Gibson Sg Säljes

Gibsons instrument kännetecknas av ett sofistikerat kvalitetshantverk. De solida kropparna ger ett fint sustain som tillsammans med sina karaktäristiska humbucker-pickuper gör instrumenten lika populära bland solister som tunga rytmgitarrister. Gibson är sedan grundandet även tillverkare av akustiska instrument av mycket hög kvalitet. I vårt utbud hittar du bland annat stålsträngade gitarrer, som den legendariska Gibson Hummingbird.Gibson var bland de första företag att lansera elförstärkta gitarrer. Den halvakustiska ES-modellen var särskilt banbrytande och blev snabbt ett populärt instrument bland de tidiga jazzorkestrarna. På 50-talet tillverkades den klassiska, solida Les Paul-modellen som särskilt kom att användas inom rock och tyngre genrer. Bland kända gitarrister som har spelat på en Gibsongitarr kan nämnas Jimmy Page i Led Zeppelin, Slash i Guns N´ Roses, Tony Iommi i Black Sabbath och James Hetfield i Metallica. Många fler tunga namn går att finna bland Gibsongitarrister, och alla de kända gitarrmodellerna hittar du såklart i vårt sortiment!

Gibson Les Paul används främst inom rockigare stilar, från indie till hårdrock. Bland kända gitarrister som spelar eller har spelat Les Paul kan nämnas Jimmy Page, Slash, Zakk Wylde, Pete Townshend och Steve Jones. Med även bluesmannen Eric Clapton har använt Les Paul och skulle på 1960-talet vara ett viktigt namn för den uppåtgående statusen för gitarrmodellen.
Med åren har det utkommit flera utgåvor av Gibson Les Paul. Den första versionen kallades Goldtop, och sedan har bland annat Custom, Special och Standard följt. Les Paul utkommer regelbundet i nytappningar där smärre modifikationen har gjorts mot föregående versioner. Idag finns det flera serier dessutom, vilket är en smärre ”taxonomi” och inte så lätt för konsumenter att hålla på. Här följer en genomgång.

Den snygga designen i kombination med ljudet (nämnas kan bland annat fantastisk sustain och två humbuckers som bidrar till varmt och vid behov tungt och fett sound), har gjort att Gibson Les Paul är en av världens mest sålda gitarrer. Den har också kopierats av mängder av andra tillverkare och om prislappen på originalet är för dyr för dig rekommenderas särskilt Epiphone som är ett systerbolag med certifierade och klart billigare gitarrer.Utöver dessa serier finns några ytterligare. Till exempel S-serien där de typiska blockinläggen är utbytta mot vanliga runda. Sedan finns också den extremt dyra Collectors Choice-serien med gitarrer som ofta överstiger 100 000 kronor.

Några exempel på priser: Epiphone Les Paul Standard ligger på cirka 3000 kronor och Epiphone ES-335 ligger på cirka 3500 kronor, Epiphone SG G-400 ligger på cirka 2000 kronor. Huruvida det finns efterfrågan eller ej för Guitar Wing återstår att se, men det är i vilket fall en intressant innovation från företaget Livid Instrument. Guitar Wing är en av de mer iögonfallande nyheterna på den stora musikmässan NAMM 2014 och mer fakta om denna följer här. Fender Stratocaster är en av världens mest sålda gitarrer. Den är också en av de flitigast kopierade modellerna, gå in i vilken gitarraffär som helst och du kommer få syn på gitarrer med Fender Stratocaster som förebild. Det har också uppstått en ”Superstrata”-kategori av gitarrer som delvis kopierar stratan, men adderar element och kännetecken såsom annorlunda pickuper och modifierad konstruktion.

Se även 7-strängad gitarr | signaturmodeller | specialdesignade | basgitarr| hopfällbara gitarrer | skillnader mellan billiga och dyra gitarrer | handgjord eller fabrikstillverkad gitarr? | typer av gitarrer
Andra modeller kan också nämnas. Fender Mustang är en lite mindre och snabbspelad gitarr som bland andra Kurt Cobain använde. En annan populär modell är Fender Jazzmaster som trots sitt namn inte används mycket inom jazz. Fender Stratocaster är designad av Leo Fender, George Fullerton och Freddie Tavares och den har funnits i gitarrbutiker sedan 1954. En del av dess popularitet beror på att den är adaptiv för många musikstilar. Stratocasterns ljud kan upplevas som något mer komprimerat gentemot Telecasterns. Fördjupad läsning om Fender Stratocaster. Telecastern är tämligen simpel i sin konstruktion och har två stycken single coil pickuper. Kroppen är för det mesta i ask medan halsen är gjord i lönn.Fender är en av världens ledande tillverkare av gitarrer. Märket är mest känt för sina elgitarrer, men de tillverkar även akustiska gitarrer, basgitarrer, förstärkare samt andra tillbehör.Modellen har mycket gemensamt med Telecastern som hade utvecklats några år tidigare. Det finns ändå en del som skiljer dem åt. En ”strata”, som den kallas, har en mer rundad och kroppsanpassad form än sin ättling. Stratocastern har tre pickuper (ursprungligen ingen humbucker även om sådana har dykt upp senare), kontra Telecasterns två. Den har också en 5-läges pickup-väljare som tillåter att två pickuper fångar upp ljud samtidigt. Detta möjliggör en diger uppsättning ljud.

Denna gitarr passar för många musikstilar: country, blues, rock, punk till exempel. Den var i början kanske främst förknippad med country och artister som Merle Haggard, Willie Nelson och Luther Perkins har spelat på Telecastern. Fördjupad läsning om Fender Telecaster.
Telecaster var Fenders första tillverkade elgitarr. Modellen designades av Leo Fender och har blivit en succé som fortfarande säljer både i nya versioner och alternativa vintage-utgåvor. Tänk om det var möjligt att köpa en begagnad gitarr utan att lämna ett alltför stort hål i plånboken och ändå vara säker på instrumentets goda kvalitet? Hur kan du se till att inte bli lurad av personen som säljer instrumentet till dig? Hur säkerställer man att greppbrädan är av bra kvalitet, eller att headstocken är i gott skick? Hur säkerställer du att denna akustiska elektriska faktiskt skulle fungera om du kopplade in den till en förstärkare? Hur ser man till att gitarrpickuperna fungerar? Ta en titt på leverantörernas betyg och välj välrenommerade leverantörer. Även här kommer inställningarna att bestämmas av säljaren. Han eller hon har alla intressen av att sälja dig ett kvalitetsinstrument för att få en lojal kund. Kolla returpolicyn för att se om den inte passar dig. Och, så att du inte beställer något du inte vill ha, tänk på att göra ett test i butik på valfri gitarr innan du köper den på internet.Det är upp till dig. Men du kanske bara vill köpa nått av detta till en börja . Precis som med själva musikinstrumentet kan du ha nytta av att köpa i andra hand. Secondhandmarknaden handlar inte bara om vintagegitarrer – den där Fender-gitarren eller Gibson-akustiska, den där Fender American Standard eller jazzgitarren.

