Good Life Bar

Rosenrot sägs kunna kunna minska både nedstämdhet och stress. Men det sägs även kunna förbättra uthållighet och kognitiva förmågor. Läs mer om vilka produkter som rekommenderas.”Testvinnaren” har ett väldigt lågt kolhydrat/socker innehåll och har endast 16 gram kolhydrater varav 1,7 gram sockerarter. Enligt de flest användare så smakar dessa proteinbars nästan precis som ”riktigt godis” och de flesta verkar vara överens om att de är löjligt goda. Är detta bra eller dåligt? Vi låter dig avgöra det själv.

Det finns inget värre än proteinbars som är sega och torra, som dessutom kräver vatten för att sväljas. Core proteinbar är inte en av dessa och enligt de flesta kundrecensioner så är smaken en av de bättre alternativen. Dessutom är konsistensen precis rätt och efterliknar en vanlig chokladbar.

Med så hög proteinhalt kan man tycka att proteinbaren bör få en sämre smak. Men när vi läser kundomdömen på produkten så är alla överrens om att det smakar väldigt bra. Några hävdar till och med att proteinbaren skapar ett ha begär. Kan en proteinbar vara för god? Den är däremot inte söt, så om du föredrar sött är det kanske inte det bästa alternativet.
Tränar man dessutom hårt i form av styrketräning eller annan intensiv träning, så är det viktigt att man får i sig tillräckligt med protein under hela dygnet för att maximera kroppens muskelproteinsyntes.Tyvärr är det många produkter på marknaden som inte når upp till dessa nivåer och i flera fall innehåller de mer socker än protein. 20 gram protein är lite av en ”sweet spot” för att maximera proteinsyntesen och där mer protein oftast inte ger någon ökad effekt på muskeltillväxt. Väger man däremot mer än det ”normala” kan det hända att ännu mer protein kan vara effektivt.Nyaste produkten i vår jämförelse är Barebells nya Soft Proteinbar som lanserades vintern 2021. Den är faktiskt snäppet bättre i smak och konsistens men faller lite på grund av proteinmängden har minskat.Här hamnar tidigare produkter som varit med i vår jämförelse. Antingen har produkten utgått eller så har de blivit ersatta av något vi, test, recensioner anser vara bättre.För någon som försöker hålla nere sin dagliga sockermängd så är dessa proteinbars något av det bästa just nu. Detta gör dessa proteinbars extra intressanta för vem som helst som behöver ett mellanmål eller något direkt efter träningspasset.

I vår lista över de bästa produkter har vi tagit hänsyn till proteininnehåll, sockerhalt, smaker, konsistens och pris. Dessa faktorer har vi sedan kombinerat med kundomdömen från butiker och marknadsplatser för att kora en testvinnare.
Proteinbars är också ett bra mellanmål så länge de inte innehåller för mycket socker. Det finns stora skillnader mellan olika märken och många proteinbars innehåller mer socker än protein. I vår sammanställning av bästa proteinbars har vi valt produkter med höga proteinhalter och låg sockerhalt.

Vilken Bars är bäst?
Innehåll – Bästa proteinbarBarebells Proteinbar – Bästa proteinbar.Star Nutrition Proteinbar – Fantastisk smak och konsistens.Barebells Soft Proteinbar – Smakupplevelse.Core Proteinbar 2.0 – Toppbetyg.Star Nutrition Vegan Proteinbar – För veganer.Star Nutrition Protein Block – Hög proteinhalt (29 g)
Core Protein Bar 2.0 tillverkas av Svenskt Kosttillskott som är en av marknadens största butiker inom kosttillskott i Sverige. Deras proteinbar har länge varit ett väldigt populärt alternativ för de som varit sugna på ett smidigt mellanmål eller något för att återhämta sig efter träningen.Största skillnaden mellan nya Soft proteinbar och gamla varianten är smakerna och konsistensen. Den nya serien har som kanske namnet antyder en bättre och mjukare konsistens. Smak och konsistens påminner lite om klassisk karamellfugde.

De bästa produkterna innehåller någonstans omkring 200 kcal per proteinbar. Givetvis finns det sämre alternativ där kalorierna snabbt springer i väg och därför är det viktigt att kolla upp innehållet. Där finns några skräckexempel där vissa proteinbars bör ändra namn till godisbar.
En proteinbar utan tillsatt socker är ett bra alternativ för träningsentusiaster som behöver en snabb energikick mellan passen. Dessa bars är också bra för de som vill hålla sig mätt mellan måltiderna utan att få i sig onödiga kalorier från socker.Det bästa med Swebar proteinbar är att den nästan passar vem som helst, allt från de som bara söker efter ett enkelt mellanmål under dagen, till personer som vill ha något enkelt före/efter sitt träningspass. Kör du extrema träningspass så finns det dock bättre alternativ på marknaden, som t.ex. gainers eller proteinpulver.

Något vi gillar med proteinbaren från Barebells är att den har fått ta emot priset ”Årets återhämtningsprodukt 2017” av Swedish Health Awards. Vilken annan proteinbar har fått ta emot detta pris egentligen?
Den andra skaran som också är väldigt intresserade av proteinbars är de som tränar och som gärna vill ha lite protein för återhämtning direkt efter träningen. Protein är den absolut viktigaste näringskällan för att maximera muskeluppbyggnad i kroppen.

