker att tänka på när du ska köpa en stektermometer. Det finns stektermometrar i alla prisklasser – både digitala och analoga, men de skiljer sig också åt vad gäller funktioner och design.

Anders Petter Backaryd Digital blev under flera år utsedd till testvinnare hos Bästihemmet.se och det en enkel och snygg termometer som mäter snabbt och exakt.Eva Solo Cook’N Time är en relativt billig stektermometer som gör det enkelt att kolla temperaturen på maten. Den har kommit på andra plats och utsetts till bästa budgetval hos Kockhuset.se under flera år. Hos Bäst i hemmet har den kommit på en andra plats under flera år med betyget 4,9 av 5. Det är en riktigt stilig termometer som förutom fin design, har en god kvalitet när det gäller funktion. Den har både sticka, timer och klocka – och är ett perfekt 3-i-1-köksredskap.

Termometern mäter temperaturen på endast två sekunder och har ett mätområde mellan -50 och + 350 grader. Det är enkelt att läsa av på displayen. En unik funktion är att siffrorna vänder sig om du vrider termometern, kanske onödigt men coolt. Termometerns nål är av industriell kvalitet och en tjocklek på 1,2 millimeter och har ett skyddande fodral. Tack vare att nålen är så smal gör den heller inga onödigt stora stickhål. Nålen är dessutom extra lång – på 9,6 centimeter, vilket underlättar mätningen av till exempel större köttbitar. Stektermometern är vattentålig, men tål inte att diskas i maskin eller att ligga i vatten en längre tid. Det enda som ses som negativt är den dyra prislappen, annars är det här en riktig dröm för hemmakocken.
Vissa stektermometrar klarar även av att vara i ugnen, medan andra är mer anpassade för att endast stoppas i för att avläsa temperaturen. Läs på vad din termometer klarar av innan du använder den i ugnen.Kockhuset har tittat på de populäraste stektermometrarna för att hitta årets mest prisvärda modeller. På deras första plats kom Thermapen SuperFast Proffstermometer som är en avancerad och snabb termometer med enkel design och mätnål som går att fälla ihop. På andra plats kom deras bästa budgetval – Eva Solo Cook’N Time som är en termometer med snygg och tydlig display och förprogrammerade program. På tredje plats kom Professional Secrets Digital som utsågs till väldigt populärt val. Det är en professionell termometer med extra tunn nål, väldig precis och av hög kvalitet för dig som jobbar i professionellt kök.Vi har valt Thermapen Professional till vår bäst i test – en termometer med proffsegenskaper. Det är den mest sålda matlagningstermometern i Storbritannien och används av kockar världen över. Det är en avancerad termometer som är snabb, tillförlitlig och användarvänlig. Enligt nöjda kunder är det en termometer som gör underverk i köket och perfekt till all matlagning. Den blev testvinnare hos både Bäst-i-test.se och Allt om Mat.Eva Solo är ett varumärke som står för tidlös och stilren design. Det är ett familjeföretag i fjärde generationen som grundades för över hundra år sedan med huvudkontor i Måløv i Danmark. Anders Petter är ett varumärke som erbjuder högkvalitativa produkter som är noga utvalda, till ett bra pris. Backaryd är deras serie för dig som önskar en stilren och modern design utan att ta bort funktion. Det finns många bra tillfällen och användningsområden där du kan behöva använda dig av en stektermometer. Ett av de vanligaste tillfällena är när du ska tillaga kött till en önskad temperatur – så att du får det så saftigt eller välstekt som du och dina gäster önskar.

Professional Secrets är ett varumärke som föddes ur en idé om att passionerade hemmakockar skulle kunna använda matlagningsverktyg som professionella kockar. I deras sortiment finns knivar, skärbrädor och deras toppsäljande stektermometer.Hos Kockhuset kom Thermapen Therma 1 Proffstermometer på fjärde plats och valdes till deras bästa premiumval. Enligt test är det en otroligt proffsig termometer som också kostar därefter. Vill du ha en stektermometer till det professionella köket, eller ha en som kockarna på restaurangerna själva använder är detta valet för dig.

