Glasögon Utan Skalmar

Progressiva glasögon har all korigering inbyggd i samma glas. Till skillnad mot enkelslipade glasögon kan du med progressiva glasögon se på nära håll, mellanavstånd och långt håll på samma gång. Dessa glasögon har det mest flexibla glaset du kan välja till dina glasögon.

Progressiva linser kallas med andra ord multifokala linser. De har skärpa för nära håll, mellanavstånd och långt håll. Du väljer själv vilken bild som ska vara skarp. Progressiva linser följer ögats rörelse och hjälper till att rätta till prespyopi, alltså åldersynthet.

På Synsam har vi ett brett utbud av glas i olika kvalitet och till olika pris. Oavsett vilket val du gör får du professionell vägledning. Även om skillnaden är störst om man har ett mer komplicerat synfel så är den påtaglig oavsett vilket problem man har med sin syn. En annan fördel när du besökt en optiker för att välja glasögon är att du alltid kan komma tillbaka och få hjälp igen om något inte skulle kännas rätt.
Ett par progressiva glasögon med utvalda kampanjbågar kostar från 1600 kr efter en bokad synundersökning. Priset kan dock variera beroende på val av glaskvalitet och styrka.

Varför åker glasögonen ner på näsan?
På sommaren när det är varmt och du lätt blir svettig kan det hända att dina glasögon glider fram på näsan. Genom att skaffa dig ett av våra nässkydd till glasögon kan du förhindra det problemet.
I vissa fall kan du känna dig begränsad med glasögon, till exempel om du är väldigt aktiv och då kanske progressiva linser är bättre. Kvaliteten på glasen kan variera beroende på var du köper dina glasögon. Med den senaste tekniken får du en optimal synupplevelse, men skillnaden på glas och glas är större än du tror och är helt avgörande för din synupplevelse.Sitter du många timmar vid skrivbordet utan behov av att se bra på längre avstånd än 1,5 till 2 meter? Du kanske har ett statiskt skrivbordsarbete? Då kan ett par närprogressiva glas vara bästa lösningen för dig. Genom reducerat avståndsseende optimeras synfältet på skrivbordet. På Synsam hjälper våra optiker dig med dessa val genom att göra en omfattande behovsanalys så att du kan få de optimala bågarna för din arbetssituation.

Vad menas med Rumsprogressiva glasögon?
Ett rumsprogressivt glas passar dig som har ett omväxlande arbete och behöver se bra vid datorn, när du läser, samt ut i rummet. Med detta glas ser man bra i samband med läsning och skärmarbete även om skärmen är stor. Samtidigt kan du se skarpt på 4 till 5 meter vilket är fungerar bra i en inomhusmiljö.
Är dyrare glasögon bättre? Det är en fråga som många funderar över men det du istället bör tänka på är om glasögonen är prisvärda. Vad är det för kvalitet på glaset? Skillnaden på glas och glas är större än du tror och är avgörande för din synupplevelse. Bättre glas har ett bredare synfält, mindre ”gungeffekt” och även bättre skärpa och kontrast i en större del av glaset. Ju bättre och modernare glas, desto mer naturlig blir synupplevelsen. Du behöver inte röra huvudet lika mycket och det är avsevärt lättare att vänja sig vid glasen. Det går att jämföra med en mobilkamera. Ju fler pixlar desto bättre kamera. Varilux-glas minskar ”gungeffekten” med upp till 90 procent och ger upp till 50 procent bredare synfält.Med ny och modern teknik har invänjningsperioden för progressiva glas blivit kort. Tidigare fanns det kunder, som på grund av gammal teknik, inte kunde använda glasögonen direkt. Idag ser vi att våra kunder går nöjda ut från butiken med sina nya bågar på sig. Alla behöver dock lite tid att vänja sig – det gäller generellt alla glas, inte bara progressiva. Det varierar dock för olika personer och olika styrkeförändringar. Ta kontakt med din optiker och fråga om råd om du upplever obehag under en längre tid.

Precis som du skyddar ditt barn mot solen med UV-kläder och solskyddskräm, lika viktigt är det att du skyddar ditt barns ögon mot de skadliga UV-strålarna från solen Du kan köpa progressiva glas på nätet men de har oftast ett progressivt glas och det innebär i de flesta fall gammal teknik och ingen individanpassning. Vid besök hos en optiker och i samband med en synundersökning så garanteras att styrkan är korrekt. Det görs en behovsanalys och du får hjälp och råd så att du kan göra rätt val och går hem med ett glas som passar oavsett val av kvalitet. Med modern teknik kan man skräddarsy individuella glas just för dig. Ett antal parametrar mäts relaterat till hur den valda bågen sitter på dig. Genom den unika Eye Code-mätningen tar vi på Synsam reda på avståndet från glaset till ögats mittpunkt. Ett avstånd som skiljer sig påtagligt mellan olika personer. Dessa värden skickas till vår glasleverantör Essilor som är världsledande på glas och forskning kring glas. Essilor finns med på Forbes lista över världens mest innovativa företag. De skapar sedan ett glas som är helt unikt för dina ögon. Synskärpan optimeras och de begränsningar som finns i ett gammalt glas minimeras. Resultatet blir en optimal synupplevelse.Progessiva glasögon kräver en invänjningsperiod på ett par veckor. Du behöver vänja dig med hur du ska se ut genom glasen, beroende på vilket avstånd och föremål du vill fokusera på. Man kan då oftast uppleva en gungeffekt. För att snabbare vänja sig ska du använda glasögonen dagligen och så mycket som möjligt.