Det gäller såklart bara för de akustiska gitarrerna – både de med nylonsnöre och de med stålsnöre. En elektrisk gitarr har såklart inte ett ljudhål för dig att titta igenom, där hittar du vanligtvis modell och årtal på baksidan av headstocken.
Lager B är instrument som inte längre kan säljas till det ursprungliga priset på grund av en defekt: skadad förpackning, repor, bucklor eller helt enkelt för att de var demoinstrument i butik.Det sägs ofta att en begagnad gitarr kostar ca -20 till -50% av sitt ursprungliga pris. Detta är ofta fallet, men det stämmer inte alltid. Priset kommer till stor del att bero på utbud och efterfrågan.

Kontrollera att mekaniken inte är för sliten. För detta, stäm gitarren och spela lite på den. Om den snabbt blir urstämd kan det bero på dålig mekanik.
Vi skulle vilja dela med oss av fördelarna med att titta på begagnade elgitarrer, akustiska gitarrer och klassiska gitarrer. Vi vill att du ska kunna lita på de slumpmässiga gitarristerna som du funderar på att köpa från, testa en gitarrkurs Malmö. Du kommer att kunna dra nytta av professionell rådgivning, justeringar och service efter försäljning. Ibland kommer vissa tillbehör att ingå i priset (plektrum, några strängar, stämmare, en spelningsväska eller gitarrfodral). Du kan också få några månaders garanti. Du hittar också bra erbjudanden, ibland lika bra som de på internet. Oavsett om du vill spela rock, jazz eller folk, för att börja eller för att fullända dina färdigheter, bör du köpa en begagnad gitarr från ett känt märke som Ibanez, Yamaha, Gibson, Epiphone, ESP Ltd eller Fender om du vill ha en elgitarr. För akustiken, prova Breedlove, Taylor Guitars, Alvarez, Seagull eller Martin Guitars.Om du är nyfiken på pris på elgitarrer kan du läsa mer om det i denna artikel. Om du ska köpa en elgitarr eller elektroakustisk gitarr, kom ihåg att kontrollera mikrofonens och knapparnas status: det ska inte vara några konstiga eller oönskade ljud. Om du är nybörjare och detta är ditt första köp rekommenderar vi ha med dig någon med mer erfarenhet, som en begåvad gitarrist eller musiklärare. Någon som kan ge dig råd, om det är möjligt. Du borde alltid fråga säljaren vad gitarrens märke, modell och tillverkningsår är. Denna information är vanligtvis synlig på taggen, som är synlig genom hålet på gitarren.Det är skillnad mellan tecken på lekslitage runt rosetten och ljudhålet och verkliga problem på grund av oönskade fall och smällar i möbler. Hollow body-gitarrer är känsliga – och om de är trasiga är det slutet. Du kan se när lacken är i gott skick. Om det inte är det kan du använda det som ett element som gör det möjligt för prisförhandling om det finns några repor på gitarren, till exempel. Var försiktig att det inte finns några riktiga sprickor eller bucklor i träet. Låt din fantasi flöda i takt med dina musikaliska önskningar! Om du vill ha ett högklassigt musikinstrument – en Les Paul eller en Strat, en Gibson SG eller en Paul Reed Smith, en Firebird eller en Gretsch – med lite ansträngning, kanske du hittar en.Akustiska gitarrspelare måste tänka på vilken typ av kroppsform de vill ha: dr
eadnought, en salong, en jumbo-akustisk, en grand auditorium eller storslagen konsert. Du får fundera på om du vill ha en cutaway eller en single cutaway, om du vill ha den gjord av sitkagran, flame maple, palisander – alltså tonewood.

Snarare kan du få vad du vill – och så länge du använder samma skicklighet som du gjorde med din gitarr, finns det ingen anledning till varför du inte kan få en hel del också.
Dessutom, och till skillnad från en ny gitarr, minskar nedskrivningsförlusten när det kommer till en begagnad gitarr. Om du skulle vilja sälja ditt musikinstrument vidare några veckor eller några månader senare, kommer du att kunna göra det till samma pris som du köpte det.

Om du letar efter en flamencogitarr eller någon annan akustisk gitarr med ihålig kropp, be om en heltäckande bild av instrumentet. Be säljaren att skicka detaljerade bilder på eventuella skador. Detsamma gäller ukulele eller mandolin.
Tänk också på din konstruktion: om du har små händer bör gitarrstorleken vara 1/2 eller 3/4. Du kan läsa mer i vår guide till att köpa en gitarr. För ljud, fråga en mer erfaren gitarrist eller gitarrlärare om råd om du är osäker.Är du redo att börja din karriär som gitarrist? Vilket pris ska gitarren ha? Här är några tips kring hur du väljer och köper ditt begagnade instrument i lugn och ro samtidigt som du upptäcker glädjen med att träna till att bli rockstjärna. Tyvärr medföljer inga garantier på rockstjärnestatus med gitarren.

Är känslan bra? Behagar ljudet dig? Passar dina fingrar bra med den? Kom ihåg att testa den i alla spelpositioner: sittande och stående. Hur bekväm du kommer att vara när du spelar är mycket viktigt. Du kommer att spendera många timmar på det, och det beror på hur trevligt det är för dig att använda.

För att bättre uppskatta priset på en begagnad gitarr kan du utgå ifrån priset på en ny i samma modell. Du kan hitta denna information på många olika webbplatser på nätet.
Blocket kan vara din vän! Ta en titt på tidigare försäljningar för att veta det verkliga försäljningspriset för gitarren du eftertraktar. Priset som visas är inte alltid det verkliga försäljningspriset.Nu när du har all nödvändig information behöver du bara sätta igång med letandet för att hitta och köpa första gitarren där ute på andrahandsmarknaden.