ThermoWorks är ett företag som specialiserat sig på häftiga, unika och professionella termometrar. Många av deras stektermometrar är det naturliga valet för proffskockar. Det går att ställa in olika program för well done, medium och rare och dessutom mäta den perfekta stektemperaturen. Det danska kocklandskapet har dessutom rekommenderat temperaturen för fem olika slags kött och fågel och smälttemperatur för choklad. Displayen är snygg med tydliga siffror och är enkel att förstå sig på. Du kan hänga termometern på en krok och på så sätt kan du ha den lättillgänglig i köket. Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs merStick ner nålen ordentligt i mitten av köttbiten utan att låta den ligga mot ett ben – nålen är oftast runt två till fem centimeter lång. Köttets temperatur stiger vanligtvis några grader till efter att du tagit bort maten från värmekällan, så tänk på att ta ut det några grader tidigare.

En köttermometer som lämnas i maten under tillagning, ofta kallad ugnstermometer, låter dig veta när köttet uppnått önskad temperatur. Väljer man en termometer som har bluetooth och en tillhörande app, får man dessutom ytterligare hjälp med matlagningen genom olika förinställda program som finns att välja bland. Ofta får man även möjligheten att följa en kurva över tillagningstemperaturen, vilket är kul för den nördige.Som kompis i köket, kan man dock som hemmakock känna sig något begränsad med Armatherm GTH 1150 Digtalthermometer. Samtidigt som den fungerar utmärkt att göra snabba stickprover i köttet med, eller hålla koll på temperaturen då man kokar kola och knäck eller kanske rentav ska fritera något, har den sina begränsningar. Är man till exempel ute efter en stektermometer som man kan sticka in i köttbiten och låta vara kvar under tillagningen i ugnen, så är detta inte en termometer för dig. I alla fall inte om du inte kompletterar den med en teflonsond som går att köpa separat.

Thermapen One är vattentät så det går enkelt att diska den om så behövs. Kvalitetsintrycket är högt. Under testperioden tappades termometern vid ett tillfälle ned i en gryta med kokande vatten, vilket inte påverkade den överhuvudtaget. Givetvis är det inte rekommenderat att koka termometern, men skönt att veta att den klarar av att stå emot både värme och väta.
Att plocka med sig en stektermometer från Ikeas köksavdelning under helgens besök är onekligen praktiskt. Och medan du med Ikea Fantast får en termometer som mäter temperaturen rätt, blir det inte mycket roligare än så.

Vill man ställa sig in hos grillmästaren som gärna kollar på YouTube-videos av kött som grillas, ska man ge dem en Meater+. Inte för att det nödvändigtvis är den bästa grilltermometern som finns, utan för att det är en av de mest omtalade.
Det finns olika sorters termometrar och vilken som passar en bäst beror bland annat på vad man ska tillaga, hur man ska tillaga det – och hur mycket man vill integrera sitt teknikintresse med sin matlagning.ETI Thermapen 4 är en instickstermometer, med andra ord en termometer som man sticker in för att göra snabba mätningar och inte något man lämnar i ugnen. Sunartis ligger i mellanprissegmentet. Är du på jakt efter en enkel och funktionell unsstermometer kan detta vara ett bra val för dig. Har du behov av en väldigt snabb och mer exakt termometer är detta inte ditt val. En termometers viktigaste uppgift är att mäta och presentera temperaturen på ett enkelt och korrekt sätt. Cook’N Time mäter temperaturen tillräckligt snabbt och korrekt för de flesta vanliga användningarna i ett hemmakök, men tyvärr inte tillräckligt snabbt och exakt för mer krävande uppgifter.

Mätningen är inte bara sekundsnabb utan också exakt. I och med att sensorn sitter ute vid tippen av stickan, fungerar det bra att mäta djupt inne i en köttbit och då använder man sig av en större del av stickan för att komma åt, men även mindre volymer går utmärkt då det räcker med att mäta med toppen av Thermapen.
Sammantaget är detta en termometer som utan tvekan svarar upp till alla behov som såväl hemmakocken som proffset kan tänkas ha. Enda eventuella svagheten i konstruktionen vi hittat under testperiode,n är att Thermapen One inte är riktigt anpassad för vänsterhänta. Den roterade displayen underlättar, men det skulle vara ännu bättre för vänsterhänta om sonden gick att vrida hela vägen runt. Men det är en detalj i sammanhanget och vi tvekar inte att ge Thermapen One högt betyg, trots att priset är högt.Bluetooth i kombination med en app, gör matlagningen lekande lätt med Weber iGrill 2. Detta är en stek- och grilltermometer som uppfyller de allra flesta önskemål man kan tänkas ha.Mätningen går dock sekundsnabbt, och det måste erkännas att det inte alltid är så dumt med en termometer som till och med kan mäta temperaturen på ytan (perfekt om man ska temperera choklad till exempel).

