Gif Sundsvall Akademi

Förutsättningarna var glasklara. UFC Akademi var tvungen att ta tre poäng för att ta Norrlandstronen. De tidigare matcherna lagen emellan hade UFC Akademi vunnit med 5-0 och 5-1.

Nu blev det ingen pang och jubel-föreställning denna gång. Det var en match mellan två jämna lag och i slutändan var det nog rättvist att lagen delade broderligt på poängen. Matchen slutade 0-0.
Trots att båda lagen var klara för spel i U17 Allsvenskan 2020 så fanns det en betydelse i avslutningsmatchen mellan UFC Akademi och GIF Sundsvall; bli bäst i Norrland.Ny huvudtränare i P17 blir Erik Östlin. Eriks senaste tränaruppdrag var i Brages akademi, P16. Han har under hösten genomgått en fotbollsmetodikkurs i Spanien. I Erik får vi en ung och driven tränare med höga ambitioner. Östlin kommer att assisteras av Erik Johansson som flyttar ner från Gällivare och fotbollsuppdrag i Norrbotten i såväl …

Idag står det klart att Fredrik Carström går in i rollen som övergångstränare för GIF Sundsvall. Fredrik Carström började sin fotbollskarriär i Söröje IF och var en mycket spännande talang. Landslagsman i svenska ungdomslandslagen och spel GIF Sundsvall är största meriter som spelare. Efter spelarkarriären har Fredrik varit förbundskapten för Medelpad samt ansvarig instruktör på …

Vi kan idag presentera en ny tränare för ett av våra akademilag. Felix Örnehag blir huvudtränare för P16 2023. Felix känner klubben väl efter att själv ha spelat i GIF under sina ungdomsår för att sedan komma tillbaka som ledare under 2021, då han assisterade Calle Paulsson i P15. Senaste uppdraget för Felix var …Näste talang att skriva akademikontrakt är Edvard Carrick. Edvard flyttade till Sundsvall i samband med att han började på NIU under 2021. Hans moderklubb är Gimonäs Umeå IF. Han har också hunnit med 8 matcher i divison 2 för Täfteå innan han kom till Sundsvall. Edvard är en ytterback/yttermittfältare som under året spelat 13 matcher …

Elvis Hansson är näste akademispelare som vi skriver ett akademikontrakt tillsammans med. Elvis är född 2005 och kom till GIF Sundsvall i juni 2021 och började kort därefter på NIU Fotbollsgymnasiet. Han är född och uppväxt i Umeå och har IFK Umeå som sin moderklubb. Elvis är mittfältare och har gjort 2 mål på …

Vi kan nu presentera tränarteamet för P19 och det står klart att Calle Paulsson blir huvudtränare för P19. Calle kom till GIF Sundsvall från Ängelholm inför säsongen 2021. Han har tränat klubbens 06:or under två säsonger på ett mycket framgångsrikt sätt, både resultatmässigt och sett till spelarnas utveckling. Calle är mycket professionell i sitt …
Edwin Dellkrans blir vår första signering inför truppbygget 2023. Den 19-åriga mittfältaren som redan fått bära kaptensbindeln för vårt representationslag är klar för tre år i GIF Sundsvall. Han är född och uppväxt i Umeå och har IFK Umeå som sin moderklubb. 2019 tog han steget till GIF Sundsvalls akademi. Edwin har vart en ledargestalt …Vi i GIF Sundsvall fortsätter att satsa på akademi-och ungdomsverksamheten och från och med nästa vecka startar vi upp ett nytt ungdomslag för pojkar födda 2009. GIF Sundsvall P-09 förbereder dig på bästa sätt för att utforska din fulla potential och nå dina drömmar. Vi erbjuder dig en god fotbollsutbildning på och utanför planen …Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Yonis Shino är en av våra talangfulla akademispelare, vars namn ni kanske känner igen då han gästspelat i A-laget vid ett par tillfällen. Idag kan vi glatt berätta att Shino har skrivit på för GIF Sundsvalls A-lag. Yonis Shino, född 2004. En vänsterfotad, bolltrygg, mittfältare som fostrats i GIF Sundsvall och har de senaste åren …

”Jag känner mig oerhört nöjd att vi kan presentera en så kompetent, målmedveten och ödmjuk person att leda Giffarnas arbete med vår akademi. Helt i enlighet med vår strategi så fortsätter vi satsningen på att utveckla våra unga spelare. Det är ett arbete som pågått under en längre tid och alla inblandade har gjort ett grymt bra jobb. Med Markus som tillskott så ger vi oss själva förutsättningarna att ta nästa steg mot målet att bli en av Sveriges tio bästa akademier”.
Just nu pågår ett stort arbete inom SEF (Svensk elitfotboll) för att förändra certifieringsarbetet inom svensk fotboll, där det kommer att ställas högre krav på akademierna att leverera högre kvalitet på verksamheten än tidigare. Detta tror Markus Tilly bara är positivt.GIF Sundsvalls klubbchef Tomas Litström ser också fram emot att ha Markus Tilly i den här nya rollen och menar att det ligger i linje med GIF Sundsvalls strategi:Tilly är utbildad akademichef via Linnéuniversitetet i Växjö, han är också advanced tränare på seniorsidan och innehar den högsta titeln på ungdomssidan, nämligen Youth Elite. Nu ansluter han till GIF Sundsvall och blickar framåt mot en givande tid:

“Jag tycker det är jättebra eftersom det ställer högre krav på klubbarna att ha en bättre verksamhet. Sedan är det alltid upp till klubbarna vart man vill lägga ambitionsnivån. Men vill man vara en akademi av hög kvalité så får man steppa upp och leverera. Det vill GIF Sundsvall göra och det känns kul att svensk fotboll utvecklas”
“Det ska bli spännande att komma till en allsvensk förening och försöka fortsätta det goda arbete som bland annat Urban och flera andra har gjort hittills. Jag vill försöka ta akademin till nästa nivå, hjälpa tränare att utvecklas och att utveckla verksamheten. Det ska bli väldigt spännande, kul och lärorikt och jag hoppas att jag kan förmedla den kunskap och erfarenhet som jag har och komma in lite med en utomståendes blick”, säger nya akademichefen Markus Tilly.En av våra långsiktiga strategier är att satsa på att förbättra utvecklingen för våra unga spelare för att kunna stärka oss som elitklubb. Vi har som mål att till 2025 tillhöra de tio bästa fotbollsakademierna i Sverige. För att lyckas med det väljer vi att göra vissa satsningar där den första är att anställa en akademichef på heltid. Nu kan vi meddela att GIF Sundsvall kommit överens med Markus Tilly som kommer att ta rollen som Akademichef. Markus är född och uppvuxen i Ängelholm. Han har själv spelat fotboll med Ängelholms FF i Superettan innan han inledde sin tränarkarriär i början av 2000-talet. Sedan 2008 har Markus jobbat med fotboll på heltid i olika roller. Han jobbade som tränare för Ängelholms U21-lag mellan 2008 och 2011 och även för fotbollsgymnasiet. 2011 var han också assisterande förbundskapten för P93-landslaget. Mellan 2013-2015 var han både assisterande tränare och sedan huvudtränare för FC Rosengård som under hans ledning vann tre SM-guld och tog sig till kvartsfinal i Champions League två gånger. Han har arbetat som fotbollstränare på ProCivitas i Malmö fram till 2016 innan han återvände till Ängelholm, där han har varit akademichef mellan 2016-2019 samt varit huvudtränare i P19-laget i Allsvenskan och jobbat för NIU.

Om namnet känns bekant så är det inte särskilt konstigt. Markus Tilly har arbetat med fotboll på heltid sedan 2008, och bland annat hunnit med att vara assisterande förbundskapten för P93-landslaget och huvudansvarig för FC Rosengårds damer. Han har även varit akademichef och P19-coach i Ängelholms FF, samt jobbat för NIU.GIF får fyra av fem möjliga stjärnor i betyg för akademiverksamheten och 2177 poäng är 93 fler än 2019. Bara Halmstad hade högre poäng bland superettanklubbarna.

Samtliga deltagande 31 akademier inom Unicoach har fått sina verksamheter certifierade av Svensk Elitfotboll. Totalt ökar 13 klubbar sin poäng jämfört med 2019 och GIF Sundsvall ökar mest av klubbarna i superettan.
– Det är inte omöjligt. Till syvende och sist handlar det om att hitta kvalitetsspelare. Det är rätt så bra kvalitet på de kanadensiska verksamheterna och fotbollen som spelas nationellt. Så det är självklart något vi följer, säger Hagblom till ST-sporten.– Det är klart, skulle det vara kanadensiska spelare som vi är intresserade av så är vi självklart i kontakt med Ali. Vi skapade en god relation och det är något vi självklart kommer att följa och titta på, säger Hagblom till ST-sporten.– Trots sin unga ålder har han hunnit med att träna flera lag, både på seniornivå och på U17. Ted har visat upp ett gott ledarskap när han provtränat med GIF Sundsvall och han har ett driv att bli så bra som möjligt. Därför ser vi att han är rätt person att axla den här rollen och att GIF Sundsvalls akademi är rätt miljö att vara i, säger Markus. Vi i GIF Sundsvall fortsätter att satsa på akademi-och ungdomsverksamheten och från och med nästa vecka startar vi upp ett nytt ungdomslag för pojkar födda 2009. Tränare för laget blir Ted Åkerlund som nu senast tränat Strands IF P17 i Hudiksvall. Ted är 22 år gammal och har tidigare själv varit aktiv fotbollsspelare ibland annat Essviks herrlag, men blev tvungen att avbryta spelarkarriären efter lite skador. Då övergick han istället som tränare i Essviks P17 och sedan vidare till Essviks herrlag. Nu är han även Distriktsförbundskapten för P08 i Medelpad.

GIF Sundsvall P-09 förbereder dig på bästa sätt för att utforska din fulla potential och nå dina drömmar. Vi erbjuder dig en god fotbollsutbildning på och utanför planen med tekniska färdigheter, taktik, videoanalys samt kunskap om kost och sömn.
GIF Sundsvall bjuder in dig som är ledare till vår nya tränarakademi. Det är en utbildning som består av sex intressanta föreläsningar med olika teman och där du som ledare kommer att kunna utveckla dina ledarkunskaper. Tränarakademin löper över hela säsongen med en inledande föreläsning om vårt arbetssätt den 4 Maj.Tränarakademin kostar 500 kr/ledare, men är kostnadsfri för dig som är ledare i GIF Sundsvall. Den kommer att hållas på GIF-kansliet och leds av våra akademitränare, däribland Benny Matsson och Markus Tilly. Vi bjuder också på fika under träffarna.

Similar Posts