Välj annonser i ditt område och be att få testa instrumentet. Du kan också ta en titt för att se om säljaren erbjuder något med instrumentet – hårda gitarrfodral till exempel – och om instrumentet är strängat eller om du behöver köpa nya tillbehör.Problemet är bara att du vet inte hur man spelar gitarr. Du skulle vilja lära dig och du känner dig helt övertygad om att du kan lära dig spela på gehör istället för att spendera pengar på gitarrkurser eller gitarrlektioner online. Det är uteslutet att du går in i den första bästa musikaffären du ser och köper en ny Stratocaster med lågor på – din budget tillåter inte det!

Testa gitarren för att vara säker på att du hittat dina drömmars gitarr! Förutom det faktum att du kan hitta defekter när du spelar på den, är detta instrumentet du kommer att spendera otaliga timmar med, och du måste vara säker på att det är det perfekta för dig!

Kom ihåg att kontrollera att strängarna inte är nöjda, det vill säga att de inte rör vid banden när du spelar. Om de vidrör banden är antingen muttern sliten eller så är handtaget skadat på grund av dålig förvaring. Detta är i alla fall ett dåligt tecken – det kommer att påverka intonationen och din förmåga att njuta av tekniker som vibrato.Oavsett om du vill köpa en elgitarr, en akustisk gitarr eller en elektroakustisk gitarr är en sak säker: för samma pris får du ett instrument av bättre kvalitet om du köper ett begagnat. Vi guidar dig till att köpa en billig gitarr som ändå håller måttet och som kommer att hålla hela din gitarrkurs.

De kommer i stort sett garanterat att vara i ett anständigt skick. Sannolikt kommer greppbrädan att vara i gott skick, en expert på gitarrupptagningar kommer att ha sett till att mikrofonerna med singelspolar fungerar och en pålitlig gitarrspelare kommer att ha kontrollerat dens spelbarhet. Du bör förvänta dig att begagnade gitarrer är helt solida i en musikaffär.Alla elektriska spelare måste överväga frågorna om förstärkare och förförstärkare och inläggen. Förstärkare kan ibland kosta lika mycket som själva gitarren!

Var dock försiktig. Om någon erbjuder dig en Gibson Custom, en Les Paul Standard eller en standard Stratocaster och dess pris ser för bra ut för att vara sant, så kan det mycket väl vara det. Om du kan bör du alltid prova att spela på en gitarr innan du köper den. Detta gäller för både akustiska och elgitarrer. Detta för att säkerställa att allt fungerar som det ska.
Of Nitty-gritty Dirt Band. Owned And Played, Signed By Les Thompson, Original Member Of Nitty-gritty Dirt Band. This Guitar Is Being Auctioned By His Sister. #242932 Marked Inside. Good Used Condition, Tuners Have Been Changed To Grover, See Pictures. Tm6596 Ci

Early 20th Century; Original, 39.5? length, outstanding original estate found guitar, marked Gibson LG-1 in center, serial no. B865 33, 6 string guitar, appears to be complete and all original, tuners have been replaced, and some strings and other accessories are with it, in road runner hard case, please view photos, Provenance: Estate of Edward Briggs Oxford N.C.
Vintage Gibson electric Les Paul guitar with Zakk Wylde custom moniker, serial number 01433972. Black lacquer body with ivory colored trim, Grover tuners, 39 in long. Excellent condition with hard case. (We have been told this is a Chinese knock off so sold as found)

Keith Richards owned and played iconic Gibson Flying V prototype guitar. In the early 1960’s Keith had a vintage Gibson Flying V that there are many photographs of him playing. He played the guitar at many iconic occasions including the Ed Sullivan show, it was one of his favorite guitars. The guitar went missing. This guitar is a replica of that very guitar made by Gibson for Keith. Very good condition. Comes with a letter from one of Keith’s guitar techs and a Gotta Have Rock & Roll Certificat
Vintage Gibson USA electric Les Paul Deluxe guitar with gold body and 6 strings, rosewood abalone inlaid neck, serial number 625565 circa 1975. Has Schaller W.G. tuners, 39.5 in long, excellent overall condition with some crazing to varnish. Comes with Gibson hard case.Vintage Rendano double neck Gibson SG style electric guitar. Appears to be in overall good cosmetic condition with expected scratches and wear from use and age. It is untested. It measures approximately 41-1/2″ tall by 16″ across. Harmony Hollywood guitar with case. Original H39 guitar just had a $500 restoration with vintage Gibson tailpiece, installed 2 new steel rods to straighten neck and all new frets, bridge, etc. Plays great. H-191 amp has new tubes, re-soldered connections and general service. Dimensions: Guitar: 40 1/2 inches long X 16 inches wide X 5 3/4 inches deep; 102.87 cm long X 40.64 cm wide X 14.6 cm deep. Amp: 14 1/2 inches tall X 12 inches wide X 8 3/4 inches deep; 36.83 cm tall X 30.48 cm wide X 22.22 Gibson Hard Shell Case. Used Condition, Has Some Age Crack Lines & Dings In The Finish See Pictures. Serial number: 552903 Production year: 1974 -1975 Nr12602 Ci20th Century; Original, 39.5? length, outstanding original estate example, appears to be complete and all original, has mother of pearl inlay titled Epiphone Les Paul Model Gibson, back is marked Epiphone Limited Edition, serial no. 16120048. After close inspection, missing knob on the rhythm treble switch, displayed in original Epiphone hard case. Overall condition is very good and original, please view photos. Provenance: DQ CollectioVintage acoustic guitar, Gibson, J – 50, 1967 production. Guitar with fir front and mahogany back, headstock with impressed serial number ”096433”, Interior label, ”J-50 ADJ” Guitar with Gibson signed tuners and original hard case, excellent condition.A 1966 Gibson “Melody Maker” guitar personally owned and played by Jimi Hendrix. It’s a right-handed guitar that’s re-stringed for a left-handed guitarist, which Jimi often made as the supply of left-handed guitars were extremely low in the 1960’s. The serial number of the guitar is “555292”. The guitar comes with a vintage guitar case, which did not originally accompany the guitar, it’s simply just a beautiful vintage guitar case. Hendrix is known to have used guitars of several brands. He had