Mätningen är exakt och snabb, men när vi testade att mäta frityrolja hade den svårt att hänga med. Efter 140 grader laggade den och höll inte samma mättempo som de andra termometrarna i testet och visade i slutändan 20 grader lägre temperatur än de andra. Detta är dock inget problem man upplevt alls vid mer klassisk användning av den. Och vid kontrollmätningar av ugnstemperatur, verkar det inte heller handla om att det optimala driftspannet är för lågt. När vi kontrollmätte ugnstemperatur gav den lika exakta resultat som övriga termometrar.
Thermapen One är en lite större instickstermometer, med ett rejält rektangulärt handtag i plast med gummerad kant. Sonden fälls in som på en fällkniv, och termometern startar och stängs av när den fälls ut eller in. Displayen är överlägset den bästa av de testade modellerna. Rejält stor, belysning som justerar sig efter omgivningens ljus och siffrorna roterar automatiskt så att de alltid står ”rätt väg”. De här funktionerna är sådant som gör att Thermapen står ut från de övriga. De tillför verkligen mervärde för användaren.Första intrycket må vara att den kanske är i största laget, men fördelarna med en rejält tilltagen termometer visar sig snabbt. Medan många andra köttermometrar är tunna med handtag som snabbt blir varma eller är små och inte särskilt greppvänliga, är risken att bränna sig med en Thermapen avsevärt mycket mindre. Handtaget, oavsett vilken färg man väljer, är greppvänligt och gör det lätt att komma nära köttet utan att känna att man kommer bränna fingrarna. Eller inte bara köttet för den delen. Det här är en termometer som är en utmärkt kompanjon då knäcken ska kokas eller tempen på degvätskan ska kontrolleras.

Om du tidigare använt termometrar från Thermapen som exempelvis Thermapen 4 kommer du känna igen dig väldigt väl, uppdateringarna är diskreta. Resultatet är dock otroligt bra, och det är lätt att förstå varför Thermapen fortsätter att vara en favorit i så många kök.
Mätningen är sekundsnabb, Thermapen själva anger svarstiden till en sekund. Riktigt så snabb är den inte varje gång, men den är väldigt snabb. Mätområdet är -50 till +300 vilket mer än väl täcker alla behov för en hemmakock. Stickan är smal och spetsen där själva sensorn sitter är riktigt vass och lätt att sticka in i samtliga livsmedel som provmäts. Thermapen One levereras även med ett intyg att exemplaret du köpt är är kalibrerat till en noggrannhet till +/- 0,4 grader.Det vanligaste är att sätta termometern i kycklingbröstet när man lagar helstekt kyckling. Här är det dock värt att tänka på att de olika delarna av kycklingen, kräver olika temperaturer och det är faktiskt bättre att mäta temperaturen i låret inne vid benet. När man tillagar kyckling, är det lättare att kolla temperaturen med en instickstermometer – då kan du enkelt ta tempen på olika delar av kycklingen.

Termometern är rakt igenom svart, med en belyst display högst uppe på toppen av handtaget där även startknappen finns. En smart design som gör den väldigt smidig att använda. Displayen är belyst, vilket är en funktion som du aldrig vill vara utan när du en gång provat den. Displayen roterar automatiskt och tanken är att siffrorna alltid skall vara rättvända. Just den funktionen fungerar inte perfekt. Det finns bara två lägen för siffrorna, och det är inte alltid logiskt vilket läge de hamna
Appen är helt okej och
innehåller allt från temperaturmätning till videos med tips på tillagning. Presentationen hade kunnat vara snyggare, men innehållsmässigt finns allt du behöver. Dock har vi några reservationer.