Proteinhalten har däremot försämrats lite med 16-17 gram protein per bar. Detta är kanske inte en deal breaker för de flesta personer men för de som kör hård träning kanske behöver något ytterligare efter träningen. Rekommendationen för att kickstarta muskeluppbyggnaden efter styrketräning är ungefär 20-30 gram protein.Barebells proteinbars blev på kort tid väldigt populära i Sverige, men också utomlands på grund av den fantastiska smaken och konsistensen. Det är tydligt att Barebells har jobbat med att få fram en klockren smak och konsistens på sina proteinbars som närmast efterliknar en vanlig chokladbar.

Star Nutrition är en av Sveriges största märken inom kosttillskott och har så varit sen 1999. De har levererat några av marknadens bästa proteinbars med både god smak och bra näringsinnehåll. Till skillnad från många andra märken så satsar Star Nutrition på ett innehåll av hög proteinhalt och lite kolhydrater.
Vi skulle säga att den mest smidiga varianten är det bästa alternativet i det här fallet och så länge du inte jagar enorma mängder protein så fungerar proteinbars minst lika bra. Vill du däremot upp i 30-40 gram protein efter träningen, så blir proteinbars en dyr historia.Swebar proteinbar är nog en av marknadens mest sålda proteinbars och har många intressanta smaker att välja mellan. Smak är som sagt något av det viktigaste när det gäller proteinbars och där måste finnas utrymme för flera smakvariationer. Risken är annars att du tröttna på smaken och tillslut går det inte att äta längre.

Proteinbars är perfekt som ett mellanmål och tack vare den större mängden protein så får du även en bättre mättnadskänsla jämfört med andra typer av mellanmål. En bra proteinbar är definitivt ett nyttigt mellanmål om man jämför med t.ex. vanliga chokladbars. Lästips – Proteinbars är inte alltid så nyttiga.
Så om du letar efter en proteinrik snack som inte belastar din kropp med onödigt socker, är en proteinbar utan socker ett bra val. Dessa bars finns i en mängd olika smaker och ger dig en hälsosam boost av protein utan att skada din hälsa.

Kan man leva på Proteinbars?
Det är en förnuftig kombination av livsmedel och om man gärna vill ha lite extra näring så skadar det inte att äta 1-2 bars dagligen som ett supplement. Såklart baseras denna rekommendation på att man i övrigt äter en bra och varierad kost med ”riktig” mat.
Det vi gillar med Swebar är användandet av fruktos och glukos som är kolhydratinnehållet i denna proteinbar. Fruktos har nämligen en egenskap som gör att sockret inte påverkar ens blodsocker lika mycket. Glukos är den snabba typen av energi som snabbt forslas upp i ens muskler och på så sätt fyller på energireserven igen.

Det är väldigt svårt för proteinbar-tillverkare att få till en god smak utan att använda för mycket socker, men Swebar proteinbar har verkligen lyckats med att ta fram flera goda alternativ.
Proteininnehållet är 20 gram per bar och fungerar perfekt för de som vill ha ett nyttigt mellanmål under dagen eller för de som vill ha något snabbt efter träningen. Det är dock värt att nämna att detta inte kan ersätta den normal kosten, utan är endast ett komplement.

Barebells Soft Proteinbars är en ny serie av proteinberikade bars som introducerades under vintern 2021. Barebells klassiska proteinbar har länge varit marknadsledande med unika smaker och konsistens. Men vad skiljer egentligen mellan gamla och nya soft proteinbar?
De flesta är också överens om att detta i princip smakar godis och på något sätt har Star Nutrition lyckats få fram en icke syntetisk smak som ofta förekommer när man använder sötningsmedel.

Nu är detta ett veganskt alternativ vilket innebär att proteinet kommer från växtriket. I det här fallet består proteinet av en blandning av både ärtproteinisolat och sojaproteinisolat. Är du glutenintolerant så kan vi också meddela att proteinbaren är helt glutenfri.
Vill du hitta proteinbars som är nyttiga så bör du kolla efter alternativ som har liten eller ingen mängd sockerarter d.v.s. snabba kolhydrater. Proteinbars som Barebells och Star Nutrition har i princip inga sockerarter alls. Visst har de lite kolhydrater men inget rent socker.

Konsistensen är bara snäppet sämre än Barebells Soft proteinbar, men är trots allt över förväntan för att vara en proteinbar. Barebells original har däremot mer proteininnehåll som är viktigt för proteinsyntesen vid muskeltillväxt.
På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.När man läser kommentarerna kring denna populära proteinbar, så inser man ganska snabbt att Star Nutrition verkligen har lyckats med smak och konsistent. Just nu finns det endast tre smaker att välja mellan, vilket är choco brownie, coconut dream och salted caramel. Förhoppningsvis så kommer vi få se ytterligare smaker i framtiden.

Proteinbars är gjort för att vara smidigt och är betydligt smidigare än proteinpulver eller liknande. Det är också en av de största anledningarna till varför denna typ av produkt har blivit så populär. I dag är smaken dessutom helt outstanding och slå de flesta proteinpulver på marknaden.
Core proteinbar innehåller 17 gram protein d.v.s. 37% och är också den mängd som de flesta andra konkurrenter har valt att använda. Nytt för Core Protein Bar 2.0 är en betydligt lägre nivå av socker. Tittar vi på innehållet så är det endast ungefär 13 g kolhydrater varav 1 gram rent socker (ungefär). Mängden kolhydrater och sockerarter skiljer sig något gram hit/dit beroende på smak.Vilken måltidsersättning passar bäst till din diet eller levnadsmönster? I vår sammanställning av bästa måltidsersättning hittar du produkter för både dieter och viktkontroll.