Vintage 1960s Gibson ES-335 TD semi-hollowbody Guitar with Bigsby tailpiece and cherry finish. Believed to be a 1963. Serial no. ”121253” is present on the headstock and on the inside Gibson Label.Guitar appears to be in nice condition for its age. The guitar has had some amateur repairs. Including the neck being refinished, the neck binding replaced, and refretted. There is also a crack in the block in theneck pickup route. The switch tip and pickup ring screws are replacements and one knob is

Vad kostar en begagnad gitarr?
Det sägs ofta att en begagnad gitarr kostar ca -20 till -50% av sitt ursprungliga pris. Detta är ofta fallet, men det stämmer inte alltid.
With Gibson Hard Shell Case. Good Used Condition, Some Dings On Bottom Back Side (see Pictures). Serial Number: 679826 Production Year: 1974 – 1975 Manufactured In Kalamazoo nr12602 Ci

Var tillverkas Gibson?
Thom bekräftar att att alla akustiska Gibson gitarrer produceras i Bozeman, Montana.
The Who band members Pete Townshend, Roger Daltrey and John Entwistle have signed this Gibson SG Guitar in black felt tip marker. The signatures display extremely well and are vintage full signatures. Incredibly rare to find this on a Gibson SG guitar. Came from an executive at MGD. Very good condition. Comes with a Gotta Have Rock and Roll Certificate of Authenticity.A 1966 Gibson “Melody Maker” guitar personally owned and used by Jimi Hendrix. It’s a right-handed guitar that’s re-stringed for a left-handed guitarist, which Jimi often made as the supply of left-handed guitars were extremely low in the 1960’s. The serial number of the guitar is “555292”. The guitar comes with a vintage guitar case, which did not originally accompany the guitar, it’s simply just a beautiful vintage guitar case. Hendrix is known to have used guitars of several brands. He had a

Keith Richards signed this Vintage Gibson SG bold on the body with black sharpie. The display also has a Keith Richards worn purple button-down shirt. The item was previously displayed in Planet Hollywood and comes with the original tag on the back of the display. The items are housed in a plexiglass Shadow Box. The display measures 41 x 32 x 6. For shipping purposes, the items can be removed from the shadowbox. Very good condition. Comes with a letter of provenance and a Gotta Have Rock & Roll™Vintage Gibson J-45 acoustic guitar, serial number 01161007. Left handed model. Comes with hard case. Very good condition, scratch on back of head stock KISS Ace Frehley 1957 Vintage Gibson Les Paul Black Beauty Concert Stage Played Rocket Shooter Guitar from the 1996 Alive Worldwide Reunion Tour Serial Number 7 6144 with matching COA Signed by Ace Frehley — If you saw KISS in concert on the Reunion Tour, then you saw Ace perform with this Les Paul guitar — It slayed the crowd at Tiger Stadium, Madison Square Garden, LA Forum, Chicago, Monsters of Rock Castle Donington Festival, Philadelphia, New Year’s Eve in NJ, Japan, Australia, Europe, etc Keith Richards owned and played iconic Gibson Flying V prototype guitar. In the early 1960’s Keith had a vintage Gibson Flying V that there are many photographs of him playing. He played the guitar at many iconic occasions including the Ed Sullivan show, it was one of his favorite guitars. The guitar went missing. This guitar is a replica of that very guitar made by Gibson for Keith. Very good condition. Comes with a letter from one of Keith’s guitar techs and a Gotta Have Rock & Roll® Certifica

With Hardshell Case (case In Rough Condition). Grover Tuners, Emgs. Used Condition, See Pictures For Condition Issues. Serial Number 99218138. Nr12831 Ci
1988, serial no. 83258543 and Made In U.S.A. impressed to rear of headstock and number also inscribed on label inside body, vintage tobacco sunburst finish, bound body with single pointed cutaway, spruce top and mahogany back and sides, twin f-holes, gold-plated hardware, twin 57 Classic Humbucker pickups with three-way selector, two volume and two tone rotary controls, Art Deco-style tailpiece and inlaid bridge, bound mahogany neck with ebony fingerboard and split block markers, headstock withVintage Gibson electric guitar circa 1960, model ES 125T, Deluxe tuners, hollow sunburst body, 41 in long. NOTE: some whitish reflections in photography only.

Keith Richards owned and played iconic Gibson Flying V prototype guitar. In the early 1960’s Keith had a vintage Gibson Flying V that there are many photographs of him playing. He played the guitar at many iconic occasions including the Ed Sullivan show, it was one of his favorite guitars. The guitar went missing. This guitar is a replica of that very guitar made by Gibson for Keith. Very good condition. Comes with a letter from one of Keith’s guitar techs and a Gotta Have Rock & Roll™ Certifica
With Hardshell Case, Model E360td. Used Condition, No Pick Guard, Frequensator Tailpiece. Change To Grover Tuners. Appears To Have Been Lacquered, Has Some Dings (see Pictures). Serial number: 300306 Production year: 1965 Made by Epiphone (Gibson) in Kalamazoo, USA. Nr12602 CiVintage Gibson model J-55 acoustic 6 string guitar with faux tortoise trim on body (cracks/minor loss) and Grover tuners. Couple small cracks on top of sounding board. Interior paper label,Made in USA number A603242. Has hard case (as is).

Please search WESTPORT AUCTION on YouTube to view our channel and see a video preview of this guitar being played. Known as the Holy Grail of Guitars, the 1959 Gibson Les Paul Standard Burst represents the pinnacle of electric guitar innovation during Gibson?s golden age. The Les Paul Standards from 1958-1960 are among the most collectible vintage guitars in the market, with the 1959 model as the most highly coveted of all. In 1958, the finish for the Les Paul Standard was changed from the famou
Vintage Epiphone ”Ripper” Bass Guitar with Gibson G-50 Bass Amplifier \n\nthe guitar made in Japan by Matsumoku, circa 1970s, no serial number, maple neck and body with figured rosewood scratch plate, 20-fret rosewood fingerboard having abalone dot inlays, later Fender gig bag (play wear with dings and light scratches; three drill holes on back and a fourth hole on the heel); the pre-Norlin amplifier with serial number 51198, made by C.M.I (Chicago Musical Instrument Co.), 16 in. speaker, the caWith Vintage Carrying Case,, Stringed, Dent On Top Of Body, Scratches In Paint, Case Has Purple Velvet Interior, Some Fabric Peeling, Both In Used Condition Bh14081 Jm

Vintage Gibson ”Gospel” Flat Top Acoustic Guitar \n\nmade in Kalamazoo, early 1970s, serial #A241328, bound spruce top with maple neck, sides and back; with soft shell case. \n\nPrivate Collection \n\nAdditional high-resolution photos are available at LelandLittle.comEn elgitarr av enklare modell kostar i regel cirka 1 000 kronor och då inkluderas ofta även förstärkare, kablage och gitarrpick. Det är dock en god idé att spendera närmare 2 000 kronor på en elgitarr, då kvaliteten höjs avsevärt om man bara betalar några hundralappar extra.