Stektermometer, grilltermometer, ugnstermometer eller matlagningstermometer – detta kära barn har många namn, men så är det också en ovärderlig hjälp i köket eller vid grillen när köttet ska tillagas. Och inte bara köttet – en del modeller kan vara till hjälp även när man kokar knäck eller mäter temperaturen på degvätska. Här är lite tips på vägen som kommer öka dina chanser att bli en mästerkock på hemmaplan!

Värt att notera är även att den inte mäter med decimaler – något som visserligen knappast behövs i köket, men ändå en funktion man är bortskämd med från betydligt billigare produkter. Sonden är dessutom ömtålig och man får vara försiktig då den ska stickas in i matvaror så man inte är för hårdhänt och råkar böja den.
Är du på jakt efter en stektermometer som ger dig sekundsnabba och pålitliga mätningar? Vi har testat stektermometrar från märken som Thermapen, Meater och Ikea. För att en stektermometer ska utses till bäst i test, måste den ha en tydlig display, mäta temperaturen snabbt och pålitligt. Om den har en app-funktion, måste bluetooth-kopplingen vara stabil.Redan när denna termometer packas upp, känner man att byggkvaliteten på Ikea Fantast inte är i närheten av de andra produkterna i testet. Dosan känns ranglig och buktar in då man trycker på knapparna på framsidan. Via panelen på framsidan ställer man in önskat gradantal. Det finns även en timerfunktion om man bara behöver hålla koll på tid men inte innertemperatur, exempelvis vid jäsning eller bakning. Så långt allt gott, men problemen kommer när man börjar använda Ikea Fantast.

Stoppa in köttet i stekpåsen och för sedan in termometern. Om du har en stektermometer med sladd, kan du låter du sladden sticka ut genom öppningen till påsen som sedan stängs till. Öppningen till påsen behöver inte vara helt tät – man klipper ändå upp ett hål för ångan att slippa ut. Har du en trådlös grilltermometer, behöver du inte bekymra dig alls för sladden.Låt oss titta på fördelarna först. Mätningen är korrekt även om den tar längre tid på sig att läsa av temperaturen än de dyrare varianterna. Det är visserligen vad man kan förvänta sig sett till prisskillnaden – Ikeas termometer är den billigaste i testet. När det kommer till de riktigt höga temperaturerna vid fritering, läser den gradantalet både snabbare och mer korrekt än vad Webers annars utmärkta modell gör. Vid mer normala temperaturer, tar den dock längre tid på sig.

Men Meater+ har givetvis också fördelar. Det är en trådlös köttermometer – och det är riktigt skönt med en termometer utan sladd som hänger och lätt fastnar när man rör sig runt grillen eller i köket. Att det är en termometer som lämnas i köttet under tillagningstiden, är så klart trevligt om det är viktigt att ha koll på temperaturen löpande. Meater+ har dessutom två termometrar – den ena mäter temperaturen inne i köttet och den andra mäter den omgivande temperaturen i grillen eller ugnen.
På plussidan ska det nämnas att dosan har en magnet, vilket gör den enkel att fästa exempelvis på grillen under användning. Men i slutändan förpassas Ikea Fantast till ett liv som äggklocka – det är det enda den duger till om man vill slippa frustrationen som en stektermometer som nollställer sig själv innan maten är klar bjuder på. Och den är inte ens särskilt bra som äggklocka.

Mat är gott och den blir ännu godare om den tillagas på rätt sätt. För perfekt tillagad mat vid grillen eller i ugnen, är stektermometern ett oumbärligt redskap. Ingen blir glad av överkokt och torrt kött. Inte heller vill man riskera att kycklingen inte nått upp till en säker temperatur.
Förutom att displayen är lättavläst så kan man fundera ett extra varv kring vad som kan vara bra att ha koll på. Kanske ska det gå att ställa en timer på den så att den ringer efter en viss tid, eller så vill man ha en som kan visa temperatur i både celsius och fahrenheit i de fall man även vill testa recept från USA eller något annat land som använder fahrenheit.Men trots att Armatherm GTH 1150 Digtalthermometer stoltserar med en fantastiskt snabb och exakt mätning och ett oerhört stort mätområde, känns den ändå som överkurs för hemmakocken. Men som present till någon som ska påbörja en yrkesbana som kock, eller som kanske måste mäta temperaturer i laboratoriesituationer eller i sitt yrke som produkttestare, känns den klockren.