Proteinbaren har en tydlig konsistens med både hård/krispig utsida och en mjuk kärna med fyllning. I dagsläget finns det tre olika smaker att välja mellan vilket är Karamell choklad, jordnötter choklad och hallon choklad. Troligtvis kommer där fler smaker i framtiden då Star Nutrition har betydligt fler smaker på sin ordinarie proteinbar.
Uppdatering våren 2023 – Barebells klassiska proteinbar behåller utmärkelsen bästa proteinbar. Det finns fler skäl till det men framför allt fortsätter produkten toppa försäljningen hos butiker och marknadsplatser. Innehållet är också optimalt för en proteinbar.Smaken är däremot helt fantastisk och smakmässigt är detta troligtvis den godaste proteinbaren på marknaden. Barebells klassiska original serie är fortfarande väldigt goda jämfört med konkurrenterna men soft bar är snäppet bättre. Är detta den bästa proteinbaren just nu? Vi tycker det. Smak, konsistens, innehåll och utbudet av olika sorter gör detta till en värdig testvinnare. Det enda negativa är kanske priset som ligger något högre än andra alternativ men det kan det vara värt om det smakar bra. Proteinbar ska inte ersätta en vanlig varierad kost men samtidigt kan det vara ett hjälpmedel till ens viktminskning. Många väljer att äta en proteinbar som ett mellanmål under dagen vilket gör att du får full kontroll på hur mycket du äter. Den höga proteinhalten ger också en ökad mättnadskänsla. Men även om det är viktigt att tänka på vad man äter så är levnadsförändringar som t.ex. träning minst lika viktigt för en effektiv viktminskning.Enligt Livsmedelsverket rekommenderas det att mindre än tio procent av våra dagliga kalorier kommer från socker, så många proteinbars innehåller sockeralkoholer som maltitol eller sorbitol för att minska kaloriinnehållet. Dessa sockeralkoholer kan dock vara laxerande om man äter för mycket av dem.

Vilken Bar har minst kalorier?
Lagom med protein och lite socker Vi har i denna guide valt att rekommendera de Swebars low sugar, som har lägre sockerhalt och passar bäst i vardagen. De innehåller då endast cirka 120 kalorier per bar, lite beroende på vilken smak man väljer.
De flesta har troligtvis hört talas om Star Nutrition som är ett av Norra Europas mest populära märke inom kosttillskott, dessutom är det ett svenskt varumärke. Star Nutrition Protein Bar är en av deras senaste proteinbars och denna gången har de verkligen lyckats ta fram något med god smak.

Är proteinbars bra för att gå ner i vikt?
Beroende på syftet med din proteinbar, exempelvis viktminskning genom måltidsersättning eller återhämtning efter ett hårt träningspass, kan du se efter om det är en relevant proteinkälla och om baren har rätt kombination av andra näringsämnen för att nå dina mål.
Så gällande bra proteinbars så ser det lite olika ut om du ska använda det som mellanmål eller något för att du snabbt ska kunna återhämta dig efter träningen. Vårt tips är att du väljer en proteinbar med en lägre mängd sockerarter, om det är tänkt att användas som ett vanligt mellanmål under dagen.Är detta bästa vegan proteinbar? Innehållsmässigt är den utan tvekan något av det bästa vi har kunnat hitta på den svenska marknaden. Smakmässigt verkar den också leverera när vi läser kundomdömen och vi vet sen tidigare att Star Nutrition kan göra bra proteinbars. Detta är definitivt värt att testa om du vill äta veganskt.

För den som är på jakt efter en proteinbar med väldigt lågt sockerinnehåll, så är Star Nutrition proteinbar ett av de bästa alternativen på marknaden. Beroende på smak så innehåller en proteinbar endast 0,6 till 1,6 gram sockerarter och har endast omkring 13-14 gram kolhydrater totalt.Vi tycker att proteinbaren har mycket som talar för produkten. Visst, proteinmängden är lite låg men samtidigt räcker det som mellanmål eller något snabbt efter träningen. Tränar du däremot tungt så kommer du behöva extra protein från antingen två proteinbars eller från någon annan källa.

Star Nutrition proteinbar får också en stark rekommendation på grund av smak och pris. Vill du prova på något prisvärt så är dessa definitivt värt ett försök. På kampanj kan dessa köpas för ungefär 15 kronor stycket vilket är bra mycket billigare än testvinnaren Barebells.
Barebells olika proteinbars har länge varit en av marknadens mest populära val. Vilket är mycket på grund proteinmängden men också deras fantastiska smakkombinationer. Att deras proteinbars inte innehåller tillsatt socker är för många också en viktig faktor. Deras nya serie Soft proteinbar har snabbt blivit en av favoriterna på marknaden med nya smaker och konsistens.Det finns egentligen inget självklart eller definitivt svar på den frågan och faktum är att vi äter proteinbars av flera olika anledningar. Vissa personer vill bara ha ett enkelt proteinrikt mellanmål och då är proteinbars väldigt smidiga, dessutom smakar de bästa alternativen riktigt gott.