I den här artikeln pratar vi mer om vad olika typer av gitarrer kostar, så även vilka faktorer som påverkar prisnivån för de gitarrer som tas upp i artikeln.
Hos en låneportal kan du även samla dyra krediter i ett så kallat samlingslån, vilket medför att dina totala kostnader för lån minskar. Du kan förvisso inte betala en ny gitarr med ett samlingslån, men med mer pengar över varje månad blir det åtminstone lättare att spara till en ny gitarr.Gitarrer som kostar mer än 13 000 kronor är nästan alltid tillverkade för hand. Utöver det är designen i regel mer balanserad, och det är även tonarterna. Det är vanligt förekommande att gitarrer inom detta prisspann är begagnade, då en väl tillverkad gitarr av bra kvalitet står sig över tid.I den här prisklassen får man en solid akustisk gitarr med goda spelegenskaper. Nybörjare hör och ser dock sällan någon skillnad på en enkel gitarr i jämförelse med en mer påkostad gitarr, då skillnaderna är svåra att märka av för otränade ögon och öron.

Hur mycket är min gitarr värd?
På Pantbanken Sverige har vi särskilda experter på instrument utspridda över landet. Här kan du se vad vår expert Juha tittar på när han värderar en gitarr. Välkommen in till något av våra kontor för en fri värdering av ditt instrument!
En enkel gitarr för nybörjare kostar i regel från 800 till 4 000 kronor. Det exakta priset beror främst på hur väl gitarren är tillverkad samt vilken tillverkare som ligger bakom gitarren. Om du köper en gitarr i den här prisklassen, se till att den är tillverkad av antingen gran eller rosenträd.För cirka 2 000 kronor får du dessutom i regel en elgitarr från ett välkänt märke likt Yamaha, vilket medför att det är den här prisnivån som ger mest elgitarr för pengarna.

Gitarrer in denna prisklass är tillverkade av trä av hög kvalitet, och utöver det är det i regel enklare att spela på höga tonarter med en gitarr som kostar lite mer än i jämförelse med om man har en renodlad nybörjargitarr.En elgitarr som kostar från 2 000 till 20 000 kronor är ofta tillverkad av en kvalitetstillverkare likt Grecsch eller Hagström. Grecsch G5622T kostar i skrivande stund strax under 11 000 kronor hos svenska återförsäljare, och ger mer vana elgitarrister mycket prestanda för pengarna.Hos Sambla.se kan du låna pengar till alla typer av instrument, så även gitarrer. Det är brukligt att ta ett privatlån såvida man köper en dyrare gitarr, och låneportaler likt Sambla är fördelaktiga då de låter långivarna tävla om att erbjuda dig den lägsta räntan.Gibson grundades år 1902 av Orville Gibson med målet att tillverka mandoliner. Efter ett tag började de även tillverka gitarrer, bl.a. var märket först med att tillverka en Archtop-gitarr. År 1957 uppfann de även ”PAF” (Patend Applied For) som var den första humbuckern. Humbuckern är känd för sitt sound och sitter idag i en enorm mängd gitarrer från flera olika märken. Idag är det ett av de mest klassiska och anrika märkena på marknaden. En Gibson gitarr är svårt att jämföra med något annat, och det är förmodligen därför du ser dem i händerna på så många kända artister. Sen är frågan, ska det vara klassiskt? ES-175, ES-335 eller helt enkelt en Les Paul. Eller ska det vara lite mer utmanande? Flying-V, Explorer eller en Firebird. Modellerna är många, och de skiljer sig i både utseende och sound.

Vad är världens dyraste gitarr?
2 000 budgivare från 66 länder slogs om utropen, och hans ”Black Strat”, en svart Fender Stratocaster, blev den dyraste gitarr som någonsin sålts på en auktion. Gitarren såldes till slut för 3,9 miljoner dollar (cirka 35 miljoner kronor). Gitarren användes bland annat vid inspelningen av Wish You Were Here.
Den som är ute efter elgitarrer bör helt klart spana in annonserna på begagnade modeller på Tradera. Här har både privatpersoner och företag möjlighet att lägga upp elgitarrer de inte längre använder för att ge andra musikfantaster möjligheten att njuta av dem i stället.

Det är dock viktigt att alltid vara noga med att läsa vad som står i annonsen för att vara införstådd med i vilket skick den begagnade elgitarren är i och om det finns några eventuella skavanker. Ställ gärna frågor till säljaren om det skulle dyka upp några funderingar.
Elgitarren har kommit att bli definitionen av rock´n roll och nästan inget kan väl låta så häftigt som ett riktigt snabbt och högljutt elgitarrsolo? På Tradera finns möjligheten att hitta fynd bland begagnade och oanvända modeller från bland annat Fender, Gibson, Ibanez, Epiphone och Gretsch.Att köpa begagnade elgitarrer är inte bara positivt för plånboken, utan kan dessutom öppna upp för betydligt fler möjligheter. Oavsett om man är ute efter en vintageklassiker från Fender eller en modern Ibanez kan andrahandsmarknaden erbjuda modeller som inte längre finns tillgängliga ute i butik. Det gör Tradera till en perfekt plats även för den som samlar på elgitarrer som hobby och är ute efter lite äldre instrument.