Det är kvaliteten på glaset som är avgörande. Testfakta gjorde ett laboratorietest av glasögonglas. Syftet med testet har varit att jämföra kvalitet och optiska egenskaper för ett urval av glasögonglas från de större optikerkedjorna på den svenska marknaden. Glasögonen från Synsam utmärkte sig positivt och presterade bäst eller bland de bästa i samtliga delmoment. Till exempel bäst reptålighet och bäst smutsavvisande förmåga.Enkelslipade glas är den vanligaste typen av glas fram till 40-års åldern. Då drabbas många av ålderssynthet och behöver mer än en styrka i glaset för att kunna se på både långt och nära avstånd. Då blir så kallade progressiva glas det absolut vanligaste. De progressiva glasen finns i olika varianter och kvalitet. De enklaste och också billigaste glasen bygger på gammal teknik som påtagligt begränsar hur man ser åt sidorna. Med ny teknik och högre produktkvalitet så begränsas de negativa effekterna påtagligt för att i många fall inte upplevas alls. Till exempel så går det väldigt snabbt att vänja sig vid de nya progressiva glasen jämför med de äldre glasen.

Var är det billigast att köpa glasögon?
ExtraOptical har billiga kvalitetglasögon till rätt pris, så att du har råd med flera par glasögon, och kan byta oftare. Du kan ladda upp en bild av dig själv och prova glasögonen på nätet, så att du hittar den bågen och färgen som passar dig bäst innan du beställer.
Progressiva glas är enkelt förklarat flexibla glasögon. Du behöver bara ett par glasögon men får utmärkt synskärpa på både nära, mellan och långt håll.Ett rumsprogressivt glas passar dig som har ett omväxlande arbete och behöver se bra vid datorn, när du läser, samt ut i rummet. Med detta glas ser man bra i samband med läsning och skärmarbete även om skärmen är stor. Samtidigt kan du se skarpt på 4 till 5 meter vilket är fungerar bra i en inomhusmiljö. Med rumsprogressiva glasögon får du god ergonomi och slipper gamnacke och axel- och ryggproblem när du jobbar. När du lämnar jobbet sätter du på dig dina vanliga progressiva glas eller tar dig bågarna om du klarar sig utan på avstånd.

Lornjett (franska lorgnette) är glasögon utan skalmar med ett eller två glas. Lornjetten används huvudsakligen av damer och hålls med ett handtag. Vanligtvis kan glasen fällas in i skaftet då den inte begagnas.
Om man inte vill experimentera med färg finns det i dag många olika modeller på glaösgonbågar; runda, 70-talsinspirerade, rektangulära och kattiga, tex.

Fler och fler som inte har synfel köper glasögon för att det är en snygg modeaccessoar. Glasögon med ”fönsterglas” efterfrågas av allt fler – och i alla åldrar. Med ett par glasögon kan du tillföra så mycket mer till din outfit. Med färgglada ramar kan du till exempel lysa upp enkla och stilrena kläder. Eller varför inte fullända din look med ett par oversized glasögonbågar som får dig att stå ut från mängden?
Om du gillar trendiga märken har du verkligen kommit rätt! Hos Synsam finns det många klassiska modevarumärken att välja på; vad sägs om glasögon från Gucci, Dior, Fendi eller Prada? Självklart kan du köpa dessa bågar utan styrka hos Synsam. Hos Synsam kan du besöka någon av våra butiker – vi finns över hela Sverige i över 200 butiker – och prova ut glasögon utan styrka och som passar din stil. Vårt utbud är stort, och vi har glasögonbågar som passar både dam och herr. – Glasögon kan verkligen vara en cool accessoar som framhäver din unika look. Det blir vanligare att bära glasögon för att göra ett statement, säger Wai Chan.Drar du dig för att gå och kolla synen av rädsla att något ska vara fel med din syn? För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. På Synsam kan du lita på att optikern gör en noggrann undersökning av dina ögon när du behöver glasögon eller linser.1. Bekvämlighet går först. En bekväm båga ska bäras enbart av öronen och näsryggen. Den undre kanten bör inte vila mot kinderna, ens när du ler. En tumregel är att bågens underkant sitter någon millimeter ut från kinderna, mellanrummet hjälper till så att glasen inte immar igen. Om du väljer ett par större bågar är detta extra viktigt att tänka på.5. Hur långt är ditt avstånd från örat till näsan? De allra flesta har ungefär lika långt och passar i standardstorleken på glasögon. Med det varierar och vissa personer har kortare avstånd mellan öron och näsan och vissa längre. Därför är det viktigt att tänka på att skalmlängden på glasögonen blir rätt, alltså längden på “armen” som håller glasögonen på ditt ansikte.4. Bågen bör inte vara överdrivet bredare än ansiktets bredd vid tinningarna. Och tvärtom. Med undantag om det är en Oversized-look man eftersträvar då är det helt rätt att bågen ska vara mycket bredare än normalt.