I vårt test har vi använt oss av både instickstermometrar och bluetoothtermometrar. Dessa har använts både vid grillen (kolgrill), i ugnen och vid spisen, för att mäta temperaturen på så väl kött som degvätska och karamellkok. Vi har även gjort jämförelser mellan termometrarna i isvatten, kokande vatten och frityrolja inför fritering, för att kunna jämföra resultaten och mättiden dem emellan.
Cook’N Time har ganska många val och inställningar, och det kan ibland bli krångligt att hitta rätt utan att titta instruktionsboken. Den är dessutom designad utan vanliga knappar, där alla inställningar sker genom att snurra eller trycka på olika delar av en yttre ring som ramar in displayen. Det vi saknar här är någon form av vanliga knappar eller vägledande text, även om man lär sig funktionerna efter några användningar. Den här termometern har även en tidtagarfunktion och en vanlig klocka som visar tiden. Här hade vi föredragit att ha temperaturen i stället för en klocka i displayen, då det för oss är viktigare att veta temperaturen än hur mycket klockan är.På det hela taget är detta en termometer som ändå är mycket lättanvänd, och levererar ett hyfsat mätvärde om du har tid att vänta en stund. Men till ordinariepris går det inte riktigt att motivera ett köp.Meater+ är inte en termometer man kan förvänta sig att använda på en gång då man packat upp den. Den måste laddas och den måste paras med mobilen och appen. I sig inte särskilt betungade uppgifter, men hugade användare av bluetooth vet att det inte alltid är en lätt seglats att para enheter. Och detta är ett av problemen med Meater+. Det tar faktiskt flera försök innan parningen har utförts på ett tillfredställande sätt – och det är under förutsättning att du först har laddat den. Genom appen kan du ställa tillagningstid utifrån vilken typ av bit du grillar – här finns massor att välja på. Givetvis kan du hoppa över de förprogrammerade valen och välja själv också. Appen är snygg och använder man flera mätstickor på en gång, går det att hålla koll på de olika temperaturerna genom en samlad bild där varje sticka är färgkodad. Thermapen 4 har ett rejält handtag i silikon och här finns ett fullt färgspektrum att välja bland. Vitt eller svart för den som vill hålla det enkelt i kökslådan. Orange, blått, grönt, lila, rosa eller rött för personer som gillar färg. Det är inte bara för att det är kul med färg, som det kan vara en idé att välja en i den bjärtigare delen av regnbågen – det gör det även superlätt att få syn på termometern i en rörig kökslåda med en färg som poppar.Nej, man kan absolut inte använda en stektermometer för att kolla om man har feber – det är direkt farligt. En stektermometer är inte så exakt att den lämpar sig för att kolla feber. Medan en febertermometer har ett mindre mätområde och är därför mer exakt just när det kommer till feber, har en stektermometer ett mycket större mätområde och är därmed inte lika noggrann. När man tillagar mat spelar inte en skillnad på en grad särskilt stor roll, men när det kommer till feber kan det vara skillnaden mellan liv och död. Använd inte under några omständigheter en stektermometer för att mäta kroppstemperatur. Läs vårt test av febertermometrar och köp en sådan istället.

Professional Secrets är en termometer som enligt företaget själva utvecklats i samarbete med professionella kockar, och resultatet är väldigt bra. Det första som slår en med Professional Secrets termometer är mätstickan. Den är otroligt tunn, endast 1,2 mm med en vass spets. Den ger ett intryck av att vara en stor injektionsnål, på ett positivt sätt. Med en så tunn och vass spets är det superenkelt att få in stickan i alla typer av livsmedel och det blir inga fula hål efter mätningen. Trots att den är väldigt tunn, ger den ett starkt intryck och det finns aldrig någon oro för att den skall brytas av.
Medan detta är en bluetooth-termometer, så är den inte sladdlös. Konstruktionen är den av en klassisk stektermometer med en mätsticka som kopplas in i mätdosan. Inte bara en mätsticka, utan två faktiskt – och med utrymme för två till som man kan köpa till. Detta är oerhört praktiskt om man tillagar flera saker på en gång – fyra stycken kycklingbröst, eller kanske fyra tomahawks. Med flera mätstickor slipper du hoppas på att temperaturen är samma i de olika bitarna.