Att handla second hand är perfekt för både nybörjare och de som spelat länge och många av annonserna innehåller instrument som blivit sparsamt använda, eller till och med inte använda alls. På så sätt får man mycket instrument för pengarna och med varumärken som Fender, Gibson, Ibanez, Epiphone och Gretsch kan man lita på hög kvalitet.
På Pantbanken har vi experter på det mesta av värde. Till exempel instrument. Det vi oftast lånar på är gitarrer, både akustiska och elgitarrer, men självklart är du välkommen med dina andra instrument också.När vi lånar på instrument bestäms värdet bland annat av skick och vilken tillverkare det är. Det flesta gitarrer vi lånar på är av märken som Gibson, Fender och Gretsch. Du kan även belåna tillbehör som till exempel förstärkare. På Pantbanken Sverige har vi särskilda experter på instrument utspridda över landet.För att ändra ditt lösenord på pantbanken.se kan du legitimera dig här med BankID eller E-tunniste. Om du inte kan legitimera dig på detta sätt får du kontakta teknisk support som kan hjälpa dig på Tel: 08-667 24 04.

Vilken är världens mest sålda gitarr?
Fender Stratocaster. Fender Stratocaster är en av världens mest sålda gitarrer. Den är också en av de flitigast kopierade modellerna, gå in i vilken gitarraffär som helst och du kommer få syn på gitarrer med Fender Stratocaster som förebild.
Pantbanken Sverige är Sveriges största pantbanksföretag. Sedan 1866 har vi erbjudit trygga och säkra lån med tydliga villkor utan dolda avgifter. Välkommen till något av våra 23 kontor eller vår digitala pantbank för en fri värdering!För att registrera en ny användare på pantbanken.se ska du legitimera dig här med BankID eller E-tunniste. Om du inte kan legitimera dig på detta sätt får du kontakta teknisk support som kan hjälpa dig på Tel: 08-667 24 04.Gibson är ett av världens mest ikoniska varumärke. Många är stjärnorna som genom åren blivit synonyma med sin Gibson, tex. Ace Frehley, Jimmy Page och Slash. Lika ikoniska som varumärket är även modellerna genom åren, såsom Les Paul, SG och Flying V.

Är Epiphone bra?
Epiphone är mest kända för sina Gibson-kopior, vilka är erkänt prisvärda och de bättre modellerna står inte långt efter originalen i kvalitet och spelbarhet. Att gitarren är en Epiphone och inte Gibson ser du egentligen bara på logotypen som är placerad på gitarrhuvudet.
En av de som var där hade fram till konserten studerat klassisk gitarr men blev också drabbad, köpte en Gibson Les Paul Junior från 1959 och började spela punk. Några år senare spelade hans band in en EP som floppade totalt men idag räknas den som den mest svårtillgängliga av alla svenska punkvinyler och har sålts för 20000:-. Gitarren sålde han senare till Jari Välitalo, en annan musikprofil i Halmstad. Som barn bodde vi på samma gata och från tonåren sågs vi på konserter och repade ett tag i samma lokal. På 90-talet spelade min bror med Jari under många år och därigenom stötte jag på honom på konserter och i deras replokal. Så jag har sett den här Juniorn till och från under några decenniers tid och i höstas kom Jari in med den när han var på besök i Stockholm. Först och främst var banden rejält nedslitna så det var dags för den första ombandningen sen den lämnade fabriken för 58 år sedan. Greppbrädan var sliten och några dots hade lossnat och försvunnit. När Jari köpte den var mekaniken utbytt till Grover Rotomatics, en typisk 70-talsuppgradering. De två största jobben var att banda om och montera en repromekanik från Kluson.Det finns få ord som triggar gitarrister mer än ”Les Paul 1959” alla vet vad det är, många drömmer om att få äga en men få har ens sett dem i verkligheten. Jag har sett och provspelat några men kan inte säga att de står i paritet med priset – två av de jag klämt på kostade två miljoner men det högsta priset som betalts är närmare sex miljoner. Ärligt talat skulle jag inte med förbundna ögon skilja dem från en bra reissue. Säger man ”Les Paul Junior 1959” får man inte samma reaktion – mer ”jaha, coolt!”. Priset ligger på några tiotusen beroende på skick – ofta är de välspelade (men sällan moddade) vilket jag tycker är prisvärt med tanke på att det är en gammal klassisk modell och en fantastisk ”basic rocker”. Ett av Juniors främsta signum är P-90-micken och det är en mick man älskar eller hatar – men även om man älskar den måste man vara beredd att stå ut med brummet. Under 70- och 80-talet var Les Paul Junior (även efterföljaren SG Junior) ett vanligt val för punkgitarrister; det är en gitarr man använder för att pumpa ut riff med och de kostade inte mycket då heller – jag skulle säga att ett typiskt punkpris i början av 80-talet var 1500:-. I min forna hemstad Halmstad gjorde Sex Pistols 1977 sin första spelning utanför Storbritannien. Jag var bara tretton år och hade ingen lockelse men jag känner flera som var där, till och med en kille som var ett år yngre än mig. Många av de som såg konserten blev så tagna att de hoppade på tåget och blev punkare själv – jag känner minst fem av dem. En av dem har berättat att det totalt förändrade hans liv, han hade hört talas om punk och åkte till konserten med en kompis. Han kunde bara likna det vid en religiös frälsning. V\u00e4nligen f\u00f6rs\u00f6k igen och om problemet kvarst\u00e5r och du vill ha ytterligare st\u00f6dformens, ring v\u00e4nligen kundtj\u00e4nsten p\u00e5 08-124 103 60.Den webbläsare som du använder för närvarande stöds inte längre, och som sådan kanske funktionerna på denna webbplats inte fungerar som förväntat. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en webbläsare som för närvarande stöds (som Chrome, Edge eller Firefox) för att förbättra din säkerhet, hastighet och övergripande upplevelse.

Den spelar inte bara som en dröm, utan SG har också en massiv tonal slagkraftighet genom sina dubbla humbuckers, ett ljud som har gjort det så framträdande bland rock- och metalstjärnor. De tidigaste modellerna var utrustade med de eftertraktade PAF-pickuperna, som stoltserar med utmärkt klarhet och hållbarhet.
Gibson SG-gitarrer är bra för rock-, metal- och bluesgenrer. Kända för sina ljusa, aggressiva toner och bekväma spelbarhet, har SG-gitarrer varit med i många ikoniska tunga musikspår. Deras tunna, lätta design gör dem också bra för live och utökade framträdanden.SG står för ”Solid Guitar”. Gibson SG introducerades ursprungligen i början av 1960-talet som en ny version av Les Paul-modellen och döptes om till SG på grund av skillnader i design och konstruktion från den ursprungliga Les Paul.