Vad heter glasögon utan skalmar?
Lornjett (franska lorgnette) är glasögon utan skalmar med ett eller två glas. Lornjetten används huvudsakligen av damer och hålls med ett handtag. Vanligtvis kan glasen fällas in i skaftet då den inte begagnas.
Det absolut viktigaste är att du känner dig bekväm med dina glasögonbågar. Skulle du köpa ett par byxor eller skor i fel storlek? Antagligen inte. Tänk likadant med dina glasögon.

3. Bredden och längden på näsryggen är bra att tänka på eftersom den påverkar var bågens så kallade näsbrygga hamnar. En bredare näsrygg behöver ofta en båge med justerbara nässadlar och en längre näsrygg ser kortare ut om näsbryggan inte hamnar för högt upp. En klassisk lornjett kan ha ett skaft som går att fälla in. Det är inte alls samma sak som pincenén som klämdes fast över näsryggen. Pincenén lanserades under 1800-talet. Designen var populär för att den gav lätta glasögon som var enkla att använda. Glasögonskalmar blev först aktuella på 1700-talet. Innan dess använde man sig av något av de nämnda alternativen ovan. Skalmen som i starten bands runt tinningarna är idag något som vi är vana vid.Om du använder glasögon dagligen så är det inte säkert att du kommer att gilla den här typen av glasögon. För mer permanent användande av glasögon är modellen utan skalm inte ett bra val. Dessutom är detta en stil som inte ger samma möjligheter till personliga val som glasögon med bågar gör.Det finns moderna varianter av pincené såväl som av lornjetter. Det är bara att fästa på näsan eller så skaffar du ett tittglas med handtag. Detta kan kännas lite historiskt men ganska kul och det finns moderna varianter av den här typen av tittglas.

Och om du vill ha särskilda märken som Tom Ford glasögon så kommer du ju inte att hitta varianten utan skalm. Det är en ganska begränsad nisch men visst är det roligt att du fortfarande finner skalmlösa glasögon precis som för flera hundra år sedan!
En modern variant av skalmlösa glasögon är den som du kan vika upp. Dessa är bekväma för de sitter lätt i ansiktet och så fäller du ner när du behöver det. Du slipper bågar som du känner vid tinning och öron. Glasögon utan skalmar som du kan vika upp är också något som kan vara bra för dig som alltid förlägger dina terminalglasögon!

Idag ser vi glasögon med skalmar som en självklarhet. Vi vill ha snygga glasögonbågar och skulle knappast ha lust att tejpa fast glasögonen i pannan. Men det där med att bära glasögon utan skalmar är faktiskt något som fortsatt är aktuellt om än med modern design på glasen.
Lornjetter är glasögon utan skalmar som har ett eller två glas. En lornjett med ett glas kan även kallas för monokel. Historiskt sett så var det damer som hade den här typen av glas att se genom. De använde sig av ett handtag för att föra glaset till ögat och se bättre.Om du bara behöver läsglasögon för att använda din mobiltelefon kan ett par lätta läsglasögon utan skalmar komma väl till pass. Du kan ha ett par i bilen, ett par i båten och så ett par i väskan förstås.

Vart kan man köpa fejk glasögon?
Hos Synsam kan du besöka någon av våra butiker – vi finns över hela Sverige i över 200 butiker – och prova ut glasögon utan styrka och som passar din stil.
Det finns fortfarande glasögon utan skalmar och de är inte sällan läsglasögon. Den som vill ha ett par smidiga läsglasögon kan trivas bra med läsglasögon utan skalmar som kan fästas i ansikte eller på vanliga glasögon för en särskild effekt.Av erfarenhet vet man att inte varje glasögonmodell passar till varje ansikte. Vi har därför sammanfattat en liten guide som ska göra glasögonvalet lättare för dig. Bestämma ansiktsform: Ansiktet börjar vid hårfästet och sträckerRead moreVattensport: Vattensport som dykning eller surfing kan utan vidare utföras även av glasögonbärare. Du bör endast simma utan synhjälp om din synnedsättning inte är utpräglad. Annars kommer du garanterad känna dig osäker i vattnet. DessutomRead more