I jämförelse med vanliga proteinbars, som ofta innehåller höga halter av tillsatt socker, är proteinbars utan tillsatt socker ett mycket hälsosammare alternativ. De kan vara en bra lösning för de som vill hålla sitt blodsocker i schack och undvika en kraftig insulinkick.

Huvudsyftet med proteinbars är så klart proteininnehållet och framför allt behöver de innehålla rätt typ av protein så som t.ex. animaliska proteinkällor. För någon som tränar bör även mängden protein ligga på en nivå omkring 20 gram protein per bar om den ska tas efter träning och stimulera muskeltillväxten.
Är det framförallt protein du är ute efter så finns det flera bra produkter så som t.ex. Barebells, Star Nutrition med flera som har hög proteinhalt. Söker du däremot snabb energi så bör du välja en produkt som innehåller mer socker.PWO så kallat pre-workout kosttillskott är kanske något av det bästa för att öka på både prestation och muskeluppbyggnad. Se vilka kosttillskott som vi rekommenderar.

Med ett högt proteininnehåll på 20 gram per bar och ett väldigt lågt kolhydratinnehåll, så blir detta ett perfekt snacks för dig som vill ha något efter träningen. Men proteinbaren fungerar minst lika bra för dig som bara vill ha ett enkelt och smidigt mellanmål under dagen. Den höga proteininnehållet är perfekt för att stilla hungern en längre period och så slipper du det onödiga sockret.
Barebells proteinbar finns i några olika smaker så som t.ex. caramel & cachew, coconut choco, cookies & cream, salty peanut och white chocolate almond som är för många den bästa proteinbaren. Hur Barebells har fått ihop denna goda proteinbar när den är så nyttig är för många helt obegripligt.Muskler består till största delen av protein, och ju hårdare man tränar, desto mer protein behöver kroppen. De flesta experter är överens om att man bör äta minst ett gram protein per kilo kroppsvikt och mer om du kör hård träning. Elitidrottare som tränar hela dagar äter däremot betydligt mer protein och där rekommenderas upp till 1,9 gram per kilo kroppsvikt.Men det finns både positiva och lite negativa saker. Om vi börjar med smak och konsistens så är den nya varianten lite bättre. Det finns även flera nya intressanta smaker som vi inte tidigare har sett så som t.ex. Banana Dream, Caramel Choco, Marchmallow Rocky Road och Salted Peanut Caramel. Stort plus är också användatet av både sötningsmedel och helt fri från palmolja.Core proteinbar 2.0 har länge varit en av marknadens billigaste alternativ och så är det än idag. Priset för en proteinbar ligger omkring 14 kronor om man köper en hel låda på 12 stycken och dessutom är det fri frakt över 100 kronor. Det är inte heller ovanligt att dessa proteinbar säljs med kampanjpris. Vi har inte tagit hänsyn till vilket protein som produkten innehåller. Däremot har vi tagit med en vegansk proteinbar för de som inte äter vasselprotein. Kollagenprotein som proteinkälla har vi försökt undvika då det sägs vara betydligt sämre då aminosyrasammansättningen är av låg kvalitet. Tyvärr väljer många tillverkare att använda kollagenprotein som huvudprotein då det är billigare än t.ex. animaliska proteiner. Men allt kommer egentligen ner på vad du själv föredrar att stoppa i dig direkt efter träningen, vissa gillar att dricka, medans andra fördrar att äta. Välj det som passar dig bäst.

Finns det nyttiga bars?
Här hittar du massor av nyttiga bars som passar perfekt när du är på språng eller vill ha ett mellanmål under dagen. Det finns en mängd olika bars – med olika smaker, innehåll och användningsområden. Det finns proteinbars som passar bra att äta i samband med träning.
Att äta protein efter träningen är något som är viktigt om du vill maximera proteinsyntesen och därmed muskeluppbyggning. Det är därför som man bör få i sig i alla fall 20 gram protein i form av proteinpulver eller proteinbar för att påskynda muskeltillväxten

Vi skulle säga att det finns både nyttiga och ganska onyttiga alternativ på marknaden. Just nu är vi inne i en tid då alla är mer eller mindre rädda för minsta lilla socker och ibland även kolhydrater. Kolhydrater behöver nödvändigtvis inte vara onyttigt och det finns olika typer av kolhydrater d.v.s långsamma och snabba.
I vår sammanställning har vi framförallt valt ut alternativ som har fått gott betyg, men också produkter som har fått pris för bland annat sin goda smak. För att jämföra proteinbars så kan vi inte bara gå på mängden proteininnehåll, utan vi behöver även jämföra andra saker som t.ex. smak, pris, konsistens med mera. Smaker och smak är givetvis en viktig faktor när det gäller den här typen av produkter. Det är också något subjektivt och högst individuellt. Därför har kundrecensioner hos både butiker och marknadsplatser varit den viktigaste källan till vår testsammanställning. Om en proteinbar smakar motbjudande så kommer det snabbt visas i kundrecensioner. Tillgången på olika smaker är också oerhört viktigt om man ska äta det regelbundet. Några av de mer unika smaker som finns är blueberry cheesecake, hallon/lakrits, marängsviss, päronglass och många fler. För den som vill köpa hem ett litet lager, så rekommenderar vi att du köper ett par olika smaker för att varierar lite. Sett till pris, innehåll och smak så är detta en proteinbar som förtjänar en plats i topplista.Det är flera saker som talar för denna veganska proteinbar från Star Nutrition. Innehållsmässigt är den i klass med flera andra populära alternativ. Hög proteinhalt på 18 gram och väldigt lågt sockerinnehåll på 1 gram. Men precis som med andra märken kan detta innehåll skilja sig något lite beroende på vilken smak du väljer. Däremot skiljer det inte sig mer än något gram hit och dit.