Under åren har Gibson SG gått igenom flera olika varianter, inklusive Standard, Special, Junior och Modern. Varje modell har sina egna unika egenskaper och egenskaper, men de delar alla samma omisskännliga SG-ljud och stil, och du kan utforska det breda utbudet här på Gear4Music .
På Gear4music erbjuder vi ett brett utbud av SG-gitarrer, inklusive instegsnivå Tribute to the top-of-the-line Standard, och mer! Investera i ett högkvalitativt instrument som kommer att inspirera dig att skapa musik som står sig genom tiden.Idag kan du hitta SG:er med vintage humbuckers i PAF-stil, eller moderna high-gain-modeller för ett knotrigare och mer contemporary ljud. Eller, om en mer avskalad vintage är din grej, har SG flera modeller utrustade med P90 enstaka coils för att leverera klassiska toner. I över fem decennier har Gibson SG-gitarrer producerat något av historiens mest ikoniska musik. Från Angus Young till Pete Townshend, gitarrlegender har förlitat sig på SG:s rika, djupa ljud och otroliga sustain. Gibson SG är en av de mest kända elgitarrerna i världen, och den har varit en ikonisk symbol för rock and roll i över fem decennier. Ursprungligen introducerades 1961, SG (som står för ”Solid Guitar”) designades för att ersätta Les Paul-modellen, som hade avvecklats av Gibson på grund av minskande försäljning. SG blev snabbt populärt bland gitarrister av alla stilar, från blues och jazz till hårdrock och heavy metal.

Tack vare sin iögonfallande dubbel-cutaway-design och nya tunnare, smala kroppsform, blev SG älskad för sin exceptionella spelbarhet. Den tillåter spelare att enkelt nå de översta banden för vilda solo och spela i timmar i komfort tack vare snabb halsprofil och smal och ram.
Resultatet av David Gilmours försäljning överträffade förväntningarna, enligt hans officiella hemsida. 2 000 budgivare från 66 länder slogs om utropen, och hans ”Black Strat”, en svart Fender Stratocaster, blev den dyraste gitarr som någonsin sålts på en auktion. Gitarren såldes till slut för 3,9 miljoner dollar (cirka 35 miljoner kronor). Gitarren användes bland annat vid inspelningen av Wish You Were Here.ClientEarth är en organisation som samlar in pengar för att driva bland annat klimatfrågan i domstol. Organisationen skriver på sin hemsida att man vunnit över den brittiska regeringen i frågan om ren luft, men är även engagerad i kemikaliefrågan och flera andra miljöfrågor.Klimat Pink Floydgitarristen David Gilmour har sålt en stor samling instrument och andra föremål på auktion. Totalt kom det in över 21 miljoner dollar (knappt 200 miljoner kronor). Överskottet går till en kampen mot klimatförändringarna. Auktionen väckte stor uppmärksamhet och auktionshuset Christies, som skötte försäljningen, hade över 500 000 besökare på sin hemsida medan objekten visades där. Själva auktionen fick skjutas upp i en timme eftersom människor köade runt hela kvarteret. – Vi behöver en civiliserad värld för våra barnbarn och de som kommer efter dem, en värld där de här gitarrerna blir spelade på och sånger kan sjungas, säger David Gilmour, och avslutar med att spela ett stycke på akustisk gitarr.

David Gilmour, sångare och gitarrist i Pink Floyd, har auktionerat ut totalt 120 instrument och andra föremål till förmån för klimatkampen och miljön. I ett inlägg på Facebook hänvisar han bland annat till Greta Thunbergs uttalande ”Either we choose to go on as a civilisation, or we don´t”. Valet är faktiskt så enkelt, skriver David Gilmour.Den är i toppen skick. Kommer i en sprillans ny Supro hard case. Uppgraderad med Tunomatic Stall och Wilkinson Kluson style Tuners. Original Rosewood stall och Tuners ingår. För mer… Cool japansk vintage elgitarr m 4 pickups Skön att spela på Ok stränghöjd Nyligeb genomgången av Åke Björnstad på Gitarrmakaren i Gbg Kör gärna byte om du har ngt roligt,… Säljer min Gibson Les Paul Studio från 2006 för att finansiera annat. Färg: Alpine White Pickups: 490R/498T Halsprofil: Rounded C Vikt: 3,5 kg Nyligen helt genomgången och intonerad. Stämskruvarna är…En Orville från början av 90-talet. Lite slitna band men annars mycket bra skick. Det sitter en Gibson 57:a i stall men originalmick medföljer. Inkl. hardcase. Googla på Orville så

Epiphone Ltd. Edition Korina Flying V Antique Natural, 2017 (pimped up to Gibson) Very Good Blues & rock guitar, vintage ”aged” satin look (betyder den är sliten, ser vintage åldrad
Måste bli av med lite gitarrer och denna får för lite speltid så den får gå… Ola Englunds eget gitarrmärke som han använder i de flest YouTube filmer han gör.…Säljer denna då den får för lite speltid. Helt i nyskick och med tillhörande hardcase. Fantastisk gitarr med D-tuner i sann Edward Van Halen anda. Kan skickas men då står…

Vad är gitarren värd?
Pris för en akustisk gitarr av högre kvalitet: Kostar i regel mellan 4 000 och 13 000 kronor. Pris för en akustisk gitarr av mycket hög kvalitet: Kostar i regel mellan 13 000 och 100 000 kronor. Pris för en enkel elgitarr: Kostar i regel mellan 1 000 och 2 000 kronor.
Fender Stratocaster, Mexico från 2016 med Floyd Rose Special, med C-halsprofil i nästintill nyskick (såvitt jag kan se, sammantaget en enda liten ding), med band som är i toppskick. Var

Vart kan jag sälja min gitarr?
Musikbörsen älskar begagnade musikinstrument. Återbruk är alltid rätt. Vi köper gärna, byter gärna och säljer gärna. Kontakta oss.
Gitarren är knappt använd och ser ut som ny. Nyss genomgången av Ljudfront i Järfälla där hals, stränghöjd etc justerats. Blivit erbjuden 6500kr av Halkan i inbyte JohanPRS McCarthy LTD 1957-2008 i fantastisk läcker Quilt 10 top. McCarthy sunburst i mint condition. Peruvian mahogany neck.1957-2008 humbucking mickar som går att koppla i singelcoil mode med tonkontrollen. Signerad