Hur hårt ska glasögon sitta?
Känn efter så att glasögonen sitter bekvämt över näsan. De ska inte klämma åt så att de skaver och de ska inte halka ner för näsan. På metallbågar kan du justera näskuddarna själv.
Du bär glasögon? Vad coolt! Enligt statistik behöver var femte barn synhjälp. Turligt nog har barnglasögon idag lämnat glasögonorm-imagen bakom sig och ser istället riktigt coola ut. Tiderna då barn blev hånade för glasögon hörRead more

De polariserande solglasögonen är inte längre bara ett klassiskt solskydd. Idag är se snarare en oumbärlig accessoar och fashion must-have. De polariserande glasögonen är dock inte bara snygga utan även funktionella. Vid valet av solglasögonRead more
När bloggare, modeller, artister, skådespelare och wannabe-hipsters drar på sig sina hippie-outfits och ger sig iväg riktning Indio i Kalifornien, vet man vad som är på gång. Varje år lockar Coachella Valley Music and ArtsRead moreGlasögon utan bågar är med sina mångsidiga egenskaper – till vilka elegans, seriositet och komfort räknas – de perfekta alltiallo-följeslagarna. Alltså lönar det sig att investera lite mera i dessa glasögonbågar som ju kan allt i stilväg. Ändå måste glasögon utan bågar självklart inte vara smyckesbitar. Den som inte vill bära en statussymbol hittar i vårt sortiment av glasögon utan bågar även förmånligare märken och modeller från 206 kronor.

Kan man byta skalmar på glasögon?
Anpassa skalmarna bakom örat: Allt man behöver är varmt vatten eller en hårtork. Låt oss säga att skalmarna är för långa, då är lösningen på detta att få skalman böjd ner bakom örat. Det man då kan göra, är att man värmer skalmen med en hårtork där man önskar att böja den. Cachad
Den minimalistiska karaktären kombinerat med innovativa material gör Silhouette-glasögon inte bara till en populär formskön accessoar utan även till vinnaren angående komfort. För att tala ett uttrycksstarkt designspråk trots minimalismen använder producenterna i Linz, Österrike färger i starka kombinationer. Ett gott exempel för detta är Silhouette Inspire i guld/scarlet.Här bloggar medarbetare och gästskribenter om en mängd olika teman som ligger oss på Edel-Optics varmt om hjärtat. Vi förser er med allt från glasögonrelaterade tips och trix till livsstil och mode. Det är ertRead more

Se till att ha bra ljus – ljust, ej bländande ljussken är bäst för ögonen. Gäspa – ett mycket lätt men effektivt sätt att frambringa fuktning och rening av ögonen. Mörkläggning – genom denna övningRead more
Ett märke ur samma segment som har uppnått internationell popularitet är Bvlgari. Italienarna som är kända för sin fina känsla för design arbetar med samma filosofi som sina konkurrenter från Genève. Här ligger alltså också fokus på sidorna av glasögonbågen. Om man betraktar modellen framifrån ger denna glasögonmodell utan ram från Bvlgari ett rätt diskret intryck men från sidan visar Bvlgari verkligen vad smyckesproducenten kan. De kontrastrika skalmarna i rosaart har smaragdgröna ädelstenar som helt enkelt gör andra smycken överflödiga.

Hur ser folk utan glasögon?
En närsynt person ser ofta bra på nära håll men sämre på långt håll utan glasögon eller kontaktlinser. Närsynthet är ärftligt och beror vanligtvis på att man har ett lite för långt öga, och då hamnar skärpan framför näthinnan.
Receptet för ett par eleganta glasögon: Man tar två skalmar, två glas, en näsbrygga och lämnar bort ramen. För ett par glasögon utan båge är första valet för de som vill ge ett seriöst första intryck. Avsaknaden av en ram blir inte dominerande i ansiktet, istället skapar de ensamstående glasen en neutral bild. Däremot framhävs skalmar och näsbryggan i glänsande toner såsom guld eller silver vilket gör att glasögonen ser ännu elegantare ut. Särskilt lämpade är glasögon utan bågar för dam och herr med smala ansiktsdrag som kommer bättre till sin rätt med dessa diskreta och fina glasögon, istället för glasögon med tunga bågar som drar till sig stor uppmärksamhet.Lyxmärket Chopard skapar inte mindre uppmärksamhet med sina glasögon. Av schweizarna, som framför allt är kända för sina klockor, kan maximalt precisionsarbete och kvalitet förväntas. Chopard-glasögon utan bågar drar även nytta av skalmarna för att positionera sig, det vill säga skalmarna på många Chopard-glasögon och Chopard-solglasögon kan ses som det utsmyckade visitkortet tillhörande Chopard. Med allt från små stenar till stora stenar dekoreras de ramlösa glasögonens profil och betonar därmed att Chopard erbjuder ädla lyxglasögon.