Svenska konsumenter ställer sig väldigt positiva till Star Nutrition Protein Block. Bara hos Gymgrossten har produkten fått närmast maxpoäng där flera lyfter fram både smak och innehåll. 50% proteinhalt och lågt sockerinnehåll gör produkten extra intressant. Det är uppenbart att Star Nutrition satsar på att ta fram en proteinbar med väldigt lågt sockerinnehåll, men som ändå har en fantastisk smak. Vissa skulle till och med hävda att denna är godare än Barebells på grund av den kräm som finns i mitten av proteinbaren. På så sätt så känns inte proteinbaren lika torr som vissa andra konkurrenter. Produktbeskrivningen säger att det är en proteinbar framtagen för seriösa atleter. Även om vi håller med om det så passar den minst lika bra som ett bra mellanmål som till efter träningen. Den är något dyrare på grund av sin höga proteinhalt och räcker då 20 gram protein så rekommenderar vi i stället vanliga Star Nutrition proteinbar.

Givetvis har fokuset funnits på produkter som innehåller bra med protein och där anser vi att ungefär 20 gram protein per proteinbar bör vara standard. En annan sak som har varit en viktig faktor är mängden socker. Så klart är smaken viktig men idag finns det produkter som erbjuder både god smak och låg sockerhalt. 20-30% socker är inte en nödvändighet för god smak och därför trillar alternativ så som t.ex. Gainomax och Snickers bort.Betakaroten har flera väldigt bra fördelar som t.ex. gyllenbrun hud, enklare solbränna, bra för syn och slemhinnor med mera. Läs vårt betakaroten bäst i test och se vilka produkter som fått bäst betyg

Något som dock talar för proteinpulver är det lägre priset per portion. Kostnaden för proteinpulver per portion är betydligt lägre än t.ex. proteinbars. Proteinpulver kan också innehålla andra viktiga mineraler och vitaminer som maximerar muskeltillväxten.En liten mängd kolhydrater kommer det alltid finnas i proteinbars, för annars hade det aldrig gått att äta överhuvudtaget. Till och med 99% choklad har lite kolhydrater och det är i princip oätbart.

En bra proteinbar bör innehålla 20 gram protein, det är trots allt en proteinbar. Tyvärr finns det alldeles för många produkter på marknaden som snålar med detta och i vissa fall kan produkter räknas som rent godis. Så var noga med att kolla upp både proteinhalt och sockerarter.
När vi läser kundrecensioner på denna proteinbar för veganer så anser många om att det här är en marknadens bästa veganska proteinbar. Konsumenter lyfter bland annat fram både konsistens och smak som något av det bästa på marknaden. Prismässigt vinner Star Nutrition med ett betydligt lägre pris och som ofta säljs ut under kampanj. Vid kampanj kan man hittar 36 proteinbars för 559 kr vilket endast är 15,50 stycket. Svårslaget pris med tanke på smak, konsistens och innehåll. Det bästa med proteinbars är ändå själva proteininnehållet och bör därför ligga kring 17-30 gram protein per bar. Enligt livsmedelsverket så ska en vuxen person som tränar regelbundet äta någonstans mellan 1,4 – 1,8 gram protein per kilo kroppsvikt. För att kunna nå det målet så är proteinbars ett av de bästa alternativen för att kompletta annan kost. Vi kan helt enkelt inte trycka i oss bara kött för att nå dessa gränser, det är direkt farligt (cancer) och dessutom inte miljövänligt.Är detta den bästa proteinbaren på marknaden? Enligt oss och befintliga kunder så är detta definitivt en av marknaden bästa proteinbars just nu. Många skulle nog hävda att de är godare än ”testvinnaren” Barebells då konsistensen faller många i smaken.

Kan man äta protein bar på kvällen?
En proteinbar kan du äta när som helst! Oavsett om du vill toppa din gröt med en tärnad bar, äta en som mellanmål mellan dina måltider, är sugen på något sött på kvällen eller vill optimera din återhämtning efter träningspasset.
Star Nutrition Protein Block utmärker sig ganska mycket med ett extra högt innehåll av protein. Vanligtvis innehåller en bra proteinbar ungefär 20 gram protein men med Protein Block får du 29 gram vilket är 50% av proteinbaren. Den innehåller också lite kolhydrater (14 g) varav 1,3 g är sockerarter.

Kan man äta två proteinbars på en dag?
Det betyder att du måste äta två eller tre stycken för att komma upp i den rekommenderade mängden protein. Eftersom proteinbaren innehåller mycket energi riskerar det att bli en stor del av ditt dagliga energiintag.
Proteinbaren från Dalblads innehåller 17 gram protein och har en kolhydratmängd på 17 gram, varv 13 gram är sockerarter. Denna proteinbar innehåller rätt mycket mer rent socker än andra alternativ i vårt bäst i test vilket kan vara bra att känna till om du försöker undvika socker.Swebar fungerar perfekt som ett helt vanligt mellanmån under dagen och tack vare det höga proteininnehållet så får man dessutom en liten mättnadskänsla. Protein är nämligen känt för att ge den där extra mättnadskänslan, samt att det också varar längre än andra näringsämnen.