Vad kostar en Gibson gitarr?
Dessa elgitarrer kostar generellt sett 40 000-80 000 kronor, medan de serietillverkade Gibson-modellerna går på från 9000 upp till cirka 40 000 kronor styck. Även Gibsons billigaste modeller håller mycket hög kvalitet.
335:a i ovanlig utgåva som tillverkades runt 2010/2011. Pärlemor-finish, bindings i gold sparkle och guldmekanik. Har en liten blessyr i lacken på baksidan av huvudet, annars utmärkt skick.Variax från line 6 behöver ingen presentation. Detta är en JTV-69 (James Tyler) med vanliga mikrofoner samt Line 6 simuleringsmekanik av olika typer av gitarrer. Skön att spela på och

Halsarna kontrolleras mycket noggrant. Vid en station träffar vi en man som kollar så skallängden stämmer och banden sitter precis där de ska sitta. En liten detalj är att översadeln på gitarrerna varken är formad eller har spår för strängar då den i ett första skede monteras på gitarren, vilket skiljer sig från ersättnings sadlar som säljs direkt till konsumenter.
En het sommardag i countryns huvudstad hoppade vi in i bilen och körde den korta sträckan till Elm Hill Pike strax sydost om downtown Nashville, Tennessee. Byggnaden i sig avslöjar inte att en av världens mest ansedda gitarrer byggs innanför dessa dörrar, men ett stort lastbilssläp stoltserar med en gigantisk bild på en Les Paul gitarr och texten Gibson Custom, The World’s Finest Guitars.Thom tog oss till utgångspunkten för tillverkningen, råmaterialet. I hyllor och på pallar lagras såväl obearbetade trästycken som vissa med utskuren form. Vi passerade en pall med kroppar till Flying V och Explorer modeller. Strax intill fanns massor av Les Paul kroppar staplade på hög höjd. På sidan av varje kropp stod det siffror som visade sig handla om vikten. Thom visade upp olika typerna av trä som används på toppen av gitarrer och förklarade typiska skillnader mellan lönn från västra och östra USA. Lönn från västra delarna av landet har jämnt flammigt mönster som många föredrar, medan lönn från östra USA kanske inte upplevs lika elegant men har dock högre densitet som ger en klarare ton. Det var fascinerande att studera hur vissa typer av trä har ett nästan tredimensionellt mönster som varierar när man vinklar mot ljuset.

Innan vi lämnade fabriksgolvet fick vi tillfälle att hälsa på David Paul ”Dave” Amato, gitarristen i REO Speedwagon, som också var på besök. Bandet skulle spela i Nashville samma kväll och han passade på att besöka Gibson (Dave Amato Les Paul Axcess).
Vi ringde på dörren och strax dök Thom Fowle upp och frågade med ett stort välkomnande leende om vi var svenskarna han hade ett inbokat möte med. Gibson Custom Shop är inte öppet för allmänheten och vi var det enda Europeiska besöket han hade den närmaste tiden. Innan vi gick in i fabriken försåg han oss med skyddsglasögon som krävs inne i fabriken.Bordsgrannen gjorde motsvarande mycket noggranna jobb på en mandolin. Vi hade inte sett många mandoliner under vår rundvandring, men alla Gibson mandoliner görs idag här på Custom Shop. För ett antal år sedan skedde den tillverkningen i egen lokal på annan plats i Nashville, men en stor översvämning gjorde att tillverkligen flyttade hit.

Genom ett litet fönster kunde vi blicka in till rummet där lackeringen sker. Detta rum behöver naturligtvis hållas helt fri från damm varför vi inte fick lov att gå in. Utanför är arbetsplatsen för några stycken ur personalen som med stor precision arbetar med ett rakblad i handen och en Les Paul Custom i knät. Gibson maskar inte kantbindningar innan lackering, utan skrapar manuellt av den lack som täcker kantbindningar med rakblad. Vi frågade kvinnan hur det var att jobba med vetskap att det faktiskt kunde ställa till en hel del om man råkade slinta och därmed inte bara skada lack utan även binding och kanske även träet. Hon skrattade och svarade att hon helt enkelt inte gör misstag, men la också till att det faktiskt oftast går att lösa om något misstag skulle råka ske.
Mitt i ett samtal kring träslag kom Thoms chef fram tillsammans med Gordon Kennedy som spelat med Jewel, Garth Brooks och Peter Frampton. Med honom gled samtalet över till gitarren som Gordons pappa Jerry Kennedy bland annat spelat på med Elvis och Bob Dylan. Det var en ES-335 med en speciell pryl bakom stallet, en slags G-bender, med syfte att simulera det typiska ljud som är signifikativt för steel guitars. Gibson har nyligen gjort några Custom Shop gitarrer baserat på Jerrys gitarr, inklusive den speciella prylen som ibland även kallades palm pedal. Gordon berättade hur originalet till prylen var gjort av olika delar avsett för badrum och vi skrattade alla gott åt det.

Vilken Gibson Les Paul?
Gibson Les Paul Studio är något mer skonsam mot plånboken för dig som vill äga en äkta Gibson Les Paul. Den skiljer sig utseendemässigt främst genom att greppbrädan är i ljust trä (granadillo). Den är också något lättare i jämförelse med de andra serierna. LP Studio med Wine Red finish.
På två väggar mitt i fabriken hänger färdiga gitarrer av olika modeller och varianter. Vi beundrade bland annat en modernare snygg variant av Les Paul Special DC med P90 och Bigsby, samt en klassisk TV-Yellow variant med de mindre humbuckers i krom som används på Firebird gitarrer. Vi talade lite med Thom om Gibson Custom Shops inriktning som i mångt och mycket handlar om att in i minsta detalj återskapa klassiska gitarrer från 50 och 60-talet. Thom nämner under vårt samtal också att det finns en del stora butiker jorden runt som blivit duktiga på att speca upp egna varianter som de beställer och marknadsför. Den tidigare nämnda TV-Yellow Special gitarren är just en sådan.

Similar Posts