En ytterligare fördel med ett par glasögon utan båge är att de är lätta. Särskilt under arbetsdagen där i många yrkesfält ett par glasögon eller läsglasögon är ett måste (vid nedsatt syn) är det betydligt bekvämare att bära ett par lätta glasögon. På så vis kan även en lång arbetsdag genomgås utan att bågen trycker på eller att oönskade märken på näsryggen uppstår. Det österrikiska märket Silhouette har nått världsrekord i minskad vikt med sina glasögon av titan.
Each element of Silhouette glasses has a part to play in the wearer’s experience. From the temple to the lenses and nose pad, comfort is key. Featuring: Titan Dynamics Contour 5540⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #silhouetteeyewear #tryitwearitloveit #eyeweardesign #luxuryeyewear #fashioneyewear #opticalframesFörr eller senare är det oundvikligt: ett par (nya) glasögon måste köpas. Oavsett om det är era första par glasögon, om er synstyrka har ändrats eller om modellen helt enkelt inte faller er i smakenRead more

Utan en silikonsadel eller ett nässkydd till glasögon kan det hända att dina glasögon börjar skava på näsryggen. Även om du fått dina glasögon justerade för att sitta perfekt är det ändå vanligt att glasögonen skaver. Anledningen kan vara så enkel som att själva plasten inte är bekväm. När du fäster en silikonsadel eller ett nässkydd i skumgummi på dina glasögon blir de mycket mjukare mot näsryggen. Samtidigt sitter glasögonen oftast bättre med ett nässkydd. Om bågens näsöppning är för stor är det perfekt att kunna fästa självhäftande silikonsadlar på glasögonen.Känner du att dina glasögon skaver när du haft på dig dem en stund? Du kan enkelt lösa detta problem genom att köpa ett nässkydd eller en silikonsadel till glasögon. Vi erbjuder flera smarta varianter av sadlar och nässkydd. Du kan bland annat köpa dubbelhäftande silikonsadlar som du enkelt klistrar fast på glasögonen. En mjuk kudde gör att glasögonen sitter både stadigare och bekvämare. Här hittar du både mjuka skumgummisadlar för dina plastglasögon samt silikonsadlar för dig som föredrar det. Vi har även Nerdwax glasögonvax som hjälper till att hålla glasögonen på plats. På sommaren när det är varmt och du lätt blir svettig kan det hända att dina glasögon glider fram på näsan. Genom att skaffa dig ett av våra nässkydd till glasögon kan du förhindra det problemet. Beställ ett set, 30st med mixade färger och styrkor, Display ingår (3 styrkor x 5 färger x 2 st. av varje styrka). Efterbeställ de styrkor och färger som du saknar! För dem som alltid behöver ett par smidiga läsglasögon tillhands. Skalmlös modell, fungerar som en pincené, med en fjäder som fäster glasögonen på näsan. Fästen mellan glas och brygga typ Silhouette.

Levereras i ett silikonfodral (välj färg!) med en fästtejp på baksidan, som gör det enkelt att fästa fodralet/glasögonen på mobiltelefonen, i båten, i bilen, etc.Visste du att omkring 65 % av alla över 40 år lider av ålderssynthet? De flesta personer över 50 år behöver hjälp av läsglasögon för att läsa och det är en helt naturlig utveckling i vårt åldrande.

För att CDON ska kunna presentera det erbjudande som vi tror är mest relevant för dig, grupperas ibland olika säljares erbjudanden som avser produkter av samma slag. Det framgår i sådant fall av rutan ”Fler säljare” på en produktsida. Vid sådan gruppering baseras rankningen främst på en kombination av följande kriterier, i fallande ordning:För att CDON vid en sökning på vår marknadsplats ska kunna presentera erbjudanden som vi tror är relevanta för dig, rankas produkterna utifrån försäljningsstatistik och algoritmer. Du kan själv välja om produkterna ska sorteras utifrån pris, rabatt, releasedatum, mest sålda eller relevans. Du kan även filtrera sökresultaten. När du sorterar på pris, rabatt, releasedatum eller mest sålda, rankas produkterna enligt det kriterium som du har valt. Hur produkterna rankas när du sorterar på relevans beror på var du söker produkterna och beskrivs nedan.Ett vackert smycke, en klassisk handväska eller färgglad scarf kan pigga upp och förändra vilken outfit som helst. I vårt breda sortiment hittar du coola och härliga detaljer för alla tillfällen. Låt kreativiteten flöda och våga mixa och matcha.Känner du ofta att du inte har något att sätta på dig? Kanske saknar du inspiration och känner att du alltid har på dig samma kläder. I så fall bör du skaffa sig nya snygga accessoarer. Det är ett effektivt och billigt sätt att komplettera din personliga stil. Matcha din outfit för att framhäva din stil ytterligare. Kanske har du en strikt klädkod på jobbet? Då är snygga smycken och andra detaljer ett perfekt sätt att skapa en personlig outfit. Accessoarer gör att du kan vara mer kreativ i ditt sätt att utrycka dig.