Visst kan du baka egna proteinbars med hjälp av proteinpulver och andra bra ingredienser. Det är lite mer jobb men samtidigt kan du spara pengar på att göra det själv och dessutom få kontroll över innehållet. Vill du få tips på recept kan du läsa vår artikel om hur du bakar egna proteinbars.Proteinbar är bra till flera saker. Det är ett snabbt mellanmål med oftast mycket innehåll av protein som behövs vid regelbunden träning och styrketräning. Men samtidigt ger protein en ökad mättnadskänsla vilket gör den extra effektiv som ett snabbt mellanmål. Om du vill ha något för att återhämta dig efter träningen, så hade vi också rekommenderat välja ett alternativ med mindre socker. Så klart fungerar även de alternativ som har en del sockerarter, men det är inget krav egentligen då vi oftast får i oss tillräckligt med kolhydrater under dagen. Barebells Blueberry Cake har bitvis riktigt god smak, men långt ifrån klockren och samtidigt är inte innehållet det bästa. Barebells kan betydligt bättre än så här.Nutra-Go White Chocolate & Cherry är en bra idé i teorin och med en nytänkande “förpackning”, däremot kunde såväl smak som innehåll fått gå en vända i labbet till innan släpp. Det är helt enkelt inte gott. Det påstås smaka mjölkchoklad, men bara den där sämsta sorten som du hittar i riktigt billiga chokladkalendrar. Kolasåsen smakar inte ett dyft och du måste verkligen gilla den ganska speciella och halvbeska smak som ärtproteinet ger, för det är vad det smakar mest. Oavsett vad handlar det om en riktigt god proteinbar med samma fina kvaliteter som Barebells brukar ha. Proteinet kommer från mjölk, och mängden socker är i det närmaste obefintlig. Samtidigt får du en ganska lång innehållsförteckning, men glädjande nog har Barebells fimpat palmoljan den här gången. Proteinbars smakar i allmänhet väldigt mycket som godis och bakelser. I de flesta fall kan det tillskrivas sötningsmedel och den faktiska sockernivån är då faktiskt rätt låt. Core Protein Bar Kokos gör ingen hemlighet av att det mesta kolhydratinnehållet är sockerarter, vilket skiljer sig från mängden. Det gör den mer till godis än nyttigt mellanmål. Samtidigt kommer proteinet helt och hållet från mjölk, vilket är en bra grund att stå på. När proteinbars kommer i form av en vanlig kaka brukar det handla om att försöka skapa ett näringsrikt och nyttigt mellanmål med lite extra protein, alternativt en slags “måltid i en kaka”. Inte med Oatein Salted Caramel. Här handlar det i stora drag om en havrebaserad chocolate chip cookie med lite extra mjölkprotein.

Best Bar Coated Crispy Cookie Dough är en av testets absoluta favoriter! Den har förhållandevis höga värden för kalorimängd och fett – särskilt mättat – och ett par gram lägre proteininnehåll än snittet. Samtidigt får du en rejäl slev fiber som håller dig mätt mellan måltiderna. Sett till den förhållandevis låga sockermängden är det fantastiskt vilken smak som levereras.Mellan chokladhöljet och den stenhårda kakan finns en liten ficka med vaniljsås – en urbota dum idé, eftersom ingen av våra testade Gladiator Bars hade ett helt chokladhölje vid testet. Det innebär att omslagspappret sitter fastkletat (och sen fastnar på fingrarna och tre ställen till på väg till papperskorgen), dina fingrar klibbar fast vid proteinbaren och det är omöjligt att lägga ifrån sig den utan att klegget limmar fast vid bordsytan. Nämnda klistergegga är dessutom så vansinnigt sötsliskig att vi knappt vill avsluta kakan.

Lite värre är det med konsistensen. Likt många andra 2.0 bars från tillverkaren är det väldigt segt och tuggummiliknande. Sett till smaken skulle vi kunnat skriva av det som kolasegt, men det är helt enkelt lite mycket.
Barebells Salty Peanut är på ett sätt den mest naturliga proteinbaren som Barebells gör. Samtidigt hade vi gärna sett mer fullvärdigt protein i hela blandningen… och kanske lite av det där saltet då.Kolhydrathalten är dock skyhög, särskilt sockerhalten. Innehållsförteckningen visar snart att den består av såväl fruktos-glukossirap som socker. Vi kan förstå att vissa väljer produkter med “riktigt” socker i för att undvika sötningsmedel, och därför är det inget grundläggande fel i att den innehåller socker. Däremot borde tillsatserna av socker göra det mycket lättare för Goodlife att uppnå kakdegssmaken, i jämförelse med de märken som måste trolla med sötningsmedel och smakförstärkare. Där får vi säga att de misslyckas ganska rejält.

Innehållsmässigt slipper vi palmoljan, vilket de är noga med att påpeka på omslaget. Proteininnehållet består till största delen av mjölk och soja, men förstörs av en bunt kollagen som vi väldigt gärna hade sluppit.
Det positiva omdömet fortsätter även på insidan. Kolhydratinnehållet är relativt lågt och av det är en försumbar del sockerarter. Själva proteinet kommer från mjölk, vilket ger en heltäckande uppsättning aminosyror. Det är tyvärr ingen proteinbar som laktos- eller glutenallergiker kan njuta av däremot. Proteinbarnen innehåller även palmolja som många vill undvika av etiska skäl.