När Thermapen 4 testas i frityrolja (180 grader) för att sedan doppas i iskallt vatten, känner den av temperaturförändringen omgående och på bara ett par sekunder har du rätt läsning för det kalla vattnet. Här slår Thermapen de flesta andra termometrarna i testet med hästlängder, det är bara Armathen som är lika snabb.Att koppla upp sin smarta telefon till olika delar av hemmet med hjälp av appar är vardag för många. Att larma på och av, hålla koll på vilka lampor som är tända och boka tvättid i en app var för inte särskilt länge sedan rena science fiction-aktiviteterna men är nu något som vi gör dagligen utan att tänka på det. Att det går att köpa en stektermometer som kan kopplas upp mot en app är därför inget som någon direkt höjer på ögonbrynen åt nu för tiden. Och det är onekligen smidigt, förutom att man slipper vara på plats i köket och hålla koll på temperaturen med jämna mellanrum så kan man dessutom få en liten notis om när maten är klar. Frågan ”När är det mat?” har aldrig tidigare varit så lätt att svara på.

Gefu är en termometer som sälj i många av de största köksbutikerna. Den ligger mellanprissegmentet och det är heller inte en termometer som kan mäta sig med de lite dyrare modellerna i testet varken när det gäller noggrannhet eller snabbhet.Detta är en termometer som kan lämnas kvar i köttet under tillagning, och ska då larma när maten når önskad temperatur. Här stöter vi dock på problem. Vid flera tillfällen larmar termometern fem grader innan och nollställer sig sedan, vilket är oerhört frustrerande vid matlagning. Som om det inte vore nog att den nollställer sig, pipet upphör inte. För att den ska tystna får man slå av den på strömknappen på baksidan. Att slå av den och sedan på den igen, är nödvändigt även när man ska använda timern. Ponera att du senast du använde den ställde den på 8 minuter. Nästa gång står den kvar på 8 minuter, och enda sättet att ändra minutantalet är att först starta om dosan – annars reagerar inte knapparna.

Gefu är en termometer i mellanprissegmentet. Den är betydligt billigare än de dyraste i testet, men kostar ändå nästan dubbelt så mycket som den billigaste. Då bör den också leverera lite bättre än de billigaste. Men här tycker vi att den inte riktigt gör det. Jämfört med en kalibrerad termometer så är det en skillnad på mätvärdet på nästan en grad. Ofta spelar detta inte någon avgörande roll i hemmaköket. Men är du en person som exempelvis lagar godis hemma och tempererar choklad så är det noga med temperaturen och då är detta inte en termometer för dig.r i. Det följer med ett fodral i plast som går att fästa vid exempelvis förklädet som en knivslida, vilket är en både praktisk och kul detalj. Termometern tål att sköljas av under vatten, vilket är en fördel dels vid rengöring men också generellt i ett kök där saker har en tendens att ibland bli blöta.Priset må ligga högt, men Thermapen 4 är en termometer som är en sådan glädje att använda att den känns värd varenda krona. Detta är en tveklöst en termometer som kommer hjälpa med temperaturen i många år framöver.

En annan praktisk funktion, är att displayen roterar. Det innebär att det inte spelar någon roll åt vilket håll du stoppar in Thermapen, siffrona kommer ändå vändas åt ditt håll. Detta är något som man först när man upplever det, inser att man faktiskt saknat hos andra sticktermometrar. Skärmen är dessutom stor och tydlig, vilket innebär att är lätt att se siffrorna på den oavsett synförmåga. Den har även en ljussensor som känner av att det är mörkt – och då tänds displayen. Med andra ord är grillkvällar i mörker inget problem.
Det går alldeles utmärkt att kontrollera temperaturen vid karamellkokning med hjälp av en stektermometer. Se bara till att den har ett bra handtag så du inte bränner dig innan du använder den som en sockertermometer eller som hjälp vid knäckkoket.Termometern laddas i det etui som den kommer i, och denna fungerar även som signalförstärkare för att boosta bluetoothsignalen till hela 50 meter (basmodellen Meater har tio meters räckvidd).

Similar Posts