I vårt breda sortiment hittar du något som passar alla olika stilar. Här finns accessoarer för män och kvinnor i alla åldrar, inklusive barn. Du hittar bland annat olika smycken, armband , halsband , bälten, halsdukar, örhänge, huvudbonader, solglasögon, plånböcker, klockor, slipsar , knappar och väskor. Oavsett vad du gillar för färger, material eller stil så kommer du garanterat att hitta något som passar här hos oss på CDON.
Snygga accessoarer är det bästa sättet att fullända en outfit. Med smycken och andra detaljer kan du komplettera dina kläder och enklare framhäva din stil. Här på CDON kan du smidigt klicka hem de bästa accessoarerna för alla stilar och tillfällen.Komplettera och fullända din outfit med nya accessoarer. Snygga smycken, väskor, klockor, slipsar och solglasögon är bara några av många saker som kan framhäva din stil. Du kan mixa och matcha precis som du vill. Hos oss på CDON kan du handla massor med snygga och prisvärda accessoarer för alla stilar och tillfällen.

Hos oss gör du alltid ett fynd och vi vill att du ska hitta både exakt det du letar efter och bli inspirerad av produkter du inte ens visste fanns, allt till ett bra pris. Vi skickar dina prylar direkt från våra leverantörer till dig var du än bor inom Sverige

M\u00e5nga funktioner p\u00e5 en webbplats beror p\u00e5 att en cookie st\u00e4lls in n\u00e4r en anv\u00e4ndare bes\u00f6ker en webbplats. D\u00e4rf\u00f6r st\u00e4ller vi i f\u00f6rsta hand cookies s\u00e5 att de har en arbetssida. Vi anv\u00e4nder ocks\u00e5 cookies fr\u00e5n f\u00f6rsta och tredje part f\u00f6r att f\u00f6rb\u00e4ttra anv\u00e4ndarupplevelsen p\u00e5 v\u00e5r webbplats och f\u00f6r att tillhandah\u00e5lla relevant marknadsf\u00f6ring. Att st\u00e4lla in en tredje parts cookie inneb\u00e4r att vi har godk\u00e4nt en tredjepartsleverant\u00f6r, t.ex. Sociala medier, Google Analytics eller liknande. att placera en cookie i din webbl\u00e4sare n\u00e4r du bes\u00f6ker v\u00e5r webbplats.
En cookie \u00e4r en liten datafil som skickas till webbl\u00e4saren och lagras d\u00e4r f\u00f6r att en webbplats ska k\u00e4nna igen din dator. Alla webbplatser kan skicka cookies till din webbl\u00e4sare om webbl\u00e4sarinst\u00e4llningarna till\u00e5ter det. Webbplatser kan bara l\u00e4sa information fr\u00e5n lagrade cookies och inte cookies fr\u00e5n andra webbplatser. Det finns tv\u00e5 typer av kakor: permanenta och tillf\u00e4lliga (sessionskakor). Permanenta kakor lagras som en fil p\u00e5 din dator under en l\u00e4ngre tid. Session-cookies placeras tillf\u00e4lligt p\u00e5 din dator n\u00e4r du bes\u00f6ker en webbplats. De \u00e4r dock dolda n\u00e4r sidan \u00e4r st\u00e4ngd. Det betyder att de inte lagras permanent p\u00e5 din dator. De flesta f\u00f6retag anv\u00e4nder cookies p\u00e5 sina webbplatser f\u00f6r att f\u00f6rb\u00e4ttra anv\u00e4ndbarheten, och cookies kan inte skada dina filer eller \u00f6ka risken f\u00f6r virus p\u00e5 din dator.

Statistikcookies anv\u00e4nds f\u00f6r att optimera en webbplats design, anv\u00e4ndbarhet och effektivitet. T.ex. Kan inkludera den insamlade informationen: l\u00e4gg till analys av vilken information som \u00e4r mest popul\u00e4r p\u00e5 sidan och vi blir medvetna om vad som ska vara l\u00e4tt att hitta p\u00e5 sidan.Du kan blockera eller ta bort cookies p\u00e5 denna webbplats genom att dra tillbaka ditt samtycke eller inaktivera dem i dina webbl\u00e4sarinst\u00e4llningar. Observera dock att cookies inte l\u00e4ngre f\u00e5r anv\u00e4ndas om cookies p\u00e5 annat s\u00e4tt \u00e4r inaktiverade.Marknadsf\u00f6ringskakor samlar in information genom att f\u00f6lja dig p\u00e5 varje webbplats du bes\u00f6ker och spela in de digitala fotavtryck du har angett. Marknadsf\u00f6ringskakor \u00e4r d\u00e4rf\u00f6r \”sp\u00e5rningskakor\”. Informationen som samlas in anv\u00e4nds f\u00f6r att ge en \u00f6versikt \u00f6ver dina intressen, vanor och aktiviteter och f\u00f6r att visa relevanta annonser f\u00f6r saker som du tidigare har visat intresse f\u00f6r. P\u00e5 det h\u00e4r s\u00e4ttet f\u00e5r du mer riktat inneh\u00e5ll, till exempel i form av f\u00f6reslagen information, artiklar och annonser.Tekniska cookies kr\u00e4vs f\u00f6r att de flesta webbplatser ska fungera korrekt. Som namnet antyder har de bara en teknisk betydelse och har d\u00e4rf\u00f6r ingen inverkan p\u00e5 din integritet eftersom de inte registrerar det du letar efter p\u00e5 andra webbplatser.