Hur många protein bars kan man äta på en dag?
Det betyder att du måste äta två eller tre stycken för att komma upp i den rekommenderade mängden protein. Eftersom proteinbaren innehåller mycket energi riskerar det att bli en stor del av ditt dagliga energiintag.
Jordnötterna är inte den främsta proteinkällan dock, utan den kommer från soja. Resten av ingredienserna är befriande “normala” även de, utan sötningsmedel.När du tänker på juliga smaker är såklart…puffar det första som kommer upp. Inte det? Nä, inte här heller. Av Barebells olika smaker är Holiday Puffs den mest abstrakta vi testat, för vi vet fortfarande inte vad de egentligen menar med “helgpuffar”.

Soja utgör alltså huvuddelen av proteinkällan här, men den får också sällskap av såväl mjölk som vassle från mjölk. Glädjande nog slipper vi både kollagen och gelatin i proteinblandningen, och därför har vi en riktigt lovande proteinbar här.

Innehållsmässigt gör smaken att många av ingredienserna känns logiska och naturliga. Samtidigt är ingrediens nummer tre på listan kollagen, vilket säger oss att proteinhalten i kakan är dopad (och inte speciellt vettig näringsmässigt).
På insidan hittar vi en bra mjölkbaserad proteinsammansättning utan något gelatin i sikte. Smolk i bägaren är dock att den innehåller palmolja och att den varken lämpar sig för glutenintoleranta eller de som vill skära ner på kolhydraterna. Tycker du om kakdeg och inte letar efter allra lägsta kalorimängd är detta en fantastiskt god bar med perfekt konsistens.

Det går även att göra egna proteinbars och sådana recept kryllar det av på nätet. Medan du kan ha koll på innehållet förlorar du däremot en hel del i smidigheten eftersom du måste göra dem själv. Samtidigt brukar de inte ha riktigt samma hållbarhet som de du kan köpa i affären.

I vårt test av proteinbars tittar vi mycket på just innehållet för att se vilken proteinbar som är bäst. Smaken är som bekant individuell, så har du väl hittat en bra proteinbar är det helt upp till dig vilken smak som låter mest lockande.
Maxim tillhandahöll en proteinbar för några år sen som var typisk för dopade proteinhalter, då den extrema mängden protein bestod av gelatin. Deras nuvarande proteinbar har förvisso gelatin i sig, men i så pass små mängder att det inte spelar någon roll. Proteinblandningen Maxim har valt här består till två tredjedelar av vettigt innehåll. Du ska inte blanda ihop termerna med Eat Natural Fruit & Nut Bar. Du kan absolut se alla ingredienser tydligt både visuellt och i innehållsförteckningen, men har du en specifik diet finns det nog en del av innehållet som inte kommer falla dig i smaken. Kakan i sig är en ganska mjuk historia som ofta hunnit gå sönder i förpackningen och därför blivit väldigt smulig. Utöver havre och chokladbitar har lite krisp bakats in i kakan, och smakupplevelsen är på det stora hela riktigt angenäm. Det finns en lite för stark ton av bakpulver, men överlag är kakan god.

Medan det skulle kunna vara en stor fördel med lågt kaloriinnehåll märker vi snabbt anledningen till det. Vid sidan av mjölkproteinet hoppar kollagen in och förstör festen. Gissningsvis är det därför den förhållandevis lätta kakan ändå har ett hyfsat högt proteininnehåll, men som knappast är fullvärdigt och speciellt användbart.
Slutresultatet är en aning märkligt. Hallonsmak, med tillhörande hallonkärnor, finns det väldigt gott om. Samtidigt smakar både den vita och mörka chokladen, som enligt innehållsförteckningen ska finnas där, absolut ingenting. Smakmässigt gäller det att du gillar vit choklad, för det smakar det mycket av. Det finns en skvätt riktiga blåbär här också och vid sidan av den vita chokladen är det just blåbär det smakar. Konsistensen är en aning tuggummiaktig dock, men absolut inte värst i klassen. Clif Bar är inte för dig som vill ha ett snabbt och proteinpackat mellanmål, vilket den inte direkt utger sig för att vara heller. Men det är riktigt gott som godis och innehållet är genomgående ganska vettigt trots allt.Vit choklad är en lite knepig chokladsmak, där det lätt kan slå över och bli för mycket. Det är exakt det som har hänt här. Vit choklad kombineras med en väldigt smörig kolakonsistens, vilket får det att kännas som att hela insidan på proteinbaren är gjort av smör som smakar vit choklad. Tyvärr är det även där sältan från de salta jordnötterna kommer in, för den förstärker ytterligare smörkänslan i smakupplevelsen.