Du har ocks\u00e5 alltid m\u00f6jlighet att blockera eller ta bort cookies i din webbl\u00e4sare (inklusive cookies fr\u00e5n denna webbplats samt tredjepartscookies).
Funktionella cookies anv\u00e4nds f\u00f6r att lagra dina anv\u00e4ndarinst\u00e4llningar genom att komma ih\u00e5g de val och inst\u00e4llningar som gjorts p\u00e5 webbplatsen. Rotera runt dina spr\u00e5k och textstorlekens inst\u00e4llningar.SmartBuyGlasses™ är en ledande oberoende återförsäljare av världens bästa glasögon från designermärken sedan 2006 och ägs inte av eller är anslutna till de varumärken som säljs, om inte annat anges. Alla varumärken som visas på våra sidor tillhör respektive företag som behåller alla rättigheter. 2. ”Curl sides”- Också kända som kabelskalmar och återfinns oftast i tråd eller stålskalmar. Delen av skalmen närmast örat böjer sig i änden för en bekväm passform. – Halv båge – Omger övre halvan av glasen. Den undre halvan är exponerad och hålls ihop av en tunn nylontråd kallad ”supra”. Bågarna på bilden är SmartBuy Collection Devon Asian Fit 996.

Binder ihop de två glasen över din näsa och bär det mesta av glasögonens tyngd. Den är en avgörande faktor för hur väl glasögonen kommer att passa ditt ansikte. För glasögon med full båge, formar bron en del av bågens framsida. För halvbågade eller kantlösa bågar, behövs en extra del. Broar varierar beroende på stil för att passa olika ansiktstyper.
Refererar till ”armarna” på dina bågar och löper längst med sidorna på ditt huvud. Deras huvudfunktion är att hålla glasögonen säkert på plats. Skalmarnas längd inkluderar de tre dimensioner alla bågar har, alltså linsdiameter, brobredd och skalmlängd. Skalmar kan vara av följande typer:Delen som håller glasen på plats och utgör glasögonens huvudsakliga estetik. De kan vara gjorda av cellulosacetat, plast, metaller som titan, eller kolfiber. Bågen kommer i tre olika typer:

Om du har nya bågar som inte riktigt passar dig, kolla upp hur du kan anpassa dina glasögon. Om det är nytt för dig att bära glasögon, kan det vara behjälpligt att läsa på om hur du rengör dina glasögon.
Alla par glasögon har tre essentiella delar, som i sin tur har underdelar beroende på design och material. Dessa är bågens framsida och de två skalmarna.

2. Push-in näskuddar – Detta är en separat komponent som är fäst vid brons baksida och vilar på näsan. Ju större kudde desto mer syns den och desto troligare är det att den skaver mot huden.
– Full båge – Bågar som går runt hela glaset. Glasen hålls på plats med hjälp av skåror i bågen. Bågarna du ser här är SmartBuy Collection Shire CP142.Detta är de viktigaste delarna på dina glasögon. De väljs enligt receptet du får från din optiker, för att rätta din syn. Lär dig mer om de olika typer av material som används i glasen här. Nu kan du även undvika digital påfrestning genom att välja blåljus-glasögon. Du kan lägga till beläggningen till vilka bågar som helst genom att lägga till zFORT® blåljusblockering vid betalning.

– Kantlösa – Glasen hålls på plats av en metallbro. Glasen sitter fast i skalmen med en skruv genom ytterkanten. Bågarna på bilden är Swarovski SK5042 012.3. ”Drop”, ”hockeyklubba” eller ”svannacke”- den vanligaste designen i moderna bågar. Dessa skalmar böjer sig nedåt för att skapa en stadig passform bakom dina öron.

Vad är skalmar till glasögon?
Skalmar. Refererar till ”armarna” på dina bågar och löper längst med sidorna på ditt huvud. Deras huvudfunktion är att hålla glasögonen säkert på plats. Skalmarnas längd inkluderar de tre dimensioner alla bågar har, alltså linsdiameter, brobredd och skalmlängd.
Synen är en del av livet vi ofta tar för given. För många av oss är det först när vi får veta att vi behöver synkorrigering, som vi inser hur mycket god syn förbättrar vår livskvalitet varje dag. Eftersom de är så ömtåliga föremål måste vi känna till våra glasögons olika delar för att, om det skulle behövas, kunna förklara våra behov för en optiker eller leta ersättningsdelar själva i butik. Används för att sätta ihop ett gångjärns två delar. Kan skruvas åt för att anpassa skalmarnas öppnings-och-stängningsmekanism. Vilken optiker som helst kan hjälpa dig ersätta en borttappad skruv. Vi använder Cookies för att förbättra din köpupplevelse. Genom att fortsätta navigera på hemsidan accepterar du användningen av Cookies. Tryck här för att läsa mer om våra vilkor för användningen av Cookies.

Översynta personer ser dåligt på nära håll och, beroende på ålder, mer eller mindre bra på långt håll. Nästan fyra av fem personer världen över har någon form av översynthet vid tidig ålder, men barn behöver oftast inte bära glasögon för att klara sig i vardagen. I vissa fall försvinner dessutom synfelet när ögat vuxit klart.
Man kan ibland anpassa sina kontaktlinser så att man inte kompenserar för hela närsyntheten i den ena linsen (eller överkompensera ena linsen om man är översynt). Då har man ett öga som är närsynt och kan användas på kortare avstånd, medan det andra ögat ser bra på långt håll. Detta kallas monovision. Hur bra monovision fungerar i praktiken är individuellt. Vissa personer tycker att synen på långt håll inte blir så bra och att avståndsbedömningen blir dålig.

Astigmatism kan, om den inte är alltför omfattande, korrigeras med glasögon. Den typ av glas som används kallas för cylinderglas. Astigmatism kan också i viss utsträckning korrigeras med kontaktlinser. Astigmatism kan behandlas med en synfelsoperation som ICL, RLE eller en ögonlaserbehandling, ofta samtidigt som andra synfel behandlas.
Är man närsynt kan man kompensera detta genom att ta av sig glasögonen när man läser. Över- och normalsynta måste däremot använda läsglasögon, ha lästillägg i sina glas eller använda progressiva glasögon. En närsynt som använder kontaktlinser måste också ha läsglas för närarbete.

De flesta av oss har någon form av synfel. Och av synfelen närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet är det närsynthet som är det allra vanligaste synfelet. Faktiskt är det så vanligt att det är fler som är närsynta än som har felfri syn.
Närsynthet som kräver starkare glas än minus 6–7 dioptrier brukar benämnas kraftig närsynthet (grav myopi). Så pass kraftiga glas medför en bildförminskning. Näthinnan är ofta skörare än normalt vid kraftig närsynthet och därför är bristningar som kan leda till näthinneavlossning vanligare än hos personer med låg närsynthet.Astigmatism innebär att ögat har olika brytningskraft i olika riktningar. Ögat kan till exempel vara normalsynt för vertikala linjer men närsynt för horisontella linjer. Anledningen är oftast att hornhinnans krökning är skev, ungefär som ytan på en rugbyboll, snarare än rund som ytan på en fotboll. Man får då två olika fokus inne i ögat, och de glas eller kontaktlinser som korrigerar astigmatism måste ha en speciell slipning i en viss vinkel. En astigmatiker ser dåligt både på nära håll och på långt håll och ser gärna en skuggbild av det föremål de tittar på.

Hur ska glasögon sitta vid ögonbrynen?
Ögonbryn: Tänk på att välja en båge som har en kurvatur på bågens överdel och som följer formen på ögonbrynen. Ögonbrynen ska synas en bit ovanför bågens ram. Undvik glasögon som sitter på ett sånt sätt att ögonbrynet syns alltförmycket under bågens överram.
För unga personer är lätt till måttlig översynthet inget problem, tvärtom upplevs synen ofta som felfri. Anledningen är att man omedvetet spänner ögats lins och då flyttas bilden automatiskt framåt tills den hamnar på näthinnan.

Närsynthet börjar sällan utvecklas före åtta års ålder eftersom det är då ögat börjar växa ordentligt. Under tonåren förvärras problemet för att sedan stabiliseras vid 20–25 års ålder, när ögat växt färdigt. I 40–45 års ålder börjar ögats lins successivt stelna, vilket leder till ålderssynthet. En lätt till måttlig närsynthet kan då vara till viss glädje eftersom man fortfarande ser bra på nära håll utan glasögon (men ser lika dåligt på långt håll).

De vanligaste metoderna för att korrigera översynthet med ögonlaser är FS-LASIK eller LASEK-ELSA. Det händer också att synfelsoperationerna ICL eller RLE kan bli aktuella. Behandling med ögonlaser passar bäst vid mindre översynthet. ICL kan oftast användas när man har måttligt till hög översynthet, medan RLE är ett bra alternativ när man börjar bli ålderssynt.
Det är mycket viktigt att upptäcka brytningsfel hos små barn. Synutvecklingen på det astigmatiska ögat kan försämras och ge upphov till en bestående synnedsättning. Om stark ärftlighet finns, eller om äldre syskon har astigmatism, bör även yngre syskon undersökas hos ögonläkare.

Similar Posts