Smakmässigt handlar det mycket om det visuella här. Själva kakan är översållad med små marshmallowbitar. Det ser överdådigt ut, men de hade gärna kunnat smaka lite mer. I övrigt får vi en krispig konsistens och väldigt mycket chokladsmak.Olimp Gladiator Bar är en rejäl proteinbar med en överlag vettig proteinsammansättning. Trist nog är den så frustrerande att äta att vi håller oss borta ändå.40 procent proteininnehåll låter ju såklart svinbra. I praktiken innebär det 20 gram, vilket ändå är någorlunda standard för proteinbars. Samtidigt är en stor del av detta gelatinhydrolsat. Medan det är protein är aminosyraprofilen inte den bästa, så det blir lite som att få en proppfull godispåse och märka att marshmallows utgör hela fyllningen i godispåsen, fullt men kanske inte superskojigt.Barebells brukar göra goda proteinbars överlag. Även om merparten av proteinkällorna är från fullvärdiga proteinkällor brukar de däremot besudla sina bars med kollagen. Just därför är Barebells Vegan Hazelnut & Nougat intressant, eftersom de animaliska “fuskproteinet” inte får vara med här.

En proteinbar är perfekt som mellanmål när du kanske inte har med dig en shaker med proteinpulver, eller tillgång till vatten för att göra en sådan. Tänk mer på proteinbars som en bra reserv att ha i väskan snarare än något som måste vara en del av din dagliga kost.
Optimum Nutrition Protein Crisp Bar Marshmallow var ju så nära. Det är liksom inte så ofta vi springer på en proteinbar med vettig mängd protein, från bra källor, med god smak och god konsistens … bara för att landa med en sopig fettkälla.

Vad kostar protein bars?
Det billigaste priset för Barebells Protein Bar 55g just nu är 15 kr. Det är en av de 10 mest populära produkterna i kategorin Bars med ett genomsnittligt betyg på 3.8 av 5. Prisjakt jämför priser och erbjudande från 39 butiker.
Just smak och konsistens är faktiskt rätt trevlig hos Protein Blocks proteinbar. Men ärligt talat väljer vi hellre en bar med bättre innehåll i stället för en bra syntetisk banansmak.Goodlife Low Sugar Dark Chocolate Brownie har en smak och konsistens som landar högst i testet och vi utnämner den därför till bäst i test. Imitationen av en chokladbrownie med små chokladbitar i är faktiskt så pass abra att den nästan skulle kunna passera som den riktiga varan. Till och med de små chokladbitarna återfinns inuti och texturen ser oväntat mycket brownie ut.Star Nutrition Coconut Dream får ett ganska konsekvent omdöme av testpanelen. Hela kakan är täckt med riktig kokos, vilket får det hela att kännas mer äkta. Samtidigt ramlar de flesta kokosflarnen av medan den äts, vilket gör att den smular något enormt, betydligt mer än många andra bars. Du bör även vara uppmärksam på vilken sorts protein du får i dig. Även om vassle och liknande fullvärdigt protein (med alla de aminosyror kroppen behöver) är vanligast förekommer även produkter med gelatin, som ger ett högt men ganska dåligt proteininnehåll. Smakmässigt är det väldigt mycket av den klassiskt syntetiska banansmaken, precis som du brukar få hos tandläkaren. Utöver det samverkar den stora mängden sötningsmedel med den mjuka konsistensen, som antyds i namnet, så att resultatet blir väldigt mycket av en fruktkolakonsistens.Star Nutrition Protein Block Chocolate Toffee erbjuder en imponerande kombination av grym smak och ett högt proteininnehåll. Den har dessutom ett förhållandevis lågt sockerinnehåll samtidigt som den har en konsistens som går att likna vid dumlegodis. Smakkombinationen går att göra betydligt bättre och så även innehållet. Produkten skulle helt klart må bra av en vända till i labbet innan de släpps ut bland mellanmålshungrande folk. En proteinbar från Star Nutrition som absolut inte gick hem hos testpanelen. Exakt var saltet i den saltade karamellsåsen befann sig är oklart, men inte var det i smaken. I övrigt är smaken väldigt söt, mer än vad som är nödvändigt för karamell. Konsistensen är däremot lagom mjuk och lättuggad, men likt flera andra bars från Star Nutrition är det väldigt mycket som fastnar i gom och tänder. Till och med på den nivån att vissa testare tycker den är svår att svälja.

Vill du tillbaka till barndomens glasslådor är Swebar Päronglass definitivt en genväg, men trots vettigt protein faller den på att vara alldeles för sockerstinn – precis som förebilden.
Vad som är värre är att en stor del av proteinet kommer från gelatin, vilket gör att det sammantaget blir en ganska trist proteinbar, hur grundinställningen än ser ut. Det gör Grenade Carb Killa Jaffa Quake till en proteinbar som ser bra ut till en början, men som faller väldigt fort när du väl börjar läsa lite mer om den.Men så var det den där detaljen med Carb Killa. Här handlar det enbart om hur stor andel av kolhydratinnehållet som är rent socker, vilket är riktigt lågt. Så långt allt väl, även om merparten av kolhydratinnehållet kommer från polyoler, eller sockeralkoholer som de också kallas. Till skillnad från andra lågkolhydratbars är fetthalten ganska låg, just som följd av att tillverkaren valt att titta på sockerhalten.

Hur nyttigt är bars?
Slutsats: Bars är inget bra substitut för riktig mat. Ät en större frukost, mer till lunch och slipp sötsug och hunger mellan måltiderna. Och tro inte att proteinbars är nyttiga bara för att de kallas “proteinbars”.
Däremot är proteinbarens mer fysiska egenskaper inget annat än katastrof. Den består nämligen av en stenhård proteinblandning, vars konsistens för tankarna till att äta tavelkritor. Hela kakan täcks av ett chokladhölje med krisp, som nog är det enda goda här.

Similar Posts